Επιλέγοντας ένα μετασχηματιστικό τραπέζι για το ράψιμο

Για όσους ράφουν πολύ στο σπίτι χρησιμοποιώντας μια ραπτομηχανή, η σωστή οργάνωση του χώρου εργασίας είναι πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό να υπάρχει όλο το απαραίτητο υλικό και υπήρχε αρκετός χώρος για άνετη κοπή και ραφή. Σε τέτοιες συνθήκες, κάνοντας την αγαπημένη σας επιχείρηση είναι πολύ πιο ευχάριστη, οπότε η επιλογή ενός τραπέζι για το ράψιμο πρέπει να προσεγγιστεί πολύ σοβαρά.

Κριτήρια επιλογής

Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διαθέσουν πολύ χώρο στο διαμέρισμα για την οργάνωση του χώρου εργασίας τους. Επομένως, είναι συχνά απαραίτητο να επιλέξετε τέτοιες επιλογές που θα εξοικονομήσουν χώρο, και ταυτόχρονα θα κάνουν τα πράγματα άνετα. Για τα δωμάτια μικρού μεγέθους ιδανικό είναι ένα μεταμορφωτικό τραπέζι για ράψιμο. Τα σχέδια των μετασχηματιστών είναι διαφορετικά, οπότε πρέπει να επιλέξετε έναν τέτοιο πίνακα με βάση διάφορες πτυχές.

Ο καθοριστικός παράγοντας είναι το μέγεθος του χώρου στον οποίο θα οργανωθεί η γωνία ραψίματος. Ο πτυσσόμενος πίνακας ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό δωμάτιο, διότι όταν διπλώνεται, χρειάζεται μικρός χώρος και δεν φαίνεται δυσκίνητος. Ορισμένα σχέδια προβλέπουν επίσης την παρουσία τροχών για ευκολότερη μετακίνηση.

Το μέγεθος της ραπτομηχανής ή το overlock είναι επίσης σημαντικό. Για μεγάλες διαστάσεις απαιτείται μεγάλη επιφάνεια εργασίας, έτσι ώστε εκτός από τα ίδια τα εργαλεία, να είναι δυνατή η εύκολη τοποθέτηση υφασμάτων και άλλων απαραίτητων αξεσουάρ.

Η αξιοπιστία του πίνακα και η ανθεκτικότητά του σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται. Η καλύτερη πρώτη ύλη είναι το φυσικό ξύλο, αλλά αυξάνει σημαντικά το κόστος του τελικού προϊόντος. Οι επιλογές από μοριοσανίδες είναι πολύ φθηνότερες και ελαφρύτερες σε βάρος και, κατά συνέπεια, εάν είναι απαραίτητο, η συχνή τους κίνηση είναι πιο συμφέρουσα.

Ο πτυσσόμενος μετασχηματιστής πινάκων πρέπει να κατασκευάζεται με εξαρτήματα έπιπλα υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε με συχνή εκτύλιξη να εξυπηρετεί περισσότερο.

Είδη

Εκτός από τους τυπικούς πίνακες ραπτικής, υπάρχουν διάφορα μοντέλα μετασχηματισμού που είναι πολύ βολικά για χρήση, καταλαμβάνουν λίγο χώρο και εκτελούν πολλές λειτουργίες.

Βιβλίο πίνακα

Ανάμεσα στον προϋπολογισμό και τα πιο απλά μοντέλα μπορεί να γίνει διάκριση στο πτυσσόμενο τραπέζι. Κατά κανόνα, περιλαμβάνει τρία τμήματα. Το κεντρικό είναι ακίνητο και στις πλευρές υπάρχουν δύο πτέρυγες, οι οποίες στην ανεπτυγμένη κατάσταση καθιστούν δυνατή την απόκτηση ενός μάλλον μεγάλου χώρου εργασίας για το ράψιμο.

Ένα τέτοιο "βιβλίο" μπορεί να έχει τρία φτερά. Όταν διπλωθούν, στηρίζονται στα περιστρεφόμενα σκέλη. Τα μοντέλα αυτού του τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με τροχούς, πράγμα που διευκολύνει την κίνηση τους.

Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι η πιο εύκολη έκδοση του πτυσσόμενου πίνακα, η οποία δεν προβλέπει πρόσθετα τμήματα και ράφια για την αποθήκευση υλικών. Επιπλέον, στα συμβατικά μοντέλα, η ραπτομηχανή είναι αρκετά υψηλή.

Ένα βελτιωμένο μοντέλο του πίνακα επιδεικνύει ένα ειδικό διαμέρισμα για μια ραπτομηχανή. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πρόσθετο μηχανισμό που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ύψος της θέσης του μηχανήματος.

Όταν το διαμέρισμα έχει χαμηλωθεί εντελώς, το μηχάνημα δεν είναι ορατό στο τραπέζι.Αυτό σας επιτρέπει να το αποθηκεύσετε άνετα όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Η παρουσία αυτού του μηχανισμού αυξάνει το κόστος κατασκευής.

Πίνακας

Ένας άλλος τύπος μετασχηματιστή τραπέζης είναι τραπέζι. Μπορεί να είναι συνηθισμένη ή γωνιακή. Το αρθρωτό του διαμέρισμα στηρίζεται στην πόρτα, η οποία ανοίγει. Το κύριο πλεονέκτημα έναντι του πίνακα είναι η παρουσία πρόσθετων ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ ραπτικής. Η ίδια η ραπτομηχανή κρύβεται επίσης σε ένα ειδικό διαμέρισμα με ανελκυστήρα, το οποίο, αν είναι απαραίτητο, την ανυψώνει στο επιθυμητό ύψος.

Το μεγάλο ντουλάπι έχει επίσης αρκετό χώρο για να αποθηκεύει το overlock και άλλα απαραίτητα εργαλεία. Τα πλευρικά τραπέζια είναι επίσης εξοπλισμένα με τροχούς και μπορούν να έχουν από ένα έως τρία φτερά.

Γωνιακό τραπέζι

Οι γωνιακές κατασκευές καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο στο δωμάτιο, αλλά παράλληλα παρέχουν μια εντυπωσιακή επιφάνεια εργασίας. Μέσα στις γωνιακές μπουλόνια υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση μεγάλου αριθμού εργαλείων και αξεσουάρ και η ίδια η επιφάνεια εργασίας σας επιτρέπει να κόψετε, να ράψετε και να εκτελέσετε όλες τις απαραίτητες εργασίες χωρίς να αλλάξετε τη θέση.

Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιήσετε το πτυσσόμενο τραπέζι αναδίπλωσης από την Ikea,που φαίνεται πολύ κομψό και λειτουργικό.

Σειρά "Άνεση"

Τα μικρά τραπέζια για τις ραπτομηχανές "Comfort" παρουσιάζονται από μια μεγάλη ποικιλία πτυσσόμενων μοντέλων. Διαφέρουν μεταξύ τους σε μέγεθος και την παρουσία πρόσθετων ράφια και αξεσουάρ. Πολλά σχέδια παρέχουν αποθήκευση και των δύο αυτοκινήτων και overlock.

Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός του τραπέζι "Comfort-3" είναι ένα ερμάριο roll-out, το οποίο σε μια πλήρως ξεδιπλωμένη κατάσταση σχηματίζει μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας. Πίσω από αυτό το τραπέζι ραπτικής είναι βολικό να εργάζεστε τόσο με το μηχάνημα όσο και με ένα overlock. Διαθέτει μηχανισμό ανύψωσης με τρεις θέσεις. Αυτό το μοντέλο είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα δοχείο διατομής και συρόμενα συρτάρια. Όταν διπλωθεί, αυτό το ντουλάπι είναι πολύ συμπαγές και καταλαμβάνει λίγο χώρο.

Ορισμένα τραπέζια ράψιμου έχουν επίσης ένα σύστημα κλειδώματος θυρών για να αποτρέψουν μικρά παιδιά να φτάσουν στα ράφια. Αυτό το σύστημα σάς επιτρέπει να αποκλείετε όλα τα στοιχεία που μπορείτε να ανοίξετε.

Έπιπλα DIY

Για να αποθηκεύσετε την αγορά ενός τραπεζιού, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ως βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό γραφείο γραφείου.Από αυτό μπορείτε να κάνετε έναν ολισθαίνοντα μετασχηματιστή, πίσω από τον οποίο είναι βολικό να ράβετε και που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Μπορείτε να φτιάξετε έτοιμα σχέδια με τις διαστάσεις όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων ή να υπολογίσετε μόνοι σας τον εαυτό σας, με την προϋπόθεση της παρουσίας τουλάχιστον κάποιας εμπειρίας στην κατασκευή επίπλων. Ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να εξοπλιστεί με ένα αρθρωτό καπάκι, κάτω από το οποίο θα υπάρχουν διαμερίσματα με αξεσουάρ ραπτικής.

Τα πλεονεκτήματα των αυτοματοποιημένων τραπεζιών ραψίματος είναι ότι μπορούν να σχεδιαστούν για τις προσωπικές σας ανάγκες με τα απαραίτητα τμήματα και τις απαραίτητες διαστάσεις. Για το εργαστήρι σας μπορείτε να σχεδιάσετε ένα τραπέζι που ταιριάζει με το φιλτράρισμα.

Η παρουσία ενός ειδικά εξοπλισμένου τραπεζιού ραπτικής στο σπίτι θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία ραψίματος, καθιστώντας την πιο άνετη. Η πιο κατάλληλη από τις επιλογές για μετασχηματισμό τραπεζιών θα βοηθήσει στην οργάνωση του χώρου εργασίας χωρίς να χωράει ένα μικρό δωμάτιο. Η διαδικασία ραψίματος σε αυτό το τραπέζι θα φέρει μόνο ευχαρίστηση.

Πώς μπορείτε να κάνετε ένα τέτοιο τραπέζι με τα χέρια σας, δείτε το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο