Στερέωση επένδυσης σε κυματοειδές: λεπτότητα εγκατάστασης

 Στερέωση επένδυσης σε κυματοειδές: λεπτότητα εγκατάστασης

Η επένδυση εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών στο ντουλαπάκι του δωματίου που χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν χάνει τη δημοτικότητά του. Οι διακοσμητικές σανίδες χρησιμοποιούνται για τα τελικά λουτρά, τις σάουνες, τις βεράντες και τις βεράντες, τα κιόσκια και τα μπαλκόνια, τα δωμάτια στις εξοχικές κατοικίες, ακόμη και τα εξωτερικά κτίρια και τα γκαράζ. Η εφεύρεση των σφιγκτήρων διευκόλυνε σημαντικά την εγκατάσταση επενδύσεων τοίχων.

Τι είναι αυτό;

Περιέχει πίνακες ποιότητας δωματίων για ομορφιά, πρακτικότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Πιο πρόσφατα, όλα όσα δημιουργήθηκαν από ξύλο απλώς καρφώθηκαν στις επιφάνειες ή στερεώθηκαν με βίδες. Αλλά η πρόοδος δεν παραμένει ακίνητη.Υπήρχε μια ειδική συσκευή, παρόμοια με τη βάση με ένα άγκιστρο και τρύπες, για τη βελτίωση και διευκόλυνση της διαδικασίας εγκατάστασης - Klyaymer. Τα νύχια και το άλλο υλικό θα συμμετέχουν επίσης, αλλά για άλλες λειτουργίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η εφαρμογή klyaymerov έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των καρφιών και των βιδών.

 • Η διαδικασία κάλυψης επιφανειών δακτυλίου χαρακτηρίζεται από ευκολία και απλότητα. Ακόμη και ένας απροετοίμαστος πλοίαρχος θα μπορέσει να το κάνει αν υπολογίζει σωστά τα πάντα και τα σηματοδοτεί. Είναι επίσης δυνατή η αποσυναρμολόγηση της επένδυσης χωρίς προβλήματα.
 • Κολυμερή τοποθετούνται στη βάση, και όχι στην επένδυση, έτσι ώστε το υλικό δεν μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ζημιών, ρωγμών και άλλων ελαττωμάτων στην επιφάνεια του πίνακα. Αυτό εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής, λιγότερες πιθανότητες σήψης του δέρματος και απώλεια της όμορφης εμφάνισης.
 • Οπτική ακεραιότητα του σχεδίου. Τα ορατά στοιχεία των συνδετήρων μπορούν να χαλάσουν την ενιαία εμφάνιση της εσωτερικής δομής. Τα Klyaymery είναι εγκατεστημένα ανεπαίσθητα, έτσι ώστε οι σανίδες να ταιριάζουν άνετα μεταξύ τους, χωρίς να σχηματίζουν σχισμές και σταγόνες.
 • Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικά εργαλεία για εγκατάσταση.Όλες οι εργασίες γίνονται με σφυρί ή κατσαβίδι.
 • Η Klyymery παρέχει αξιοπιστία και αντοχή του σχεδιασμού, καθώς και επειδή είναι κατασκευασμένα από μέταλλο.
 • Πρόσθετη προστασία από παραμόρφωση.

Όπως κάθε άλλη μέθοδος κατασκευής, η τοποθέτηση ενός διακοσμητικού χαρτονιού στην κλυμερία έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το κόστος των προϊόντων. Ποιότητα τιράντες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εκτίμηση των τελειών σας. Αν και η εξοικονόμηση είναι δυνατόν να μειωθούν οι λειτουργικές ιδιότητες του επενδυμένου στρώματος, έτσι αυτό το ελάττωμα καλύπτεται πλήρως από όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού.

Είδη

Κατά την αγορά klyaymerov είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν πολλά μεγέθη. Οι διαφορές μεταξύ τους συνίστανται στο σκοπό - διαφορετικοί τύποι επένδυσης διαφέρουν σε πάχος.

Τα πιο συχνά πωλούνται οι εξής ποικιλίες:

 • Νο1 χρησιμοποιείται για επενδύσεις τοίχων από βινύλιο και πάνελ τοίχων.
 • No2 σας επιτρέπει να ρυθμίζετε βολικά τοίχωμα τοίχου από βινύλιο και πάνελ από MDF.
Νο1
No2
 • Νο3 Αυτός ο τύπος Klaimer είναι κατάλληλος για την τοποθέτηση πιο πυκνών πάνελ από χαρτόνι και μοριοσανίδες.
 • Ο αριθ. 4 παρουσιάζεται κυρίως για το Euromasking.
 • Νο5 είναι ένας κοινός συνδετήρας για διακοσμητική σανίδα από ασβέστη και ασβέστη.
 • Το No6 είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση ενός σπιτιού.
Νο3
Νο4, Νο5, Νο6

Τεχνολογία τοποθέτησης

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε για το εργαλείο και την ποσότητα των αναλωσίμων.

Για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται:

 • gon;
 • επίπεδο κτιρίου ή κατακόρυφη πτώση.
 • ταινία μέτρο?
 • κατσαβίδι ή απλό κατσαβίδι.
 • σφυρί

Για να υπολογίσετε πόσα κουτάκια πρέπει να αγοράσετε, πρέπει να γνωρίζετε την κατά προσέγγιση κατανάλωση προϊόντων ανά τετραγωνικό μέτρο φινιρίσματος. Συνήθως χρησιμοποιήστε 20 κλιπ klyimernyh. Συσκευασμένα σε 100 ή 200 τεμάχια σε ένα κιβώτιο.

Ως εκ τούτου, εάν θέλετε να καλύψει ένα δωμάτιο των 40 τετραγωνικών μέτρων. m, ο υπολογισμός θα μοιάζει με αυτό: 20 × 40 = 800 προϊόντα ή 4 πακέτα των εκατό τεμαχίων.

Κιβώτια τοποθέτησης

Το πέλμα είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την εσωτερική διακόσμηση που χρησιμοποιεί το clapboard. Λύσει δύο σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία οποιασδήποτε επισκευής.

 • Οριοθετεί την επιφάνεια της βάσης για να βελτιώσει την εμφάνιση του τοίχου ή της οροφής. Οι τοίχοι, ειδικά σκυρόδεμα ή τούβλο, είναι σπάνια 100% επίπεδες. Υπάρχουν σταγόνες, καμπυλότητα, διάφορες εσοχές και προεξοχές. Η χρήση του σκελετού σας επιτρέπει να ισιώσετε τον τοίχο χωρίς επιπλέον χρόνο ξυρίσματος, στόκου και άλλων υλικών.
 • Η επένδυση συνδέεται στις ράβδους πλαισίου. Η σύνδεση είναι πολύ πιο ασφαλής και ταχύτερη για την εκτέλεση σε μια ξύλινη επιφάνεια από ό, τι σε άλλους τύπους βάσεων.
 • Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης της επένδυσης τοίχου στο κιβώτιο, υπάρχει ένας χώρος μεταξύ της βάσης και των διακοσμητικών σανίδων, ο οποίος επιτρέπει τον αερισμό και δεν επιτρέπει τον σχηματισμό των αποτελεσμάτων υγρασίας και υγρασίας - σε διάφορους μικροοργανισμούς.

Κατά την τοποθέτηση του πλέγματος πλαισίου, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά σημεία, έτσι ώστε η επισκευή να διαρκέσει πολύ καιρό.

 • Για την ομοιόμορφη τοποθέτηση των επενδύσεων τοίχου σε όλη την περίμετρο του δωματίου, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς η διαδικασία εγκατάστασης με τη βοήθεια του επιπέδου του κτιρίου. Διαφορετικά, η καμπυλότητα μπορεί να γίνει ορατή στο μάτι και να χαλάσει ολόκληρη την εντύπωση του φινιρίσματος.
 • Για να στερεώσετε σταθερά και αξιόπιστα τις σανίδες, να μην κάμψετε, να παραμορφώσετε υπό την επίδραση του περιβάλλοντος και με την πάροδο του χρόνου, είναι προτιμότερο να τοποθετείτε κιβώτια κορδονιών σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 cm από την άλλη.
 • Το πλαίσιο είναι τοποθετημένο σε ειδικά μεταλλικά προφίλ στη βάση των τοίχων. Είναι δυνατή η χρήση προφίλ για φύλλα GCR.
 • Είναι απαραίτητο να προεπεξεργαστείτε το κλουβί με αντισηπτικόλύσεις για το ξύλο. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή του σχηματισμού μούχλας, σήψης και μύκητα στην επιφάνεια τόσο των ράβδων όσο και των επενδύσεων τοίχων. Έτσι, είναι δυνατό να αυξηθεί σημαντικά η διάρκεια ζωής του δέρματος.
 • Η σύνδεση σύνδεσης θα πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια δύο ή τριών υλικών. Αν χρησιμοποιείτε μόνο ένα καρφί ή βίδα, τότε η ποιότητα των εργασιών επένδυσης θα είναι αμφισβητήσιμη. Και με μηχανικά εφέ υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν από μεμονωμένες σανίδες, καθώς και ζημιές στα γειτονικά στοιχεία.

Σημείωση βάσης

Η σήμανση πρέπει να εφαρμόζεται ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία θα τοποθετηθεί η επένδυση τοίχου. Ο προσανατολισμός μπορεί να φέρει και διακοσμητική και πρακτική λειτουργία. Για παράδειγμα, σε λουτρά και δωμάτια ατμού συνιστάται να προτιμάτε την μέθοδο κάθετης επιμετάλλωσης έτσι ώστε η υγρασία που εναποτίθεται στις ραφές μεταξύ των σανίδων να μην συσσωρεύεται και να μπορεί να ρέει ελεύθερα προς τα κάτω.

Κάθετη εγκατάσταση περιλαμβάνει την τοποθέτηση συνδέσεων klyaymernyh σε απόσταση από τον τοίχο, η οποία είναι ίση με το μέγεθος της σανίδας και το πλάτος της.

Η οριζόντια σήμανση θα πρέπει να διασφαλίζει ότι ο βραχίονας τοποθετείται τόσο κοντά στο δάπεδο ώστε να δημιουργηθεί μια πρόσβαση για ένα σφυρί για να στερεωθεί ένα Kleimer.Για να ενισχυθεί η διακοσμητική επίδραση του φινιρίσματος, χρησιμοποιείται επίσης διαγώνιος σχεδιασμός ή συνδυασμός διαφόρων τρόπων τοποθέτησης των επενδύσεων τοίχων ώστε να επιτευχθούν ασυνήθιστα σχέδια στους τοίχους ή τις οροφές. Αυτές οι μέθοδοι είναι χαρακτηριστικές για οικιακούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση, η εργασία είναι δύσκολο να εκτελεστεί, χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση. Το κιβώτιο συνήθως είναι τοποθετημένο κάθετα προς την κατεύθυνση των σανίδων.

Εγκατάσταση επενδύσεων

Για οριζόντια θέση, πρέπει να πιέσετε την πλακέτα στον τοίχο με το άκρο. Προσπαθήστε να το κάνετε στενά και σιγουρευτείτε ότι χτενίζετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να στερεώσετε τους σφιγκτήρες με το υλικό.

Εάν επιλεγεί μια κάθετη εγκατάσταση, στη συνέχεια πρώτα σφίξτε τους βραχίονεςστη συνέχεια τοποθετήστε την αυλάκωση της σανίδας πάνω στα άγκιστρα. Μετά από αυτό, οι σανίδες θα εισάγονται το ένα μετά το άλλο στις αυλακώσεις με χτένες και η στερέωση θα εξασφαλίζεται από τους σφιγκτήρες.

Και στην πραγματικότητα, και σε μια άλλη περίπτωση, πρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθος των σανίδων μεταξύ τους για να αποφύγετε τα κενά.

Οριζόντια
Όρθια

Χρήσιμες συμβουλές

Μερικές συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε την ανθεκτικότητα, την αντοχή και τις διακοσμητικές ιδιότητες της επικάλυψης.

 • Εάν η βάση δεν περιέχει σημαντικές αποκλίσεις στην καμπυλότητα, είναι ακόμα καλύτερο να στερεώνετε τις σανίδες στην πλάκα με σφιγκτήρες.
 • Εάν η επένδυση χρησιμοποιείται για την επένδυση ενός ξύλινου σπιτιού, οι τοίχοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε προκατεργασία με αντισηπτικά υγρά, να καθαρίζονται όλα τα ελαττώματα και να σαπίζουν.
 • Κατά την εκτέλεση εσωτερικών εργασιών, η αγορά των επενδύσεων τοίχων πρέπει να διατηρείται τουλάχιστον μία ημέρα μέσα στο δωμάτιο, προκειμένου να αποφευχθεί η διαστολή ή συστολή μιας ήδη συναρμολογημένης επιφάνειας όταν αλλάξει η υγρασία και η θερμοκρασία.
 • Συνιστάται στην περίπτωση οριζόντιας τοποθέτησης σανίδων να αρχίσουν να τοποθετούνται από την κορυφή του χώρου έτσι ώστε το πρώτο στοιχείο να μην καταστρέφει την εμφάνιση. Εάν η τελευταία σανίδα, δίπλα στο πάτωμα, χρειάζεται κοπή, τότε όλα τα ελαττώματα και οι ρωγμές μπορούν να κρύβονται στο πέλμα του δαπέδου.
 • Η επένδυση από πλαστικό επιτρέπει την εργασία σε θερμοκρασία τουλάχιστον + 10 ° C για να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα των προϊόντων.
 • Η εργασία με ξύλινες σανίδες πρέπει επίσης να διεξάγεται σε θερμοκρασίες άνω των μηδενικών για ελαχιστοποίηση της συρρίκνωσης.
 • Για να αποφύγετε την είσοδο υγρασίας μέσα από τα διάκενα μεταξύ των σανίδων στη βάση, μπορείτε να εγκαταστήσετε προαιρετικά ένα στρώμα μεμβράνης με προστασία από την υγρασία. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υγρό στεγανωτικό και διάφορα συγκολλητικά.
 • Είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι σφιγκτήρες, ειδικά για προσόψεις και κατασκευές δρόμων. Το μέταλλο πρέπει να είναι ανθεκτικό στη σκουριά ώστε να αποφευχθεί η διάβρωση από τη δομή του ξύλου.
 • Εάν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε πρίζες ή καλώδια, χτυπήστε πρώτα πλήρως την επιφάνεια με clapboard, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πριόνι για να δημιουργήσετε μια τρύπα στην απαιτούμενη περιοχή.

Τελειώνοντας

Για να διατηρήσετε την επιφάνεια για πολύ καιρό διατηρώντας την αρχική της εμφάνιση και όμορφη φυσική λάμψη, είναι δυνατό να επεξεργαστείτε επιπλέον την επένδυση.

 • Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις σανίδες από τη συσσωρευμένη σκόνη κατασκευής. Εάν υπάρχουν ορατοί λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη για ξύλο ή κονίαμα.
 • Οι παρατυπίες και οι λεκέδες μπορούν να λειανθούν με γυαλόχαρτο.
 • Το αρχικό υλικό θα είναι απαραίτητο για περαιτέρω επεξεργασία. Έξω είναι απαραίτητο να περάσετε από τη σύνθεση πολυστυρενίου, μέσα στο υγρό με βάση το ακρυλικό.
 • Το αντισηπτικό δεν θα είναι περιττό, ειδικά σε ένα υγρό δωμάτιο και για εξωτερική χρήση.
 • Για να δώσετε μια όμορφη λάμψη και σκιά, μπορείτε να περπατήσετε στην επιφάνεια με βερνίκι. Τα εσωτερικά έργα διεξάγονται με τη βοήθεια αλκυδικών ή ακρυλικών χρωμάτων, οι συνθέσεις πολυουρεθάνης που είναι χρήσιμες για το εξωτερικό φινίρισμα είναι πιο αξιόπιστα αντίθετες με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού χτύπημα για clapboard, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο