Το ύψος του γραφείου: πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή ενός άνετου γραφείου πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το σχεδιασμό και τα υλικά κατασκευής του, αλλά και τις παραμέτρους ύψους. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά, παρά το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές το ξεχνούν αφού βρουν το μοντέλο που τους αρέσει. Ένα γραφείο ακατάλληλου ύψους μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, οπότε είναι αδύνατο να μην δοθεί προσοχή σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό των επίπλων.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι χρήστες όλων των ηλικιών μπορούν να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα γραφεία τους. Τέτοια έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε γραφεία. Είναι πάντα βολικό να εργάζονται πίσω από αυτό, και, κατά κανόνα, στις κορυφές των υψηλής ποιότητας γραπτών κατασκευών ένα μεγάλοαριθμός διαφορετικών στοιχείων.

Ωστόσο, επιλέγοντας τέτοια προϊόντα, είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος τους. Και δεν έχει καμία σημασία αν αγοράζετε ένα τραπέζι για έναν ενήλικα ή ένα παιδί.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα έπιπλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας, ώστε το έργο πίσω από αυτό να μην προκαλεί προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.

Μία από τις κύριες παραμέτρους αυτών των εσωτερικών αντικειμένων είναι το ύψος τους. Εάν αγοράσετε ένα μοντέλο που είναι πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό, τότε θα είναι πολύ δυσάρεστο να σταθεί πίσω του και η στάση σας μπορεί να επιδεινωθεί άσχημα. Συχνά η εργασία σε αυτά τα τραπέζια οδηγεί σε ενοχλητικό πόνο στο λαιμό και στο κάτω μέρος της πλάτης. Αν καθίσετε σε ένα γραφείο σε λάθος ύψος αρκετά καιρό, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εμφανή πονοκεφάλους που παρεμβαίνουν στη δουλειά σας.

Αυτή η παράμετρος είναι εξίσου σημαντική αν ψάχνετε για ένα τραπέζι για ένα δωμάτιο παιδιού. Ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός δεν πρέπει να τοποθετείται σε δυσάρεστες συνθήκες ακόμη και κατά την εργασία ή την ανάγνωση βιβλίων.

Κατά κανόνα, εσφαλμένα επιλεγμένα τραπέζια οδηγούν στην καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης των νέων χρηστών, με τους οποίους είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουν.

Τυπικά μεγέθη

Λίγοι γνωρίζουν, αλλά σήμερα υπάρχει ένα ειδικό πρότυπο σύστημα που ονομάζεται «διαμορφωτής», σύμφωνα με το οποίο αποκαλύπτονται οι τυπικές παράμετροι για όλα τα έπιπλα της σημερινής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του ύψους των γραφείων. Αυτή η παράμετρος παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους, επειδή επηρεάζει κυρίως τη θέση του χρήστη που κάθεται πίσω του.

Όντας πίσω από ένα άσκοπα χαμηλό σχέδιο, ένα άτομο θα αγκαλιάσει και θα δώσει το σώμα προς τα εμπρός, αλλά αν ο χρήστης εργάζεται για ένα υπερβολικά υψηλό προϊόν, τότε θα πρέπει να σηκώσει συνεχώς το κεφάλι του.

Μη ξεχνάτε αυτό η σωστή θέση σημαίνει τέλεια επίπεδη πλάτη, ηρεμία των αντιβραχίων και έλλειψη επιπλέον δυσκαμψίας στην περιοχή των ώμων. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι τα πόδια πρέπει να τοποθετούνται στο πάτωμα και να κάμπτονται υπό γωνία 90 μοιρών.

Ύψος σε εκατοστά

Κατά κανόνα, στην κατασκευή των σύγχρονων γραφείων για τον κύριο δείκτη λαμβάνεται ως η μέση ανάπτυξη ατόμων 175 cm.

Ο Le Corbusier, ο δημιουργός του χρήσιμου συστήματος "διαμορφωτή", πίστευε ότι το ύψος των εν λόγω επίπλων θα πρέπει να κυμαίνεται στα 70-80 cm, επομένως το κανονικό μέγεθος είναι συνήθως 75 cm (σύμφωνα με μέσο ύψος 175 cm και γυναίκα - 162 cm).

Αυτές οι παράμετροι μπορούν να αξιοποιηθούν από τους περισσότερους χρήστες τυπικού μεγέθους, αλλά στα σύγχρονα καταστήματα επίπλων μπορεί κανείς να βρει και μη τυποποιημένες επιλογές εάν ο αγοραστής έχει μια πιο μετριοπαθή ή, αντιθέτως, εντυπωσιακή ανάπτυξη.

Επιπλέον, το ακριβές ύψος της δομής μπορεί να βρεθεί και να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας ένα ειδικό απλό τύπο που μοιάζει με αυτό: ύψος x 75: 175. Έτσι, εάν ένα άτομο έχει ύψος 169 εκατοστά, το ύψος των κατάλληλων επίπλων θα είναι 72 εκατοστά.

Εάν οι ρυθμίσεις χρήστη βρίσκονται εκτός των τυπικών καρέ, τότε Μπορείτε να επιλέξετε μια άνετη καρέκλα με ρυθμιζόμενο ύψος. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία ειδικής στάσης για τα πόδια. Είναι απαραίτητο έτσι ώστε τα γόνατα να παραμένουν πάντα λυγισμένα υπό γωνία 90 μοιρών. Ωστόσο, είναι δυνατό να παραγγείλετε ένα τραπέζι σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη. Κατά κανόνα, αυτά τα έπιπλα είναι πιο ακριβά από τα τυποποιημένα κιβώτια οθόνης, αλλά αφού το αγοράσατε, θα έχετε το πιο βολικό και κατάλληλο μοντέλο για εσάς.

Άλλες επιλογές

Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα γραφείο, το έργο πίσω από το οποίο θα είναι βολικό και άνετο, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο το ύψος του, αλλά και τον λόγο του με το πλάτος της επιφάνειας του τραπεζιού.Με αυτή την παράμετρο εννοείται η απόσταση από το αριστερό προς το δεξί άκρο.

Στα πιό μικρά σχέδια, το τραπέζι δεν καταλαμβάνει περισσότερο από 60 cm. Φυσικά, τέτοια έπιπλα θα γίνουν μια πραγματική "σωτηρία" για ένα μικρό δωμάτιο, αλλά ακόμα Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν πιο ευρύχωρες επιλογές.

Το ικανοποιητικά υπολογισμένο βάθος προϊόντος για έναν ενήλικα χρήστη είναι 25-60 cm.

Η περιοχή στην οποία πρέπει να τοποθετηθούν τα πόδια δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 52 cm. Η αναγνώριση του πλάτους και του ύψους της καρέκλας θεωρείται σημαντική.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Le Corbusier το πιο άνετο και βέλτιστο είναι το πλάτος του καθίσματος, που δεν υπερβαίνει το σήμα των 40 εκ. Όσον αφορά το ύψος, θα πρέπει να κυμαίνεται σε 42-48 εκατοστά.

Ρυθμιζόμενο μοντέλο

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν όχι μόνο τυποποιημένες σταθερές κατασκευές, αλλά και πολύ προσεγμένα δείγματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν κατά την κρίση τους σε οποιαδήποτε βολική στιγμή. Συχνά, αυτά τα μοντέλα αγοράζονται για τα δωμάτια των παιδιών, καθώς μπορούν να "αναπτυχθούν" μαζί με τον νέο χρήστη, χωρίς να βλάψουν την υγεία του.

Η ουσία τέτοιων μοντέλων πινάκων έγκειται στην ικανότητά τους να αυξάνουν και να μειώνουν το πάτωμα, χάρη στα ειδικά κινούμενα πόδια (κατά κανόνα, υπάρχουν 4 από αυτά).

Επιπλέον, οι ρυθμιζόμενες επιλογές είναι καλές επειδή πολλές από αυτές έχουν μια λειτουργία αλλαγής της κλίσης.

Λόγω των χρήσιμων αυτών ιδιοτήτων, αρκετά νοικοκυριά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια έπιπλα, δεδομένου ότι κάθε άτομο θα μπορεί να προσαρμόζει τη δομή στις δικές του παραμέτρους.

Αυτά τα δείγματα σήμερα αντιπροσωπεύονται από μια πλούσια ποικιλία και έχουν μεγάλη ζήτηση. Είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία υλικών, από φθηνό πλαστικό σε φυσικό ξύλο. Υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες επιλογές σε συνδυασμό με μια καρέκλα, το ύψος των οποίων μπορεί επίσης να αλλάξει κατά την κρίση του. Διαφορετικά, τα μοντέλα αυτά ονομάζονται γραφεία.

Πώς να πάρει;

Πριν πάτε στο κατάστημα για την αγορά του πίνακα, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποιο συγκεκριμένο δείγμα χρειάζεστε: ένα γραπτό ή ένα υπολογιστή. Μετά από αυτό, το ζήτημα του κόστους των επίπλων πρέπει να επιλυθεί. Η τιμή του πίνακα θα εξαρτηθεί από τις ακόλουθες σημαντικές παραμέτρους:

 • κατασκευής του προϊόντος. Φυσικά, η υψηλότερη αξία θα έχει επιλογές, κυκλοφορήσει υπό γνωστές μάρκες και μεγάλες μάρκες. Ωστόσο, οι δαπάνες αυτές δικαιολογούνται πλήρως, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά συχνά εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χάνουν την ελκυστικότητά τους ακόμη και μετά από πολλά χρόνια.
 • τα πράγματα.Επίσης, το κόστος ενός γραφείου επηρεάζεται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τα πιο φθηνά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πολυστρωματική μοριοσανίδα, MDF και πλαστικό, ενώ οι πιο αξιόπιστοι και ακριβοί είναι οι κατασκευές από συμπαγές ξύλο.
 • διαστάσεις. Κατά κανόνα, τα μικρά γραφεία είναι πολύ φθηνότερα από τις μεγάλες επιλογές, δεδομένου ότι στη διαδικασία παραγωγής ξοδεύουν λιγότερο στις πρώτες ύλες.
 • διακοσμητικά αντικείμενα. Επιδρά στην τιμή του τελικού προϊόντος και στην παρουσία ενός ή του άλλου εξαρτήματος. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα και το ενδιαφέρον του σχεδίου, τόσο πιο δαπανηρό θα είναι το τραπέζι.

Πώς να επιλέξετε ένα παιδί;

Η επιλογή ενός τραπέζι γραφής για ένα δωμάτιο παιδιού θα πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή, ώστε τα ακατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα να μην έχουν αρνητική επίδραση στην αυξανόμενη σπονδυλική στήλη. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας και ασφαλές μοντέλο, τότε Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μερικές απλές προτάσεις:

 • Το συνιστώμενο πλάτος της επιφάνειας του τραπεζιού στο σχέδιο για ένα παιδί πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 cm.
 • ως προς το βάθος, θα πρέπει να κυμαίνεται από 60 έως 80 cm.
 • για τα πόδια του νεαρού χρήστη θα πρέπει να είναι ένα διάστημα περίπου 50x54 cm?
 • Συνιστάται να αγοράσετε σχέδια με ένα μικρό υποπόδιο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού. Εάν δεν παρέχεται από τον κατασκευαστή, τότε πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά από τον πίνακα.
 • ένα σημαντικό ρόλο στην επιλογή των σχεδίων για το παιγνίδι και η διαφορά μεταξύ του ύψους της καρέκλας και του γραφείου. Αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι 20-24 cm.
 • πηγαίνοντας στο κατάστημα για τέτοια έπιπλα, οι ειδικοί συνιστούν να πάρει το παιδί μαζί του, ώστε να μπορεί να καθίσει στο τραπέζι πριν αγοράσει. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να ελέγξετε τη θέση του: οι αγκώνες και τα πόδια πρέπει να είναι χαλαροί και να μην βρίσκονται σε ένταση. Όσο για το χάσμα μεταξύ της κορυφής του τραπεζιού και των γόνατων του χρήστη, πρέπει να είναι 10-15 cm.
 • είναι απαραίτητο να εξεταστεί η απόσταση του άνω μέρους από τα μάτια του χρήστη. Θα πρέπει να αντιστοιχεί στο κενό μεταξύ του αγκώνα και των άκρων των δακτύλων.
 • οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη τις γευστικές προτιμήσεις και τις επιθυμίες του παιδιού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια εργασίας του προϊόντος είναι επαρκώς ευρύχωρη και όχι πολύ σφιχτή, διαφορετικά δεν θα είναι πολύ βολικό να εργάζεστε με ένα τέτοιο μοντέλο.
 • Οι ειδικοί δεν συνιστούν την αγορά ακριβά γραφεία για τα δωμάτια των παιδιών. Αυτό εξηγείται πολύ απλά: το παιδί είναι απίθανο να είναι σε θέση να κρατήσει ένα ακριβό μοντέλο στην αρχική του, καλά περιποιημένη μορφή, χωρίς να λερώνει την επιφάνεια ή τα εξαρτήματά του με χρώματα, μελάνια ή μαρκαδόρους.
 • ένας από τους κύριους ρόλους διαδραματίζει η ασφάλεια και η φιλικότητα προς το περιβάλλον των υλικών από τα οποία κατασκευάστηκε το τραπέζι του μωρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύνθεση πολλών πλαστικών προϊόντων υπάρχουν τοξικές ενώσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία. Όταν αγοράζετε αυτά τα έπιπλα, πρέπει να ζητήσετε πιστοποιητικό ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ουσίες.
 • Το ίδιο ισχύει για πίνακες από μοριοσανίδες. Ως μέρος αυτού του υλικού υπάρχουν επίσης επικίνδυνες ρητίνες φορμαλδεΰδης, επομένως δεν συνιστάται η αγορά τους για παιδικά δωμάτια, παρά το δελεαστικό χαμηλό κόστος. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε επιλογές από ασφαλέστερη κατηγορία μοριοσανίδων "e-1" ή καπλαμά.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού γραφείου για το παιδί σας, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο