Γιατί ξύλινες καρέκλες με μαλακό κάθισμα καλύτερα;

 Γιατί ξύλινες καρέκλες με μαλακό κάθισμα καλύτερα;

Αυτός ο τύπος επίπλων, όπως ξύλινες καρέκλες με μαλακό κάθισμα, αντιπροσωπεύεται από μια ποικιλία μοντέλων. Το υλικό για την κατασκευή επίπλων χρησιμοποιείται διαφορετικά, οπότε ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που θα τον ταιριάζει από κάθε άποψη. Για το δωμάτιό σας, μπορείτε να επιλέξετε μια ημι-μαλακή έκδοση ή ένα μοντέλο με υποβραχιόνια, από δερματίνη ή χρώμα wenge. Αυτές οι καρέκλες πρέπει να συνδυαστούν με το γενικό στυλ του εσωτερικού.

Είδη

Η πρώτη ύλη που χρησιμεύει ως βάση του σώματος της καρέκλας μπορεί να είναι πολλών ειδών. Η κλασική επιλογή είναι το ξύλο. Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες ξύλου είναι δρυς, οξιά και πεύκα. Ορισμένες εταιρείες παράγουν προϊόντα από σημύδα.Για την επεξεργασία των προϊόντων αυτού του υλικού με προσοχή, καθώς το ξύλο που προκύπτει είναι κατώτερο από την παραπάνω ισχύ. Τα ξύλινα μέρη της καρέκλας πρέπει να είναι λακαρισμένα στην κορυφή για να αποφευχθεί η πρόωρη καταστροφή.

Το υλικό για την κατασκευή επίπλων είναι μέταλλο. Ωστόσο, αυτός ο τύπος προϊόντος είναι λιγότερο δημοφιλής. Το μέταλλο υπερβαίνει το βάρος του δέντρου, το βάρος του δημιουργεί προβλήματα κατά τη μετακίνηση των προϊόντων. Τα μεταλλικά πλαίσια των καρεκλών είναι καλά για τη συγκράτηση θερμότητας, σε αντίθεση με το ξύλο, ενώ παραμένουν συνεχώς κρύα στην αφή.

Είναι πολύ πιο ευχάριστο να αγγίζετε προϊόντα ξύλου. Έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και πρακτικά δεν συμμετέχει στην ανταλλαγή θερμότητας με το ανθρώπινο σώμα. Για το λόγο αυτό, ξύλινες καρέκλες cozier metal.

Εκτός από το πλαίσιο, ένα σημαντικό μέρος της καρέκλας είναι η ταπετσαρία της. Πρώτα απ 'όλα, εκτιμά την ανθεκτικότητα και την αντιστατική απόδοση. Το πιο δημοφιλές υλικό ταπετσαρίας για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει γνήσιο δέρμα. Το δερμάτινο υποκατάστατο μειώνει το κόστος της καρέκλας, αλλά έχει χαμηλή αντίσταση στη φθορά και απαιτεί συχνή αντικατάσταση. Συχνά το κάθισμα είναι κατασκευασμένο από ύφασμα.Κατά την επιλογή ενός τέτοιου προϊόντος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ακαθαρσίες σχηματίζονται γρήγορα σε υφασμένα υφάσματα.

Ανάλογα με το χρώμα του ξύλου, προσδιορίζεται η συμμόρφωση της καρέκλας στο συνολικό εσωτερικό. Στοιχεία επίπλων από ξυλώδη λουλούδια φαίνονται κερδοφόρα. Κατά την προετοιμασία ενός προσεκτικά σχεδιασμένου σχεδιασμού του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες από ένα υλικό βαμμένο στο επιθυμητό χρώμα. Φαίνεται κομψά έπιπλα σε μαύρο χρώμα. Τα χρώματα παστέλ ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα του καθιστικού. Τα έπιπλα κοκκινωπού χρώματος που μιμούνται το ξύλο σπάνιου τροπικού μαγγανιού απολαμβάνουν ιδιαίτερη αγάπη.

Τύποι

Η βάση του πλαισίου της καρέκλας περιλαμβάνει ένα ορισμένο σχέδιο. Υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές. Το πρώτο είναι η ξυλουργική, η διαδικασία της δημιουργίας η οποία περιλαμβάνει τη συγκόλληση μερών του προϊόντος. Ο σχεδιασμός ημι-κόλλας περιλαμβάνει ένα πλαίσιο στερεωμένο με ταινίες καπλαμά.

Μεταξύ της ποικίλης ποικιλίας καρέκλες, υπάρχουν πλαίσια μοντέλων με και χωρίς δόρατα. Αυτό το στοιχείο είναι μια επιπλέον επικάλυψη μεταξύ των ποδιών της καρέκλας, που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα. Το βραχίονα είναι τοποθετημένο παράλληλα σε αυτό και παρέχει πρόσθετη σταθερότητα στο έπιπλο.Ωστόσο, υπάρχει επίσης ζήτηση για προϊόντα με έλλειψη prozhek.

Μια καρέκλα, το πλαίσιο της οποίας είναι κινητό και μπορεί να πάρει λίγο χώρο όταν διπλωθεί, ονομάζεται αναδίπλωση. Η προτίμηση για αυτό το είδος επίπλων δίνεται από τους γνώστες του ελεύθερου χώρου ή των πεζοποριών. Χαρακτηριστικά ενός σχεδίου επιτρέπουν να τοποθετήσετε καρέκλες συμπαγή, εξοικονομώντας τη θέση του δωματίου, χρησιμοποιώντας μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Η κινητικότητα του πτυσσόμενου πλαισίου παρέχει την ευκαιρία να το πάρετε μαζί σας στη φύση.

Χαρακτηριστικά της μορφής καρέκλες με βάση την ταξινόμησή τους. Μοναδικά εξωτερικά χαρακτηριστικά διακρίνουν τις βιεννέζικες καρέκλες από τους άλλους. Το χαρακτηριστικό τους χαρακτηριστικό είναι τα κομψά αψιδωτά πόδια. Καρέκλες, κάθε λεπτομέρεια των οποίων έχει μια κυκλική διατομή, που ονομάζεται chiseled. Τα πόδια τους, η πλάτη και το κάθισμα στην εμφάνιση μοιάζουν με τους διασυνδεδεμένους εύκαμπτους κυλίνδρους. Πρωτότυπες και ζεστές καρέκλες ψάθινης εμφάνισης. Η βάση τους αποτελείται από κλαδιά ιτιάς.

Στυλ

Στις αρχές του 19ου αιώνα, το οικολογικό στυλ έγινε δημοφιλές. Χαρακτηριστικό του είναι η αφθονία των φυσικών συστατικών σε συνδυασμό με το οικολογικό δέρμα. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο δερματίνη, το υλικό αυτό αποτελείται από δύο στρώματα, η κορυφή του οποίου είναι από πολυουρεθάνη.Το μαλακό κάθισμα με ταπετσαρία από εύκαμπτο οικολογικό δέρμα διακρίνεται από υψηλή αντοχή και το πλαίσιο της καρέκλας από λυγαριά ταιριάζει απόλυτα στο οικολογικό εσωτερικό. Αυτό το στυλ έχει φυσικά χρώματα, a priori παστέλ μπλε, καφέ και πράσινο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται λεπτομέρειες με κόκκινο χρώμα.

Συχνά, όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο, οι λάτρεις της τέχνης στρέφονται προς τα στυλ των προηγούμενων εποχών. Πάνω απ 'όλα, το πολυτελές μπαρόκ αντανακλάται στα έπιπλα. Η καρέκλα σε αυτό το ύφος είναι φτιαγμένη από ξυλόγλυπτο ξύλο, ενώ στα πόδια είναι προσαρτημένα φανταχτά στροφές. Το ξύλινο πλαίσιο είναι διακοσμημένο με κάθε δυνατό τρόπο και η επιφάνεια είναι καλυμμένη με χρυσό χρώμα. Υλικό ταπετσαρίας - ταπετσαρία με ήρεμο ποιμενικό οικόπεδο, δημοφιλές εκείνη τη στιγμή.

Ο σχεδιασμός στο στυλ της αρχαίας Ρώμης συνδυάζει αυστηρότητα και μεγαλοπρέπεια. Η καρέκλα με τον τρόπο των αρχαίων Ρωμαίων προξένων έχει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό - τα πόδια έχουν σχήμα Χ. Το μαλακό υφασμάτινο κάθισμα είναι κατασκευασμένο σε σχήμα τετράγωνου και οι χνουδωτές φούντες κρέμονται από την πλάτη.

Η αγαπημένη επιλογή είναι το κλασικό στιλ. Η απουσία αιχμηρών γωνιών στο σχεδιασμό και οι έντεχνοι τόνοι έρχονται να γευτούν πολλούς.Το χρώμα του δέντρου παραμένει κοντά στις φυσικές, ωστόσο οι ασπρόμαυρες παραλλαγές είναι κοινές. Το μαλακό κάθισμα στρογγυλής μορφής αποτελείται από ένα παραδοσιακό υλικό - φυσικό δέρμα.

Διακόσμηση

Μια ξύλινη καρέκλα με μαλακό κάθισμα μπορεί να διακοσμηθεί με διαφορετικούς τρόπους, η εστίαση μπορεί να είναι τόσο στο ίδιο το πλαίσιο όσο και στην ταπετσαρία.

Το πίσω μέρος της καρέκλας μπορεί να διακοσμηθεί με ελαφριές χνουδωτές φούντες, που μιμούνται την αρχαία ρωμαϊκή λάμπα. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο, αλλά η ατομικότητα μπορεί να εισαχθεί στο μοντέλο με τη βοήθεια της τέχνης σκάλισμα. Τα πόδια της καρέκλας που καλύπτονται με σκαλιστά μοτίβα θα ενοφθαλμίσουν οποιοδήποτε εσωτερικό.

Η ταπετσαρία της καρέκλας θα συμβάλει στην ενσωμάτωση σχεδόν κάθε φαντασίας, επειδή η επιλογή της εξαρτάται όχι μόνο από το σχέδιο αλλά και από το ίδιο το υλικό. Το ύφασμα ταπετσαρίας μπορεί να καλύπτεται με σχεδιαστή ή λαϊκή ζωγραφική, διακοσμημένο με το καλύτερο κέντημα ή να δημιουργεί ένα μοναδικό μοτίβο συνδυάζοντας τα κομμάτια από υφασμένα υφάσματα διαφόρων χρωμάτων και υφασμάτων.

Σχεδιασμός

Ένα δωμάτιο σχεδιασμένο με ναυτικό σχεδιασμό μπορεί να μοιάζει με την καμπίνα ενός πλοίου που διασχίζει τα κύματα. Δεδομένου ότι το στοιχείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να συσπειρωθεί, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει χώρος για δύσκολες και περίπλοκες μορφές.Οι κινητές καρέκλες με πτυχωτές υφασμένες ταπετσαρίες θα ταιριάζουν απόλυτα στο θαλάσσιο σχέδιο.

Ο σχεδιασμός σε γοτθικό στιλ φέρνει ολόκληρη τη σύνθεση της εσωτερικής ελαφριάς και της αναρρόφησης προς τα πάνω. Μια καρέκλα ως αναπόσπαστο στοιχείο της θα πρέπει να έχει ένα σκαλιστό σκαλιστό πίσω. Μέσα από τα ανοίγματα μεταξύ των μοτίβων μπορείτε να εισάγετε λαμπερά βιτρό παράθυρα, τα θέματα των οποίων θα διασταυρώνονται με αυτή την πολιτιστική εποχή του Μεσαίωνα.

Το στυλ σοφίτας είναι ένας συνδυασμός παλιών και νέων εποχών. Τα δωμάτια με γυμνούς τοίχους από τούβλα και ασυνήθιστα ψηλά ταβάνια για να ταιριάζουν με τον αποθηκευτικό χώρο είναι εξοπλισμένα με μέτρια και κομψά έπιπλα.

Πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή ξύλινης καρέκλας με μαλακό κάθισμα εξαρτάται από το σκοπό που μεταφέρει αυτό το στοιχείο επίπλων. Αλλά πρώτα απ 'όλα είναι η άνεση του, και μετά από αισθητικές ιδιότητες, επειδή η μορφή δεν πρέπει να είναι πιο σημαντική από το περιεχόμενο. Ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της καρέκλας υψηλής ποιότητας είναι η σταθερότητά της, οπότε κατά την επιλογή της αξίζει να δίνετε προσοχή στην παρουσία του prozhek.

Ακόμα και στην απουσία τους, υπάρχει μια πιθανότητα να βρεθεί ένα αξιόπιστο πλαίσιο, αλλά πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πάχος των ίδιων των στηριγμάτων.Αν είναι πολύ λεπτές, το σκαμνί πιθανότατα δεν θα είναι πολύ ανθεκτικό.

Όταν αγοράζετε μια καρέκλα, ένα άτομο θέλει να αγοράσει κάτι που θα τον κρατήσει πολύ καιρό. Το πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό πλαίσιο θα είναι ένα προϊόν από ξύλο δρυός. Όταν ψάχνετε για ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας, πρέπει να θυμάστε ότι τα προϊόντα από ξύλινο ορεινό όγκο έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση στη φθορά, τα έπιπλα από φθηνότερα ξύλινα υλικά - συμπιεσμένα πριονίδια και κόντρα πλακέ, είναι απίθανο να είναι κατάλληλα για μεγάλη χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διατηρεί περισσότερο την αρχική εμφάνιση της καρέκλας, η επιφάνεια της οποίας θα καλυφθεί με αρκετό στρώμα βερνικιού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το να είσαι σε ένα μαλακό κάθισμα είναι αναμφισβήτητα πιο άνετο από το σκληρό. Ένα άτομο προσελκύεται από την ευκολία, και υπό την επίδραση αυτού του παράγοντα μπορεί να καθίσει ακόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την υγεία του. Το αίμα στάζει στα πυελικά όργανα, αν και στην παραμικρή αλλαγή της θέσης του σώματος και των ποδιών, θα αρχίσει να κυκλοφορεί κάπως πιο γρήγορα.

Με παρατεταμένη καθιστική εργασία, δίνουμε λίγη προσοχή στην κάμψη της σπονδυλικής μας στήλης, ενώ η στάση επιδεινώνεται. Επομένως, όλα είναι καλά στη μετριοπάθεια.Η ξαπλωμένη ξύλινη καρέκλα δεν θα προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία, αν ελέγχετε τον χρόνο που αφιερώνεται σε αυτήν.

Το πλεονέκτημα του μαλακού καθίσματος είναι η εργονομία του, επειδή υπό το βάρος του ανθρώπινου σώματος παίρνει το σχήμα του. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η αναμφισβήτητη άνεση, που δίνει την έδρα των μαλακών υλικών. Η ενσωμάτωση τέτοιων καρεκλών στο εσωτερικό δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα οπουδήποτε.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Ένας από τους πιο διάσημους προμηθευτές επίπλων είναι μια γερμανική εταιρεία. Tonet. Η επαγγελματική της κάρτα ήταν η περίφημη ξύλινη καρέκλα με λυγισμένα πόδια. Ο μεγάλος σχεδιαστής θα μπορούσε να τους δώσει μια τέτοια μορφή χρησιμοποιώντας ατμό έκθεση. Το εργοστάσιο παράγει ξύλινα έπιπλα για πάνω από δύο αιώνες. Η διατήρηση της δημοτικότητας εδώ και καιρό μιλά για την εξαιρετική της ποιότητα. Ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα είναι ακόμα μια ξύλινη καρέκλα με μαλακό κάθισμα σε λυγισμένα πόδια.

Διάσημο ιταλικό εμπορικό σήμα B & B Italia από το 1966 έχει κατασκευάσει έπιπλα που είναι άγρια ​​δημοφιλή. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε καινοτόμα υλικά,Ωστόσο, παράλληλα με αυτό παράγεται μια παραδοσιακή συλλογή ξύλινων επίπλων, συμπεριλαμβανομένων ξύλινων καρεκλών με μαλακό κάθισμα. Η Μαλαισία κατασκευάζει παρόμοια έπιπλα.

Από τις εγχώριες εταιρείες στη διεθνή αγορά ξεχωρίζει "Ρωσική εταιρεία επίπλων" Ρωσία "που κατασκευάζει προϊόντα σε μοντέρνο δυτικό εξοπλισμό και ανταγωνίζεται ξένες επιχειρήσεις. Παρά τη νεολαία αυτής της εταιρείας, τα έπιπλα της αγοράζονται ενεργά, η χρήση φυσικών υλικών στην παραγωγή παρέχει μια εισροή νέων οπαδών.

Επίσης δημοφιλή λείψανα Ikea.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

  • Ένα κλασικό μοντέλο κατασκευασμένο από μασίφ ξύλο και επικαλυμμένο με γνήσιο δέρμα θα αποτελέσει ένα αξιόλογο παράδειγμα ξύλινης καρέκλας με μαλακό κάθισμα. Η λύση χρώματος για αυτό μπορεί να κατασκευαστεί με την αντίθεση των ουδέτερων χρωμάτων - άσπρο και μαύρο.
  • Οι φίλοι της αρχαιότητας θα αγαπήσουν την ταπετσαρία σε ένα ξύλινο πλαίσιο από φυσικό υλικό. Μια τέτοια καρέκλα θα προσθέσει ρομαντισμό στο εσωτερικό.
  • Η τρίτη επιτυχημένη επιλογή είναι μια ξύλινη καρέκλα με μαλακό οικολογικό δέρμα, η ποιότητα δεν είναι κατώτερη από φυσικά αντίστοιχα.Θεματική διακόσμηση για το σώμα θα είναι τα κλαδιά δέντρων που έχουν διατηρήσει το φυσικό χρώμα τους ή είναι χρωματισμένα με ελαφρά παστέλ σκιά.

Το επόμενο βίντεο θα επικεντρωθεί σε μια επιλογή από ξύλινες καρέκλες με επένδυση.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο