Πώς να φτιάξετε ένα τραπέζι εποξειδικής ρητίνης με τα χέρια σας;

Στο σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό, έχουν χρησιμοποιηθεί όλο και περισσότερα ασυνήθιστα και αποκλειστικά εσωτερικά αντικείμενα που μπορούν να δώσουν έμφαση σε όλη την προσοχή των ανθρώπων στο δωμάτιο. Σε μια τέτοια πρωτότυπη εσωτερική λύση μπορούν να αποδοθούν τραπέζια διακοσμημένα με εποξειδική ρητίνη.

Αυτό το ενδιαφέρον πράγμα μπορεί να γίνει με το χέρι, μετατρέποντας ένα συνηθισμένο κομμάτι επίπλων σε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ιδιότητες

Στην παραγωγή επίπλων, οι εποξειδικές ρητίνες δεν χρησιμοποιούνται στην καθαρή μορφή τους, αφού οι μαγικές ιδιότητες εποξειδικών υλικών εμφανίζονται ως επακόλουθο της επαφής τους με ένα ειδικό σκληρυντικό. Αλλάζοντας την αναλογία αυτών των δύο μερών που θα ενωθούν, είναι δυνατόν να αποκτηθεί μια σύνθεση διαφορετικής συνέπειας. Ανάλογα με τον τρόπογια ποιους σκοπούς θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να είναι:

  • υγρή ουσία,
  • διαβρωτική ή ελαστική ουσία.
  • στερεά ύλη ·
  • υψηλής αντοχής βάση.

Η διαδικασία κατασκευής οποιουδήποτε έπιπλα με διακόσμηση με εποξειδική ρητίνη περιλαμβάνει επικάλυψη αυτού του πολυμερούς με ξύλινη βάση και λεία λείανση του προϊόντος μετά από σκλήρυνση της ρητίνης. Οι γενικές ιδιότητες ολόκληρης της σύνθεσης θα εξαρτηθούν από μια σωστά κατασκευασμένη αναλογία συστατικών. Η λάθος ποσότητα σκληρυντικού μπορεί να μειώσει σημαντικά τη δύναμη του τελικού προϊόντος, καθώς και την αντοχή του στις επιδράσεις του περιβάλλοντος και των οικιακών συσκευών. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό κατά την προετοιμασία ενός μείγματος για την εργασία να συμμορφώνεται με τους λόγους που συνιστώνται από τον κατασκευαστή του πολυμερούς, τα πιο συχνά αυτά τα στοιχεία είναι 1: 1.

Με τον τρόπο χρήσης της εποξειδικής ρητίνης μπορεί να είναι θερμή μέθοδος σκλήρυνσης ή ψύχους. Όταν δημιουργείτε έπιπλα στο σπίτι, ο τύπος δεύτερης χρησιμοποιείται συχνότερα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με τους συνηθισμένους πίνακες από φυσικό ξύλο, πίνακες με εποξειδική ρητίνη έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • η σύνθεση της ρητίνης κατά την ξήρανση δεν έχει ουσιαστικά καμία συρρίκνωση, διατηρεί το σχήμα της καλά, διατηρεί το αρχικό χρώμα, δεν παραμορφώνεται και δεν υφίσταται μηχανική βλάβη,
  • την αποκλειστικότητα κάθε προϊόντος και απεριόριστες επιλογές σχεδιασμού ·
  • η δυνατότητα χρήσης διαφόρων πρόσθετων υλικών για διακόσμηση (νομίσματα, περικοπές δέντρων, κοχύλια, πέτρες, αστερίες κ.λπ.) ·
  • τη δυνατότητα προσθήκης πολύχρωμων βαφών στο μείγμα, συμπεριλαμβανομένων των φωσφοριζόντων χρωστικών ·
  • αδιάβροχο στην υγρασία και την υγρασία.
  • εξαιρετική ανθεκτικότητα σε χημικούς καθαριστικούς παράγοντες.

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των πινάκων είναι το πολύ υψηλό κόστος του προϊόντος. Για να καλύψει ένα αντίγραφο, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του προϊόντος, μπορεί να πάρει μέχρι και αρκετές δεκάδες λίτρα πολυμερικής ουσίας. Ένα άλλο πιθανό δυσάρεστο μειονέκτημα είναι η παρουσία φυσαλίδων αέρα, που σχηματίζονται στο εποξειδικό μίγμα ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης με οδηγίες και τεχνολογίες κατά την παραγωγή.

Διαδικασία κατασκευής

Το πρώτο και ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στην προετοιμασία μιας ξύλινης κατασκευής για εποξική χύτευση είναι η απόλυτη αφαίρεση της σκόνης και όλων των άλλων ρύπων από την επιφάνεια του δέντρου.Μετά από αυτό, η επιφάνεια του τραπεζιού, που θα εκτεθεί σε χύσιμο, πρέπει να προετοιμαστεί. Αν αυτό δεν γίνει, η ρητίνη, που απορροφάται στο πορώδες ξύλο, σχηματίζει φυσαλίδες αέρα που θα χαλάσουν την εμφάνιση του προϊόντος.

Μόνο μετά την ολοκλήρωση του σταδίου παρασκευής, η απαραίτητη ποσότητα του μίγματος παρασκευάζεται από εποξειδική ρητίνη και σκληρυντικό. Σε αυτό το στάδιο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυστηρή τήρηση των αναλογιών που αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης. Ανάλογα με τον επιλεγμένο σχεδιασμό, στο τελικό μείγμα μπορούν να προστεθούν βαφές ή πρόσθετα διακοσμητικά υλικά. Στη συνέχεια, το μείγμα εφαρμόζεται στην προετοιμασμένη ξύλινη επιφάνεια.

Εάν σχεδιαστεί κάποιο σχέδιο από πρόσθετα υλικά πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού, τότε πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια του τραπεζιού πριν χυθεί. Επιπλέον, τα ελαφρά υλικά, όπως οι φελλοί ή τα κοχύλια, πρέπει πρώτα να κολληθούν στην επιφάνεια σύμφωνα με το σχεδιασμένο σχέδιο. Είναι απαραίτητο έτσι ώστε κατά την διάρκεια της έκχυσης του μίγματος να μην εκτείνονται, μετατρέποντας έτσι τη στοχαστική σύνθεση σε μια διαταραγμένη και μη ενδιαφέρουσα δομή. Σε περίπτωση ανεπιθύμητων φυσαλίδων αέρα στη διαδικασία χύνοντας τουςΜπορείτε να τα αφαιρέσετε με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής, στέλνοντας ένα ρεύμα θερμού αέρα στην περιοχή προβλημάτων.

Το μείγμα θα αρχίσει να συλλαμβάνεται σε δεκαπέντε λεπτά, αλλά το τελικό στάδιο, δηλαδή η άλεση του προϊόντος, μπορεί να ξεκινήσει μόνο μετά την τελική σκλήρυνση της ρητίνης. Είναι επιθυμητό να αντέξει το προϊόν μέσα σε μια εβδομάδα, αφού μετά από αυτή την περίοδο έχει πλήρως εγκατασταθεί και θα είναι έτοιμο για χρήση.

Μετά την άλεση, είναι επιθυμητό να καλύπτεται το προϊόν σε διάφορα στρώματα με προστατευτικό βερνίκι. Αυτό θα εμποδίσει την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα τοξικών ουσιών που μπορεί να περιέχονται σε μικρές ποσότητες σε συνθέσεις ρητίνης.

Ποικιλία επιλογών

Για να δημιουργήσετε ένα τραπέζι με μια αυθεντική επιτραπέζια επιφάνεια διακοσμημένη με εποξειδική ρητίνη, μπορείτε να πάρετε απολύτως όλα τα είδη δέντρων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τεμαχίων, τεμαχίων, τσιπς και ακόμη και πριονίδι, το κύριο πράγμα είναι ότι όλα τα ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια της μελλοντικής επιτραπέζιας πλάκας πρέπει να στεγνώνουν καλά. Η εποξική ρητίνη φαίνεται εκπληκτικά παλιά και ακατέργαστη ξυλεία. Για διακόσμηση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία κοχύλια θαλάσσης και ποταμών, βότσαλα, αποξηραμένα βότανα και λουλούδια, νομίσματα και άλλα εγκλείσματα που μπορούν να δώσουν στο προϊόν μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία ή ένα συγκεκριμένο θέμα.Και αναμιγνύεται με φθορίζουσες βαφές εποξειδικής ρητίνης, θα δημιουργήσετε ένα μαγικό αποτέλεσμα λάμψης.

Στη ρητίνη, ένα δέντρο που τρώγεται από σκαθάρια φλοιού ή έχει υποστεί βλάβη από την υγρασία φαίνεται πολύ ασυνήθιστο. Οι φυσικές βλάβες, γεμισμένες με εποξικές ρητίνες με την προσθήκη βαφής ή φωτεινής βαφής, μπορούν να δημιουργήσουν εξωπραγματικά όμορφα κοσμικά σχέδια στην επιφάνεια του πάγκου. Κάθε είδους τρύπες, ρωγμές και μονοπάτια στο ξύλο μπορούν να δημιουργηθούν τεχνητά δημιουργώντας το δικό σας σχέδιο. Όλες οι μικρές τρύπες γεμίζονται με το παρασκευασμένο διάλυμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα κατασκευής. Μετά τη σκλήρυνση, η περίσσεια ρητίνης απομακρύνεται με τη χρήση μύλου.

Η διαδικασία της κατασκευής countertops χρησιμοποιώντας τη μέθοδο χύνοντας είναι η πιο δαπανηρή και χρονοβόρα και απαιτεί επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην εργασία. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή πάγκων εργασίας με εξαρτήματα, καθώς και για τη δημιουργία πρωτότυπων αντιγράφων σχεδιασμού με φανταστικές ιδέες και ασυνήθιστες λύσεις. Όπως, για παράδειγμα, ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής Γκρέγκ Κλάσενπου δημιουργεί πρωτότυπα μοντέλα τραπεζιών με "φυσικά τοπία".Ο "ποταμός" ή "λίμνη", καταψυγμένος στις κορυφές των καταπληκτικών πινάκων του, καταπλήσσει με το μεγαλείο του και την απίστευτη ομορφιά του.

Πώς να φτιάξετε ένα ξύλινο τραπέζι με έναν ποταμό εποξειδικής ρητίνης με δικά σας χέρια, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο