Πώς να διορθώσετε την επένδυση τοίχων;

Στην εποχή μας, η ποικιλία των υλικών φινιρίσματος είναι πολύ διαφορετική. Υψηλής ποιότητας και όμορφα προϊόντα μπορούν να επιλεγούν τόσο για εξωτερικό όσο και για εσωτερικό. Ξεχωριστά, αξίζει να τονιστεί ένα τόσο δημοφιλές υλικό όπως η επένδυση. Σήμερα θα εξετάσουμε πώς να το στερεώσετε σωστά.

  Ειδικά χαρακτηριστικά

  Τα δωμάτια, διακοσμημένα με ξύλινα υλικά, φαίνονται απίστευτα άνετα και φιλόξενα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί αγοραστές επιλέγουν τέτοιες επιλογές σχεδιασμού.

  Για μια τέτοια ελκυστική απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία επιστρώσεων., από ειδικούς ξύλινους πίνακες μέχρι ξύλο από συγκολλημένα φύλλα. Ωστόσο, ένας από τους πιο δημοφιλείς και περιζήτητους διαφορετικούς τύπους επένδυσης.Αυτό το υλικό δεν είναι ασυνήθιστο - είναι εύκολο να το βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα.

   Η ποιοτική επένδυση από ένα δέντρο διακρίνεται από την εντυπωσιακή διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα προϊόντα αυτά μπορούν να εξυπηρετούν άψογα από 15-20 χρόνια χωρίς να χάσουν την αρχική εμφάνιση.

   Η ανθεκτικότητα των επενδύσεων τοίχων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάλληλη φροντίδα των ιδιοκτητών σπιτιού. Τέτοιες επικαλύψεις θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία από καιρό σε καιρό με ειδικά αντισηπτικά σκευάσματα. Είναι απαραίτητα για την προστασία του φυσικού υλικού από την εμφάνιση μύκητα ή μούχλας. Δεν είναι μυστικό ότι το ξύλο είναι ένα αγαπημένο "πιάτο" διάφορων εντόμων, αλλά με τη χρήση ειδικών εμποτισμών τέτοια προβλήματα μπορούν να ξεχαστούν.

   Κατά κανόνα, η επένδυση υφίσταται επεξεργασία με παρόμοια μέσα στο στάδιο της κατασκευής της. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το υλικό θα εξακολουθεί να χρειάζεται αυτο-φροντίδα. Ευτυχώς, τα καταστήματα πωλούν πολλά κατάλληλα προϊόντα και βερνίκια που θα παρέχουν εξαιρετική προστασία έναντι αρνητικών εξωτερικών παραγόντων.

   Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

   Η επένδυση είναι σωστά αναγνωρισμένη ως ένα από τα πιο περιζήτητα υλικά.Οι καταναλωτές επιλέγουν ένα τέτοιο φινίρισμα, καθώς δεν έχει μόνο αρμονική και φυσική εμφάνιση, αλλά και ορισμένες άλλες θετικές ιδιότητες.

   • Το κύριο πλεονέκτημα της επένδυσης είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Επί του παρόντος, δεν είναι κάθε υλικό φινιρίσματος μπορεί να καυχηθεί με τέτοια ποιότητα. Η επένδυση δεν εκπέμπει επικίνδυνες και επιβλαβείς ουσίες, ακόμη και αν βρίσκεται σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.
   • Η επένδυση μπορεί να δώσει μια τέλεια ομαλή και ευχάριστη στην επιφάνεια αφής.
   • Για την εγκατάσταση τέτοιων ξύλινων πλαισίων δεν είναι απαραίτητο να εμπλέκονται επαγγελματικές ομάδες κομμωτηρίων. Η στερέωση τέτοιων υλικών μπορεί να γίνει από μόνη της, ακολουθώντας απλές οδηγίες.
   • Πολλοί καταναλωτές σημειώνουν το ευχάριστο ξυλώδες άρωμα που είναι εγγενές σε τέτοιου είδους υλικά φινιρίσματος. Λόγω αυτής της ιδιότητας στο δωμάτιο δημιουργεί μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα.
   • Η υψηλής ποιότητας επένδυση διαθέτει ανθεκτικότητα σε μηχανικές βλάβες και ισχυρούς κραδασμούς. Δεν είναι τόσο εύκολο να σπάσει ή να καταστραφεί.
   • Η επένδυση δεν είναι υλικό εμπορικού σήματος, αλλά αν εμφανιστεί επιφανειακή ρύπανση, τότε δεν θα είναι απαραίτητο να ασκηθεί μεγάλη προσπάθεια για την απομάκρυνσή της.
   • Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική μονωτική ιδιότητα της επένδυσης. Το δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα τέτοιο φινίρισμα, θα διατηρήσει πάντα ένα άνετο μικροκλίμα.
   • Επίσης, η επένδυση έχει ιδιότητες ηχομόνωσης. Χάρη σε παρόμοια υλικά, η ακρόαση των εξωγενών ενοχλητικών θορύβων στο δωμάτιο μειώνεται σημαντικά.
   • Κάτω από το clapboard μπορείτε να αποκρύψετε μη αντιπροσωπευτικά στοιχεία όπως καλώδια και διάφορες επικοινωνίες.
   • Αυτό το φινίρισμα μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο σε μια χώρα ή εξοχική κατοικία, αλλά και σε ένα κανονικό διαμέρισμα της πόλης.
   • Είναι δυνατόν να τελειώσει clapboard όχι μόνο τοίχους, αλλά και μια οροφή. Οι επικαλύψεις που διακοσμούνται με αυτό τον τρόπο φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστες και τακτοποιημένες.

   Φυσικά, ο πίνακας τοίχων έχει τα μειονεκτήματά του. Θα πρέπει επίσης να τα διαβάσετε αν θέλετε να ανατρέξετε σε αυτό το υλικό στο σχεδιασμό του σπιτιού σας.

   • Για να εγκαταστήσετε την επένδυση τοίχων απαιτεί συχνά ένα πλαίσιο. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες δομές εγκατάστασης πρέπει να ισχύουν όταν πρόκειται για το φινίρισμα της οροφής. Επίσης, το πλαίσιο είναι απαραίτητο εάν οι τοίχοι στο δωμάτιο είναι πολύ άνισοι και έχουν αισθητές σταγόνες.
   • Το μειονέκτημα του πάνελ τοίχου μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι δεν είναι πυρίμαχο. Φυσικά, αυτή η ποιότητα μπορεί να διορθωθεί αν το υλικό αντιμετωπίζεται με ειδικά μέσα, αλλά ακόμη και δεν θα κάνουν τέτοιες πρώτες ύλες 100% μη εύφλεκτες.
   • Με τα χρόνια, η επένδυση τοίχων μπορεί να αλλάξει τις γεωμετρικές παραμέτρους. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες παραμορφώσεις συμβαίνουν εάν οι ιδιοκτήτες κακομεταχειριστούν ασταμάτητα για την περιποίηση ή δεν το συναρμολογήσουν σωστά.
   • Το clapboard δεν μπορεί να ονομαστεί φτηνό υλικό. Επιπλέον, πολλοί καταναλωτές το βρίσκουν αρκετά ακριβό.
   • Αναφέρθηκε παραπάνω ότι το clapboard πρέπει να διατηρείται περιοδικά με επεξεργασία με ειδικές προστατευτικές ενώσεις. Οι περισσότεροι καταναλωτές αποδίδουν αυτό το χαρακτηριστικό στο πλήθος των μειονεκτημάτων.

   Είδη

   Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες clapboard. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Εξετάστε τα με περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ξύλινο

    Η πιο δημοφιλής επένδυση από ξύλο.

     Η διαδικασία της κατασκευής του είναι μάλλον πολύπλοκη και συμβαίνει σε διάφορα στάδια. Μπορεί να επιτευχθεί η κατάλληλη ποιότητα τέτοιου υλικού φινιρίσματος Μόνο αν ακολουθείτε αυστηρά μια συγκεκριμένη τεχνολογία:

     • η πρώτη πλευρά προετοιμάζεται η σανίδα χύτευσης.
     • μετά από αυτό στεγνώνει με ειδικό βιομηχανικό τρόπο.
     • διεξάγονται περαιτέρω εργασίες για την τοποθέτηση αυλακώσεων.
     • τότε η ξύλινη επένδυση είναι προσεκτικά γυαλισμένη.
     • στο τέλος όλων των διαδικασιών παραγωγής, τα πάνελ που προκύπτουν είναι πάντα ταξινομημένα.

     Οι ιδιότητες της ξύλινης επένδυσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του ξύλου από το οποίο κατασκευάζεται.

     Aspen

     Οι σανίδες Aspen έχουν μια ελαφριά σκιά. Δεν υπάρχουν πρακτικά γήπεδα στη σύνθεσή τους. Τέτοια υλικά μπορούν να καυχηθούν με καλά χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης, έτσι χρησιμοποιούνται συχνά για εσωτερική διακόσμηση.

      Το Aspen paneling μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε λουτρά ή σάουνα. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ποιοτική επεξεργασία του υλικού έτσι ώστε να μην σαπίζει.

      Από έλατο

      Κατά κανόνα, για την κατασκευή της επένδυσης που χρησιμοποιούνται βόρεια ερυθρελάτης. Έχει ένα μάλλον πυκνό και συμπαγές ξύλο. Με τέτοια υλικά φινιρίσματος μπορείτε να διακοσμήσετε όχι μόνο τους τοίχους της κατοικίας, αλλά και το ανώτατο όριο.

       Η επένδυση ερυθρελάτης δεν φοβάται την υγρασία και την υγρασία.Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την πάροδο του χρόνου αλλάζει το χρώμα και γίνεται πιο σκούρο.

       Από πεύκο

       Pine clapboard είναι ένα από τα πιο κοινά. Είναι φθηνό, αλλά έχει άριστη ποιότητα, τόσο πολλοί καταναλωτές το επιλέγουν.

        Το clapboard πεύκου διακρίνεται από μια όμορφη φυσική δομή, η οποία επίσης καθίσταται πιο σκοτεινή με την πάροδο του χρόνου.

        Από δρυς

        Η επένδυση από ξύλο δρυός είναι ακριβή, αλλά δεν επηρεάζει τη δημοτικότητά της. Ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος δεν υπόκειται σε σήψη και είναι εύκολο να μεταποιηθεί.

         Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της επένδυσης δρυός είναι το εκπληκτικό χρώμα και η δομή του. Με αυτή τη διακόσμηση μπορείτε να μετατρέψετε το εσωτερικό, καθιστώντας το πλουσιότερο και πιο στερεό. Οι ειδικοί λένε ότι η επένδυση δρυός πρέπει να χύνεται και να μαγειρεύεται.

         Σκληρό ξύλο

         Τα χαλιά από σκληρό ξύλο πρακτικά δεν εκπέμπουν πίσσα και χαρακτηρίζονται από χαμηλή πυκνότητα. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε μια μπανιέρα ή σάουνα.

          Οι ξύλινες επενδύσεις τοίχων ενδέχεται να έχουν διαφορετική διατομή.

          • Standard. Τέτοιοι πίνακες είναι εφοδιασμένοι με ένα πρότυπο σύστημα ασφάλισης αυλακιού.Κατά κανόνα, τα στηρίγματα στην επένδυση τοίχων είναι πάντα ελαφρώς βραχύτερα από τα αυλάκια. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε με μια ισχυρή ρωγμή του ξύλου δεν υπάρχει παραμόρφωση του υλικού. Τα πάνελ με τυποποιημένη διατομή έχουν καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.
          • "Ήρεμος". Διαφορετικά, οι πίνακες με αυτό το τμήμα ονομάζονται "συλλογικοί αγρότες". Έχουν στρογγυλεμένες εξωτερικές γωνίες. Τέτοια υλικά φαίνονται πολύ τακτοποιημένα και τακτοποιημένα.
          • Επένδυση. Τέτοιες ποικιλίες ξύλινων επενδύσεων τοίχων έχουν μεγαλύτερη αυλάκωση, με αποτέλεσμα η επιφάνεια να αποκτά εντελώς διαφορετική εμφάνιση.
          • Softline. Τέτοια υλικά φινιρίσματος έχουν επίσης στρογγυλεμένες λοξοτμήσεις και μακρύ αυλάκι.

          Επίσης, η επένδυση από ένα δέντρο χωρίζεται σε κατηγορίες.

          • "Α". Αυτή η τάξη περιλαμβάνει πάνελ υψηλής ποιότητας. Μικροί κόμβοι μερικές φορές φαίνονται στην επιφάνεια τους, αλλά δεν πέφτουν. Επίσης σε αυτά τα υλικά μπορείτε να βρείτε μερικές μικρές ρωγμές και ρωγμές. Η επένδυση κατηγορίας Α μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για εσωτερική διακόσμηση.
          • "Σε". Οι ράγες αυτής της κατηγορίας έχουν μήκος 1,5 μ. Δεν μπορεί να έχει πάνω από 3-4 κόμβους στην επιφάνεια τους. Επίσης, αυτοί οι τύποι επένδυσης έχουν μικρές τσέπες ρητίνης και μη διαμέσου κενά.Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση τέτοιων υλικών για εσωτερική επένδυση.
          • "C". Τα υλικά αυτής της κατηγορίας δεν είναι υψηλής ποιότητας. Κατά κανόνα, κόβουν τα οικιακά κτίρια για τα οποία το σχέδιο δεν είναι τόσο σημαντικό. Σε τέτοιες πτέρυγες, μπορούν να πέσουν αισθητοί κόμβοι και συχνά υπάρχουν επίσης και σχισμές. Το χρώμα τους είναι πολύ απλό.
          • "Extra". Η εξωτερική επένδυση είναι ένα ιδανικό υλικό φινιρίσματος. Δεν υπάρχουν ελαττώματα στην επιφάνεια τέτοιων φύλλων.

          Μεταλλικά

          Αντί για ξύλινα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικό δακτύλιο. Τις περισσότερες φορές, τέτοια αντικείμενα αντιμετωπίζονται όταν χρειάζεται να τακτοποιήσετε τη βάση, η οποία βρίσκεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Τέτοιοι πίνακες δεν φοβούνται τις αρνητικές εξωτερικές επιρροές και προστατεύουν από αυτές τις βάσεις στις οποίες είναι εγκατεστημένες.

          Πολλοί καταναλωτές σταματούν την επιλογή στη μεταλλική επένδυση, καθώς έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Δεν απαιτεί περίπλοκη και τακτική φροντίδα, η οποία μιλάει για την απλότητα της.

           Το metalboard είναι καλό επειδή παρουσιάζεται σε ένα πολύ πλούσιο φάσμα χρωμάτων.Επιπλέον, αυτό το υλικό φινιρίσματος μπορεί να έχει διαφορετική υφή.

           Το πλεονέκτημα των μεταλλικών πινάκων είναι το γεγονός ότι είναι μη εύφλεκτα και δεν υποστηρίζουν την καύση. Αυτές οι ιδιότητες δεν μπορεί να καυχηθεί από το δημοφιλές ξύλινο δάπεδο.

           Τέτοια υλικά είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον. Στη σύνθεσή τους δεν υπάρχουν επικίνδυνες ενώσεις επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας με metalboarding. Επιπλέον, το υλικό αυτό μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στον τοίχο όσο και στην οροφή.

           Πλαστικά

           Εάν οι μεταλλικοί και ξύλινοι τύποι επένδυσης σας φαίνονται υπερβολικά ακριβοί, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε πιο προσιτές πλαστικές επιλογές. Τέτοιες επικαλύψεις κατασκευάζονται από χλωριούχο πολυβινύλιο. Αυτό το υλικό είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, γι 'αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγεία του νοικοκυριού.

            Κατά κανόνα, το πλάτος επένδυσης PVC είναι 10 εκατοστά. Τα ξύλινα στοιχεία έχουν παρόμοιες παραμέτρους. Επιπλέον, τα πλαστικά πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για εσωτερική αλλά και για εξωτερική διακόσμηση σπιτιού.

            Η πλαστική επένδυση γίνεται όχι μόνο μονοφωνική αλλά και πολύχρωμη. Σε ορισμένα καταστήματα μπορείτε να βρείτε πιο πρωτότυπα υλικά με ενδιαφέρουσες εκτυπώσεις ή μοτίβα. Ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα είναι τα πάνελ που μιμούνται φυσικό ξύλο.

            Για εξωτερική διακόσμηση συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδική επένδυση ανθεκτική στον παγετό. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται ειδικό πλαστικό, συμπληρωμένο με τα απαραίτητα πρόσθετα. Αυτό το υλικό φινιρίσματος αντέχει εύκολα τις χαμηλές και τις υψηλές θερμοκρασίες.

            Η πλαστική επένδυση για υπαίθρια εργασία δεν μπορεί να διαθέτει τόσο μεγάλη ποικιλία διαφορετικών χρωμάτων. Εδώ, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται μονόχρωμες παραλλαγές ήρεμων τόνων, καθώς και επιστρώσεις ξύλου.

            Τα πλεονεκτήματα της επένδυσης PVC περιλαμβάνουν:

            • θερμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες ·
            • πυρασφάλεια ·
            • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
            • μη ευπαθή σε μηχανική βλάβη.
            • διαπερατότητα υγρασίας.
            • μικρό βάρος;
            • δημοκρατικό κόστος (ιδίως σε σύγκριση με φυσικά υλικά από ξύλο) ·
            • ανεπιφύλακτα.

            Δεν είναι απαραίτητο να φροντίζετε τακτικά πλαστικό κάλυμμα με τη χρήση δαπανηρών μέσων. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε ακαθαρσίες και σκόνη.

            Προετοιμασία τοίχων

            Πριν από την τοποθέτηση του τοίχου (ειδικά αν είναι ξύλινο), είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τους τοίχους με υψηλή ποιότητα. Η ίδια η επένδυση μετά την αγορά θα πρέπει να τοποθετείται σε ένα στεγνό δωμάτιο για τουλάχιστον μια ημέρα. Εκεί πρέπει να σταθεί και να προσαρμοστεί σε θερμοκρασία δωματίου. Μόνο τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την κοπή του τελικού υλικού για να του δώσετε το επιθυμητό μήκος. Αν παραμελήσετε αυτό το στάδιο εργασίας, τα πάνελ δεν θα είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

            Όσο για τα ίδια τα τείχη, θα πρέπει να παρέχουν ένα καλό φράγμα ατμών. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να καρφώσουν τα πτερύγια. Το πλάτος τους δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 3 εκ. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να καρφωθούν σε βήματα 1 μ. Στη συνέχεια θα πρέπει να τραβήξετε μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο, φύλλο αλουμινίου ή υλικό στέγης και να το τοποθετήσετε στις σταθερές σχάρες. Μικρά ανοίγματα πρέπει να γίνονται στο πάνω και κάτω μέρος του φράγματος ατμών για την παροχή καλύτερου εξαερισμού.

             Αυτό το στάδιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυστηρά υποχρεωτικό, αλλά οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση του, αν μιλάμε για δωμάτιο με υψηλό επίπεδο υγρασίας από έξω.

             Στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό κιβώτιο κάτω από το ξύλινο έλασμα. Οι σχάρες με διατομή 20x40 cm πρέπει να στερεώνονται με κατσαβίδι. Ακολουθήστε το βήμα των 40-50 cm (οριζόντια). Ελέγχετε συνεχώς την εγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων χρησιμοποιώντας το επίπεδο τοποθέτησης.

             Με τη βοήθεια των πτερυγίων, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε σωστά τον τοίχο πριν εγκαταστήσετε την επένδυση τοίχων. Έτσι, οι πίνακες θα είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθούν στη βάση. Επιπλέον, για την κατασκευή ενός παρόμοιου πλαισίου θα πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι το κενό μεταξύ της επικάλυψης και του ξύλινου περιβλήματος αερίζεται.

             Εάν οι τοίχοι δεν έχουν μια επίπεδη επιφάνεια, τότε θα πρέπει να βάλετε κάτι επιπλέον κάτω από το κιβώτιο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κιβώτιο μεγαλύτερου πάχους. Για την επένδυση, ένα φύλλο κόντρα πλακέ, ένα ξύλινο μπλοκ ή μια σφήνα τοποθέτησης είναι η πλέον κατάλληλη. Το κιβώτιο πρέπει να στερεωθεί με μακριές βίδες και καρφιά-καρφιά. Οι κάτω πλάκες πρέπει να υποχωρήσουν από το πάτωμα 5 cm, καθώς σε αυτή την περιοχή θα υπάρχει μια πλίνθο. Η ίδια παύλα πρέπει να ακολουθείται στο πάνω μέρος της δομής, καθώς θα υπάρχει και πλίνθο, αλλά ήδη ένα ανώτατο όριο.

             Το κιβώτιο πρέπει να τοποθετηθεί γύρω από τα ανοίγματα των θυρών ή των παραθύρων. Τέτοια σχέδια είναι κατασκευασμένα όχι μόνο από ένα δέντρο, αλλά και από μέταλλο ή πλαστικό.

             Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ένα φράγμα υδρατμών στη βάση, το κιβώτιο πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας στον τοίχο. Εάν υπάρχει:

             • εάν τα πηχάκια στα οποία είχε συνδεθεί ο φράκτης υδρατμών ήταν στερεωμένα κατακόρυφα, τότε τα μέρη του καπακιού πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια και αντιστρόφως.
             • η στερέωση της σπάτουλας στις ράγες στις οποίες τοποθετείται ο φράκτης ατμού πρέπει να γίνεται με μακριές βίδες.

             Στα εμφανιζόμενα "παράθυρα" είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια θερμάστρα. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να αγοράσουν για αυτό το ορυκτό μαλλί. Η μόνωση πρέπει να στερεωθεί με σπάγγα πολυπροπυλενίου έτσι ώστε να μην συρρικνώνεται με την πάροδο του χρόνου.

             Είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός άλλου στρώματος φράγματος υδρατμών στη μόνωση. Θα πρέπει να συνδεθεί με μια τραχιά πλευρά στο μονωτικό στρώμα.

             Εργαλεία

             Για την τοποθέτηση του πλαισίου και των τοίχων επένδυσης τοίχων, πρέπει να έχετε τις ακόλουθες συσκευές:

             • κατσαβίδι?
             • διάτρηση με τα απαιτούμενα ακροφύσια.
             • επίπεδο κτιρίου ·
             • σφυρί?
             • σφυρί?
             • παζλ?
             • ηλεκτρικό συρραπτικό?
             • ξύλινες γωνίες.
             • αυτο-κοχλίες βίδες?
             • πυροβόλο όπλο;
             • νύχια;
             • προφίλ (για το πλαίσιο)?
             • συρραπτικά.

             Μέθοδοι συναρμολόγησης

             Συνολικά, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές για τον καθορισμό επένδυσης.Διαφέρουν ο ένας από τον άλλο στις κατευθύνσεις. Εξετάστε τα με περισσότερες λεπτομέρειες.

              Κάθετη

              Η επένδυση κάθετης τοποθέτησης γίνεται με αυτόν τον τρόπο:

              • Η λεπτομέρεια εκκίνησης ορίζεται στη γωνία. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε τα νύχια, τα οποία στη συνέχεια κρύβονται κάτω από μια διακοσμητική γωνία. Αν δεν έχετε αυτό το στοιχείο, μπορείτε απλά να δαγκώσετε τα καπάκια με πλαϊνούς κόπτες. Σφυρίστε τα νύχια όσο το δυνατόν προσεκτικά και προσεκτικά.
              • Ελέγχετε πάντοτε εάν τοποθετείτε σωστά την κάθετη τοποθέτηση του πάνελ τοίχου - οποιαδήποτε σφάλματα μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι τα επόμενα ελάσματα θα καμπυλώνονται όλο και περισσότερο.
              • Το σταθερό μέρος πρέπει να στερεωθεί με χρήση κλιματισμού. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των υπόλοιπων πτερυγίων. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εισαχθούν στα αυλάκια και μόνο στη συνέχεια να στερεωθούν.
              • Μετά από κάθε 5 στοιχεία είναι απαραίτητο να ελέγξετε την επιπεδότητα της επιφάνειας με επίπεδη επιφάνεια.
              • Το τελικό πτερύγιο πρέπει να κατατεθεί στις απαιτούμενες διαστάσεις.

              Οριζόντια

              Για να τοποθετήσετε την επένδυση οριζόντια, πρέπει να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

              • Lamella στην περίπτωση αυτή, πρέπει να καθορίσετε, ξεκινώντας από το ανώτατο όριο. Η αυλάκωση πρέπει να δείχνει προς τα κάτω.Εάν το τελείωμα είναι παρόμοιο με ένα στρογγυλεμένο κούτσουρο, τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί αυλάκι προς τα πάνω για να κρύψει τα σημεία σύνδεσης.
              • Η σύνδεση των μερών μαζί πρέπει να είναι η ίδια αρχή με την κάθετη μέθοδο εγκατάστασης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για μια πιο αξιόπιστη σταθεροποίηση του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να χτυπήσει πεθαίνουν.
              • Σταδιακά, κατεβαίνοντας από την κορυφή προς τα κάτω, όλα τα ελάσματα θα είναι πολύ πιο βολικά για να στερεώσουν με τη βοήθεια των καρφιών. Είναι πολύ σημαντικό να τα σφυρίσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλάπτετε το πρόσωπο του τοίχου.

              Υπολογισμός της ποσότητας υλικού

              Επιλέγοντας επένδυση, πρέπει να καταλάβετε το ποσό του τελικού υλικού που χρειάζεστε. Κατά κανόνα, το κόστος των ξύλινων πλακών αναφέρεται σε τετραγωνικά μέτρα (λιγότερο συχνά σε κυβικά μέτρα). Ωστόσο, ο στοιχειώδης μαθηματικός υπολογισμός σε αυτή την περίπτωση δεν θα λειτουργήσει, δεδομένου ότι τέτοιες παράμετροι όπως το μήκος των ελασμάτων, το ύψος της οροφής στο σπίτι, οι διαστάσεις των θυρών και των ανοιγμάτων παραθύρων θα επηρεάσουν την τετραγωνική.

               Υπάρχουν δύο τρόποι για να υπολογίσετε την ποσότητα της επένδυσης.

               • Διαισθητική. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να υπολογίσετε την περίμετρο της επιφάνειας, η οποία προγραμματίζεται να κόβεται με ελάσματα.Από εδώ πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Προσθέστε στο αποτέλεσμα 10-30% για τα απόβλητα. Αυτή η μέθοδος υπολογισμού είναι απλή, αλλά όχι η πιο ακριβής.
               • Μαθηματική. Αυτή η μέθοδος υπολογισμού είναι πιο σχολαστική. Για να γίνει αυτό, τα ελάσματα θα πρέπει να υπολογίζονται μεμονωμένα, λαμβάνοντας υπόψη το μήκος και το πλάτος τους, καθώς και τις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Για να υπολογίσετε, διαιρέστε την παράμετρο μήκους επιφάνειας από το πλάτος των ελασμάτων. Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε τον απαιτούμενο αριθμό επένδυσης. Ως αποτέλεσμα όλων των υπολογισμών, θα είναι δυνατή η επίτευξη μιας αρκετά ακριβής τιμής. Σε αυτή την περίπτωση, τα απόβλητα δεν μπορούν να μείνουν περισσότερο από 10%.

               Συμβουλές και κόλπα

               Εάν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας με τα τοιχώματα clapboard, τότε εσείς Θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες:

               • Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άσχημα κενά μεταξύ των ελασμάτων. Μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα ελαττώματα αν παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο του υλικού επίστρωσης.
               • Κατά τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικού, μην ξεχνάτε στοιχεία όπως πόρτες και παράθυρα. Γύρω τους πρέπει να χτίσετε ένα πλαίσιο. Οι πλαγιές από τον τοίχο μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με τα χέρια σας. Το κύριο πράγμα είναι να τηρήσουμε τις σωστές παραμέτρους διαστάσεων.
               • Αν θέλετε να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικά γεωμετρικά σχέδια στα δάπεδα με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τηρήσετε διάφορες επιλογές για τη διάταξη των πτερυγίων.
               • Το χειμώνα, η τοποθέτηση των επενδύσεων τοίχων δεν συνιστάται. Μια τέτοια εργασία είναι καλύτερο να αναβληθεί μέχρι το καλοκαίρι ή την άνοιξη, έτσι ώστε το υλικό να μην υποστεί παραμόρφωση.
               • Αν επιλέξατε ένα clapboard για φινίρισμα, το οποίο έχει σχήμα στρογγυλεμένου κορμού, θα πρέπει να τον εγκαταστήσετε με ένα αυλάκι προς τα πάνω. Αυτό είναι απαραίτητο για να κρύψετε την προσάρτηση μεμονωμένων εξαρτημάτων.
               • Πολλοί χρήστες είναι σίγουροι ότι η επένδυση μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε μεταλλικό προφίλ. Φυσικά, τέτοιες κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι πιο κατάλληλες για εκείνες τις περιπτώσεις όπου η οροφή στο δωμάτιο έχει πολύ μεγάλες ανωμαλίες και σταγόνες.
               • Αρχικά φαίνεται διαγώνιος δακτύλιος ταπετσαρίας. Θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο στο οποίο οι ράφια βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.
               • Μετά την εγκατάσταση, ο τοίχος απαιτεί τακτική συντήρηση. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα αστάρι για ξύλο, αντισηπτικές ενώσεις, βιο-πετρέλαιο, αλκυδικό βερνίκι, αντιπυρίνη, σχηματίζοντας ένα πυρίμαχο στρώμα και άλλες παρόμοιες ουσίες.Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επεξεργασία των επενδύσεων τοίχων πρέπει να γίνεται πριν από την άμεση εγκατάστασή τους.
               • Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο υλικό, δώστε προσοχή στην τάξη του, καθώς συνιστάται η επένδυση χώρων διαμονής με κάποιες επιφάνειες και άλλα κτίρια με άλλα ελάσματα. Φυσικά, για την εσωτερική επένδυση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα υλικά υψηλής ποιότητας της κατηγορίας "extra".
               • Κρατήστε εκ των προτέρων όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Οι βίδες πρέπει να βιδωθούν με ένα κατσαβίδι, καθώς αυτό θα απαιτήσει ένα ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, μην ξεχνάτε την ακρίβεια. Προσέξτε να μην προκληθεί βλάβη στο υλικό φινιρίσματος.
               • Σε περιοχές με υψηλή υγρασία, το δέρμα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε τα ελάσματα να μην ταιριάζουν στις αυλακώσεις μέχρι να σταματήσει. Χάρη σε αυτή την τεχνική, το υλικό δεν θα παραμορφωθεί.
               • Μην χτυπάτε τα αυλάκια με ένα σφυρί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υλική ζημιά.

               Ο τρόπος στερέωσης του ξύλινου καλύμματος σε διαφορετικούς τύπους αιτητών περιγράφεται στο βίντεο.

               Σχόλια
                Συντάκτης
               Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

               Αίθουσα εισόδου

               Σαλόνι

               Υπνοδωμάτιο