Επένδυση τοίχων σε εσωτερικούς χώρους

Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν ποικιλία επιλογών επένδυσης για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Αλλά ακόμη και πριν από μερικές δεκαετίες, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η σανίδα τελειώματος, που χρησιμοποιείται μόνο για την εσωτερική επένδυση των αυτοκινήτων, δεν θα χάσει την αξία της ακόμη και σήμερα. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι είναι σκεπτικοί και μάλιστα προκατειλημμένοι σχετικά με αυτό το υλικό. Όλοι είναι συνηθισμένοι να πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το φινίρισμα των εξοχικών σπιτιών, και σε διαμερίσματα είναι κατάλληλο μόνο για αντιμετωπίζουν λότζες, αποθήκες και άλλα κτίρια.

Αυτό το άρθρο θα διαλύσει τους μύθους σχετικά με τις περιορισμένες δυνατότητες της επένδυσης και θα δείξει όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης του.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Επένδυση ή επένδυση - ένα πραγματικά ενδιαφέρον υλικό.Χάρη στην καλή αντοχή του σε υγρασία και εξαιρετικές ιδιότητες εξοικονόμησης θερμότητας, γίνεται ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ανθεκτικό εσωτερικό και με την κυριολεκτική έννοια μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Επιπλέον, η επένδυση τοίχων είναι "μια επιλογή χωρίς προβλήματα" για το φινίρισμα του δωματίου.γιατί δεν χρειάζεται να προετοιμάσει τους τοίχους για αυτό εκ των προτέρων, και λόγω της ελαφρότητάς του, η εγκατάσταση είναι αρκετά γρήγορη. Επιπλέον, αυτός ο τύπος του σκάφους ο ίδιος καλύπτει τέλεια τυχόν παρατυπίες και ακόμη και βοηθά να κρύψει την καλωδίωση, και αυτό είναι συχνά μια δύσκολη ερώτηση για κάθε εξοχική κατοικία.

Αξίζει να αναφέρουμε τις δυνατότητες χρώματος του υλικού. Αν έχετε κουραστεί από τα σημερινά χρώματα των τοίχων, μπορείτε να βάψετε - και έχετε ένα ενημερωμένο εσωτερικό του επιθυμητού χρώματος. Η βαφή αυτού του υλικού φινιρίσματος είναι εύκολη και γρήγορη.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης μια ποικιλία τύπων επένδυσης.

Επένδυση από μασίφ ξύλο (τέφρα, ασβέστη, οξιά και άλλα)

Υποδιαιρείται σε κατηγορίες από το υψηλότερο "0" (ένα χαρτόνι χωρίς ενιαίο κόμπο ή στίγμα) σε χαμηλότερο "C" (φυσική ανομοιογένεια είναι δυνατή), η οποία αναμφισβήτητα επηρεάζει το κόστος του υλικού. Παρ 'όλα αυτά, όλοι οι τύποι ξύλινων επενδύσεων τοίχων χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό για να δημιουργήσουν μια μεγάλη ποικιλία στυλ.Μετά από όλα, ακόμη και το φθηνότερο διοικητικό συμβούλιο μπορεί να διακοσμηθεί με επιτυχία και να βαφτεί.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου επένδυσης τοίχων είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον, το ευχάριστο ξυλώδες άρωμα και η αντίσταση στη φθορά. Το μόνο μειονέκτημα είναι η ανάγκη ενημέρωσης του χρώματος, το οποίο υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία ενημέρωσης του εσωτερικού.

MDF

Τέτοια επένδυση είναι επίσης από ξύλο, αλλά σε αντίθεση με τον πρώτο τύπο, παράγεται με τη συγκόλληση τσιπς χωρίς προσθήκη ακαθαρσιών.

Το MDF είναι φθηνότερο από την επένδυση από τη συστοιχία, αλλά δεν χάνει τη φυσική του ελκυστικότητα. Ιδιαίτερα ελκυστική είναι η πυκνή υφή του υλικού και η απλή φροντίδα. Αλλά με ένα τέτοιο clapboard θα πρέπει να προσέχετε την υπερβολική υγρασία.

Πλαστική επένδυση

Παράγεται με εξώθηση από κόκκους PVC. Σύμφωνα με τις ιδιότητές του, μοιάζει με ένα δέντρο εκτός από την υφή του. Αλλά πλαστική επένδυση και δεν επιδιώκει να αντικαταστήσει τους δύο προηγούμενους τύπους. Τα κύρια πλεονεκτήματα της είναι η χαμηλή τιμή, η ευκολία και η ευκολία εγκατάστασης.

Αξίζει να πω λίγα λόγια για την ποικιλία των μορφών σανίδων επένδυσης.

Παραθέτουμε τα πιο συνηθισμένα:

 • Eurolining - ομαλή σανίδα, κατασκευασμένη από πολύτιμο ξύλο.
 • μπλοκ σπίτι, που θυμίζει την τοποθέτηση του κορμού?
 • "Αμερικανός", η οποία είναι μια απομίμηση των πινάκων τοιχοποιίας επικαλύπτονται.

Σχεδιασμός

Η επένδυση είναι τέλεια εφαρμογή για το σχεδιασμό ως εξοχική κατοικία και ένα διαμέρισμα. Και μπορεί να διακοσμήσει όχι μόνο τους τοίχους, αλλά και τα ανώτατα όρια. Ειδικό χρώμα μπορεί να επιτευχθεί με τον αρχικό τρόπο τοποθέτησης, επειδή η επένδυση προσφέρει ένα ευρύ πεδίο για φαντασία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η επένδυση του σκάφους γίνεται καλά στο εσωτερικό με διάφορα υλικά.αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη διακόσμηση των δωματίων στο σπίτι. Η πιο εντυπωσιακή επένδυση θα δούμε με δέρμα, κεραμικά, χοντρά υφάσματα, καθώς και με εσωτερικές λεπτομέρειες από πλαστικό, μέταλλο και γυαλί.

Εκτός από την εξαιρετική στιλιστική συμβατότητα, η επένδυση ταιριάζει απόλυτα με τη λύση των χωρικών προβλημάτων του δωματίου. Αρκεί να τοποθετήσετε τον πίνακα με έναν συγκεκριμένο τρόπο - και έχετε ήδη επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλοί συνηθισμένοι τρόποι να χτίσετε σανίδες στους τοίχους ή τις οροφές.

 • Διαμήκης ή εγκάρσια. Μια αγαπημένη μέθοδος τοποθέτησης επενδύσεων οριζόντια ή κάθετα. Η πρώτη μέθοδος θα διευρύνει το δωμάτιο καλά, και η δεύτερη θα βοηθήσει να σηκώσετε οπτικά τις οροφές.Αξίζει όμως να ληφθεί υπόψη ότι όταν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος, μπορεί να εμφανιστεί ανεπιθύμητη συσχέτιση με μια αίθουσα αναμονής γύρω από την περίμετρο του δωματίου.
 • Διαγώνιος Η τοποθέτηση του πίνακα σε μια συγκεκριμένη γωνία στον τοίχο ή στην οροφή θα προσθέσει δυναμική στο δωμάτιο, αλλά θα το κάνει επίσης να λειτουργήσει.
 • Μίγμα υφώνΓια παράδειγμα, ο σχεδιασμός του δακτυλίου τοίχου πυθμένα, και το πάνω - ταπετσαρία. Φθηνή επιλογή και ταυτόχρονα ασυνήθιστη. Για τη μετάβαση από μια ραβδωτή επιφάνεια σε μια ομαλή δεν φαινόταν απρόσεκτη, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε καλούπια.
 • Δημιουργία μιας εικόνας. Η διαδικασία τοποθέτησης "χριστουγεννιάτικων δέντρων", "πούρων" και "τούβλων" είναι αρκετά δαπανηρή και επίπονη, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει.
 • Εναλλαγή σανίδων διαφορετικού πάχους, βαμμένο σε ένα χρώμα, αλλά με διαφορετική ένταση. Αυτό το εσωτερικό φαίνεται φρέσκο ​​και πολύ πρωτότυπο.
 • Η χρήση της επένδυσης μόνο σε ένα θραύσμα του τοίχου. Αν διακοσμήσετε έναν τέτοιο χώρο, για παράδειγμα, με οικογενειακές φωτογραφίες, θα έχετε μεγάλη έμφαση στο εσωτερικό.
7 φωτογραφία

Έτσι, αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα τοίχου για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και θέλετε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, οι παρακάτω συμβουλές σχεδιασμού έρχονται χρήσιμες:

 • ο συνδυασμός φωτεινών λακαρισμένων και ματ επενδύσεων τοίχων για τοίχους και συντάγματα θα επιτρέψει την επέκταση του δωματίου και την πιο ευάερη λειτουργία του.
 • είναι απαραίτητο να βάψετε το χαρτόνι πριν το τοποθετήσετε στην επιθυμητή επιφάνεια και είναι προτιμότερο να μην εφαρμόσετε το χρώμα με μια βούρτσα αλλά να το τρίψετε με τα χέρια σας.
 • λόγω της αντοχής στη φωτιά, το υλικό αυτό μεταφέρει τέλεια τη δουλειά με ένα φυσητήρα: τέτοια πάνελ είναι αξιόπιστα όπως ένα τούβλο, το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο σχέδιο και στη συνέχεια να σταθεροποιήσουν το αποτέλεσμα με βαφή πετρελαίου.

Χρώματα

Η επένδυση των κατασκευαστών συμβαδίζει με τις εποχές και προσφέρει ποικιλία αποχρώσεων υλικών, οπότε κανείς, ακόμα και ο πιο εξελιγμένος γνώστης, θα βρει χρώματα που τους αρέσουν. Παρ 'όλα αυτά, η επιλογή του χρώματος θα πρέπει να προσεγγιστεί λεπτομερώς, έτσι ώστε το μελλοντικό εσωτερικό να σχεδιάστηκε πλήρως στο επιλεγμένο στυλ.

Παρόλο που προτιμάτε τη χρυσή σκιά μελιού από φυσικό ξύλο, σκεφτείτε το γεγονός ότι η υπερβολική χρήση αυτού του χρώματος καθιστά το εσωτερικό πιο βαρύ και κάνει το δωμάτιο να μοιάζει με σάουνα. Για να αποφύγετε αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να ζεσταίνετε την ατμόσφαιρα του δωματίου και να χαλαρώνετε, προσθέστε στην ατμόσφαιρα οποιεσδήποτε αντιθέσεις χρώματος - μπλε, πράσινη, μπορντό, κρέμα. Και συνιστάται επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ματ φινίρισμα.Ανταποκρίνεται στις τάσεις της μόδας και δίνει στο εσωτερικό μια εξεζητημένη εμφάνιση.

Οι αποχρώσεις από σοκολάτα φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό με τη μορφή φωτεινών εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην εταιρεία αυτού του χρώματος είναι κατάλληλα για όλα τα ανοιχτά χρώματα. Για να διακοσμήσετε το δωμάτιο δεν λειτούργησε στυλιστικά υπερφορτωμένο, προσθέστε σκοτεινό πίνακες σε μόνο ένα από τα τείχη, και να υποστηρίξει την επιλεγμένη απόχρωση του δέντρου με αξεσουάρ.

Η τρέχουσα τάση της μόδας να ζωγραφίζει όλους τους τοίχους επικαλυμμένους με clapboard σε λευκό σημαίνει αναγκαστικά την παρουσία σαφώς καθορισμένων χρωμάτων στο εσωτερικό. Για να αποφύγετε το κρύο και το άγχος του δωματίου, προσθέστε λεπτομέρειες και έπιπλα από μπορντό, φιστίκι, τερακότα και άλλα καταπραϋντικά χρώματα.

Η χρήση πολλών τόνων χρώματος του ίδιου χρώματος φαίνεται αρκετά οργανική. σε συνδυασμό με φυσικό ξύλο. Για παράδειγμα, τα μπλε και λευκά χρώματα της οροφής και των τοίχων, που υποστηρίζονται από τα δύο χρώματα του δέντρου, θα δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστα ευχάριστο περιβάλλον για το παιδικό δωμάτιο.

Όπως μπορούμε να δούμε, υπάρχουν πολλές επιλογές χρωμάτων. Είναι απαραίτητο μόνο να αποφασίσετε τι σας αρέσει ακριβώς - χρωματισμένη επένδυση ή, για παράδειγμα, να επισημανθεί.

Στυλ

Αν ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες, η επένδυση τοίχων θα ταιριάζει απόλυτα σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου.

Πολλά δημοφιλή μοντέρνα στυλ χρησιμοποιούν clapboard στο εσωτερικό.

 • Χώρα Για να τονίσουμε την ψυχρότητα και την πρωτοτυπία αυτής της τάσης, προτιμήστε τους πίνακες προφίλ Landhouse με χαρακτηριστικές διακοσμητικές αυλακώσεις.
 • Ecostyle. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από τη χρήση φυσικών υλικών. Ολοκληρώστε το εσωτερικό με δέρμα, πέτρα, άφθονο πράσινο - και η προκύπτουσα διακόσμηση του δωματίου θα σας ενθουσιάσει με την ατμόσφαιρα του.
 • Προβηγκία. Για να φτάσει το εσωτερικό να φτάσει στο στιλιστικό του στόχο, βερνίκι το πάνελ τοίχου. Η εξαιρετική λάμψη του δέντρου θα προκαλέσει ευχάριστες σχέσεις με την ηλιόλουστη ακτή της Γαλλίας.
 • Vintage. Η επένδυση είναι η καλύτερη διακόσμηση στήριξης "ημι-αντίκες". Για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βούρτσισμα ενός από τους τοίχους.
 • Σκανδιναβική. Χαρακτηρίζεται από ξύλινες σανίδες, βαμμένες λευκές και συμπληρωμένες με λεπτομέρειες χαλαρωτικών χρωμάτων.
 • Rustik και άλλες εθνότητες. Η λευκασμένη και γηρασμένη επένδυση από φυλές τέφρας, πεύκου και δρυς χρησιμοποιείται.
 • Σύγχρονη Εξαιρετική επένδυση, βαμμένη σε γκρι και ασημί χρώμα.Δεν θα έρχεται σε αντίθεση με την κατεύθυνση του αστικού σχεδιασμού και θα γίνει μια έξυπνη μοντέρνα λύση.
 • Βαθύ κομψό. Οι τοίχοι επικαλυμμένοι με ξύλο θα σκιάζονται αποτελεσματικά από παλιά εσωτερικά αντικείμενα.
 • Σοφίτα Για ένα τέτοιο ύφος, προτιμήστε την "αμερικάνικη" επένδυση, η οποία υπογραμμίζει ευνοϊκά την "τραχύτητα" του βιομηχανικού στυλ.

Πεδίο εφαρμογής

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το τελειωτικό χαρτόνι είναι ένα καθολικό υλικό. Ως εκ τούτου, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά απολύτως σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Εκτός από τη διακόσμηση των διαδρόμων και των μπαλκονιών που έρχονται αμέσως στο μυαλό σας με την αναφορά της λέξης "επένδυση", αυτό το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να αποτελέσει τη ζωή σας όταν διακοσμείτε καθιστικά, όπως ένα σαλόνι.

Η επένδυση της κρεβατοκάμαρας φαίνεται πιο συμφέρουσα πίσω από το κεφαλάρι, και οι επιλογές σχεδιασμού μπορεί να περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας. Μπορεί να είναι ένας πίνακας στο ξύλο ή ένας «φράχτης» και ένα τρισδιάστατο σχέδιο.

Για το μπάνιο είναι τέλειο να χρησιμοποιείτε φωτεινό τοίχωμα σαν φόντο και σκοτεινό για να δημιουργήσετε αντίθεση.

Απροσδόκητα, πολλές δυνατότητες ανοίγουν αυτό το υλικό στο σχεδιασμό της κουζίνας.Αν θέλετε να διακρίνετε μεταξύ του χώρου εργασίας και της τραπεζαρίας, διακοσμήστε τους τοίχους της τραπεζαρίας με ένα πάνελ τοίχου, το οποίο θα επικαλύπτεται με έπιπλα κουζίνας σε χρώμα και έτσι θα δημιουργηθεί ένα στυλιστικό σύνολο μαζί του.

Στην κουζίνα, το clapboard μπορεί να γίνει όχι μόνο οι τοίχοι, αλλά και η οροφή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε τον ξύλινο τύπο, διαφορετικά θα υπάρξουν δυσκολίες στη διατήρηση της καθαριότητας του. Σε αυτό το δωμάτιο, είναι αποδεκτή η μερική διακόσμηση, μόνο ένας τοίχος μπορεί να είναι επενδυμένος με δαγκάνα.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές για τη χρήση επενδύσεων τοίχων στα σπίτια. Στο εξοχικό σπίτι, αυτή η επιλογή φαίνεται πολύ κομψή. Οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να περικοπεί.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Χρησιμοποιώντας επένδυση για να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι προσθέτει πάντα ένα άγγιγμα ειδύλλιο στην κρεβατοκάμαρα και μια μοναδική γεύση. Και οι σιωπηλοί τόνοι του εσωτερικού, σε συνδυασμό με τη σκιά σοκολάτας του σκάφους, χαλαρώνουν ευνοϊκά με τις αντίθετες λευκές λεπτομέρειες.

Ο συνδυασμός πολυστρωματικής επένδυσης από χαλαρωτικά χρώματα και ελαφριά έπιπλα κάνει το δωμάτιο των παιδιών αρμονικό, ζεστό, αλλά ταυτόχρονα χαρούμενο.Ένα τέτοιο σχέδιο χρώματος δεν ενθουσιάζει το παιδί, αλλά, αντίθετα, προσαρμόζεται σε ηρεμία και ήσυχο παιχνίδι.

Εάν είναι απαραίτητο, η επένδυση του φυσικού χρώματος του μελιού μπορεί να αραιωθεί με ελαφρά στοιχεία - έπιπλα, κουρτίνες ή αξεσουάρ. Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε μια νέα ματιά στην τόσο οικεία χρήση ενός μονόχρωμο πίνακα γύρω από την περίμετρο του δωματίου.

Όπως κατορθώσαμε να βεβαιωθούμε, ένα γνωστό υλικό όπως η επένδυση δίνει ένα ευρύ πεδίο δημιουργικότητας. Αυτό θα κάνει έναν πραγματικά πρωτότυπο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου. Και οι εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες των σανίδων θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε ζεστασιά και άνεση στο σπίτι σας.

Για να μάθετε πώς να χτυπήσετε τους τοίχους με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο