Χαρακτηριστικά της επένδυσης τενόντων

Για να διακοσμήσετε τις εγκαταστάσεις ενός δέντρου που γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόλις τα φυσικά υλικά ήταν η μόνη δυνατή επιλογή για διακόσμηση και κατασκευή. Τώρα αντικαθίστανται από πολλαπλές λύσεις με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης και πολλές επιλογές σχεδίασης. Αλλά η ζήτηση για ξύλινη επένδυση εξακολουθεί να μην χάνει έδαφος. Lipa - ένα πολύ κοινό είδος δέντρου στη χώρα μας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του ως τελικό υλικό θα συζητηθεί παρακάτω.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η επένδυση τοίχων είναι ένας τύπος τοίχου. Όχι πολύ καιρό πριν υπήρχε μια περίοδος ξέφρενης δημοτικότητας του clapboard trim για σπίτια, δωμάτια, μπαλκόνια, βεράντες και διάφορες άξονες. Τώρα με την ανάπτυξη της κατασκευαστικής βιομηχανίας, οι σχεδιαστές έχουν ψύξει κάπως σε αυτό το είδος διακόσμησης.Αλλά υπάρχουν δωμάτια στο σπίτι στο οποίο οι τελικές κάρτες θα είναι η καλύτερη επιλογή για εγγραφή. Πρώτα απ 'όλα, είναι λουτρά, σάουνες και ατμόλουτρα.

Η επιλογή ενός τέτοιου δέντρου όπως η φέτα για φινίρισμα είναι πολύ σχετική. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή ιατρική γνωρίζουν από καιρό τις θεραπευτικές ιδιότητες του άνθιου και του μελιού. Αλλά πολύτιμες ιδιότητες είναι επίσης χαρακτηριστικές του ξύλου. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά επιτρέπουν την χρήση επενδύσεων ασβεστολιθικών τοίχων τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική διακόσμηση κτιρίων.

Παρακάτω είναι τα πλεονεκτήματα των σανίδων επένδυσης λινέλας.

 • Δομή Όσον αφορά τη χρήση για εργασίες κατασκευής και επίπλων, μια τίγρη είναι μια εξαιρετική επιλογή. Από τη φύση του, ο κορμός περιέχει μια μικρή ποσότητα φυσικών ελαττωμάτων. Τα προϊόντα λαμβάνονται ομοιογενή, οπτικά τέλεια, λεία και με ελάχιστη ανακούφιση. Αυτό προσθέτει άνεση στην εσωτερική διακόσμηση των λουτρών.
 • Πυκνότητα Σε χώρους υγιεινής με σύστημα θέρμανσης είναι απαραίτητο να παρέχεται εξαερισμός και ανταλλαγή αέρα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του περιβάλλοντος. Τα καλύμματα τοίχου και δαπέδου δεν πρέπει επίσης να ζεσταίνονται. Από αυτή την άποψη, η φιάλη, με χαλαρή δομή,ταιριάζει απόλυτα (η πυκνότητα κυμαίνεται στα 530 kg / m3).
 • Χρωματικό εύρος. Οι ποικιλίες ξύλου επηρεάζουν τις φυσικές αποχρώσεις. Σε γενικές γραμμές, οι σανίδες ασβέστη είναι ανοιχτόχρωμες, κυμαίνονται μεταξύ κίτρινου και καφέ. Ορισμένα είδη μπορεί να είναι σχεδόν λευκά με ζεστή απόχρωση. Είναι κατάλληλο για χρήση σε μικρές σάουνες και σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Φυσικά χαρακτηριστικά. Στη χρήση του ξύλου είναι συνήθως μια μεγάλη ταλαιπωρία προκαλεί την επιλογή της ρητίνης όταν θερμαίνεται. Σε υψηλές θερμοκρασίες, η ρητίνη μπορεί να καεί το δέρμα και να βλάψει μόνιμα το ύφασμα, να κολλήσει σε αυτό και να κολλήσει στη δομή του υφάσματος. Στην περίπτωση του ασβέστου, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας των ρητινών στη σύνθεση του. Οι προαναφερθείσες θεραπευτικές ιδιότητες του τοίχου εμφανίζονται επίσης όταν θερμαίνονται. Οι πίνακες είναι γεμάτοι με αιθέρια έλαια, τα οποία θα καταπραΰνουν την ατμόσφαιρα της σάουνας με τις εξάτμισές τους και, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, θα θεραπεύουν ορισμένες ασθένειες, όπως κρυολογήματα ή ασθένειες του ρινοφάρυγγα και των βρόγχων. Συνολικά, το να είσαι σε ένα ευχάριστα μυρωδιά δωμάτιο με φυσικό, φυσικό, γλυκό άρωμα χαλαρώνει και να τονώνει και να ανακουφίζει από το άγχος.
 • Χαρακτηριστικά απόδοσης.Η επένδυση ασβέστης αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και αιφνίδιες σταγόνες, καθώς και υψηλά επίπεδα υγρασίας. Για ατμόλουτρα και λουτρά είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 140 βαθμούς, και το επίπεδο υγρασίας είναι πάνω από 90%. Η ανθεκτικότητα του πίνακα καθιστά δυνατή την ελπίδα για τη μεγάλη διάρκεια ζωής του. Οι φθηνότεροι τύποι επενδύσεων δεν μπορούν να χάσουν τις ιδιότητές τους για 10 χρόνια. Elite τύποι υλικών σε συνδυασμό με την κατάλληλη φροντίδα και τον καθαρισμό θα διαρκέσει μέχρι και 30 χρόνια. Με την πάροδο του χρόνου, το τελείωμα αρχίζει να σκουραίνει, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί με πρόσθετη επεξεργασία.
 • Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της επιδερμίδας είναι η απλότητα στην εφαρμογή της. Ακόμη και ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος καταστηματάρχης δεν θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά στο σωστό επίπεδο χωρίς πολλές δυσκολίες.

  Με όλα τα πλεονεκτήματα, οποιοδήποτε υλικό έχει τα μειονεκτήματά του.

  • Όπως κάθε δέντρο, η επένδυση μπορεί να υποφέρει από την επίδραση μικροοργανισμών, ειδικά σε υψηλή υγρασία. Το καλούπι και οι μύκητες μπορούν να γίνουν ένα μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα, αν η αντιβακτηριδιακή θεραπεία δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως.
  • Όταν εκτίθεται σε εξωτερικούς παράγοντες και η εγγύτητα των μεταλλικών κατασκευών το ξύλο σκοτεινιάζει με το χρόνο.
  • Σε σύγκριση με άλλα είδη δένδρων, το υλικό των φλυλικών κοστίζει αρκετές φορές περισσότερο.
  • Ο μόνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να χρησιμοποιήσετε μικρές διαστάσεις των σανίδων, ακόμη και σε ένα μεγάλο δωμάτιο, συνδυάζοντάς τις σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αλλά με το περιβάλλον και την ασφάλειά του, αυτός ο τύπος φινιρίσματος παραμένει ο πλέον κατάλληλος για μπάνιο.

  Σόρτα

  Κατά την επεξεργασία είναι αδύνατο να επιλέξετε μόνο τέλειες σανίδες. Ως εκ τούτου, είναι συνηθισμένο να ταξινομούνται ανάλογα με την ποιότητα της επιφάνειας. Η διαφορά στις ποικιλίες είναι χαρακτηριστική για κάθε επένδυση και των δύο δέντρων και άλλων ειδών δέντρων.

  Υπάρχουν συνολικά 4 τμήματα.

  • Ποικιλία "Έξτρα". Αυτή είναι η επένδυση κορυφαίας κατηγορίας. Χωρίς ελαττώματα, ρωγμές και τσιπ. Είναι αδύνατο να δημιουργηθούν πολλές τέτοιες σανίδες από ένα δέντρο, επομένως τα τμήματα υψηλότερης κατηγορίας επιλέγονται και μαζεύονται για να αυξηθεί η ποσότητα των υλικών. Ο βαθμός Premium έχει το υψηλότερο κόστος και χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση πολυτελών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Κατά την αγορά, θα πρέπει να ελέγξετε ολόκληρη την παρτίδα των υλικών, επειδή ένας αδίστακτος πωλητής μπορεί να συνδυάσει κορυφαία ποιότητα με χαμηλότερης ποιότητας.Φέρτε επιπλέον επένδυση με επιπλέον φροντίδα, αποφεύγοντας τις ζημιές. Μερικές φορές από την αποθήκη εκδίδεται ήδη συσκευασμένο σε μια ταινία κενού. Η σανίδα δεν απαιτεί τοποθέτηση, είναι εύκολα προσαρτημένη και όλοι οι σύνδεσμοι συνήθως παρέχονται μαζί με το υλικό. Για πρόσθετη προστασία και βελτίωση των διακοσμητικών ιδιοτήτων, η επιφάνεια των σανίδων επιπλέει επιπλέον, γεγονός που απαιτεί πρόσθετη προσοχή στη συντήρηση και την εγκατάσταση.
  • Βαθμός "Α". Δεν είναι πολύ διαφορετικό από το υψηλότερο. Μερικά προϊόντα διαφορετικών ποικιλιών από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορούν να ανταγωνίζονται στην ποιότητα μεταξύ τους. Η πρώτη τάξη επιτρέπει ελαφρά ελαττώματα. Εάν υπάρχουν ρωγμές, δεν μπορούν να περάσουν, να έχουν μήκος όχι μεγαλύτερο από 10 εκατοστά και να καταλαμβάνουν ένα ασήμαντο μέρος της επιφάνειας του χαρτονιού. Εάν υπάρχουν κόμβοι, ισχύουν και ορισμένες απαιτήσεις. Η διάμετρος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 15 mm, τα στοιχεία του φωτός χρώματος. Η σκύλα δεν πρέπει να πέσει. Στην επένδυση κατηγορίας Α δεν πρέπει να υπάρχει σκούρα και σήψη. Η επιφάνεια των σανίδων είναι επίσης βερνικωμένη ή κηρωμένη για να δώσει μια φυσική λάμψη.
  • Βαθμός "In". Η επένδυση έχει ακόμη χαμηλότερη ποιότητα. Τα ελαττώματα αρχίζουν να τραβούν το μάτι.Μπορεί να υπάρχουν ρωγμές, τσιπ όχι μεγαλύτερες από 5 εκατοστά σε μήκος πάνω από 1 μ.μ. του σκάφους. Επίσης, η επιφάνεια μπορεί να περιέχει μπλε περιοχές όχι μεγαλύτερες από 10%, σκοτεινοί κόμβοι με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 15 mm και κανονικό φως όχι περισσότερο από 20 mm. Μπορεί να υπάρχει μέγιστος 1 κόμβος στο αντικείμενο. Οι σκύβες που εκτρέπονται και σάπιοι είναι απαράδεκτες. Όσον αφορά τις ρωγμές, οι διαμπερείς οπές δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 30 cm σε μήκος · οι ρωγμές κατά μήκος των ινών δεν μπορούν να έχουν μήκος μεγαλύτερο από 5 cm και πλάτος 1 mm. Οι περιοχές με σκουρόχρωση δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες από 10 έως 20 cm Η παρουσία σήψης είναι δυνατή, αλλά δεν υπερβαίνει το 10% της σανίδας κατά 1 μέτρο Τα μειονεκτήματα της επεξεργασίας των άκρων του περιγράμματος δεν θα πρέπει να παρεμβάλλονται στην εγκατάσταση των προϊόντων. Διακοσμητικές επενδύσεις τοίχων μπορούν να δοθούν με τη ζωγραφική σε σκούρες αποχρώσεις για ελαττώματα. Το μόνο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η λογική τιμή της.
  • Τρίτη τάξη. Η επένδυση χαμηλότερης ποιότητας με ορατά και έντονα ελαττώματα: βαθιές ρωγμές, πτώση κόμβων, καφέ, ελαφρώς ενωμένα στοιχεία, εμφάνιση ρητίνης. Κατάλληλο για διακόσμηση προϋπολογισμού χώρων που απαιτούν ξύλινους τοίχους. Για να δώσετε μια αποδεκτή εμφάνιση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τις σανίδες και στη συνέχεια να τις βάψετε.

  Εκτός από την τυποποιημένη ταξινόμηση, είναι δυνατή η διάκριση ενός ξεχωριστού υποείδους - ευρωπαϊκός.Οι κατασκευαστές από την Ευρώπη έχουν φροντίσει τα πρόσθετα οφέλη αυτού του φινιρίσματος, αλλάζοντας το σχεδιασμό των συμβουλίων. Η αυλάκωση σε αυτή την περίπτωση είναι βαθύτερη από ό, τι στα συμβατικά προϊόντα, και τα χτένια είναι μακρά. Για την μέγιστη προστασία της επικάλυψης από την υγρασία και τους ατμούς, δημιουργούνται πρόσθετοι δίαυλοι στις σανίδες. Η τιμή του Eurolining υπερβαίνει τα προϊόντα ποικιλίας.

  Ακόμη και στην περίπτωση ενός τόσο καλά μελετημένου υλικού όπως το ξύλο, οι κατασκευαστές προσπαθούν να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες. Χάρη σε τέτοιες προσπάθειες, εμφανίστηκε θερμικά επεξεργασμένο ξύλο. Η παραγωγή του πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους: έκθεση σε θερμαινόμενο ατμό σε θερμοκρασίες έως 200 μοίρες, επεξεργασία υπό πίεση, δράση αδρανών αερίων και φυτικών ελαίων στις σανίδες. Η ουσία είναι η ίδια - η επένδυση θερμαίνεται. Οι ρητίνες εξατμίζονται, τα προϊόντα καθίστανται πιο ανθεκτικά και λιγότερο υγροσκοπικά. Το Thermoboard είναι προϊόν του υψηλότερου επιπέδου. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ζωής από 50 έως 100 χρόνια υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές επιδράσεις. Το μόνο αρνητικό - το υψηλό κόστος του υλικού.

  Διαστάσεις

  Στην αγορά μπορείτε να βρείτε την επένδυση διαφόρων μεγεθών.Η κυριότερη διαφορά είναι μεταξύ των εγχώριων προϊόντων και της ευρωλίξης. Οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις για τους τοπικούς κατασκευαστές - σανίδες με πάχος 12 έως 40 mm, το πλάτος κυμαίνεται από 150 έως 200 mm. Το μήκος ξεκινά από 200 mm και φτάνει τα 6 μέτρα. Στην περίπτωση των ευρωπαϊκών προϊόντων, τα πάντα περιορίζονται αυστηρά σε διάφορους τύπους: το πάχος των τριών τύπων - 13, 16, 19 mm, πλάτος - 80,100, 110, 120 mm, μήκος μέχρι 6 μέτρα.

  Το πιο ποικίλο μήκος του σκάφους. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι είναι η πιο σημαντική και αποφασιστική παράμετρος.

  Όσο περισσότερο οι πίνακες, τόσο πιο ακριβά είναι. Είναι πολύ φθηνότερο να τερματίζετε τις ίδιες περιοχές με σύντομα προϊόντα, συνδυάζοντάς τα από ό, τι με συμπαγή σανίδες.

  Αλλά με πολλά κατασκευαστικά έργα απαιτούνται μεγάλα προϊόντα.

  Συμβουλές

  Για το φινίρισμα των λουτρών συνιστάται η χρήση ασβεστοκονιάματος, ασβέστης και ασπίδων. Η κύρια ορατή διαφορά μεταξύ τους: οι σκούρες κηλίδες γύρω από τους ασβεστόλιθους και τα ελάφι εμφανίζονται γρήγορα γύρω από το φραγμένο υλικό. Η φέτα είναι πιο ακριβή, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο, δεν θα ζεσταθεί και θα εκπέμψει μια ευχάριστη μυρωδιά.

  Οι ακόλουθες είναι οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τον τρόπο για να πραγματοποιήσει βέλτιστα τη διακόσμηση του clapboard φιστίκι.

  • Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, οι τοίχοι πρέπει να διατηρούνται σε ζεστό χώρο για αρκετές ημέρες.
  • Είναι καλύτερο να εκτελέσετε εργασίες κατασκευής και επισκευής με μια ξύλινη σανίδα τελειώματος σε θετική θερμοκρασία έξω ή σε ένα θερμό θερμαινόμενο κτίριο.
  • Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε το κιβώτιο οριζόντια κάθε δύο πόδια το ένα από το άλλο. Μπορείτε να πλοηγηθείτε κατά μήκος των γραμμών που έχουν επισημανθεί με επίπεδο κτιρίου.
  • Το πλέγμα κάτω από την επένδυση τοίχου τοποθετείται οριζόντια σε βήματα των 40-50 cm.
  • Για τους χώρους ατμού, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται προϊόντα των οποίων το πάχος δεν υπερβαίνει τα 25 mm.
  • Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, αλλά για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του φινιρίσματος και η μικρότερη πρόσμιξη του, τα τοιχώματα πρέπει να είναι συσκευασμένα διαγώνια ή κάθετα.
  • Για να ενισχυθούν οι προστατευτικές ιδιότητες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντισηπτικά διαλύματα για προεπεξεργασία.
  • Για μεγαλύτερη διακοσμητική επίδραση, η επιφάνεια επεξεργάζεται με βερνίκια και διάφορες συνθέσεις που προορίζονται για εργασία σε λουτρά και σάουνες. Μελετήστε προσεκτικά τις συνθέσεις αυτών των προϊόντων. Πρέπει να είναι φιλικές προς το περιβάλλον και να μην εκπέμπουν τοξικές ουσίες όταν θερμαίνονται.
  • Αν αποφασίσετε να μονώσετε τις εγκαταστάσεις πλύσης, είναι προτιμότερο να επιλέξετε υλικά με λειτουργία φραγμού ατμού. Έτσι σώζετε τους τοίχους από την σήψη.
  • Εάν έχετε μια μικρή σάουνα ή μπανιέρα στη διάθεσή σας, επιλέξτε σανίδες όχι μεγαλύτερες από 90 cm. Θα επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο.

  Όμορφα παραδείγματα

  Σε μια μικρή σάουνα, το διακοσμητικό πλαίσιο από διάφορες αποχρώσεις θα φανεί εξαιρετικό. Οι λωρίδες δίνουν στο δωμάτιο μια πιο κομψή εμφάνιση. Και η επίδραση του σκοταδιού και του σκότους μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας πρόσθετο φωτισμό στην οροφή.

  Με ένα ελάχιστο κόστος και μια πολύ μικρή ατμόσφαιρα μπορείτε να νικήσετε με τη βοήθεια του φινιρίσματος σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάθετα και οριζόντια στοιχεία μιας σκιάς εκπέμπουν διαφορετικές επιφάνειες, αλλά ταυτόχρονα μοιάζουν με ένα σύνολο.

  Αντίθετα χρώματα θα προσθέσουν μια ενδιαφέρουσα προφορά. Το κύριο πράγμα δεν είναι να εμπλακούμε σε σκοτεινές αποχρώσεις. Μπορούν να δώσουν έμφαση στις πλάτες των καθισμάτων και στα στοιχεία κατακόρυφης τελειώματος, λαμπτήρες. Με μεγάλη ποσότητα στο μπάνιο θα είναι σκοτεινό και άβολο.

    Εάν οι ξύλινοι τοίχοι και οι οροφές είναι πολύ βαρετές για εσάς, μπορείτε να προσθέσετε φωτεινότητα με τη βοήθεια θεματικών πάνελ με τεχνητό φωτισμό. Εικόνες από καυτές πέτρες, καυσόξυλα ή φωτιά θα προσθέσουν ζεστασιά, άνεση και χαλάρωση στο εσωτερικό.

    Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε μια ανασκόπηση της linden batten για μπάνιο ή σάουνα.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο