Κουβέρτες από μπαμπού

Σήμερα, οι καταναλωτές εκτιμούν τα πάντα φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον, οπότε δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο γεγονός ότι σε πολλά σύγχρονα σπίτια χρησιμοποιούνται ενεργά κομψά και μοντέρνα οικιακά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από μπαμπού. Σήμερα μιλάμε για κουβέρτες από μπαμπού.

Τι είναι αυτό;

Το δέντρο μπαμπού αναπτύσσεται σε πολλά μέρη του κόσμου και χρησιμοποιείται ενεργά για τη δημιουργία όμορφων και ανθεκτικών επίπλων, δαπέδων υψηλής ποιότητας και για την κατασκευή υφαντουργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι πιο ασυνήθιστοι τύποι προϊόντων από αυτό το υλικό σήμερα είναι οι ελαφριές κουβέρτες, η θέρμανση στην κρύα εποχή και η δροσιά στη ζέστη.

Κουβέρτες κατασκευασμένες από ένα τέτοιο υλικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάλυμμα για το κρεβάτι, επειδή μπορούν να μεταμορφώσουν ποιοτικά ή να συμπληρώσουν οποιοδήποτε εσωτερικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ίνας μπαμπού

Πολύτιμες ιδιότητες αυτής της πρώτης ύλης δίνουν στις κουβέρτες μπαμπού ειδικά πλεονεκτήματα. Η συλλογή αυτών των φυτών πραγματοποιείται σε οικολογικά καθαρά δάση, το φυτό δεν επηρεάζεται από χημικά λιπάσματα, τα οποία συνήθως προκαλούν ταχεία ανάπτυξη, επειδή δεν είναι καθόλου το μπαμπού που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη φυλή.

Πλεονεκτήματα:

 • Ένα εκπληκτικό φυτό, το οποίο αποτελεί σύμβολο της μεγάλης ζωής, δεν έχει την ανάγκη για χημική επεξεργασία, επειδή έχει λάβει τη δυνατότητα αυτοάμυνας και καθαρισμού από τη φύση.
 • Η αντοχή του μπαμπού δεν είναι κατώτερη ούτε από τα προϊόντα χάλυβα. Αυτή η ιδιότητα εξηγεί τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την ανθεκτικότητα των προϊόντων που παράγονται από αυτό το εργοστάσιο.
 • Η ικανότητα των φυτικών ινών να αναστέλλουν τους μικροοργανισμούς που τρώνε σωματίδια νεκρού ανθρώπινου δέρματος - ο οποίος εξασφαλίζει υποαλλεργικές κουβέρτες.
 • Τα φυτά ινών απορροφούν καλά την υγρασία.
 • Οι ίνες μπαμπού δεν συλλέγουν ηλεκτροστατική και δεν προκαλούν σπινθήρες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μπαμπού καλείται το καλύτερο υλικό για την κατασκευή παιδικών κουβερτών.
 • Χάρη στις πρωτεΐνες γάλακτος, τα προϊόντα μπορούν να έχουν μια αναζωογονητική επίδραση στο δέρμα. Βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνουν το δέρμα πιο πλαστικό.
 • Τέτοια πιάτα είναι πολύ ήρεμα και έχουν ισχυρό αντί-στρες αποτέλεσμα.
 • Η αφράτη μπαμπού κουβέρτα θα δώσει μια αίσθηση άνεσης στο σπίτι, η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε κουβέρτα από μαλλί. Το ίδιο το ύφασμα έχει μια λεία μεταξωτή επιφάνεια και μια μικρή διάμετρο, επειδή οι κουβέρτες είναι τόσο ευχάριστες στην αφή.
 • Και αυτή η ίνα δρα σαν ένα πραγματικό αποσμητικό, απορροφώντας οσμές και επίσης αποκαθιστά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Και υπάρχει μόνο ένα μείον για τα προϊόντα αυτά - το υψηλό κόστος τους σε σύγκριση με παρόμοια προϊόντα από άλλα υλικά.

Τύποι υφασμάτων

Κατά την αγορά, να είστε βέβαιος να εξετάσει τη σύνθεση του προϊόντος, θα πρέπει να είναι ίνες μπαμπού στο 100%. Μερικές φορές οι κατασκευαστές προσθέτουν βαμβάκι (έως και 60%) και μικροΐνες, αυτό μειώνει σημαντικά την τιμή του χαλιού, αλλά μειώνει και τις μοναδικές του ιδιότητες. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα την ποιότητα του υφάσματος που χρησιμοποιείται:

 • Μικροΐνες - Αυτές είναι τεχνητά διαχωρισμένες ίνες. Προηγουμένως, ήταν μόνο τεχνητές, σήμερα παράγονται με βάση τον ίδιο τον πολτό μπαμπού. Το Microfiber είναι ένα σύνολο μικροϊνών με πορώδη δομή, που εγγυάται την εξαιρετική υγροσκοπικότητα του υφάσματος, καθώς και την αναπνοή.Κουβέρτες από αυτή την μικροΐνη είναι μαλακή και ζεστή, πολύ ανθεκτική, εύκολη στη συντήρηση και τη χρήση.
 • Μπαμπού νίκη - "βισκόζη από μπαμπού" ή μπαμπού ρεγιόν - "περιοχή μπαμπού" - οι κλασσικές μέθοδοι επεξεργασίας ινών, οι πιο απλές και φθηνότερες - περιλαμβάνει την επεξεργασία πρώτων υλών με χρήση αλκαλίων ή δισουλφιδίου άνθρακα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μαλακά και χνουδωτά νήματα που έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Εάν η πρώτη ίνα παράγεται με τη βοήθεια μηχανικών μηχανών χωρίς τη χρήση χημείας, τότε αυτή είναι μια πολύ χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία.

Τα προϊόντα από ένα τέτοιο υλικό μπορούν να επισημανθούν ως λευκά είδη από μπαμπού - "λινό από μπαμπού", είναι πραγματικά φιλικά προς το περιβάλλον και κάνουν προϊόντα με μακρύ σωρό από αυτά.

 • Οικολογικό μπαμπού. Τα προϊόντα αυτά πρέπει πάντα να διαθέτουν πιστοποιητικό. Εάν ένα προϊόν έχει πιστοποιητικό GOTS ή Oeko-tex, οικολογικό σήμα ή Ecocert, αυτό σημαίνει ότι ένας κλειστός βρόχος χρησιμοποιείται στην κατασκευή ινών και οι διάφορες ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό είναι απολύτως ασφαλείς.

Διαστάσεις

Το εύρος μεγέθους των πλακών είναι πολύ διαφορετικό και επομένως δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος:

 • Τα προϊόντα για όσους μόλις γεννήθηκαν, με μέγεθος 80x100 εκ. Ή 75x100 εκ., Θα φαίνονται εξαιρετικά σε ένα κανονικό κρεβάτι και θα ζεσταίνουν το μωρό καλά κατά το πρώτο έτος της ζωής του.
 • Οι παιδικές κουβέρτες έχουν διαστάσεις 110x100 εκ. Ή 100Χ150 εκ. Κάτω από αυτές τις ζεστές κουβέρτες, τα μωρά θα κοιμηθούν θερμά, και μερικές φορές μπορούν να μετατραπούν σε βολικό playmat.
 • Ένα και ένα μισό κουβέρτες ύπνου - 150x200 cm ή 160x210 cm, ενώ το κρεβάτι για ένα άτομο έχει το συνηθισμένο μέγεθος 180x120 cm.
 • Το διπλό μέγεθος του προϊόντος είναι 180x210 εκατοστά, αλλά αν το χρειάζεστε για να κρεμάσετε από τα άκρα του κρεβατιού κατά 15-20 εκατοστά, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος του ευρώ.
 • Ευρώ. Στην Ευρώπη, η συνήθης παράμετρος ενός κρεβατιού είναι 180x200 cm, και στη συνέχεια μια κουβέρτα με παραμέτρους 200 κατά 220 cm είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο κρεβάτι.
 • Το μέγιστο μέγεθος ή το μέγεθος του ευρώ. Αυτά τα προϊόντα έχουν μέγεθος 220x240 ή 240x260 cm.

Χρώματα και εκτυπώσεις

Η ποικιλία χρωμάτων των φυσικών κομματιών από τους σημερινούς παραγωγούς είναι διαφορετική και χάρη στη χρήση φυσικών βαφών τα χρώματα είναι επίσης φυσικά. Αυτά είναι όλα χρώματα από καφέ, μπεζ, γκρι, ανοιχτό πράσινο και πράσινο χρώμα, απαλό ροζ και σίγαση λιλά χρώματα. Εικόνες μπορούν επίσης να βρεθούν για κάθε απαιτητική γεύση: από τα φωτεινά άνθη και τα γεωμετρικά θέματα μέχρι τις πολύχρωμες καρδιές και τα αραβοσίτατα του αγρού. Οι εκτυπώσεις βρίσκονται επίσης συχνά σε μοντέλα νεολαίας με κουβέρτες.

Τα προϊόντα για καναπέδες και πολυθρόνες είναι απόλυτα κατάλληλα για το σχεδιασμό του σχεδιασμού οποιουδήποτε σπιτιού - από ένα περιορισμένο επιχειρηματικό στυλ μέχρι το σχεδιασμό σε ένα στυλ της χώρας και ακόμη και προς την κατεύθυνση της φωτεινής και ευάερης Προβηγκίας.

Κατασκευαστές

Οι κουβέρτες από μπαμπού που παράγονται συνήθως από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες από την Κίνα. Στα καταστήματα μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα από τουρκικές και κινεζικές εταιρείες, πορτογαλικές και ρωσικές επιχειρήσεις. Η διαφορά εδώ θα είναι μόνο στο κόστος των προϊόντων:

 • Κινέζικα Οι πλάκες από διάσημες εταιρείες έχουν πολύ παρόμοια ποιότητα με τα τουρκικά και τα ευρωπαϊκά προϊόντα. Όσον αφορά τη σύνθεσή τους, τα τούρκικα και τα ρωσικά χαλιά συνήθως κατασκευάζονται από 100% ίνες μπαμπού, τα πορτογαλικά προϊόντα - με 10% βαμβάκι, προϊόντα από την Κίνα - τόσο 100% μπαμπού όσο και 50% βαμβάκι.
 • Τουρκική εταιρεία Arya προσφέρει μια επιλογή από αγοραστές υψηλής ποιότητας τουρκικά υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων υψηλής ποιότητας χαλιά από ίνες μπαμπού.
 • Ρωσική μάρκα Luxberry Όλα τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα παράγονται σε εργοστάσια στην Πορτογαλία. Με τα χρόνια, η εταιρεία έχει βελτιώσει την γκάμα των προϊόντων της, επιλέγοντας κάθε στοιχείο του προϊόντος με αγάπη: χρώμα, ύφασμα, διακόσμηση.
 • Κινεζική εταιρεία Τάνγκο γνωστή ως κατασκευαστής υφασμάτων οικιακής χρήσης. Αυτό το εμπορικό σήμα έχει τη δική του τεχνολογία που βοηθά να κάνουν τα προϊόντα μπαμπού ιδιαίτερα μαλακά και εξαιρετικά ανθεκτικά.
 • Εργοστάσιο ενδυμάτων "Eleanor" Η Ivanovo παράγει υφάσματα υψηλής ποιότητας για 10 χρόνια ήδη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει αποκτήσει φήμη ως υπεύθυνος κατασκευαστής και προμηθευτής. Οι κουβέρτες μπαμπού από αυτόν τον κατασκευαστή θα σας εκπλήξουν με την ποιότητα και την λογική τιμή τους.

Πώς να πλύνετε;

Το μπαμπού είναι η ίδια φυσική ίνα με το βαμβάκι ή το λινό. Μπαμπού κουβέρτες εξαιρετικά αξιόπιστη λειτουργία και εύκολη φροντίδα για:

 • Εάν η κουβέρτα μπαμπού δεν είναι πολύ λεκιασμένη, χρησιμοποιήστε καθαρό νερό και λεπτό πλύσιμο για την ποιοτική φροντίδα του προϊόντος. Αν στην επιφάνεια του καρότου υπάρχουν αξιοσημείωτοι λεκέδες, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, εμποτίζετε το προϊόν για αρκετά λεπτά πριν το πλύσιμο, για να απομακρύνετε τους λεκέδες χωρίς δυσκολία.
 • Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό για να πλύνετε το προϊόν, θα συρρικνωθεί το καρό.
 • Όλα τα είδη λεκέδων στα προϊόντα καθαρίζονται απλά με σαπούνι σε χαμηλή θερμοκρασία (30C). Για το πλύσιμο τους, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο, αλλά επιλέγοντας την πιο καλοήθη λειτουργία στη σακούλα του καμβά.
 • Οι ίνες μπαμπού μπορούν να λευκανθούν με παράγοντες που περιέχουν χλώριο.Για βασικούς λεκέδες ή για υψηλής ποιότητας λεύκανση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με βάση το οξυγόνο. Εάν απλά πρέπει να απολυμάνετε την κουβέρτα, πάρτε για αυτήν μια φαινολική ουσία ή ένα προϊόν που περιέχει πεύκο πετρέλαιο.
 • Για να απαλλαγείτε από ισχυρούς λεκέδες, ακολουθήστε τις οδηγίες πλυσίματος για κάθε συγκεκριμένο τύπο λεκέδων.
 • Καλύμματα μπαμπού με διαφορετικά μήκη σωρού θα πρέπει να αποξηραμένα σε μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια και μόνο στο σπίτι, και οριζόντια. Μια τέτοια επιφάνεια είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί το τέντωμα του προϊόντος.
 • Μπορεί να δοθεί κουβέρτα από μπαμπού για στεγνό καθάρισμα.

Μπαμπού κουβέρτες είναι μια μεγάλη απόκτηση για κάθε νοικοκυρά. Αυτή είναι μια κομψή ευκαιρία να μεταμορφώσετε γρήγορα το εσωτερικό και να κάνετε μια πιο ευχάριστη και ζεστή βραδινή ξεκούραση.

Για να μάθετε πώς να πλένετε μια κουβέρτα μπαμπού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο