Χαρακτηριστικά των βαλβίδων ελέγχου για τον εξαερισμό και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους

 Χαρακτηριστικά των βαλβίδων ελέγχου για τον εξαερισμό και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού και χρησιμοποιείται ευρέως σε εγκαταστάσεις εξαγωγής καυσαερίων και τύπου εξαγωγής. Η χρήση της συσκευής προστατεύει αξιόπιστα το δωμάτιο από τις ξένες οσμές και κάνει τη διαμονή σας ευχάριστη και άνετη.

Γιατί προκύπτει η αντίστροφη ώση;

Η αρχή της λειτουργίας των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής βασίζεται στην ισότητα των εισερχόμενων και εξερχόμενων όγκων αέρα. Στην περίπτωση μείωσης του αριθμού των εισερχόμενων αέριων μαζών, υπάρχει επίδραση της ανατροπής της ώσης, με αποτέλεσμα ο αέρας από τον αγωγό εξαερισμού να εισέρχεται στο δωμάτιο.Ο λόγος για τη διαταραχή της κυκλοφορίας των ροών είναι συχνά τα φραγμένα ανοίγματα του αερισμού εισόδου, η εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων, καθώς και η θραύση ή φθορά των μηχανισμών που ευθύνονται για την ένταση της εισροής.

Ωστόσο, μπορεί να είναι ο άλλος τρόπος όταν η εντατική εκροή αέριων μαζών ενεργεί ως αιτία, η οποία συμβαίνει συχνά όταν ο καπνός και τα προϊόντα καύσης εξέρχονται από τους σωλήνες καμινάδας των σόμπων και των τζακιών. Αν η καμινάδα είναι σε καλή κατάσταση, το ζεστό μίγμα βγαίνει πολύ εντατικά και το σύστημα εισαγωγής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια υπέρβαση ώσης στον αγωγό εξαγωγής και ο αέρας εξαγωγής βγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Επίσης, η αντίστροφη ώθηση εμφανίζεται όταν αρκετοί κλάδοι του αγωγού συνδέονται με έναν κοινό αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση συχνά σχηματίζεται μια ανομοιογενής πίεση, η οποία οδηγεί στην αντίστροφη απορρόφηση των ροών. Υπάρχουν συχνές περιπτώσεις σύνδεσης αρκετών σημείων του φράκτη σε έναν αγωγό, εκ των οποίων ο ένας είναι εξοπλισμένος με εξαναγκασμένη εξάτμιση.

Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του ανεμιστήρα, η πίεση αέρα παράγεται όχι μόνο προς την κατεύθυνση του καναλιού εξαερισμού που βγαίνει έξω, αλλά και προς τα άλλα σημεία του φράχτη, τα οποία δεν είναι εξοπλισμένα με εξαναγκασμένες συσκευές εξαγωγής.Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συχνά σε παλιά σπίτια με κοινούς αεραγωγούς, όταν ένας από τους γείτονες εγκαθιστά μια ισχυρή κουκούλα. Ως αποτέλεσμα, ο μολυσμένος αέρας από το κοινό κανάλι οδηγείται εντατικά σε χώρους που δεν είναι εξοπλισμένοι με τέτοιες συσκευές.

Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση ανάστροφης ώθησης μπορεί να είναι μια αλλαγή στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Παραδείγματος χάριν, παραβιάζοντας την ανακούφιση από την κατεδάφιση ή την κατασκευή κοντινών κτιρίων, ο άνεμος μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνσή του και να αρχίσει να φυσάει στο κανάλι καυσαερίων. Έτσι, ανεξάρτητα από την αιτία της ανατροπής, στα πρώτα σημάδια της εμφάνισής της είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το σύστημα με μια βαλβίδα ελέγχου ικανή να εξουδετερώνει όλες τις αρνητικές πλευρές αυτού του αποτελέσματος.

Τι είναι αυτό και για ποιο λόγο;

Μια βαλβίδα ελέγχου είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στην έξοδο του αγωγού και αποτελείται από ένα περίβλημα και ένα πτερύγιο. Η θήκη, με τη σειρά της, είναι εφοδιασμένη με μια διακοσμητική μάσκα που καλύπτει τα εσωτερικά μέρη και τα στοιχεία στερέωσης της δομής. Η βαλβίδα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει κάτω από την πίεση του εξερχόμενου αέρα και να επιστρέψει στην αρχική του θέση ότανχωρίς ροή.

Οι βαλβίδες ελέγχου διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη και είναι συμβατές με όλους τους τύπους αεραγωγών. Το υλικό για την κατασκευή των συσκευών είναι κυρίως πλαστικό. Υπάρχουν επίσης μεταλλικά μοντέλα, αλλά το πεδίο εφαρμογής τους συχνά περιορίζεται από τους δείκτες υγρασίας ενός συγκεκριμένου δωματίου. Αν και γαλβανισμένα και επιχρωμιωμένα προϊόντα έχουν ανθεκτική στη διάβρωση επίστρωση και μαζί με πλαστικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μπάνια, ντους και κουζίνες.

Η αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας ελέγχου είναι η εξής: Ο μολυσμένος αέρας εξέρχεται από το δωμάτιο και, περνώντας από το μαξιλάρι στο σώμα της συσκευής, πιέζει το πτερύγιο και το ανοίγει. Μόλις πέσει η πίεση της εκροής, ο αποσβεστήρας κλείνει και αρχίζει να χρησιμεύει ως στέρεος φραγμός στη σκόνη, την ξένη οσμή και τα μικρά έντομα. Επιπλέον, η χρήση ακόμα και της απλούστερης βαλβίδας πτερυγίου μειώνει σημαντικά το επίπεδο εξωτερικού θορύβου που προέρχεται από ένα παρακείμενο δωμάτιο ή από το δρόμο. Η συσκευή είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό ή το εξωτερικό άκρο του αγωγού και όταν εγκαθίσταται σε συστήματα με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα βρίσκεται πίσω από τον ανεμιστήρα.

Είδη

Η σύγχρονη αγορά του εξοπλισμού εξαερισμού αντιπροσωπεύει τέσσερις τύπους βαλβίδων ελέγχου, καθένας από τους οποίους έχει τα δικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, καθώς και τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

 • Μοντέλο πετάλων μοντέλα με βαρύτητα. Οι συσκευές αποτελούνται από ένα σώμα και ένα μόνο πτερύγιο, το άνοιγμα του οποίου οφείλεται στην πίεση του αέρα και το κλείσιμο οφείλεται στη δική του βαρύτητα. Η στρογγυλή βαλβίδα βαρύτητας χρησιμοποιείται σε συστήματα με φυσική κυκλοφορία αέρα, λόγω της χαμηλής αντοχής του ανοίγματος του φύλλου.

Τα μοντέλα μιας πόρτας διατίθενται σε δύο εκδόσεις. Ο πρώτος τύπος αντιπροσωπεύεται από προϊόντα με τη θέση του άξονα στον οποίο στηρίζεται η ράβδος, μετατοπίζεται σε σχέση με το κέντρο του τμήματος και η δεύτερη χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ενός αντίβαρου μέσα ή έξω από τη συσκευή. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι η δυνατότητα εγκατάστασης σε συστήματα που δεν διαθέτουν εξαναγκασμένη εξάτμιση και τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη να στερεωθεί η συσκευή σε μια κατακόρυφη ή οριζόντια θέση. Διαφορετικά, το αντίβαρο θα βυθιστεί και θα χρειαστούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να ανοίξει η βαλβίδα.

 • Ανοιξιάτικα διπλά μοντέλα πεταλούδας Δομικά, αυτές οι βαλβίδες αποτελούνται από δύο παντζούρια ικανά να καταρρεύσουν με μια ισχυρή πίεση μάζας και ελατήρια που επιστρέφουν τα πτερύγια στην αρχική τους θέση χωρίς την κυκλοφορία του αέρα. Οι "πεταλούδες" χρησιμοποιούνται μόνο σε συστήματα με εξαναγκασμένη εξάτμιση και είναι αναποτελεσματικά στις συνθήκες φυσικού αερισμού.
 • Βαλβίδα με φωτοφράκτη. Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής βασίζεται στη δύναμη της βαρύτητας και κάπως μοιάζει με την αρχή της δράσης των διατάξεων μονόφυλλου πτερυγίου, με τη μόνη διαφορά ότι αντί για ένα φύλλο χρησιμοποιούνται διάφορα στοιχεία το ένα μετά το άλλο. Τα προϊόντα αυτού του τύπου είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, αντέχουν τέλεια τις αρνητικές θερμοκρασίες και προορίζονται για εγκατάσταση στο εξωτερικό τμήμα του αεραγωγού.

Οι βαλβίδες τύπου διαφράγματος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες κατασκευές και είναι σε θέση να ανοίγουν με την παραμικρή κίνηση του αέρα. Στο ρόλο της βαλβίδας σε αυτά εξυπηρετεί μια λεπτή μεμβράνη, για το άνοιγμα της οποίας απαιτείται πολύ μικρή προσπάθεια. Τα μοντέλα μεμβράνης έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε εξαερισμό με φυσική κλίση και όταν εγκαθίστανται σε συστήματα με αναγκαστική κυκλοφορία απαιτούν την εγκατάσταση πρόσθετων ενισχυτικών στοιχείων.Διαφορετικά, η λεπτή μεμβράνη παραμορφώνεται γρήγορα από την πρόσκρουση της ισχυρής έλξης και, λόγω της χαλαρής εφαρμογής, θα αρχίσει να διαρρέει αέρας.

Το επόμενο κριτήριο για την ταξινόμηση των συσκευών είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Σε αυτή τη βάση, υπάρχουν δύο ομάδες συσκευών: πλαστικό και χάλυβας.

 • Τα πιο κοινά μοντέλα είναι πλαστικά. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι ευαίσθητα στη διάβρωση, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλή τιμή. Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συσκευών περιλαμβάνουν χαμηλή αντίσταση στις αρνητικές θερμοκρασίες και ανεπαρκή δομική αντοχή.
 • Συσκευές γαλβανισμένου χάλυβα πολύ πιο ισχυρό από τα πλαστικά αντίστοιχα και μπορεί να ανεχθεί χαμηλές θερμοκρασίες καλά. Επιπλέον, τα μεταλλικά μοντέλα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι εγκατεστημένα σε ισχυρούς απορροφητήρες με αέριες μάζες υψηλής πίεσης.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό από το οποίο διαφέρουν οι βαλβίδες αντεπιστροφής είναι η μέθοδος ελέγχου. Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, τα μοντέλα χωρίζονται σε χειροκίνητα και ηλεκτρικά. Η ρύθμιση του πρώτου γίνεται με τη βοήθεια μοχλού ή βαλβίδας, ενώ οι τελευταίες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρική κίνηση και απαιτούν κοντινή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχήμα των βαλβίδων ποικίλλει επίσης. Οι συσκευές είναι διαθέσιμες σε στρογγυλό και ορθογώνιο σχεδιασμό, γεγονός που καθιστά εύκολο τον συνδυασμό τους με οποιοδήποτε τύπο αεραγωγών.

 • Γύρω τα οικιακά μοντέλα έχουν διατομή μεγέθους 100, 120, 125, 150 ή περισσότερα χιλιοστά, πράγμα που αντιστοιχεί στις περισσότερες διαμέτρους των αεραγωγών. Οι βιομηχανικές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε ισχυρούς απορροφητήρες των εμπορικών κέντρων και των καταστημάτων παραγωγής κατασκευάζονται με διάμετρο μέχρι 1000 mm.
 • Ορθογώνιο και τετράγωνο Τα μοντέλα χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εγκαταστάσεις υψηλής απόδοσης διαφόρων επιχειρήσεων και διατίθενται επίσης σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών.

Επιπλέον, οι βαλβίδες ελέγχου διακρίνονται από τη μέθοδο εγκατάστασης - τα όργανα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε κατακόρυφα όσο και σε οριζόντια επίπεδα, καθώς και σε όρους απόδοσης, τα οποία δείχνουν πόσο αέρας είναι ικανό να περάσει μια συσκευή ανά μονάδα χρόνου. Οι συσκευές διαφέρουν στην κατηγορία ασφαλείας. Μαζί με οικιακά και βιομηχανικά μοντέλα, υπάρχουν βαλβίδες ανθεκτικές στις εκρήξεις ή εγγενώς ασφαλείς. Τα προϊόντα αυτά προορίζονται για συστήματα εξαερισμού εκρηκτικών ζωνών των κατηγοριών Β1, Β1Α και Β1Β, στα οποία θεωρείται η κίνηση εκρηκτικών μιγμάτων.Οι συσκευές είναι ικανές να αντέχουν σε πίεση 1500 Pa με ταχύτητα κίνησης του ρεύματος που φθάνει τα 6-20 m / s.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Η σύγχρονη αγορά εξοπλισμού εξαγωγής και εξαερισμού προσφέρει μια τεράστια ποικιλία φθηνών βαλβίδων, επομένως η ανεξάρτητη παραγωγή της συσκευής δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που η σχάρα εξαερισμού ή ο αγωγός ανεμιστήρα έχει μη τυποποιημένο σχήμα και μέγεθος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ταχύτερη και πιο κερδοφόρα να κάνετε τη συσκευή με τα χέρια σας, αντί να ξοδέψετε την προσπάθεια και τα χρήματα για να φτιάξετε προσαρμογείς. Το πιο απλό για τη συσκευή αυτόματης εκτέλεσης είναι μια βαλβίδα μονού φύλλου, όπου μια άκαμπτη πλάκα κατασκευασμένη από πλαστικό ή λεπτό μέταλλο, ένα φύλλο από χαρτόνι ή μεμβράνη από πολυεστέρα χρησιμοποιείται σαν πτερύγιο.

 • Έτσι, για την κατασκευή μιας βαλβίδας ελέγχου με φυσικό αγωγό, πρέπει να τραβήξετε μια μάσκα εξαερισμού, να την τοποθετήσετε σε ένα παχύ χαρτόνι, να κόψετε με ένα μολύβι και να το κόψετε. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να μετρήσετε το ύψος και το πλάτος του εξαερισμού και να τραβήξετε το προκύπτον ορθογώνιο στο κέντρο του χαρτονιού.
 • Στη συνέχεια, από το κέντρο της ανώτερης πλευράς του σχεδιαζόμενου σχήματος, χαμηλώστε την κάθετη προς την κάτω πλευρά, υποχωρήστε από τις δύο κατευθύνσεις κατά 7 mm και τραβήξτε δύο ακόμη γραμμές μέσα από αυτά τα σημεία παράλληλα με την πρώτη. Ως αποτέλεσμα, το ορθογώνιο θα χωριστεί σε δύο μισά από έναν κάθετο βραχυκυκλωτήρα, επί του οποίου οι ελεύθερες πλευρές αμφοτέρων των αποσβεστήρων θα αναπαυθούν αργότερα.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε και τα δύο μέρη του ορθογωνίου, χωρίς να αγγίξετε τον βραχυκυκλωτήρα. Θα πρέπει να είναι μια εικόνα που μοιάζει με πλαστικό πλαίσιο παραθύρου.
 • Ακολούθως, κόβονται δύο ορθογωνικά τμήματα από την μεμβράνη πολυεστέρα, κάθε μισό μέγεθος ενός μεγάλου χαρτονιού. Μετά από αυτό, είναι κολλημένα στα εξωτερικά πλευρικά τμήματα του πλαισίου έτσι ώστε στην κλειστή κατάσταση να πέφτουν στον κεντρικό γεμιστήρα. Εξωτερικά, ο σχεδιασμός μοιάζει με ένα παράθυρο με δύο πόρτες, το ρόλο ενός πλαισίου στο οποίο εκτελείται από ένα κενό χαρτόνι και ο ρόλος των θυρών εκτελείται από δύο ορθογώνιες ταινίες. Συνδέστε το φύλλο στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία ή συρραπτικό.
 • Αφού ο σχεδιασμός είναι έτοιμος, θα πρέπει να είναι κολλημένος με βίδες στον τοίχο στο τέλος του καναλιού εξαερισμού.Η βαλβίδα πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα κολλημένα πτερύγια να μπορούν να ανοίγουν προς τον αγωγό.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο και να ελέγξετε τη λειτουργία της βαλβίδας. Εάν γίνει σωστά, η ροή του αέρα θα ανοίξει και τα δύο πτερύγια του "παραθύρου από χαρτόνι" και θα εισέλθει ελεύθερα στον αγωγό. Μετά τη δοκιμή, η πλαστική μάσκα βιδώνεται στην κορυφή της βαλβίδας από χαρτόνι με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Υπάρχει ένας απλούστερος τρόπος. Για να γίνει αυτό, το φύλλο της μεμβράνης είναι κολλημένο απευθείας στην πίσω πλευρά της σχάρας εξαερισμού. Ωστόσο, με αυτό το σχέδιο, η στερέωση της μεμβράνης στις πλευρικές πλευρές του πλαστικού πλέγματος πραγματοποιείται με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας, η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να χάσει τις ιδιότητές της και να βγει. Ως εκ τούτου, η κόλληση των παραθυρόφυλλων στην επιφάνεια του χαρτονιού είναι η προτιμώμενη επιλογή.

Πώς είναι η εγκατάσταση;

Προκειμένου να εξοπλιστεί η έξοδος εξαερισμού τοίχου με βαλβίδα αντεπιστροφής, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι η επίδραση του ανατρεπόμενου βυθίσματος δεν συμβαίνει με κανένα συνδυασμό των συσκευών λουτρού, του μπάνιου και της κουζίνας του μπάνιου.Επομένως, αν έχει εγκατασταθεί ένα τσάι στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο συλλέγει αέρα από όλα τα σημεία της εισαγωγής και οδηγεί σε έναν κοινό αγωγό, όλες οι εξόδους πρέπει να είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες.

Μια σημαντική προϋπόθεση για την τοποθέτηση βαλβίδων ελέγχου είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Η απαίτηση αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη τακτικού καθαρισμού των συσκευών από τη συγκράτηση λίπους και σκόνης. Εάν οι συσκευές σπάνια καθαρίζονται ή δεν καθαρίζονται καθόλου από τη βρωμιά, τότε λόγω των προσκολλημένων αποθέσεων, οι βαλβίδες δεν θα ταιριάζουν πλέον σφιχτά στη βαλβίδα και η συσκευή θα καταστεί αναποτελεσματική.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου γίνεται στην έξοδο του καναλιού εξαερισμού με τη βοήθεια των καρφιών υγρού ή των βιδών με αυτοκόλλητη βίδα. Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ πιο προτιμότερη από πρακτική άποψη: αν χρειαστεί να καθαρίσετε τη συσκευή, μπορείτε εύκολα να την ξεβιδώσετε και μετά την επεξεργασία είναι επίσης εύκολη η τοποθέτησή της. Κατά τον καθορισμό της βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε ότι η συσκευή εμποδίζει τελείως το άνοιγμα του αγωγού.

Κατά την εγκατάσταση βαλβίδων σε συστήματα με εξαναγκασμένη αφαίρεση μολυσμένου αέρα, η συσκευή τοποθετείται στον αγωγό αερισμού πίσω από τον ανεμιστήρα.

 • Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε τον ανεμιστήρα, βάλτε τη βαλβίδα στον αγωγό και σημειώστε τη θέση για την πρόσδεσή του.
 • Στη συνέχεια αφαιρείται και πάλι η βαλβίδα και στα σημάδια που σημειώνονται τα τρυπάνια για τις συνδέσεις.
 • Στη συνέχεια, η βαλβίδα τοποθετείται ξανά στο κανάλι εξαερισμού και μέσω των τρυπημένων οπών επισημαίνονται τα σημεία σύνδεσης στην επιφάνεια του τοίχου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το μπουλόνι σημειώνονται θέσεις διάτρητοι και προετοιμασμένοι για την εγκατάσταση των πτερυγίων.
 • Στη συνέχεια, η βαλβίδα αντεπιστροφής εγκαθίσταται στο κανάλι εξαερισμού και σταθεροποιείται, γεμίζοντας το κενό μεταξύ της συσκευής και της επιφάνειας του καναλιού με στεγανωτικό σιλικόνης. Ορισμένα μοντέλα δεν χρειάζονται πρόσθετη στεγανοποίηση των συνδέσεων και είναι ήδη εφοδιασμένα με δακτύλιο στεγανοποίησης από καουτσούκ, το οποίο συμβάλλει στην πιο στενή σύνδεση του αγωγού και της βαλβίδας.
 • Το τελικό στάδιο της εγκατάστασης θα είναι να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στη θέση του και να δοκιμάσετε να εκτελέσετε το σύστημα.

Η εγκατάσταση εξωτερικών βαλβίδων τύπου ράβδου εκτελείται με την ίδια αρχή. Οι μόνες προϋποθέσεις για την επιλογή τέτοιων συσκευών είναι το υλικό κατασκευής και η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών. Αυτές περιλαμβάνουν συσκευές κατά των βανδαλισμών που αποτρέπουν ζημιές ή ζημιές στις περσίδες, καθώς και τη λειτουργία ανάκτησης θερμότητας.Η τελευταία επιλογή είναι ιδιαίτερα σημαντική για υπαίθρια μοντέλα: εμποδίζει το πάγωμα των βαλβίδων και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η σωστή επιλογή, η κατάλληλη εγκατάσταση και η έγκαιρη εξυπηρέτηση της βαλβίδας ελέγχου συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία του διαμερίσματος από δυσάρεστες οσμές, εξωτερικό θόρυβο και σκόνη. Αυτό επιτρέπει τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο δωμάτιο και οδηγεί στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος μέσα σε αυτό.

Πώς να κάνετε μια βαλβίδα ελέγχου με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο