Cedar Επένδυση: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η επένδυση από κέδρο είναι ένα αρκετά κοινό υλικό που χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες. Η διακόσμηση τοίχων και προσόψεων με τέτοιο υλικό σας επιτρέπει να κάνετε ένα δωμάτιο όχι μόνο όμορφο, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Υψηλής ποιότητας επένδυση κέδρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για φινίρισμα σάουνων και λουτρών.

Κάντε το, όπως υποδηλώνει το όνομα, ξύλο κέδρου. Ανήκει στην κωνοφόρα φυλή. Τα δέντρα μεγαλώνουν, μέχρι τρία μέτρα, και η ηλικία τους μπορεί να φτάσει τα τετρακόσια χρόνια. Αλλά όλοι δεν χρησιμοποιούν μόνο ξύλο υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουν τα δικά τους υλικά φινιρίσματος.

Εμφάνιση

Το αρχικό ξύλο κέδρου έχει πολλά πλεονεκτήματα.Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι μια όμορφη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Η φυσική επένδυση κέδρου έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υφή, επειδή έχει μια λεπτή δομή. Ευχάριστα ευχαριστημένος και το γεγονός ότι έχει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις που σας επιτρέπουν να οργανώσετε το δωμάτιο σε διαφορετικά στυλ.

Το πιο όμορφο είναι το καναδικό κέδρο, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως κόκκινο. Είναι αλήθεια ότι στην πραγματικότητα είναι χρυσό μέλι. Αλλά αυτή η σκιά φαίνεται πολύ καλή.

Ασφάλεια

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κέδρος είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον δέντρο, το οποίο, μεταξύ άλλων, είναι επίσης κορεσμένο με υγιή έλαια. Έτσι, μπορεί να υποστηριχθεί ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, οι επενδύσεις τοίχων από κέδρο χρησιμοποιούνται σε σάουνες και ατμόλουτρα, μετατρέποντας το δωμάτιο σε πραγματικό δωμάτιο αρωματοθεραπείας.

Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα

Καλύπτοντας το δωμάτιο με κάποιο επιπλέον υλικό, θέλω να είμαι βέβαιος ότι θα ζεσταίνει επίσης το δωμάτιο. Αυτή η επένδυση κέδρου δουλεύει τέλεια.

Έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, έτσι ώστε οι τοίχοι να θερμαίνονται πολύ γρήγορα, και η θερμότητα δεν αφήνει το χώρο.

Αντοχή

Τα πλεονεκτήματα της επένδυσης κέδρου περιλαμβάνουν επίσης την υψηλή αντοχή του. Το υλικό αυτό είναι υψηλής ποιότητας και δεν παραμορφώνεται κατά τη διάρκεια της εργασίας. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε, ακόμα και από τον εαυτό σας.

Υφιστάμενα είδη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι επένδυσης. Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει το υλικό, καθορίζεται επίσης το κόστος του.

Ξυλεία

Η ηγετική θέση στην αγορά δομικών υλικών καταλαμβάνεται από αυτό το υλικό τελειώματος. Ποιότητα ξύλου, ανθεκτική και αρκετά αξιόπιστη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα πάνελ δεν σπάσουν και δεν σπάσουν. Ευχάριστα ικανοποιημένοι και ότι είναι σε θέση να αντέξουν υψηλότερα φορτία. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει το κέδρο της Σιβηρίας και της Altai.

Elite επένδυση

Το πιο ποιοτικό, αλλά ταυτόχρονα και το πιο ακριβό είναι η πραγματική ελίτ επένδυση. Παράγεται μόνο από ορισμένους κατασκευαστές, αλλά εναπόκειται σε αυτούς να δώσετε προσοχή εάν θέλετε το φινίρισμα να είναι πραγματικά ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας.

Τέτοια πάνελ φαίνονται ευγενή και ακριβά. Η πολυτελής εσωτερική επένδυση οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εμποτισμένο με φυσικό κερί.Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να χρωματίζεται επιπρόσθετα με ένα στρώμα βερνικιού για να τονίσει την υφή του υλικού.

Τα φύλλα κέδρου της ελίτ κατηγορίας διαφέρουν σε χρώματα. Υπάρχουν ελαφρές, σχεδόν κίτρινες αποχρώσεις, και σκοτεινές, σχεδόν καφέ. Για κάθε σκιά υπάρχουν γνώστες.

Επένδυση ευρώ

Αυτός ο πίνακας είναι εύκολα αναγνωρίσιμος σε εμφάνιση. Έχει το βαθύτερο αυλάκι, και, κατά συνέπεια, μια μεγάλη ακίδα. Στην πίσω πλευρά, οι επιμέρους πίνακες συμπληρώνονται με ειδικές αυλακώσεις, οι οποίες παρέχουν πλήρη αερισμό, πράγμα που σημαίνει ότι τα πάνελ δεν σαπίζουν και δεν χάνουν την οπτική τους έκκληση.

Softline

Η επόμενη επιλογή είναι η επένδυση τοίχων από μαλακή κλάση. Έχει ένα λιγότερο ευρύ αυλάκι και λιγότερο βαθύ αγκάθι. Ταυτόχρονα, το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο είναι ευρύτερο. Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού φινιρίσματος είναι ότι λόγω του μεγαλύτερου πλάτους των σανίδων. Η επιφάνεια των τοίχων φαίνεται ομαλότερη και πιο ομοιόμορφη. Φαίνεται ελκυστικό.

Ήρεμος

Η τελευταία τάξη - "ηρεμία" - διακρίνεται από την απουσία ενός ράφι, το οποίο συνήθως βρίσκεται στην πίσω πλευρά κάθε σκάφους. Εάν είναι απαραίτητο να μην ήταν καθόλου αισθητό ότι ο τοίχος ήταν διακοσμημένος με συνηθισμένη επένδυση, τότε πρέπει να επιλέξετε αυτή την επιλογήαφού οι αρμοί των μεμονωμένων πάνελ είναι ουσιαστικά αόρατοι εδώ και όλα μοιάζουν με ένα ομαλό και ομοιόμορφο στρώμα ξύλου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά κανόνα, η κλάση της επένδυσης καθορίζεται επίσης από το πόσο λείες οι σανίδες χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των πάνελ. Ωστόσο, η παρουσία κόμβων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μείον, επειδή είναι μέσα τους ότι υπάρχουν χρήσιμα συστατικά και ρητίνες που κάνουν το κέδρο τόσο ασφαλές και υγιές.

Κόστος υλικού

Η επένδυση θεωρείται αρκετά ακριβό υλικό φινιρίσματος, αλλά όσοι το χρησιμοποιούσαν στη διαδικασία επισκευής, συμφωνούν ότι η τιμή δικαιολογείται από υψηλή ποιότητα. Αυτό είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό που δεν συρρικνώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν υφίσταται οπτική παραμόρφωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φθηνή βελούδινη επένδυση είναι πολύ διαφορετική από τις κορυφαίες πάνελ. Πριν αγοράσετε ένα συγκεκριμένο υλικό φινιρίσματος, πρέπει να καταλάβετε τι επηρεάζει το κόστος της επένδυσης.

Πρώτα απ 'όλα, το κόστος καθορίζει, φυσικά, την τάξη. 15x96 πάνελ μπορεί να κοστίσει διαφορετικά, ανάλογα με το ξύλο υποείδος κέδρου που χρησιμοποιήθηκε.Για παράδειγμα, ο κέδρος Altai είναι φθηνότερος, και η Σιβηρία, με τη σειρά του, είναι πιο ακριβό.

Επίσης καθορίζει την τιμή και ποιος είναι ο κατασκευαστής των επενδύσεων τοίχων.

Κατά την επιλογή ενός κατάλληλου υλικού τελικής επεξεργασίας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη φήμη της μάρκας, καθώς και στην ανατροφοδότηση από τους πελάτες σχετικά με τα προϊόντα.

Πού να χρησιμοποιήσετε

Η επένδυση από κέδρο είναι ένα αρκετά ευπροσάρμοστο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς τομείς κατασκευής.

Λουτρά και σάουνες

Το Cedar χρησιμοποιείται συνήθως για φινίρισμα σάουνων και λουτρών. Σε αυτή την περίπτωση το υλικό μπορεί να μεγιστοποιήσει τις θεραπευτικές και υγειονομικές του ιδιότητες. Ξύλινα πάνελ στην περίπτωση των σάουνων δεν διακοσμούν μόνο τους τοίχους αλλά και γεμίζουν τον αέρα με αρωματικούς καπνούς που επηρεάζουν θετικά τη σωματική και πνευματική κατάσταση ενός ατόμου.

Όταν το ατμόλουτρο λειτουργεί και το δωμάτιο θερμαίνεται καλά, το δωμάτιο διατηρείται ζεστό. Ο χώρος είναι γεμάτος με πλούσιο κωνοφόρο άρωμα, χάρη στην οποία οι επισκέπτες καταφέρνουν να νιώσουν την ατμόσφαιρα του δάσους από κέδρο.

Ερμάρια και σαλόνια

Δεδομένου ότι η επένδυση από κέδρο φαίνεται ακριβή και αισθητικά ελκυστική,χρησιμοποιείται συχνά για διακόσμηση δωματίων σε σπίτι ή διαμέρισμα. Πολυτελή τοιχώματα από κόκκινο ή καφέ ξύλο και διακοσμούν το χώρο εργασίας και ένα μέρος για να χαλαρώσετε. Συνδυάζονται τέλεια με διαφορετικούς τύπους υφασμάτων και φυσικών υλικών επίστρωσης.

Πρόσοψη

Δεδομένου ότι η επένδυση από κέδρο είναι αρκετά δυνατή και υψηλής ποιότητας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εξωτερική διακόσμηση κτιρίων. Η αλήθεια σε αυτή την περίπτωση δεν αρκεί για να βασιστεί στο γεγονός ότι το ίδιο το υλικό είναι ανθεκτικό και πρέπει να το καλύψετε με ένα στρώμα αντισηπτικού ή βερνικιού.

Κατασκευή επίπλων

Το τελευταίο πεδίο εφαρμογής είναι η κατασκευή επίπλων υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας. Καρέκλες, τραπέζια και άλλα πράγματα κέδρου εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες τους για περισσότερο από ένα χρόνο, και γίνονται μια πραγματική διακόσμηση του χώρου εργασίας ή διαβίωσης.

Συνοψίζοντας, μπορεί να σημειωθεί ότι η επένδυση από κέδρο είναι ένας από τους πιο ανθεκτικούς τύπους φινιρίσματος. Μερικοί το συγκρίνουν σε ισχύ ακόμα και με μέταλλο. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση των πάνελ παραμένει ευγενής λόγω της ιδιόμορφης υφής του ξύλου. Τέτοια σαφή πλεονεκτήματα σίγουρα αντισταθμίζουν το μεμονωμένο αρνητικό - το υψηλό κόστος του υλικού.

Σχετικά με τη μοναδική επένδυση τοίχου από κέδρο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο