Πώς να επιλέξετε έναν ευρω αγώνα;

 Πώς να επιλέξετε έναν ευρω αγώνα;

Επένδυση - ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό για διακόσμηση, το οποίο είναι κατασκευασμένο από διαφορετικές ποικιλίες φυσικού ξύλου. Με σωστή φροντίδα, δηλαδή: έγκαιρη λάκα ή ζωγραφική, το υλικό αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει κατά μέσο όρο 15-20 χρόνια.

Τι είναι αυτό;

Η κολλημένη επένδυση έλαβε το όνομά της λόγω του αρχικού πεδίου εφαρμογής: φινίρισμα αυτοκινήτων τρένων. Αρχικά, ήταν λεπτές ξύλινες σχάρες, αλλά σήμερα κάθε σιδηροτροχιά είναι εφοδιασμένη με ειδική κλειδαριά για εύκολη εγκατάσταση. Το δέντρο εξακολουθεί να θεωρείται δημοφιλές υλικό στην κατασκευαστική βιομηχανία - μπορεί να βρεθεί στη διακόσμηση των χώρων, τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών, καθώς και στην κατασκευή κατοικιών και οποιωνδήποτε κατασκευών.Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του ξύλου είναι η ικανότητα συσσώρευσης και εξάτμισης της υγρασίας, καθιστώντας τα γράμματα της θερμοκρασίας και της υγρασίας ταυτόχρονα πιο μαλακά.

Η επένδυση, ως υλικό διακόσμησης, έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • εύκολη εγκατάσταση χάρη σε ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα συνδετήρων και συνδέοντας τα μέρη μαζί
 • μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών και υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το ίδιο το πλαίσιο.
 • ελαφρύ βάρος.
 • ευρύ πεδίο εφαρμογής ·
 • δημοκρατική αξία.

Βιομηχανία

Η παραγωγή της επένδυσης χωρίζεται σε στάδια και αρχίζει με την απελευθέρωση των σανίδων. Με τη βοήθεια ενός πριονιστηρίου, κόβονται τα απαραίτητα ακατέργαστα τεμάχια, τα οποία αντιστοιχούν ακριβώς στις καθορισμένες παραμέτρους και διαστάσεις, χρησιμοποιώντας το υλικό της καλύτερης καθαρότητας: ανάμεσα στον φλοιό και τον πυρήνα του κορμού του δέντρου. Το επόμενο βήμα είναι το στέγνωμα - εξαρτάται από αυτό η ακρίβεια των γεωμετρικών διαστάσεων του υλικού και η σταθερότητά του. Κατά την ξήρανση, όλοι οι μικροοργανισμοί καταστρέφονται, τόσο μέσα όσο και πάνω στην επιφάνεια του ξύλου, αφαιρείται η περίσσεια υγρασίας, γεγονός που μειώνει το βάρος του υλικού και απλοποιεί την περαιτέρω επεξεργασία του.

Το τελικό στάδιο είναι η τελική επεξεργασία της μπροστινής πλευράς και η λοξότμηση, μετά από την οποία επιτυγχάνεται μια τέλεια ομαλή και ομοιόμορφη σανίδα. Μερικοί αδίστακτοι κατασκευαστές συχνά παραμελούν αυτό το στάδιο, δεν ενοχλούν με υψηλής ποιότητας γυάλισμα και απομάκρυνση κόμβων που μπορεί να πέσουν έξω. Επίσης, οι ανέντιμοι κατασκευαστές συχνά δεν στεγνώνουν το διοικητικό συμβούλιο, λόγω του οποίου ο αγοραστής έχει τεράστια προβλήματα: η επένδυση αρχίζει να αλλάζει τη γεωμετρία, κάμψη, αντίστοιχα, η περαιτέρω χρήση είναι αδύνατη.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Η επένδυση μπορεί να είναι κλασσική, κατασκευασμένη από ξύλο και δημιουργημένη από υλικά μιας εντελώς διαφορετικής κλάσης, όπως πλαστικό ή MDF. Πλαστική επένδυση. Ο τύπος φινιρίσματος που χρησιμοποιείται με αυτό το υλικό ονομάζεται επίσης διακοσμητικό πλαίσιο. Αυτός ο τύπος υλικού φινιρίσματος είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στην υγρασία, πολύ ελαφρύς σε σύγκριση με τα ανάλογα και δεν χάνει την εμφάνισή του κάτω από τη δράση του ηλιακού φωτός, ωστόσο, λόγω των επιπτώσεων των χαμηλών θερμοκρασιών γίνεται συχνά εύθραυστη και γίνεται εξαιρετικά εύκολο να βλαφθεί ο πίνακας.

Η πλαστική επένδυση είναι περίπου 2-3 ​​φορές ευρύτερη από τη συνηθισμένη ξύλινη έκδοση. Απλοποιεί την τοποθέτησή του τη δυνατότητα κάμψης γύρω από αυτό τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών γωνιών - απλά πρέπει να κόψετε μια μικρή ποσότητα ενισχυτικών στοιχείων από το εσωτερικό του πίνακα και να το θερμαίσετε.Επιπλέον, ένα τέτοιο υλικό μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχέδιο, σαν στυλιζαρισμένο ξύλο ή οποιοδήποτε σχέδιο ή ακόμα και ολόκληρη εικόνα που θα διπλωθεί από τα πλαίσια.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το πλαστικό δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά πάνελ υψηλής ποιότητας έτσι ώστε να μην εκπέμπονται στις επιβλαβείς ουσίες του αέρα.

Επένδυση MDF. Οι πίνακες MDF είναι ένα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και καθαρό υλικό φινιρίσματος, το οποίο αποτελεί έναν καλό ανταγωνισμό για πλαστικά πάνελ ή κλασικά ξύλινα κουφώματα.

MDF πάνελ που παράγονται με συμπίεση μικρά και ξηρά ξύλα σε υψηλή θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας υψηλή πίεση για να σχηματίσουν. Το υλικό συνδέεται μέσω της απελευθέρωσης μιας φυσικής ουσίας που υπάρχει στο ξύλο - λιγνίνη. Εξαιτίας αυτού, το MDF είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες, αφού η παραγωγή του δεν χρησιμοποιεί εποξειδικές ρητίνες.

Από τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου προϊόντος θα πρέπει να σημειωθεί μια ποικιλία σχεδίων και σχηματισμών για διάφορα υλικά.

Επένδυση από ξύλο - το πιο κοινό είδος υλικού φινιρίσματος.Ήταν η πρώτη που εισήλθε στην αγορά για τα δομικά προϊόντα.

Η ξύλινη επένδυση έχει πολλά στυλ σχεδίασης, αλλά στην εμφάνιση μπορεί να χωριστεί σε δύο τύπους:

 • με ένα επίπεδο μπροστινό πλαίσιο.
 • με ένα στρογγυλεμένο μπροστινό πλαίσιο που μιμείται τη δομή της ξυλείας.

Τύποι ξύλου:

 • Aspen - ελαφρύ, σκληρό ξύλο, μη επιρρεπές σε ρωγμές, έχει μικρό βάρος.
 • Πεύκο - ξύλο μεσαίας αντοχής, μάλλον βαρύ, κιτρινωπό, και μερικές φορές κόκκινο. Με την πάροδο του χρόνου, λίγο πιο σκούρα. Κατά την επεξεργασία με εξειδικευμένα μέσα, η επένδυση πεύκου είναι εξαιρετική σε μύκητες και μούχλα, καθώς και έντομα.
 • Larch - συμπαγές ξύλο, πρακτικά δεν αλλάζει το μέγεθός του υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, τα χρώματα μπορεί να ποικίλει: από το ανοιχτό κίτρινο έως το κόκκινο-καφέ.
 • Ο κέδρος είναι πολύ ανθεκτικό και ακριβό ξύλο. Έχει ένα ευχάριστο άρωμα και χρήσιμες ρητίνες, οι οποίες είναι προικισμένες με θεραπευτικές ιδιότητες.
 • Ερυθρελάτης - ανοικτό κίτρινο ξύλο, παρόμοιο σε ιδιότητες με πεύκο, αλλά λιγότερο κοινό.
Aspen
Πεύκο
Λάρχης
Κέδρος
Ερυθρελάτης

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού

Οι καλύτερες ιδιότητες ανήκουν σε νιφάδα από πεύκο, πεύκο, καθώς και κέδρο, ερυθρελάτη και ασβέστη. Η επένδυση, κατασκευασμένη από κωνοφόρο ξύλο, χρησιμοποιείται για όλους τους τύπους τελειωμάτων: τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ωστόσο, το υλικό είναι κατασκευασμένο από σκληρό ξύλο, κατάλληλο μόνο για εγκατάσταση μέσα, καθώς δεν ανέχεται την υγρασία.

Τα δάση από κωνοφόρα δέντρα περιέχουν πάντα μεγάλες ποσότητες φυσικών ρητινών και ελαίων., λόγω της οποίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υψηλή υγρασία και να αντισταθούν στη δημιουργία μούχλας. Αυτό το υλικό είναι κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επένδυση σάουνων και λουτρών - λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η ρητίνη απελευθερώνεται, έτσι το υλικό καλύπτεται με το κολλώδες στρώμα του και μπορεί να πάρει ακόμη και φωτιά από μόνο του. Επομένως, προτού αντιμετωπίσετε με κωνοφόρο δελφινάρισμα σε σάουνα ή λουτρό, οι σανίδες θα πρέπει να απελευθερώνονται από πίσσα - αυτό συμβαίνει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα σκληρά ξύλα, όπως τα φέτα, η σκλήθρα, η βελανιδιά ή η τέφρα, έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, αλλά δεν περιέχουν μεγάλο αριθμό ρητινών και επομένως δεν τα εκπέμπουν, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λουτρά και σάουνες.Η επένδυση από σκληρό ξύλο απαιτεί τακτική και έγκαιρη επεξεργασία, διαφορετικά η επιφάνεια χάνεται με την κατάλληλη εμφάνιση και γίνεται μαύρη. Πρέπει να προστεθεί ότι για τα λουτρά και τις σάουνες μπορείτε να χρησιμοποιείτε ξύλο μόνο με μικρή πυκνότητα, καθώς μεταφέρει λιγότερη θερμότητα και επομένως θερμαίνεται.

Η επένδυση πωλείται σε συσκευασίες των 1 m2. Ένα μεταλλικό δίχτυ είναι συνήθως τυλιγμένο γύρω από αυτό.

Διαστάσεις

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ευρωστία και η συνηθισμένη επένδυση έχουν διαφορετικά μεγέθη, τα οποία συχνά αναφέρονται στους πίνακες των ιστοτόπων των κατασκευαστών. Οι διαστάσεις της συνηθισμένης επένδυσης καθορίζονται απευθείας από τον κατασκευαστή του υλικού, αλλά υπάρχουν οι πιο δημοφιλείς, οι οποίες έχουν γίνει οι τυπικές παράμετροι.

Οι διαστάσεις της ξύλινης επένδυσης μπορεί να ποικίλουν ευρέως:

 • πάχος - από 12 έως 40 mm.
 • πλάτος - από 76 έως 200 mm.
 • - από 20 cm έως 600 cm.
 • ύψος ακίδας - 4-5 mm.

Διαστάσεις Eurolining

Οι πιο τυποποιημένες παράμετροι είναι εγγενείς στο Eurolining:

 • πάχος - 13, 16, 19 mm.
 • πλάτος - 80, 100, 110, 120 mm.
 • μήκος σκάφους - 50-600 cm.
 • ύψος ακίδας - 8-9 mm.

  Πιθανά σφάλματα:

  • πάχος - έως 1 mm.
  • πλάτος - έως 1 mm.
  • μήκος - έως 5 mm.
  • ύψος ακίδας - έως 0,5 mm.

  Πρέπει να αναφερθεί ότι η επένδυση των μικρών σανίδων έχει πολύ χαμηλότερη τιμή.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λεπτομέρειες μικρού μήκους είναι συχνά αποκόμματα της τελικής επεξεργασίας των μακριών σανίδων. Ο λόγος είναι ότι στα μεγάλα μέρη της διαδικασίας τελικής επεξεργασίας, μπορείτε να παρατηρήσετε νεκρούς κόμβους που πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς ενδέχεται να πέσουν κατά τη διάρκεια της χρήσης - αυτό θα σώσει την ποιότητα της επένδυσης.

  Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των ποικιλιών;

  Στη διακόσμηση που χρησιμοποιείται σε διάφορες ποικιλίες επένδυσης. Ακολουθεί περιγραφή κάθε κατηγορίας.

  Υπάρχουν 4 κατηγορίες:

  • κατηγορία "έξτρα";
  • κατηγορίας Α ·
  • κατηγορία Β ·
  • κατηγορίας C.

  Στην κατηγορία "Extra" εισέρχεται στο χρώμα φωτός του σκάφους με την πλήρη απουσία κόμβων. Το διοικητικό συμβούλιο αυτής της κατηγορίας είναι εντελώς απαλλαγμένο από ρωγμές, τσιπς και άλλα ελαττώματα. Η περιεκτικότητα σε υγρασία αυτού του τύπου προϊόντος δεν πρέπει να υπερβαίνει ή να είναι χαμηλότερη από τις τυπικές τιμές κατά 12-14%. Η κατηγορία "Extra" συνεπάγεται την υψηλότερη ποιότητα του υλικού - μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να τελειώσει τους χώρους διαβίωσης. Οι σανίδες είναι εξαιρετικά προσεκτικά επεξεργασμένες και έχουν μια ευχάριστη εμφάνιση χωρίς ελαττώματα.

  Στο κατηγορία "Α" περιλαμβάνει ανοιχτόχρωμες σανίδες, στην επιφάνεια των οποίων οι κόμβοι μπορεί να υπάρχουν σε μικρές ποσότητες, ρητίνες, ρωγμές και ρωγμές.Ωστόσο, η παρουσία τους δεν επηρεάζει σημαντικά τη δύναμη του σκάφους. Η περιεκτικότητα σε υγρασία του υλικού δεν πρέπει να υπερβαίνει ή να είναι κάτω από τις τυπικές τιμές κατά 12-14% τοις εκατό. Επίσης κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση.

  Στο κατηγορία "Β" πίνακες σκούρου χρώματος που συχνά παρουσιάζουν παρουσία κόμβων, τσιπ, ρωγμών και άλλων ελαττωμάτων. Αλλά ταυτόχρονα ο αριθμός τους δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20%. Οι διαστάσεις των οικοπέδων ρητίνης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 cm. Η περιεκτικότητα σε υγρασία του υλικού αυτής της κατηγορίας πρέπει επίσης να είναι εντός των τυπικών τιμών με απόκλιση μέχρι 12-14%.

  Στο κατηγορία "C" οι πιο χαμηλής ποιότητας πίνακες διαφόρων χρωμάτων μπαίνουν. Τα ελαττώματα μπορούν να καταλαμβάνουν το 30% της συνολικής επιφάνειας του σκάφους. Το υλικό αυτής της κατηγορίας στερείται τελειώματος, επομένως η εγκατάσταση σε εσωτερικούς χώρους είναι ανεπιθύμητη. Αυτός ο τύπος επένδυσης χρησιμοποιείται για εξωτερική διακόσμηση.

  Τύποι προφίλ επένδυσης

  Πρέπει να αναφερθεί ότι μόνο η ξύλινη επένδυση διαθέτει ποικίλο αριθμό προφίλ - οι άλλοι τύποι κατασκευάζονται σε ένα τυποποιημένο προφίλ.

  Τύπος προφίλ "Standard". Η εμπρόσθια πλευρά της σανίδας είναι επίπεδη και οι άκρες της είναι λοξότμητες σε γωνία περίπου 30 μοιρών. Οι άκρες της σανίδας έχουν ειδικές αυλακώσεις και προεξοχές του τύπου "αγκάθι-αυλάκι" για αξιόπιστη σύνδεση μεταξύ τους.Ταυτόχρονα, το ύψος της ακίδας γίνεται κάπως μικρότερο από το βάθος της αυλάκωσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η θερμική διαστολή και να ληφθούν υπόψη τα σφάλματα παραγωγής, καθώς και να καταστεί δυνατή η συγκράτηση των σανίδων διαφορετικών παρτίδων.

  Τύπος προφίλ "Calm". Αυτό το είδος ξύλινων επενδύσεων τοίχων διαφέρει από το κλασικό μόνο από τις στρογγυλεμένες γωνίες των σανίδων. Το υπόλοιπο προϊόν είναι εντελώς παρόμοιο με την κανονική έκδοση, αλλά φαίνεται καλύτερα από την κλασική επένδυση με τις αιχμηρές άκρες της.

  Τύπος προφίλ "Αμερικανική". Το προφίλ αυτού του τύπου έχει ένα εμπρόσθιο τμήμα με λοξότμητες άκρες, λόγω του οποίου αλληλεπικαλύπτεται η επίδραση εγκατάστασης των πλακών τοποθέτησης.

  Επένδυση. Σε αντίθεση με τη συνήθη, γνωστή επένδυση "ευρώ" έχει μια παχύτερη ακίδα, η οποία εγγυάται μεγαλύτερη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα του φινιρίσματος κατά τη λειτουργία. Επιπλέον, μετά την εγκατάσταση, η ευρω-επένδυση σχηματίζει ένα συμπαγές μοτίβο, και όχι χαοτικό, όπως συμβαίνει με την κλασική έκδοση. Αυτό το υλικό είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί και, αν χρειαστεί, μπορεί να βαφτεί με τα χέρια σας με ακρυλικό χρώμα.

  Αυτό το υλικό κατασκευάζεται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο DIN. Το ευρωπαϊκό πρότυπο υποχρεώνει τον κατασκευαστή να τηρεί αυστηρά αυστηρές απαιτήσειςστην υγρασία και την ποιότητα του ξύλου, τη γεωμετρία του χαρτονιού και την πληρότητα του τελικού στίλβωσης και επεξεργασίας. Επίσης, οι πλάκες ευθυγράμμισης έχουν δύο αυλακώσεις ή αυλακώσεις στην πίσω πλευρά, οι οποίες χρησιμεύουν για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος και για τον αερισμό του χώρου μεταξύ του δέρματος και του τοίχου. Αυτό προστατεύει τόσο την σανίδα όσο και την πλάκα με μόνωση από την σήψη και την εμφάνιση μύκητας ή μούχλας ως αποτέλεσμα.

  Επίσης, αυτές οι αυλακώσεις βοηθούν κάπως τις σανίδες να αντέξουν τη θερμική διαστολή και τις αλλαγές στη γεωμετρία του υλικού λόγω της πτώσης της υγρασίας.

  Συμβουλές για την επιλογή

  Πριν επιλέξετε ένα προϊόν, καταρχάς, θα πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό επένδυσης. Από τις θετικές ιδιότητες του ξύλου, αξίζει να σημειωθεί η καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, καθώς και η ευκολία εργασίας με το ίδιο το προϊόν. Η ξύλινη επένδυση τοίχων έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών: καλύπτει τα λουτρά και τα καθιστικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

  Η επένδυση του ξύλου μπορεί να γίνει από διαφορετικά είδη ξύλουκατά συνέπεια, όλοι έχουν ένα χωρισμό από τις ιδιότητες.Κατά την επιλογή ξύλινων επενδύσεων τοίχου, θα πρέπει να δοθεί προσοχή μόνο στην ευρω-επένδυση. Η κύρια διαφορά είναι η ποιότητα. Μια παχύτερη κλειδαριά, οι υψηλές απαιτήσεις στο ξύλο και η περιεκτικότητα σε υγρασία, καθώς και η επιφανειακή επεξεργασία, καθιστούν το Eurolining ασύγκριτο σε ποιότητα με τη συνήθη επιλογή. Ωστόσο, αν θέλετε να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό, η κλασική επένδυση είναι επίσης μια καλή επιλογή. Αλλά πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την ποιότητα κατά την επιλογή ενός υλικού, καθώς και να είστε προετοιμασμένοι για δυσκολίες με τη μορφή ενός κακά συνδεδεμένου κάστρου, μιας τραχιάς επιφάνειας, πτώσης κόμβων και ενδεχόμενων ρωγμών εάν εγκατασταθεί σε ένα υγρό δωμάτιο.

  Η ξύλινη επένδυση πρέπει να στερεωθεί με τη βοήθεια σφιγκτήρων. Το Kleimer είναι ένας βραχίονας που είναι στερεωμένος στο κιβώτιο με καρφιά ή βίδες και πιέζει την κλειδαριά επένδυσης στη βάση, αλλά δεν είναι σταθερά στερεωμένη στην σανίδα. Αυτό επιτρέπει στους τοίχους να αλλάζουν διαστάσεις χωρίς προβλήματα λόγω της θερμικής διαστολής και της υγρασίας και να κινούνται κάθετα, γεγονός που εγγυάται την αξιόπιστη στερέωση και την απουσία μελλοντικών ρωγμών ή εξωτερικών ήχων.

  Ξεχωριστά, αξίζει να σημειωθεί το εύρος της επένδυσης, όπως τα λουτρά και οι σάουνες τελειώματος.Το μαλακό μαλακό ξύλο σπάνια χρησιμοποιείται σε λουτρά, καθώς μπορεί να απελευθερώσει ρητίνες, αλλά το βοηθά να αντισταθεί σε επιθετικές συνθήκες, όπως οι σταγόνες θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί. Στις σάουνες και τα λουτρά χρησιμοποιούνται συνήθως τα ελάσματα ή τα ασβεστοκονιάματα - αυτό το ξύλο δεν παράγει καθόλου ρητίνη. Η επένδυση από σκληρό ξύλο έχει μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω της πορώδους δομής του υλικού, αλλά λόγω του ίδιου πορώδους το ξύλο αυτό μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

  Πλαστικά πάνελ εμφανίστηκαν στην αγορά όχι πολύ καιρό πριναλλά κέρδισε καλή φήμη. Δεν είναι κατάλληλα για εξωτερική διακόσμηση, αλλά είναι ιδανικά για κολύμβηση και λουτρά ή ντους. Δεδομένου ότι το πλαστικό δεν είναι ευαίσθητο στο νερό, τα πάνελ μπορούν να αντέξουν οποιαδήποτε υγρασία και επίσης δεν είναι ευαίσθητα στο ηλιακό φως. Σε αντίθεση με το ξύλο, η πλαστική επένδυση τοίχων μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχέδιο ή μοτίβο που επαναλαμβάνει το ξύλο ή την πέτρα. Θα πρέπει να προσέχετε μόνο τα πάνελ χαμηλής ποιότητας, τα οποία, με την παραμικρή μείωση της θερμοκρασίας, καθίστανται εξαιρετικά εύθραυστα λόγω του γεγονότος ότι ο κατασκευαστής εξοικονομεί την ποιότητα του πλαστικού.

  Η επένδυση MDF είναι ελασματοποιημένη, καπλαμά και βαμμένη. Οι λαμιναρισμένες επιλογές είναι καλυμμένες με ταινίες PVC, έχουν χαμηλότερη τιμή και είναι πιο ανθεκτικές στη φθορά από τις καπλαμάδες, οι οποίες καλύπτονται με καπλαμάδες από premium ξύλο. Τα βαμμένα πλαίσια, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν ομοιόμορφο χρώμα. Γενικά, αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τις προηγούμενες επιλογές. Η επένδυση τοίχων MDF έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας ξύλινης εκδοχής και παράγεται σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων. Μια τέτοια εναλλακτική λύση είναι κατάλληλη για ολόκληρο το διαμέρισμα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην κουζίνα όσο και στο διάδρομο, εφαρμόζοντας το σε τοίχο ή οροφή.

  Να είστε βέβαιος να ακολουθείτε την ποιότητα του υλικού όταν επιλέγεται: η επιφάνεια του προϊόντος θα πρέπει να είναι ομαλή και λεία, ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς καφέ και ρωγμές. Δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τα δείγματα έκθεσης, καθώς το δείγμα μπορεί να είναι από ένα άλλο πάρτι, ή η επένδυση τοίχων μπορεί να αποθηκευτεί σε μη θερμαινόμενους και υγρούς χώρους. Δυστυχώς, είναι αδύνατο να γνωρίζετε ακριβώς την ποιότητα της αποθήκευσης του υλικού, ως εκ τούτου, μπορείτε να αγοράσετε ένα ή δύο πακέτα υλικών και να δείτε τι συμβαίνει σε αυτό στο χώρο εγκατάστασης.

  Φροντίδα

  Η επένδυση πρακτικά δεν απαιτεί φροντίδα - αρκεί να προσέξουμε κατά την εγκατάσταση: εάν το υλικό που χρησιμοποιείται για την επένδυση είναι ξύλο, τότε θα πρέπει να επικαλυφθεί με βερνίκι ή βαφή. Η επένδυση άλλων τύπων δεν απαιτεί τέτοιους χειρισμούς.

  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι απαραίτητο να υγράνετε τα ξύλινα επένδυση χωρίς λόγο όταν καθαρίζετε ή καθαρίζετε - το δέντρο απορροφά εύκολα την υγρασία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν λειαντικά υλικά για τον καθαρισμό των πάνελ - αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σχέδιο.

  Όμορφα παραδείγματα τελειωμάτων

        Η εξωτερική διακόσμηση του κτιρίου με ξύλινη σανίδα με προφίλ "Αμερικάνικο" φαίνεται κομψή και όμορφη.

        Το φινίρισμα της σάουνας με επενδύσεις από φελλό είναι μια ακριβή επιλογή καπλαμά που θα δείξει αμέσως στους επισκέπτες την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του δωματίου.

        Η διακόσμηση του δωματίου με πλαστικά πάνελ PVC στο εσωτερικό φαίνεται πολύ κομψή και δίνει έμφαση στο βασικό σχεδιασμό του δωματίου. Σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα, αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη πιο ελκυστική.

        Σχετικά με τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την επιλογή του Eurolining, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

        Σχόλια
         Συντάκτης
        Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

        Αίθουσα εισόδου

        Σαλόνι

        Υπνοδωμάτιο