Οι λεπτές αποχρώσεις του διακοσμητικού τοίχου

Οι σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή και την επισκευή βελτιώνονται συνεχώς, εμφανίζονται πολλά νέα υλικά. GCR, OSB, πλαστικό είναι σε ζήτηση και χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά το ξύλο εξακολουθεί να μην εγκαταλείπει τις δικές του θέσεις. Συγκεκριμένα, η επένδυση είναι πολύ δημοφιλής και δημοφιλής, εφαρμόζεται όταν καλύπτονται οροφές, τοίχοι, παράθυρα και πλαγιές πόρτας. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικά και εξωτερικά έργα.

Χαρακτηριστικά και Σκοπός

Η επένδυση είναι ένα φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Τα θετικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

 • Ωραία εμφάνιση. Η επανάληψη του αρχικού σχεδίου ξύλου καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος υλικού τελικής επεξεργασίας.Η ποικιλία χρωμάτων, αποχρώσεων και αντιθέσεων δίνει την ευκαιρία να εφαρμοστεί ενεργά στους σχεδιαστές στα δικά τους έργα. Μέσα από αυτό το υλικό, μπορείτε όχι μόνο να αλλάξετε την εμφάνιση του εσωτερικού των οικιστικών χώρων, αλλά και να κάνετε την πρόσοψη οποιουδήποτε σπιτιού πιο ελκυστική.
 • Ανθεκτικότητα. Πλάκες επένδυση καλά ενυδατωμένο με όλα τα είδη των προστατευτικών παραγόντων, η κατεργασμένη επιφάνεια θα εξυπηρετήσει περισσότερο από μια ντουζίνα χρόνια. Οι πλάκες ενώνουν το ένα το άλλο όταν τοποθετούνται, οδηγώντας σε μια εξαιρετικά ισχυρή επιφάνεια που προστατεύει τέλεια τους εσωτερικούς ή εξωτερικούς τοίχους από την επίδραση αρνητικών παραγόντων.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Ακόμα και εκείνοι που δεν γνωρίζουν τίποτε στην κατασκευή δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγκατάσταση. Η ευκολία εγκατάστασης προσελκύει έντονα τους καταναλωτές, δεδομένου ότι ξοδεύει ελάχιστο χρόνο στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων κανόνων τελικής επεξεργασίας, είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά για την αμοιβή των ειδικών.
 • Καλή μόνωση. Κατά την τοποθέτηση του τοίχου μεταξύ του τοίχου και του τοίχου του σπιτιού, σχηματίζεται ένα ασήμαντο στρώμα αέρα, το οποίο εξουδετερώνει τη διείσδυση ήχων τρίτων και εξασφαλίζει σιωπή στο σπίτι.
 • Εύλογη τιμή. Το κόστος του υλικού ποικίλλει σε ένα σχετικά ευρύ φάσμα, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή της οικονομικά βιώσιμης επιλογής. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση δεν απαιτεί προσεκτική προετοιμασία της βάσης, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της εκτίμησης των εργασιών φινιρίσματος.

Η επένδυση είναι σχεδόν καθολικό προϊόνπου χρησιμοποιούνται για την κάλυψη διαφόρων τύπων επιφανειών, που κυμαίνονται από τοίχους σε ένα δωμάτιο μέχρι οροφές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το τελείωμα ενός μπάνιου σε ένα διαμέρισμα, ένα μπάνιο, μια σάουνα, χώρους γραφείων, που αντιμετωπίζει ένα κούτσουρο ξύλο, ξύλο, πλαίσιο, σπίτια από τούβλα ή κτίρια από αεριωμένο σκυρόδεμα. Είναι δυνατή η στεγανοποίηση της στέγης, επειδή η χρησιμοποιούμενη άρθρωση γλώσσας και αυλάκωσης σας επιτρέπει να δώσετε στην επένδυση έναν τύπο μονολιθικής επικάλυψης.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Η επένδυση μπορεί να γίνει από ξύλο, από MDF (ξύλινα απόβλητα), καθώς και από PVC (πλαστική επένδυση).

Από ξύλο

Ξύλινη επένδυση είναι ο πρόγονος ολόκληρης της επένδυσης, η οποία δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά της στην εποχή μας. Η επένδυση του ξύλου χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική επένδυση των κτιρίων.Είναι ιδιαίτερα αξιοσέβαστη εμφάνιση στους διαδρόμους ή τις σάουνες. Φυσικά, για να είναι μακρά η διάρκεια ζωής μιας κουτάλας, ακόμα και σε μέρη με υψηλή υγρασία, πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγή κατάλληλων ειδών δέντρων, όπως τα φέτα ή η σπήλαιο. Άλλα είδη ξύλου (πεύκα, ερυθρελάτη) είναι κατάλληλα για χρήση σε πιο αποδεκτές συνθήκες θερμοκρασίας.

Αυτό το υλικό μπορεί επίσης να έχει διαφορετικό σχήμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προφίλ.

 • Πρότυπο προφίλ - μπροστινή πλευρά με ίσες λοξοτμήσεις τόσο στην πλευρά του αυλακιού όσο και στην πλευρά της ακίδας. Σε αυτή την περίπτωση, οι εξωτερικές γωνίες και τα άκρα του προφίλ είναι ίσια και φαίνονται κάπως ακατέργαστα.
 • Προφίλ με το όνομα "soft line" δίνει την ομαλή επιφάνεια μια ομαλότερη εμφάνιση, με τη βοήθεια στρογγυλεμένων λοξοτμήσεων. Η ήρεμη επένδυση φαίνεται επίσης ομαλή. Αλλά σε αντίθεση με την "μαλακή γραμμή", έχει μια ρηχότερη αυλάκωση και μια μικρότερη ακίδα, η οποία μειώνει σημαντικά την απόδοση του υλικού, καθώς οι κλειδαριές προφίλ μπορούν να διασκορπιστούν όταν η θερμοκρασία και η υγρασία κυμαίνονται.
 • Εάν στο τυπικό προφίλ κάνετε επιπλέον αυλακώσεις στην πίσω πλευρά του, τότε θα λάβετε το λεγόμενο επένδυση. Τέτοιες αυλακώσεις κατασκευάζονται για να αποτρέπεται η συσσώρευση συμπυκνώματος πίσω από το τοποθετημένο προφίλ, καθώς οι μάζες αέρα κυκλοφορούν μεταξύ της βάσης και του προφίλ.
 • Επένδυση "Αμερικανική". Λόγω της βιρτουόζης αντιγραφή του στερεού ξύλου είναι η πιο επιτυχημένη αντικατάσταση του μασίφ ξύλου. Η ζήτησή του συμβάλλει σε ένα αποδεκτό κόστος, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το κόστος του πίνακα. Η δημοτικότητά του οφείλεται επίσης στον ιδιόμορφο σχεδιασμό, ο οποίος κατάφερε να αιχμαλωτίσει τις καρδιές των σχεδιαστών και να αντισταθεί στις επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας και των βροχοπτώσεων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του για εξωτερική διακόσμηση.

Από MDF

Αυτό το υλικό μπορεί να αποδοθεί στο ξύλο, αλλά σχετικά. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή της είναι τα λεπτοκομμένα ξύλα ή σκόνη ξύλου. Χάρη στην εξειδικευμένη θερμική επεξεργασία της πρώτης ύλης, βγαίνει ένα αρκετά ισχυρό και σχετικά ελαφρύ υλικό, τα οικολογικά χαρακτηριστικά του καθιστούν δυνατή τη χρήση του ακόμα και στα παιδικά και υπνοδωμάτια.

Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του προφίλ του MDF είναι σχεδόν απεριόριστη. Λόγω της δυνατότητας να αναπαράγονται εξωτερικά όχι μόνο τα σχέδια του δέντρου, αλλά και το πρότυπο πέτρας, μαρμάρου και άλλων υλικών, το προφίλ έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα μεταξύ των ανθρώπων με μέτριο πλούτο υλικού.

Οι τοίχοι με επένδυση από MDF φαίνονται άνετα και κομψά.

Πλαστικά

Το προφίλ από πλαστικό ή PVC ενός πάνελ είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής των δύο πρώτων τύπων επένδυσης. Συχνά, η πλαστική εκδοχή επιλέγεται λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους, του χαμηλού βάρους της και της ίδιας ευκολίας τοποθέτησης και αξιοπιστίας κατά τη λειτουργία.

Χρησιμοποιείται με ασφάλεια τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Αν και αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα τέτοιο υλικό δεν θα προσθέσει κάποια άνεση στο εσωτερικό του δωματίου. Οι τοίχοι φαίνονται καλά (ή μερικά από αυτά), με επένδυση με πλαστική επένδυση στο μπαλκόνι ή στο μπάνιο. Ωστόσο, στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα, ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να φαίνεται λίγο αδέξιος. Όπου πάνελ από PVC φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά είναι στην οροφή, και στη συνέχεια μόνο σε κοινόχρηστους χώρους, όπως κουζίνα, μπάνιο, διάδρομο.

Όταν αποφασίζετε να εγκαταστήσετε πάνελ από PVC στην οροφή και στους τοίχους, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ανοικτή φλόγα ή κάτι ζεστό, καθώς το υλικό παραμορφώνεται ελεύθερα από τις υψηλές θερμοκρασίες, χάνεται χρώμα και στη συνέχεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί ή επισκευή.

Διαστάσεις

Αμέσως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέγεθος των συμβατικών και Eurolining διαφορετικά. Το μήκος, το πάχος και το πλάτος ενός κανονικού προφίλ καθορίζονται από τον κατασκευαστή.

Επένδυση από ξύλο που τυπικά τα τυπικά μεγέθη είναι στη μεγαλύτερη ζήτηση.

 • Το μικρότερο μήκος του σκάφους είναι 0,2 μέτρα, το μεγαλύτερο μήκος είναι 6 μέτρα. Αυτές οι διαστάσεις το καθιστούν ελκυστικό για εκείνους που σκοπεύουν να εκτελέσουν το κάλυμμα του μπάνιου, μπαλκόνι ή σαλόνι.
 • Το πλάτος του προφίλ μπορεί να κυμαίνεται από 76 έως 200 χιλιοστά. Αυτό το μέγεθος καθιστά δυνατή την εκτέλεση καπλαμά υψηλής ποιότητας τόσο εντός όσο και εκτός του σπιτιού.
 • Το πάχος της σανίδας συγχρόνως από 12 έως 40 mm, το μέγεθος της ακίδας είναι από 4 έως 5 mm.

Αν τα ξύλινα προφίλ αναλύονται σε μήκος, τότε χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα μεγάλα χρησιμοποιούνται για την επένδυση, τα σύντομα - για τις επενδύσεις στέγης.Οι μικρές σανίδες είναι φθηνότερες λόγω του γεγονότος ότι τα κενά κατασκευάζονται από τα υπολείμματα της παραγωγής μακριών σανίδων.

Οι διαστάσεις της επένδυσης μπορούν να κυμαίνονται από 1,5 έως 6 μέτρα. Το πάχος μπορεί να είναι 13,16 και 19 χιλιοστά. Το πλάτος της επένδυσης είναι 80, 100, 110 και 120 χιλιοστά. Αυτό το πλάτος είναι ιδανικό για την κάλυψη μεγάλων χώρων. Thorn μέγεθος - από 8 χιλιοστά έως 9.

Για το Euromask επιτρέπονται οι ακόλουθες διαφορές μεγέθους:

 • μήκος +/- 5 mm.
 • πάχος 0,7 mm.
 • σε πλάτος - ένα χιλιοστό.
 • το μέγεθος της ακίδας μπορεί να είναι +/- 0,5 mm.

Λεπτές λεπτομέρειες εγκατάστασης

Συνήθως, για την επένδυση του καλύμματος στο έδαφος, δημιουργούνται κορνίζες ξύλου με απόσταση μεταξύ των προφίλ των φορέων από 40 έως 60 cm. Παρόμοια, το υποσύστημα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένα μεταλλικά προφίλ, μόνο για τη στερέωση των σφιγκτήρων αντί για καρφιά (για χώρους με υψηλή υγρασία ανοδιωμένο ή χαλκό) είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μεταλλικές βίδες ή πριτσίνια με μικρό καπάκι τύπου LN 9 mm.

Οι σχάρες μπορούν να κατευθύνονται τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. Στην οριζόντια κατεύθυνση, τα κανάλια αντιστάθμισης στην πίσω πλευρά απομακρύνουν τέλεια την υγρασία (πολύ καλό για τους χώρους ατμού),και στην περίπτωση της οριζόντιας κατεύθυνσης της επένδυσης, η διείσδυση της υγρασίας μέσα στην κλειδαριά εμποδίζεται να πέσει κάτω (εξαιρετική για την κάλυψη των προσόψεων).

Πρέπει να πω ότι η τοιχοποιία από ξύλο, τοποθετημένη οριζόντια, μπορεί να εφαρμοστεί για την κάλυψη ξύλινων και μεταλλικών χωρισμάτων. Μερικές φορές είναι ακριβώς πάνω στα ράφια που καλύπτουν τους τοίχους των κτιρίων πλαισίων. Ένα καλό διακοσμητικό αποτέλεσμα μπορεί να εξαχθεί εάν οι σανίδες είναι εγκατεστημένες διαγώνια, αν και υπάρχουν δυσκολίες στην καλλιέργεια και τον προγραμματισμό της οικονομικής χρήσης του υλικού.

Καλύτερα είναι να τοποθετήσετε σανίδες στις επιφάνειες με περίβλημα (έως 10 mm). Μετά την τοποθέτηση, οι εξωτερικές και οι εσωτερικές γωνίες της διασταύρωσης κλείνουν με ξυλεία. Ομοίως, για αυτούς τους σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σχοινί από γιούτα, κάνναβη ή λινάρι, το οποίο συνδυάζεται άριστα με ξύλο και σφραγίζει αξιόπιστα τα τεχνολογικά κενά, καθώς επαναλαμβάνει όλες τις καμπυλόγραμμες επιφάνειες με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Πρόσοψη

Για να ολοκληρώσετε την πρόσοψη σε οριζόντια κατεύθυνση, συνιστάται η εκτέλεση εργασιών από κάτω προς τα πάνω. Ο πρώτος ιμάντας είναι τοποθετημένος με μια ακίδα κάτω και τοποθετημένος στο κιβώτιο.Ο δεύτερος πίνακας εγκαθίσταται έτσι ώστε η ακίδα του να εισέρχεται στην αυλάκωση του πρώτου, μετά την οποία θα πρέπει επίσης να τοποθετηθεί στο κιβώτιο. Όλα τα επόμενα πάνελ τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο.

Η στερέωση της επένδυσης στο κιβώτιο μπορεί να πραγματοποιηθεί με βίδες, καρφιά, βραχίονες συρραπτικό κατασκευής, καθώς και εξειδικευμένους συνδετήρες. Δεν θα έβλαπτε το γεγονός ότι οι σύνδεσμοι περνούν από τη λωρίδα αύλακας κατά την τοποθέτηση της σανίδας, τότε θα είναι αόρατοι. Κατά την εγκατάσταση κάθε πίνακα, είναι απαραίτητο να ελέγχεται αυστηρά η ακρίβεια της θέσης του - πρέπει να παραμένει παράλληλος με τους άλλους πίνακες. Οι στρεβλώσεις και οι αντισταθμίσεις δεν επιτρέπονται. Είναι επίσης σημαντικό οι σανίδες να βρίσκονται αυστηρά στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή δεν πρέπει να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες σε σχέση με το άλλο.

Για ανοίγματα θυρών και παραθύρων, χρησιμοποιούνται αρμοί τοίχων, εξειδικευμένες πλακέτες, γωνία προφίλ και πλάκες. Η δεύτερη επιλογή είναι η τοποθέτηση ταινιών σανίδων κάθετα στη βάση της πρόσοψης. Οι πίνακες τοποθετούνται και στερεώνονται σε κατακόρυφη θέση. Για τις αρθρώσεις τοίχου, χρησιμοποιούνται δύο λωρίδες, οι οποίες τοποθετούνται σε ορθή γωνία. Τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων γίνονται με τον ίδιο τρόπο (μια ράβδος ράβδων καλύπτει την έκταση, η δεύτερη οριοθετεί μια πλατφόρμα).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται η χρήση διπλού πλαισίου για την ευθυγράμμιση.Για αυτόν, οι ράβδοι είναι καρφωμένες σε δύο στρώματα, η κορυφή γίνεται κάθετα στον πυθμένα. Η ενίσχυση του πλαισίου απαιτείται σε μεγάλες προσόψεις, όπου η ίδια η μάζα της επένδυσης είναι μεγάλη και το φορτίο στη δομή στήριξης αυξάνεται.

Το βερνίκωμα και η βαφή του τοίχου πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και πριν από την εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει επεξεργασία με προστατευτικά μέσα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την επένδυση της πρόσοψης, η τοιχοποιία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με άλλα υλικά. Αυτό θα δώσει την εμφάνιση του σπιτιού μια πιο εκφραστική εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επένδυση διαφόρων χρωμάτων.

Εσωτερικό φινίρισμα

Πλάκα, φυσικά, μπορεί να καρφωθεί απευθείας στην οροφή ή στον τοίχο, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είναι λεία και κατασκευασμένα από ξύλο, πράγμα που συμβαίνει πολύ σπάνια. Κατά κανόνα, ένα πλαίσιο κατασκευάζεται αρχικά στην επιφάνεια (οι ράβδοι είναι σταθερές), και στη συνέχεια το υλικό που αντιμετωπίζει είναι καρφωμένο επάνω. Υπάρχει μια μικρή αλλά πολύ σημαντική απόχρωση. Εάν η επένδυση πρόκειται να τοποθετηθεί σε κατακόρυφη θέση, τότε οι ράγες πρέπει να είναι οριζόντια συσκευασμένες στον τοίχο σε βήματα περίπου 0,5-1 μέτρα. Εάν μια οριζόντια θέση έχει επιλεγεί για το περίβλημα, τότε οι πλάκες είναι διατεταγμένες κάθετα.

Αυτό γίνεται για πιο αξιόπιστη προσκόλληση του πλαισίου με το clapboard. Φυσικά, ο τοίχος πρέπει να είναι ομαλός, επειδή όλες οι πλάκες στο πλαίσιο θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα plumb και επίπεδο όταν εργάζεστε. Μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχέδιο. Οι ειδικοί συστήνουν να ξεκινούν από τη γωνία και να κινούνται με τσουγκράνα για να τσουγκράσουν.

Σε δωμάτια που δεν απαιτούν άψογη ομορφιά (ιδιαίτερα, κτίρια και βοηθητικά δωμάτια) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση και τα νύχια. Φυσικά, όχι συνηθισμένα καρφιά, αλλά ειδικά με μικρά καπάκια.

Μπορείτε να νικήσετε τις σανίδες στο κέντρο, αλλά για να σχηματίσουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, είναι καλύτερο να σφυροκόπημα στα καρφιά στα αυλάκια, τότε δεν θα είναι ορατά. Αλλά αν θέλετε η επιφάνεια να έχει μια ωραία αισθητική εμφάνιση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικές αγκύλες για στερέωση.

Συστάσεις

Η επένδυση πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες. Σε αυτό το στάδιο δεν πρέπει να υπάρχουν παραλείψεις ή ελαττώματα, διαφορετικά η επένδυση μπορεί να είναι εύθραυστη και δεν θα διαρκέσει πολύ.

Μεταξύ των πτερυγίων και της βάσης (τοίχος, πρόσοψη, οροφή και τα παρόμοια) Πρέπει να υπάρχει μετρητής αερισμού σε 1-2 εκατοστά. Συχνά, όταν τοποθετείται, παραβλέπεται, κλείνοντας το χώρο για εξαερισμό με θερμομόνωση. Για τον κανονικό αερισμό ανάμεσα στον εγκατεστημένο δαγκάνα και τη στρώση εξαερισμού πρέπει να αφήσετε κενό χώρο. Αν αυτό δεν γίνει, το υλικό θα αρχίσει να βρέχεται, να σπάει, να λυγίζει.

Εάν δεν υπάρχει χώρος αερισμού κατά τη διάρκεια της εργασίας, πρέπει να αφαιρεθεί το περίβλημα. Σε περίπτωση μόνωσης υπάρχουν 2 τρόποι για να δημιουργήσετε ένα κενό εξαερισμού: μπορείτε να αφαιρέσετε μέρος της μόνωσης ή να "αυξήσετε" το πλαίσιο, αυξάνοντας έτσι την απόσταση μεταξύ της βάσης και του δέρματος.

Κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης των χεριών τους κατά την ισοπέδωση των στρωμάτων Euro-rail, πρέπει να ενεργήσετε πολύ προσεκτικά. Για να μην χαλάσει το υλικό όταν χτυπά τα άκρα του, είναι απαραίτητο να υπολογίσει σωστά τη δύναμη κρούσης. Στην πραγματικότητα, εξαιτίας του φόβου για το διαχωρισμό ενός αυλακιού, συχνά όταν τοποθετούνται, παραμένουν μικρές αποπροσανατολισμούς των πηνίων. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται - το υλικό πρέπει να ταιριάζει απόλυτα ομαλά, ακριβώς παράλληλα με την αρχική ράβδο. Διαφορετικά, η κλίση θα αυξηθεί μόνο, λόγω της οποίας ολόκληρη η επένδυση θα είναι καμπύλη.

Εάν οι πίνακες είναι ήδη τοποθετημένες λοξά, πρέπει να βρείτε εκείνη με την οποία η διαφορά πήγε. Όλα τα διακοσμητικά στοιχεία πρέπει να εγκατασταθούν μετά την αποσυναρμολόγηση τους. Στη συνέχεια, η ανομοιογενής ράβδος ευθυγραμμίζεται και η επένδυση τοποθετείται πρώτα.

Όταν θερμαίνεται, το δέντρο αναπτύσσεται και συρρικνώνεται καθώς ψύχεται. Για να αντισταθμίσει το μετασχηματισμό των διαστάσεών του κατά την τοποθέτηση του δέρματος κατά μήκος του περιγράμματος του, εξοικονομεί χώρο λίγων χιλιοστών. Εάν η εγκατάσταση γίνει χωρίς κενό και οι σανίδες ακουμπάνε στους τοίχους, το δέρμα θα παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου. Για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το baseboard και να κόψετε ελαφρά τις ταινίες από τις άκρες. Έτσι, όταν αντιμετωπίζουν τους τοίχους, οι ακραίες πλάκες δεν πρέπει να φτάνουν σε γωνίες 5-6 mm. Το ίδιο - με αρμούς με την οροφή και τα πατώματα.

Συχνά, η επένδυση είναι στερεωμένη στο πλαίσιο με κλιματισμό (παρενθέσεις ειδικής διαμόρφωσης). Εν τω μεταξύ, οι συμβατικές αγκύλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν είναι απαραίτητο να στεγανοποιηθούν οι εσωτερικοί και ξηροί χώροι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καρφιά ή βίδες για εξωτερική επένδυση, καθώς και για την κάλυψη δωματίων με υψηλή υγρασία. Τα τυπικά στηρίγματα σε τέτοια επεισόδια παρέχουν μια μη ασφαλή εφαρμογή και το δέρμα παραμορφώνεται καθώς το ξύλο γίνεται υγρό και επίσης υπό την επίδραση από έντονες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Εάν η αίθουσα που καλύπτει με υψηλή υγρασία ή πρόσοψη υλοποιείται χρησιμοποιώντας όχι πολύ ισχυρές αγκύλες, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι σύνδεσμοι. Η ευκολότερη επιλογή είναι μέσω στερέωσης με καρφιά ή βίδες. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση τα καπάκια τους θα είναι ορατά στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν αυτό είναι απαράδεκτο, ο πίνακας θα πρέπει να αφαιρεθεί και να εγκατασταθεί εκ νέου χρησιμοποιώντας πιο αξιόπιστους συνδετήρες.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το μονωτικό θα πρέπει να καλύπτεται με προστατευτικό εξοπλισμό μετά την τοποθέτηση. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν γίνεται πάντα, κατά κανόνα, το υλικό εκτελεί τις λειτουργίες του χωρίς ειδική επικάλυψη. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μυκητιακών αναπτύξεων στην επιφάνεια. Εάν το δέντρο δεν έχει χρόνο να υποβαθμιστεί, είναι απαραίτητο το συντομότερο δυνατό να εφαρμοστεί μια προστατευτική ουσία σε αυτό. Εάν ο μύκητας έχει ήδη σχηματιστεί, η επιφάνεια των σανίδων πρέπει να επεξεργαστεί με ένα ειδικό εργαλείο από τον μύκητα και στη συνέχεια να εφαρμοστεί προστασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πριν από την εφαρμογή της προστασίας, η επιφάνεια είναι αμμοβολή για να αφαιρέσετε το αλλοιωμένο ξύλο.

Παραδείγματα επένδυσης

 • Υπάρχει η άποψη ότι η επένδυση τοίχων είναι πιο κατάλληλη για μπάνιο ή εξοχική κατοικία παρά για ένα διαμέρισμα και ένα εξοχικό σπίτι.Ένα τέτοιο λάθος αμφισβητείται με επιτυχία από σχεδιαστές που προσαρμόζουν αρμονικά το ξύλινο καπλαμά σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ και κατευθύνσεων.
 • Επένδυση του ξύλου στο εσωτερικό αρμονικά συνδυασμένο με ταπετσαρία, πλακάκια, γύψο. Με έναν επαγγελματικό συνδυασμό υφής, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομψό και κομψό εσωτερικό.
 • Η επένδυση μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού χώρου σε σκανδιναβικό στιλ. Σε αυτό το σχέδιο, είναι σε αρμονία με τεχνητή ή φυσική πέτρα και μεγάλες δοκούς στην οροφή.
 • Όποιος είναι ερωτευμένος με την Προβηγκία, σίγουρα θα ταιριάζει στην εκτέλεση των τοίχων του υλικού από το ξύλο φυσικών χρωμάτων. Σε αυτή την ενσωμάτωση, η σύνδεση ξύλου με γύψο και δάπεδα από ακατέργαστες σανίδες φαίνεται όμορφη και άνετη.
 • Ένα άλλο στυλ που απαιτεί τη χρήση φυσικού ξύλου καπλαμά είναι ρωσικά. Οι τοίχοι που είναι επενδεδυμένοι με ένα συγκρότημα κατοικιών μοιάζουν με ξύλινους τοίχους.
  • Είναι δυνατή η εφαρμογή επένδυσης και σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτή την ενσωμάτωση, τα υλικά βαμμένα με χρώμα σε ουδέτερο λευκό ή γκρι, και χρησιμοποιούνται ως φόντο για κορεσμένα αξεσουάρ.
  • Οι φίλοι του μινιμαλισμού είναι πιθανό να αρέσουν ο συνδυασμός της επένδυσης με μια αυστηρή επένδυσηκεραμικά και πέτρα.

  Πώς να επενδύσετε έναν τοίχο με clapboard, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο