Βαλιτσάκι για το κρεβάτι

Η βαλίτσα είναι ένα μοναδικό εύρημα για την οικοδέσποινα. Δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας, αλλά προσθέτει και μια ορισμένη απόλαυση στην ατμόσφαιρα του δωματίου. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά αυτού του χαρακτηριστικού και θα συζητηθούν στο άρθρο μας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ας δούμε για μια αρχή τι είναι «ανδρεία». Ο όρος αυτός ονομάζεται διακοσμητικό υλικό, με το οποίο πλαισιώνεται η κάτω άκρη του κρεβατιού. Και αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό. Μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός υφάσματος ραμμένου με πτυχώσεις ή βολάν. Όταν αφαιρείται το κρεβάτι, μια κρεμάστρα κρέμεται και καλύπτει το κάτω μέρος των επίπλων του υπνοδωματίου.

Είναι απαραίτητο να επισημάνουμε μερικές από τις θετικές πτυχές της χρήσης της βάτας σε κρεβάτι ύπνου:

 • Αγοράζοντας ένα μεγάλο κρεβάτι, οι άνθρωποι συχνά δεν σκέφτονται το γεγονός ότι από το παλιό παλιό κρεβάτι έχουν μόνο μικρά κλινοσκεπάσματα αριστερά. Για παράδειγμα, ένα κάλυμμα κρεβατιού που ταιριάζει κάτω από τα παλιά έπιπλα θα γίνει τώρα σπάνιο για ένα νέο κρεβάτι. Μια βαλβίδα λύνει αυτό το πρόβλημα.
 • Η θέα της κρεβατοκάμαρας μετατρέπεται με το κρεβάτι.
 • Μια τσέπη με τσέπες θα επιτρέψει τα αγαπημένα σας πράγματα να είναι πάντα κοντά, και στο δωμάτιο του μωρού θα χρησιμεύσει για την αποθήκευση των απαραίτητων παιδικών αξεσουάρ, όπως πάνες, μπουκάλια με μείγμα ή άλλες σημαντικές μικροδουλειές.

Ιστορικό εμφάνισης

Στην αρχαιότητα, το κρεβάτι ύπνου έγινε πολύ υψηλότερο - αυτό είναι κατανοητό: όσο πιο κοντά στην οροφή, τόσο πιο θερμό είναι ο αέρας. Έτσι, κάτω από αυτό εμφανίστηκε μη κατανεμημένος χώρος για διάφορα οικιακά σκεύη. Οι γιαγιάδες, για παράδειγμα, έκρυψαν συνεχώς τα στήθη ή τα περιττά σκεύη κουζίνας εκεί. Φυσικά, αυτή η προσέγγιση δεν είναι αισθητική και προσπάθησαν να την καλύψουν με κάτι, για παράδειγμα, μια διακοσμητική κουρτίνα. Έτσι υπήρχε μια ανύψωση ή άλλως ένας τέτοιος τυφλός ονομάζεται "φούστα".

Πιστεύεται επίσης ότι η ανδρεία προστατεύει την οικογένεια από τα κακά πνεύματα με τη βοήθεια του σχεδίου που εφαρμόζεται σ 'αυτήν.

Ως εκ τούτου, αυτή η διακόσμηση κρεβατοκάμαρων στην αρχαιότητα βρέθηκε σε κάθε σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η προσέγγιση έγινε θέμα του παρελθόντος, καθώς το ύψος των κρεβατιών μειώθηκε και το σώμα άρχισε να φαίνεται πιο μοντέρνο και κομψότερο. Ωστόσο, το ιστορικό παρελθόν για τις γυναίκες δεν έχει εξαφανιστεί, παρέμεινε ως παράδοση, οπότε δεν τον άφησαν να εξαφανιστεί τελείως.Και τώρα αυτή η διακόσμηση έχει γίνει και πάλι στη μόδα.

Μοντέλα και χρώματα

Υπάρχουν μόνο λίγες ποικιλίες τέτοιων ιδιοτήτων για κρεβάτια, τα οποία διαφέρουν σε στυλ και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους. Το ύφος της ανύψωσης μπορεί να χωριστεί στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Αυστηρή επιλογή. Κατάλληλο για υπνοδωμάτια κλασικού και μοντέρνου στυλ. Η τομή της βάτας είναι τέτοια ώστε το λείο ύφασμα να έχει αντίθετες πτυχές στις γωνίες και στη μέση του υλικού.
 • Draped έκδοση. Αυτό το ύφος αγαπά πολύ το γυναικείο φύλο, λόγω της απλότητας και της θηλυκότητάς του. Το ύφασμα γεμίζει με μια μάζα πτυχών, κρατώντας το ύφασμα.
 • Πτυχωμένος τύπος. Χρησιμοποιείται κυρίως στην κρεβατοκάμαρα κλασικού στυλ. Οι πτυχές αυτού του μοντέλου μπούκλας είναι μονόπλευρες ή απέναντι από τις πτυχές: φαίνονται λειασμένες και τοποθετημένες.

Σύμφωνα με την εποικοδομητική, ένα κρεβάτι μπορεί να διαιρεθεί στις ακόλουθες παραλλαγές:

 • Στερεό κάλυμμα. Μπορεί να τοποθετηθεί στην κορυφή του κρεβατιού ή να τοποθετηθεί κάτω από το στρώμα. Μπορεί να βρεθεί στις επιλογές κρεβατιών, όπου η κρούστα είναι σχετικά χαμηλή. Διαφορετικά, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο φούστα φούστα.
 • Φούστα με ελαστικό. Αντ 'αυτού, μπορεί επίσης να είναι μια κορδέλα, σχοινί, ή κάποιο είδος κολλώδες υλικό. Η εγκατάσταση είναι η εξής: η φούστα φοριέται στο σώμα του κρεβατιού (μπορείτε στο στρώμα) μόνο όταν το κρεβάτι είναι ρυθμισμένο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αποκτάται μια βαρέλι για τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών. Επομένως, οι πιο συνηθισμένες αποχρώσεις αυτού του χαρακτηριστικού είναι οι φωτεινές και κρεμώδεις αποχρώσεις. Είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα κλινοσκεπάσμα από στερεά έπιπλα. Και στην περίπτωση της επιλογής των επίπλων από άλλα εσωτερικά αντικείμενα, θα κάνουν πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Πώς να διακοσμήσετε;

Τα πιο δημοφιλή υλικά για αναθεώρηση είναι τα εξής:

 • Chenille.
 • Velvet.
 • Faux σουέτ.

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο είναι το ύφασμα που χρησιμοποιείται, στην κρεβατοκάμαρα θα υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι ακόμα λείπει. Αυτή η περίσταση μπορεί να διορθωθεί με την αλλαγή της αξιοπρέπειας.

Με τη βοήθεια δαντέλα, κορδέλες ή άλλο ύφασμα μπορείτε να διακοσμήσετε αυτό το χαρακτηριστικό με φωτεινά χρώματα. Έτσι, η κρεβατοκάμαρά σας όχι μόνο θα αποκτήσει μια πλήρη εικόνα, αλλά θα λάμψει και με ζωντανές αποχρώσεις.

Κανόνες επιλογής

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε αισθητικά και αρμονικά το κρεβάτι ύπνου με τη βοήθεια μιας βάτας:

 • Το κρεβατοκάμαρα και η μπούκλα πρέπει να έχουν ένα κοινό σχέδιο υφής και χρώματος.
 • Μια βαρέλι μπορεί να είναι όχι μόνο μια διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα, αλλά και ένα αποθετήριο μερικά αξεσουάρ που θα είναι πάντα στο χέρι. Για παράδειγμα, αρκεί να φτιάχνετε μικρές κομψές τσέπες στη βαλίτσα, έτσι ώστε το αγαπημένο πράγμα να βρίσκεται πάντοτε στα χέρια του ιδιοκτήτη του δωματίου, εάν είναι απαραίτητο.
 • Δώστε προσοχή στο μέγεθος της φούστας. Για να αποκτήσετε κατάλληλα τέτοια χαρακτηριστικά, πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος του κρεβατιού και του στρώματος. Σε περίπτωση αναντιστοιχίας των μεγεθών, δεν μπορεί να τεντωθεί στο κρεβάτι ή να καθίσει σε αυτό εσφαλμένα.
 • Ένα άλλο από τα βασικά κριτήρια επιλογής πριν από την αγορά είναι η αξία της κατάταξης. Η κάθοδος είναι η απόσταση από το δάπεδο έως το πάνω μέρος της βάσης. Για τις τελειωμένες κοιλάδες, αυτή η απόσταση είναι στάνταρ - 38 εκατοστά.
 • Η επιλογή των χρωμάτων λύσεων. Τα ανοιχτά χρώματα θα προσθέσουν τρυφερότητα και αρμονία, ενώ τα φωτεινά χρώματα θα δώσουν έμφαση σε ένα όμορφο κρεβάτι.
 • Επιλέγοντας μια βαρούλκο με ένα πρωτότυπο μοτίβο, διακοσμείτε το κρεβάτι και προσθέτετε μερικά αέρια χρώματα στο χώρο του δωματίου.
 • Επιλέξτε ένα μπούστο μόνο από πυκνή ύλη. Το γεγονός είναι ότι ένα τέτοιο υλικό είναι ανθεκτικό στη χρήση.Θα χρειαστεί να το αφαιρέσετε μόνο για λίγο χρόνο πλύσης.

Στη συνέχεια, δείτε το βίντεο για τους παλιούς οικογενειακούς περιπάτους.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο