Επένδυση πεύκου: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

 Επένδυση πεύκου: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Η επένδυση από πεύκο σήμερα είναι αρκετά δημοφιλής. Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα. Η εν λόγω συγκολλημένη επένδυση έχει έναν ορισμένο βαθμό, στον οποίο είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί λεπτομερέστερα προκειμένου να προσδιοριστεί καλύτερα η επιλογή.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η κατασκευαστική αγορά βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς ανάπτυξης, οι προτάσεις για την επιλογή υλικών φινιρίσματος παρουσιάζονται στο ευρύτερο φάσμα. Ο συνεχής εκσυγχρονισμός των τεχνολογιών παραγωγής συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης του προϊόντος.Υπάρχουν δύο βασικοί τομείς: φυσικά και τεχνητά επιχρίσματα.

Κατά κανόνα, τα φυσικά υλικά είναι η προτιμώμενη επιλογή. Με τα χρόνια, μια από τις ηγετικές θέσεις παίρνει επένδυση. Το προϊόν έχει έρθει σε μια ευρεία αγορά από τον κόσμο των σιδηροδρομικών μεταφορών. Χρησιμοποιείται από την εποχή της ανάπτυξης της Σιβηρίας και της κατασκευής του υπεράριου Σιδηρόδρομου.

Οι λεπτές σανίδες του ιδίου μεγέθους με το "αγκάθι-αυλάκι" είναι ιδανικές για την κάλυψη των αυτοκινήτων. Με την πάροδο του χρόνου, η εκπληκτική πρακτικότητα τους έκανε εξαιρετικά δημοφιλή. Κατασκευασμένο από διάφορα είδη ξύλου (σκληρού ξύλου και μαλακής ξυλείας), η τοιχοποιία είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, ιδανικό για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Διαφέρει στη φυσική ομορφιά και ταυτόχρονα πραγματοποιείται σε προσιτή τιμή!

Το πάτωμα των τοίχων από πεύκο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές: είναι εξαιρετικά πρακτικό και έχει εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες. Η φυσική απόχρωση του κίτρινου ή του κίτρινου-κόκκινου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Λόγω της φυσικής βάσης αυτής της επένδυσης είναι απόλυτα ασφαλής.Ας γνωρίσουμε αυτό το εκπληκτικό προϊόν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξύλινα πάνελ πεύκου

Η επένδυση από πεύκα είναι κατασκευασμένη από φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό - ξύλο, τα φυσικά χαρακτηριστικά του οποίου είναι γνωστό ότι είναι μοναδικά. Η τοιχοποιία δημιουργείται από την ίδια τη φύση ως ένα καθολικό υλικό φινιρίσματος ενός ευρέος φάσματος εφαρμογών, το οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό και αξιόπιστο, επιδεικνύει απροσδόκητη ευκολία στην ξηρή κατάσταση. Το στέγνωμα, λόγω του χαμηλού κορεσμού των πρώτων υλών με υγρασία, είναι φθηνότερο (το οποίο επηρεάζει την τελική τιμή) και παίρνει λιγότερο χρόνο.

Ένας μεγάλος αριθμός ρητινών στο ξύλο δρουν ως συντηρητικά και συνεπάγονται μακροχρόνια χρήση του προϊόντος. Οι πευκοβελόνες δεν χρειάζονται πρόσθετη επεξεργασία με αντισηπτικά, το χαμηλό βάρος τους διευκολύνει τη διαδικασία εργασίας και η φυσική απαλότητα του υλικού διευκολύνει την εύκολη εγκατάσταση. Η χρήση ενός τέτοιου στοιχείου είναι δυνατή ακόμη και για έναν αρχάριο στην κατασκευή. Με σωστή λειτουργία, το προϊόν μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λογική τιμή καθιστά το υλικό εξαιρετικά δημοφιλές. Το προϊόν πωλείται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών και έχει διαφορετική διαμόρφωση.

Η φυσική υφή του δέντρου κάνει μια αξέχαστη εντύπωση, το άρωμα που χαρακτηρίζει τα κωνοφόρα δέντρα δημιουργεί την απόλυτη ψευδαίσθηση των πεύκων. Με την πάροδο του χρόνου, το ξύλο αποκτά μια ευγενή κοκκινωπή απόχρωση, η οποία δίνει περισσότερη ζεστασιά και άνεση. Η ατμόσφαιρα των δωματίων που καλύπτονται από πεύκο επηρεάζει θετικά την συναισθηματική κατάσταση και συμβάλλει στην ενεργό αποκατάσταση των ανθρώπων.

Ιδιαίτερα χρήσιμη τέτοια συνεδρίες αρωματοθεραπεία για ασθένειες της αναπνευστικής οδού. Για το λόγο αυτό, οι πίνακες είναι τόσο δημοφιλείς όταν διακοσμούν δωμάτια για ξεκούραση και ανάκτηση. Το υλικό αποδεικνύει τα αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά του ξύλου κωνοφόρων και συμβάλλει στην περιβαλλοντική απολύμανση.

Οφέλη

Είναι δυνατόν να επισημανθούν τα ακόλουθα κύρια πλεονεκτήματα των πεύκων από πεύκο:

 • δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης και φρεσκάδας.
 • έχουν άριστη ποιότητα.
 • εύκολη στην επεξεργασία και εύκολη εγκατάσταση.
 • που προσφέρονται στην αγορά σε ευρύ φάσμα ·
 • διαθέτουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά.
 • ισχυρό και πολύ ελαφρύ.
 • αρχικά περιέχουν μικρή ποσότητα υγρασίας.
 • ικανή για μακροχρόνια λειτουργία.
 • να έχετε ένα ευχάριστο και αξέχαστο φυσικό μοτίβο.
 • δεν χρειάζονται πρόσθετη θεραπεία με αντισηπτικά.
 • το σχέδιο είναι εύκολο να επισκευαστεί.
 • διαφέρουν στη δημοκρατική τιμή.

Τεχνικές παράμετροι και ταξινόμηση

Τα προϊόντα ποικίλλουν σε μέγεθος, υγρασία, τύπο και κλάση, γεγονός που επηρεάζει τελικά το κόστος των υλικών. Για την εκτέλεση διαφόρων τύπων εργασίας, χρησιμοποιούν clapboard, το οποίο είναι πιο κατάλληλο για τα καθήκοντά του.

Μέγεθος

Τα πάνελ διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία, οι διαφορές ποικίλλουν σε όλους τους δείκτες. Πάχος - στο εύρος 12-22 mm, το πλάτος είναι ακόμα πιο εκτεταμένο: 96, 120, 130, 145 ή 195 mm. Είναι λογικό να επιλέγεται το μέγεθος της επικάλυψης έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται το επίπεδο των αποβλήτων. Η τιμή, κατά κανόνα, αναφέρεται για 1 m2. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει τιμή ανά κυβικό μέτρο ή μετρητή λειτουργίας. Μήκος - από 1,8 έως 6 μέτρα. Αυτή είναι η πιο σημαντική παράμετρος, καθορίζει το εύρος του προϊόντος. Αρχικά, σύντομη επένδυση λόγω των χαρακτηριστικών της παραγωγής - το υλικό δεν είναι της υψηλότερης ποιότητας, και ως εκ τούτου κοστίζει κάπως λιγότερο.

Επίπεδο υγρασίας

Η βασική τεχνική παράμετρος είναι η υγρασία.Ο πίνακας μπορεί να έχει φυσική υγρασία (ακατέργαστη επένδυση) ή να επεξεργάζεται σε ειδικά θαλάμους ξήρανσης (στεγνή επένδυση, νερό σε αυτό - 10-15%). Οι επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου δίνουν μεγάλη προσοχή στην τήρηση των κανόνων θερμικής επεξεργασίας: αυτό επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των πάνελ. Το ξύλο μπορεί να επεξεργαστεί σε αέρια περιβάλλον: μπορεί να είναι ένα μίγμα αέρα με καπναέρια ή ατμό που τροφοδοτείται σε ατμοσφαιρική πίεση.

Το πεύκο αρχικά έχει χαμηλό φυσικό ποσοστό περιεκτικότητας σε υγρασίαπου σας επιτρέπει να επιταχύνετε τη διαδικασία ξήρανσης και να την εξοικονομήσετε. Ένας ξηρός πίνακας είναι ελαφρύτερος και περίπου ένα τέταρτο ακριβότερος λόγω της διαδικασίας απομάκρυνσης της υγρασίας. Είναι χειρότερο επιδεκτικό παραμόρφωσης και σήψης.

Πληκτρολογήστε

Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη των πάνελ, μερικά από τα οποία είναι αρκετά σπάνιο, «στο αυλάκι», διπλής όψης, «American», «Τάιγκα», και πολλά άλλα. Αλλά τρεις μεγάλες μορφές κουκούλας πεύκου είναι μεγάλη ζήτηση.

 • Τυπική επένδυση (τρίμηνο) - Πλάκα με πεύκα. Συνήθως είναι φτιαγμένο από ξύλο φυσικής υγρασίας (μη αποξηραμένο), η διαμήκης πλευράς επιλέγεται από το τσιμπιδάκι.Αυτό είναι ένα προσιτό μοντέλο και, ως εκ τούτου, το πιο κοινό. Απλή και φθηνή - αυτός είναι ο λόγος για την υψηλή ζήτηση για αυτό το είδος προϊόντος. Μόνο κατάλληλο για τεχνική εργασία - χωρίς τελειώματα σε αυτό το υλικό! Έχει πάχος 15-25 mm.
 • Επένδυση. Παράγεται σύμφωνα με το δυτικό πρότυπο DIN 68126 με ειδικό σύστημα κλειδώματος. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχεδιασμού - το ράφι, έχει σχεδιαστεί για την αποστράγγιση της υγρασίας σε μια κάθετη εγκατάσταση (που χρησιμοποιείται συχνότερα). Επιτρεπτή υγρασία - 12-16%, πάχος - 16 mm.
 • Ηρεμία - ένα παραγεμισμένο συμβούλιο. Είναι κατασκευασμένο από πλήρως στεγνό χαρτόνι (12-15% υγρασία), ενώ κατά μήκος της διαμήκους πλευράς επιλέγονται λοξοτομές. Το ράφι δεν παρέχεται από το σχέδιο. Ειδικά γίνεται σε 45-55 mm ευρύτερο από το συνηθισμένο μοντέλο ευρώ (μέχρι 145 mm, όταν το πρότυπο - 90 mm). Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για το φινίρισμα της οροφής. Με την αύξηση του πλάτους του πάνελ, ο χρόνος συναρμολόγησης επίστρωσης και η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης μειώνονται. Η βέλτιστη εφαρμογή είναι οριζόντια.

Κατηγορίας

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, είναι απαραίτητο να καθορίσετε ακριβώς ποιους τύπους εργασιών σκοπεύετε να εκτελέσετε: για διαφορετικούς σκοπούς εφαρμόστε επίστρωση διαφορετικών τάξεων, η οποία τελικά θα σας επιτρέψει να μην πληρώσετε υπερβολικά, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε και να επιτύχετε το επιθυμητό επίπεδο ποιότητας επένδυσης.

Η επένδυση χωρίζεται σε 4 κύριες κατηγορίες.

 1. Επιπλέον. Ένα προϊόν της υψηλότερης ποιότητας και της αντίστοιχης τιμής. Ιδανικό, χωρίς ελαττώματα στο χρώμα και στο ξύλο: ο κόμπος ή ο πυρήνας είναι εντελώς απούσα, η παρουσία ρωγμών δεν επιτρέπεται. Για να επιτευχθεί το πιο συνεπές μοτίβο φυσικού ξύλου, θα πρέπει να πάρετε πίνακες από την ίδια παρτίδα.
 2. Κατηγορία Α. Λίγο χειρότερο Έξτρα. Επιτρέπεται να υπάρχουν αρκετοί κόμβοι και (ή) μια τσέπη ρητίνης σε 2 m.
 3. Κατηγορία Β. Μικρές ρωγμές, 2 ή 3 κόμβοι και μερικές τσέπες ρητίνης επιτρέπονται.
 4. Τέταρτη τάξη. Τεχνικό ξύλο. Η πιο ανεπιτυχής τάξη. Έχει τρύπες κόμβων και άλλους τύπους μηχανικής βλάβης.

Για εσωτερική διακόσμηση υψηλής ποιότητας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την έξτρα ή την κλάση Α - έτσι θα έχετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες των φυσικών πλακών πεύκου.

Στόχοι της χρήσης του clapboard πεύκων

Η ξύλινη επένδυση από ξύλο ήταν πάντα σε σταθερή ζήτηση. Δεν έχει σημασία αν αναβαθμίζετε το εσωτερικό ή την εργασία έξω, ο πίνακας ξύλου θα είναι πάντα χρήσιμος. Το πεδίο εφαρμογής του μοναδικού υλικού είναι ασυνήθιστα ευρύ: οι ιδιοκτήτες των νοικοκυριών της χώραςχρησιμοποιούν κουφώματα για να φινίρουν προσόψεις και χώρους ανάπαυσης σε σάουνες και μπανιέρες, τεχνίτες, γκαράζ, μπαλκόνια και λότζες και πώς οι ξύλινοι διάδρομοι των διαμερισμάτων λάμπουν με άνεση.

Η λογική τιμή και τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά καθιστούν το υλικό πολύ δημοφιλές!

Πεύκο στο μπάνιο

Η χρήση πλακών από ξύλο πεύκου για τις αίθουσες λουτρών περιβλήματος περιβάλλεται περιστασιακά, αλλά δύσκολα μπορεί να ονομαστεί επιτυχής για διάφορους παράγοντες.

 • Τα μπάνια έχουν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον: η εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία στο ίδιο το ατμόλουτρο και η πολύ υψηλή υγρασία μας κάνουν να επιλέγουμε προσεκτικά το υλικό.
 • Οι πευκοβελόνες υπό την επίδραση της θερμοκρασίας εκπέμπουν ενεργά ρητίνη, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα για τους χρήστες.
 • Επιπλέον, η χαμηλή αντοχή στην υγρασία του ξύλου μειώνει την ανθεκτικότητα του φινιρίσματος.

Παρόλα αυτά, τα πεύκα χρησιμοποιούνται σε λουτρά: μια αίθουσα αναμονής, μια αίθουσα ανάπαυσης και άλλα παρακείμενα δωμάτια μπορούν να επενδυθούν με αυτό το υλικό. Η υπέροχη μυρωδιά των βελόνων θα δημιουργήσει μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα φρεσκάδας και θα αυξήσει το επίπεδο ευημερίας των παρόντων. Το ξύλο έχει φυσικές βακτηριοκτόνες ιδιότητες και έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα στο νευρικό σύστημα.

Παρά τις αντενδείξεις, δεν υπάρχει σαφής απαγόρευση της χρήσης επενδύσεων τοίχων στα δωμάτια ατμού. Οι ειδικοί λένε ότι εάν η ατμόσφαιρα από το πεύκο θερμαίνεται καλά (αν δεν υπάρχει υπόλοιπο) και η πίσσα αφαιρείται, τότε θα είναι δυνατή η ατμό για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φόβο.

Συμπέρασμα

Η φιλική προς το περιβάλλον επένδυση των πεύκων είναι ικανή να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό ιδιοκτήτη. Οι μοναδικές δυνατότητες του υλικού σας επιτρέπουν να εκτελείτε εργασίες σε διαφορετικές συνθήκες: το υλικό είναι κατάλληλο για εργασίες εντός και εκτός χώρων, για οριζόντια και κάθετα επιμετάλλωση.

Παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα τάξεων και τύπων "κάστρου", έχει επαρκή αντοχή και ανθεκτικότητα. Είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε την επιλογή της επένδυσης από πεύκο με ακριβή υπολογισμό, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές δυνατότητες των τάξεων και των μεγεθών. Αυτό είναι ένα πολύ πρακτικό υλικό που πωλείται σε προσιτή τιμή. Η ποιοτική συλλογή των πεύκων θα σας ευχαριστήσει για εσάς και τους καλεσμένους σας για πολλά χρόνια.

Πώς να καλύψετε τους τοίχους με clapboard από πεύκο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο