Επιλέγουμε επένδυση για εσωτερική διακόσμηση

 Επιλέγουμε επένδυση για εσωτερική διακόσμηση

Οποιαδήποτε εργασία επισκευής ολοκληρώνεται με ένα διακοσμητικό φινίρισμα, χάρη στο οποίο το δωμάτιο έχει μια όμορφη θέα και ευχαριστεί τους γύρω με το εσωτερικό του. Σήμερα, η κατασκευαστική αγορά αντιπροσωπεύεται από μια κομψή επιλογή υλικών φινιρίσματος, αλλά η επένδυση αξίζει ιδιαίτερη προσοχή μεταξύ τους. Διαθέτει όχι μόνο ένα πρωτότυπο σχέδιο, αλλά και αξιόπιστα προστατεύει τους τοίχους, λειτουργώντας ως καλός θερμομονωτικός ήχος. Επιπλέον, αυτό το υλικό δεν απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία και είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η επένδυση είναι μια σανίδα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, η οποία είναι σχεδιασμένη για εσωτερική διακόσμηση.Το προϊόν χαρακτηρίζεται από υψηλές τεχνικές και λειτουργικές ιδιότητες.

Συνήθως, η επένδυση είναι από φυσικό ξύλο, επομένως δεν περιέχει χημικά συστατικά στη σύνθεση του και είναι απολύτως αβλαβής για την ανθρώπινη υγεία.

Το υλικό αυτό λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά την εγκατάσταση δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα.

 • Όμορφη εμφάνιση.
 • Αντοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Υψηλή ηχομόνωση.
 • Τεράστιο πεδίο εφαρμογής. Κατά κανόνα, ένα διακοσμητικό προϊόν χρησιμοποιείται για την εσωτερική επένδυση τοίχων σε διαμερίσματα, σπίτια, σπίτια, μπαλκόνια και βεράντες.
 • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, τα προϊόντα μπορούν να επιλεγούν για κάθε σχεδιασμό στυλ των δωματίων.
 • Εύλογη τιμή. Η κάλυψη ενός τετραγωνικού μέτρου θα είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι φινίρισμα με άλλα ακριβά υλικά.

  Επιπλέον, η τοιχοποιία μπορεί να στερεωθεί στους τοίχους με διαφορετικούς τρόπους, πράγμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ασυνήθιστες συνθέσεις στο εσωτερικό. Όσον αφορά τις ελλείψεις, είναι λίγες. Το κύριο μειονέκτημα του προϊόντος θεωρείται ότι είναι χαμηλή αντίσταση στην υγρασία.Αλλά παρά το γεγονός αυτό, οι λοφώδεις τοίχοι σε λουτρά και σάουνες μπορούν να λειτουργήσουν για πολλά χρόνια. Επίσης, οι ράβδοι με σταγόνες υγρασίας μειώνονται ή επεκτείνονται, αναφλέγονται γρήγορα και δεν είναι ανθεκτικές στα έντομα. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υλικού, συνιστάται να το καλύψετε επιπλέον με προστατευτική ένωση.

  Είδη

  Ξύλινη σανίδα θεωρείται η κλασική έκδοση της επένδυσης, αλλά χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά μπορούν επίσης να βρεθούν στην πώληση πρόσφατα. Μπορούν να διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, αλλά όλα είναι ενωμένα με μια ενιαία αρχή εγκατάστασης και μορφής. Ανάλογα με τον τύπο της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται στη δημιουργία, η επένδυση είναι διαφόρων τύπων.

  Ξύλινο

  Το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή περιβαλλοντολογική ευκολία, δημιουργεί μια αναπνέουσα επίστρωση στην επιφάνεια των τοίχων και μπορεί να βαφτεί ή να βερνικωθεί.

  Δεδομένου ότι το ξύλο μπορεί να είναι διαφορετικών τάξεων, η ξύλινη επένδυση χωρίζεται επίσης σε 4 τύπους.

  • Extraclass - ο πίνακας έχει άριστη ποιότητα, δεν έχει ελαττώματα, είναι αξιόπιστος σε λειτουργία, αλλά είναι ακριβός. Αυτό, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται όχι μόνο για εσωτερική, αλλά και για εξωτερική επένδυση τοίχων.Το πάχος της επένδυσης σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το υλικό για την κατασκευή πλαισίων, ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από μια όμορφη απόδοση.
  • Κατηγορία "Α" - σε αυτές τις σανίδες μπορεί να είναι μικρές κόμπους, αλλά δεν είναι κατώτερες στις ιδιότητές τους στα προϊόντα της πρόσθετης κλάσης.
  • Κατηγορία "Β" - πολύ ισχυρό υλικό φινιρίσματος, αλλά διάφορα ελαττώματα είναι αισθητά σε αυτό. Δεδομένου ότι το προϊόν έχει μεγάλη αντοχή, χρησιμοποιείται για τοποθέτηση σε τοίχο σε μπανιέρες ή σε μπαλκόνια.
  • Κατηγορία "C" - Θεωρείται το φθηνότερο του σκάφους, συχνά επιλέγεται για τη διακόσμηση των μη οικιστικών χώρων και μέσα στα κτίρια.

  Η ξύλινη σανίδα μπορεί να διαφέρει ως προς το σχήμα τηςως εκ τούτου, να διακρίνει μεταξύ: ευρωστρώματα και τακτική επένδυση. Η επένδυση έχει την πιο κοντινή θέα στο φυσικό ξύλο. Μια τέτοια σανίδα κάτω από το κούτσουρο, που μπορεί να διακοσμηθεί μέσα σε ένα ξύλινο σπίτι, φαίνεται αρχικά στο εσωτερικό. Δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς οι επιλογές για τη διακόσμηση δωματίων με ένα υλικό σε σχήμα ράβδου. Όσο για τη συνηθισμένη επένδυση, έχει τυποποιημένα μεγέθη και σχήματα.

  Πλαστικά

  Τέτοια διακοσμητικά πάνελ είναι καλύτερα κατάλληλα για επένδυση οροφής, καθώς το υλικό είναι πολύ εύθραυστο και στα τοιχώματα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει μεγάλα μηχανικά φορτία.Οι μήτρες παράγουν διαφορετικά χρώματα και υφές, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά σε οποιοδήποτε ύφος του δωματίου, γεμίζοντας το χώρο με νότες της νεωτερικότητας.

  Είναι το καλύτερο από όλα να εγκαταστήσετε πλαστική επένδυση οριζόντια, έτσι η περιοχή του δωματίου θα επεκταθεί οπτικά.

  Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε αυτό το είδος υλικού για την επένδυση τοίχων στην κουζίνα ή στο μπάνιο, καθώς η υψηλή υγρασία σε αυτούς τους χώρους θα μειώσει την απόδοση του φινιρίσματος.

  Χυτά πλαστικό έχει πολλές ποικιλίες και διαφέρει όχι μόνο στο σχεδιασμό, αλλά και στο χρώμα, τον τρόπο εγκατάστασης. Οι πίνακες με απομίμηση μαρμάρου, γρανίτη και φυσικό ξύλο είναι πολύ δημοφιλείς. Το πάχος του πλαστικού τοίχου είναι σημαντικό, η αντοχή είναι υψηλή, επομένως εγκαθίσταται και έξω από τις εγκαταστάσεις.

  MDF

  Εξωτερικά, το υλικό είναι πολύ παρόμοιο με το φυσικό ξύλο, τοποθετείται γρήγορα και παρουσιάζει μια κομψή επιλογή χρωμάτων. Ιδανικό για τη διακόσμηση της οροφής και των τοίχων. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του χαρτονιού θεωρείται ασταθές στην υγρασία: όταν βρέχεται, αρχίζει να παραμορφώνεται και να διαστρωματίζεται.

  Η επένδυση μπορεί να παραχθεί όχι μόνο σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, αλλά επίσης να διαφέρει από την παρουσία ή την απουσία λοξοτομείων.

  Ανάλογα με αυτό το υλικό χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους.

  • Συνήθης - χαρακτηρίζεται από μια επίπεδη επιφάνεια. Στην μπροστινή πλευρά του πίνακα υπάρχει μια πρόσθετη λοξοτομή, χάρη στην οποία, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης, δημιουργούνται ραφές στην επιφάνεια. Κατά κανόνα, η λοξοτομή είναι γωνιακή και στρογγυλεμένη.
  • "Ήρεμος" - δεν υπάρχει λοξότμηση σε ένα τέτοιο πλαίσιο τοίχου · συνεπώς, οι αρμοί είναι αόρατοι όταν καλύπτονται. Το υλικό μιμείται τέλεια τους τοίχους της ξυλείας και διατίθεται σε πάχος όχι μεγαλύτερο από 25 mm.
  • Οικόπεδα - είναι ένας από τους πιο ακριβούς τύπους επενδύσεων τοίχων, καθώς χρησιμοποιούνται ειδικές τεχνολογίες κατασκευής για την κατασκευή του και η μπροστινή πλευρά του χαρτονιού υποβάλλεται σε άλεση. Ως αποτέλεσμα, στο εξωτερικό μέρος του διοικητικού συμβουλίου διαμορφώνονται σχέδια ενός δέντρου με τη μορφή κόμβων και λαξεύσεως.
  • "Blockhouse" - είναι ένα προφίλ μέσω του οποίου μπορείτε να μιμηθείτε την επένδυση της ξυλείας. Δεδομένου ότι το χαρτόνι έχει ένα στρογγυλεμένο μπροστινό μέρος, μετά τη συναρμολόγησή του, ο τοίχος θα φαίνεται σαν να είναι κτισμένο από ένα πραγματικό κούτσουρο.
  • "Αμερικανός" - μια ομαλή μετάβαση μεταξύ της λοξοτομής και της ακίδας είναι κατασκευασμένη σε ένα τέτοιο clapboard, ως εκ τούτου το προϊόν έχει την εμφάνιση πάνελ παρακαμπτήριος.
  • "Διμερής" - και τα δύο μέρη αυτού του πίνακα γίνονται προσώπου. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται στην περίπτωση που πρέπει να καλύψετε μικρά χωρίσματα.

  Ποιο είναι το καλύτερο

  Η επένδυση για εσωτερική διακόσμηση αντιπροσωπεύεται στην αγορά των κατασκευών από μια τεράστια ποικιλία, επομένως κάθε εμφάνιση διακρίνεται όχι μόνο από τον μοναδικό σχεδιασμό αλλά και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να καθορίσετε ποιο από τα υλικά είναι το καλύτερο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις.

  Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές παράγουν επένδυση από σκληρό ξύλο και από μαλακό ξύλο. Ο πίνακας των πεύκων και άλλων κωνοφόρων περιέχει πολλά αιθέρια έλαια και ρητίνες που την προστατεύουν από το σχηματισμό μούχλας και μύκητα. Επιπλέον, μια τέτοια επένδυση τοίχου εξυπηρετεί μεγάλο χρονικό διάστημα, επεξεργάζεται εύκολα και έχει ασυνήθιστη υφή. Επίσης, τα προϊόντα από κωνοφόρα δέντρα έχουν υψηλή θερμομόνωση και γεμίζουν το χώρο με ευχάριστη οσμή. Επομένως, εάν πρέπει να οργανώσετε όμορφα το εσωτερικό μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα, τότε η καλύτερη επιλογή δεν είναι να επιλέξετε

  Αν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε τη σάουνα ή την μπανιέρα, μπορείτε να δώσετε προτίμηση στις επενδύσεις τοίχων από ξύλο σκληρού ξύλου, μπορείτε επίσης να καλύψετε την τουαλέτα. Μετά από ειδική επεξεργασία, ένας τέτοιος πίνακας δεν εκπέμπει πίσσα, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν φοβάται την υγρασία. Οι ξύλινες σανίδες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές μεταξύ των πλοιάρχων: αν και είναι ακριβό, η τιμή δικαιολογείται από την ποιότητα. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, το υλικό αυτό είναι ιδανικό για τη διακόσμηση των πλαγιών και του δεύτερου σοφίτου.

  Για την κάλυψη των τειχών ενός εξοχικού σπιτιού ή εξοχικού σπιτιού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πάνελ τοίχου από σημύδα ή φιάλη. Μια ευχάριστη σκιά τέτοιων τύπων ξύλου θα επιτρέψει όχι μόνο να ενσωματώσει ένα ενδιαφέρον σχέδιο του δωματίου, αλλά και να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα οικιακής ζεστασιάς και άνεσης στο δωμάτιο. Όμορφα φαίνεται διακοσμητικό ντουλάπι διακόσμηση τοίχων στο διάδρομο, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, είναι κατάλληλο για το διάδρομο, και οι πόρτες διακοσμημένα με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση.

  Σε μια εξοχική κατοικία χτισμένη από ξυλεία, είναι δυνατόν να στρώσετε με ένα τέτοιο χαρτόνι όχι μόνο τους τοίχους των χώρων αλλά και τους χώρους ανοίγματος της πόρτας.

  Συμβουλές και κόλπα

  Προκειμένου το διακοσμητικό φινίρισμα να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα και να ευχαριστηθεί με την ομορφιά του, είναι απαραίτητο όχι μόνο να επιλέξει το σωστό υλικό, αλλά και να γνωρίσει την τεχνολογία της εγκατάστασής του, να μελετήσει τις αναθεωρήσεις.

  Δεδομένου ότι η αγορά κατασκευών προσφέρει μια τεράστια επιλογή clapboard, θα είναι δύσκολο να καθοριστεί η αγορά.

  Για να αποφύγετε τα λάθη και να τακτοποιείτε γρήγορα τους τοίχους με τα χέρια σας, αρκεί να ακολουθήσετε απλές συστάσεις.

  • Πριν αγοράσετε ένα υλικό, πρέπει να το ελέγξετε προσεκτικά για τυχόν ελαττώματα του εργοστασίου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δείτε όλες τις σανίδες στο πακέτο, καθώς οι μπροστινές ελασματοειδείς μπορεί να είναι ιδανικές και στο εσωτερικό θα υπάρχει γάμος. Σε αυτή την περίπτωση, τα πάνελ πρέπει να είναι ομαλά, χωρίς καμπυλότητα. Αν το χαρτόνι έχει παραμορφώσεις, τότε η αγορά πρέπει να εγκαταλειφθεί, επειδή μπορεί να υπάρχουν και άλλα προβλήματα στην τοποθέτησή του.
  • Η επένδυση χτενίσματος και παζλ δεν πρέπει να έχει τσιπς, κόμπους και ρωγμές. Ελέγξτε την ακεραιότητα των κλειδαριών μπορεί να χρησιμοποιεί Klyimera.
  • Για να καθορίσετε το μήκος της επένδυσης, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε εκ των προτέρων την επιφάνεια που σχεδιάζετε να καλύψετε. Κατά κανόνα, το μήκος των σανίδων είναι από 30 έως 6 μέτρα. Διαφορετικό είναι το πλάτος του υλικού. Η ευρεία επένδυση είναι πιο επιρρεπής σε παραμορφώσεις, οπότε για διακοσμητικά διακοσμητικά είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα διοικητικό συμβούλιο διαφόρων μεγεθών. Αυτό θα απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης και θα δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο εσωτερικό.
  • Ξύλινες επενδύσεις τοίχων μπορούν να συνδυαστούν με άλλα είδη διακόσμησης, δηλαδή, ένας από τους τοίχους είναι επενδυμένος με φυσικό ξύλο, και ο άλλος είναι καλυμμένος με ταπετσαρία ή επικαλυμμένος με γύψο.
  • Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε επένδυση λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά των χώρων όπου σχεδιάζεται η εγκατάστασή του. Επειδή ορισμένοι τύποι υλικών είναι ασταθής σε ακραίες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

  Όμορφα παραδείγματα

  Σήμερα η επένδυση ευρέθηκε ευρεία εφαρμογή όχι μόνο στην κατασκευή, αλλά και διακοσμητικά φινίρισμα των δωματίων. Έτσι ώστε το εσωτερικό του διαμερίσματος δεν αποκτά το "αποτέλεσμα σάουνα", ο σχεδιασμός των τοίχων και το ανώτατο όριο πρέπει να γίνει σωστά, λαμβάνοντας υπόψη το γενικό ύφος των δωματίων και το χρωματικό σχέδιο. Εάν η αίθουσα κυριαρχείται από πολύ φωτεινά χρώματα, τότε για το panel clapboard, συνιστάται να επιλέξετε παστέλ αποχρώσεις των σανίδων.

   Για σαλόνια θεωρείται μια καλή επιλογή καφέ επένδυση. Αλλά για να τονίσει ευνοϊκά την ομορφιά του φυσικού ξύλου, θα πρέπει να υπάρχει καλός φωτισμός στο δωμάτιο. Στο σαλόνι συνιστάται η επένδυση μόνο των τοίχων και η αποφυγή της οροφής. Είναι ενδιαφέρον να παίξετε στην αντίθεση με αυτό τον τρόπο: επιλέξτε έναν κύριο τοίχο στο δωμάτιο και διακοσμήστε τον με σκοτεινούς πίνακες και επικολλήστε τα υπόλοιπα με ελαφριά ταπετσαρία.Είναι δυνατόν, αντίθετα, να εφαρμοστεί για το φινίρισμα των επενδύσεων τοίχων των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων και για τη συμπλήρωσή τους με υλικά πιο σκούρων τόνων.

   Ασυνήθιστα φαίνεται επένδυση στην τραπεζαρία ή στην κουζίνα. Για αυτά τα δωμάτια είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μπεζ ή ανοιχτό γκρι χρώματα. Πολλοί επίσης επιλέγουν ένα κλασικό χρώμα λευκού πίνακα για τραπεζαρίες και κουζίνες. Για να επισημάνετε τα λευκά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τους τοίχους και τα ελαφρά έπιπλα στο εσωτερικό, μπορείτε να φτιάξετε αρκετές συνθέσεις χρωμάτων από την επένδυση τοίχων. Έτσι, το δωμάτιο θα βρεθεί ταυτόχρονα ζεστό και κομψό, και το φωτεινό φάσμα θα επεκτείνει οπτικά το χώρο του.

   Καλή τοποθέτηση και για το σχεδιασμό των υπνοδωματίων. Την ίδια στιγμή στο υπνοδωμάτιο καλύπτει τον τοίχο κοντά στο κρεβάτι. Για να γίνει ενδιαφέρουσα η σχεδίαση, μπορείτε να τοποθετήσετε τις σανίδες με τη μορφή μίνι φράχτη έτσι ώστε οι λωρίδες να περνούν ομαλά στο ανώτατο όριο. Στο υπνοδωμάτιο θα δούμε όμορφη επένδυση οποιουδήποτε χρώματος και υφής. Όταν το επιλέγετε, δεν πρέπει να ξεχάσετε την αρμονία των αποχρώσεων και να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό έτσι ώστε το ξύλινο υλικό συνδυάζεται αρμονικά με την οροφή, το δάπεδο και τα έπιπλα.

   Πώς να καλύψετε τον τοίχο, δείτε το επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο