Πετσέτα μπάνιου: χαρακτηριστικά και συμβουλές για επιλογή

Μια επίσκεψη στο μπάνιο είναι μια εξαιρετική διαδικασία που λατρεύουν πολλοί χρήστες. Είναι στις συνθήκες του λουτρού ότι όλες οι σκωρίες και οι τοξίνες απομακρύνονται από το ανθρώπινο σώμα, επομένως, είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε σωστά όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ μπάνιου. Αναπόσπαστο μέρος αυτών των διαδικασιών είναι υψηλής ποιότητας και ευχάριστο στις πετσέτες αφής. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες και τις αποχρώσεις της επιλογής σας.

Βασικές ιδιότητες

Σήμερα, η ποικιλία πετσετών είναι ευρύτερη από ποτέ. Επιλέξτε την καλύτερη επιλογή για μια λογική τιμή μπορεί να είναι τόσο για την κουζίνα και για το μπάνιο. Ωστόσο, οι πετσέτες μπάνιου μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο μετά από ένα ατμόλουτρο. Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται μετά την επίσκεψη στη σάουνα, το ντους ή το μπάνιο.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πετσέτες μπάνιου χαρακτηρίζονται από μια μάλλον απαλή και ευχάριστη υφή.Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά δεν θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευγενή όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα, αλλά και αποτελεσματικά για να σκουπίζουν τα θέματα. Είναι σημαντικό να εξετάσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η πετσέτα. Για παράδειγμα, οι επιλογές λινών είναι πιο κατάλληλες για σκούπισμα πιάτων και άλλων σκευών κουζίνας. Για το σκούπισμα του σώματος μετά από ένα λουτρό, τα προϊόντα αυτά είναι ελάχιστα κατάλληλα. Αντ 'αυτού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλους τύπους, για παράδειγμα βαμβάκι.

  Για πετσέτες υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από υψηλή απορροφητικότητα. Ο σωστά επιλεγμένος καμβάς θα επιτρέψει στον χρήστη να σκουπίσει χωρίς προβλήματα μετά από όλες τις διαδικασίες.

  Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να αγοράζουν μόνο πετσέτες μπάνιου υψηλής ποιότητας.από φυσικά υλικά. Τέτοια προϊόντα μπορούν να καυχηθούν όχι μόνο με υψηλή απαλότητα και εξαιρετικές απορροφητικές ιδιότητες, αλλά και περιβαλλοντική ασφάλεια.

  Ένας σημαντικός ρόλος στην επιλογή των πετσετών μπάνιου είναι η κατάσταση του υπνάκου του. Έτσι, τα προϊόντα με κοντό υπνάκο μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία, αλλά ταυτόχρονα με την αφή δεν παραμένουν τα πιο μαλακά και απαλά. Τα μοντέλα που έχουν υψηλότερο και πλουσιότερο σωρό, έχουν συνήθως πιο ευχάριστη υφή, αλλά αυτό δεν δείχνει καθόλου την ασυναγώνιστη ποιότητα τους.Οι περισσότεροι αγοραστές σήμερα προσπαθούν να αγοράσουν πετσέτες μπάνιου, στις οποίες το ύψος του σωρού δεν είναι μεγαλύτερο από 5 mm - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

  Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της πετσέτες μπάνιου είναι το επίπεδο πυκνότητας τους. Έτσι, πιο πυκνές και ογκομετρικές επιλογές διαρκούν περισσότερο και είναι πιο αποτελεσματικές. Τα λεπτά προϊόντα θα εξυπηρετούν λιγότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε αυτή την παράμετρο όταν επιλέγετε το ιδανικό προϊόν.

  Είδη

  Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι όλες οι πετσέτες μπάνιου αντιπροσωπεύονται από μια απλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, σήμερα υπάρχουν πολλά διαφορετικά υποείδη τέτοιων προϊόντων προς πώληση. Διαφέρουν μεταξύ τους σε διαφορετικές παραμέτρους. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

  Πετσέτες μπάνιου Velcro που ονομάζονται kilt είναι πολύ δημοφιλείς σήμερα. Τέτοια δείγματα κατασκευάζονται από υγιεινά υλικά. Αυτά τα προϊόντα καλύπτουν κυρίως αντί των συνηθισμένων φύλλων. Στα κιλά υπάρχουν προσθήκες όχι μόνο με τη μορφή κολλητών αλλά και ελαστικών ταινιών ή άλλων συνδετήρων, χάρη στα οποία αυτά τα προϊόντα μπορούν να μετατραπούν σε απλές άνετες πετσέτες με μία κίνηση.

  Αυτές οι επιλογές έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα, καθιστώντας τα ένα από τα πιο δημοφιλή και σε ζήτηση:

  • γρήγορα και αβίαστα μετατρέπονται σε άνετα σεντόνια ή πετσέτες.
  • απορροφούν τέλεια την υγρασία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα τέτοιο αξεσουάρ μπάνιου.
  • απολύτως δεν κρατάτε κινήσεις.
  • Μην γλιστράτε από το ανθρώπινο σώμα, γι 'αυτό δεν χρειάζεται να διατηρούν συνεχώς.

  Τα κιλά κολύμβησης είναι τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά. Δεν είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Έτσι, μοντέλα για τους άνδρες είναι διαθέσιμα μικρότερη, αλλά ευρεία. Οι θηλυκές εκδόσεις των χιλιοστών γίνονται με βάση την απόσταση από το άνω σημείο του στήθους στα γόνατα. Διαφορετικά, αυτά τα αξεσουάρ ονομάζονται pareo. Είναι στερεωμένο στη μυρωδιά - το ένα μισό εφαρμόζεται στο άλλο. Για να αυξήσετε την ανθεκτικότητα του εξαρτήματος στο γυναικείο σώμα, χρησιμοποιείται συχνά Velcro - μαζί με αυτά, το kilt κρατείται πιο σταθερά.

  Το φόρεμα από πετσέτα, κατασκευασμένο με τη μορφή ενός pareo, είναι πολύ άνετο στη χρήση. Συνήθως, ένα τέτοιο εξάρτημα απορροφά γρήγορα την υγρασία, αλλά δεν γλιστρά από το σώμα. Μια παρόμοια επιλογή, όπως και η ανδρική πιλήματα, μπορεί να γίνει με το χέρι από κατάλληλα υλικά.

  Επίσης, οι πετσέτες μπάνιου χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες.

  Κλινοσκεπάσματα για ατμό

  Δεν είναι πολύ άνετο και υγιεινό να βρεθείτε απλά σε γυμνές σανίδες στο μπάνιο, έτσι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς καλή στρωμνή. Για αυτή την τέλεια μεγάλη πετσέτα μπάνιου, η οποία στο τέλος όλων των διαδικασιών, μπορείτε να σκουπίσετε.

  Τουρμπάν στο κεφάλι

  Από την πετσέτα μπάνιου μπορείτε να χτίσετε ένα μικρό τουρμπάνι στο κεφάλι του. Με τη βοήθεια αυτού του αξεσουάρ, μπορείτε να συλλέξετε και να κρύψετε τα μαλλιά οποιουδήποτε μήκους, καθώς και να κρύψετε τα αυτιά από ζεστό ατμό.

  Πετσέτες ειδικής χρήσης

  Αυτά τα εξαρτήματα προορίζονται για σκούπισμα ποδιών, προσώπου ή για προσωπική υγιεινή. Φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά υπάρχουν σε πολλά λουτρά και μπάνια. Η παρουσία ή η απουσία τους εξαρτάται άμεσα από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

  Διορισμός και μέγεθος

  Πριν πάτε στο κατάστημα και επιλέξτε μια κατάλληλη πετσέτα, θα πρέπει να καταλάβετε ποιο συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα μπάνιο και ποιο μέγεθος θα πρέπει να έχει. Έτσι, τα πιο μικροσκοπικά είναι τα προϊόντα με διαστάσεις 30x30 ή 35x35 cm. Αυτές οι επιλογές ταξινομούνται ως φιλοξενούμενοι.Τα επόμενα στη λίστα είναι προϊόντα κουζίνας - το πλάτος τους συνήθως δεν ξεπερνά τα 50 cm και το μήκος τους είναι 70 cm. Οι πετσέτες που έχουν μήκος μεγαλύτερο από 100 cm έχουν ήδη αποδοθεί σε ντους. Πίσω από αυτά είναι οι επιλογές μπάνιου, το πλάτος των οποίων υπερβαίνει το σήμα των 100 cm, και το μήκος - 150 cm.

  Στα ράφια των καταστημάτων σήμερα μπορείτε να βρείτε πετσέτες μπάνιου, οι διαστάσεις των οποίων είναι 80x200 cm ή περισσότερο. Τέτοιες περιπτώσεις κατηγοριοποιούνται ως φύλλα. Τα μοντέλα με τις παραμέτρους των 100x150 cm θεωρούνται ιδανικά για οικιακή χρήση. Δεν είναι πάρα πολύ μεγάλα, επομένως είναι άνετα να τα μεταφέρουν. Εκτός από τις παραμέτρους των πετσετών μπάνιου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή.

  Όσον αφορά τις πετσέτες μπάνιου, μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές:

  • τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να σκουπίσουν, αλλά και για να καλύψουν το σώμα.
  • με τη βοήθεια αυτών των πετσετών κρύβουν τα μαλλιά και τα αυτιά από ζεστό ατμό και θερμότητα?
  • χρησιμοποιούνται ως καλύμματα σε ξύλινα παγκάκια.

  Η ποιότητα και οι όμορφες πετσέτες μπάνιου συχνά παρουσιάζονται ως δώρο, αποτελώντας ένα σύνολο για έναν άνδρα, γυναίκα ή κορίτσι. Εκτός από το ίδιο το ύφασμα, αρωματικά έλαια ή υγιεινά συστατικά όπως σαμπουάν ή αρωματισμένο αφρόλουτρο μπορεί να υπάρχουν σε τέτοια κιτ.Αυτό το δώρο θα είναι πολύ χρήσιμο και απλά δεν θα ψέψει.

  Επιλογή υλικού

  Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράζουν μόνο υψηλής ποιότητας πετσέτες μπάνιου κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον και ευχάριστα στα υφάσματα αφής, που χαρακτηρίζονται από καλή ικανότητα απορρόφησης. Εξετάστε μερικά από τα πιο δημοφιλή και συχνά χρησιμοποιούμενα είδη πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτών των αξεσουάρ μπάνιου.

  Μπαμπού

  Τέτοια προϊόντα μπορούν να καυχηθούν με φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επιπλέον, οι πετσέτες μπαμπού είναι πολύ μαλακές, απορροφούν τέλεια την υγρασία και χαρακτηρίζονται από υψηλή αναπνοή. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το μπαμπού δεν στεγνώνει πολύ γρήγορα.

  Σόγια

  Τα υφάσματα σόγιας απορροφούν καλύτερα την υγρασία από το βαμβάκι και στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοια με το μετάξι, αλλά η αφή είναι περισσότερο παρόμοια με το κασμίρ.

  Lyocell

  Σήμερα, τα αξεσουάρ μπάνιου, στην παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούνται ίνες lyocell, είναι πολύ δημοφιλή. Τέτοια προϊόντα απορροφούν τέλεια την υγρασία, γεγονός που τα καθιστά πιο αποτελεσματικά από τα βαμβακερά. Ωστόσο, τέτοιες επιλογές στεγνώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γι 'αυτό συχνά αποστασιοποιούνται.

  Βαμβάκι

  Δεν είναι κακό αποδειχθεί δημοφιλή βαμβακερά προϊόντα. Έτσι, αξεσουάρ μπανιέρα από βαμβάκι απορροφούν την υγρασία καλά, είναι μαλακά και δεν ηλεκτρίζονται. Η ποιότητα της απόδοσής τους μπορεί να διαφέρει. Υπάρχουν πετσέτες μονής όψεως και διπλής όψεως, οι οποίες μπορούν να μεταφέρουν άψογα πάνω από 5 χιλιάδες πλυσίματα.

  Μικροΐνες

  Αυτό είναι ένα ύφασμα που αποτελείται από συνθετικές ίνες. Είναι μαλακό και απαλό και στεγνώνει το συντομότερο δυνατό. Οι πετσέτες μικροϊνών είναι σημαντικά υγροσκοπικές - απορροφούν υγρασία σε μεγάλους όγκους. Ένα τέτοιο αξεσουάρ μπάνιου θα είναι εύκολο και βολικό στη χρήση.

  Σχεδιασμός και χρώματα

  Σήμερα, στην ποικιλία πετσέτες μπάνιου μπορείτε να συναντήσετε προϊόντα διαφόρων χρωμάτων και αποχρώσεων. Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή για κάθε γούστο και κατάσταση. Σε αντίθεση με τα αξεσουάρ λουτρών της παραλίας, τα πιο συχνά παράγονται σε απλά χρώματα. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι:

  • λευκό, κρέμα, ανοιχτό ροζ, μπεζ, καραμέλα - φαίνονται εύκολα και άνετα, πολύ συχνά οι γυναίκες επιλέγουν,
  • μαύρα, σκούρα καφέ, γαλάζια, γκρι - στερεά δείγματα, τα οποία προτιμούν συνήθως οι άνδρες.

  Φυσικά, πωλούν όχι μόνο μονοχρωματικές, αλλά και πιο ενδιαφέρουσες πετσέτες με διαφορετικά σχέδια. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι γοητευτικές επιλογές για παιδιά με γάτες, πουλιά, κουκουβάγιες ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

  Δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς οι επιλογές με κεντήματα, λογότυπα, διάφορες επιγραφές και ονόματα. Συχνά αυτά τα προϊόντα πωλούνται σε συσκευασίες δώρων - κάνουν πολύ χρήσιμα και αξέχαστα δώρα.

  Το φάσμα των πετσετών είναι τεράστιο. Τα αναφερόμενα χρώματα και μοτίβα απέχουν πολύ από τα μόνα. Στα ράφια και σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά προϊόντα που δεν έχουν μόνο κλασικά αλλά και απροσδόκητα χρώματα. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι μόνο για τον καταναλωτή.

  Ιδιαιτερότητες της φροντίδας

  Για πετσέτες μπάνιου πρέπει να φροντίζετε σωστά. Είναι σημαντικό να βασιστείτε στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

  • Τα προϊόντα από βαμβάκι χιονιού πρέπει να πλένονται σε μια μηχανή με παρόμοια ρούχα στην υψηλότερη θερμοκρασία. Αλλά χρωματιστά πράγματα - σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 60 μοίρες. Τα απορρυπαντικά μπορούν να είναι καθολικά, αλλά χωρίς χλωρίνη. Οι βαμβακερές πετσέτες μπορούν να στεγνώσουν σε μια γραφομηχανή, αλλά έτσι συρρικνώνονται.Είναι καλύτερα να τους κρεμάσετε υγρό, ειδικά αν έχουν τελειώσει. Το σιδέρωμα τέτοιων προϊόντων επιτρέπεται μόνο με υγραμένο σίδηρο.
  • Τα προϊόντα μπαμπού δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να έχετε υπόψη σας τις οδηγίες στην ετικέτα. Είναι καλύτερα να πλένετε το πλυντήριο χρησιμοποιώντας σαπούνι χεριών, αν πρόκειται για μηχάνημα, τότε η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 βαθμούς.
  • Οι μικροϊνες μπορούν να πλυθούν με το χέρι χρησιμοποιώντας σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων, καθώς και σε πλυντήριο ρούχων σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 60 βαθμούς. Τέτοια προϊόντα πλένονται ξεχωριστά από τις επιλογές βαμβακιού. Δεν υπάρχουν λευκαντικά, μαλακτικά και κλιματιστικά. Στεγνώστε τις πετσέτες μπάνιου σε εξωτερικούς χώρους και μην σιδερώνετε.

  Οποιοσδήποτε αξεσουάρ μπάνιου αγοράσατε, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε προσοχή στην ετικέτα του. Περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι οποίες πρέπει να διαβαστούν πριν από το πλύσιμο των πραγμάτων. Είναι απαραίτητο να φροντίζετε προσεκτικά τις πετσέτες μπάνιου, χωρίς να ξεχνάτε το συνηθισμένο πλύσιμο τους, ειδικά εάν έχουν αρχίσει να εκπέμπουν μόνιμη μυρωδιά. Σύμφωνα με όλους τους κανόνες, το προϊόν θα διαρκέσει πολύ καιρό και δεν θα χάσει την οπτική του έκκληση.

  Συμβουλές για την επιλογή μιας πετσέτας - στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο