Πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι για δώρα και στο σπίτι: λειτουργικότητα και άνεση

Το πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι είναι ένας συμπαγής και κομψός τύπος επίπλων. Είναι σημαντικό όχι μόνο για εξοχικές κατοικίες, αλλά και διαμερίσματα πόλης. Τα χαρακτηριστικά αυτού του προϊόντος σας επιτρέπουν να το εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Το πτυσσόμενο τραπέζι ξύλου κερδίζει τη δημοτικότητα λόγω του συμπαγούς σχεδιασμού του. Αυτά τα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν στο δωμάτιο και να πάρετε μαζί σας στη φύση. Σε αυτή την περίπτωση, όταν διπλωθεί, αυτός ο πίνακας δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Αυτή η ποιότητα εκτιμάται ιδιαίτερα σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Ακόμα αυτά τα έπιπλα διαθέτουν πολλές θετικές ιδιότητες.

 • Ανθεκτικότητα Οι πίνακες από συμπαγές ξύλο θα διαρκέσουν περισσότερο από δώδεκα χρόνια. Ταυτόχρονα, είναι ανθεκτικά σε μηχανικές βλάβες.
 • Υψηλή αντίσταση στο ηλιακό φως. Κατά κανόνα, ένα ξύλινο τραπέζι αντιμετωπίζεται με ένα ειδικό εργαλείο που βοηθά να μην εξασθενίσει στον ήλιο. Η ποιότητα αυτή δεν θα μπορούσε να αποτύχει να εκτιμήσει τους κηπουρούς, έτσι ώστε τα πτυσσόμενα έπιπλα από μια συστοιχία να γίνει μια συχνή επιλογή για καλοκαιρινά σπίτια και αγροτεμάχια.
 • Φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή υλικών. Τα ξύλινα έπιπλα δεν περιέχουν επιβλαβείς και τοξικές ουσίες, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται σε παιδικά δωμάτια.
 • Ποικιλία ειδών σας επιτρέπει να επιλέξετε έπιπλα για κάθε εσωτερικό χώρο και χώρο δαπέδου.
 • Εργονομικό. Τέτοια τραπέζια είναι εύκολο να συγκεντρωθούν και να διπλωθούν. Συχνά είναι ελαφρύ και μικρού μεγέθους.
 • Εύκολη φροντίδα. Το δέντρο δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα στεγνό ή υγρό πανί και καθαρίστε το μία φορά το χρόνο από την εμφάνιση σφαλμάτων.

Πολλά από τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλό κόστος και αστάθεια στην υγρασία. Όσον αφορά την τιμή, τότε σήμερα μπορείτε να πάρετε το μοντέλο σε πολύ προσιτές τιμές ή να κάνετε τον εαυτό σας στον πίνακα. Για την κατασκευή του μοντέλου δεν παίρνουν πολλά χρήματα και χρόνο.

Πράγματι, το ξύλο δεν ανέχεται υψηλή υγρασία και υγρό.

Αν το τραπέζι έχει βρεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στη βροχή, μπορεί να διογκωθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε ρωγμές και ζημιές σε ολόκληρη την κατασκευή, επομένως συνιστάται η αποθήκευση των εν λόγω επίπλων σε ξηρό δωμάτιο με χαμηλή υγρασία.

Είδη

Η συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία προσελκύει όλο και περισσότερους πελάτες που το χρησιμοποιούν σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Αυτά τα τραπέζια μπορεί να είναι στάνταρ για λουλούδια ή τραπεζαρία, τραπέζι του καφέ ή τραπέζι για την κουζίνα.

Κατά κανόνα, τα εν λόγω έπιπλα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • σταθερή?
 • φορητό?
 • αναδίπλωση;
 • ενσωματωμένη και αναδιπλούμενη.

Από στάσιμα είδη μπορεί να αποδοθεί τραπέζι με παγκάκιαπου χρησιμοποιείται πιο συχνά σε εξοχικές κατοικίες. Ο σχεδιασμός έχει ένα πτυσσόμενο πάγκο και πάγκους, οι οποίοι είναι ένα επιπλέον κάθισμα. Αυτός ο πίνακας μπορεί να έχει προσθήκες με τη μορφή τέντας ή θόλο, η οποία θα σώσει από τον ήλιο ή τη βροχή.

Σχεδιασμός με επιτραπέζια κορυφή ρυθμιζόμενη στο ύψος (ή ονομάζεται επίσης τραπέζι καφέ) μπορεί επίσης να αποδοθεί στην στατική μορφή. Αυτό το σχέδιο δεν συνεπάγεται μεγάλη επιφάνεια, αλλά είναι κατάλληλο για φιλικές συγκεντρώσεις σε μια μικρή επιχείρηση.

Ένα άλλο ακίνητο είδος είναι το λεγόμενο "Γραφείο διπλωμάτης". Πρόκειται για μια δομή που αποτελείται από την κύρια πλάκα, κάτω από την οποία δύο επιφάνειες είναι διπλωμένες. Για να αποσυντεθεί αυτό το μοντέλο, θα χρειαστεί να μετακινήσετε ελαφρά το κύριο μέρος και να βγάλετε επιπλέον πάγκους εργασίας.

Αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει στο προϊόν από ένα μικρό τραπέζι να μετατραπεί σε ευρύχωρο τραπεζαρία.

Τα φορητά μοντέλα χαρακτηρίζονται από κινητικότητα και μικρό μέγεθος. Κατά κανόνα, παίρνουν μαζί τους για ένα πικνίκ, οπότε ο σχεδιασμός με σκαμνιά στο σετ είναι πολύ δημοφιλής.

Το κλασικό μοντέλο του πτυσσόμενου σχεδίου είναι πίνακα βιβλίων. Αυτό το είδος έχει μια κύρια επιφάνεια, και η περιοχή του αυξάνεται μέσω των πλευρικών πινάκων εργασίας. Ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών, μπορείτε να επεκτείνετε ένα ή δύο πλευρικά πλαίσια. Θα φανεί εξίσου καλό στο σαλόνι και στην κουζίνα.

Το τραπέζι αναπτύσσεται με τη μορφή ενός πεζοδρομίου, δεν είναι λιγότερο δημοφιλές μοντέλο. Εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια δομή ξεδιπλώνεται ανυψώνοντας την επιφάνεια του τραπεζιού και στερεώνοντάς την σε ένα πόδι ή στήριγμα.Τέτοια έπιπλα μπορούν να χρησιμεύσουν ως τραπέζι εργασίας και τραπεζαρία.

Μια άλλη άποψη είναι η πολυλειτουργική τραπεζαρία. Κατά κανόνα, έχει μια πτυσσόμενη επιφάνεια εργασίας και συρτάρια, τα οποία χρησιμεύουν ως μέρος για την αποθήκευση των πραγμάτων. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να μετατραπεί σε χώρο εργασίας, να γίνει τραπεζαρία ή να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση πραγμάτων, λουλουδιών και αναμνηστικών.

Τα ενσωματωμένα και πτυσσόμενα τραπέζια παίρνουν συνήθως για την κουζίνα. Η ενσωματωμένη θέα είναι μια επιφάνεια εργασίας που μπορεί να βγει έξω από τη μονάδα κουζίνας. Για να το κάνετε αυτό, τραβήξτε έξω το συρτάρι και τοποθετήστε το τραπέζι οριζόντια. Μια τέτοια άποψη μπορεί να έχει τόσο ευθύ όσο και γωνιακό σχεδιασμό. Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να γίνει μια επιφάνεια εργασίας.

Επιτρέπεται η τοποθέτησή του στο καθιστικό ή στο γραφείο κάτω από το περβάζι. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο και θα δώσει στο δωμάτιο μια πρωτότυπη εμφάνιση.

Οι πτυσσόμενες δομές συνδέονται συχνότερα με τον τοίχο ή το πλευρικό τοίχωμα του ντουλαπιού / ακουστικού.

Σε αυτή την περίπτωση, το tabletop μπορεί να υποστηρίζεται με τη μορφή ενός ή τεσσάρων ποδιών. Ο σωστά επιλεγμένος σχεδιασμός όχι μόνο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χώρου, αλλά θα προσθέσει και κάποια αίσθηση στο εσωτερικό.

Κανόνες επιλογής.

Κατά την επιλογή μιας πτυσσόμενης δομής, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα στοιχεία:

 • Δομική αντοχή. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε όχι μόνο τη βάση, αλλά και τα εξαρτήματα. Πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και καλά καθορισμένο.
 • Το σχήμα της επιφάνειας του τραπεζιού. Εάν στο δωμάτιο όπου θα υπάρχουν έπιπλα, επικρατούν μαλακές και λεπτές γραμμές, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα επιτραπέζιο στρογγυλό ή ωοειδές σχήμα. Για αιχμηρές γραμμές και γωνίες στο εσωτερικό, τοποθετήστε ένα ορθογώνιο τραπέζι.
 • Η περιοχή του δωματίου. Εάν ο σχεδιασμός επιλέγεται για ένα μικρό δωμάτιο, τότε ο πίνακας είναι καλύτερα να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος.
 • Εσωτερικό και στυλ. Ανάλογα με αυτόν τον παράγοντα, θα πρέπει να επιλέξετε έπιπλα. Για το κλασικό ύφος ή το εσωτερικό του μπαρόκ είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια συμπαγή στερεά ξύλινη επιφάνεια. Για ένα πιο σύγχρονο σύνολο, ένα μοντέλο ξύλινων πάνελ με στολίδι ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά θα ταιριάζει.
 • Λειτουργικότητα Ανάλογα με το πού θα χρησιμοποιηθούν τα έπιπλα, αξίζει να επιλέξετε το μοντέλο και το σχέδιό του. Για παράδειγμα, τα πτυσσόμενα ξύλινα τραπέζια δωροδοκούν τη συμπαγή τους, την ευελιξία και την ευελιξία τους. Επειδή θα είναι πάντα σε ζήτηση.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι για το καλοκαιρινό εξοχικό σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο