Πού χρησιμοποιείται για την κατασκευή επενδύσεων τοίχων;

 Πού χρησιμοποιείται για την κατασκευή επενδύσεων τοίχων;

Τα υλικά εσωτερικού και εξωτερικού ξύλου πάντοτε παραμένουν δημοφιλή. Αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερη επιφάνεια και την αύρα στο δωμάτιο που φέρνει το ξύλο.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και προσιτούς τύπους ξυλείας παραμένει η επένδυση, που χαρακτηρίζεται από ευελιξία χρήσης. Σήμερα, οι κατασκευαστές ανεφοδιάζουν ετησίως το φάσμα των προϊόντων, καθιστώντας όλο και πιο υψηλής τεχνολογίας.

Τι είναι αυτό;

Οι φλάντζες είναι λεπτές σανίδες που χρησιμοποιούνται για επιφάνειες επιφανειών. Ένα παρόμοιο όνομα υπάρχει μόνο στη Ρωσία, η οποία συνδέεται με την ιστορία της εμφάνισης του υλικού.Αρχικά, οι ξύλινες ρίγες κόβουν τα αυτοκίνητα για να τους προστατεύουν από τις επιπτώσεις της βροχής, του ήλιου, των ζημιών που προκαλούνται από τα τρωκτικά. Σε αντίθεση με το σίδερο, το ξύλο απέφυγε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ήταν επίσης φθηνότερο.

Με την πάροδο του χρόνου, οι συνηθισμένοι πίνακες απέκτησαν ακίδες, χάρη στην οποία η εγκατάσταση έγινε απλούστερη και ταχύτερη, ο κίνδυνος παραμορφώσεων εξαφανίστηκε. Η ιδέα αυτή επισημάνθηκε από τους κατασκευαστές, αρχίζοντας να χρησιμοποιούν παρόμοια ξυλεία για εξωτερική και εσωτερική χρήση.

Μόλις στην Ευρώπη, μην χρησιμοποιείτε το όνομα "επένδυση", αλλά αναζητήστε προφίλ. Κατασκευάζονται σύμφωνα με το πρότυπο DIN 68126/86 που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη. Αυτό το GOST είναι πολύ πιο απαιτητικό για την ποιότητα του υλικού από τα εγχώρια πρότυπα και επομένως τα προϊόντα των ευρωπαϊκών σημάτων είναι καλύτερα από την άποψη της ποιότητας και των μεθόδων εγκατάστασης. Τέτοιες σανίδες για φινίρισμα είναι εξοικειωμένοι με τους αγοραστές από τη Ρωσία ως "eurolining".

Είναι σημαντικό να διακρίνουμε την επένδυση από το MDF, καθώς το τελευταίο, που είναι υλικό "κολλημένο" από τα τσιπς, χάνει σημαντικά τις τεχνικές του ιδιότητες.

Έτσι, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το είδος της επένδυσης που γίνεται, μπορούμε να πούμε ότι το υλικό χωρίζεται σε πάνελ και Euro-επένδυση.Επιπλέον, ο πρώτος πελάτης έχει πολλά παράπονα: υπερβολική υγρασία (20-25%), αυξημένο ποσοστό παραμορφώσεων του σκάφους, με αποτέλεσμα οι μικρές κλειδαριές να βγαίνουν από την αυλάκωση. Τέλος, η μαλλιά του υλικού και ο αριθμός των κόμβων δεν ελέγχονται καθόλου, γεγονός που επηρεάζει τις αισθητικές ιδιότητες και τη χρηστικότητα του υλικού.

Στο πλαίσιο της επένδυσης η eurodoska έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ο εύλογος χαρακτήρας των μορφών (βέλτιστο πλάτος και πάχος των ελασμάτων, που εξαλείφει τα προβλήματα με μια ακίδα, η οποία επίσης διαφέρει σε μεγαλύτερα μεγέθη), η παρουσία αεραγωγών εξαερισμού για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος, η επιλογή της υφής του υλικού.
 • Η απουσία χνούδι στην επιφάνεια του υλικού, καθώς και στην περιοχή της αυλάκωσης αγκάθια, η οποία παρέχει ευκολία εγκατάστασης και χρήσης, την εξωτερική ελκυστικότητα του υλικού.
 • Ο συντελεστής υγρασίας είναι 10-15%, πράγμα που εξαλείφει τον κίνδυνο παραμόρφωσης και την εμφάνιση των σκαθιστικών μύλων στο ξύλο.
 • Μια πιο λεπτομερής ταξινόμηση του υλικού, ανάλογα με το κατασκευαστικό ελάττωμα, τα χαρακτηριστικά του ξύλου.

Η περιγραφή του υλικού θα είναι ατελής εάν δεν υποδεικνύετε ότι παρέχει καλή θερμική και ηχητική μόνωση, καθώς σχηματίζεται ένα κενό αέρος μεταξύ του δακτυλίου και της επιφάνειας που είναι κομμένη.Επιπλέον, η χαλαρή ακινητοποίηση των σανίδων δίνει στους τοίχους την ευκαιρία να "αναπνεύσουν" και επομένως το δωμάτιο είναι πάντα ένα ευχάριστο και χρήσιμο μικροκλίμα. Οι πίνακες μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια και κάθετα και να καλύπτονται περιοδικά με προστατευτικά υλικά. Αυτό θα εξασφαλίσει μια μακρά περίοδο έως αρκετές δεκαετίες, τη διάρκεια ζωής τους.

Η μορφοποίηση (δηλαδή τα προϊόντα που βασίζονται σε πριστή ξυλεία που υποβάλλονται σε μετα-επεξεργασία) έχει ένα μη επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο ξύλο, ένα ελαφρύ δάσος, μια ποικιλία χρωματιστών παλετών - όλα αυτά σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε τις πιο ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το υλικό βασίζεται σε φυσικό ξύλο (δρυς, φιάλη, ασβέστη, λάρυγγα, πεύκο κλπ.), Γεγονός που εξηγεί την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την απουσία τοξικών ενώσεων. Χαρακτηριστικά του φυσικού ξύλου λόγω των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της επένδυσης.

Τα πλεονεκτήματα του υλικού είναι:

 • καθολικότητα εφαρμογής - το υλικό είναι κατάλληλο τόσο για εξωτερική επένδυση όσο και για εσωτερική διακόσμηση.
 • δύναμη και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • η απουσία παραμορφώσεων υπό την επίδραση των διαφορών υγρασίας και θερμοκρασίας (σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει για το Eurolining) ·
 • με κανονική επεξεργασία, το καλούπι δεν εμφανίζεται στην επιφάνεια του υλικού, δεν σκουραίνει ακόμη και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας (γι 'αυτό χρησιμοποιούνται σανίδες για λουτρά, σάουνες).
 • ευνοϊκό εσωτερικό κλίμα ·
 • υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
 • καλή ηχοαπορρόφηση.
 • αισθητικά ελκυστικό αποτέλεσμα της επένδυσης, πρωτοτυπία, πρωτοτυπία και μοναδικότητα του ξύλινου σχεδίου, πλούτος της παλέτας χρωμάτων,
 • εύκολη εγκατάσταση - έχοντας μελετήσει τις γενικές αρχές εγκατάστασης του υλικού, μπορείτε να προχωρήσετε στην αυτοεγκατάσταση χωρίς να καταφύγετε σε επαγγελματίες μίσθωσης.
 • ευκολία φροντίδας ·
 • οικονομική προσιτότητα.

Το υλικό έχει ευρύ πεδίο χρήσης και είναι κατάλληλο για την εκτέλεση τέτοιων τύπων εργασίας:

 • αντιμετωπίζουν σάουνες, λουτρά?
 • εσωτερική διακόσμηση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων?
 • Μπαλκόνια με θέα, μπαλκόνια, βεράντες, βεράντες.
 • διακόσμηση πόρτας?
 • Σχεδιασμός σκαλοπατιών και μεταβάσεων.
 • εξωτερική επένδυση τοίχων με τη χρήση μονωτικών υλικών.

Το κύριο μειονέκτημα του τοίχου είναι η χαμηλή πυρασφάλεια. Είναι δυνατό να ευθυγραμμιστεί αυτό το χαρακτηριστικό με εμποτισμό του υλικού με πυροσβεστικές ενώσεις.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι για να διατηρηθούν οι τεχνικές και αισθητικές ιδιότητες ενός υλικού, πρέπει να αντιμετωπίζονται τακτικά με προστατευτικές ενώσεις.

Τύποι και ποικιλίες

Η κατανομή του υλικού σε είδη και ποικιλίες βασίζεται στη διάκριση του οπτικού και του πεδίου εφαρμογής. Ταυτόχρονα, οι διαφορετικοί τύποι επένδυσης διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα, λοξότμητα ή απουσία τους, χαρακτηριστικά συνδετήρων.

Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι πλακών με προφίλ:

Παραδοσιακά

Το εξωτερικό τμήμα του υλικού έχει μια πρόσθετη λοξότμηση στην περιοχή της ακίδας και επομένως μετά τη συναρμολόγηση του υλικού, η επιφάνεια έχει αξιοσημείωτες ραφές. Υπάρχουν γωνιακές λοξοτομές (επένδυση "συλλογικός αγρότης") ή στρογγυλεμένες. Οι τελευταίοι ονομάζονται Soft-line.

Μαλακή γραμμή

Πάνελ, χωρίς γωνίες, με στρογγυλεμένες άκρες. Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε την εμφάνιση τσιπς και φλοιού στην επιφάνεια που πρόκειται να επενδυθεί και επομένως το υλικό χρησιμοποιείται συχνά για εσωτερική διακόσμηση.

"Ήρεμος"

Δεν υπάρχει λοξοτομή κοντά στην ακίδα του πίνακα, έτσι ώστε η τελική επιφάνεια να είναι ομαλότερη, χωρίς έντονες ραφές. Το υλικό είναι κατάλληλο για απομίμηση του τοίχου ξύλου, μπορεί να παραχθεί πυκνωμένο έως 25 mm και είναι κατάλληλο για υπαίθρια εργασία.

Οικόπεδο

Χαρακτηρίζεται από υψηλή ελκυστικότητα, δεδομένου ότι η εμπρόσθια πλευρά του πάνελ έχει πολύπλοκα σχέδια. Λαμβάνεται με άλεση ή με άλλες μεθόδους. Υπάρχουν lamellae επένδυσης που μιμούνται ξυλογλυπτική, η οποία επιτυγχάνεται με τη θερμή τεχνική σφράγισης υπό πίεση.

Αυτός ο τύπος σανίδων χαρακτηρίζεται από υψηλότερο κόστος.

Αποκλείστε το σπίτι

Η εμπρόσθια πλευρά έχει κυρτές καμπύλες, επομένως, στο συγκρότημα, το υλικό μιμείται τις επιφάνειες των κυλινδρικών κορμών. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού οφείλονται σε βελτιωμένα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και ηχομόνωσης αυτού του τύπου.

"Αμερικανός"

Εξομοιώνει τα φύλλα πλαισίωσης λόγω της ομαλής μετάβασης από την ακίδα στο μεσαίο τμήμα της εξωτερικής επιφάνειας του ελάσματος και την απουσία λοξοτομής κοντά στην ακίδα. Λόγω του πάχους των 20 mm και του πλάτους της σανίδας από 140 mm, είναι εξαιρετική για εξωτερική επένδυση.

"Αγροτική γυναίκα"

Παρέχει ομαλές, σχεδόν χωρίς συγκόλληση επιφάνειες και συνεπώς χρησιμοποιείται ενεργά για εσωτερική διακόσμηση, συμπεριλαμβανομένης της διακόσμησης της οροφής. Με βάση τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά της στερέωσης, διαφοροποιούν τη ραφή (λεπτότερα πτερύγια, την ικανότητα επίστρωσης οποιασδήποτε επιφάνειας) και απρόσκοπτα (παχύτερα πάνελ, που χαρακτηρίζονται από πλούσια επιλογή χρωμάτων).

Διπλή όψη

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η απουσία της μπροστινής και της πίσω πλευράς, η οποία επιτρέπει τη χρήση ελασμάτων για την κατασκευή ξύλινων χωρισμάτων. Με εξωτερική ή εξωτερική επένδυση, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μια πιο ελκυστική πλευρά χωρίς ελαττώματα για να το τοποθετήσει έξω.

Το υλικό δεν έχει διατρήσεις εξαερισμού και συνεπώς δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Παραδοσιακά, η επένδυση συνδέεται με το ξύλο, αλλά σήμερα υπάρχει και μια πλαστική επιλογή. Βασίζεται στο χλωριούχο πολυβινύλιο. Το υλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία και άλλες ατμοσφαιρικές επιδράσεις, μεγάλη διάρκεια ζωής (έως και 30 χρόνια). Ωστόσο, τα πλαστικά πάνελ είναι λιγότερο ανθεκτικά και, φυσικά, δεν δίνουν την επίδραση της φυσικότητας, της εγγύτητας στη φύση και της μοναδικότητας του χρώματος που δίνουν τα ξύλινα μοντέλα.

Το κριτήριο της αισθητικής προσφυγής έρχεται στο προσκήνιο, και όχι η δύναμη του υλικού, μπορούμε να προτείνουμε βουρτσισμένο clapboard. Αυτό το βλέμμα έχει μια χαρακτηριστική ανακούφιση και υφή και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ασυνήθιστων εσωτερικών χώρων. Το Brushed Euromaking είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από μαλακό ξύλο.

Ένας άλλος τύπος αισθητικά σχεδιασμένων πινάκων μπορεί να ονομαστεί Euro με επίστρωση. Στην επιφάνεια της μεθόδου του πίνακα, πηγαίνουμε με την ανάγλυφη εκτύπωση, εφαρμόσαμε 2 ή περισσότερα μοτίβα. Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, πιέζονται στον πίνακα, πράγμα που παρέχει ένα ορισμένο στυλιστικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει, τέλος, επένδυση τούβλο, που χρησιμοποιείται επίσης για διακοσμητικά φινίρισμα. Ο πίνακας μιμείται τοιχοποιία και έχει ένα άλλο όνομα - παρκέ τοίχου.

Ανάλογα με την ξηρότητα του υλικού, διακρίνονται διάφορες παραλλαγές ελασμάτων. Το βέλτιστα στεγνό χαρτί ευρεσιτεχνίας έχει περιεκτικότητα σε υγρασία όχι μεγαλύτερη από 12-15%.

Κάθε ένας από τους θεωρούμενους τύπους επένδυσης αναφέρεται σε συγκεκριμένο βαθμό. Μια τέτοια διαίρεση βασίζεται στην κατάσταση του τοίχου μετά την κοπή και την ξήρανση. Παράλληλα εκτιμάται η ύπαρξη ρωγμών και κόμβων στα ελάσματα, οι τσέπες βήματος, οι περιοχές ασυνέπειων (περιοχές με κακή επεξεργασία).

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο για τη διαίρεση σε ποικιλίες · συνεπώς, κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετικούς GOST ή αναπτύσσει τις δικές του τεχνικές συνθήκες (TU).

Υπάρχουν οι ακόλουθες ποικιλίες επένδυσης:

 • Επιπλέον. Το υλικό αυτής της ποικιλίας ονομάζεται επίσης knock-free,δεδομένου ότι μόνο 1 κόμπος είναι επιτρεπτή ανά 1 μέτρο, χωρίς χαρακτηριστικά τσιπ και ρωγμές γύρω και πάνω από ολόκληρη την επιφάνεια. Όταν υπάρχουν θύλακες ρητίνης, ανοίγουν, η ρητίνη αφαιρείται, τα προκύπτοντα κενά επικαλύπτονται και τρίβονται με λεπτό γυαλόχαρτο. Τα προφίλ που προκύπτουν δεν απαιτούν πρόσθετη επεξεργασία και είναι διακοσμητικά υλικά υψηλής ποιότητας.
 • Κατηγορία Α. Τα προφίλ αυτής της κατηγορίας μπορούν να έχουν μέχρι 2-3 κόμβους ανά μέτρο λειτουργίας, μικρές μάρκες. Η εμπρόσθια πλευρά των ελασμάτων μπορεί να έχει μικρές ρωγμές (μερικοί κατασκευαστές τους τσιτσιρίζουν) και περιοχές ανωμαλιών. Εάν τα προφίλ είναι κατασκευασμένα από κωνοφόρα φυλή, επιτρέπεται αλάτισμα (όχι περισσότερο από 10% ανά πλωτήρα). Τα χρώματα μπορούν να κυμαίνονται μέσα σε ένα τόνο και να διαφέρουν ελαφρώς σε κάθε δέκατο προφίλ. Κατάλληλο για τοποθέτηση στο πάτωμα, διακόσμηση οροφής.
 • Κατηγορία Β. Ένας πίνακας μπορεί να έχει έως 2 κόμβους, με ρωγμές που δεν υπερβαίνουν τα 3 cm στο εμπρόσθιο και στο τελικό μέρος του πίνακα. Στην επιφάνεια της άκρης, επιτρέπεται η παρουσία πτώσεων κόμβων, η διάμετρος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 20 mm. Τα πάνελ συχνά κατασκευάζονται από το κεντρικό τμήμα και έχουν θύλακες ρητίνης. Η παρουσία περιοχών που έχουν υποστεί βλάβη από έντομα επιτρέπεται, αλλά το ποσοστό αυτών δεν υπερβαίνει το 5%.Υπάρχουν περιοχές με μη διαστήματα και μπλε (ένδειξη παραβίασης της τεχνολογίας στεγνώματος), εάν δεν προκαλούν αστάθεια των πάνελ.
 • Κατηγορία Γ. Όλα τα άλλα προφίλ κατάλληλα για διακόσμηση εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Είναι απαράδεκτο να συμπεριληφθεί σε αυτή την κατηγορία μόνο σάπια και έχασε τη σταθερότητα του σκάφους. Διαφορετικά, επιτρέπονται τα ακόλουθα ελαττώματα: παρουσία οπών κόμβων με διάμετρο μεγαλύτερη των 20 mm, μέσω ρωγμών, τσιπς, λείανσης, παρουσίας μπλε και ασυμφωνίας χρώματος.

Υλικό

Η ταξινόμηση της επένδυσης μπορεί να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο ξύλου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προφίλ. Η βάση για τα πάνελ μπορεί να είναι τα ακόλουθα είδη δέντρων:

Κωνοφόρο

Για την επένδυση των βελόνων χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλου αριθμού ρητινών και αιθέριων ελαίων, η οποία εμποδίζει την ήττα του υλικού από τα έντομα, αυξάνει την αντίσταση στην υγρασία. Μετά την αφαίρεση της ρητίνης, οι σανίδες χρησιμοποιούνται για εξωτερικό φινίρισμα, προσόψεις λουτρών, σάουνες (εκτός από το ατμόλουτρο) και άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία αέρα. Πάνελ βελόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα - μέχρι και αρκετές δεκαετίες, εκμεταλλεύονται.

 • Η ερυθρελάτη χαρακτηρίζεται από ελκυστική υφή χωρίς έντονα σχήματα, έλλειψη τραχύτητας, η εφαρμογή της θα είναι επιτυχής σε δωμάτια σε μοντέρνο στυλ.Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μαλακό ξύλο, συνήθως κατασκευάζονται στρογγυλές ράβδοι. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να θυμάστε σχετικά με την υψηλή υγροσκοπικότητα των ελαστικών, τα οποία πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με προστατευτικές ενώσεις.

Μεταξύ άλλων οφελών - προσιτή τιμή.

 • Ακόμα πιο οικονομικά από άποψη τιμών είναι τα προφίλ από πεύκο. Το υλικό έχει επίσης ελκυστική υφή και είναι κατάλληλο τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική διακόσμηση. Το μόνο πράγμα από τη χρήση του πευκοθραύστη πρέπει να εγκαταλειφθεί σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος βλάβης του υλικού. Το γεγονός είναι ότι είναι ευάλωτος σε κραδασμούς και γρατζουνιές, επειδή έχει χαμηλή πυκνότητα. Επιπλέον, για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη λειτουργία, τα προφίλ εκπέμπουν ρητίνη. Από την άποψη αυτή, είναι απαράδεκτο να τα χρησιμοποιήσετε στο λουτρό, επειδή στηρίζεται στην καυτή ρητίνη στην επιφάνεια των τοίχων ή στα ράφια, θα σας εγγυηθεί μια καύση.
 • Εάν θεωρούμε πιο ακριβό υλικό, τότε είναι το λάκκο, η υψηλή τιμή του οποίου συνδέεται με τις καλύτερες ιδιότητες απόδοσης του υλικού. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της δομής, έχει αυξημένες δυνατότητες θερμομόνωσης και μια εκπληκτικά ελκυστική υφή, μοτίβο.Η ιδιαιτερότητα της επένδυσης από φύλλα πορφύρα είναι μια ευγενή κοκκινωπή απόχρωση.
 • Ένας άλλος καλός θερμομονωτικός παράγων, ο οποίος έχει επίσης αυξημένη αντοχή - κέδρος. Οι πλάκες που κατασκευάζονται από αυτό έχουν ένα άπλετο άρωμα βήματος που έχει ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα και επίσης απωθεί τα κουνούπια.

Σκληρό ξύλο

Έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, αλλά έχουν υψηλότερο συντελεστή θερμικής μόνωσης. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την εσωτερική επένδυση λουτρών και σάουνων, αφού ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να προκαλέσουν καύση.

 • Μεταξύ των υλικών που διαφέρουν ως προς τη διαθεσιμότητα των τιμών - τζίντζερ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί η υψηλή αντοχή των επενδύσεων τοίχων, η αντίσταση στα μηχανικά φορτία και οι κρούσεις και η αυξημένη αντοχή στην υγρασία. Το μειονέκτημα του υλικού είναι η τάση του να σκουραίνει μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας.
 • Η αντίσταση στην υγρασία είναι διαφορετική και ελάτη, η οποία, όταν θερμαίνεται, παράγει επίσης θεραπευτικές τανίνες για το σώμα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επιλέγεται συχνά για το σχεδιασμό λουτρών και σάουνων. Το πλεονέκτημα του υλικού είναι η βελτιωμένη ηχοαπορρόφηση, η καλή θερμική αγωγιμότητα και τα αυθεντικά αναγνωρίσιμα χρώματα.Από τα "μειονεκτήματα" - μια συντομότερη διάρκεια ζωής.
 • Το Birch είναι κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση, αλλά μόνο σε πολύ ξηρές περιοχές, καθώς είναι πιο ευαίσθητο στην υγρασία και τη σήψη από άλλους τύπους.
 • Κλασσική θεωρημένη βελανιδιά, η οποία διακρίνεται κυρίως από την αξεπέραστη αντοχή του υλικού. Είναι επίσης κατάλληλο για χρήση σε υγρές περιοχές και χρησιμοποιείται επίσης για υπαίθριες εφαρμογές. Η τέφρα έχει παρόμοιες ιδιότητες.

Εξωτικές φυλές

Κατά κανόνα, μιλάμε για μαόνι που εξορύσσεται κυρίως σε τροπικές περιοχές. Το προκύπτον υλικό χαρακτηρίζεται από ευελιξία στην εφαρμογή, υψηλή αντοχή και αντοχή στην υγρασία, ασυνήθιστο σχέδιο και πλούσια παλέτα χρωμάτων. Φυσικά, το κόστος τέτοιων συμβουλίων είναι σημαντικά υψηλότερο.

Μέγεθος και συσκευασία

Η επένδυση γίνεται σε πολλά μεγέθη, λόγω του πεδίου εφαρμογής, των χαρακτηριστικών εγκατάστασης. Το μήκος του υλικού ποικίλλει μεταξύ 0,5 και 10 μέτρων (το πρότυπο για το εγχώριο υλικό είναι 2, 3, 6 m, για το ευκλείδωμα είναι επίσης 50 mm), ο βήμα είναι 10 cm.

Το πλάτος του ελάσματος είναι συνήθως 80-200 mm. Η ευρύτερη επένδυση είναι πιο ευαίσθητη στις παραμορφώσεις σε "άλματα" στις θερμοκρασίες. Η στενή ζώνη είναι ανθεκτική στις μεταβολές της θερμοκρασίας και στις μηχανικές βλάβες.Για να επιτευχθεί μια συγκεκριμένη στυλιστική εικόνα, οι ελάσματα διαφορετικού πλάτους συχνά εναλλάσσονται. Αυτό δεν επηρεάζει τα χαρακτηριστικά αντοχής της τελικής επιφάνειας.

Οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση ενός ευρύτερου πίνακα για μεγάλες περιοχές. Εάν ο στόχος είναι να "αυξήσει" οπτικά την οροφή, τότε τοποθετήστε κάθετα σταθερές στενές σχάρες.

Κατά τον υπολογισμό του απαιτούμενου αριθμού επένδυσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι το συνολικό, αλλά το χρήσιμο πλάτος του χαρτονιού. Κατά κανόνα, είναι στην περιοχή των 80-88 mm, και σε μια ευρεία έκδοση μπορεί να φτάσει τα 190 mm.

Κατά την επιλογή του πλάτους της λωρίδας είναι σημαντικό να ταιριάζει με το πάχος του υλικού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί βέλτιστη απόδοση αντοχής. Ιδανικά, το πλάτος και το πάχος των σανίδων αντιστοιχούν σε αναλογίες 1: 6. Για παράδειγμα, ιδανικά μια σανίδα πλάτους 150 mm θα πρέπει να έχει πάχος 6 mm.

Το πάχος των ελασμάτων για εσωτερική εργασία είναι 12,5 mm, το οποίο παρέχει τον καλύτερο συνδυασμό αντοχής και βάρους του υλικού. Για την εξωτερική επένδυση είναι προτιμότερο να παίρνετε παχύτερα προφίλ, το πάχος των οποίων είναι 15-20 mm. Τέτοιες σανίδες θα κατέχουν όχι μόνο το δικό τους βάρος, αλλά και το βάρος του μονωτικού υλικού.Αν και το κόστος τους, φυσικά, είναι υψηλότερο από τα λεπτότερα ανάλογα.

Σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, το πάχος του πάνελ μπορεί να είναι 15-25 mm. Εάν αναφερόμαστε στο ευρωπαϊκό πρότυπο DIN, τότε το πάχος του κατασκευαζόμενου ευρωστρώματος μπορεί να είναι ίσο με 13, 16 και 19 mm.

Επιστρέφοντας στο ύψος του προφίλ, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να κατασκευαστεί από ένα μόνο κομμάτι ξύλου ή με μάτισμα. Η τελευταία μέθοδος περιλαμβάνει τη σύνδεση πλακών με ύψος 150-750 mm σε ένα προφίλ, με προσάρτηση στο μικρό έδρανο και πρόσθετο μέγεθος του συνδέσμου. Η σύνδεση είναι ανθεκτική, επειδή το προφίλ διατηρείται υπό πίεση έως ότου η συγκολλητική σύνθεση είναι εντελώς στεγνή.

Ωστόσο, η αδυναμία να διαπιστωθεί ποιο είδος κόλλας χρησιμοποιήθηκε, υποχρεώνει τους αγοραστές να εγκαταλείψουν την αγορά συγκολλημένων ελασμάτων για εσωτερική διακόσμηση. Αυτό οφείλεται στον κίνδυνο να απελευθερωθούν οι τοξίνες της κόλλας όταν θερμαίνονται οι σανίδες.

Κατά κανόνα, τα συγκολλημένα μοντέλα είναι βαρύτερα και ακριβότερα, τα οποία συνδέονται με τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του ματίσματος, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραγωγή πλακών που δεν είναι λεπτότερες από 15 mm.

Το βάρος του υλικού εξαρτάται από τον τύπο ξύλου που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, ένα τετραγωνικό μέτρο τέφρας ζυγίζει 11 κιλά, ενώ ο ίδιος όγκος λεύκας είναι μόνο 5,7 κιλά.

Ο τυπικός αριθμός λαμαρινών είναι 10 τεμάχια ανά συσκευασία, ενώ στην κατηγορία Α επιτρέπονται έως και 20% τα φύλλα κατηγορίας Β.

Μορφή

Η μορφή της επένδυσης σχετίζεται άμεσα με την εμφάνισή της. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού είναι με τη μορφή ξύλινης ράβδου (τυπική επένδυση). Μια παρόμοια επίπεδη, αλλά πιο τέλεια επιφάνεια μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή του Eurolining. Η μέγιστη ομαλότητα και αρίστης ποιότητας βάσεις θα εξασφαλιστούν με την εγκατάσταση του λεγόμενου clapboard-calm. Αυτές οι επιλογές (μπορεί να είναι στενές και ευρείες) στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση.

Η στρογγυλή επένδυση, που μιμείται ένα στρογγυλεμένο κούτσουρο, ονομάζεται μπλοκ και χρησιμοποιείται για υπαίθρια και εσωτερική εργασία. Η τυποποίηση κάτω από την επιφάνεια του κορμού επιτυγχάνεται λόγω του ημικυκλικού σχήματος του εμπρόσθιου μέρους του ελάσματος. Το πλάτος των "κορμών" κυμαίνεται από 90-190 mm και εξαρτάται από το πάχος του υλικού.

Χρώματα

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Eurolining είναι η μοναδική ξύλινη σκιά του και το μοναδικό πρότυπο. Το χρώμα των πάνελ οφείλεται, κυρίως, στο είδος ξύλου από το οποίο κατασκευάζονται. Όμορφη φυσική σκιά έχει ένα τριαντάφυλλο, αλλά σκοτεινιάζει γρήγορα στη διαδικασία χρήσης. Το πρότυπο της ομορφιάς θεωρείται ότι είναι ευρωσία από κόκκινο ξύλο, τέφρα.Η επένδυση των πεύκων διαφέρει ζεστή χρυσή κλίμακα, και τα διοικητικά συμβούλια του λάαρ - μια ευγενή κοκκινωπή απόχρωση.

Ωστόσο, μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, το φυσικό ξύλο αρχίζει να σκουραίνει., η εμφάνισή του παύει να είναι ελκυστική. Μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση κάνοντας λεύκανση των πάνελ με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων. Ωστόσο, η διαδικασία θα πρέπει να διεξάγεται τακτικά.

Είναι πολύ λογικότερο και αποδοτικότερο να καλύψετε αρχικά την επιφάνεια με ένα διαφανές βερνίκι. Το τελευταίο δεν αλλάζει το χρώμα και το μοτίβο του ξύλου, αλλά τα προστατεύει, τονίζει το φυσικό παιχνίδι των χρωμάτων και των χαρακτηριστικών της υφής.

Εκτός από τα βερνίκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμποτισμούς και λεκέδες. Και οι δύο τύποι υλικών χρησιμοποιούνται για την προστασία των προφίλ, αλλά η κηλίδα κάνει την επιφάνεια λίγο πιο σκούρα.

Εάν η επένδυση χρώματος είναι απαραίτητη για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό στυλ, καταφεύγουν στη ζωγραφική με διακοσμητικές συνθέσεις. Δεδομένου ότι το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάδια και ακρυλικά χρώματα, ακρυλικό akvalak, διακοσμητικά γάνωμα.

Με τη βοήθεια των χρωμάτων πάνελ μπορείτε να επιτύχετε ένα ή άλλο στιλιστικό αποτέλεσμα. Έτσι, ανοιχτό μπεζ, άμμο και λευκά κατακόρυφα πάνελ τεντώστε οπτικά το χώρο.Φωτά θραύσματα θα τονίσουν το δωμάτιο. Μην ξεχνάτε ότι τα χρώματα του δαπέδου και της οροφής θα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους και με ένα άγγιγμα των τοίχων.

Στυλ και σχεδιασμός

Ανάλογα με τη μέθοδο τοποθέτησης πάνελ, μπορείτε να αλλάξετε τη διακόσμηση και την εμφάνιση του δωματίου. Η απλούστερη επιλογή για τα προφίλ τοποθέτησης είναι οριζόντια και κάθετη. Η χρήση των κάθετων λεπτών λωρίδων επιτρέπει την επίτευξη του αποτελέσματος μιας υψηλής οροφής.

Για να γίνει το δωμάτιο πιο δυναμικό, η εστίαση στην επιφάνεια επιτρέπει την τοποθέτηση της επένδυσης διαγώνια. Δημιουργία πρωτότυπου και αξέχαστου χώρου επιτρέπει την εναλλαγή λεπτών και ευρέων πλαισίων. Όταν αυτό επιτευχθεί 3D σχέδιο - ψαροκόκαλο, τούβλα, σκάκι, βήματα. Τα έπιπλα πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη σκιά των ελασμάτων και τα απλά γεωμετρικά σχήματα.

Όχι λιγότερο κομψό είναι τα δωμάτια όπου μόνο το χαμηλότερο τρίτο του τείχους είναι τελειωμένο με clapboard, ενώ το υπόλοιπο είναι διακοσμημένο με ταπετσαρία, βαμμένο ή σοβά. Το περίγραμμα μεταξύ διαφορετικών υφών κλείνει με χύτευση. Εκτός από την αισθητική, αυτό το είδος σχεδίου έχει πρακτική σημασία.Κατά κανόνα, στο κάτω μέρος του γύψου και ταπετσαρία γρήγορα αντικατασταθεί, αποκτώντας ακατάστατη εμφάνιση. Η χρήση λαξευμένων επενδύσεων τοίχων επιλύει αυτό το πρόβλημα. Μια μεγάλη επιλογή για βρεφονηπιακό σταθμό ή διάδρομο.

Επιτέλους, η χρήση της έμφασης των πάνελ εφαρμόζεται ευρέως. Βγαίνουν από έναν από τους τοίχους ή το μέρος του, καθιστώντας ένα "τσιπ" του εσωτερικού.

Μια μεγάλη ομάδα υλικού είναι βαμμένη επένδυση, που σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό. Έτσι, το πάνελ βαμμένο σε σκούρο ή μαύρο χρώμα χρησιμοποιείται σε κλασικά σαλόνια και ντουλάπια, ενώ το ανάλογο παστέλ είναι κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους σε στιλ της Προβηγκίας.

Επιλογή και εφαρμογή

Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα υλικό πραγματικά υψηλής ποιότητας, πάρτε το Eurolining. Κατά τον προσδιορισμό της ποιότητας, καθοδηγείται από το υλικό, η ταξινόμηση των οποίων γίνεται σύμφωνα με το πρότυπο DIN. Σημειώστε ότι τα προφίλ κατηγορίας C δεν είναι κατάλληλα για την τελική επένδυση.

Αξιολογήστε την επιπεδότητα των πτερυγίων. Η παρουσία ακόμη και μιας μικρής κάμψης είναι απαράδεκτη. Αυτό υποδηλώνει παραβίαση των όρων αποθήκευσης. Τα τόξα συνήθως έχουν πάνελ αποθηκευμένα σε πλαστικό περίβλημα. Το "σωστό" Euromask αποθηκεύεται σε συσκευασία.Μην φοβάστε να ζητήσετε από τον πωλητή να αποσυσκευάσει τη παρτίδα, δεν συμφωνείτε να αξιολογήσετε το υλικό μόνο από το πρώτο και το τελευταίο φύλλο του πακέτου - είναι πάντοτε τέλεια ποιότητας.

Φροντίστε να εκτιμήσετε την ποιότητα του υλικού ξήρανσης. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο ανθεκτικό θα είναι το πάνελ. Δεν θα οδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας. Για τον προσδιορισμό της ποιότητας της ξήρανσης υπάρχει μια ειδική συσκευή - ένας μετρητής υγρασίας. Για την επένδυση σε φυσική υγρασία, ο δείκτης είναι 20%, για την ευρωστία - 12% σε σχετική υγρασία.

Πριν από την αγορά, ελέγξτε την ποιότητα της άρθρωσης. Για να γίνει αυτό, συνδέστε μεταξύ τους 2-3 δοκάρια, δεν πρέπει να υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Η ίδια η διαδικασία αποδέσμευσης δεν πρέπει να απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Πιστεύεται ότι το υλικό από ξύλο που αναπτύσσεται στις βόρειες περιοχές είναι υψηλότερης ποιότητας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ένα σκληρό κλίμα η ανάπτυξη του ξύλου είναι πιο αργή, πράγμα που σημαίνει ότι η αντοχή του είναι υψηλότερη.

Για την επένδυση των εσωτερικών επιφανειών χρησιμοποιούνται λεπτότερες λάμες. από δένδρα και κωνοφόρα είδη, σε λουτρά και σάουνες χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο φυλλοβόλες επιλογές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο πίνακας θερμαίνεται, η ρητίνη απελευθερώνεται από τις βελόνες. Όταν θερμαίνεται, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.Για την εξωτερική επένδυση χρησιμοποιούνται κέδρο, λάρινο και δρυς με αυξημένο πάχος.

Τι πρέπει να επεξεργαστείτε;

Η επένδυση είναι ένα εύθραυστο και βραχύβιο υλικό εκτεθειμένο στη φωτιά, την υγρασία, τη σκόνη και τα παράσιτα. Για να εξισορροπηθούν αυτά τα μειονεκτήματα επιτρέπει την επεξεργασία των επιφανειών των ελασμάτων.

Η επένδυση στο εσωτερικό του σπιτιού πρέπει να καλύπτεται με πυροπροστασία. Η βιοπροστασία του υλικού μέσα και έξω από το δωμάτιο θα εξασφαλίσει τη χρήση ενός αστάρι. Αυτή η αντισηπτική θεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους τους πίνακες, όπου υπάρχουν ήδη σημάδια ήττας σε ξυλοφάγους. Το Primer δεν αλλάζει τα χρώματα και τις υφές των προφίλ.

Είναι δυνατό να αυξηθεί η αντοχή στην υγρασία και να διατηρηθεί μια φυσική απόχρωση των σανίδων με ένα βερνίκι. Οι επιφάνειες μπορούν να υποβληθούν σε αγωγή χωρίς αστάρωμα, καθώς το βερνίκι περιέχει ήδη αντισηπτικά συστατικά. Η επεξεργασία με βερνίκι δίνει στην επιφάνεια μια ημι-στιλπνή λάμψη, η οποία δίνει έμφαση στο βάθος και την ποικιλία του χρώματος του ξύλου, επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό και την προστατεύει από τις επιπτώσεις των αλλαγών της θερμοκρασίας.

Όταν επιλέγετε ένα βερνίκι για εσωτερική εργασία, προτιμούν τις υδατοδιαλυτές συνθέσεις - aqualux. Δεν περιέχουν οργανικές ουσίες και κατά συνέπεια φιλικές προς το περιβάλλον, στεγνώνουν γρήγορα και δεν έχουν δυσάρεστη οσμή. Για τη θεραπεία εξωτερικών επιφανειών, αγοράστε βερνίκια με υδατοαπωθητικά συστατικά. Μια τέτοια επιφάνεια θα απωθεί τα σωματίδια βρωμιάς και σκόνης.

Είναι απαράδεκτο να επεξεργάζονται τα πάνελ σε ένα λουτρό με λάκα, υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών, χάνει τις ιδιότητές του και μπορεί να απελευθερώσει τοξικούς καπνούς. Αντ 'αυτού χρησιμοποιήστε akvalak για ζεστά δωμάτια.

Για την προστασία από την υγρασία και τα παράσιτα ξύλου στο αποδυτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιναρόσπορο. Για ένα ατμόλουτρο, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικούς εμποτισμούς γενικής δράσης - αυξάνουν την πυρασφάλεια του υλικού, προστατεύουν από την υγρασία, περιέχουν αντισηπτικά συστατικά.

Το σημαντικό σημείο είναι ότι η επεξεργασία της επένδυσης στο λουτρό πραγματοποιείται πριν από την τοποθέτησή της. Σύμφωνα με την τεχνολογία, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε το κιβώτιο και τα πάνελ πριν την εγκατάσταση και πάλι μετά την εγκατάσταση.

Κατασκευαστές και σχόλια

Η εμπιστοσύνη των πελατών κέρδισε μάρκες όπως:

 • Lunawood - αυτή η φινλανδική εταιρεία είναι αναγνωρισμένος ηγέτης στην παραγωγή θερμότητας. Τα Lamels, που υπόκεινται σε υψηλή θερμοκρασία και επεξεργασία με ατμό, αποκτούν αυξημένη αντοχή ακόμη και στις σκληρές φυσικές συνθήκες, ζημιές, σήψη.Τα προϊόντα μάρκας εκπροσωπούνται ευρέως στη Ρωσική Ομοσπονδία και το κυριότερο υλικό για την παραγωγή είναι το πεύκο.
 • Εγχώριος κατασκευαστής Αστάρ Διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας υλικό και μια ποικιλία από επιλογές eurolining. Εδώ θα βρείτε υλικά όλων των κατηγοριών από "premium" έως C. Όσο για τους τύπους πάνελ, υπάρχει και ένας πλούτος επιλογής. Μόνο τα ελάσματα της σειράς μαλακών γραμμών, τα οποία χαρακτηρίζονται από στρογγυλεμένες γωνίες, είναι περίπου 10 παραλλαγές!
 • Θετική ανάδραση επιτεύχθηκε επίσης από τα προϊόντα της εταιρείας. "Vyatskaya πεύκο". Η παραγωγή πραγματοποιείται με γερμανικό και ιταλικό εξοπλισμό και ως εκ τούτου τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας.
 • Ο ηγέτης στην παραγωγή ξυλείας είναι μια εγχώρια μάρκα Prommax. Που οδηγεί εδώ είναι η παραγωγή του Eurolining της ασπέν, ερυθρελάτης και πεύκου. Οι αγοραστές σημειώνουν τον βέλτιστο συνδυασμό υψηλής αξιοπιστίας υλικών και προσιτού κόστους.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Η δήλωση ότι το clapboard έχει καλή εμφάνιση μόνο σε μια εξοχική κατοικία και σε μια εξοχική κατοικία σε "ρουστίκ" ύφος θεωρείται εσφαλμένη. Το υλικό συνδυάζεται καλά με άλλες υφές και, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, φαίνεται εξαιρετικό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους υψηλής τεχνολογίας.

 • Το ευγενές ξύλο συνδυάζεται ιδανικά με γύψο, ταπετσαρία, κεραμίδι. Με τη βοήθεια τέτοιων συνδυασμών, είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα άνετο κλασικό ή ήρεμο μοντέρνο εσωτερικό.
 • Φυσικά, το πιο οργανικό φινίρισμα φινιρίσματος φαίνεται σε στυλ της χώρας. Στο διαμέρισμα μπορείτε να δημιουργήσετε μια τέτοια γωνιά στην τραπεζαρία ή στο σαλόνι. Θα πρέπει να προτιμάται το προφίλ των ελαφρών φυσικών αποχρώσεων.
 • Και αν ζωγραφίζετε τα πάνελ σε ζεστές παστέλ αποχρώσεις, ταιριάζουν τέλεια στο στυλ της Προβηγκίας. Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε το εσωτερικό με τοιχοποιίες και ξύλινα δάπεδα.
 • Μην κάνετε χωρίς ξύλινους πίνακες κατά τη δημιουργία σκανδιναβικού στιλ. Για αυτόν, επιλέξτε ελαφρά, λευκασμένα υλικά. Η επένδυση εδώ χρησιμοποιείται για διακόσμηση τοίχων και δαπέδων. Μην ξεχνάτε τα ξύλινα δοκάρια στην οροφή. Και έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται βαρετό, "αραιώνουν" τις ξύλινες επιφάνειες με υφές πέτρας.
 • Τεχνητά γκαρνταρόμπα στο φινίρισμα - ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του chebbi-chic. Οργανικά, θα δούμε σε μικρά σαλόνια, σοφίτα, κρεβατοκάμαρα. Το μπάνιο φαίνεται καλό φως κάθετη ή οριζόντια επένδυση.
 • Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, σε στυλ υψηλής τεχνολογίας, τα ξύλινα προφίλ είναι το φόντο που δεν προσελκύει την προσοχή. Για να γίνει αυτό, οι πίνακες είναι βαμμένοι με λευκό ή μπεζ, μερικές φορές με αργυρόχρωμη σκιά.

Πώς να καλύψετε μια μπαλκονόνα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο