Πλευρικά τραπέζια

Δεν υπάρχει καμία εσωτερική σύνθεση χωρίς κομψά αξεσουάρ. Πάρτε τουλάχιστον τα μικρά τραπέζια: σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του σχεδιασμού της κατοικίας. Συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα και την εξαιρετική αισθητική αντίληψη, ξεχωρίζουν σημαντικά στο φόντο των ομολόγων περιοδικών, έχουν πολλά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το επικαλυμμένο τραπέζι είναι ένα ειδικό εξάρτημα, μια ιδιαίτερη προσθήκη στα επικαλυμμένα έπιπλα, χαρακτηριστικό του οποίου είναι το υψηλό ύψος και η συμπαγία του σε σύγκριση με τα αντίστοιχα καφέ και καφέ. Το ύψος συχνά φτάνει στο επίπεδο των μπράτσων επικαλυμμένα έπιπλα.

Αυτά τα τραπέζια είναι στενά, αλλά αρκετά λειτουργικά και έχουν πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων τα πιο αξιοσημείωτα είναι:

 • παραγωγή από διαφορετικές πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων υλικών φυσικής και τεχνητής προέλευσης, η οποία προσφέρει πολλές ευκαιρίες σχεδιασμού και σας επιτρέπει να εισάγετε με επιτυχία το μοντέλο σε οποιοδήποτε στυλ εσωτερικής σύνθεσης.
 • όμορφη εμφάνιση με έμφαση στη λειτουργικότητα: ανεξάρτητα από τον τύπο των πρώτων υλών, τα τραπέζια είναι άνετα και σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε διαφορετικά αντικείμενα πάνω στην επιτραπέζια επιφάνεια - από μια λυχνία γραφείου σε ένα φορητό υπολογιστή.
 • Σχεδιασμός κινητικότητας: τέτοια τραπέζια μπορούν να τοποθετηθούν στις πλευρές ενός καναπέ, πολυθρόνες, μπροστά από τα επικαλυμμένα έπιπλα, ένα τζάκι, στο κέντρο ενός δωματίου ή σε μια γωνία, αν θέλετε να κάνετε χώρο στο δωμάτιο?
 • συμπαγή προϊόντα: με ελάχιστο χώρο, συμβάλλουν στην οργάνωση χώρου αναψυχής ή υποστηρίζουν την ατμόσφαιρα εργασίας,
 • την καθολικότητα των προϊόντων: μπορούν να είναι ανεξάρτητες μεμονωμένες προεκτάσεις της κατάστασης ή να σχηματίζουν ένα σύνολο, τοποθετημένο συμμετρικά στις δύο πλευρές του καναπέ, αρμονικές με την υποστήριξη των επίπλων παρόμοιου στυλ μεγάλων μεγεθών.
 • συμβατότητα με διαφορετικές μορφές επίπλων: ανάλογα με τον τύπο της υφής, το χρώμα, την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και το επιλεγμένο στυλ, αποτελούν την τελική πινελιά της κατάστασης, υπονοώντας τη λεπτή γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού και δημιουργώντας μια οικεία ατμόσφαιρα.
 • μια πληθώρα χρωμάτων: διακρίνονται από μια πλούσια παλέτα χρωμάτων, η οποία δίνει τη δυνατότητα να τονιστεί η μοναδικότητα του εσωτερικού μέσω ευγενών ή κορεσμένων χρωμάτων, εξοικονομώντας το δωμάτιο από μια αφθονία σκοτεινών κηλίδων, προσθέτοντας φως σε αυτό.
 • η δυνατότητα να αλλάζει οπτικά ο χώρος του χώρου, αυξάνοντάς τον με τη χρήση ελαφρών αποχρώσεων και μέσου μεγέθους διακοσμητικών στοιχείων, αποτρέποντας την προσοχή από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του χώρου (άσχημες προεξοχές, κόγχες που κρύβουν οπτικά τη χρησιμοποιούμενη περιοχή).
 • ευελιξία της θέσης: αυτά τα έπιπλα είναι κατάλληλα σε διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, σχετικά σε γραφεία, βιβλιοθήκες σπίτι, σαλόνια?
 • μια πλούσια γκάμα μοντέλων που σας επιτρέπει να αγοράσετε το προϊόν με τον ίδιο τρόπο με τα υπάρχοντα έπιπλα, να επιλέξετε το ίδιο φινίρισμα και υφή, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο επίπλων.
 • την πρακτικότητα και την αξιοπιστία των δομών: στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σταθερές, έχουν ισχυρές υποστηρίξεις και δεν είναι επιρρεπείς σε θραύση λόγω τυχαίων μηχανικών επιδράσεων.
 • ένα ευρύ φάσμα δαπανών, έτσι ώστε οι αγοραστές να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν την αγαπημένη επιλογή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις τους και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό τους.

Αυτά τα τραπέζια μπορούν να αντικαταστήσουν το ανάλογο του δείπνου σε ένα ή δύο μέρη: βολικά κινούνται μέχρι τον καναπέ, το ύψος είναι ίσο με τα συνήθη μοντέλα, οπότε το μεσημεριανό γεύμα ή το μεσημεριανό γεύμα για τέτοια αξεσουάρ δεν θα συνοδεύεται από δυσφορία. Αυτές οι προσθήκες στυλ τέλεια χωροθέτηση του χώρου, καθορίζοντας την περιοχή της περιοχής ανάπαυσης, συχνά κλείνοντας το προβληματικό τμήμα του τοίχου (για παράδειγμα, με σκισμένη ταπετσαρία ή ένα λεκέ ενσωματωμένο στο μοτίβο του καλύμματος τοίχου).

Μειονεκτήματα

Παρά τις πολλές θετικές ιδιότητες, τα συνημμένα τραπέζια έχουν αρκετές ατέλειες:

 • δεν είναι πάντοτε λειτουργικά αν η δημιουργική σκέψη υπερισχύει του σκοπού.
 • τα μοντέλα προϋπολογισμού διακρίνονται από την απλότητα της υφής, η οποία συχνά χαλάει τη γενική ιδέα σχεδιασμού.
 • μερικές φορές έχουν υποστηρίγματα που δεν είναι εξοπλισμένα με προστασία από ζημιές στο δάπεδο (γρατσουνιά στην επιφάνεια).
 • σε μοντέλα με περιστρεφόμενους τροχούς απαιτούν προσεκτική επιλογή χαλιού, διαφορετικά ο σωρός εμποδίζει την κινητικότητα των εξαρτημάτων και οδηγεί στη θραύση τους.
 • μερικές φορές έχουν αιχμηρά στοιχεία διακόσμησης, τα οποία, αν τυχαία αγγίξουν μηχανικά, μπορούν να τραυματίσουν το δέρμα.
 • έχοντας μια συμπαγή εμφάνιση και φτιαγμένο από ακριβό υλικό, διακρίνονται από μια υψηλή τιμή, η οποία δεν είναι προσιτή για έναν συνηθισμένο αγοραστή, γεγονός που τους αναγκάζει να αναζητούν επιλογές προϋπολογισμού.

Μοντέλα

Η γκάμα μοντέλων προϊόντων μπορεί να χωριστεί σε δύο ομάδες:

 • αυστηρά λειτουργική ·
 • συνδυασμός αισθητικής και λειτουργικότητας.

Ορισμένα μοντέλα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ομορφιά και αντιπροσωπεύουν ένα είδος επιμήκους σκαμπό ακατέργαστης επεξεργασίας. Ένα τέτοιο όραμα για το στυλ αντικατοπτρίζεται στη ζήτηση: τέτοια προϊόντα είναι ιδιότροπα σε συνδυασμό με τα έπιπλα και σπανίως έχουν θετική αξιολόγηση των αγοραστών.

Άλλες εταιρείες ενδιαφέρονται για την ευελιξία του συνδυασμού, προσέχοντας τον σχεδιασμό, προβλέποντας σκαλιστό διάκοσμο, καμπύλα πόδια, ένα πρωτότυπο σχήμα, κατάλληλο για λειτουργία και τοποθέτηση σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με περίπτερα, επιπλέον συρτάρια.

Σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό τα προϊόντα να είναι χρήσιμα στοιχεία της κατάστασης. Δεν υπάρχουν πρακτικά καθαρά διακοσμητικά μοντέλα στους κυβερνήτες.

Σήμερα έχουν χάσει τη συνάφεια τους, αποδίδοντας τη θέση τους σε σημαντικά προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • υψηλά μεταλλικά μοντέλα στρογγυλού σχήματος με σφυρηλάτηση, γυάλινη επένδυση, στρογγυλή ανοιχτή βάση στήριξης,
 • μοντέλο-στήθος - ένα είδος ψηλού κουτιού, το οποίο έχει μεγάλη χωρητικότητα και συνοπτική μορφή.
 • λακωνικό τραπέζι με τραπεζάκι διπλής όψεως.
 • ξύλινο μοντέλο ημικυκλικού σχήματος με τέσσερα πόδια, σε αντίθεση επιφάνεια εργασίας?
 • ένα προϊόν υπό μορφή επιμήκους στρογγυλού σκαμνιού, το οποίο έχει μια επιφάνεια γυάλινης επιφάνειας, πλαισιωμένη από ξύλινη μπορντούρα, εξοπλισμένη με βάση μικρότερης διαμέτρου.
 • τραπεζάκι τραπέζι σε τροχούς, που έχει ένα συρόμενο επάνω συρτάρι ή ράφια κάτω.

Το μοντέλο μπορεί να podkatny, πρόσθεσε, που βρίσκεται στα μπράτσα του καναπέ. Αρχικό μοντέλο μετασχηματιστών εμφάνισης. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα τραπέζι, μια ανερχόμενη κορυφή ή μια παραλλαγή από δύο τραπέζια κρυμμένα σε ένα. Κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού, η επιφάνεια εργασίας μπορεί να αυξηθεί σε μέγεθος (στο αποσπώμενο μοντέλο).

Οι συνημμένοι διοργανωτές με σταθεροποίηση στον καναπέ είναι άνετοι στην κινητικότητα: ενώ είναι στερεωμένοι στο υποβραχιόνιο, είναι ένα μίνι τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει ένα βιβλίο για ανάγνωση, ένα περιοδικό, ένα τηλεχειριστήριο, ένα φορητό υπολογιστή, ένα φλιτζάνι τσάι ή αξεσουάρ ραπτικής, αν το απαιτεί η περίσταση.

Υλικά

Τα εμπορικά σήματα χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά για την παραγωγή φανταστικών πινάκων.Η πιο δημοφιλής πρώτη ύλη είναι το ξύλο, τα υποκατάστατα του, το μέταλλο, το μπαστούνι, το πλαστικό, το γυαλί.

Κάθε τύπος υλικού έχει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, επιτρέποντας τα έπιπλα να φαίνονται διαφορετικά, φέρνοντας ελαφρότητα ή μαζική εμφάνιση στο εσωτερικό.

 • Για παράδειγμα το δέντρο αξιόπιστο, δεν έχει κοίλη δομή, επειδή τα μοντέλα είναι βαριά και σταθερά. Το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πίνακα δεν εκπέμπει τοξίνες, αλλά είναι δύσκολο να λευκαίνουν, έτσι πιο συχνά τα προϊόντα γίνονται σε φυσικά χρώματα.
 • MDF ελαφρύτερο από το ξύλο, τέτοια τραπέζια δεν δημιουργούν αίσθηση βαρύτητας. Η επιφάνεια είναι επιδεκτική σε ζωγραφική, επικόλληση, βερνίκωμα, έτσι τα μοντέλα αυτού του υλικού διακρίνονται από μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, που συχνά χτυπούν μια ενδιαφέρουσα υφή. Η επιφάνεια που επικολλάται με μια μεμβράνη είναι ανθεκτική στην υγρασία, είναι ευκολότερη η φροντίδα της.

Τα προϊόντα με λακαρισμένη επιφάνεια είναι βολικά στο ότι, αν υπάρχουν μικρές γρατζουνιές ή ρωγμές, η επιφάνεια μπορεί να επιχριστεί χωρίς βλάβη στη δομή του υλικού.

 • Πλαστικά είναι ένα σύγχρονο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη διακόσμηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε ζήτηση από τα εμπορικά σήματα που εκτός από την ποιότητα των προϊόντων: αν, για παράδειγμα, στο φινίρισμα πλαστικώνως κύριο υλικό, δεν είναι κατάλληλο: είναι εύθραυστο, ελαφρύ, ασταθές και μπορεί να σπάσει με μηχανικό σοκ.

Τα εξωτερικά του στοιχεία χάνουν ξύλο, μπαστούνι, μοριοσανίδες και MDF. Επιπλέον, όταν θερμαίνεται από έναν λαμπτήρα ή, για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι τσάι, το πλαστικό μπορεί να απελευθερώσει τοξικές ουσίες στον αέρα.

 • Γυαλί παχύτερο από το πλαστικό, είναι σε θέση να προσθέτει οπτικά ελαφρότητα στη δομή, που χρησιμοποιείται ως φινίρισμα ή επιφάνεια εργασίας. Τα γυάλινα μοντέλα φαίνονται ελκυστικά, ειδικά σε συνδυασμό με ξύλινα ή μεταλλικά πλαίσια.
 • Μέταλλο - ένα αξιόπιστο υλικό που μοιάζει όμορφο, χρησιμοποιείται με τη μορφή κοίλων σωλήνων και όχι με πίνακες στάθμισης. Αυτές περιλαμβάνουν αναρτήσεις, πλαίσιο, πόδια και διακοσμητικά στοιχεία.

Χρώμα διαλύματα

Η παλέτα χρωμάτων των μοντέλων δεν έχει αυστηρούς περιορισμούς, αν και πιο συχνά έχει φυσικές αποχρώσεις διαφόρων ειδών δέντρων. Η έμφαση δίνεται συχνά στην ευγένεια της υφής: αυτό είναι το πώς το προϊόν μοιάζει πιο ακριβά, πιο στερεό και ευκολότερο να ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό ντεκόρ. Σε ουδέτερες αποχρώσεις, το αγαπημένο μοντέρνο στυλ, περιλαμβάνει λευκούς και γκρι τόνους. Η μαύρη σκιά είναι πιο συχνά συμπλήρωμα ή χρώμα του μετάλλουΤο χρωματικό σχέδιο είναι εγγενές σε πλαστικά μοντέλα: οι πίνακες μπορούν να έχουν τελειώματα από μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο.

Η αφθονία της φωτεινότητας αποτρέπει τους συνδυασμούς αρμονίας, έτσι οι κατασκευαστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν απαλές και σιωπηλές αντιθέσεις.

Σχεδιασμός

Οι αποφάσεις σχεδιασμού βασίζονται στη μορφή, τη διακόσμηση, την κατάλληλη σκίαση και τον συνδυασμό διαφορετικών υλικών. Μια ενδιαφέρουσα τεχνική είναι η έμφαση στην υφή του πίνακα.

Η επιφάνεια μπορεί να είναι:

 • ματ?
 • γυαλιστερό?
 • ανακούφιση;
 • τραχύ.

Συχνά ο ρυθμός διαιρείται σε ασυνήθιστη μορφή. Τα ξύλινα μοντέλα δίνουν έμφαση στη χρυσή, σκαλιστή άκρη, κομμένα πόδια και λαβές με σφυρηλάτηση. Οι κλασικές επιλογές είναι συχνά παρόμοιες με σκαλιστά σκαμνιά με συρόμενο επάνω συρτάρι διακοσμημένο με μέταλλο για σφυρηλάτηση.

Οι μετασχηματιστές δεν έχουν διακοσμήσεις: ο σχεδιασμός είναι μέτριος και εκφράζεται στην υφή της επιφάνειας ή στο σχήμα των πλευρικών επιφανειών. Ορισμένα μοντέλα μοιάζουν με τραπέζια για παιδιά, άλλα μοιάζουν με σκαμπό μπαρ.

Ο χρωματισμός είναι αξιοσημείωτος: ο πίνακας μπορεί να έχει διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, να εκτελείται με την επίδραση της γήρανσης της επιφάνειας, να έχει διακοσμήσεις στο πνεύμα της αποσύνδεσης ή να διαφέρουν στην σκόπιμη αγενότητα των ξύλινων σταυροειδών.

Διαστάσεις

Οι παράμετροι των μοντέλων των συνημμένων πινάκων είναι ποικίλες.

Συμβατικά, μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 • μικρές;
 • μέτρια έως μέτρια

Τα πρώτα προϊόντα είναι συχνά μικροσκοπικά και δεν υπερβαίνουν τα 40x50, 50x50 cm σε μήκος και πλάτος, 55 cm σε ύψος. Τα προϊόντα της δεύτερης ομάδας μπορεί να έχουν πλάτος 20-50 cm περισσότερο. Οι διαστάσεις επιτρέπουν άνετη τοποθέτηση αξεσουάρ σε δωμάτια με μικρές διαστάσεις χρήσιμου χώρου, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρά δωμάτια.

Επισκόπηση των καλύτερων κατασκευαστών

Η σύγχρονη βιομηχανία επίπλων αναπτύσσεται με ξέφρενο ρυθμό. Τα γραμματόσημα ανταγωνίζονται μεταξύ τους, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη μιας μοναδικής εμφάνισης, αναγνωρίσιμη από τους αγοραστές. Μεγάλη επιτυχία στην παραγωγή αυτών των επίπλων επιτεύχθηκε από εγχώριους κατασκευαστές και εμπορικά σήματα στην Ιταλία. Προκειμένου να κατανοήσετε πώς μοιάζουν οι συνημμένοι πίνακες, μπορείτε να ανατρέξετε σε παραδείγματα εταιρειών που δοκιμάστηκαν με πραγματικές αγορές και χαρακτηρίστηκαν από θετικές κριτικές πελατών.

Αυτά τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν:

 • Ikea - μια σειρά λειτουργικών προστιθέμενων και κλασσικών μοντέλων χωρίς υπερβολές, από ξύλο, μέταλλο, γυαλί, πλαστικό.
 • Bonaldo - μοντέλα σε μοντέρνο στυλ με έμφαση στη λειτουργικότητα.
 • FlexForm - δημιουργικά μοντέλα στρογγυλής μορφής σε μαζική στήριξη και στρογγυλή βάση, διακοσμημένα με μπορντούρα, που εμποδίζει τα αντικείμενα να πέφτουν από το τραπέζι.
 • Meridiani - Σχέδια στρογγυλής μορφής με στυλ μινιμαλισμού, με μεταλλικό σκελετό, συνδυασμό ξύλινων και γυάλινων πινάκων (συχνά μαρμάρου).

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Για να αξιολογήσετε τη σημασία και τη σημασία των μοντέλων στο εσωτερικό, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα όμορφα παραδείγματα της κατάστασης. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς τα προϊόντα ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Ένα ξύλινο καναπέ σε κλασικό στιλ με μαζική επιφάνεια εργασίας, ένα συρτάρι, ένα ανθεκτικό ράφι και ισχυρά στρογγυλά πόδια θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό, αν συμπληρώνει τον καναπέ με δερμάτινη ταπετσαρία στην ίδια σειρά με το τραπέζι.

Ένα μέτριο ξύλινο τραπέζι με ένα κατώτατο ράφι, απλά πόδια και σχάρες στα πλάγια είναι κατάλληλο για να κοιτάξουμε δίπλα σε έναν καφέ-έγχρωμο καναπέ, αν βάλετε μια λυχνία γραφείου στον πάγκο για να ταιριάζει με την ταπετσαρία καναπέ.

Μια θωρακική τράπεζα με στοιχεία σφυρηλάτησης, μεταλλικό ντεκόρ και κλειδαριά θα αραιώσει το λακωνικό εσωτερικό του φωτός, υπογραμμίζοντας τη φωτεινότητα του σχεδίου, αν η σκιά του ταιριάζει με το υλικό των ποδιών επίπλων.

Ένα τραπέζι από συνδυασμένα υλικά με ξύλινη τραπέζι με στρογγυλό σχήμα, ράφι στρογγυλού πυθμένα, σκαλιστά πόδια και σφυρηλάτηση φαίνεται αρμονικά δίπλα στον καναπέ, διακοσμημένο με παρόμοια διακόσμηση χρωμάτων και στυλ.

Το μοντέλο "Stump" θα προσελκύσει τους φίλους του οικολογικού στυλ: μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στην καρέκλα τοποθετώντας ένα λουλούδι στην επιφάνεια.

Μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνημμένο τραπέζι με τα χέρια σας από το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο