Πίνακας ύψος: πώς να επιλέξετε;

Το ύψος οποιουδήποτε κομματιού επίπλων δωματίου δεν παραμένει σταθερό και μετατρέπεται σε άμεση αναλογία με τις αλλαγές που υφίσταται ένα άτομο. Έτσι, η θρυλική καρέκλα Lounge Chair, η οικογένεια Imzam, παράγεται σήμερα σε μέγεθος που αυξάνεται κατά 10 εκ. Και αυτό δεν είναι το μόνο εμπορικό σήμα που ακολουθεί τις τάσεις.

Τι προκάλεσε τις διαφορές στο μέγεθος των επίπλων;

Η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος για το σημερινό άτομο δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά αποτελεί ένδειξη του υψηλού επιπέδου διαβίωσης, της καλής γεύσης και της δεξιοτεχνίας των κατασκευαστών εσωτερικών χώρων. Βασιστείτε στα ίδια πρότυπα που πριν από 20-50 χρόνια δεν είναι απαραίτητο. Οι εταιρείες κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τον πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του μεγέθους των επίπλων για όλες τις αλλαγές που επηρεάζουν την ανθρωπότητα. Πρόσφατες μελέτες έχουν βρει ότι όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη Γη τεντώθηκαν σε 11 εκατοστά.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ένα ενιαίο κοινό στοιχείο για τη μέση ανάπτυξη ενός ατόμου στον κόσμο. Κάθε κράτος έχει τους δικούς του μέσους ρυθμούς ανάπτυξης των πολιτών, οι παράμετροι των τραπεζιών και των καρεκλών θα πρέπει να προσαρμοστούν ξανά στα πρότυπα αυτά. Η επιλογή ενός κατάλληλου τραπεζιού είναι υψίστης σημασίας · είναι για εμάς να περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας, να έχουμε γεύμα, να δεχόμαστε επισκέπτες, να δουλεύουμε, να δουλεύουμε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι η αναζήτηση του σωστού τραπεζιού του σωστού μεγέθους στη σημερινή πραγματικότητα.

Εξετάστε πώς να επιλέξετε τις τιμές ύψους για τα έπιπλα ανάλογα με το σκοπό τους.

Χώρος κουζίνας

Το κανονικό ύψος του πάγκου για το μαγείρεμα υπολογίζεται με βάση το γεγονός ότι το κύριο ποσοστό των χειρισμών που εκτελούνται στην κουζίνα εκτελείται ενώ στέκεται. Ακόμη και με ελαφρά κλίση αυξάνεται δραματικά το φορτίο στους μύες του λαιμού, της σπονδυλικής στήλης, της κάτω ράχης, ένας υγιής άνθρωπος θα αισθάνεται κουρασμένος και άσχημα από αυτό, και ένα άτομο με προβλήματα υγείας θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει αυτές τις κλίσεις. Αν το πάτωμα είναι πολύ χαμηλό ή μεγαλύτερο από το απαραίτητο, και στις δύο περιπτώσεις αυξάνεται ο όγκος του φορτίου.

Ο καθορισμός του ιδανικού ύψους αρχίζει με την καταμέτρηση της ανάπτυξης των ιδιοκτητών δωματίων. Για ύψος μικρότερο από 150 cm, η απόσταση από το πάτωμα μέχρι την επιφάνεια του τραπεζιού πρέπει να είναι 75-80 cm.Για άτομα με ύψος 160-180 cm, στην οποία τοποθετείται η κύρια έμφαση, είναι 89-92 cm, για άτομα από 180 cm και άνω - 1 μ. Εάν επιλέγετε μια επιφάνεια εργασίας με βάση όλα τα μέλη της οικογένειας, πρέπει να προσθέσετε το ύψος των συγγενών ενηλίκων, για παράδειγμα, 180 cm - ένας άνδρας, 165 cm - μια γυναίκα.

(180+165): 2= 172.5

Πολλαπλασιάστε με το κανονικό μήκος του τραπεζιού - 78.

Διαχωρίστε από το μέσο ύψος ατόμου - 165.

(172,5 χ 78): 165 = 81,5

Το ύψος της επιτραπέζιας κορυφής για αυτή την οικογένεια είναι 81,5 cm

Για να γίνει ευκολότερο να σχεδιαστεί παράλληλος, σε χώρους δημόσιας εστίασης και γρήγορου φαγητού το ύψος είναι σταθερό στα 65 cm.

Τραπεζαρία: καθορίστε τη σωστή τιμή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα τραπέζι είναι οι παράμετροι. Οι παράμετροι εξαρτώνται από τον τύπο του δωματίου (κουζίνα, σαλόνι), μέγεθος δωματίου, μεμονωμένους δείκτες - ανάπτυξη πελατών, ηλικιακή κατηγορία χρηστών (παιδί, έφηβος, ενήλικος), σχήμα τραπέζης.

Το GOST εισήγαγε το κανονικό ύψος του τραπεζίου, αλλά είναι βολικό αν έχει σχεδιαστεί για άτομο με αναγνώσεις 165 cm; Το άνετο ύψος είναι κατά μέσο όρο 75 cm και η απόσταση από την καρέκλα έως την επιφάνεια του τραπεζιού είναι περίπου 30 cm.Αλλά κατά τον υπολογισμό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε ειδικούς τύπους που έχουν αναπτυχθεί για έναν τέτοιο υπολογισμό.

Οι παράμετροι της ανθρώπινης ανάπτυξης πολλαπλασιάζονται με το μέσο όρο προϋπολογισμού υπό όρους 75 cm, το αποτέλεσμα διαιρείται με το μέσο ύψος ενός ατόμου, το οποίο είναι 165 cm.

Για παράδειγμα, το ύψος ενός ατόμου είναι 173 cm.

173 * 75: 165 = 78,6 cm

Αλλά με βάση την κατάσταση που οι συγγενείς της οικογένειας έχουν διαφορετική ανάπτυξη, είναι απαραίτητο να προσθέσουμε την ανάπτυξη του καθενός και να χωρίσουμε τον αριθμό των μελών αυτής της οικογένειας. Αυτός θα είναι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης, τότε θα πρέπει να υπολογίσετε εκ νέου τους δείκτες σύμφωνα με τον παραπάνω τύπο.

Επιπλέον, όταν επιλέγετε ένα τραπέζι, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε όχι μόνο από την επιφάνεια του τραπεζιού ή το ύψος, αλλά και από το πλάτος των καθισμάτων, η μέση επιφάνεια χώρου ανά άτομο είναι 60 εκατοστά. Αυτό είναι ένα συνιστώμενο σύνορο · αν προσπαθήσετε να το μειώσετε, κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα, οι καρέκλες θα πρέπει να είναι τόσο εύκολο να προχωρήσετε προς τα εμπρός και να ανασύρετε εύκολα, αυτό το όριο θα επηρεάσει άμεσα την ευκολία των καθισμάτων των επισκεπτών.

Πτυσσόμενο και τετράγωνο τραπέζι κατάλληλο για μικρούς χώρους. Το στρογγυλό τραπέζι είναι για τους γνώστες της κομψότητας και τους λάτρεις των φιλικών συγκεντρώσεων, είναι επίσης πολύ λιγότερο επικίνδυνη λόγω της έλλειψης αιχμηρών γωνιών, γεγονός που το καθιστά προτιμότερο όταν επιλέγετε ένα διαμέρισμα για εκείνους που έχουν μικρά παιδιά.

Σε προτιμήσεις σχετικά με το χρώμα του πίνακα θα πρέπει να βασίζεται είτε στη σκιά ολόκληρου του σετ κουζίνας, είτε σε αντίθεση με αυτό, αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Γραπτά μοντέλα στο διαμέρισμα

Δεν υπάρχει σχεδόν ένα διαμέρισμα στο οποίο θα διαχειριστούσαν τελείως χωρίς γραφείο, αυτό το έπιπλο περιπλανούσε από μια ιστορική εποχή στην άλλη, αρχικά χαρακτηριζόταν ως τόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας, μετατράπηκε σε στοιχείο πολυτελείας, δείκτη των γευστικών προτιμήσεων του ιδιοκτήτη του. Το τραπέζι γραφής έχει καθιερώσει με επιτυχία την πρακτική σημασία του · μέχρι σήμερα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να έχουν το χώρο εργασίας τους στο σπίτι.

Σε αυτό το κομμάτι των επίπλων δεν προκάλεσε δυσφορία, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά το ύψος του, το οποίο πρέπει να αντιστοιχεί στα χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών του - ένας ενήλικας, φοιτητής ή παιδί.

Για ανθρώπους μικρού αναστήματος 150-160 cm, είναι κατάλληλο το ύψος των 60 cm · για άτομα με ύψος 170-185, αυτά είναι διαστάσεις 70-85 cm, για εκείνα που το ύψος τους είναι πάνω από 190 cm, τα έπιπλα γίνονται στην τάξη, ξεκινώντας με παραμέτρους ύψους από 85 - 90 cm

Πώς να επιλέξετε για τον φοιτητή;

Για τον μαθητή, δεδομένου ότι θα αναπτυχθεί, το τραπέζι πρέπει επίσης να μετασχηματιστεί καθώς μεγαλώνει. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πολυλειτουργικό τραπέζι, το οποίο θα είναι εύκολο να αλλάξει.Αν το τραπέζι διαθέτει ρυθμιζόμενα πόδια, τότε η παιδική καρέκλα θα πρέπει επίσης να ρυθμιστεί σε ύψος ώστε τα πόδια του παιδιού να μην παραμένουν αναρτημένα, αλλά να στέκονται σταθερά στο πάτωμα. Τα χέρια πρέπει να τοποθετούνται ελεύθερα στην επιφάνεια της επιφάνειας του τραπεζιού, δεν επιτρέπεται στα βιβλία και στα σημειωματάρια να παρεμβαίνουν στη θέση αυτή.

Το ύψος του τραπέζι πρέπει να είναι τέτοιο ώστε ο σπουδαστής να κάθεται με ευθεία ώμους που δεν ανεβαίνουν ή δεν κρεμούν. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν κανόνες για μια σωστή γωνία: μια δεξιά γωνία είναι τα γόνατα, η δεύτερη δεξιά γωνία είναι η ισχία και η πλάτη.

Ύψος πίνακα υπολογιστών

Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας υπολογιστών στον ταχύ ρυθμό της ζωής δεν επιτρέπει να γίνει χωρίς αυτή τη συσκευή τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στο σπίτι. Αλλά δεν είναι αρκετό να αγοράσετε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, πρέπει να βρείτε ένα βολικό μέρος για να το χρησιμοποιήσετε, η καλύτερη επιλογή για μια τέτοια δραστηριότητα που απαιτεί υψηλή συγκέντρωση είναι ο πίνακας, αλλά πρέπει να επιλέξετε ένα που θα σας βοηθήσει να πάρετε μια άνετη θέση και ταυτόχρονα να διατηρήσετε τη στάση σας κανονική. Έχει αποδειχθεί ότι ένας κατάλληλα επιλεγμένος πίνακας θα εξοικονομήσει τους ενεργειακούς πόρους και την υγεία σας όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή.

Όταν εργάζεστε στον υπολογιστή, θα πρέπει να αποφύγετε την κάμψη προς τα εμπρός, η απόσταση από την οθόνη θα πρέπει να είναι 50-75 cm και η ίδια η οθόνη θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών ή λίγο ψηλότερα.

Ο φωτισμός πρέπει να πέφτει στην αριστερή πλευρά του χεριού, επιπλέον, ο πίνακας πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε το άμεσο ηλιακό φως να μην έχει πρόσβαση στην οθόνη. Οι κανόνες ορθής γωνίας στους 90 βαθμούς, οι οποίοι εξετάζονται κατά την επιλογή των πινάκων για τους μαθητές, ισχύουν για αυτόν τον τύπο πίνακα. Κατά την κρύα εποχή, οι πηγές θερμότητας πρέπει να διατηρούνται μακριά από την καλωδίωση της συσκευής και τον τόπο όπου βρίσκεται.

Το κανονικό ύψος από το πάτωμα μέχρι την επιφάνεια του τραπεζιού είναι 75 cm, αλλά για περιπτώσεις που θέλετε να σηκώσετε ακριβώς το ύψος σας, υπάρχει μια εύκολη μορφή υπολογισμού. Πολλαπλασιάστε το ύψος που χρειαζόμαστε με το κανονικό ύψος της επιφάνειας του τραπεζιού και διαιρέστε κατά 175. Για παράδειγμα, το ύψος σας είναι 165:

165*75: 175= 70,7

Ο βασικός κανόνας: ο πίνακας πρέπει να είναι ωραίο και άνετο να είναι. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τραπέζια ειδικά εξοπλισμένα με μηχανισμούς για την προσαρμογή του επιπέδου ανελκυστήρα, απλοποίησε σημαντικά τη ζωή για όσους βρίσκονται σε καθιστή θέση κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το πρόβλημα με το γεγονός ότι προηγουμένως ήταν απαραίτητο να εργαστούμε μόνο σε μία θέση, επιλύθηκε.

Όσον αφορά την εμφάνιση του προϊόντος ή του υλικού - αυτό είναι κάτι που πρέπει να υποστηρίξουμε ότι δεν έχει νόημα και είναι ένα προσωπικό θέμα καθενός. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές μπορούν να ικανοποιήσουν τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Θα υπάρξει πάντα κάτι πιο άνετο από ένα τραπέζι, ο χρόνος θα φανεί, αλλά προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε εντελώς ένα τόσο σημαντικό κομμάτι έπιπλα.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να καθίσετε στον υπολογιστή.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο