Καρέκλες σε διάφορα στυλ εσωτερικού χώρου

 Καρέκλες σε διάφορα στυλ εσωτερικού χώρου

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών μοντέλων καρέκλες. Μια πλούσια συλλογή από αυτό το δημοφιλές και αναντικατάστατο έπιπλο σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή εφαρμογή για το σύνολο σε οποιαδήποτε στυλιστική κατεύθυνση. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ποια διακριτικά χαρακτηριστικά και σχεδιαστικές λύσεις καρέκλες διαφορετικών στυλ έχουν.

Στυλ

Κλασικισμός

Οι κλασσικές καρέκλες είναι από τις πιο δημοφιλείς και συχνές. Κατά κανόνα, τέτοια έπιπλα έχουν μια μαζική, αλλά ωραία εμφάνιση. Στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους συνιστάται η τοποθέτηση μοντέλων,από πολύτιμο ξύλο. Συνιστάται να επιλέξετε άβαφη σχέδια που επιδεικνύουν μοναδική φυσική σκιά και εκτύπωση.

Τέτοια υψηλής ποιότητας και κομψά έπιπλα μπορούν να έχουν υποβραχιόνια, πόδια και πλάτη, διακοσμημένα με μονογράμματα αφανών τόνων. Αυτά τα κτυπήματα είναι χαρακτηριστικά των κλασικών. Το πλαίσιο προϊόντων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν απλούστερο. Το καλύτερο σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους φαίνεται σχέδια με ελαφρύ φινίρισμα.

Προβηγκία

Αυτό το λεπτό και ελκυστικό στυλ έχει πρόσφατα απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα. Στο εσωτερικό της Προβηγκίας, λευκό χιόνι ή καρέκλες παστέλ αποχρώσεις από φυσικό ξύλο θα φαίνονται αρμονικά. Μπορούν να συμπληρωθούν με γοητευτικές κλωστοϋφαντουργικές καλύμματα στο κάθισμα ή σε ολόκληρη την επιφάνεια των επίπλων.

Σε στυλ Προβηγκίας, μοντέλα με κομψά ψηλά πλάτη φαίνονται καλά. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή αυτών των προϊόντων, καθώς συνιστάται να τοποθετούνται μόνο σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια.

Χαρακτηριστικά των ξύλινων καρεκλών Provence είναι:

 • μαζικότητα;
 • υφασμένα καθίσματα λουλουδιών ή μονόχρωμο δέρμα.
 • απλό και διακριτικό σχεδιασμό, χωρίς μεγάλο αριθμό πομπούς διακοσμητικών στοιχείων.

Χώρα μουσικής

Αυτό είναι ένα άλλο ενδιαφέρον και δημοφιλές ύφος στο οποίο οι φυσικές κατασκευές ξύλου είναι προτεραιότητες. Τα χρώματα των καρέκλες μπορούν να είναι οποιεσδήποτε. Σε τέτοια σύνολα, κακώς επεξεργασμένες εκδόσεις και μοντέλα ζωγραφισμένα σε πλούσια χρώματα θα φαίνονται εξαιρετικά. Για τέτοιους εσωτερικούς χώρους, συνιστάται να επιλέξετε έπιπλα απλών και απλών μορφών. Στο στυλ της χώρας είναι απίθανο να χωρέσει κομψά δείγματα, συμπληρωμένα με γλυπτά, διακοσμητικά στολίδια ή μονογράμματα.

Τα ταπετσαρία "ρουστίκ" καρέκλες από μασίφ ξύλο πρέπει να είναι απλές και απλές. Αν θέλετε να εισάγετε στο εσωτερικό μιας εκτύπωσης ή μοτίβο, συνιστάται να ανατρέξετε σε πιο συνοπτικές συνθέσεις. Η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα κελί ή μια ταινία.

Σύγχρονη

Στο εσωτερικό, φτιαγμένο στο δημοφιλές μοντέρνο στυλ, υψηλής ποιότητας καρέκλες διαφόρων σχημάτων και δομών θα φαίνονται βιολογικά. Επιπλέον, μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, και από ανθεκτικό μέταλλο και ακόμη και φθηνό πλαστικό. Πρώτα απ 'όλα, όλα εξαρτώνται από την ιδέα του σχεδιασμού που θέλετε να πραγματοποιήσετε στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, τα ακόλουθα ελκυστικά μοντέλα καρέκλες μπορούν να προστεθούν σε ένα νεωτεριστικό σύνολο:

 • Περιπτώσεις απλών σχημάτων από συμπαγές ξύλο. Δεν συνιστάται να επιλέξετε σχέδια διακοσμημένα με σκαλισμένα στοιχεία. Όσο για την ταπετσαρία, θα πρέπει να είναι ουδέτερη.
 • Επίσης, οι καρέκλες στο εσωτερικό του σύγχρονου μπορεί να έχουν ελκυστικά χρώμιο χαλιά και πλούσια χρώματα από δερμάτινη ταπετσαρία (φυσική ή τεχνητή).
 • Για τον νεωτεριστικό τύπο, θα είναι κατάλληλα μη καθόλου ασήμαντα μοντέλα καρέκλας ασυνήθιστων σχημάτων. Με τη βοήθεια τέτοιων επιλογών μπορείτε να αναζωογονήσετε το εσωτερικό και να το κάνετε αξέχαστο.

Υψηλή τεχνολογία

Αυτό το στυλ είναι πολύ δημοφιλές πρόσφατα, καθώς είναι το πιο προοδευτικό. Οι εμπειρογνώμονες το αποδίδουν στα κλασικά της σύγχρονης νεολαίας. Οι καρέκλες σε ένα τέτοιο σύνολο πρέπει να είναι τεχνολογικά προηγμένες και να έχουν απλές φόρμες.

Δεν συνιστάται η χρήση φωτεινών χρωμάτων σε αυτό το μοντέρνο στυλ. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μαύρα, λευκά και ασημικά χρώματα. Αξίζει να επισημανθούν οι κομψές καρέκλες από χρώμιο μέταλλο. Τέτοια έπιπλα σίγουρα δεν μένουν αφύλακτα στο εσωτερικό της υψηλής τεχνολογίας, καθώς έχει μια χαρακτηριστική λάμψη.

Σκανδιναβικό στυλ

Σε ελκυστικό σκανδιναβικό στιλ, χρησιμοποιήστε καρέκλες σε λευκά ή παστέλ χρώματα. Όσον αφορά την ταπετσαρία επίπλων, στα εν λόγω σύνολα συνιστάται η αναφορά σε υψηλής ποιότητας υλικά φυσικής προέλευσης. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μαλλί, βαμβάκι ή λινό.

Το σχήμα των καρεκλών στο σκανδιναβικό στυλ θα πρέπει να είναι απλό και να μην ζυγίζεται με διακοσμητικά ένθετα. Όσο πιο συνοπτικά είναι τα έπιπλα, τόσο καλύτερα θα φαίνεται σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Επιτρέπεται η χρήση σχεδίων από διαφορετικά υλικά. Πιο προτιμότερα, φυσικά, προϊόντα από φυσικό φως ξύλο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες επιλογές του προϋπολογισμού από πλαστικό ή βαμμένο μέταλλο.

Μινιμαλισμός

Το όνομα αυτής της στυλιστικής τάσης μιλάει για τον εαυτό της. Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό θα δούμε τις πιο απλές και συνοπτικές καρέκλες ενός αυστηρού σχεδιασμού. Τα χρώματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό των χρωμάτων και την εσωτερική διακόσμηση εν γένει.

Γοτθικό

Το γοτθικό στυλ μπορεί να αποδοθεί στη σκοτεινή πολυτέλεια, καθώς χαρακτηρίζεται από σκούρες αποχρώσεις επίπλων και διακόσμησης, καθώς και περίπλοκες σκαλιστές λεπτομέρειες.Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, οι καρέκλες από φυσικό ξύλο σκοτεινού είδους θα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Το υλικό μπορεί επίσης να τεχνητά γερνά, καθώς το γοτθικό έχει κάτι κοινό με το μυστηριώδες vintage στυλ στο εσωτερικό.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετηθούν φωτεινές και κορεσμένες καρέκλες φτιαγμένες από φτηνό πλαστικό στο γοτθικό συγκρότημα. Οι πιο κατάλληλες είναι ξύλινες κατασκευές. Μπορούν να είναι τόσο αδιαφανή όσο και βερνικωμένα. Για το εσωτερικό της γοτθικής εποχής, οι περίπλοκες καρέκλες είναι τέλειες, έχοντας απόλυτα κανονικά σχήματα και γραμμές, που συμπληρώνονται από σκαλισμένα μπορντούρα και αιχμηρά στοιχεία που απαντώνται πιο συχνά στις ψηλές πλάτες.

Chebbi κομψό

Το στυλ Shebby-chic μπορεί να ονομαστεί το πιο πρωτότυπο και εξαιρετικό. Οι πιο συχνά δημιουργικοί άνθρωποι στρέφονται προς αυτόν που θέλουν να φέρουν σημειώσεις της αρχαιότητας και της πρωτοπορίας στην κατοικία τους. Για τέτοια σύνολα χρησιμοποιούνται καρέκλες και σκαμνιά με τεχνητά γερασμένες επιφάνειες. Αυτοί μπορούν να φορέσουν τα μπαλώματα, το ξεφλούδισμα των χρωμάτων, τα παλιά ξεθωριασμένα χρώματα ή τις γρατζουνιές σε ορισμένες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό του chic-chic στυλ δεν είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε σκοτεινά εσωτερικά αντικείμενα.Οι καρέκλες σε ένα τέτοιο σύνολο πρέπει να είναι βαμμένες σε ελαφριές ή παστέλ αποχρώσεις, φέρνοντας στο δωμάτιο νότες ζεστασιάς και οικιακής άνεσης. Τέτοια έπιπλα χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο σε διαμερίσματα πόλης, αλλά και σε εξοχικές κατοικίες.

Rustik

Οι ξαπλωτές καρέκλες μπορούν να ονομαστούν "uncouth", καθώς διαφέρουν χονδρικά. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φανεί σαν να είναι κατασκευασμένα απλά σανίδες ή κούτσουρα που μόλις εξορύσσονται στο κοντινό δάσος. Με πολλούς τρόπους, αυτά τα μοντέλα επαναλαμβάνουν το ρουστίκ στυλ της χώρας, καθώς δεν φέρνουν πτώση επιείκειας και πολυτέλειας.

Οι επιφάνειες από ξύλινες καρέκλες με στυλ ρουστίκ δεν υποβάλλονται σε λείανση. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου το υλικό δεν έχει συγκεκριμένη μορφή. Ο κύριος στόχος αυτής της ασυνήθιστης κατεύθυνσης είναι η ανοιχτή επίδειξη των φυσικών επαφών επίπλων (κόμβων, ρωγμών ή δακτυλίων δέντρων).

Φανταστικές κατευθύνσεις

Εξετάστε μερικά από τα χαρακτηριστικά που είναι εγγενή στα πολυτελή και πολυτελή έπιπλα:

 • Αυτοκρατορία Σε ένα τόσο ακριβό εσωτερικό θα φαίνονται οργανικά καρέκλες με βαριά διακοσμητικά στοιχεία, πολυτελή φινίρισμα και επιχρυσωμένες επιφάνειες.Συχνά, τα υποβραχιόνια των καθισμάτων σε αυτό το σχέδιο είναι διακοσμημένα με μεγάλες φιγούρες σε σχήμα αετών, λιονταριών και άλλων παρόμοιων ζώων. Τα έπιπλα πρέπει να είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από πολύτιμα ξύλα και τα ταπετσαρίες αποτελούνται από ακριβά και υψηλής ποιότητας υφάσματα.
 • Μπαρόκ. Οι καρέκλες σε αυτή την στυλιστική κατεύθυνση αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά έργα τέχνης επίπλων. Σήμερα, τα πιο επιτυχημένα και πολυτελή μοντέλα παράγουν εμπορικά σήματα από την Ιταλία. Οι καρέκλες σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους έχουν συχνά μαζική και ανθεκτική εμφάνιση, καθώς και πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων, τα οποία συχνά καλύπτουν εντελώς ολόκληρη τη δομή.
 • Ροκοκό Αυτό το πλούσιο ύφος είναι μάλλον ιδιότροπο, αφού είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν τα εσωτερικά αντικείμενα με τις σωστές γραμμές. Για τέτοια σύνολα, θα πρέπει να επιλέξετε τις πιο κομψές και ασύμμετρες καρέκλες. Είναι δυνατό να αρνηθεί μια σκάλισμα υπέρ χάλκινων επικαλύψεων ή ενός χρώματος βερνικιού. Στο ροκόκο στυλ χρωματισμού αντικειμένων παστέλ αποχρώσεις, αραιωμένο με χρυσό, κυριαρχούν.

Αντίκες

Πομπώδες και ακριβό είναι το αρχαίο στυλ. Για ένα τέτοιο εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε αρχικές καρέκλες με μη τετριμμένα διακοσμητικά στοιχεία, χτυπώντας το μάτι.Για παράδειγμα, μπορεί να είναι τρισδιάστατα σχέδια ανακούφισης, ένας κροκόδειλος στο πίσω μέρος μιας καρέκλας, ή τα πόδια, φτιαγμένα με τη μορφή κλασσικών ποδιών λιονταριού. Κατά κανόνα, οι αντίκες εσωτερικοί χώροι έχουν ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, οπότε οι καρέκλες πρέπει να επιλέγονται για τέτοιους μη ζοφερούς τόνους. Σταματώντας την επιλογή σας σε ένα τέτοιο ασυνήθιστο στυλ, αξίζει να σκεφθείτε ότι η αγορά επίπλων για αυτό θα κοστίσει ένα καθαρό ποσό.

Ιαπωνικά

Μια περιγραφή των καρέκλες ιαπωνικού τύπου μπορεί να σας υπενθυμίσει έναν άλλο δημοφιλή προορισμό που ονομάζεται eco. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιούνται διακριτικά αντικείμενα από φυσικό ξύλο. Όσο για τις ιαπωνικές καρέκλες, μπορούν να έχουν και τα δύο πόδια και να κάνουν ένα σχέδιο χωρίς αυτά. Κατά κανόνα, τα μοντέλα σε ιαπωνικό στιλ είναι κατασκευασμένα σε πιο σκούρα και πιο πυκνά χρώματα. Σε ένα σύνολο με χαμηλά ξύλινα τραπέζια σκούρων χρωμάτων τα στοιχεία αυτά φαίνονται ιδιαίτερα κομψά και συμπαγή.

Αμερικανός

Η εμφάνιση των επίπλων, που κατασκευάζονται με αμερικανικό στυλ, είναι δύσκολο να αποδίδεται σε μια ορισμένη κατεύθυνση, καθώς έχει έναν αρκετά απλό σχεδιασμό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις πολλών αγοραστών.Οι αμερικανικές καρέκλες μπορούν να βαφτούν σε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα, ωστόσο, μαύρα ή σκούρα μπλε δείγματα βρίσκονται λιγότερο συχνά από τα ελαφρά, ουδέτερα ή παστέλ μοντέλα. Τις περισσότερες φορές, τέτοιου είδους εσωτερικά αντικείμενα τοποθετούνται σε δωμάτια με χιονόμπαλα. Ως κύριο υλικό στην κατασκευή των αμερικανικών καρέκλες χρησιμοποιείται πιο συχνά ξύλο, καπλαμά ή MDF.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέγοντας καρέκλες για το εσωτερικό σε ένα συγκεκριμένο στυλ, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Υλικό. Τα έπιπλα από πλαστικό πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση. Οι ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές αναγνωρίζονται σωστά ως οι πιο υψηλής ποιότητας και ανθεκτικές.
 • Ποιότητα κατασκευής. Δώστε προσοχή στην καρέκλα τοποθέτησης. Όλα τα μέρη πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και πιο σφιχτά. Τυχόν σκασίματα και κλιμάκωση θα δείξουν κακή ποιότητα κατασκευής του προϊόντος.
 • Εμφάνιση. Πριν αγοράσετε επιθεωρήστε τα έπιπλα. Η επιφάνεια του θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση (χωρίς γρατζουνιές, τσιπς και άλλα ελαττώματα).
 • Στυλ Φυσικά, οι καρέκλες πρέπει να είναι ιδανικές για το εσωτερικό στυλ. Μην αναμίξετε πολλά ασυμβίβαστα στοιχεία σε ένα σύνολο, διαφορετικά η κατάσταση θα αποδειχθεί γελοία.

Για πληροφορίες σχετικά με τραπέζια και καρέκλες σε διάφορους εσωτερικούς χώρους, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο