Επιλέγοντας ξύλινη επένδυση τοίχων

 Επιλέγοντας ξύλινη επένδυση τοίχων

Κάλυψη ξύλινο clapboard σήμερα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να ξέρετε πώς να το καρφώσετε σωστά και ποιοι συνδετήρες να επιλέξετε. Διαβάστε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις παρακάτω.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η ξύλινη επένδυση τοίχων είναι ένα υλικό γενικής χρήσης, η τοποθέτησή της στην επιφάνεια οποιουδήποτε τύπου δεν συνδέεται με ειδικές δυσκολίες. Χαρακτηριστικά των λειτουργικών ιδιοτήτων επιτρέπουν τη χρήση ξύλινων επενδύσεων τοίχων σε όλες σχεδόν τις συνθήκες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ξύλινη επένδυση τοίχων είναι ένα πρακτικό και αξιόπιστο υλικό με εκτεταμένα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του μπορούν να αντισταθμιστούν από την πρόσθετη επεξεργασία της επίστρωσης.

Αρκετά χαρακτηριστικά μπορούν να αποδοθούν στις θετικές ιδιότητες του τοίχου.

 • Εξαιρετικά φυσικό προϊόν. Μη τοξικό, δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες κατά την καύση.
 • Ωραία μυρωδιά. Το ξύλο, ανάλογα με τη φυλή, αποπνέει μια συγκεκριμένη οσμή, δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετική ατμόσφαιρα που επηρεάζει θετικά την υγεία και τη διάθεση των κατοίκων.
 • Μεγάλη εμφάνιση. Από αισθητική άποψη, η υφή των καμβάδων ξύλου έχει ελκυστική εμφάνιση. Μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά σχέδια, χρώματα και αποχρώσεις παρέχεται από την ποικιλία των ειδών ξύλου, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό σχέδιο και να ικανοποιήσετε πλήρως την πιο εκλεκτή γεύση.
 • Εύλογη τιμή.
 • Γραμμές επικοινωνίας καμουφλάζ. Κάτω από το clapboard, σωλήνες αερίου και θέρμανσης, καλώδια, μονάδες διανομής και άλλα αντικείμενα θα είναι απόλυτα κρυμμένα.
 • Υψηλή διαπερατότητα ατμών. Παρέχει αερισμό στους τοίχους, ως αποτέλεσμα, "αναπνοή" των δωματίων και απουσία υγρασίας.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Η επιφάνεια, κομμένη με clapboard, δεν απαιτεί σχολαστική επεξεργασία, τα πλαίσια μπορούν εύκολα να κοπούν για να ταιριάζουν στο μέγεθος.Τα προϊόντα στερεώνονται με τη μέθοδο των ελασμάτων - η μία για την άλλη και μπορούν να τοποθετηθούν από ένα άτομο χωρίς τέλειες δεξιότητες, εφόσον εξοικειωθούν με την τεχνολογία.
 • Ανθεκτικότητα Με τη σωστή επιλογή των εμποτισμών και την έγκαιρη φροντίδα, η ξύλινη επένδυση μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και 50 χρόνια.
 • Πρόσθετο φινίρισμα. Η επιφάνεια του τοίχου μπορεί να επικαλυφθεί με διάφορα είδη υλικών φινιρίσματος: βαφή, βερνίκι, καλλιτεχνική διακόσμηση κλπ.
 • Χαμηλή αντίσταση στην υγρασία. Η διπλή ποιότητα, από τη θετική πλευρά, θεωρείται φυσικός ρυθμιστής υγρασίας, όταν, καθώς αυξάνεται, το ξύλο απορροφά πλεόνασμα και όταν πέφτει, η υγρασία εξατμίζεται πίσω στον αέρα.
 • Εξαιρετική μόνωση θερμότητας και θορύβου.

Οι αδύναμες ιδιότητες των ξύλινων επενδύσεων τοίχων περιλαμβάνουν:

 • Αδύναμη αντοχή στην υγρασία.
 • ευαισθησία στις ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές ·
 • υψηλή αναφλεξιμότητα.
 • τη δυνατότητα παραμόρφωσης της δομής.

Τα μειονεκτήματα του ξύλου μπορούν να αντισταθμιστούν με επεξεργασία του υλικού με εμποτισμό από τις αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, για παράδειγμα, με ένα υδρόφοβο μίγμα όταν χρησιμοποιείται στο μπάνιο. Επιπλέον, το επίπεδο αντοχής στην υγρασία ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο ξύλου που πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή ενός υλικού.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του υλικού

Για να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά της επένδυσης, αξίζει να εξοικειωθείτε με τα κύρια χαρακτηριστικά του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται - ξύλο.

Οι κύριες παράμετροι της ποιότητας είναι αρκετοί δείκτες.

 • Αντοχή Μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει την ικανότητα ενός δέντρου να αντέχει σε μηχανικά φορτία. Η αντοχή εξαρτάται από το πάχος του πάνελ και των ειδών ξύλου. Κατά την επιλογή των πλακών, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της λειτουργίας τους και να επιλέγεται η κατάλληλη επιλογή.
 • Σκληρότητα Με την αύξηση της σκληρότητας, η διαδικασία επεξεργασίας, για παράδειγμα, η κοπή των πάνελ είναι περίπλοκη · ωστόσο, αυτή η ιδιότητα επηρεάζει άμεσα την ικανότητα μιας επιφάνειας να αντέχει αντικείμενα που είναι συνδεδεμένα με αυτήν, για παράδειγμα, μια τηλεοπτική συσκευή.
 • Αντοχή στην υγρασία. Καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας συγκεκριμένος τύπος ξύλου και μπορεί να ενισχυθεί με εμποτισμό.
 • Βαθμός. Καθορίζει την ποιότητα των πρώτων υλών από τις οποίες κατασκευάζεται η επένδυση. Τα βασικά πρότυπα - ευρωπαϊκά DIN και GOST, επιπλέον, ο κατασκευαστής μπορεί να έχει τα δικά του κριτήρια ταξινόμησης, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε τις γενικές διαφορές.
 1. "Premium", "Extra", "Premium". Η τέλεια υφή του προϊόντος χωρίς ελαττώματα, όπως κόμπους ή ρωγμές, η ετερογένεια του χρώματος ή η τραχύτητα είναι δυνατή μόνο στην πίσω πλευρά της σανίδας.
 2. "Κατηγορία Α". Η παρουσία κόμβων με διάμετρο μέχρι 1 cm, που δεν υπερβαίνει το 1 τεμάχιο ανά μέτρο μετρητή, μικρές πιθανώς γεμάτες ρωγμές είναι επιτρεπτή. Μικρά ελαττώματα στο πίσω μέρος.
 3. "Κατηγορία Β". Κόμβοι με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του πλάτους του πάνελ, ποσοτικά - 4 τεμάχια ανά μέτρο. Μπορεί να υπάρχουν κοίλοι θύλακες ρητίνης, μικρές μέσω ρωγμών.
 4. "Κατηγορία C". Όλες οι επενδύσεις που δεν πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Ένας σημαντικός αριθμός και δύναμη των ελαττωμάτων, παραβίαση της μονοτονίας των κηλίδων χρώματος και άλλων ελαττωμάτων.
 • Αντοχή στην φθορά. Μια σημαντική ποιότητα κατά τη διακόσμηση των δωματίων με συνεχή επαφή με την επιφάνεια, όπως μπάνιο ή γυμναστήριο.
 • Αντοχή στη φωτιά Καθορίζει το ρυθμό ανάφλεξης του ξύλου, μπορεί να τροποποιηθεί με εμποτισμό. Το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό όταν χρησιμοποιείται σε χώρους με ανοικτή πηγή φωτιάς, για παράδειγμα, σε λουτρά ή κοντά σε τζάκια.
 • Αισθητικά χαρακτηριστικά.
 • Θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Είδη

Η ξύλινη επένδυση έχει δύο κύριες ταξινομήσεις: ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται και τη μορφή με την οποία συνδέεται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Με υλικό παραγωγής

Η επένδυση είναι κατασκευασμένη από διάφορα είδη ξύλου, καθορίζει τόσο τα κύρια λειτουργικά όσο και τα αισθητικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.Επίσης, το υλικό καθορίζει την κατηγορία τιμών της επένδυσης: όσο πιο σπάνια είναι το ξύλο, τόσο πιο ακριβά τα πηχάκια. Οι κύριοι τύποι περιλαμβάνουν:

Σκληρό ξύλο

 • Δέντρο Linden Υψηλή αντοχή, ευχάριστη υφή και χρώμα, που σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται επεξεργασία με εμποτισμό για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα και να διατηρήσει την εμφάνιση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρους με υψηλή υγρασία.
 • Άλντερ Διακρίνεται για εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες, εξατμίζεται στον αέρα κατά τη θέρμανση. Για τις ιδιότητές του χρησιμοποιείται ευρέως στο φινίρισμα σάουνων και λουτρών. Όμορφη σκιά, υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με εμποτισμό για να παραταθεί η διάρκεια ζωής.
 • Oak Elite ποικιλία μεταξύ των σκληρών ξύλων. Υψηλή αντοχή, εξαιρετική αισθητική και ιδιότητες απόδοσης. Χρησιμοποιείται κυρίως για εσωτερική επένδυση.

Εξωτικά

Μια ομάδα πολύτιμων κόκκινων ειδών, κυρίως από τις τροπικές. Το ξύλο με εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου.

Κωνοφόρο

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι η υψηλή αντίσταση στην υγρασία ολόκληρης της ομάδας.

 • Ερυθρελάτης. Διανέμεται με απαλότητα και πλαστικότητα, είναι εύκολο να επεξεργαστεί, μπορεί να λυγίσει σε στρογγυλεμένες μορφές σε συνεχή βάση. Πολύ χαμηλή τραχύτητα επιφανείας. Όμορφη, αλλά χαμηλού κλειδιού υφή. Οι αδυναμίες είναι: ένας μεγάλος αριθμός κόμβων, ευαισθησία σε μυκητιασικές λοιμώξεις και η παρουσία σφαλμάτων, ένα από τα πιο ασταθή κωνοφόρων. Συχνά υποβάλλονται σε πρόσθετη επεξεργασία κατά την παραγωγή. Οι ελαστικές σανίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για εσωτερικές όσο και για εργασίες πρόσοψης.
 • Pine. Ένα από τα πιο κοινά υλικά για επένδυση. Συνδυάζει αντοχή και ελαφρότητα με ευρεία διαθεσιμότητα. Η καλή υφή και το χρώμα, καθώς και μια ευχάριστη οσμή θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης για μια λογική τιμή.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον πιθανό διαχωρισμό της ρητίνης, ακόμη και μετά από ειδική επεξεργασία για έως και 10 έτη. Η χαμηλή πυκνότητα συμβάλλει στη φθορά της επιφάνειας των πτερυγίων, ακόμη και κάτω από μια μικρή επίδραση.

 • Λάρχης. Η υψηλή αντοχή, συγκρίσιμη με την δρυς, αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου από τη διαδικασία της σμολιάζας, εξαιρετικούς δείκτες απόδοσης σε όλες τις παραμέτρους, που ξεπερνούν την αντίστοιχη ποιότητα του άλλου μαλακού ξύλου.Εξαιρετική θερμομόνωση, η φυλή περιέχει πτητικά, φυσικά αντιοξειδωτικά και ουσίες που καταπραΰνουν το νευρικό σύστημα. Το ξύλο ρητίνης αποτελεί φυσική θεραπεία για τα παράσιτα, γεγονός που μειώνει το κόστος της πρόσθετης επεξεργασίας. Η εξαιρετική υφή συνδυάζεται με μια ευχάριστη κόκκινη απόχρωση, που δεν υπόκειται σε εξασθένιση με το χρόνο. Το μειονέκτημα αυτής της φυλής είναι το υψηλό κόστος.
 • Κέδρος Έχει μια ξεχωριστή χαρακτηριστική οσμή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας ρητίνης στο ξύλο. Το υλικό δεν υπόκειται σε στρέβλωση και έχει υψηλή πυκνότητα. Η καλή θερμομόνωση συνδυάζεται με την ανθεκτικότητα, τόσο όταν χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους όσο και για το φινίρισμα των προσόψεων, με την προϋπόθεση ότι εμποτίζεται με ένα υδρόφοβο μίγμα.

Επίσης περιέχει tuyaplicin, ένα φυσικό αντισηπτικό που βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος και την ανακούφιση από την κόπωση. Επιπλέον, η ιδιαίτερη μυρωδιά της φυλής απωθεί τα κουνούπια. Τα μειονεκτήματα, όπως το λάκκο, είναι το υψηλό κόστος της επένδυσης κέδρου.

Σύμφωνα με τη μορφή κατασκευής

Κατά τη διαδικασία επεξεργασίας, οι ελασματοειδείς δοκοί δίδονται με μια ορισμένη μορφή, η οποία καθορίζει τις ιδιαιτερότητες του μηχανισμού μανδαλώσεως και, κατά συνέπεια, την εγκατάσταση του προϊόντος και την εμφάνισή του.

Πρόσφατα, τα προϊόντα από τούβλα έχουν γίνει δημοφιλή.

 • "Τυπική" ("Ήρεμη"). Διαφέρει ομαλή και πολύ λεία επιφάνεια, που μοιάζει με ξυλεία.
 • "Euro Lining". Είναι παρόμοιο με την τυποποιημένη μορφή, αλλά στη διασταύρωση αφήνει ένα μικρό αυλάκι πλάτους 15 mm. Κατά την παραγωγή υψηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών παρατηρούνται.
 • Softline. Είναι παρόμοιο με την τυπική όψη, ωστόσο, έχει περισσότερες στρογγυλεμένες γωνίες, δημιουργώντας μια συγκεκριμένη ανακούφιση από την τελική επιφάνεια.
 • Κατοικία (εξοχική κατοικία). Χαρακτηρίζεται από διαμήκεις αυλακώσεις και ελαφρώς κυρτές άκρες.
 • "Αμερικανός". Διακρίνεται από μια ειδική οριζόντια μέθοδο στερέωσης. Δημιουργεί μια χαρακτηριστική επικάλυψη με μια διάταξη επικάλυψης ελάσματος, η οποία βοηθά στην προστασία των πάνελ από τη διείσδυση της βροχής κάτω από την επιφάνεια.
 • "Blockhouse". Ο τοίχος, διακοσμημένος με τέτοιο δαγκάνα, είναι παρόμοιος με τον τοίχο του σπιτιού από στρογγυλή ξυλεία.
 • "Ξύλινη ταπετσαρία." Ένας νέος τύπος επένδυσης για εσωτερική εργασία, μιμείται τους τοίχους ενός ξύλινου σπιτιού. Υποδιαιρείται σε υποείδος:
  1. "Κύμα".
  2. "Σπίτι";
  3. "Ανάγλυφο";
  4. "Με το βούρτσισμα"?
  5. "Νήμα."

Διαστάσεις

Εκτός από μια συγκεκριμένη μορφή, τα πτερύγια μπορούν να εκτελεστούν σε διαφορετική μορφή διαστάσεων.Οι ανοχές των ευρωπαϊκών προϊόντων διέπονται από τα πρότυπα ποιότητας του DIN, του εγχώριου κατασκευαστή - GOST.

Τα πρότυπα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες τιμές.

 • "Τυπική επένδυση". Το πάχος αυτών των προϊόντων κυμαίνεται από 12 έως 40 mm, πλάτος από 76 έως 200 mm και μήκος από 20 cm έως 6 μέτρα. Spike - από 4 έως 5 mm. Χαρακτηριστικά αρκετά σημαντικό βάρος.
 • "Euro Lining". Χαρακτηρίζεται από πιο ακριβείς διαστάσεις, πάχος 13, 16 και 19 mm, πλάτος 80, 100, 110, 120 mm, μήκος από 50 cm έως 6 μέτρα, ακίδα από 8 έως 9 mm.

Μπορεί να έχει σφάλματα: πάχος 0,7 mm, πλάτος 1 mm, μήκος +/- 5 mm, ακίδα +/- 5 mm.

Τελειώνοντας ιδέες

Η επένδυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνεχή απλή επένδυση και παράλληλα να δημιουργήσει ένα μάλλον όμορφο περιβάλλον, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διάφορες τεχνικές σχεδιασμού.

 • Για να βελτιώσετε την αίσθηση του ανοιχτού χώρου, πρέπει να συνδυάσετε την επένδυση με μια ματ υφή και τα προϊόντα με λάκα όταν αντιμετωπίζετε τοίχους και οροφές.
 • Ζωγραφίζοντας την επένδυση τοίχων με χρώματα λαδιού με τα χέρια σας, μπορείτε να επιτύχετε καλλιτεχνική υφή με το αρχικό μοτίβο. Αυτή η μέθοδος είναι ευρέως κατανεμημένη ανάμεσα σε δημιουργικές φύσεις.
 • Με τη βοήθεια του clapboard, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά σχήματα, εφαρμόζοντας τοπικά ταινίες και όχι μια συνεχή επίστρωση.
 • Η "ιαπωνική επεξεργασία" περιλαμβάνει τη δημιουργία μοτίβων χρησιμοποιώντας ένα φυσητήρα με ένα περαιτέρω άνοιγμα με λαδομπογιά, που δείχνει την υφή που δημιουργείται από την καύση.
 • Ένας εξαιρετικός συνδυασμός είναι η ξύλινη επένδυση, βαμμένη σε παστέλ χρώματα, και μια φωτεινή, αντίθετη επιφάνεια οροφής, για παράδειγμα, βιολετί ή όξινο πράσινο.
 • Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι ο συνδυασμός της ξύλινης επένδυσης και των φυτοπλάτων με σκούρες αποχρώσεις, με έντονη υφή ξύλου σε διάφορους συνδυασμούς.
 • Είναι δυνατή η τοποθέτηση των διατάξεων φωτισμού κάτω από το clapboard, αφήνοντας μικρά κενά για τη διείσδυση του φωτός. Ένα τέτοιο φινίρισμα θα δημιουργήσει μια ζεστή, ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα.
 • Ολοκλήρωση των μεμονωμένων ζωνών με clapboard ενισχύει την ηρεμία του δωματίου. Χρησιμοποιήστε καλύτερα προϊόντα βαμμένα ροζ, μπλε, παστέλ και άλλες μαλακές αποχρώσεις, σε συνδυασμό με φωτεινά, αλλά όχι πιασάρικα έπιπλα.
 • Για το πάτωμα σοφίτα, μια καλή επιλογή είναι να συνδυάσετε επένδυση τοίχων για οροφές και ταπετσαρία τοίχων. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι τόσο υπερφορτωμένο όσο μια στερεή πρόσοψη του "ξύλινου δωματίου".

Εάν χρειάζεστε μια πλαστική πόρτα, τότε η λευκή επένδυση ταιριάζει καλύτερα.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ο αντιληπτός συνδυασμός των αποχρώσεων του γάλακτος και του καφέ συνδυάζεται με τη χρήση των clapboards διαφόρων σχημάτων. Το δωμάτιο είναι ζωντανό, το δίχρωμο εσωτερικό φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και πρωτότυπο.

Η αρμονία της επένδυσης τοίχων και των διαφανών πάνελ που κρύβουν τις συσκευές φωτισμού με μια κυματιστή οροφή δίνουν στο δωμάτιο μια μοναδική πρωτοτυπία και βαθιά ιδεολογία των δαπανηρών επισκευαστών.

Ο συνδυασμός των αντιθέτων χρωμάτων αλλάζει την οπτική αντίληψη του χώρου, η αρχική διακόσμηση του μπαλκονιού δημιουργεί μια μεγάλη διάθεση ενώ πίνει ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Σχετικά με τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την εγκατάσταση ξύλινης επένδυσης, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο