Επιτοίχιο για ατμόλουτρο: η επιλογή και οι κανόνες εγκατάστασης

Η κατασκευή του λουτρού είναι μια μάλλον επίπονη διαδικασία, καθώς απαιτεί τη χρήση ειδικών υλικών που είναι καλά ανεκτά από την υγρασία. Αφού το μπάνιο έχει ήδη κατασκευαστεί, θα πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό τελειώματος. Μεταξύ άλλων τύπων πρώτων υλών, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκκαθάριση χρησιμοποιώντας την επένδυση. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε το υλικό για το ατμόλουτρο, πρέπει να καθοδηγείτε από το γεγονός ότι το φινίρισμα στο λουτρό εκτελεί πολλές λειτουργίες και συνεπώς οι απαιτήσεις γι 'αυτό πρέπει να είναι υψηλές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η επένδυση είναι μια εξαιρετική επιλογή, διότι έχει καλή εμφάνιση και έχει όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για το τελειωτικό υλικό του ατμού. Υπάρχουν πολλές επιλογές από το να το επεξεργαστείτε χωρίς να βλάπτετε την υγεία.

Λόγω του ότι υπάρχουν πολλοί τύποι επενδύσεων, μπορείτε να κόψετε το ατμόλουτρο σε ένα στυλ που σας αρέσει περισσότερο. Επιλέγοντας αυτό ή εκείνο το δέντρο, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά το είδος του λουτρού που θέλετε να δείτε στο τέλος. Επιπλέον, πρέπει να υπολογίσετε την τιμή, δεδομένου ότι το κόστος είναι διαφορετικό για κάθε τύπο ξύλου. Υπάρχουν, βεβαίως, και άλλα είδη υλικών φινιρίσματος, αλλά είναι ακριβότερα και απαιτούν πολύ μεγαλύτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση. Επιπλέον, η επένδυση είναι ευκολότερο να αποσυναρμολογηθεί σε περίπτωση βλάβης.

Συνήθως, το μπάνιο αποτελείται από ατμόλουτρο, ντους και γκαρνταρόμπα. Για κάθε ένα από αυτά τα δωμάτια υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το υλικό που θα χρησιμεύσει ως εσωτερική διακόσμηση θα πρέπει να έχει ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά και να είναι υψηλής ποιότητας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της επένδυσης πριν από άλλα υλικά περιλαμβάνουν:

  • αξία για τα χρήματα.
  • υψηλή αντοχή στην υγρασία.
  • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
  • ποικιλία ειδών στα καταστήματα.

Η επένδυση μπορεί να ονομαστεί φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλής για υλικό ανθρώπινης υγείας. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο είναι αρκετά υψηλή, το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του δωματίου δεν πρέπει να θερμαίνεται με κανέναν τρόπο.Επιπλέον, για να μάθετε πώς να επιλέγετε σωστά το υλικό, πρέπει να ρωτήσετε για τα χαρακτηριστικά του είδους ξύλου από το οποίο μπορεί να γίνει η επένδυση. Μερικοί τύποι ξύλου μπορούν να παράγουν ρητίνες όταν θερμαίνονται, οι οποίες μερικές φορές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Δεν υπάρχουν προφανείς ελλείψεις στην επένδυση, επομένως μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια αυτό το υλικό για φινίρισμα.

Πώς να επιλέξετε ένα υλικό;

Για τη διακόσμηση πιο συχνά επιλέξτε επένδυση από σκληρό ξύλο. Δεν εκπέμπει πίσσα, έχει ευχάριστο άρωμα και δεν θερμαίνεται όταν αυξάνεται η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο. Σε αντίθεση με τις κωνοφόρες ποικιλίες, το είδος αυτό εκπέμπει οσμές, οι οποίες επηρεάζουν θετικά το ανθρώπινο σώμα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα πλεονεκτήματα κάθε υλικού.

Δέντρο Linden

Το Linden είναι μια καλή επιλογή, είναι αρκετά ανθεκτικό και ανθεκτικό. Λόγω της υψηλής αντοχής στην υγρασία, δεν παραμορφώνεται, καθιστά δυνατή τη ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Επιπλέον, το υλικό αυτό έχει χαμηλή θερμική ικανότητα, επομένως αυτή η επίστρωση θα είναι ασφαλής, δεν θα αφήσει εγκαύματα στο σώμα όταν ακουστεί.

Άλντερ

Το Alder είναι λίγο πιο ακριβό από το linden ή aspen, επειδή η ποιότητα του είναι πολύ υψηλότερη.Αυτή η επένδυση τοίχου έχει ιδανική επιφάνεια και συνεπώς δεν απαιτεί επιπλέον εργασίες λείανσης. Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση.

Κέδρος

Το Cedar χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει τα δωμάτια ατμού σε ακριβά ιδρύματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υλικό έχει πολυτελή εμφάνιση και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Το Cedar δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και οι εργασίες εγκατάστασης με αυτό πραγματοποιούνται αρκετά εύκολα. Εάν γνωρίζετε πώς να καλύψετε τη βάση αυτού του δακτυλίου με τα χέρια σας, τότε το κόστος των κυρίων μπορεί να σωθεί.

Λάρχης

Το λάκκο αξίζει τον τίτλο του καλύτερου υλικού για την τελική εργασία στο ατμόλουτρο. Πρώτον, έχει ένα όμορφο μοτίβο και, δεύτερον, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ανθεκτικό στην υγρασία.

Elite

Η επένδυση αυτή έχει υψηλό κόστος και είναι πολύ εξελιγμένη εμφάνιση και υψηλή αντοχή. Το πιο ακριβό και κομψό υλικό επένδυσης είναι δρυς. Εκτός από αυτόν, το αφρικανικό δέντρο Abashi έχει μεγάλη ζήτηση. Έπεσε ερωτευμένος με το γεγονός ότι σχεδόν δεν ζεσταίνεται, και επομένως συχνά τα ράφια γίνονται από το στο μπάνιο.

Πεύκο

Ξύλο πεύκου - δεν είναι η καλύτερη επιλογή για φινίρισμα στο ατμόλουτρο. Αυτό το φινίρισμα δεν θα είναι ανθεκτικό.Σε μια προσπάθεια να σώσει την επένδυση υλικό μπορεί να χαθεί σχετικά με την ποιότητα.

Υπολογισμός δαπανών

Μετά την επιλογή του υλικού, ο πίνακας τοίχου πρέπει να υπολογιστεί σωστά. Έτσι μπορείτε να μάθετε πόση ποσότητα υλικού απαιτείται για ολόκληρη την περιοχή. Για να υπολογίσετε την ποσότητα του απαραίτητου υλικού τελικής επεξεργασίας, μετρήστε όλες τις παραμέτρους του δωματίου (ύψος, πλάτος, μήκος). Χρησιμοποιώντας αυτούς τους δείκτες, υπολογίζουμε την έκταση κάθε τοίχου, κατόπιν τις προσθέτουμε και έχουμε μια εικόνα που θα δείχνει πόση επένδυση χρειάζεται. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι καλύτερο να αγοράσετε 5-10% περισσότερο υλικό (σε περίπτωση που κάτι καταστραφεί κατά τη διάρκεια της εργασίας ή προκύψουν πρόσθετα έξοδα). Αν μελετήσετε προσεκτικά την τεχνολογία της επένδυσης, η εγκατάσταση δεν απαιτεί περιττά έξοδα.

Τι πρέπει να επεξεργαστείτε;

Κάθε ξύλο κατά τη λειτουργία του επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Αυτό μπορεί να είναι η καταστροφή της υγρασίας, η βλάβη από τα τρωκτικά ή η θερμική έκθεση. Για να διασφαλίσετε ότι η επικάλυψη δεν υποβαθμιστεί κατά τη λειτουργία, πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να επεξεργαστείτε και να εμποτίσετε το υλικό έτσι ώστε να μην σκουρύνει ή να υποβαθμιστεί ο πίνακας τοίχου. Παρά το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία είναι αρκετά λογική, υπάρχουν εκείνοι που είναι αντίθετοι με τη χρήση του εμποτισμού.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα υλικά εμποτισμού είναι κατασκευασμένα από χημεία. Οι ατμοί που εκκρίνονται έχουν επιβλαβή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

Αλλά αν το ζήτημα της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η επένδυση τοίχων με εμποτισμό έχει ήδη επιλυθεί, μπορείτε να το καλύψετε με τα λιγότερο ασφαλή υλικά.

Μεταξύ αυτών των εμποτισμών αξίζει να προσφέρουμε τα ακόλουθα μέσα:

  • ξήρανση πετρελαίου?
  • έλαιο λιναρόσπορου ·
  • αντισηπτικό.

Είναι καλύτερα να μην τροφοδοτήσετε τους τοίχους στο ατμόλουτρο, αρκεί μόνο να τον αέρα μετά από κάθε πεζοπορία, για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που εμφανίστηκε. Εάν βρεθεί ένας μύκητας, είναι προτιμότερο να αντιμετωπιστεί αμέσως αυτό το μέρος με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών, χωρίς να στραφεί στη χημεία.

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Μπορείτε να τοποθετήσετε κάθετα, οριζόντια και διαγώνια. Η πιο βολική επιλογή είναι μια οριζόντια βάση. Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι εάν το ξύλο κοντά στο δάπεδο αρχίσει να υποβαθμίζεται, το κάτω μέρος μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Οπτικά, το δωμάτιο στο μπάνιο επεκτείνεται και μειώνεται η κυκλοφορία του αέρα. Οι μέθοδοι στερέωσης της κάθετης λήψης έχουν επίσης μια θέση για να είναι, αν θέλετε να πάρετε το αποτέλεσμα, όπως σε μια σάουνα (χαμηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία).

Πριν να καλύψετε το λουτρό μέσα, πρέπει να κάνετε ένα κλουβί. Αυτό θα επιτρέψει την σωστή τοποθέτηση των επενδύσεων τοίχου.Μόνο μεμονωμένα τμήματα συνήθως καθορίζονται διαγώνια, καθώς αυτός ο τύπος αυξάνει σημαντικά το κόστος υλικού. Αν συνδυάζετε όλους τους τύπους στερέωσης, μπορείτε να πάρετε ένα μοναδικό σχέδιο. Το κύριο πράγμα είναι να θυμάστε ότι εκτός από την ομορφιά, πρέπει να σκεφτείτε την ευκολία της αποσυναρμολόγησης ορισμένων τμημάτων στο μέλλον. Για να εξοικονομήσετε επιπλέον κόστη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Πώς να γεμίσει;

Για να τοποθετήσετε σωστά το καλαμάκι ατμού. Το περίβλημα είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία που δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να φροντίσετε τη μόνωση με θερμότητα και ατμό. Για το πρώτο πιο κατάλληλο γυαλί αφρού. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, πρέπει να πάτε στο φράγμα ατμών. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να καλύψετε με φύλλο. Το μαλλί βασάλτη χρησιμοποιείται συχνά ως μόνωση. Είναι λιγότερο επιρρεπής σε ζημιές και πιο ανθεκτικό.

Το καλύτερο υλικό για μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ένα συσσωματωμένο φελλό. Δεν προκαλεί σήψη, είναι σπάνιο να βρεθεί ένας μύκητας σε αυτό, δεν είναι δύσκολο να επεξεργαστεί τη βάση μαζί του. Μετά από αυτό, αξίζει να προχωρήσετε στις εργασίες εγκατάστασης, αρχίζοντας από το ανώτατο όριο.Στερεώστε την επένδυση τοίχων χρησιμοποιώντας συνηθισμένες βίδες και καρφιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο που κρύβει το πώμα και το καρφί έτσι, τότε το ατμόλουτρο παίρνει μια πιο αισθητική εμφάνιση.

Όμορφα τελειώματα

Τώρα είναι απαραίτητο να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια. Η πιο γνωστή και η αγαπημένη επιλογή είναι ένα διακριτικό και συνοπτικό ύφος.

  • Πρόκειται για μεγάλες ξύλινες καρέκλες, ένα τραπέζι και ένα μέτριο φινίρισμα από φελλό ή σκλήθρα. Για ένα γκαρνταρόμπα, μπορείτε να επιλέξετε το φινίρισμα του πεύκου. Δεν είναι κατάλληλο για ατμόλουτρο, αλλά αν υπάρχει ερώτημα πώς να τοποθετήσετε ένα δωμάτιο στο λουτρό εκεί όπου δεν υπάρχει ατμός, πεύκο ή ερυθρελάτη θα είναι πιο κατάλληλο από ποτέ. Pine επιλέγεται συνήθως Σκανδιναβική, επειδή έχει μια όμορφη ροζ σκιά και φαίνεται πρωτότυπο στο δωμάτιο. Γνωρίζοντας πώς να νικήσει τον πίνακα τοίχου και να διακοσμήσει το δωμάτιο ντύσιμο, μπορείτε να πάρετε ένα καλό μοντέρνο μπάνιο.
  • Εάν θέλετε το ατμόλουτρο να φαίνεται πλούσιο από το εσωτερικό, είναι καλύτερο να θυμάστε τους τρόπους στερέωσης οριζοντίως, να τους συνδυάσετε μαζί με τη διαγώνια επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια φυλή, όπως η βελανιδιά. Αυτή θα είναι μια έξυπνη απόφαση σχεδιασμού.
  • Μην ξεχνάτε ότι το μπάνιο δεν είναι μόνο ένα ατμόλουτρο, αλλά και μια πισίνα, καθώς και ένα ντους.Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα δωμάτια δεν διαφέρουν από τη γενική άποψη και φαίνονται αρμονικά. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερα να επιλέξετε στοιχεία παρόμοια με το στυλ της σάουνας. Για παράδειγμα, αν το φινίρισμα είναι δρυς, είναι καλύτερο να προσθέσετε προϊόντα κόκκινου και χρυσού χρώματος.
  • Όμορφες χειροποίητες καρέκλες δεν θα είναι περιττές. Εκτός από αυτά, μην ξεχνάτε το φως, πρέπει να είναι φωτεινό και ζεστό. Όλες οι καλωδιώσεις πρέπει να προστατεύονται καλά από την υγρασία.

Το κύριο πράγμα είναι να θυμάστε ότι σε ένα δωμάτιο δεν μπορείτε να συνδέσετε διάφορα είδη ξύλου. Δεν επιβιώνουν μαζί και αρχίζουν να επιδεινώνονται γρήγορα, δημιουργώντας περιττά προβλήματα και κόστος για τον ιδιοκτήτη. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε μια γρήγορη ανάγκη για αποσυναρμολόγηση. Επιπλέον, δεν φαίνονται εκφραστικά εναντίον του άλλου και δημιουργούν εσωτερική ανισορροπία στο λουτρό.

    Σχετικά με τους κανόνες εγκατάστασης επένδυσης για το ατμόλουτρο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο