Πλαστική επένδυση: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η επένδυση από PVC είναι ένα μοντέρνο και φθηνό υλικό φινιρίσματος. Αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο για ακριβά προϊόντα από φυσικά υλικά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Φινίρισμα υλικό από φυσικό ξύλο θα κοστίσει αρκετές φορές περισσότερο (το κόστος των πλαστικών πάνελ ξεκινά από 50 ρούβλια ανά τεμάχιο, το κόστος της φυσικής επένδυσης αρχίζει από 300 ρούβλια), αλλά θα εξυπηρετήσει αρκετές φορές λιγότερο. Αυτό οφείλεται στις ιδιότητες του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται η επένδυση από βινύλιο. Είναι κατασκευασμένο από πολυβινυλοχλωρίδιο με την προσθήκη βαφών και πλαστικοποιητών υπό τη δράση υψηλών θερμοκρασιών.

Για μεγαλύτερη περιβαλλοντική καθαρότητα, από το μείγμα αφαιρούνται τοξικές και επικίνδυνες ουσίες. Χρησιμοποιείται για την επένδυση και την επένδυση εξοχικών σπιτιών, μπαλκόνια, τοίχους και οροφές στα δωμάτια. Αυτός ο τύπος επένδυσης είναι εύκολος στην εγκατάσταση και είναι κατάλληλος για μεταφορά.Η επένδυση PVC κατάφερε να εδραιωθεί ως αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό φινιρίσματος.

Πλαστική επένδυση - μια από τις πιο σύγχρονες και προσιτές μεθόδους επιμετάλλωσης σήμερα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πλαστικών υλικών φινιρίσματος: απευθείας επένδυση, επένδυση φύλλων και πάνελ. Διαφέρει ως προς το μέγεθος και τον αριθμό των ραφών σύνδεσης.

Η πλαστική επένδυση είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτικό από το αντίστοιχο ξύλο και είναι ευκολότερο να το φροντίσετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την επένδυση εντός όσο και εκτός κτιρίων. Μετά από όλα, η επένδυση μεταφέρει τέλεια το αποτέλεσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας και της θερμοκρασίας σταγόνες.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την επένδυση σε δύσκολες συνθήκες, τότε υπάρχει μια ειδική εμφάνιση ανθεκτικό στον παγετό.

Οφέλη

Το κύριο χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της πλαστικής επένδυσης είναι η παρουσία κοιλοτήτων σε αυτό. Χάρη σε αυτά, το δέρμα έχει εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ευκολία χρήσης: η επιφάνεια δεν χρειάζεται να προετοιμαστεί για εγκατάσταση.Το περίβλημα είναι ικανό να κρύψει όλες τις ατέλειες και τις ατέλειες του τοίχου, ευθυγραμμίζοντας το.

Η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υλικού φινιρίσματος είναι 10-15 έτη. Ωστόσο, δεν διαβρώνει και δεν σαπίζει, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση μιας ελκυστικής εμφάνισης σε όλη την υπηρεσία.

Το κάλυμμα είναι ανεπιτήδευτο. Για να διατηρήσετε μια καλή εικόνα, αρκεί να το σκουπίζετε όσο γίνεται βρώμικο. Φόδρα ανθεκτικό στην υγρασία και δεν φοβούνται το νερό.

Σχεδιασμός

Τώρα, όταν επιλέγετε υλικά για επιμετάλλωση, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται όχι μόνο για την πρακτικότητα, τη θερμομόνωση και άλλες σημαντικές παραμέτρους, αλλά και για την αισθητική ομορφιά. Και σε αυτή την παράμετρο βινυλίου παρακάμπτει τους ανταγωνιστές της. Μετά από όλα, έχει μια καθαρή εμφάνιση, και δεν έχει ίση στον αριθμό και την ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων.

Η επένδυση από PVC ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Υπάρχει μια επιλογή που μιμείται άλλα επιχρίσματα και υλικά: κάτω από πεύκο, πέτρα, κλπ. Μετά το πλαστικό, τα πλαστικά δεν χρειάζεται να βαφτούν σε ένα αγαπημένο χρώμα, σε αντίθεση με την ξύλινη επένδυση. Τα πάνελ από PVC δεν χρειάζεται να χρωματίζουν την πάροδο του χρόνου, επειδή δεν ξεφλουδίζουν και δεν αποχρωματίζονται.

Ένα καλό επίδομα μετά από αυτό το φινίρισμα θα είναι μια οπτική αύξηση στο χώρο του δωματίου.Αυτό οφείλεται στην επιφάνεια ανακούφισης και σε υψηλό επίπεδο αντανάκλασης του φωτός (φαινόμενο καθρέφτη).

Μια εξαιρετική λύση θα ήταν να κάνει το πίσω φως πίσω από το δέρμα. Για να γίνει αυτό, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικά υλικά: οι τακτοποιημένες τρύπες μπορούν να γίνουν μόνοι σας. Αυτό το φως θα φαίνεται ασυνήθιστο και σίγουρα θα εκπλήξει τους επισκέπτες και τους γνωστούς.

Επίσης, το πλαστικό είναι εύκολο να διακοσμηθεί. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εφαρμοστεί αυτοκόλλητο φιλμ, βαφή, εκτύπωση οθόνης.

Οι πλαστικές επενδύσεις θα βοηθήσουν πολύ στην κάλυψη των σωλήνων, των καλωδίων κ.λπ. Μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν μεταξύ του τοίχου και της επένδυσης, χωρίς φόβο να αναφλεγούν οι καλωδιώσεις και η εμφάνιση πυρκαγιάς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό.

Η πλαστική επένδυση είναι καλή επειδή δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί μόνο κατακόρυφα ή οριζόντια. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές και τεχνολογίες προσφέρουν πολλούς άλλους, πιο όμορφους τύπους τοποθέτησής τους, για παράδειγμα, σε μια διαγώνιο.

Το καλό για εσωτερική εργασία ταιριάζει με την ομοιόμορφη επένδυση, για παράδειγμα, λευκό. Στο μοντέρνο εσωτερικό χρησιμοποιείται επίσης ματ και ελασματοποιημένη επένδυση. Είναι επιθυμητό να έχει χρώμα.

Πεδίο εφαρμογής

Αρχικά, η επένδυση τοίχων χρησιμοποιήθηκε μόνο για την κάλυψη των αυτοκινήτων. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, άνετο και όμορφο υλικό μεταφέρθηκε στο σπίτι. Αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι κατάλληλος για χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα βρωμιάς, υγρασίας και άλλων δυσμενών συνθηκών κάτω από τις οποίες η επένδυση από φυσικά υλικά δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα πλαστικό χρησιμοποιείται για την επένδυση μπάνια, κουζίνες, μπαλκόνια, λότζες και μπάνια. Μετά από όλα, δεν απορροφά δυσάρεστες οσμές. Αλλά σε άλλους χώρους, η επένδυση τοίχων μπορεί να χωρέσει τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο και να γίνει μέρος του σύγχρονου σχεδιασμού.

Τα πάνελ PVC είναι κατάλληλα για την κάλυψη της χώρας και της εξοχικής κατοικίας. Λόγω του χαμηλού κόστους και της υψηλής αξιοπιστίας τους, οι κάτοικοι του καλοκαιριού τους επιλέγουν. Επίσης, το πλαστικό είναι πολύ πλαστικό, χάρη σε αυτή την επένδυση PVC μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πιο άβολα μέρη. Επίσης, αυτός ο τύπος επένδυσης είναι ελαφρύς. Αυτό απομακρύνει το επιπλέον φορτίο από τους φέροντες τοίχους του σπιτιού.

Επίσης, η επένδυση χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πλακών παραθύρων, παρά το γεγονός ότι προορίζονται ειδικά υλικά για το σκοπό αυτό.

Συχνά εφαρμόζεται θερμική μεμβράνη στην επένδυση από βινύλιο, η οποία αυξάνει τη θερμομονωτική της ικανότητα.Λόγω αυτού, τα πλαστικά πάνελ χρησιμοποιούνται ως θερμομονωτικό υλικό σε εξοχικές εξοχικές κατοικίες και κιόσκια.

Διαστάσεις

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της επένδυσης από βινύλιο είναι μια ποικιλία των μεγεθών του. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται. Οι τυποποιημένες διαστάσεις της πλαστικής επένδυσης είναι παρόμοιες με τις διαστάσεις του αναλόγου ξύλου: μήκος - 6 μέτρα, πλάτος - 100 mm, πάχος - 10 mm. Εκτός από τη συνηθισμένη επένδυση, το PVC μπορεί να κοπεί στα τμήματα που χρειάζεστε.

Το πλαστικό εκτίθεται εύκολαεπομένως, για να το καταλάβουμε, δεν είναι καν απαραίτητο να έχουμε ένα μύλο στη θέση του - ένα κανονικό χειροκίνητο χειριστήριο θα αντιμετωπίσει καλά αυτό το έργο. Εάν δεν το έχετε, μην απογοητεύεστε, ακόμα και με ένα συνηθισμένο μαχαίρι με αιχμηρά άκρα, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την επένδυση στο επιθυμητό μέγεθος.

Θα πρέπει επίσης να καθορίσετε εκ των προτέρων το πλάτος του υλικού. Εάν αυτή θα καλύψει το ανώτατο όριο, είναι καλύτερο να επιλέξετε το ευρύτερο - 380 mm. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να καλύψετε και λιγότερες αρθρώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις, κατάλληλη επένδυση. Ωστόσο, χάριν του πλάτους, πρέπει να θυσιάσετε ένα μακρύ: το μέγιστο μήκος των φαρδιών πλακών είναι 3 μέτρα και το κανονικό μήκος είναι 220 cm.

Έχει πλάτος 15 έως 50 εκ. Πάνω απ 'όλα, τα πάνελ έχουν πλάτος 25 εκ. Συχνά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού και των οροφών γιατί φαίνονται πολύ ελκυστικά και κομψά αλλά έχουν πολύ λίγα κενά η υγρασία μπορεί να εισέλθει και είναι πολύ ευκολότερη και ταχύτερη για να διορθωθεί.

Συμβουλές και κόλπα

Για την επένδυση με πλαστικό νάρθηκα, δεν είναι απαραίτητο να προσλάβετε έναν πλοίαρχο, όλα μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Και για αυτό δεν χρειάζεται καν να κάνετε διακοπές - μπορείτε να αντιμετωπίσετε το έργο σε μερικές ημέρες. Μετά από όλα, ένα άλλο πλεονέκτημα της επένδυσης τοίχων βινυλίου είναι η ευκολία χρήσης. Για την εγκατάσταση, πρέπει να αγοράσετε ειδικά εξαρτήματα και γωνίες. Είναι επίσης επιθυμητό να έχετε ένα κορμό, έναν puncher (σε περίπτωση που κάνετε επιδιορθώσεις στο διαμέρισμα), πείρους και βίδες. Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε εκ των προτέρων τη θέση των διακοπτών και των υποδοχών.

Κοπή τρύπες για αυτούς δεν θα είναι δύσκολο, αλλά είναι καλύτερο να το κάνετε πριν να το συνδέσετε στον τοίχο. Για να καθορίσετε πόσα υλικά θέλετε να αγοράσετε, πρέπει να μετρήσετε το μήκος και το ύψος ενός τοίχου και να πολλαπλασιάσετε αυτές τις παραμέτρους. Επαναλαμβάνοντας αυτή τη λειτουργία με κάθε τοίχο και προσθέτοντας τα αποτελέσματα που προκύπτουν, μπορείτε να προσδιορίσετε τη συνολική επιφάνεια των τοίχων. Αυτό ακριβώς χρειάζεται να αγοράσετε υλικό.

Κατά την κάλυψη του σπιτιού, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το ίδιο το πλαστικό δεν είναι πολύ ισχυρό, αν και έχει κυρίως θετικές κριτικές. Δεν θα είναι δυνατό να κρεμάσετε βαριά αντικείμενα στην επιφάνεια με επένδυση με ράμφους: ράφια, ντουλάπια κ.λπ. Είναι επίσης αδύνατο να εκθέσετε τους πίνακες σε μηχανικές καταπονήσεις: κτυπήστε, στηρίξτε οτιδήποτε. Μπορεί εύκολα να σπάσει. Αυτό είναι το μόνο αρνητικό αυτού του υλικού και μόνο σε αυτή την παράμετρο είναι κατώτερη από τις αντίστοιχες του ξύλου.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή;

Κατά την επιλογή της επιμετάλλωσης πρέπει να δίνεται προσοχή στις πλευρές - "αυλακώσεις". Τα περισσότερα από αυτά - το καλύτερο. Δείτε επίσης την απόσταση μεταξύ τους - δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 mm.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να αποφασίσετε αμέσως τι θέλετε να τοποθετήσετε στο δωμάτιο με - επένδυση από βινύλιο ή πλαστικά πάνελ. Διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος και τη μέθοδο σύνδεσης.

Η πλαστική επένδυση είναι δημοφιλής στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της ΚΑΚεπομένως, πρόσφατα εμφανίστηκαν πολλές εταιρείες των οποίων τα προϊόντα δεν είναι επίσημα πιστοποιημένα και παράγουν προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Ως εκ τούτου, κατά την αγορά, αξίζει να επιλέγουν μόνο τα προϊόντα των αποδεδειγμένων και αξιόπιστων κατασκευαστών.

Κατά την επιλογή των πλαστικών πάνελ θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά τους. Η επένδυση από PVC μπορεί να εκπέμπει δυσάρεστη οσμή. Όταν καίγεται, απελευθερώνονται ουσίες επιβλαβείς για το σώμα. Ωστόσο, το ίδιο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται επένδυση από βινύλιο χρησιμοποιείται στην ιατρική (για πακέτα φαρμάκων) και στον τομέα των τροφίμων (τα τρόφιμα είναι συσκευασμένα σε αυτό). Αυτά τα γεγονότα μιλούν για την περιβαλλοντική ασφάλεια και αξιοπιστία του προϊόντος.

Πρέπει να εξετάσετε την ποιότητα του πλαστικού χρώματος κατά την αγορά. Πολλοί κατασκευαστές, για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, δεν αναμιγνύουν τη βαφή στη πλαστική μάζα κατά την κατασκευή, αλλά εφαρμόζουν χρώμα απευθείας στην επιφάνεια. Αυτό είναι γεμάτο με αποχρωματισμό του πάνελ τοίχου με το χρόνο και την παρουσία μεγάλου αριθμού γρατζουνιών και τσιπ, ειδικά όταν η απρόσεκτη μεταφορά.

Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη στενή εφαρμογή των πλαισίων μεταξύ τους. Είναι απαραίτητο το κενό μεταξύ της ακίδας και του χείλους να είναι ελάχιστο. Διαφορετικά, ο πίνακας τοίχου θα χάσει τα πλεονεκτήματα μόνωσης.

Έτσι, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι η επένδυση από PVC υπερβαίνει κατά πολλούς τους φυσικούς ομολόγους της.Εξαιτίας αυτού, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων τείνουν να επιλέγουν αυτό το συγκεκριμένο υλικό για να καλύψουν το διαμέρισμα ή να αντιμετωπίσουν μια οικιστική ή εξοχική κατοικία. Μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Εάν επιλέξετε όλες τις συστάσεις και δεν αγοράσετε ένα ψεύτικο, τότε τελειώνοντας θα σας ευχαριστήσει εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για πολλά, πολλά χρόνια.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Η πλαστική επένδυση είναι ιδανική για την κάλυψη των μπαλκονιών και των λότζων λόγω της θερμομόνωσης. Εάν τα παράθυρα του μπαλκονιού σας βλέπουν έναν πολυσύχναστο δρόμο, τότε θα βρείτε ένα άλλο πλεονέκτημα: είναι πολύ εύκολο να σκουπίσετε τη σκόνη από πλαστικό.

Επίσης, η επένδυση από βινύλιο θα φαίνεται τέλεια στο μπάνιο. Δεν θα εξασθενίσει ή θα χάσει την ομορφιά του με την πάροδο του χρόνου. Για μια ποικιλία λουτρών, θα είναι δυνατόν να επιλέξετε ένα υλικό με θέα στη θάλασσα.

Η πλαστική επένδυση τοίχων είναι επίσης κατάλληλη για την κουζίνα. Η ποικιλία των χρωμάτων θα το κάνει πιο ελαφρύ και πιο ενδιαφέρον. Και η απλότητα στον καθαρισμό και την ανθεκτικότητα θα ευχαριστήσει την οικοδέσποινα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλαστική επένδυση - στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο