Τι είναι τα countertops;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στην κουζίνα μπορεί να ονομαστεί countertop. Αυτή είναι η επιφάνεια του τραπεζιού, η οποία εκτελεί μια σειρά λειτουργικών και αισθητικών και διακοσμητικών εργασιών.

Κατά την επιλογή αυτού του προϊόντος, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ποιότητα της κατασκευής του, στην πρακτικότητα και στην κομψή εμφάνιση. Είναι σημαντικό το επιλεγμένο τραπέζι να εναρμονίζεται όμορφα με το σχεδιασμό ολόκληρης της κουζίνας και μοιάζει με λειτουργική διακόσμηση σε αυτό.

Η επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα είναι ίσως ο κύριος χώρος εργασίας της οικοδέσποινας και συνεπώς εκτίθεται συνεχώς σε τρεις κύριους τύπους κρούσης: μηχανικό, θερμικό και χημικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατά την επιλογή ενός υλικού από το οποίο θα πρέπει να γίνει μια επιφάνεια εργασίας, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Κατά την επιλογή ενός προϊόντος, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά:

 • αντοχή στην υγρασία και σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
 • την αντοχή στην κρούση
 • χωρίς φόβο χημικών αντιδραστηρίων και ευκολία φροντίδας.

Με την απελευθέρωση των επιφανειών εργασίας για την κουζίνα πιο συχνά σταματούν την επιλογή για τα ακόλουθα υλικά:

 • φυσική και τεχνητή πέτρα.
 • ξύλο ·
 • πλαστικοποιημένη μοριοσανίδα ·
 • γυαλί?
 • μέταλλο?
 • κεραμικό ή κεραμίδι?
 • σκυρόδεμα

Μπορείτε επίσης να βρείτε πιο σπάνια υλικά για την παραγωγή σύγχρονων countertops, για παράδειγμα, πέτρα ηφαιστειακής προέλευσης, που καλύπτεται με σμάλτο, αλλά είναι πολύ λιγότερο κοινό. Και πιο συχνά για την κατασκευή ξύλινων κατασκευών με δρυς, οξιά ή τικ.

Αυτό είναι ένα όμορφο, αλλά πολύ δύσκολο να φροντίσει τις ποικιλίες του ξύλου. Θα πρέπει συχνά να σκουπίζουν ορισμένα μέσα με λάδια.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις πιο γνωστές ξυλώδεις ποικιλίες - ελάτη ή λάρι, πεύκο ή σημύδα. Αυτές οι επιλογές είναι ιδανικές για οικολογικά ξύλινα σπίτια. Οι άκρες του προϊόντος αλέθονται και η επιφάνεια του τραπεζιού επικαλύπτεται με ειδικό λάδι για την προστασία του από την υγρασία, τους διάφορους τύπους ρύπανσης και τις υψηλές θερμοκρασίες.Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα τραπέζι από εξωτικά δέντρα, αλλά τότε το κόστος θα είναι πολύ υψηλό.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε υπερβολικά ζεστά κατσαρόλες και τηγάνια σε ένα ξύλινο πάγκο.

Στον επιτραπέζιο ανοξείδωτο χάλυβα, μπορείτε να επιλέξετε όταν σχεδιάζετε κουζίνες σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Μπορείτε να δοκιμάσετε την εγκατάσταση της επιφάνειας χαλκού, αλλά είναι πιο κατάλληλο για παραδοσιακά διακοσμητικά.

Πώς να επιλέξετε ένα tabletop, δείτε το επόμενο βίντεο.

Μορφές και μεγέθη

Ο σύγχρονος πάγκος κουζίνας έχει πάχος 3-4 εκατοστά, αλλά μπορεί να είναι ακόμη πιο παχύ, ανάλογα με τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Το μήκος των τραπεζιών του τραπεζιού ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας, αλλά ορισμένα υλικά έχουν περιορισμό στο μήκος του καμβά. Μεγαλύτερο μήκος στην περίπτωσή τους θα οδηγήσει στην παρουσία αξιόλογων ραφών και ραφών. Το γεγονός αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή μιας επιφάνειας. Έτσι, η πέτρα θα είναι απρόσκοπτη με το μεγαλύτερο μήκος, επειδή είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση μιας μακράς επιφάνειας, αλλά το συσσωμάτωμα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε άλλο υλικό σε μια μεγάλη κουζίνα.

Το πλάτος της σφραγίδας επίπλων (όπως οι σχεδιαστές συχνά ονομάζονται επιτραπέζια) είναι συνήθως στάνταρ - 60 cm. Υπάρχουν tabletops και ευρύτερα. Μπορούν να σταθούν σημαντικά πάνω στα ντουλάπια ή να πάνε σχεδόν με τα χείλη τους.

Η κύρια παράμετρος κατά την επιλογή ενός tabletop θα είναι το πάχος του. Συνήθως είναι από 2 έως 6 cm. Όσο πιο παχύ είναι η βάση, τόσο ισχυρότερο θα είναι, αλλά αυτό θα σας κοστίσει περισσότερο.

Εάν πρόκειται να επιλέξετε μια πέτρινη βάση, τότε η πέτρα θα είναι παχύτερη, τόσο βαρύτερο θα είναι, έτσι πρέπει να ενισχύσετε ντουλάπια και προσόψεις.

Σε πολλές κουζίνες μπορείτε να βρείτε ένα διπλό πάγκο, συνήθως συρόμενο. Αυτός ο σχεδιασμός θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντικά χώρο στο δωμάτιο. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά μια επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα και ως δική σας περιοχή εργασίας αντί για ντουλάπι, τότε είναι χρήσιμος ένας κεκλιμένος μηχανισμός που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την πιο άνετη θέση του πάγκου εργασίας.

Μεταλλικά τα προϊόντα είναι ανθεκτικά, ανθεκτικά, μην φοβάστε τις διαφορές θερμοκρασίας.

Μεταξύ των ελλείψεων τέτοιων προϊόντων, είναι δυνατό να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι εμφανίζουν δακτυλικά αποτυπώματα, μετά από λίγο το μέταλλο μπορεί να εξασθενίσει, αν βαριά αντικείμενα πέσουν επάνω του, μπορεί να παραμείνουν ολίσθηση, ακόμη και μικρές γρατζουνιές είναι σαφώς ορατές στην μεταλλική επιφάνεια.Οι πάγκοι που μιμούνται τη χάλκινη σύνθεση του υλικού είναι πολύ δημοφιλείς σήμερα, αν και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας καθαρός χάλκινος πάγκος.

Γυαλί countertops έχουν μια ενδιαφέρουσα αισθητική εμφάνιση. Το γυάλινο τραπέζι είναι εκπληκτικά ανθεκτικό και σταθερό. Το γυαλί χρησιμοποιείται συχνότερα ζεστό. Μοτίβα και σχέδια, πίνακες ζωγραφικής ή διάφορα κηλίδες μερικές φορές εφαρμόζονται σε αυτό, χρησιμοποιείται εκτύπωση φωτογραφιών. Αυτό το υλικό είναι πολύ δημοφιλές λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού και των άριστων χαρακτηριστικών. Τα γυάλινα προϊόντα είναι υγιεινά, αλλά συχνά έχουν και ίχνη χεριών.

Το κύριο πλεονέκτημα των εξαιρετικά πρακτικών countertops από μοριοσανίδες - αυτό είναι το χαμηλό κόστος τους. Επίσης προϊόντα από μοριοσανίδες ανθεκτικά σε θερμοκρασίες μέχρι 200 ​​μοίρες. Αλλά, δυστυχώς, έχουν πολλά μειονεκτήματα: αυτό το υλικό φοβάται την υγρασία και πρήζεται υπό την επιρροή του, φοβάται επίσης τη ζημία. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μοριοσανίδες δεν είναι περιβαλλοντικό υλικό, στη ρητίνη που δεσμεύει τη ρητίνη περιέχει φορμαλδεΰδη. Ένα προϊόν κατασκευασμένο από πολυστρωματικές πλάκες από μοριοσανίδες, σε αντίθεση με τα προϊόντα από μοριοσανίδες, έχει μια ειδική προστατευτική μεμβράνη, που πιέζεται στη δομή του, καθιστώντας το υλικό πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στην υγρασία.

Επιτραπέζια βάση κεραμικά πλακίδια μπορεί να φαίνεται διαφορετική.Μπορείτε εσείς οι ίδιοι μπορεί καν να καταλήξει σε ένα μοτίβο ή στολίδι. Για μια μικροσκοπική επιφάνεια, συνήθως επιλέγονται κεραμίδια, ενώ ως βάση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ψηφιδωτά πλακάκια. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, πολύ απλό κατά την εργασία και το στυλ. Για να γίνει αυτό το προϊόν όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο, στερεώνεται με ένα πλαίσιο, το οποίο στη συνέχεια κολλάει με κεραμίδια. Αυτός ο πίνακας θα απαιτήσει ιδιαίτερη φροντίδα, δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση ζεστών ή υπερβολικά κρύων πιάτων πάνω του. Το διήθημα μεταξύ των ραφών θα απαιτήσει επίσης επιμελή πλύση κατά τη διάρκεια της φροντίδας.

Τεχνητή πέτραπου χρησιμοποιείται για την παραγωγή countertops, δεν έχει πόρους, που τον βοηθά να μην απορροφά το νερό, τα λειαντικά και τα συστατικά χρωματισμού. Αυτή η βάση δεν φοβάται τα βακτήρια και τους μύκητες και είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα. Θα χρειαστεί απλά να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα πανί που έχει υγρανθεί με σαπουνόνερο. Τα ζεστά πιάτα δεν αξίζει να τοποθετηθούν σε αυτό το προϊόν. Αν και είναι ένα μη καύσιμο υλικό, μπορεί να λιώσει. Η μη φυσική πέτρα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το φυσικό υλικό, επιπλέον, είναι φθηνότερη και έχει υψηλή αντοχή στη φθορά.

Ακρυλική πέτρα Έχει μια ειδική δομή, λόγω της οποίας είναι το πιο ανθεκτικό στην υγρασία υλικό. Δεν θα καλύπτεται, όπως το ξύλο, με μούχλα ή μύκητες. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα μιας τέτοιας πέτρας είναι η αντοχή στη θερμότητα. Αλλά ακρυλικό είναι εύκολο να γρατσουνίσει και μπορεί μόνο να πλυθεί με ειδικά απορρυπαντικά.

Συσσωμάτωμα (χαλαζία) - Είναι ένας άμεσος συγγενής από φυσική πέτρα, η οποία δεν φοβάται τα ζεστά πιάτα και είναι φθηνότερη από ακρυλικό. Όταν φεύγει, δεν φοβάται επιθετικές ουσίες. Στην αφή, τα συσσωματώματα είναι πολύ κρύα και πολύ βαριά.

Φυσική πέτρα ξεχωρίζει για την πλούσια εμφάνιση, την ιδιαίτερη αντοχή του. Πέτρινα countertops μπορεί να είναι η κύρια εστίαση σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Το προϊόν μπορεί επίσης να παραχθεί από οποιαδήποτε φυσική πέτρα. Για να γίνει αυτό, πάρτε ακριβώς ένα πιάτο από πέτρα πάχους αρκετών εκατοστών. Αυτό το υλικό δεν φοβάται την υγρασία, τις διαφορετικές θερμοκρασίες, ανεκτικό σε κραδασμούς και βαθιές γρατζουνιές. Εάν είναι απαραίτητο, η πέτρα μπορεί να γυαλιστεί για να αποκαταστήσει την αρχική της σκιά και εμφάνιση. Το προϊόν από μια πέτρα θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον, πλένει εύκολα. Η τιμή ενός τέτοιου προϊόντος είναι υψηλή.Το κόστος της μαρμάρινης επιφάνειας θα είναι χαμηλότερο, αλλά ο γρανίτης θα είναι πολύ πιο πρακτικός.

Πλαστικά Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά μεταξύ των σύγχρονων καταναλωτών. Είναι πολύ πρακτικός, ικανός να μιμηθεί άλλα υλικά. Το μειονέκτημα της πλαστικής επιφάνειας είναι ότι μπορεί να λιώσει όταν έρχεται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες και επίσης καίγεται κάτω από το ηλιακό φως.

Πάγκοι πολυπροπυλενίου που χαρακτηρίζεται από καλή χημική αντοχή, αντοχή σε υγρασία και ατμό, υψηλή αντοχή στη φθορά, αντοχή στην κρούση. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται συχνότερα για παραγωγικούς σκοπούς, σε συνηθισμένες κουζίνες μπορούν να συναντηθούν αρκετά σπάνια.

Σκυρόδεμα οι επιφάνειες παράγονται για κάθε γούστο, μπορούν εύκολα να γυαλιστούν, να γυαλιστούν και επίσης να βαφτούν ή να συμπεριληφθούν όταν απελευθερωθούν περιέχουν κοχύλια ή μικρές πέτρες. Όσον αφορά τις απαιτήσεις περί φροντίδας, τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να εμποτιστούν τακτικά με ειδικούς προστατευτικούς παράγοντες.

Επίσης μερικές φορές μπορείτε να βρείτε countertops με δερμάτινα ένθετα στην άκρη του τραπεζιού. Στην πραγματικότητα, το υλικό που χρησιμοποιείται εδώ είναι απλώς μια καλή απομίμηση του δέρματος, γι 'αυτό είναι πολύ εύκολο και απλό να τα προσέχετε.

Κατασκευές

Όταν επιλέγετε μια επιφάνεια εργασίας για την κουζίνα, είναι αδύνατο να δώσετε όλη την προσοχή στο χρώμα και ποιο υλικό θα φανεί καλύτερα σε αυτό το δωμάτιο, είναι επίσης πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό σχέδιο για αυτό το προϊόν. Υπάρχουν:

 • Αναδιπλούμενη (τραβηκτική) επιφάνεια στο τραπέζι. Ο συρταρωτός σχεδιασμός μπορεί να αντικατασταθεί από ένα τραπέζι για μια οικογένεια 2-3 ατόμων. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως συνέχεια της επιφάνειας εργασίας. Ένα δωμάτιο με ένα τέτοιο τραπέζι θα φαίνεται πιο ευρύχωρο.
 • Με ρυθμιζόμενο ύψος. Προσαρμόστε το στις ανάγκες σας θα είναι εύκολο. Μπροστά σε ένα τέτοιο προϊόν, μπορείτε απλά να αλλάξετε τη θέση, η οποία θα χαλαρώσει τη σπονδυλική στήλη και θα επιτρέψει στα πόδια να ξεκουραστούν. Η τοποθέτηση ενός αυξανόμενου επιπέδου εργασίας σε ένα βέλτιστο επίπεδο διασφαλίζει τη φυσικότητα της θέσης. Δεν υπάρχει λόγος να τσαλακώνετε ή, αντίθετα, να τεντώσετε τον λαιμό. Καθώς ο μηχανισμός ανύψωσης μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή ανύψωσης αερίου τύπου ελατηρίου, τηλεσκοπικά πόδια.
 • Περιστροφή Πιο συχνά κατασκευάζονται από μοριοσανίδες υψηλής ποιότητας, καλυμμένες και στις δύο πλευρές με φιλμ μελαμίνης, που μιμούνται πολύτιμα ξύλα. Ένας μεταλλικός περιστρεφόμενος μηχανισμός συνδέει τον πάνω πάγκο εργασίας και τον πυθμένα.Κρίνοντας από τα σχόλια των κατοίκων, ότι η τροποποίηση αυτή χρησιμοποιήθηκε στην κουζίνα, που σας επιτρέπει να διακρίνει μεταξύ του ενεργού περιοχής του κύριου χώρου εργασίας πάγκο, όπου, για παράδειγμα, μπορεί απλά να περιμένει στα φτερά όλα τα προϊόντα, τα οποία είναι πολύ βολικό για την οικοδέσποινα.

Χρώμα διαλύματα

Η επιλογή των χρωμάτων και το σχήμα της επιφάνειας της κουζίνας εξαρτάται από το σχεδιασμό του δωματίου. Οι πιο πρωτότυπες επιλογές είναι δίχρωμες ή διακοσμημένες στο χρώμα μιας από τις προσόψεις της επιτραπέζιας επιφάνειας.

Το λευκό θεωρείται πολύ δημοφιλές. Τα λευκά χιονόχρωμα προϊόντα μπορούν να επιλεγούν τόσο για αστικό στυλ όσο και για μινιμαλισμό. Είναι σε αρμονία με την αντίθεση ή το ίδιο λευκό δωμάτιο. Ματ χιόνι-άσπρη πέτρινη βάση θα είναι μια προφορά για μια συντηρητική κουζίνα.

Γκρι χρώματα πάγκο μπορείτε να επιλέξετε για λευκό ή σκούρο γκρι σύνολα της κουζίνας, δεν είναι ορατό στα υπόλοιπα ψεκασμού νερού και ψίχουλα.

Ο μαύρος πάγκος φαίνεται πολύ κομψός και είναι κατάλληλος για κουζίνα με μεσαίες παραμέτρους και λίγο περισσότερο, θα διαιρεί οπτικά τα ανώτερα και κατώτερα ντουλάπια της κουζίνας. Τα κόκκινα προϊόντα εναρμονίζονται τέλεια με λευκά και σκοτεινά ακουστικά.Η κόκκινη γυαλιστερή επιφάνεια μπορεί να επαναληφθεί στο χρώμα της τραπεζαρίας ή του κεραμιδιού.

Καφέ χρώματα - αποχρώσεις του καπουτσίνο, της σοκολάτας, φαίνονται υπέροχα με μια επένδυση δαπέδου ή ένα τραπέζι των ίδιων αποχρώσεων. Κατάλληλο για λαμπρές κουζίνες ως έντονη αντίθεση. Μια πορτοκαλί επιφάνεια εργασίας σε συνδυασμό με μια λευκή σουίτα είναι κατάλληλη για ένα μικροσκοπικό δωμάτιο και θα δούμε αρμονικά με καφέ έπιπλα σε μια ευρύχωρη κουζίνα.

Επιλογές στο εσωτερικό

Η επιφάνεια καθρέφτη του χάλυβα θα φανεί εξαιρετική σε ένα μοντέρνο εσωτερικό και θα τονίσει όλα τα πλεονεκτήματα μιας μικρής κουζίνας.

Μια επιφάνεια εργασίας κατασκευασμένη από συμπαγές ξύλο θα είναι μια πραγματική διακόσμηση για ένα κλασικό εσωτερικό, δίνοντάς της σταθερότητα και ζεστασιά.

Μια γυάλινη επιφάνεια εργασίας με φωτισμό μπορεί να μετατρέψει την κουζίνα σας σε μια γωνιά υψηλής ποιότητας ξεκούρασης και χαλάρωσης. Αν προσθέσετε εδώ ένα μικρό τραπέζι με τα ίδια εφέ - η κουζίνα θα γίνει ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο