Τυπικά μεγέθη επένδυσης

Η διακόσμηση των εξοχικών σπιτιών και των εξοχικών σπιτιών με ξύλινη επένδυση τους δίνει μια ζεστή, νοσταλγική εμφάνιση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μια επιλογή από ξύλινα διακοσμητικά μέρη με διαφορετική υφή, σχήμα και ποιότητα υλικών μπορεί να έχει πολλές επιλογές. Και χάρη στις δεξιότητες των σχεδιαστών και κατασκευαστών, το σπίτι θα γίνει ένα αριστούργημα ξύλινης αρχιτεκτονικής.

Όπου χρησιμοποιείται

Κατά την κατασκευή των πρώτων επιβατικών αυτοκινήτων, λόγω των χαμηλών χαρακτηριστικών έλξης των μηχανών εκείνης της εποχής, απαιτήθηκε ότι το βάρος της αμαξοστοιχίας αντιστοιχούσε σε αυτές τις ικανότητες. Στη συνέχεια προτάθηκε να κατασκευαστεί το περίβλημα των βαγονιών των σανίδων ειδικής μορφής, το οποίο παρείχε κάποια σφίξιμο των βαγονιών. Από εδώ και το όνομα "Lining".

Το ντουλάπι καλύπτει ή περιστρέφει διάφορα δωμάτια. Πρόκειται για υλικό για εσωτερική επένδυση δωματίων, βεράντες, μπαλκόνια, λότζες, λουτρά, γκαρνταρόμπα, βεράντες. Φαίνεται καλά στο σπίτι με το εξωτερικό περίβλημα και American. Υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για επένδυση της εξοχικής κατοικίας και του ιδιωτικού τομέα, φινίρισμα διαμερισμάτων και χώρων γραφείων. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των προτεινόμενων νέων μορφών και προφίλ των ντουλαπιών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η επένδυση είναι μια αλεσμένη, συχνά ξύλινη σανίδα, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή και διακόσμηση διαφόρων οικιακών χώρων. Αυτό δεν είναι ένα ανακυκλωμένο προϊόν, αλλά ένα συμπαγές υλικό από ξύλο, ειδικά επεξεργασμένο για βολική συναρμολόγηση όταν καλύπτει τοίχους, οροφές και άλλα στοιχεία των χώρων στέγασης και βοηθητικών χώρων. Το υλικό επένδυσης δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες, με εξαίρεση τους αντιδιαβρωτικούς παράγοντες και την επίδραση των παρασίτων ξύλου.

Όλα τα τελικά προϊόντα με τη μορφή δακτυλίου πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις των προτύπων που υιοθετούνται στην ΕΕ και τη Ρωσία.

Οι κύριες διαστάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ:

 • πάχος;
 • πλάτος (χρήσιμο);
 • μήκος;
 • μέγεθος ακίδων.

Το υλικό εκκίνησης για την παραγωγή αυτού του τύπου προϊόντων είναι τα κωνοφόρα δέντρα (πεύκα, ερυθρελάτη, λάρις), ως τα φθηνότερα και πιο προσιτά για επεξεργασία και χρήση. Αλλά για ακριβές επενδύσεις, συχνά χρησιμοποιείται σκληρό ξύλο.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κωνοφόρα, ειδικά η ερυθρελάτη και το πεύκο, εκπέμπουν πίσσα όταν θερμαίνονται έντονα, επομένως διαφορετικά είδη πρέπει να συνδυαστούν για να κόψουν τα λουτρά για να εξαλειφθούν οι δυσάρεστες αισθήσεις.

Για την επίστρωση λουτρών και δωματίων λουτρών χρησιμοποιούν μια ολόκληρη σειρά από είδη δέντρων από τα οποία μπορεί να γίνει επένδυση. Ένα ιδιαίτερο μέρος εδώ είναι ασβέστη. Οι καθολικές και θεραπευτικές του ιδιότητες την καθιστούν ιδανική επιλογή για μπάνιο.

Τα αιθέρια έλαια που απελευθερώνονται από τη φιάλη κατά τη διάρκεια της θέρμανσης έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών. Μείνετε στο ατμόλουτρο, κομμένο με ασβέστη, ανακουφίζει από κρυολογήματα. Επιπλέον, η φιάλη αντιστέκεται στην υγρασία και διατηρεί μια μακρόστενη επιφάνεια.

Είδη

Σύμφωνα με το σκοπό, το σχήμα, το τμήμα, την ανακούφιση, οι μέθοδοι συναρμολόγησης της επένδυσης μπορεί να είναι διαφορετικές επιλογές που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στην κατασκευαστική πρακτική. Επίσης, υπάρχουν νέες μορφές που προσφέρουν σχεδιαστές και κατασκευαστές υλικών κατασκευής και φινιρίσματος. Διαφορετικοί τύποι ξύλου χρησιμοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους.

Larch - το πιο ανθεκτικό ξύλινο υλικόπου καταλαμβάνει τις δημοφιλέστερες γραμμές μεταξύ εκείνων που ζουν σε σπίτια διακοσμημένα με ξύλο.

Στα οικόπεδα κοντά στις εξοχικές κατοικίες, οι τοίχοι των σπιτιών, βεράντες, κιόσκι, βεράντες είναι διακοσμημένοι με επένδυση από πορτοκαλιές. Larch βεράντα μπορεί να διακοσμήσει ένα σπίτι οποιασδήποτε μορφής. Από άποψη φιλικότητας προς το περιβάλλον, αυτή η φυλή ξύλου είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. Όταν εκτυπώνονται εξωτερικές επιφάνειες, η ελκυστικότητα του σπιτιού αυξάνεται μόνο. Επιπλέον, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά αντοχής της επένδυσης από τα φύλλα δέντρων διατηρούνται για πολλά χρόνια.

Εξαιρετικό υλικό φινιρίσματος - ελάρ. Όπως το λινάρι, έχει θεραπευτικές ιδιότητες, είναι τέλεια γυαλισμένο, διατηρεί εξωτερικά χαρακτηριστικά για πολλά χρόνια. Το δέντρο δεν φοβάται την υγρασία, σε επαφή δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς, έτσι ώστε να καθίσει σε ένα φεγγίτη φινίρισμα στο μπάνιο θα είναι πολύ ωραία.

Η επένδυση τοίχων δημιουργεί μια ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης. Κάθε είδος ξύλου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σανίδων-βαγονιών έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Όμορφη διακόσμηση του clapboard στο σπίτι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δίνει στη κατοικία ένα μοναδικό σχέδιο.

Υπολογισμός περιοχής

Για τον υπολογισμό της επιθυμητής περιοχής δεν απαιτούνται περίπλοκοι υπολογισμοί.Η εγκατάσταση όταν τελειώνουν οι επιφάνειες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό γίνεται συχνά ανεξάρτητα και όσοι ανέλαβαν να φτιάξουν το σπίτι τους είναι σε θέση να υπολογίσουν την επιφάνεια εργασίας και τον αριθμό των σανίδων φορτάμαξας. Υπάρχουν αριθμομηχανές που μετράνε τον αριθμό της επένδυσης.

Οι απαιτούμενες διαστάσεις προστίθενται στον πίνακα σχεδιασμού, λαμβάνεται το υπολογισμένο τετραγωνίδιο και διαιρείται με την πραγματική περιοχή μίας μονής ταινίας. Πάρτε το ποσό της επένδυσης για την απαιτούμενη περιοχή κάλυψης. Θα είναι καλύτερη και πιο αξιόπιστη αν προσθέσετε στα αποτελέσματα το 10% του υπολογισμού. Αυτά τα δεδομένα θα είναι ακριβή για δωμάτια με το ίδιο ύψος τοίχων.

Παραδείγματα υπολογισμού

Για την αντιμετώπιση της σοφίτας, υπολογίζεται η περιοχή της, ακολουθώντας με συνέπεια διάφορες ενέργειες:

 • ολόκληρη η περιοχή χωρίζεται σε στοιχεία των οποίων η περιοχή είναι εύκολο να υπολογιστεί.
 • καταρτίζεται πίνακας όλων των μετρηθέντων δεδομένων.
 • όλα τα χωριστά τμήματα των στοιχείων συσσωρεύονται.
 • η συνολική επιφάνεια διαιρείται με το μέγεθος της χρήσιμης περιοχής μιας λωρίδας επένδυσης.

Στον προκύπτοντα αριθμό λωρίδων, προσθέστε 10-15% για το κόψιμο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της διαμόρφωσης του δωματίου. Ο λαμβανόμενος αριθμός σανίδων επένδυσης θα είναι επαρκής για την εκτέλεση των προσόψεων.

Τυπικά μεγέθη

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το μέγεθος του ξύλου clapboard επηρεάζεται επίσης από τα είδη δέντρων. Στην πράξη, τα είδη όπως το πεύκο, το λάκκο, ο κέδρος, το φέτα, η ελάτη, η βελανιδιά, η ασβέστη χρησιμοποιούνται συχνότερα από άλλους για να φτιάξουν αυτό το υλικό. Τα είδη της φυλής επηρεάζουν τη διαφορά στο κόστος των υλικών από αυτά. Εάν κάνετε σωστά όλους τους υπολογισμούς, τότε δεν θα υπάρξει επιπλέον πληρωμή για τους αγορασθέντες όγκους επένδυσης.

Παρακάτω θα δοθούν τα βασικά στοιχεία επένδυσης σανίδων: πλάτος, μήκος, πάχος. Η γνώση αυτών των μεγεθών καθιστά δυνατή την επιλογή του βέλτιστου αριθμού επενδύσεων σανίδων.

Υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις βαθμίδες:

Aspen

Η επένδυση της ασβέστης χρησιμοποιείται συνήθως στη διακόσμηση λουτρών, σάουνων, καναλιών. Παράγεται και διατίθεται στην αγορά από ρωσικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Τα εισαγόμενα προϊόντα χαρακτηρίζονται από αυξημένες απαιτήσεις ποιότητας, υγρασίας και μεγέθους. Όλες οι απαιτήσεις καθορίζονται στο ευρωπαϊκό πρότυπο DIN 6.

Οι GOST μας είναι λιγότερο απαιτητικές σε ποιότητα, επομένως το υλικό είναι ελαφρώς φθηνότερο, αλλά και τα δύο πρότυπα έχουν το ίδιο μέγεθος:

 • πάχος: 12-40 mm.
 • πλάτος: 76-200 mm.
 • μήκος: 0,2 m (ελάχιστο) - 6 m (μέγιστο).
 • πάχος: από 12,5 mm έως 15,0 mm. (επένδυση - 12,5 mm).
 • χρήσιμο πλάτος: 88 mm.
 • συνολικό πλάτος (μέγεθος);
 • μήκος: από 1000 mm έως 3000 m.

Oak

Η επένδυση από ξύλο βελανιδιάς διαφέρει σε ανθεκτικότητα, αντίσταση στη φθορά, όμορφη και ευγενή υφή. Τα οικιστικά και υπηρεσιακά αντικείμενα που είναι διακοσμημένα με κουπαστή από δρυς διακρίνονται από τη φυσική τους έκκληση.

Τα τυποποιημένα μεγέθη αυτής της επένδυσης:

 • πάχος: από 12,5 mm έως 15,0 mm. (μερικές φορές συμβαίνει - 14 mm ή 12; 5).
 • πλάτος: από 50 έως 108 mm (καθορίζεται από τον κατασκευαστή).
 • μήκος: από 1000 mm έως 3000 mm. (συνηθέστερα 3000 mm, 2700 mm, 2500 mm, 1800 mm.

Πεύκο

Από πεύκους παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης. Η ευκολία επεξεργασίας και αποθήκευσης σε χαμηλή τιμή καθιστά το υλικό διαθέσιμο στους περισσότερους αγοραστές.

Διαστάσεις τοίχου πεύκου:

 • πάχος: από 12,5 mm έως 15,0 mm. (13 mm είναι δημοφιλή, ή 12,5)?
 • πλάτος: από 50 mm έως 108 ° (προσδιορίζεται κατά την παραγωγή).
 • μήκος: από 500 mm έως 3000 mm. (Προτιμώμενα - 3000 mm, 2000 mm, μερικές φορές έως και 6 μέτρα).

Λάρχης

Μαζί με τις τυπικές διαστάσεις των συμβατικών επενδύσεων τοίχων, οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να παράγουν επένδυση τοίχων με δεδομένα διαφορετικά από τα πρότυπα. Ωστόσο, οι συνήθεις δείκτες χρησιμοποιούνται συχνότερα στις κατασκευαστικές πρακτικές.

Πρότυπα ξύλινης επένδυσης:

 • πάχος: 12-40 mm.
 • πλάτος: 76-200 mm.
 • μήκος: 0,2 m (ελάχιστο) - 6 m (μέγιστο).
 • μέγεθος ακίδας: 4-5 mm.

Πρότυπα ξύλινων επενδύσεων:

 • πάχος: 13, 16, 19;
 • πλάτος: 80, 100, 110, 120 mm.
 • μήκος: 0,5 m - 6 000 mm.
 • μέγεθος αγκάθι: 8-9 mm.

Ανοχές:

 • πάχος: 0,7 mm.
 • πλάτος: 1 mm.
 • μήκος: +/- 5 mm.
 • μέγεθος ακίδας: +/- 0,5 mm.

Μια απλή σανίδα του τύπου επένδυσης έχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος παραμέτρων, το πάχος του κυμαίνεται από 1,2 έως 2,5 cm, πλάτος από 8 έως 15 cm, μήκος από 60 cm έως 6 m.

Το πρότυπο της ΕΕ έχει περιορισμένο πάχος και πλάτος - 12,5x96 mm και χρησιμοποιεί 4 μήκη:

 • 2,1 m;
 • 2,4 m;
 • 2,7 m;
 • 3 m.

   Στις ρωσικές επιχειρήσεις, άλλα μεγέθη μπορεί να ποικίλουν για μαζική χρήση: πάχος - 1,3. 1.6 και 1.9 cm με πλάτος 8, 10, 11 και 12 cm, το μήκος περιορίζεται στα 6 μέτρα.

   Μερικές φορές, με ξεχωριστές παραγγελίες, οι κατασκευαστές κάνουν επένδυση με συγκεκριμένες διαστάσεις. (πάχος - 20 mm, πλάτος - 120 mm, 125 mm, 140 mm). Οι πίνακες Euro-Rail υφίστανται ξήρανση του θαλάμου, συνεπώς διατηρείται η τυπική περιεκτικότητα σε υγρασία του υλικού, η οποία θα πρέπει να είναι στο επίπεδο των 10-15%. Οι συμβατικές σανίδες επένδυσης σε τέτοια υγρασία δεν προσαρμόζονται και παραμένουν σε επίπεδο 2 φορές υψηλότερο από το ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα, αλλά μειώνει το κόστος παραγωγής. Η ξήρανση σε ειδικούς θαλάμους είναι πολύ δαπανηρή στην τεχνολογία και στη χρηματοδότηση.

   Η κύρια παράμετρος με την οποία μπορείτε να διακρίνετε αμέσως την ευρωστία από τη συνηθισμένη επένδυση του σκάφους, - το μέγεθος της ακίδας.Στην ευρω-επένδυση καταλαμβάνει το 9% του πλάτους της σανίδας (ή 8 mm), σε μια συμβατική σανίδα-κτυπώντας την προεξοχή είναι μικρότερη - από 4 έως 6 mm. Στις σανίδες που κατασκευάζονται ως επένδυση σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ, οι αυλακώσεις κατασκευάζονται από τις πίσω πλευρές για τη διέλευση του αέρα. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων και απομακρύνει την εσωτερική τάση που μπορεί να προκύψει όταν πέσει η θερμοκρασία.

   Διαφορά από την επένδυση από την επένδυση:

   • Ακριβής εκπλήρωση των απαιτήσεων ποιότητας.
   • Αποξηραμένα στις σανίδες θαλάμων οι ευρωκλίνες έχουν περιεκτικότητα σε υγρασία που δεν υπερβαίνει το 12%. Στη συνήθη επένδυση αυτό το ποσοστό κυμαίνεται από 15-28%.
   • Η εξωτερική επιφάνεια των σανίδων είναι γυαλισμένη και δεν απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία μετά την επένδυση.
   • Κάθε συσκευασία με σανίδες είναι συσκευασμένη σε πλαστική συσκευασία.
   • Οι αυλακώσεις για τον εξαερισμό και το συμπύκνωμα αποστραγγίζονται περισσότερο.
   • Το μέγεθος του αγκάθι ευκάλυψης είναι 9 mm, το συνηθισμένο - 5 mm.

   Συμβουλές και κόλπα

   Όταν επιλέγετε τον ακριβή αριθμό των ντουλαπιών (για χρήσιμο χώρο, πλάτος, καθαρό μέγεθος χωρίς ακίδα), θυμηθείτε ότι μια μικρή σανίδα κοστίζει λιγότερο. Έτσι, 1 m3 του σκάφους με μήκος 1,7 μέτρων είναι σχεδόν 1,5 φορές φθηνότερο από ένα κανονικό σκάφος από 2,1 έως 3 μέτρα. Όταν καλύπτεστε υπάρχουν χώροι ασυμφωνίας, σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσετε ποιο να επιλέξετε και να παραγγείλετε μια γωνιά για τελικό φινίρισμα.

   Ο βέλτιστος αριθμός επιβατικών σκαφών που υπολογίζονται από το χρήσιμο μέγεθος (χωρίς ακίδα). Όσο μικρότερη είναι η διάρκεια του πίνακα, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή του. Ως εκ τούτου, για την επιλογή της επένδυσης οι διαστάσεις και η τιμή παραμένουν οι καθοριστικές παράμετροι. Το συνολικό οικονομικό κόστος θα εξαρτηθεί από την έκταση που πρόκειται να είναι clapboard.

   Οι εξωτερικές επιφάνειες των χώρων είναι επενδεδυμένες με ειδικό καρφωτό, το οποίο ονομάζεται "Blockhouse". Η μία πλευρά αυτής της αρχικής επένδυσης είναι στρογγυλεμένη. Η εκτέλεση μιας τέτοιας επιφάνειας απαιτεί ειδικό εξοπλισμό για να πάρει το ίδιο μέγεθος και σχήμα των επιφανειών. Οι λεπτομέρειες του σπιτιού που συναρμολογούνται σε μια συγκεκριμένη διακόσμηση δημιουργούν την εντύπωση ενός ξύλινου σπιτιού από καλά στρογγυλεμένα κούτσουρα. Ένα χαρακτηριστικό των blockhouses είναι η δυνατότητα αντικατάστασης των κατεστραμμένων στοιχείων σε περίπτωση ανάγκης χωρίς να παραβιάζεται η ακεραιότητα ολόκληρου του φινιρίσματος.

   Ένας ειδικός τύπος επένδυσης - "Αμερικανός". Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πλάκα με σανίδες, στην οποία κόβεται ένα αυλάκι από το ένα άκρο και μια γλώσσα σχηματίζεται από την άλλη, αυτό σας επιτρέπει να τις συνδέσετε σταθερά μεταξύ τους. Οι λοξότμητες στις πλευρικές άκρες του διοικητικού συμβουλίου δημιουργούν ένα είδος τοιχοποιίας από ξύλινα δοκάρια, δεν μπορείτε αμέσως να μαντέψετε ότι αυτό είναι ένα "αμερικανικό" φινίρισμα.

   Αν και ο σκοπός αυτού είναι επίσης επένδυση, αλλά λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισης, δύναμης, πλάτους,το βάρος του χρησιμοποιείται μόνο για εξωτερική επένδυση. Το σπίτι μετά την ολοκλήρωση ενός Αμερικανού παίρνει τη μορφή μιας στέρεης δομής ξυλείας. Φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το υλικό για εσωτερική διακόσμηση, αλλά στην περίπτωση αυτή θα μειωθεί μέρος του εσωτερικού χώρου του δωματίου.

   Η συνολική χρησιμοποιήσιμη επιφάνεια ολόκληρου του τεμαχίου πρέπει να υπολογιστεί πολύ προσεκτικά και προσεκτικά, έτσι ώστε στο τέλος της εργασίας να μην υπάρχει ανάγκη για επείγουσα προσθήκη του ελλείποντος αριθμού καροτσιών λόγω κακών υπολογισμού ή εμφάνισης μεγάλου αριθμού ακατάλληλων στοιχείων.

   Σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού πλαισίου τοίχου, ανατρέξτε στο επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο