Πώς να σκεπάσετε ξύλινη κατοικία από το εσωτερικό;

 Πώς να σκεπάσετε ξύλινη κατοικία από το εσωτερικό;

Ξύλινο σπίτι είναι πάντα μια μοναδική άνεση και απερίγραπτη ατμόσφαιρα. Προκειμένου να μην χάσει αυτή την "φυσικότητα", πολλοί προτιμούν να το καλύψουν από μέσα με το clapboard. Ένα τέτοιο φθηνό και υψηλής ποιότητας φινίρισμα θα επιτρέψει την επίλυση πολλών δύσκολων προβλημάτων ταυτόχρονα. Η θήκη από το εσωτερικό είναι αρκετά δυνατή και ανεξάρτητα, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε όλα τα μυστικά και τις λεπτές λεπτομέρειες αυτής της επιχείρησης.

Πλεονεκτήματα και επιλογή της επένδυσης

Η επένδυση προσελκύει πολλούς ακριβώς επειδή είναι ένα φυσικό υλικό, χάρη στο οποίο θα είναι ευχάριστο να είσαι στο σπίτι. Το υλικό είναι απολύτως ασφαλές, δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες, είναι σχετικά φθηνό και πάντα φαίνεται υπέροχο.

Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτού του υλικού μπορείτε να λύσετε πολλά προβλήματα.Δεδομένου ότι ένα τέτοιο φινίρισμα αντιστέκεται τέλεια στις ακραίες θερμοκρασίες, θα χρησιμεύσει για πολλά χρόνια. Δεν παραμορφώνεται και δεν χάνει την αρχική του εμφάνιση. Χάρη σε αυτό αυξάνεται η μόνωση του δέρματος.

Επιπλέον, είναι ένα είδος εξαιρετικής μόνωσης που μπορεί να εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής.

Η επένδυση τοίχων είναι ένα καθολικό υλικό, καθώς είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε δωμάτιο και για την κάλυψη όχι μόνο των τοίχων, αλλά και της οροφής. Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος υλικού είναι πολύ ανθεκτικός, η επιλογή του πρέπει να προσεγγιστεί με επιδεξιότητα για να τελειώσει το σπίτι που σερβίρεται για πολλά χρόνια.

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, φροντίστε να δώσετε προσοχή στην τάξη του. Εξαιρετικής ποιότητας υλικό, φυσικά, είναι το καλύτερο. Η επένδυση κατηγορίας Α είναι επίσης μια ποιοτική πρώτη ύλη. Τα υπόλοιπα, "Β" και "C", είναι κατώτερης τάξης και επομένως δεν μπορούν να καυχηθούν με μια τέτοια ιδανική ποιότητα. Για εσωτερική διακόσμηση συνιστάται η επιλογή πλαισίων με πλάτος που δεν υπερβαίνει τα δεκαέξι χιλιοστά.

Ταυτόχρονα, να θυμάστε ότι τα πάνελ είναι πιο λεπτά από τα 12 χιλιοστά μπορεί να είναι πολύ εύθραυστα.

Τι άλλο πρέπει να δώσετε προσοχή είναι το είδος του ξύλου από το οποίο κατασκευάζεται το καπλαμά.Μπορεί να είναι πεύκα, σημύδα, βελανιδιά, τέφρα ή λάκκοι. Όλοι τους είναι ιδανικοί για εσωτερικούς τοίχους ή οροφές.

Αν προτιμάτε το υλικό του πεύκου, τότε θυμηθείτε ότι με το χρόνο αυτή η επένδυση θα γίνει ένα δυσάρεστο σκοτεινό χρώμα, αν δεν καλύπτεται με ένα ειδικό βερνίκι ή βαφή. Η τέφρα είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις ακραίες θερμοκρασίες και είναι εξαιρετική για δωμάτια με υψηλή υγρασία. Όσο για την δρυς, αυτό το υλικό δεν έχει προφανείς ατέλειες.

Το μόνο πράγμα είναι η υψηλή τιμή.

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Το μανδύα μέσα σε ένα ξύλινο σπίτι είναι δυνατό μόνο αν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξωτερικές εργασίες. Ξύλινο σπίτι, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα του, έχει αρκετά μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν προχωρήσουμε στα τελειώματα.

Φυσικά, κατά πρώτο λόγο - είναι υψηλή υγρασία, και ως εκ τούτου την εμφάνιση του καλουπιού και άλλων επιβλαβών οργανισμών. Επομένως, προτού προχωρήσετε στην επένδυση, τα τείχη πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά.

Το πάνελ τοίχου τοποθετείται πάντοτε σε στεγνούς και τέλεια επίπεδο τοίχους.διαφορετικά, κάθε ελάττωμα θα καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα ολόκληρης της εργασίας.

Προηγουμένως, όλοι οι τοίχοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειδικό παράγοντα ενάντια σε μύκητες και μούχλα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα αντισηπτικά, τα οποία πωλούνται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Πρέπει να επεξεργαστείτε όλους τους τοίχους, παρά το γεγονός ότι δεν επηρεάζονται από μούχλα.

Εάν είναι απαραίτητο, η εγκατάσταση πλαισιώσει μπορεί να μονώσει περαιτέρω τα τείχη και να φροντίζει για την πρόσθετη ηχομόνωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό βασισμένο σε ορυκτοβάμβακα ή να χρησιμοποιήσετε μια ειδική ταινία φραγμού ατμών.

Οποιαδήποτε μόνωση ή ειδική μεμβράνη πρέπει να τοποθετηθεί με μια επικάλυψη απευθείας στον τοίχο. Μπορείτε να τα ενισχύσετε με ένα ειδικό συρραπτικό. Οι ράβδοι θα πρέπει να τοποθετηθούν στην κορυφή αυτού του υλικού και όχι το αντίστροφο.

Μόλις οι τοίχοι είναι έτοιμοι, μπορείτε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα - κατασκευή πλαισίων, τα οποία θα καθοριστούν μετά την ίδια την επένδυση.

Το πλαίσιο μπορεί να κατασκευαστεί από μεταλλικό προφίλ ή από ξύλο. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον τοίχο κάθετα, οι ράβδοι πλαισίου πρέπει να τοποθετηθούν οριζόντια και αντίστροφα.

Συνιστάται η προετοιμασία των πτερυγίων που θα αποτελέσουν τη βάση του πλαισίου.Επιλέξτε πλάτος που δεν υπερβαίνει τα τριάντα χιλιοστά.

Το πλαίσιο πρέπει να γίνει στο ίδιο επίπεδο, διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει.

Η πρώτη ράγα, ανεξάρτητα από τον τρόπο τοποθέτησης της επένδυσης, πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά κάθετα. Κατά τη στερέωση της ράγας, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα στέλεχος. Για να γίνει ολόκληρο το πλαίσιο σε ένα ενιαίο επίπεδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σπειρώματα που πρέπει να τραβιούνται μεταξύ των πηνίων. Εστιάζοντας στα νήματα, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε τα υπόλοιπα στοιχεία του πλαισίου.

Κάνοντας το κιβώτιο, θυμηθείτε ότι η απόσταση μεταξύ των πηνίων δεν πρέπει να είναι περισσότερο από ή λιγότερο από πενήντα εκατοστά. Αφού όλα είναι έτοιμα, το κιβώτιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα ειδικό αντισηπτικό.

Έτσι, το προπαρασκευαστικό στάδιο ολοκληρώθηκε. Στη συνέχεια, πρέπει να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του ίδιου του τοίχου.

Επικάλυψη λεπτότητας

Επένδυση μέσα σε ένα ξύλινο σπίτι μπορεί να είναι οριζόντια και κάθετη. Όλα εξαρτώνται από το στυλ που θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο και, φυσικά, από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε το υλικό φινιρίσματος οριζόντια,Σας συνιστούμε να θυμηθείτε έναν απλό κανόνα. Η ακίδα πρέπει αναγκαστικά να βρίσκεται στο πάνω μέρος, και η αυλάκωση, αντίστοιχα, στο κάτω μέρος. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε σοβαρό πρόβλημα εάν εμφανιστεί υγρασία. Αν η αυλάκωση βρίσκεται στην κορυφή, τότε μπορεί να συσσωρευτεί νερό σε αυτό, ξεκινώντας έτσι την παραμόρφωση και θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μούχλας ή μύκητα.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του τοίχου από την οροφή στο πάτωμα, έτσι θα είναι πολύ πιο βολικό. Φυσικά, είναι δυνατό και αντίστροφα. Τα Reiki συνδέονται μεταξύ τους με νύχια, τα οποία πρέπει να οδηγούνται απαλά μέσα στην αυλάκωση. Όλα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά, ώστε να μην βλάψουν την επιφάνεια του ίδιου του πάνελ και να μην παραμορφώσουν το οπίσθιο τοίχωμα της αύλακας.

Και μπορείτε επίσης να καρφώσετε το υλικό φινιρίσματος με ειδικές αγκύλες, οι οποίες οι επαγγελματίες αποκαλούν "σφιγκτήρες". Τέτοιες αγκύλες συνήθως στερεώνονται με βίδες.

Ο πρώτος πίνακας θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μικρή απόσταση από το ανώτατο όριο περίπου ενός εκατοστού. Έτσι, θα υπάρχει φυσικός αερισμός των τοίχων, που θα βοηθήσει στην αποφυγή παραμόρφωσης του φινιρίσματος.

Η ίδια παύλα πρέπει να γίνει στο κάτω μέρος του τοίχου.

Δεν είναι απαραίτητο να στερεώνεται σφιχτά ο δακτύλιος, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστα διακριτό διάκενο μεταξύ των στοιχείων - ένα έως δύο χιλιοστά.Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε σε περίπτωση υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο, το δέρμα να μην παραμορφώνεται.

Αφού ενισχυθεί όλη η τοιχοποιία, ακολουθεί το τελικό στάδιο - αυτή είναι η ενίσχυση των σανίδων. Φυσικά, αυτό είναι απαραίτητο μόνο αν το θέλετε ο ίδιος. Το πλίνθο μπορεί να είναι δάπεδο και οροφή. Όλα εξαρτώνται από το είδος του σχεδιασμού και του στυλ που θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο.

Οι εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες μπορούν να διακοσμηθούν με ειδικές γωνίες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ξύλο. Αυτό θα δώσει το τελείωμα μια τελική εμφάνιση, καθώς και να βοηθήσει να κρύψει ελαττώματα και blemishes. Οι πόρτες μπορούν να είναι διακοσμημένα αντικείμενα.

Το ίδιο συνιστάται και για τα ανοίγματα παραθύρων.

Συμβουλές και κόλπα

Οι εμπειρογνώμονες μοιράζονται την εμπειρία τους στην τοποθέτηση των επενδύσεων τοίχων, και είναι καλύτερο να συμμορφώνεστε με τέτοιες συστάσεις για την επιτυχή εκτέλεση των δικών σας χεριών

  • Πριν αρχίσετε να εγκαθιστάτε τον τοίχο, συνιστάται να το αφήνετε ανοιχτό στο δωμάτιο για μία ημέρα. Έτσι, το φυσικό ξύλινο υλικό μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες του δωματίου, να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή παραμορφώσεων. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιηθεί κατά την ψυχρή περίοδο, το υλικό πρέπει να παραμείνει στο δωμάτιο για τουλάχιστον δύο ημέρες.
  • Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του τοίχου, αξίζει να μεριμνήσετε για την προστασία του, δηλαδή για την κάλυψη του υλικού από ψηλά. Η επεξεργασία του υλικού επένδυσης αποτελεί υποχρεωτικό μέρος της επισκευής. Έτσι, θα είναι δυνατή η προστασία των επενδύσεων τοίχων από εξωτερικές ζημιές και όχι μόνο. Μπορείτε απλά να το βερνίσετε. Και αν είναι εγκατεστημένο σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, τότε είναι απαραίτητο να το επεξεργαστείτε με μια προστατευτική ένωση.
  • Πριν τη συναρμολόγηση του πλαισίου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει τις περιοχές όπου βρίσκονται οι διακόπτες και οι υποδοχές.
  • Αφού επεξεργαστείτε τους τοίχους με μια αντισηπτική λύση, φροντίστε να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως και μόνο στη συνέχεια να συνεχίσετε να εργάζεστε.
  • Εάν το δωμάτιο δεν χρειάζεται να θερμανθεί, τότε είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθούν ράβδοι μικρότερες από πέντε εκατοστά για το πλαίσιο.
  • Προκειμένου τα καλύμματα των καρφιών να μην χαλάσουν το εξωτερικό του τοίχου, πρέπει να σφυρίσετε στα νύχια με ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται doboynik.

Μην τοποθετείτε κεφαλές νυχιών μεγαλύτερες από τρία χιλιοστά.

  • Εάν υπάρχει ανάγκη να κοπεί η επένδυση, τότε είναι καλύτερο να το κάνετε με το πιο συνηθισμένο σκαπτικό. Απλά επιλέξτε ένα εργαλείο με ωραία δόντια.
  • Σε περίπτωση που η τοποθέτηση του τοίχου γίνεται σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, συνιστάται η επεξεργασία όλων των πλαισίων με ειδικό βερνίκι ανθεκτικό στην υγρασία. Είναι δυνατή η τοποθέτηση πάνελ μόνο μετά από πλήρη ξήρανση ενός βερνικιού.
  • Επιλέγοντας τον τρόπο κάλυψης, θυμηθείτε ότι η κατακόρυφη κάλυψη των τοίχων είναι οπτικά ικανή να δώσει το δωμάτιο επιπλέον ύψος και η οριζόντια κάνει το δωμάτιο οπτικά πολύ ευρύτερο από ό, τι στην πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα, μπορείτε να μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο