Μπροστινό τραπέζι στο εσωτερικό του δωματίου

Στο εσωτερικό ενός σύγχρονου σπιτιού, κάθε αξεσουάρ των επίπλων είναι λειτουργικό. Εάν δεν υπάρχει αρκετά έπιπλα ή δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο, χρησιμοποιείται ειδικός τύπος επίπλων. Αυτά τα αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα τραπέζι, το οποίο, λόγω των σχεδιαστικών του χαρακτηριστικών, ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό του δωματίου, συνδυάζοντας λειτουργικότητα και κομψή εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά και τύποι

Το πλευρικό τραπέζι είναι ένα σχέδιο που είναι μια προσθήκη στα υπάρχοντα έπιπλα. Ταυτόχρονα, μπορεί να είναι ένας ανεξάρτητος πίνακας κονσόλας, μια ομοιότητα με ένα μοντέλο κλίνης (συνημμένο) ή ένα είδος κονσόλας με υποστηρίγματα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα πρόσθετο συμπαγές τραπέζι, γεμίζοντας την έλλειψη ελεύθερου χώρου στο κεντρικό τραπέζι ή ως ανεξάρτητο έπιπλο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ενός κανονικού τραπεζιού.Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του αξεσουάρ είναι ύψος, το οποίο είναι πολύ περισσότερο από τους αντίστοιχους καφέ και καφέ.

Εξωτερικά, μπορεί να είναι διαφορετική:

 • παρόμοια με ημικυκλική ή ορθογώνια επέκταση στο γραφείο του υπολογιστή.
 • που μοιάζει με ένα τραπέζι με τη μορφή γραμμάτων "G", "C", "T", "P"?
 • ένα σκαμνίδι με στρογγυλή ή τετράγωνη κορυφή.
 • την ομοιότητα του τραπέζι κουζίνα με αξιόπιστες υποστηρίξεις.

Όλα τα μοντέλα συνδυάζονται με το άκρο του τοίχου ή του χρήστη, το οποίο βρίσκεται κοντά στον καναπέ, την πολυθρόνα, το κρεβάτι, το γραφείο, την κουζίνα, το μπαλκόνι, στο λότζια, στο διάδρομο.

Το τραπέζι φαίνεται υπέροχο στα παράθυρα, επιτρέποντάς σας να οργανώσετε φρέσκα λουλούδια στην επιφάνεια. Ωστόσο, μπορεί να είναι:

 • κλασικό απλό με πάγκο εργασίας και υποστηρίγματα.
 • με τη μορφή διοργανωτή - με ράφια ή υφασμάτινες τσέπες.
 • διακοσμητικά και λειτουργικά, σχεδιασμένα για να τονίζουν το ύφος του εσωτερικού χώρου τοποθετώντας αγάλματα, κοχύλια, λουλούδια, αγγεία κ.λπ. στην επιφάνεια.

Τα προϊόντα είναι στάσιμα και μετασχηματισμένα. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει μοντέλα που δεν περιλαμβάνουν αναδίπλωση.Εγκαθίστανται στη σωστή θέση, χρησιμοποιώντας ή χωρίς τους συνδέσμους (ανάλογα με το συγκεκριμένο προϊόν). Η δεύτερη γραμμή είναι πιο δημιουργική και περιλαμβάνει ποικιλίες με ποικίλους βαθμούς πολυπλοκότητας των δομών. Μπορούν να είναι ένα είδος κομμωτηρίου με ένα πτυσσόμενο ή ανασυρόμενο σύστημα, στο οποίο όταν διπλώνεται το τραπέζι μοιάζει με κύβο με εσωτερικά διαμερίσματα.

Όταν μεταμορφώνονται τέτοια προϊόντα, ο πλευρικός πίνακας, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, ανεβαίνει προς τα πάνω, κινούνται στην επιθυμητή απόσταση ανοίγοντας την κορυφή του περιβόλου.

Άλλα μοντέλα μπορεί να έχουν επιπλέον πτυσσόμενα στοιχεία της επιφάνειας του τραπεζιού, λόγω των οποίων αυξάνεται η επιφάνεια του τραπεζιού. Ανάλογα με τη σχεδιαστική σύλληψη, η μορφή είναι διαφορετική, η οποία είναι τυποποιημένη (στρογγυλή, τετράγωνη, οβάλ, ημικυκλική) ή ασυνήθιστη (σχηματιζόμενη, με τη μορφή επιμήκους ωοειδούς). Συνδέεται με τη μέθοδο σχεδιασμού και εγκατάστασης, η οποία μπορεί να είναι κλασική (τοποθέτηση στο πάτωμα) ή ανασταλεί (τοποθέτηση του τραπεζιού στον τοίχο).

Οι επιλογές τοποθέτησης στο πάτωμα μπορεί να έχουν τροχούς. Αυτό είναι εγγενές σε μοντέλα τύπου προίκα που έχουν σχεδιαστεί για μόνιμη κίνηση. Οι περιστρεφόμενοι τροχοί παρέχουν Προσεκτική διαχείριση του δαπέδου προστατέψτε το από τις γρατζουνιές και τα χτυπήματα. Από την άλλη πλευρά, οι τροχοί δεν είναι πάντα άνετοι, ειδικά αν το τραπέζι βρίσκεται πάνω στο χαλί.

Λειτουργικότητα

Ο πλευρικός πίνακας είναι ένα λειτουργικό στοιχείο το οποίο, ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο και την περίπτωση, μπορεί:

 • αύξηση του χώρου εργασίας για βολική θέση της απαραίτητης τεκμηρίωσης, φακέλους, εξοπλισμό γραφείου,
 • να τροποποιήσει το γραφείο για να φιλοξενήσει δύο ή περισσότερους χρήστες.
 • να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι για την αντιμετώπιση των επισκεπτών ή των νοικοκυριών μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.
 • εξασφαλίστε μια άνετη ξεκούραση τοποθετώντας ένα φορητό υπολογιστή, tablet ή άλλα αντικείμενα στην επιφάνεια εργασίας για να παρακολουθείτε ταινίες ή άλλους πόρους πολυμέσων ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα ή στον καναπέ.

Το πλευρικό τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διοργανωτής εάν πρέπει να κανονίσετε μια ραπτομηχανή ή άλλα αξεσουάρ για την άσκηση χειροτεχνίας. Ορισμένα μοντέλα σχεδιάζονται ειδικά για το πίσω μέρος του καναπέ: το τραπέζι συνδέεται απευθείας με αυτό, συχνά με υφασμάτινες τσέπες για να φιλοξενήσει μικρά αντικείμενα. Αυτά τα αξεσουάρ είναι τα πιο συμπαγή από ολόκληρο το φάσμα, Διακρίνονται από τη δυνατότητα απομάκρυνσης όταν δεν χρειάζονται, μετατρέποντας σε διπλωμένο διπλό πάγκο.

Οφέλη

Τα πλευρικά τραπέζια έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • γίνονται με επαγγελματικό εξοπλισμό, λαμβανομένων υπόψη των νέων τεχνολογικών εξελίξεων που βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά ποιότητας και πρακτικής απόδοσης ·
 • είναι κατασκευασμένα από διαφορετικές πρώτες ύλες, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες σχεδιασμού και ενισχύει την αρμονική έγχυση αυτών των αξεσουάρ σε οποιοδήποτε στυλ του εσωτερικού συνόλου, είτε είναι σοφίτα, hi-tech, μινιμαλισμό, ρουστίκ, βιονική και άλλα.
 • επιμηκύνουν ελαφρώς το χώρο του δωματίου, σε βάρος του χρώματος και του μεγέθους, χτυπώντας οπτικά την έλλειψη χρηστικού χώρου και φωτισμού.
 • σας επιτρέπουν να τοποθετείτε στην επιφάνεια αντικείμενα που είναι πάντα απαραίτητα στο χέρι (smartphone, τηλεχειριστήριο, κλειδιά για το σπίτι ή το αυτοκίνητο).
 • να αποθηκεύσετε το χρήσιμο χώρο του δωματίου, επιλέγοντας σύμφωνα με το χώρο χώρου?
 • Ανάλογα με το μοντέλο, διακρίνονται από ένα πλούσιο συνδυασμό χρωμάτων, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο για τη διαθέσιμη επίπλωση ή να δημιουργήσετε ένα σύνολο με καρέκλες, ράφια, γραφεία υπολογιστών.
 • με βάση το σχεδιασμό, την τιμή και την ποσότητα των εξαρτημάτων, διαφέρουν στο κόστος, επιτρέποντας σε κάθε αγοραστή να βρει μια βολική επιλογή για τον εαυτό του, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις γεύσης και τον προγραμματισμένο προϋπολογισμό για την αγορά.

Υλικά

Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή πλευρικών τραπεζιών είναι διαφορετικές. Τα κύρια είδη υλικών είναι:

 • ξύλο και ινοσανίδες ·
 • γυαλί (διπλό, μετριασμένο, ανθεκτικό σε κρούση).
 • μέταλλο (χρώμιο χάλυβα και αλουμίνιο)?
 • πλαστικό.

Το δέντρο είναι ένα κορυφαίο σώμα. Παρέχει μοντέλα με μέγιστη αντοχή, φαίνεται ακριβό και είναι κατάλληλο για το κατάλληλο περιβάλλον. Το MDF, το LDSP είναι ελαφρύτερο από το ξύλο, παρέχουν βερνίκωμα και επικόλληση του υλικού σε οποιοδήποτε χρώμα, ωστόσο αποτυγχάνουν ταχύτερα, καθώς το νήμα των συνδετήρων σε αυτά τα μοντέλα είναι ασθενέστερο από αυτό των ξύλινων αναλόγων. Η μεταλλική θήκη είναι αξιόπιστη, ανθεκτική, έχει ανθεκτική δομή, συνδέεται συχνά με γυαλί, επομένως έχει περιορισμένο στυλ και ταιριάζει κυρίως στα υπάρχοντα έπιπλα με παρόμοιο υλικό.

Το πλαστικό ως ανεξάρτητο υλικό είναι εύθραυστο, τα έπιπλα αυτά είναι βραχύβια και, παρά τις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών ασφάλειας, είναι επιβλαβή (το υλικό απελευθερώνει τις τοξίνες στον αέρα).

7 φωτογραφία

Σχεδιασμός

Λόγω της αφθονίας των διακοσμητικών τεχνικών σχεδιασμού λύσεις πλευρά πίνακες ποικίλλουν. Μπορούν να βασίζονται στο χρώμα, την υφή, τον συνδυασμό τελικών υλικών, τη χρήση ασυνήθιστων μορφών και μεθόδων διακόσμησης. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό χρωμάτων, μπορείτε να εισάγετε με επιτυχία τα προϊόντα στο υπάρχον περιβάλλον. Οι δημοφιλείς αποχρώσεις της παλέτας χρώματος είναι λευκές, μαρμάρινες, μπεζ, σκιά ελαφριάς βελανιδιάς, αντιθέσεις από καφέ και μαύρο.

Μια ενδιαφέρουσα τεχνική σχεδίασης είναι η τόνωση., τη χρώση γυαλιού και ξύλου (δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα όγκου και βάθους). Τα έπιπλα, με μια ομαλή μετάβαση από καφέ σε τόνους σοκολάτας, φαίνονται ακριβά και υπονοούν την ιδιαίτερη γεύση του ιδιοκτήτη. Το βαμμένο γυαλί προσποιείται ότι είναι πριμοδότηση, χωρίς να επιβαρύνει τον χώρο με ένα αίσθημα βαρύτητας, όπως ξύλινα έπιπλα.

Οι πιο δημιουργικές προσεγγίσεις της διακόσμησης περιλαμβάνουν εκτύπωση φωτογραφιών. Εφαρμόζεται στους πάγκους διαφορετικών υλικών, αλλά η πιο ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη για μια τρισδιάστατη και δυναμική εικόνα είναι το γυαλί με συγκόλληση. Διαφορετικές τεχνικές σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε ένα σχέδιο με την μορφή αμμοβολής, μια ειδική μεμβράνη, τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο γυάλινες πλαστικές ύλες ή κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού χρησιμοποιώντας μια συγκολλητική σύνθεση.Το σχέδιο μπορεί να γίνει με παραγγελία, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των χαρακτηριστικών ενός πίνακα.

Πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή του πλευρικού τραπεζιού βασίζεται σε δείκτες τεχνικών χαρακτηριστικών, ευκολίας και αισθητικής αντίληψης. Ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες για ευκολία. Αν θέλετε να αγοράσετε μια σταθερή δομή, μπορείτε να δώσετε προσοχή στο μοντέλο. Malm από την Ikea. Το μήκος τους σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το μοντέλο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού, ενώ η επιφάνεια εργασίας είναι επαρκής για τους χρήστες να τρώνε ή να εργάζονται σε ένα φορητό υπολογιστή χωρίς να βγαίνουν από το κρεβάτι.

Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια άξια επιλογή αγοράς από αμερικανικές εταιρείες, κατασκευαστές Την Ιταλία και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σημαντική λειτουργικότητα:

 • τα στηρίγματα πρέπει να είναι αξιόπιστα και ισχυρά (μη αποδεκτά MDF) ·
 • η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού δεν είναι πάντα συν (περισσότερες θέσεις πιθανής θραύσης).
 • το μοντέλο στους τροχούς δεν έχει σημασία για τη ζώνη που καλύπτεται με χαλί μακράς διάρκειας (τα πηχάκια οδηγούνται σε τροχούς).
 • δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα μοντέλο για δύο επιπλέον κρεβάτια εάν ο χρήστης είναι μόνος (είναι καλύτερο να καθαρίσετε τον χώρο αφαιρώντας όλα τα περιττά αντικείμενα μέσα στα ράφια ή τα συρτάρια).
 • το κουτί στο κέντρο του δωματίου δεν έχει σημασία αν μετατραπεί από καιρό σε καιρό ο πίνακας.

Η πρακτική σημασία: Το λευκό τραπέζι είναι όμορφο, αλλά οι παραμικροί λεκέδες είναι ορατοί σε αυτό. Εάν σας αρέσει ένα μοντέλο με γυάλινη επιφάνεια, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα προϊόν με γυαλισμένο γυαλί: είναι λιγότερο ορατά δακτυλικά αποτυπώματα και γρατζουνιές. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η θερμική αγωγιμότητα του υλικού: το ξύλο είναι το πιο άνετο και οι τύποι ψυχρής επιφάνειας είναι από γυαλί και μέταλλο.

Τα πλαστικά μοντέλα αξίζουν την αγορά σε περίπτωση συχνών κινήσεων ή ενοικιάσεων ενός διαμερίσματος: είναι κινητά, έχουν μικρό βάρος, ωστόσο, με σημαντική μηχανική βλάβη σχηματίζουν μάρκες και ρωγμές.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας τραπέζι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο