Πώς να φτιάξετε ένα κέικ από πετσέτες με τα χέρια σας;

Παρά την ποικιλία της επιλογής αγαθών στα ράφια των καταστημάτων, ορισμένοι τεχνίτες προτιμούν να δημιουργούν αριστουργήματα με τα χέρια τους. Ένα σπιτικό πράγμα είναι ικανό να εκφράζει την αγάπη και την τρυφερότητα σε έναν αγαπημένο που γιορτάζει γενέθλια ή κάποιο άλλο σημαντικό γεγονός.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα κέικ από πετσέτες, με τα οποία μπορείτε να παρουσιάζετε τα καθημερινά πράγματα με ασυνήθιστο τρόπο.

Πώς να επιλέξετε την υφή και το χρώμα των πετσετών;

Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε ένα κέικ από πετσέτες, πρέπει να επιλέξετε το σωστό υλικό. Κατά την επιλογή του χρώματος ενός κλωστοϋφαντουργικού προϊόντος, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το φύλο και η ηλικία του παραλήπτη, αλλά και οι προτιμήσεις του χρώματος. Επιπλέον, η σημασία του γεγονότος πρέπει να τονιστεί με πρόσθετες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, αν το κέικ είναι δώρο για μια επέτειο του γάμου, τότε μπορείτε να το διακοσμήσετε με έναν αριθμό που δείχνει τον αριθμό των ετών μαζί.

Τα καλύτερα προϊόντα σε παστέλ χρώματα.Μπορείτε να φτιάξετε ένα κέικ από πολύχρωμα παραγάδια, τα οποία θα προσθέσουν σ 'αυτό φωτεινότητα και τελετουργία. Όταν επιλέγετε μια περιοχή χρωμάτων, πρέπει να εξετάσετε τη συμβατότητα των χρωμάτων για να δημιουργήσετε μια αρμονική σύνθεση:

 • λευκό με μαύρο είναι ο καλύτερος συνδυασμός, συμβολίζοντας την ενότητα των αντίθετων?
 • μπλε με κίτρινο προσωποποίηση κατανόηση και συναισθηματική ανεξαρτησία?
 • κόκκινο με καφέ ή ροζ εύχομαι ο αποδέκτης της εκτέλεσης όλων των ιδεών?
 • το πορτοκαλί με το πράσινο θα σας επιτρέψει να εκφράσετε χαρά στο επερχόμενο γεγονός.
 • κίτρινο με πράσινο θα γεμίσει το δώρο με ζωτική ενέργεια και θετικό?
 • γκρι με μωβ προσωποποιεί την αισθητική ευαισθησία και την αναπτυγμένη αίσθηση της ομορφιάς.

Υπάρχουν πολλοί χρωματικοί συνδυασμοί που δεν μπορούν μόνο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στον παραλήπτη, αλλά και να δημιουργήσουν ένα αρμονικό δώρο. Δεν είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στους συνιστώμενους συνδυασμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι 'αυτό τη δική σας φαντασία. Επιλέγοντας την υφή των πετσετών, πρέπει να εξετάσετε το σκοπό του δώρου.

Αν θα πρέπει να μοιάζει με ένα πραγματικό κέικ, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα μεταξωτά υφάσματα ή τα βελούδα.

Αν το κέικ πρέπει να αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα του γεγονότος, τότε είναι καταλληλότερο να αγοράσετε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Μάστερ για αρχάριους

Οι ευκολότερες βήμα προς βήμα οδηγίες για τη δημιουργία ενός κέικ από πετσέτες κατάλληλες για τη δημιουργία δώρου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για την κατασκευή του, θα χρειαστεί να αγοράσετε αρκετά υφάσματα 50 x 100 cm, λεπτά ελαστικές ταινίες, ράβδους ραφής, σατέν κορδέλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Το προϊόν αυτό μπορεί να αποτελείται από δύο επίπεδα. Πρώτα πρέπει να κάνετε το κάτω στρώμα. Για αυτόν θα πρέπει να πάρετε τέσσερις πετσέτες, να τις τοποθετήσετε λίγο επάνω στον άλλο, να κυλήσετε και να στρίψετε σε ρολό. Το πάνω στρώμα γίνεται με παρόμοιο τρόπο, αλλά για να το δημιουργήσετε θα χρειαστείτε μόνο δύο πετσέτες.

Καθορίστε την ανάγκη για στριμμένα πετσέτες με ελαστικές ταινίες και καρφίτσες, η οποία μετά τη διακόσμηση με μια κορδέλα μπορεί να αφαιρεθεί. Η επάνω βαθμίδα επικάθεται στην κατώτερη βαθμίδα και διακοσμείται με σατέν κορδέλες διαφορετικών χρωμάτων. Μπορείτε να διακοσμήσετε την κορυφή του κέικ με χαρτοπετσέτες ή ένα μαλακό παιχνίδι.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​το κέικ μπορεί να κατασκευαστεί σε τρία επίπεδα, κάνοντας γι 'αυτό το κάτω στρώμα οκτώ πετσέτες.

Πρόσθετοι τρόποι και ιδέες

Υπάρχει ένας πιο περίπλοκος τρόπος για να δημιουργήσετε μια πετσέτα εορταστική κέικ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάσετε πολλές πετσέτες διαφόρων μεγεθών, χαρτόνι και διακοσμητικά αντικείμενα. Πρώτα πρέπει να φτιάξετε το πλαίσιο του μελλοντικού προϊόντος. Θα πρέπει να αποτελείται από τρεις κυλίνδρους από χαρτόνι διαφορετικού ύψους και πλάτους. Για παράδειγμα, η κατώτατη βαθμίδα πρέπει να έχει ακτίνα 200 εκατοστών και η κορυφή πρέπει να έχει ακτίνα 70 εκ. Κάθε βαθμίδα είναι τυλιγμένη με πετσέτες. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τη διαδικασία από το κάτω στρώμα και να χρησιμοποιήσετε τη μεγαλύτερη πετσέτα γι 'αυτό.

Τοποθετήστε πετσέτες στο πλαίσιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σατέν κορδέλες ή κλωστές. Αφού η τούρτα είναι έτοιμη, μπορείτε να την διακοσμήσετε με διακοσμητικά λουλούδια.

Εκτός από ένα πλήρες κέικ από πετσέτες, μπορείτε να φτιάξετε μόνο ένα κομμάτι του προϊόντος.

Ένα τέτοιο δώρο μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο κύριο δώρο. Για να φτιάξετε ένα κομμάτι κέικ, θα χρειαστεί να κόψετε ένα ειδικό σχήμα από χαρτόνι.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να διπλώσετε το τρίγωνο, να πάρετε μια πετσέτα και να το στερεώσετε στη φόρμα με τη βοήθεια των καρφίτσες ραφής. Τα προεξέχοντα μέρη των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων πρέπει να κρύβονται στο κάτω μέρος του τριγώνου, το οποίο μπορεί να κλείσει με μια ανοιχτή σερβιέτα.Διακοσμήστε ένα κομμάτι κέικ μπορεί να είναι μια σατέν κορδέλα και διακοσμητικά στοιχεία. Για να τα διορθώσετε χρειάζεστε ένα μικρό αόρατο.

  Για να φτιάξετε ένα κέικ από πετσέτες ως δώρο για τη γέννηση ενός παιδιού, χρειάζεστε, εκτός από τις πετσέτες, τις κορδέλες και το χαρτόνι, να χρησιμοποιείτε πάνες και παιχνίδια. Σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός των επιπέδων επιλέγεται από τον τεχνίτη. Είναι απαραίτητο να αρχίσει η εργασία με την προετοιμασία των φύλλων χαρτονιού διαφορετικών μεγεθών. Μετά από αυτό, κάθε στρώμα είναι τυλιγμένο με πετσέτες, οι οποίες είναι στερεωμένες στο πλαίσιο με ράβδους ραφής.

  Μέσα σε κάθε στρώμα, πρέπει να διπλώσετε τις πάνες και να τις κλείσετε με βάφλες στην κορυφή. Πρέπει να διακοσμήσετε το κέικ με ένα μεγάλο παιχνίδι ή μερικά μικρά. Επιπλέον, για να διακοσμήσετε ένα δώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπίλες, κουδουνίστρες, κάλτσες ή μπιμπερό. Για να κάνετε ένα όμορφο κέικ από πετσέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τις δικές σας ιδέες, αλλά και να δείτε τα μαθήματα φωτογραφίας και τα λεπτομερή βίντεο κατάρτισης.

  Πώς να φτιάξετε μια τούρτα από πετσέτες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο