Τι καλό είναι ένα περβάζι παραθύρου;

Οι σχεδιαστές σκέφτονται σοβαρά για την ορθολογική χρήση του διαμερίσματος, επειδή ο αριθμός των πραγμάτων σε τέτοιες κατοικίες σήμερα έχει φτάσει στο όριο. Ένας καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε κάποιο ελεύθερο χώρο είναι να δημιουργήσετε ένα περβάζι παραθύρου.

Είδη

Το τραπέζι είναι ένα σχέδιο που τρέχει κατά μήκος του παραθύρου. Μπορεί να είναι:

 • ολόκληρο;
 • που αποτελείται από δύο πλάκες.
 • ανασυρόμενο.

Στην πρώτη περίπτωση, αντί του παραθύρου, υπάρχουν ισχυρές πλάκες ή σανίδες που τρέχουν από το παράθυρο. Δεν θα αλλάξουν τη θέση τους. Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει ένα σταθερό και δεύτερο πτυσσόμενο τμήμα του πίνακα. Σε αυτά τα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με μεντεσέδες. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό. για εξοικονόμηση χώρου για παράδειγμα, σε σαλόνι που συνδυάζει όχι μόνο χώρο αναψυχής αλλά και χώρο εργασίας.Ως άσχετο, ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να διπλώνει, να πέφτει κάτω και να ελευθερώνει κάποιο ελεύθερο χώρο για ανάπαυση.

Το πτυσσόμενο μοντέλο είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή με πρόσθετη εντυπωσιακή ζώνη μεγέθους. Ένας τραπέζι που ξετυλίγεται σε κυλίνδρους ή τροχούς από κάτω από το περβάζι παραθύρου μπορεί να είναι ένας πλήρης χώρος τραπεζαρίας για δύο άτομα.

Ο σχεδιασμός με ένα μικρό πάτωμα, που μοιάζει με ένα ράφι ανάπτυξης για το πληκτρολόγιο, χρησιμοποιείται συχνά στην αίθουσα ενός εφήβου για να μην καταστραφεί, ο οποίος έχει καταστεί στενός, ο πρώην «παιδικός» χώρος.

Υλικά

Τα τραπέζια έχουν μεγάλη ταξινόμηση ανάλογα με τα υλικά. Έτσι, μπορούν να γίνουν από:

 • LDSP, MDF?
 • μασίφ ξύλο.
 • μέταλλο?
 • φυσική πέτρα?
 • πλαστικό.

Το χαμηλό κόστος μπορεί να θεωρηθεί πλαστικό πάγκο εργασίας. Οι ανθεκτικές και δύσκολες ποικιλίες του μπορούν να αντέξουν τα βαριά φορτία, αλλά το πλαστικό δεν φαίνεται πολύ εμφανές και ως εκ τούτου η δημοτικότητά του είναι χαμηλή. Πολύ πιο συνηθισμένο είναι το τραπέζι, κατασκευασμένο από πολυστρωματικό μοριοσανίδα ή MDF. Το κόστος τους είναι χαμηλό και τα χρώματα και οι υφές δεν περιορίζονται στην απόδοσή τους.Το μόνο μειονέκτημα εδώ μπορεί να εξεταστεί ευαισθησία σε μηχανικές βλάβες. Έτσι, το τραπέζι από LDSP που βρίσκεται στην κουζίνα θα χάσει την εμφάνισή του μετά από πολλές γρατζουνιές με ένα μαχαίρι.

Οι σειρές βελανιδιάς, βελανιδιάς ή πεύκου είναι μοναδικές για τη δημιουργία ενός κομψού εσωτερικού χώρου χάρη στο φυσικό μοτίβο του δέντρου, που μας υπενθυμίζει τη φύση του γύρω κόσμου. Επιπλέον, το ξύλο είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, αφήνοντας πίσω του ένα απαλό πλούσιο φρέσκο ​​άρωμα. Δυστυχώς, το δέντρο είναι πολύ ιδιότροπο και επομένως η επιτραπέζια επιφάνεια θα πρέπει να προστατεύεται από υπερβολική υγρασία και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα τακτικά και σχολαστικά.

Πολλοί αγοραστές δίνουν προσοχή στα μεταλλικά μοντέλα. Γίνονται ιδιαίτερα σημαντικές στην κουζίνα, όπου αντιπροσωπεύουν μέρος του χώρου εργασίας. Το μέταλλο καθαρίζεται εύκολα, είναι δύσκολο να γρατσουνιστεί και δεν χρειάζεται να προστατεύεται.

Για γνώστες της πολυτέλειας, countertops είναι κατασκευασμένα από φυσικές φυσικές πέτρες, όπως γρανίτη ή μάρμαρο. Το εκπληκτικό χρώμα τους είναι γνωστό και αγαπητό από πολλούς. Οι φυσικές πέτρες είναι πανέμορφες σε όλα και έχουν τέτοια πλεονεκτήματα όπως:

 • υψηλό επίπεδο ελκυστικότητας ·
 • ασυλία σε εξωτερικούς επιτιθέμενους, για παράδειγμα, ακραίες συνθήκες υγρασίας ή θερμοκρασίας ·
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • πυρασφάλεια.

Το μειονέκτημα έγκειται στο υψηλό κόστος του υλικού και στην εργασία στην κατασκευή επίπλων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το μεγάλο βάρος της φυσικής πέτρας.

Διαστάσεις

Στην επιλογή του πίνακα υπάρχουν σημαντικές προκαταρκτικές μετρήσεις. Για να γίνει αυτό, πρέπει να καθίσετε στο περβάζι του παραθύρου ελεύθερα και άνετα, χωρίς να στηρίξετε τα γόνατά σας στην μπαταρία ή στον τοίχο. Η απόσταση από τον κορμό θα είναι το βέλτιστο πλάτος. Με αυτή τη μέθοδο, η άνεση ανοίγει όχι μόνο στα πόδια αλλά και στα χέρια, γιατί Απαγορεύεται η πτώση του ατέρμονου αγκώνα.

Μιλώντας για τις ακόλουθες παραμέτρους, ο πίνακας μπορεί να είναι μακρύς ή πολύ μικρός. Έτσι, αν πρέπει να το εξοπλίσετε μόνο στο άνοιγμα παραθύρου, το μήκος δεν θα είναι μεγαλύτερο από 1,25 m ή 2 m παρουσία ενός μεγάλου ανοίγματος.

Τα μοντέλα αιχμής μπορούν να τρέξουν από τον τοίχο στον τοίχο.

Χρώμα

Το τραπέζι και το βιολογικό του βλέμμα στη γενική ατμόσφαιρα του σπιτιού εξαρτάται άμεσα από το συνδυασμό των αποχρώσεων. Εδώ πρέπει να κολλήσετε σε παρόμοιες αποχρώσεις με ταπετσαρία, έπιπλα, ταπετσαρίες ή τη βάση του καναπέ:

 • Στην περίπτωση που το βασικό χρώμα του εσωτερικού είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, η επιτραπέζια επιφάνεια επιλέγεται ώστε να ταιριάζει με το πλαίσιο του παραθύρου.Λευκό, καφέ ή μπεζ - μοιάζουν με ένα. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί η επιδεξιότητα και ευαισθησία στις γρατζουνιές του λευκού περβάζι, και ως εκ τούτου η επιλογή του υλικού πρέπει να είναι πολύ σκόπιμη.
 • Όταν η κατάσταση δεν προσποιείται σε φωτεινούς τόνους, είναι δυνατό να τις δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας τον πίνακα. Τα κορεσμένα χρώματα από ασβέστη, δυόσμο ή ροζ μπορεί όχι μόνο να ξυπνήσουν την όρεξη, αλλά και να γίνουν το πολύ σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται για κάθε εσωτερικό χώρο.

Στυλ

Ο στιλιστικός προσανατολισμός του δωματίου αφήνει το σημάδι του στην επιλογή των μορφών και των υλικών του επιτραπέζιου πάγκου:

 • Κλασικό στυλ δεν μπορεί να κάνει χωρίς φυσικό ξύλο σε επεξεργασία λάκα. Απλά σχήματα υπό μορφή ορθογωνίου ή πλάκας με στρογγυλεμένες άκρες θα συμπληρώσουν το επιλεγμένο στυλ.
 • Ενδιαφέρουσες επιλογές για μοντέλα με στυλ υψηλής τεχνολογίας Οι γυάλινες επιφάνειες συμπληρώνονται από φανταχτερά σχήματα υπό μορφή κυμάτων ή ομαλά στρογγυλεμένες άκρες. Οι κύριες αποχρώσεις είναι ασπρόμαυροι ήχοι.
 • Επιλογή της επιφάνειας εργασίας στο θέμα μινιμαλισμόΗ καλύτερη λύση μπορεί να είναι τόσο ήρεμοι ήχοι όπως καφέ, μπεζ, χακί και ελιά. Μεταδίδονται καλά σε οποιοδήποτε υλικό, για παράδειγμα, φυσική πέτρα.Το μινιμαλιστικό ύφος μπορεί να συμπληρωθεί με φωτεινές αποχρώσεις, ενσωματωμένες σε απλή φόρμα. Εδώ κόκκινα και βαθύ μπλε χρώματα μπορούν να βρουν τη θέση τους.
 • Το μέντα, η λεβάντα, οι λευκές και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για ρομαντικά στυλ "Προβηγκία" και "Chebbi-chic". Θα φανούν άξια φυσικού ξύλου με μοναδικό μοναδικό μοτίβο.

Διακόσμηση

Μερικοί σχεδιαστές εξοπλίζουν το τραπέζι σαν διακοσμητικό στοιχείο. Αυτή η ιδέα σχεδιασμού, πρέπει να πω, είναι αρκετά επιτυχημένη και επιτυχημένη. Έτσι, μια δημοφιλής λύση είναι να τοποθετήσετε εξαιρετικά κηροπήγια και κεριά στο τραπέζι. Τα λουλούδια φαίνονται επίσης κομψά, τοποθετημένα σε γλάστρες που ταιριάζουν στο στυλ του εσωτερικού.

Το τραπέζι-περβάζι είναι ένα συμπαγές σχέδιο και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια ζεστή γωνιά για αναψυχή.

Μερικά μαξιλάρια, μια μαλακή κουβέρτα και ένα καλό βιβλίο μπορούν να κάνουν μια συνηθισμένη περιοχή παραθύρων ξεχωριστή και ζεστή.

Σχεδιασμός

Η επιφάνεια του τραπεζιού στο παράθυρο αλλάζει το μέγεθος και το σχήμα του ανάλογα με το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι με ομαλές στρογγυλεμένες γραμμές είναι ιδανικό για ένα νηπιαγωγείο.Τα ράφια για βολική τοποθέτηση λευκωμάτων και μολυβιών μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τα έπιπλα. Η τράπεζα ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι συμπαγής, επειδή ο μηχανισμός ολίσθησης ή αναδίπλωσης με ακατάλληλο χειρισμό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο μωρό.

Για έναν έφηβο, ας πούμε την επιλογή με κουτιά. Τα ψηλά ντουλάπια και στις δύο πλευρές του περβάζι παραθύρων θα είναι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση σχολικών εγχειριδίων και άλλων σχολικών προμηθειών. Ο σχεδιασμός του τραπέζι στο σαλόνι μπορεί να είναι στερεό ή πτυσσόμενο. Ένα ενιαίο μοντέλο μπορεί να προστεθεί με ένα ζεστό ντεκόρ. Τα πτυσσόμενα προϊόντα επιλέγονται στην περίπτωση που το καθιστικό πρέπει να μοιραστεί με το γραφείο. Η επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα μπορεί να είναι ένας χώρος εργασίας ή ένα μικρό τραπέζι για δύο, καθώς και η αρχή ενός μετρητή μπαρ ή ενός κομματιού με μια μονάδα κουζίνας.

Ταυτόχρονα, η κύρια πλάκα συμπληρώνεται με τα πόδια ή τους βραχίονες για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέξτε ένα τραπέζι είναι απλό, αν γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις του χώρου κοντά στο παράθυρο:

 • Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα τυπικών παραμέτρων και επομένως δεν πρέπει να προκύπτουν προβλήματα με ακριβείς μετρήσεις.
 • Ο δεύτερος παράγοντας είναι μια καλή επιλογή υλικού.Το ξύλο και το πλαστικό είναι εξαιρετικό για τα παιδιά λόγω της φιλικότητάς του στο περιβάλλον. LDSP είναι καλύτερα να αποθηκεύσετε για το σαλόνι.
 • Όταν αναζητάτε πτυσσόμενα και συρόμενα μοντέλα, είναι σημαντικό να εστιάσετε στις λεπτομέρειες. Οι μεντεσέδες και οι κύλινδροι πρέπει να στερεώνονται σταθερά, να κατασκευάζονται με υψηλή ποιότητα και όμορφη, διότι σε περίπτωση βλάβης δεν θα είναι τόσο εύκολο να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος. Αξίζει να προσέξετε τα μοντέλα με το περίβλημα και την ποιότητα όλων των συνδέσμων και αρμών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το τραπέζι με τη μορφή παραθύρου είναι πολύ δημοφιλές, επειδή τα πλεονεκτήματά του είναι προφανή. Είναι δυνατό να τακτοποιήσετε πολλά πράγματα σε αυτό, να εξοπλίσετε ένα τραπέζι εργασίας ή παιδιών, όχι άσχημα για να συμπληρώσετε τον κύριο χώρο εργασίας στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή ο τόπος θα είναι πραγματικά πολύ, και η ακαταστασία του περβάζι παραθύρου θα εξαφανιστεί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το τραπεζομάντιλο (παρά όλα τα στερεότυπα) δεν προορίζεται να εξοικονομήσει σημαντικά χώρο. 50 cm είναι το ανώτατο όριο του αποθηκευμένου χώρου. Η ουσία του σχεδίου εδώ είναι να εξορθολογίσει την περιοχή.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι υψηλό βαθμό φωτισμού. Ο πίνακας, που βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο, προφανώς πέφτει κάτω από το υψηλό επίπεδο ροής του ηλιακού φωτός.Αυτό επιτρέπει να μην καταφύγετε στην εγκατάσταση τοπικού φωτισμού, για να αποφύγετε την οφθαλμολογία, ειδικά αν μιλάμε για ένα τραπέζι για ένα παιδί.

Το πλεονέκτημα είναι και pτο ύψος παραγωγής και επίσης την εγκατάσταση. Μια σύγχρονη και κομψή επιφάνεια εργασίας μπορεί να αγοραστεί σε τελικές ή εξατομικευμένες εκδόσεις, κατασκευασμένες από τον εαυτό σας και ακόμη μετατραπεί σε ένα παλιό γραφείο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το κόστος θα είναι χαμηλό και ταυτόσημο με την αγορά ενός τακτικού προϊόντος.

Ωστόσο, μερικοί δεν βιάζονται με την εγκατάσταση αυτού του σχεδίου, γιατί, κατά κανόνα, κλείνει την μπαταρία, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το παράθυρο. Υπάρχει πραγματικά κάποια αλήθεια εδώ, ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν πολλές ειδικές τρύπες στο πάτωμα, η ελεύθερη κυκλοφορία του θερμού αέρα θα διατηρηθεί. Επιπλέον, αυτή η θέση θα σας επιτρέψει να μελετήσετε άνετα ή να εργαστείτε, γιατί η θερμότητα στα πόδια είναι πάντα καλή και άνετη.

Σφάλμα που κρύβεται και μπαίνει την αδυναμία των παραθύρων κουρτινών με μακριές κουρτίνες και κουρτίνες. Η επιλογή αυτή θα είναι απαράδεκτη και, ως εκ τούτου, αξίζει να πάτε προς την κατεύθυνση των ρολών, των περσίδων ή των μικρών κουρτινών.

Σήμερα, αυτά τα σύντομα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε όλα τα στυλ, πράγμα που σημαίνειείναι σε θέση να τονίσει όχι μόνο το σύγχρονο, αλλά και το πολύ συντηρητικό στυλ.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Οι Ρώσοι και οι ξένοι κατασκευαστές δημιουργούν κομψούς και απλούς πάγκους. Για παράδειγμα, η ουκρανική εταιρεία "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" προσφέρει προϊόντα απλών μορφών από πολυστρωματικές μοριοσανίδες και MDF. Σύμφωνα με τους χρήστες, φαίνεται αποδεκτό, αλλά φοβάται την υψηλή υγρασία και επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι ή στο βρεφονηπιακό σταθμό.

Θέλοντας να αγοράσετε ένα μοντέλο ρωσικής ποιότητας, αξίζει να εξετάσετε μια εταιρεία "Studio Stone". Πολλές επιλογές για την κατασκευή τραπεζιών, περβάζια παραθύρων από τεχνητές και φυσικές πέτρες θα κάνουν κάθε εσωτερικό πραγματικά πολυτελές. Οι χρήστες σημειώνουν επίσης την ομορφιά των προϊόντων της εταιρείας και την αντοχή τους.

Οι επιλογές προϋπολογισμού μπορούν να βρεθούν στους καταλόγους Ikea

Τα τυποποιημένα μεγέθη, τα απλά σχήματα και η ποιότητα, αποδεδειγμένα με τα χρόνια - αυτό είναι που οι σύγχρονες tabletops αυτής της εταιρείας, όπως και για τους καταναλωτές.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Τέτοια πρακτικά και όμορφα έπιπλα φαίνονται αρμονικά σε πολλά σύνολα και εκτελούν πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Για παράδειγμα:

 • Ένα τραπέζι-περβάζι κοντά στο κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα βοηθά στη σύνδεση της εργασίας και της ξεκούρασης.
 • Το τραπέζι, που είναι ενσωματωμένο στο άνοιγμα του παραθύρου, συμπληρώνεται οργανικά με θήκες για ντουλάπια.
 • Το περβάζι παραθύρου μπορεί να είναι μια συνέχεια της ράβδου με διαφορετικά επίπεδα ύψους.
 • Το σετ κουζίνας, σε συνδυασμό με το περβάζι παραθύρου, διευρύνει τέλεια την περιοχή εργασίας.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα των πινάκων παραθύρου στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο