Γιατί να επιλέξετε ένα τραπέζι μετασχηματισμού;

Λόγω του υπάρχοντος ρυθμού ζωής, η ψυχική ηρεμία στο σπίτι έχει πάψει να είναι συνήθης. Το πεδίο της κατοικίας συχνά μειώνεται, καθώς είναι συμφέρουσα και πρακτική η διαμονή σε ένα μικρό διαμέρισμα με ένα ή δύο δωμάτια. Συχνά, σε ένα τέτοιο σπίτι, συνδυάζουν κουζίνες και δωμάτια για οστά, ένα υπνοδωμάτιο και μια μελέτη. Οι ιδιοκτήτες αυτών των διαμερισμάτων προσπαθούν να εξοικονομήσουν χώρο. Για το σκοπό αυτό, μειώνουν συνήθως τον αριθμό των ειδών οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, σε μια ελάχιστη ποσότητα.

Λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα έχει επιλυθεί εν μέρει. Σχεδιαστές έχουν δημιουργηθεί για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς κομμάτια επίπλων που έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματιστούν. Λόγω αυτής της απόφασης στα δωμάτια υπάρχει πολύ περισσότερο ελεύθερος χώρος.Τα μετασχηματιστικά τραπέζια έγιναν τα δημοφιλέστερα και πιο συχνά χρησιμοποιούμενα έπιπλα. Όταν απαιτείται περισσότερος χώρος, ο πίνακας παραμένει διπλωμένος. Όταν απαιτείται μια μεγάλη επιφάνεια, για παράδειγμα, αν μια μεγάλη επιχείρηση συναρμολογηθεί στο σπίτι, είναι σχεδιασμένη.

Είδη

Η τροποποίηση αυτή διακρίνεται από την αυξημένη λειτουργικότητα, αλλά από την υψηλότερη τιμή. Ο πίνακας μετασχηματισμού είναι ένα ειδικό μοντέλο, το οποίο διακρίνεται από τη δυνατότητα μεταμόρφωσης σύμφωνα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, ορισμένες επιλογές μπορούν να αλλάξουν σε ύψος, να γέρνουν στη δεξιά γωνία και να αλλάζουν με άλλο τρόπο τις παραμέτρους σύμφωνα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Έτσι, ένα συμπαγές και κινητό τραπέζι μετασχηματισμού είναι ένα πραγματικά χρήσιμο έπιπλο. Μπορεί να τροφοδοτηθεί μια μονάδα αρθρωτής ραφιών και οθωμανική.

Τα θεωρούμενα σχέδια παρουσιάζονται στην αγορά σε τεράστιο αριθμό παραλλαγών: με τα πόδια ή τους τροχίσκους, ολισθαίνοντας ή ξαπλωμένοι, και ούτω καθεξής.

Υλικά

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι μετασχηματιστικών πινάκων:

  • Έπιπλα από μέταλλο. Οι κατασκευές που δημιουργούνται από αυτό το υλικό διακρίνονται από αυστηρότητα και ορισμένη βελτίωση της εμφάνισης.Δεδομένου ότι πρόκειται για μετασχηματιστικό τραπέζι, μπορεί επίσης να περιγραφεί ως έπιπλο, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χώρο, που περιλαμβάνει την κατασκευή σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Επίσης, η κατασκευή του μετάλλου δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αυτά τα μοντέλα έχουν ένα μειονέκτημα - ο σχεδιασμός ζυγίζει αρκετά, γι 'αυτό θα είναι δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο να τα μετακινήσετε όταν καθαρίσετε ή αναδιατάξετε.
  • Αμπέλου ή μπαστούνι. Ο πίνακας μπορεί να έχει μια δομή λυγαριάς, ωστόσο, κάνουν τέτοια μοντέλα μόνο κατόπιν αιτήματος. Αυτό είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα όσον αφορά την επιλογή μορφών και μεγεθών, αλλά το κόστος τους θα είναι ελαφρώς υψηλότερο. Ταυτόχρονα, τα έπιπλα από λυγαριά ή μπαστούνι θα είναι διαφορετική πρωτοτυπία και ανεπιτήδευτη φροντίδα.
  • Πλαστικές παραλλαγές. Το μειονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η ευθραυστότητα. Επιπλέον, σε περίπτωση βλάβης, δεν είναι δυνατή η αποκατάστασή του, θα είναι αδύνατο ακόμη και να αντικατασταθούν σπασμένα τμήματα. Ως εκ τούτου, η διάρκεια ζωής των πλακών μετασχηματισμού από πλαστικό είναι μικρή.
  • LDSP. Τέτοια μοντέλα είναι τα φθηνότερα, τόσο πολύ κοινά μεταξύ των αγοραστών. Η σύνθεση του υλικού περιλαμβάνει μια ορισμένη ποσότητα συμπιεσμένων πλακιδίων με ρητίνη.Η κατασκευή μοριοσανίδων δεν είναι πολύ αξιόπιστη, επομένως είναι επίσης εύθραυστη και εύθραυστη.
  • Προϊόντα από ξύλο. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι ιδανικό για όσους προτιμούν το κλασικό στυλ - ο φυσικός σχεδιασμός του δέντρου θα ταιριάζει τέλεια σε αυτό. Φαίνεται πολύ κομψό ξύλινο τραπέζι wenge. Ένα κομμάτι ξύλινων επίπλων θα έχει μια ακριβή και μαζική εμφάνιση. Με αυτό, μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε δωμάτιο. Εντούτοις, το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να το χειριστείτε πολύ προσεκτικά και να φροντίσετε προϊόντα που δεν περιέχουν χημικά είναι σημαντικό.
  • Μετασχηματισμός πίνακα από γυαλί. Η τροποποίηση είναι δαπανηρή και ιδιότροπη στην περίθαλψη. Για να αντισταθμίσουν αυτές τις αδυναμίες μπορεί να οφείλεται στη γοητεία, την εκλέπτυνση, την πανέμορφη εμφάνιση. Εάν είναι διαφανές, θα είναι επίσης δυνατό να επεκταθεί οπτικά το δωμάτιο με τη βοήθειά του. Παράλληλα μπορεί να εφαρμοστεί αδιαφανές, διαφανές ή έγχρωμο γυαλί.

Διαστάσεις

Αν μιλάμε για το μέγεθος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις δεν έχουν οριστεί εκ των προτέρων. Ο κατασκευαστής, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι ανάγκες κάθε πελάτη είναι ατομικές, προσέφερε την ευκαιρία για αυτοεπιλογή μεγέθους.Κατά μέσο όρο, όταν χρησιμοποιείτε μετασχηματιστή τραπέζης για ένα άτομο απαιτούνται περίπου 0,6 μέτρα της επιφάνειας. Μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερη επιλογή.

Υπάρχουν πολλά είδη που διαφέρουν το ένα από το άλλο σε μέγεθος. Υπάρχουν πίνακες μετασχηματισμού, ο σχεδιασμός των οποίων παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής του ύψους αλλάζοντας το μήκος των ποδιών. Αυτή η επιλογή μπορεί δικαίως να θεωρηθεί πολυλειτουργική. Αλλά αν δεν χρειάζεται να αλλάξετε το ύψος, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν πίνακα με αυτήν την παράμετρο.

Χρώμα

Τα μοντέλα του πίνακα μετασχηματιστών ενδέχεται επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τα χρώματα τους. Όταν επιλέγετε μια παραλλαγή του κατάλληλου τόνος, πρέπει να θυμάστε για την αρμονία μεταξύ της γενικής εμφάνισης του δωματίου και μεμονωμένων τεμαχίων επίπλων. Δηλαδή, τα έπιπλα θα πρέπει να συνδυάζονται με το γενικό εσωτερικό του δωματίου. Από την άποψη αυτή, προτείνεται να σταματήσει η επιλογή σε αντίθεση σκιάσεις ή το αντίστροφο, να κάνουμε τα πάντα σε ένα χρώμα.

Για παράδειγμα, αν η αίθουσα κυριαρχείται από κρύα χρώματα, ο πίνακας μπορεί να γίνει σε έντονα χρώματα - θα κάνουν μπλε, κόκκινο, μαύρο ή μπορντό. Χάρη σε αυτή την επιλογή, το δωμάτιο "θα παίξει". Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή χρώματα περιλαμβάνουν αποχρώσεις του λευκού, του μαύρου, των φυστικιών και του καφέ.Και δεδομένου ότι το μετασχηματιστικό τραπέζι γίνεται συχνά στην τάξη, παραμένει μόνο να παραγγείλετε ένα έπιπλο με τα επιθυμητά χρώματα.

Μορφή

Οι πίνακες μετασχηματισμού μπορούν επίσης να γίνουν με διαφορετικές μορφές.

Μια λαϊκή παραλλαγή παρουσιάζεται με τη μορφή ενός ωοειδούς.

Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι κατάλληλη εάν το δωμάτιο διαθέτει αρκετό ελεύθερο χώρο. Επίσης, η τροποποίηση θα είναι χρήσιμη παρουσία μικρών παιδιών, καθώς ο κίνδυνος να χτυπήσει μια από τις αιχμηρές γωνίες θα μειωθεί. Το πλεονέκτημα του ωοειδούς μετασχηματισμού θα είναι η παρουσία μιας εξαιρετικής εμφάνισης και κάποιου γοητείου σε συνδυασμό με το κρατισμό και την απλότητα.

Μια άλλη ποικιλία δεν είναι επίσης τυποποιημένη - πρόκειται για ένα μετασχηματιστικό τραπέζι σε σχήμα κύκλου. Τα πλεονεκτήματά του είναι παρόμοια με αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω. Διακρίνεται επίσης από κομψότητα και απλό.

Ένα πιο πρότυπο θα είναι ένας πίνακας μετασχηματισμού με τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Η εμφάνιση αυτής της τροποποίησης είναι πολύ καλή και συνδυάζει δύναμη και υψηλό κόστος. Και μπορεί να τοποθετηθεί στις γωνίες ακόμη και ενός μικρού δωματίου, για παράδειγμα, στην κουζίνα. Ως εκ τούτου, το πλεονέκτημά της, χωρίς αμφιβολία, θα είναι η εξοικονόμηση ελεύθερου χώρου στο δωμάτιο.

Αξεσουάρ

Συνήθως το κιτ είναι στάνταρ: βάση, πόδια, οδηγούς και συνδετήρες. Επίσης μεταξύ των εξαρτημάτων μπορεί να είναι οι τροχοί. Επιλέξτε έπιπλα με ρόδες ή χωρίς αυτά, εξαρτάται από εσάς.

Κατά κανόνα, οι τροχοί είναι απαραίτητοι εάν σκοπεύετε να μετακινήσετε έπιπλα από το ένα μέρος στο άλλο, από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Επομένως, για να αποφασίσετε αν χρειάζεστε αυτή τη λειτουργία ή όχι, θα πρέπει να βασιστείτε στη διαθεσιμότητα των σχετικών αναγκών. Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι τροχοί μπορούν να προστεθούν στο τελικό κιτ. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται πρόσθετα έξοδα μετρητών. Εάν είναι απαραίτητο, οι τροχοί και, εάν υπάρχουν, στηρίξτε τη βάση κάθε σκέλους.

Στυλ

Η απόφαση στυλ του πίνακα μετασχηματισμού πρέπει να αντιστοιχεί στο στυλ του δωματίου.

Εάν υπάρχει πάντα μινιμαλισμός, είναι προτιμότερο να επιλέγετε μεταλλικά ή πλαστικά προϊόντα. Επίσης καλά προσαρμοσμένο στο στυλ των μινιμαλιστικών πινάκων λυγαριάς. Αν χρησιμοποιείτε φωτεινά χρώματα στο σχεδιασμό, θα είναι δυνατό να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα και ένα σωστά επιλεγμένο τραπέζι μετασχηματισμού θα ταιριάζει οργανικά στο εσωτερικό και θα γίνει ένα άνετο και λειτουργικό έπιπλο.

Πολύ δημοφιλές είναι το εσωτερικό στο στυλ της χώρας.Κάποια ποικιλία σε αυτό θα επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα μεταμορφωτικό τραπέζι από φυσικό υλικό. Τέτοιο υλικό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ξύλο, μπαστούνι, πέτρα ή μέταλλο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιθυμητό ο σχεδιασμός να είναι τεράστιος, αφού η ευελιξία και η φινέτσα θα δώσουν στο δωμάτιο μια γελοία εμφάνιση.

Αν το σχέδιο χρησιμοποιεί αγγλικό, ιαπωνικό, γαλλικό ή ιταλικό στυλ, επιλέγοντας ένα μετασχηματιστικό τραπέζι, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε τη γενική κατεύθυνση στυλ, να εφαρμόσετε σχεδιαστικές λύσεις της επιλεγμένης χώρας. Για παράδειγμα, η Ιαπωνία και η Γαλλία χαρακτηρίζονται πιο συχνά από τη βελτίωση των μορφών και των γραμμών. Και η Αγγλία και η Ιταλία χαρακτηρίζονται συνήθως από πιο μαζικές και στατικές δομές.

Το λιγότερο ανεπιτήδευτο είναι το σκανδιναβικό στιλ. Πιστεύεται ότι σχεδόν οποιοδήποτε μετασχηματιστικό τραπέζι μπορεί να χωρέσει οργανικά σε αυτό, εφ 'όσον συνδυάζεται με άλλα έπιπλα που θα βρίσκονται στο δωμάτιο.

Επίσης δημοφιλή σήμερα είναι τα στυλ του σύγχρονου και σοφίτα. Τα έπιπλα για αυτά πρέπει να είναι πρωτότυπα, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, για παράδειγμα, γυαλιστερά.

Διακόσμηση

Μετατρέποντας πίνακες με διακοσμητικές επιφάνειες ή λεπτομέρειες φαίνονται πολύ πιο αποτελεσματικές.Ένας από τους τρόπους για να διακοσμήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε decoupage. Αυτή είναι η διακόσμηση επιφανειών που χρησιμοποιούν σχέδια σε χαρτί ή ύφασμα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο χρησιμοποιώντας μωσαϊκό - εικόνες που αποτελούνται από μικρά κομμάτια. Επίσης δημοφιλής είναι μια τέτοια επιλογή όπως craquelure - τεχνητή γήρανση της επιφάνειας. Για αυτό υπάρχουν βερνίκια craquelure, τα κύρια συστατικά των οποίων είναι ασπράδια αυγών ή κόλλα. Η επιφάνεια είναι βαμμένη και η λάκα εφαρμόζεται στην κορυφή για να στεγνώσει, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με ξύδι ή ζελατίνη. Το αποτέλεσμα είναι μια ρωγμένη επιφάνεια με το αποτέλεσμα της γήρανσης.

Ο σχεδιασμός του πίνακα ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρκετά πρωτότυπο. Αυτό θα επηρεάσει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Το στυλ γενικής αντιστοίχισης και η παρουσία διακοσμητικών στοιχείων θα δημιουργήσουν αρμονία. Τραπέζια για καφέ, τραπέζια βιβλίων με συρτάρια, τραπέζια πεταλούδας, με περιστρεφόμενους, συρόμενους και πτυσσόμενους μηχανισμούς θα φαίνονται εξαιρετικά. Καθώς η τράπεζα τοίχου είναι καλύτερο να επιλέξει μια ανασυρόμενη επιλογή.

Πώς να επιλέξετε;

Προτού επιλέξετε ένα μετασχηματιστικό τραπέζι, θα πρέπει να μετρήσετε τις διαστάσεις του δωματίου. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε από τη συνολική έκταση που έχει ήδη καταληφθεί.Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, πρέπει να επιλέξετε έναν πίνακα μετασχηματισμού ενός μεγέθους ή άλλου. Η επιλογή πρέπει να σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά της ομορφιάς και της πρακτικότητας. Στην περίπτωση αυτή, και οι δύο αυτές ιδιότητες πρέπει να συνδυαστούν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια ελκυστική εμφάνιση δεν εγγυάται πάντα την ευκολία χρήσης.

Δώστε προσοχή στην ποιότητα, τον κατασκευαστή, το υλικό και τη μορφή του πίνακα. Επιπλέον, μπορεί να είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το ύψος, την παρουσία τροχών, υποπόδιο και ούτω καθεξής. Ένα σημαντικό σημείο είναι η αξιοπιστία του σχεδιασμού.

Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή και το προβλεπόμενο ραντεβού. Έτσι, τα τραπέζια μπορούν να είναι καφές, γραφής, τραπεζαρία. Μην κάνετε χωρίς το μηχανισμό μετασχηματισμού.

Σε γενικές γραμμές, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις ανάγκες, τις οικονομικές δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου θα συμβάλει στη σωστή επιλογή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Για πίνακες, μετασχηματιστές που χαρακτηρίζονται από την παρουσία θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών.

Τα πλεονεκτήματα των πινάκων είναι αδιαμφισβήτητα και υπάρχουν λίγα από αυτά, γι 'αυτό και τα μετασχηματιστικά τραπέζια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ως πρώτο πλεονέκτημα, θα ήθελα να αναφέρω το χαρακτηριστικό του μικρού μεγέθους - την δυνατότητα εγκατάστασης σε δωμάτια σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους.Επίσης, το κόστος εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του αγοραστή. Δηλαδή, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε μια αρκετά οικονομική επιλογή. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, ο πίνακας μετασχηματισμού μπορεί να γίνει μεγαλύτερος ή μικρότερος. Όταν διπλώνεται, δεν χρειάζεται επιπλέον χώρος. Επίσης, οι πίνακες μετασχηματισμού είναι πολυλειτουργικοί, συμπαγείς, δημιουργούν τη δυνατότητα απεριόριστης δημιουργικής υλοποίησης από άποψη σχεδιασμού.

Υπάρχουν, ωστόσο, πίνακες μετασχηματισμού και μειονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν το γεγονός ότι οι μηχανισμοί δίπλωσης σπάνε συχνά. Και την επισκευή τους, κατά κανόνα, σχεδόν αδύνατο.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές πελατών

Στη σύγχρονη εποχή είναι αδύνατο να μην δοθεί προσοχή στους κατασκευαστές επίπλων κατά την αγορά τους. Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε διάφορες εταιρείες παραγωγής.

Ο διάσημος κατασκευαστής είναι εταιρεία από την Ιταλία Cleiτων οποίων τα προϊόντα διακρίνονται από την ομορφιά και την κομψότητα, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει στον περιβάλλοντα χώρο μια ορισμένη αισθητική.

Το επόμενο εταιρεία - Ommiπου παράγει έπιπλα από φυσικά υλικά.Συγκεκριμένα, η εταιρεία παράγει ορθοπεδικούς μετασχηματιστές σχολικών μαθητών.

Πολύ γνωστό και στην αγορά "ASM Furniture", "Dolphin", "Leader Array", "Levmar", Calligaris, "Demi", "Πολλά έπιπλα". Σήμερα, οι γερμανικοί μετασχηματιστές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς

Είναι καλύτερο να επιλέγετε πιστοποιημένους κατασκευαστές με πιστοποιητικά ποιότητας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα σχόλια εκείνων που έχουν ήδη αγοράσει και χρησιμοποιήσει τους πίνακες-μετασχηματιστές.

Πολλοί αγοραστές επισημαίνουν ότι τους άρεσε η σύγχρονη εμφάνιση και η συνοπτικότητα στο σχεδιασμό των σύγχρονων προϊόντων. Μπορείτε να αγοράσετε ένα αρκετά μεγάλο τραπέζι. Επίσης ικανοποιημένος από τη διαθεσιμότητα εγγύησης, από λεπτομερείς οδηγίες συναρμολόγησης καθώς και από εγχειρίδια χρήσης. Περιλαμβάνονται τα μεταλλικά μέρη. Υπάρχει η ευκαιρία να μετατρέψετε ένα μικρό τραπέζι σε ένα μεγάλο τραπέζι. Τα σύγχρονα προϊόντα είναι εύκολα συναρμολογημένα, μετασχηματισμένα και αρκετά αξιόπιστα για χρήση.

Μοναδικές επιλογές στο εσωτερικό

Μια από τις ενδιαφέρουσες επιλογές - ένα τραπέζι με αναδιπλούμενους πάγκους στο σχέδιο. Αυτή είναι μια από τις πιο βολικές επιλογές που μπορείτε να πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε στην ύπαιθρο.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παραλλαγή.Μια τέτοια κατασκευή δεν θα δημιουργήσει μόνο ένα μοναδικό εσωτερικό, αλλά θα γίνει επίσης ένα δοχείο για διάφορα οικιακά αντικείμενα και αντικείμενα. Τα ασυνήθιστα σχέδια ταιριάζουν καλύτερα στο ύφος του πατάριου.

Μια άλλη μοναδική λύση θα είναι ένα μετασχηματιστικό τραπέζι με ράφια. Ο ειδικός σχεδιασμός σάς επιτρέπει να σπρώχνετε, εάν είναι απαραίτητο, ράφια από την επιφάνεια του τραπεζιού. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - ευκολία χρήσης. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για γωνιακή τοποθέτηση.

Πώς να φτιάξετε ένα συρόμενο τραπέζι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο