Επένδυση της ασπίδας: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Η διακόσμηση διαφόρων δωματίων με clapboard είναι μια αρκετά κοινή πρακτική. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το υλικό αυτό έχει αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες, αγνοώντας το οποίο μπορεί να καταστρέψει την εντύπωση του τοίχου και να βλάψει τα συμφέροντα του καταναλωτή. Μεταξύ των διαφόρων επιλογών ξύλου, ένας από τους κορυφαίους χώρους καταλαμβάνεται από ασβέστη.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Αυτή η φυλή σκληρού ξύλου είναι ένας σοβαρός ανταγωνιστής του κωνοφόρου ξύλου. Το κόστος είναι σχετικά προσιτό, ενώ η οπτική δομή του δέντρου δεν είναι πολύ ενοχλητική, όπως η μυρωδιά του.

Η επένδυση της ασπίδας έχει πυκνότητα περίπου 490 kg ανά 1 cu. m

Η παραγωγή της επένδυσης ασβεστίου διαφέρει ελάχιστα από την παραγωγή άλλων παρόμοιων ξύλινων προϊόντων.

Διαχωρίζεται στα ακόλουθα βήματα:

 • αξιολόγηση των ιδιοτήτων των πρώτων υλών και κατανομή τους ανά βαθμό ·
 • ξήρανση;
 • επεξεργασία των επιφανειών του προσώπου για την ολοκλήρωση της ομαλότητας.
 • εφαρμογή αυλακώσεων, δίπλωση.
 • σφαγιάζοντας τα παραπλανητικά προϊόντα.
 • συσκευασία των ελευθερωμένων αγαθών σύμφωνα με την κατηγορία του.

Μόνο με την αναθεώρηση των αναθεωρήσεων, μπορείτε να υπολογίσετε ποια ποιότητα του προϊόντος, και που δεν πληρούν τις απαραίτητες απαιτήσεις. Στην εμφάνιση είναι πολύ πιο δύσκολη. Συνιστάται να επιλέξετε προϊόντα που πληρούν τις απαιτήσεις του GOST 8242-88, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, δυστυχώς, μετατράπηκε σε μεμονωμένες τεχνικές συνθήκες. Ανεξάρτητα από την κλάση clapboard, δεν θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία σκουληκότρυπα ή σημάδια ενός μύκητα.

Οφέλη

Το ξύλο Aspen έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και σχεδόν δεν σπάει, προσφέρεται για διάφορες μεθόδους επεξεργασίας, ακόμα και για κάμψη. Μπορεί εύκολα να γυαλιστεί και να βαφτεί. Το υλικό είναι σχετικά ελαφρύ, ελκυστικό λευκό με λεπτές ίνες. Η ευκολία επεξεργασίας συνδέεται επίσης με έναν ελάχιστο αριθμό κόμβων. Με την κατάλληλη επεξεργασία, τα αντικείμενα γίνονται ισχυρά και αντιστέκονται στην απόλυτη σήψη.

Το Aspen αναστέλλει ενεργά την ανάπτυξη βακτηριακών οργανισμών και μικροσκοπικών παρασίτων - αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε μπάνιο καισάουνες.

Η κατάσταση των ασθενών με ρευματισμούς, βρογχικές και πνευμονικές φλεγμονές βελτιώνεται.ακόμα και δυσεντερία. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την πλήρη θεραπεία και ότι οποιαδήποτε μέτρα αυτού του είδους θα πρέπει να συντονίζονται με τους γιατρούς.

Μειονεκτήματα

Υπάρχει μόνο ένα προφανές πρόβλημα με το ξυλώδες ξύλο - η τάση του να σαπίζει το μεσαίο τμήμα. Το πρόβλημα λύνεται πολύ απλά, χρειάζεται μόνο να το χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή κορμών στην ηλικία των 35-40 ετών (τα παλαιότερα σβήνουν πιο ενεργά). Όλες οι άλλες δυσκολίες οφείλονται σε κακή ποιότητα εργασίας και μη συμμόρφωση με τους κανόνες περί θεραπείας. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι η άσβεστος άψογα υψηλής ποιότητας είναι αρκετά σπάνια, επομένως το κόστος της είναι υψηλότερο από αυτό πολλών άλλων τύπων ξύλου.

Είδη

Οι διαφορές μεταξύ των μεμονωμένων τύπων ξυλώδους ξύλου οφείλονται:

 • το επίπεδο υγρασίας στην αναπτυσσόμενη περιοχή ·
 • τέλεια επεξεργασία?
 • ποικιλίες ·
 • ποσότητες προϊόντων.

Η ρωσική επένδυση διαφέρει από τα ξένα προϊόντα, καθώς δεν υπάρχουν επιμήκεις αυλακώσεις στο πίσω μέρος, με τη βοήθεια των οποίων παρέχεται αερισμός και αποδέσμευση από το συμπύκνωμα.Μια αύξηση στις ράχες και τις αυλακώσεις έως 0,8 cm, χαρακτηριστική της ευρωστρωματικής, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου χάσματος υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας, αυξάνοντας έτσι τη δύναμη των αρθρώσεων. Η ευρωπαϊκή επένδυση στο τέλος της εργασίας ταξινομείται, συσκευάζεται σε ειδική ταινία (κυρίως 10 κομμάτια σε ένα πακέτο).

Ποικιλία "Extra" θεωρείται ότι είναι το υψηλότερο, για να ταιριάζει με αυτόν, το πάνελ τοίχου δεν πρέπει να έχει ένα μόνο ελάττωμα ή ακόμα και έναν κόμπο. Χαρακτηριστικά του Extra βαθμού επιτρέπουν να σχηματίσουν ξύλινες κατασκευές, και θα είναι τέλεια αισθητικά. Στην ομάδα Α, τα πρότυπα επιτρέπουν την παρουσία κόμβων και τη διαφορά χρώματος από τον συνηθισμένο χρωματισμό, αλλά και οι μηχανικές και καταναλωτικές ιδιότητες είναι επίσης πολύ καλές.

Βαθμός Β κατέχει μια ενδιάμεση θέση ανάμεσα στους κύριους τύπους Α και Γ, είναι σχετικά καλή και πωλείται για σχετικά λίγα χρήματα. Η κατηγορία Β περιλαμβάνει το ξύλο της δεύτερης κατηγορίας, επιτρέπεται ένας ορισμένος αριθμός οδοντωτών και πλεγμένων περιοχών στις επιφάνειες των σανίδων. Οι ρωγμές είναι μερικές φορές επιτρεπτές, οι κόμποι δεν πρέπει να πέσουν, αλλά μπορούν να προκαλέσουν επιταχυνόμενη βλάβη στον πίνακα τοίχου.

Βαθμός Γ Έχει εξαιρετικά χαμηλές απαιτήσεις πρώτων υλών - όπως το ξύλο μπορεί να περιέχει εκδηλώσεις αποσύνθεσης και σήψης, αρκετές ρωγμές και οδοντωτές περιοχές, οι οποίες έχουν σαφώς ανώμαλο χρώμα στην περιοχή. Στη διακόσμηση των αποφάσεων αυτών δεν ισχύουν, η μόνη χρήση - εργαλεία και αξεσουάρ για την εργασία.

  Η θερμοσόνη (δηλαδή, η θερμικά επεξεργασμένη ασπίδα) είναι ιδανική για εσωτερική διακόσμηση λουτρών και σάουνων, επειδή μπορεί να αντέξει θερμότητα πολύ καλύτερα από το συνηθισμένο. Συνεπώς, το αυξημένο κόστος είναι δικαιολογημένο. Κατά την προετοιμασία, η πρώτη ύλη διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασίες άνω των 200 μοιρών και ακόμη και εκτίθεται σε αυτήν με ατμό.

  Ως αποτέλεσμα:

  • η υγρασία του ξύλου μειώνεται.
  • αύξηση της πυκνότητας ·
  • μειώνει την ένταση απορρόφησης νέων μεριδίων υγρασίας από τον αέρα.
  • η διόγκωση εμποδίζεται με συνεχή επαφή με υγρά μέσα.

  Είναι δύσκολο να βρεθεί ένα καταλληλότερο υλικό για την κατασκευή και το φινίρισμα ατμόλουτρο από τον θερμικά επεξεργασμένο ασβέστη. Δεν καταστρέφει, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ποικιλία υλικού, και συνεπώς χάνει το μοναδικό σημαντικό μειονέκτημα.Με την επεξεργασία υψηλής ποιότητας ξύλο χάνει αιθέρια έλαια, ως εκ τούτου, αυξάνει την αντοχή του στη φωτιά. Ωστόσο, γνώστες των ζουμερών και πλούσιων αρωμάτων, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται αυτός ο τύπος ξύλου για διακόσμηση, επειδή δεν δίνει οσμή. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί η θερμοσκληρίνη πιο προσεκτικά από το συνηθισμένο, καθώς είναι σχετικά εύθραυστη.

  Διαστάσεις

  Τυπικές διαστάσεις της επένδυσης ασβεστίου:

  • Πάχους 1,25-1,5 cm.
  • χρησιμοποιημένο πλάτος - 8,7-8,8 cm.
  • πλάτος με αιχμές - 9,5-9,6 cm.
  • τυπικό μήκος - από 100 έως 300 cm.

  Η επένδυση μήκους 4 μέτρων χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια και μόνο εάν δικαιολογείται για τεχνικούς ή σχεδιαστικούς λόγους.

  Κανόνες εγκατάστασης

  Στη διαδικασία φινιρίσματος σάουνων και λουτρών, η επένδυση τοποθετείται είτε οριζόντια είτε κάθετα. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούνται συχνά φθηνές, συντομευμένες σανίδες, οι αρθρώσεις των οποίων είναι κρυμμένες κάτω από τα ράφια ή ένα διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με τη χρήση υλικού χαμηλότερου βαθμού σε μέρη που δεν είναι αφύσικα από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περιοχές που προσελκύουν το μάτι.

  Το πρώτο βήμα στο φινίρισμα είναι η δημιουργία θερμομονωτικής στρώσης στην οροφή και στους τοίχους. - για το σκοπό αυτό, το βασάλτο βαμβάκι χρησιμοποιείται με ένα στρώμα 50-100 mm. Αλλάζοντας το πάχος της θερμικής προστασίας, μπορείτε να αλλάξετε τις θερμικές ιδιότητες του δωματίου ως σύνολο. Η τοποθέτηση του βαμβακιού είναι απαραίτητη στα κενά της ξυλείας, η διατομή της οποίας είναι 50x50 ή 100x50 mm. Το φύλλο τοποθετείται πάνω του για να αντανακλά τη θερμότητα και οι αρμοί αντιμετωπίζονται με αυτοκόλλητη ταινία.

  Στη συνέχεια, η εργασία αρχίζει με ένα πλαίσιο καλά στρωμένων πηνίων, τοποθετημένο πάνω σε παρεμβύσματα πάχους 10-20 mm. Είναι πολύ βολικό να τοποθετήσετε την επένδυση τοίχου στους σφιγκτήρες, στερεωμένες με καρφιά ή βίδες. Αφού ολοκλήρωσαν τις προπαρασκευαστικές εργασίες, στις γωνίες και στις διασταυρώσεις των τοίχων και των οροφών έβαλαν εσωτερικές γωνίες και φιλέτα. Σε περίπτωση ανάγκης, χρησιμοποιούνται πιτσιλιές και εξωτερικές γωνίες.

  Ο πίνακας επιτρέπει την τοποθέτηση του πλαισίου από οποιαδήποτε γωνία.Αλλά οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από τις αριστερές πλαγιές. Για τη διακόσμηση των μεγάλων χώρων, είναι σκόπιμο να ληφθεί η ματς επένδυσης, η οποία δεν διαφέρει από τη συνήθη τεχνική, αλλά πολύ ευρύτερη. Δεν απαιτείται ασπρόμαυρο μπλοκ ζωγραφικής. Φυσικά βερνίκια, τα οποία επιπλέον προστατεύουν το υλικό από την υγρασία και τον ατμό, βοηθούν να δώσουν μια κομψή εμφάνιση σε αυτές τις κατασκευές.

  Σε ξύλινα κτίρια, η επένδυση πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας στην οροφή ή στους τοίχους. Είναι δυνατό να καλυφθεί ο εσωτερικός όγκος των δομών από τούβλα μόνο με το λουκέτο, το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις όπου προετοιμάζεται ένα κρυφό φράγμα ατμών, στεγανοποίηση και θερμομόνωση. Η κατακόρυφη και η διαγώνια στερέωση είναι καλύτερη από την οριζόντια, διότι σε αυτή την περίπτωση το νερό ρέει πιο γρήγορα και δεν σταματά στις σχισμές.

  Η χρήση της επένδυσης ασβεστίου δεν ακυρώνει τον υποχρεωτικό εμποτισμό αντικριστών τμημάτων και κατασκευών του κάδου με αντισηπτικές συνθέσεις και υδρόφοβα παρασκευάσματα. Αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο πριν από την εγκατάσταση, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς και κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου - τουλάχιστον μία φορά σε 6 μήνες. Συνιστάται η χρήση ειδικών πηκτωμάτων ή υγρών που δεν προκαλούν ξένες οσμές σε σημαντική θερμοκρασία και αυξημένη υγρασία.

  Το κόστος μιας ασκαλιού καθορίζεται από την ποικιλία και το μήκος της, και κατά τον υπολογισμό της ανάγκης για το υλικό πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή που εμφανίζεται στις συσκευασίες θα υπερβεί την πραγματικά χρήσιμη κάλυψη κατά 9%. Δηλαδή, για να τελειώσει το μέγεθος τοίχου 5 τετραγωνικών μέτρων. m, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό σχεδιασμένο για 5,5 m2.Το υπόλοιπο της ποσότητας θα σπαταληθεί κατά την κοπή, καθώς και λόγω πιθανών ελαττωμάτων στην επένδυση.

  Η τοποθέτηση της επένδυσης τοίχου από ασβέστη με τα χέρια σας είναι σχετικά απλή, αλλά αν απευθυνθείτε σε επαγγελματίες για βοήθεια, η εργασία θα γίνει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε σύγκριση με αυτό το όφελος, η αυξημένη αμοιβή δεν θα είναι τόσο μεγάλη.

  Πριν από την εγκατάσταση του Eurolining, είναι απαραίτητο να φυλάσσεται αυστηρά στην αρχική συσκευασία σε ένα στεγνό και καθαρό δωμάτιο. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να αποφευχθούν ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και επαφή με το ηλιακό φως. Προκαταρκτικός "εθισμός" του υλικού στο περιβάλλον επιτυγχάνεται με παραμονή 48 ωρών χωρίς συσκευασία. Αφαιρέστε τα σωματίδια σκόνης και τη βρωμιά από την ανάγκη επένδυσης, χρησιμοποιώντας ένα εντελώς στεγνό πανί, μόνο περιστασιακά μπορείτε να εφαρμόσετε ένα υγρό πανί. Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο αέρας στο δωμάτιο δεν είναι ψυχρότερος από +5 μοίρες και η υγρασία του είναι το πολύ 60%.

  Συνιστάται η βαφή ασβεστοκονιάματος πριν την εγκατάσταση, επειδή είναι απλούστερη και πιο αξιόπιστη - η στρώση βαφής θα εφαρμοστεί πιο ομοιόμορφα και θα είναι ισχυρότερη.

  Δείτε την ασπίδα ασπίδων στο επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο