Υψηλά τραπέζια μπαρ στο εσωτερικό

Η μόδα για τα τραπέζια μπαρ είναι κυκλική - τότε βιώνει μια άνοδο, τότε μια άλλη πτώση. Αρχικά, αυτό το έπιπλο εμφανίστηκε στην Ευρώπη και είχε λειτουργική σημασία - ήταν ένα μέρος για ένα σνακ, εξοικονομώντας χρόνο για τους πολυάσχολους και δραστήριους κατοίκους της πόλης. Στη Ρωσία, το τραπέζι μπαρ τέθηκε σε χρήση σχετικά πρόσφατα. Ταιριάζει τέλεια στις μικρές κουζίνες, καθιστώντας την κεντρική φιγούρα του εσωτερικού και καθορίζοντας το συνολικό ύφος.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Επιλέγοντας ένα τραπέζι μπαρ, ο καθένας επιδιώκει το στόχο του - να θυμηθεί θερμά την ώρα μιας χαρούμενης και ξέγνοιαστης διακοπής, να ξεφορτώσει τον χώρο της κουζίνας, να συνειδητοποιήσει τολμηρές φαντασιώσεις σχεδιαστή, να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον και τολμηρό σχέδιο.

Εμπειρογνώμονες, που συνοψίζουν τα χαρακτηριστικά των μοντέλων των πινάκων μπαρ, εντοπίζουν μια σειρά χαρακτηριστικών:

 • Προσαρμοσμένο ύψος. Ο γνωστός πίνακας για την κουζίνα είναι ένα χαμηλό, σαφές και οικείο μοντέλο.Τα τραπέζια μπαρ ξεπερνούν αυτά τα όρια. Το μέσο ύψος τους κυμαίνεται από 1,1 έως 1,35 μ. Πρέπει επίσης να αγοράζουν καρέκλες ή σκαμπό.
 • Υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις των πινάκων. Ο πίνακας ενός επιπέδου είναι μια κοινή επιλογή. Τα τραπέζια δύο επιπέδων και πολλαπλών επιπέδων με τα πλαίσια είναι διακοσμημένα με φωτισμό, ντουλάπια, ράφια, βιτρό παράθυρα.
 • Συνδεδεμένο τραπέζι με κουζίνα. Είναι σημαντικό για την ακεραιότητα και το βιολογικό ύφος. Μπορούν να επικαλύψουν την υφή, το χρώμα, το φινίρισμα.
 • Τραπέζι μπαρ - ως τρόπος για να ζωντανεύει την κουζίνα. Με τη βοήθειά του, το δωμάτιο χωρίζεται σε δύο μέρη - την τραπεζαρία και την εργασία. Δημοφιλή στα στούντιο και όταν συνδυάζει την κουζίνα με το σαλόνι.
 • Μια μεγάλη ιδέα για μικρές κουζίνες, που σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο, ώστε η κουζίνα να είναι συμπαγής και κομψή.

Μοντέλα

Υπάρχουν πολλά μοντέλα τραπεζιών στην αγορά επίπλων. Εξετάστε τα δημοφιλή:

 • Κλασικό. Αυτοί οι μετρητές μπαρ είναι εγκατεστημένοι σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και σπίτια. Έχουν απλό σχεδιασμό - τραπέζι και υποστηρικτικές κατασκευές μέχρι 115 εκ. Υπάρχουν ψηλά σκαμνιά, καρέκλες, πολυθρόνες κοντά στο τραπέζι. Κατάλληλο για μεγάλες κουζίνες, φαίνεται σύντομα και ενδιαφέρουσα, απαιτώντας τον κατάλληλο σχεδιασμό ολόκληρου του χώρου. Ένα διάσημο παράδειγμα ενός κλασικού είναι το μοντέλο Bilst από την Ikea.Οι πάγκοι αντιπροσωπεύονται από στρογγυλά, τετράγωνα και ορθογώνια σχήματα. Τα δύο πρώτα είναι εξοπλισμένα με ένα πολύ λεπτό πόδι, το τελευταίο - με δύο πόδια που διασυνδέονται με μια εγκάρσια δοκό για αξιόπιστη κατασκευή.

Ένα άλλο μοντέλο από την Ikea είναι ο Sturnes. Έπιπλα φιλικά προς το περιβάλλον, κατασκευασμένα από συμπαγές πεύκο, βερνικωμένα. Μπορεί να συνδεθεί στον τοίχο ή να τεθεί στη μέση της κουζίνας.

 • Μίνι τραπέζι. Τέτοια έπιπλα εξοπλίζουν μικρές κουζίνες σε τυπικά κτίρια κατοικιών. Εκτελεί ταυτόχρονα τρεις λειτουργίες - χρησιμοποιείται για να παίρνει τροφή, να μαγειρεύει και να το χρησιμοποιεί ως μετρητή μπαρ. Γυαλιά και ποτήρια κρασιού κρέμονται στο ράφι.
 • Σε συνδυασμό με τραπεζαρία. Θα απευθυνθεί σε γνώστες των λειτουργικών επίπλων. Αποτελείται από δύο επίπεδα, το πρώτο από αυτά είναι ένα ψηλό τραπέζι μπαρ, το δεύτερο είναι τραπεζαρία. Εξοικονόμηση χώρου κουζίνας, κάνει μια κομψή έμφαση στο σχεδιασμό.
 • Νησί - για τις γιγάντιες κουζίνες. Ένα τραπέζι τοποθετείται στη μέση του δωματίου, μια σόμπα, νεροχύτη, ράφια, ντουλάπια μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό, και καρέκλες βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά.

Υλικά

Τα υλικά για την κατασκευή των τραπεζιών ποικίλλουν. Το πιο ακριβό, αλλά εξευγενισμένο υλικό - φυσικό ξύλο.Το κύριο πλεονέκτημα της αντοχής του δέντρου και της φιλικότητας προς το περιβάλλον. Μεταξύ των μειονεκτημάτων, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία σε βλάβες.

Προσιτό υλικό - μοριοσανίδα, γνωστότερο ως μοριοσανίδα. Ένα μοτίβο απομίμησης ξύλου εφαρμόζεται στα φύλλα και η επικάλυψη παρέχει ανθεκτικότητα και ευκολία συντήρησης.

Στη συνέχεια στη δημοτικότητα είναι πλαστικό. Είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό σε ζημιές. Το πλαστικό είναι εύκολα βαμμένο σε οποιοδήποτε χρώμα, επομένως χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή επίπλων.

Η τεχνητή πέτρα διαθέτει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες - ανθεκτικότητα, ανθεκτικότητα στη βλάβη, αντοχή στην υγρασία, ευκολία καθαρισμού. Φαίνεται κομψό και σχετικό στο εσωτερικό. Μια κομψή προσθήκη στο σχέδιο της κουζίνας θα είναι ένα τραπέζι με στοιχεία από γυαλί ανθεκτικό στις κρούσεις. Τέτοιο γυαλί είναι διαφανές και έχει μια γυαλιστερή ευχάριστη λάμψη.

Συχνά, οι κατασκευαστές να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα όλων των υλικών κάνουν τα συνδυασμένα τραπέζια.

Συμβουλές για την επιλογή

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι, στην κατανόηση της πλειοψηφίας, ένα τραπέζι μπαρ είναι βαρετό και ακατανόητο. Ωστόσο, ο μετρητής μπαρ είναι πολύπλευρος και πρωτότυπος, μπορεί να κάνει ένα ενδιαφέρον έργο σχεδίου από μια τυπική κουζίνα.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν κατά την αγορά αυτού του κομμάτι του εσωτερικού να δώσουν προσοχή σε μια σειρά από σημεία:

 • Η βάση πολλαπλών επιπέδων θα το κάνει φωτεινό και ασυνήθιστο. Μια ποικιλία από ράφια, συνδετήρες, άλλα συστήματα αποθήκευσης θα προσθέσει λειτουργικότητα σε αυτό. Αλλά η επιλογή πολλαπλών επιπέδων είναι κατάλληλη μόνο για μεγάλες περιοχές.
 • Ο τύπος του νησιού χρησιμοποιείται σε σχετικά μεγάλες κουζίνες. Το δωμάτιο πρέπει να επιτρέπει να τοποθετείται στη μέση ένα τεράστιο νησί από το ράφι. Επιτρέπεται η ενσωμάτωση της τεχνικής σε αυτήν. Ιδανικό για ένα σνακ ή ένα πάρτι για τσάι.
 • Εμπλουτισμένο στο σχεδιασμό του πίνακα, όπου συνδυάζονται η τραπεζαρία και η βάση. Αλλά πίσω από αυτό το λειτουργικό σχέδιο θα χωρέσει μια μεγάλη οικογένεια.
 • Ο πίνακας θα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με το στυλ, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας και τις προσωπικές προτιμήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο ύψος και στο μέγεθος του. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα βολικό και ελκυστικό τραπέζι που θα επιθυμεί κάθε μέλος της οικογένειας.

Πώς να κάνετε έναν μετρητή μπαρ με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο