Επιλέγοντας ένα τραπέζι κάτω από την τηλεόραση

Παρά το γεγονός ότι οι σύγχρονοι ξοδεύουν πολύ ελεύθερο χρόνο στον υπολογιστή και σε άλλα νεοφερμένα gadgets, η τηλεόραση παραμένει μια απαραίτητη οικιακή συσκευή στη ζωή τους, ένα σημαντικό στοιχείο κάθε σπιτιού. Ένας "πολυκαναλικός φίλος", ο οποίος όχι μόνο χρησιμεύει ως μέσο πνευματικής ανάπαυσης αλλά και ως μια όμορφη προσθήκη στο εσωτερικό, είναι απλώς ένα απαραίτητο και υψηλής ποιότητας περίπτερο, που ονομάζεται τραπέζι για τηλεόραση. Ακόμη και αν η τηλεόραση είναι επίπεδη και τοποθετημένη στον τοίχο, θα πρέπει να αποκρύψετε κάπου ένα DVD, τα τηλεχειριστήρια, την κονσόλα παιχνιδιών, πατήστε. Με αυτή τη λειτουργία, ο πίνακας για την τηλεόραση κάνει εξαιρετική δουλειά.

Είδη

Τα πιο συνηθισμένα και ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες είναι ορθογώνια τραπέζια μικρού μεγέθους. Οι παράμετροί τους υπερβαίνουν ελαφρώς τις διαστάσεις της μπλε οθόνης που είναι εγκατεστημένη στην κορυφή.Έχουν διαφορετικό αριθμό ράφια και αρθρωτές πόρτες και στον πίσω πίνακα υπάρχουν ανοίγματα για την απομάκρυνση των καλωδίων και του καλωδίου.

Τα ορθογώνια σχέδια είναι:

 • ανοίξτε με πολλά ράφια.
 • οριζόντια μοντέλα με δύο πλευρικά πλαίσια.
 • μέρος των επίπλων όπου μπορείτε να κρύψετε την τηλεόραση από αδιάκριτα μάτια πίσω από κλειστές πόρτες.

Μια βολική συσκευή για την τηλεόραση είναι ένα τραπέζι με μια κινούμενη επιφάνεια του τραπεζιού (οι στροφές είναι δυνατές λόγω των ρουλεμάν). Αυτό το προϊόν σας επιτρέπει να αλλάξετε τη γωνία της οθόνης της τηλεόρασης, ενώ το ίδιο το περίβλημα θα βρίσκεται σε σταθερή θέση.

Οι πίνακες μπορούν να είναι μαζικοί, αλλά ταυτόχρονα ελαφροί, σταθεροί και κινητοί (με τροχούς). Τα γωνιακά μοντέλα είναι πολύ δημοφιλή - μπορούν εύκολα να επανεγκατασταθούν, να βοηθήσουν στην καλύτερη εφαρμογή του ελεύθερου χώρου του δωματίου.

Επίσης, διαχωρίστε τα γραφεία δαπέδου και τοίχου για μια τηλεόραση. Η πρώτη έκδοση αντιπροσωπεύεται από ένα ανεξάρτητο κομμάτι επίπλων στα πόδια ή τους κυλίνδρους, το δεύτερο είναι τοποθετημένο στον τοίχο ακριβώς κάτω από την οθόνη.

Υλικό κατασκευής

Από τα τραπέζια από συμπαγές ξύλο κάτω από την τηλεόραση γίνονται αρκετά σπάνια,με εξαίρεση τα έπιπλα σε κλασικό ύφος ή προς την κατεύθυνση του μπαρόκ. Τα μοντέρνα δωμάτια είναι πιο συχνά διακοσμημένα με έπιπλα από ελαφρύ αλλά ανθεκτικό MDF και μοριοσανίδες. Αν δημιουργηθεί ένα τεχνολογικό εσωτερικό, τα συστήματα μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο, γυαλί ή ανθεκτικό πλαστικό.

Τα γυάλινα τραπέζια είναι χρωματισμένα, διαφανή ή παγωμένα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις σκληρυνόμενα (αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η πιθανότητα μηχανικής βλάβης στο περίπτερο).

Οι πίνακες από MDF αγοράζονται αρκετά συχνά, καθώς οι φυσικές πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Εάν το σώμα του ράφι είναι κατασκευασμένο από μοριοσανίδες ή MDF, τα προϊόντα αυτά πρέπει να περιέχουν προστατευτικό περίγραμμα, μελαμίνη ή πλαστικό, το οποίο προστατεύει τα έπιπλα από μηχανικές βλάβες, τους δίνει μια ωραία εμφάνιση και δεν επιτρέπει την υγρασία να χαλάσει την επιφάνεια.

Παλέτα χρωμάτων

Είναι δύσκολο να αγοράσετε ένα τραπέζι για την τηλεόραση, εστιάζοντας αποκλειστικά στο σχεδιασμό και το υλικό κατασκευής του.

Το χρώμα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και πρέπει να εστιάσετε σε διάφορους παράγοντες ταυτόχρονα:

 • τις αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό και το στυλ του εσωτερικού χώρου.
 • το χρώμα των επίπλων κοντά στο περίβλημα.
 • το χρώμα της θήκης της τηλεόρασης και τον πρόσθετο εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, εάν το εσωτερικό του δωματίου είναι κατασκευασμένο σε Σκανδιναβικό στιλ ή στην κατεύθυνση του μινιμαλισμού, τότε το τραπέζι κάτω από την τηλεόραση θα πρέπει να επιλέγεται από το ξύλο των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων. Εάν η διακόσμηση του δωματίου είναι ηθική ή κλασική, τότε τα είδη ξύλου πρέπει να είναι από σκοτεινούς τόνους.

Τα τραπέζια κάτω από την τηλεόραση σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους μπορούν να είναι χρώματα από χάλυβα, φτιαγμένα σε λευκό, μαύρο (παίζουν αντιθέσεις) - σε αυτή την έκδοση συγχωνεύονται με το φόντο του τηλεοπτικού πίνακα, οπτικά κάνουν την περιοχή μεγαλύτερη και πιο κομψή.

Επιλογή του προορισμού του δωματίου

Τα τραπέζια για την τηλεόραση μπορούν να είναι μεγάλα και μικρά σε μέγεθος, στενά και φαρδιά. Επιλέξτε έναν ή άλλο τύπο κατασκευής, ο τόνος και η υφή του πρέπει να βασίζονται στη λειτουργικότητα του δωματίου και στο στυλ σχεδιασμού του.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, είναι επίσης κατάλληλο ένας ευρύχωρος περιστρεφόμενος δίσκος, αλλά η επιλογή ενός τέτοιου συστήματος θα πρέπει να εγκαταλείψει άλλα έπιπλα, καθώς το δωμάτιο θα γίνει ακόμη μικρότερο.

Στο υπνοδωμάτιο είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μινιμαλιστικά προϊόντα που δεν είναι προκλητικά και δεν είναι πιασάρικα. Τα σαλόνια των μεγάλων χώρων θα φιλοξενήσουν εύκολα τόσο το κλασικό σύστημα επίπλων συνοδευόμενο από σκάλισμα ή επιχρύσωση όσο και ένα τραπέζι που μιμείται ένα τζάκι ή άλλο εκλεπτυσμένο έπιπλο.

Οι ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών δεν περιορίζονται στην επιλογή.Η αγορά ενός τραπεζιού εξαρτάται μόνο από την περιοχή του δωματίου στην οποία θα εγκατασταθεί η τηλεόραση.

Για το παιδικό δωμάτιο, τραπέζι για τηλεόραση με φωτεινά χρώματα και πρακτικά υλικά που καθαρίζονται εύκολα και μπορούν να επισκευαστούν. Η βάση μπορεί να είναι πλαστική, είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε μοντέλα χωρίς αιχμηρές γωνίες και λεπτομέρειες από εύθραυστα υλικά.

Συστάσεις για επιλογή

Οποιοσδήποτε πίνακας κάτω από την τηλεόραση πρέπει να είναι άνετος και επομένως να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • εύκολη πλοήγηση.
 • να είναι αξιόπιστα και βιώσιμα ·
 • να είστε άνετοι για την παρακολούθηση της τηλεόρασης.
 • έχουν επιπλέον ράφια, οπές για την αφαίρεση των συρμάτων.

Κατά την αγορά, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις κύριες συστάσεις των ειδικών του εσωτερικού σχεδιασμού:

 • Αντιστοίχιση υλικού, χρώματος και στυλ με τα έπιπλα που περιβάλλουν. Εάν δεν βρήκατε το βέλτιστο προϊόν, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ουδέτερο γυάλινο σύστημα.
 • Οι διαστάσεις του πάγκου πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος των οικιακών συσκευών ή να είναι μεγαλύτερες. Ένα μικρό τραπέζι σε ένα ντουέτο με ένα μεγάλο τηλεοπτικό πάνελ θα φανεί γελοίο.
 • Λειτουργικό Το μπλε τραπέζι μπορεί να είναι κοίλο ή να έχει επιπλέον ράφια.
 • Το τραπέζι δεν θα πρέπει να ξεχειλίζει με στοιχεία διακόσμησης, ειδικά στο δωμάτιο του μοντέρνου σχεδιασμού - ο μινιμαλισμός σε όλα είναι στη μόδα τώρα.
 • Κάθε κομμάτι των επίπλων θα πρέπει να διατηρείται καλά στα πόδια, να είναι κινητό και πρακτικό σε λειτουργία.
 • Για να κάνετε την αγορά επιτυχημένη, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα προϊόντα των γνωστών κατασκευαστών. Αλλά μην εμπιστεύεστε τυφλά την περίφημη μάρκα. Θα πρέπει πάντα να μελετάτε προσεκτικά το αγαπημένο σας μοντέλο, προσέχοντας όλους, ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.
 • Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής. Μαλακές άκρες, ανθεκτικό γυαλί, εξαρτήματα υψηλής ποιότητας - και το περίπτερο της τηλεόρασης θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του για πολλά χρόνια.

Επίσης, δεν πρέπει να αγνοηθεί:

 • το μέγεθος της τηλεόρασης και την περιοχή του δωματίου στην οποία θα παραμείνει.
 • εσωτερικό στυλ?
 • προϋπολογισμό.

Βασικά, η σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών αντιπροσωπεύεται από επίπεδες τηλεοράσεις LCD. Εάν η διαγώνιος είναι μικρή, μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο τραπέζι, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα περίπτερο διαφορετικής διαμόρφωσης. Όταν η τηλεόραση έχει μεγάλη διαγώνιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μακρύ μοντέλο επίπλων.

Το μέγεθος του δωματίου κάνει επίσης τις δικές του προσαρμογές κατά τη διαδικασία επιλογής ενός πίνακα για την τηλεόραση.Σε ένα μικρό δωμάτιο, μια τεράστια τηλεόραση δεν θα φαίνεται πολύ ελκυστική μαζί με ένα τεράστιο τραπέζι.

Δεδομένου ότι το τραπέζι κάτω από την τηλεόραση είναι ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού, θα πρέπει ιδανικά να ταιριάζει σε αυτό. Ως εκ τούτου, μια ξύλινη μεγάλη βάση σε στιλ υψηλής τεχνολογίας είναι αναισθητική και εντελώς άσχημη.

Σε ένα δωμάτιο τέτοιας κατεύθυνσης είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαφρά υλικά, για παράδειγμα γυαλί. Και για ένα κλασικό, ρουστίκ ύφος ή την Προβηγκία, μια ξύλινη κουπαστή θα είναι πολύ σχετική.

Πριν αγοράσετε είναι απαραίτητο να διευκρινίσετε εάν υπάρχουν επιπλέον ράφια στο τραπέζι, τρύπες για καλώδια κ.λπ.

Και φυσικά, η χρηματοοικονομική πλευρά του θέματος είναι σημαντική. Εάν τα χρήματα επιτρέπουν, μπορείτε να αγοράσετε τραπέζια για τηλεόραση από συμπαγές ξύλο από ακριβές φυλές με εξαιρετικά φινίρισμα. Ωστόσο, οι σουβέρ από ίνες, MDF, μοριοσανίδες θα φαίνονται κάπως χειρότερες και η τιμή τους θα είναι μόνο ευχάριστη.

Περισσότερες επιλογές για τραπέζια τηλεόρασης για το εσωτερικό σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο