Οδηγίες ρύθμισης της πόρτας

 Οδηγίες ρύθμισης της πόρτας

Όσο πιο κοντά βρίσκεται μια συσκευή για την επιστροφή της πόρτας στην αρχική της θέση στην αυτόματη λειτουργία λειτουργίας. Αυτή η συσκευή σιωπά και απαλά καλύπτει το ανοικτό πτερύγιο. Εάν είναι απαραίτητο, κρατάει το φύλλο της πόρτας στην ανοιχτή θέση. Πολλές πόρτες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονη πρακτική συσκευή. Ωστόσο, όπως και κάθε τεχνική, οι στενότερες ανάγκες συντήρησης, ρύθμισης και αντιμετώπισης προβλημάτων.

Τύποι μηχανισμών και συσκευή τους

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την αρχή του μηχανισμού, είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τους βασικούς τύπους του, έτσι θα είναι ευκολότερο να καταλάβουμε πώς να διορθώσετε σωστά μια πόρτα πιο κοντά.

Ως επί το πλείστον, οι δύο τύποι αυτής της συσκευής ασκούνται:

 • cam slide - εκτελεί μια απαλή ολίσθηση, εφαρμόζεται για πίνακες με χαμηλό βάρος?
 • μοχλός ταχυτήτων - ο πιο συνηθισμένος τύπος μηχανισμού, η κίνηση του ελατηρίου πραγματοποιείται με γρανάζια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για μαζικά πλαίσια πόρτας.

Σύμφωνα με τη μέθοδο τοποθέτησης, οι συσκευές μπορούν να χωριστούν σε τρεις κύριους τύπους:

 • Κορυφαία θέση (γενικά έξοδα) - αυτές είναι οι πιο απλές συσκευές που χρησιμοποιούνται, οι λειτουργίες τους μπορούν να ρυθμιστούν με τη βοήθεια διαφόρων βιδών ή βαλβίδων τοποθετημένων πάνω στο πλαίσιο του περιβλήματος. Τοποθετούνται στο επάνω μέρος του φύλλου, το οποίο είναι εξαιρετικά βολικό για εγκατάσταση. Για τις πόρτες εισόδου στο δρόμο κατασκευάζονται εξειδικευμένες συσκευές γεμάτες με λάδι προσαρμοσμένες για λειτουργία σε ζεστό ή κρύο κλίμα.
 • Εξωτερική. Τα σχετικά με το δάπεδο συστήματα είναι επίσης σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν.Έχουν παρουσιαστεί άριστα σε τραπεζικά ιδρύματα, γραφεία, εμπορικά και ψυχαγωγικά συγκροτήματα και όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την εμφάνιση των θυρών. Αυτές οι συσκευές είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα και είναι σχεδόν αόρατες για τους επισκέπτες. Μηχανισμοί ρυθμιστών μιας ολισθαίνουσας όψης που εφαρμόζονται σε μια πόρτα που δεν υπερβαίνει τα 100 κιλά.
 • Συσκευές του κρυμμένου τύπου Η αυτο-προσαρμογή είναι αρκετά προβληματική, αφού αποσύρεται μέσα στο φύλλο της πόρτας ή στο πάτωμα, γεγονός που περιπλέκει την πρόσβαση σε αυτά. Οι συσκευές είναι σε ζήτηση, όπου απαιτούνται ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό φινίρισμα και μια ιδανική κύρια πρόσοψη.

Σύμφωνα με την αρχή της συσκευής έχουν ως εξής:

 • υδραυλικά?
 • πνευματική;
 • ηλεκτρικό.

Δομή δομικού στοιχείου

Στη δομή αυτής της συσκευής Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέρη και μηχανισμοί:

 • χυτό αλουμίνιο;
 • άνοιξη;
 • έμβολο.
 • βίδες ρύθμισης (βαλβίδες);
 • εργαλεία ·
 • βελόνα ρουλεμάν?
 • καουτσούκ σφραγίδες?
 • συνδετήρες.

Αρχή της στενότερης λειτουργίας

Το βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι το σύστημα ελατηρίων, το οποίο, όταν ανοίγει την πόρτα, συμπιέζεται και συσσωρεύει την ενέργεια που απαιτείται για το κλείσιμο της πόρτας.Η διαδικασία συμπίεσης πραγματοποιείται μεταφέροντας τη δύναμη της συσκευής έλξης στο ελατήριο. Τα γρανάζια και οι πλάκες κινούν το έμβολο, ενώ το λάδι ρέει μέσω των εσωτερικών καναλιών στο ελεύθερο τμήμα του σώματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής επιστροφής της πόρτας, το ελατήριο ισιώνει και παρέχει ένα μαλακό κλείσιμο.

Πότε είναι απαραίτητη μια διαδικασία;

Η ρύθμιση του κλείστρου είναι αρκετά απλή υπόθεση. Η προσαρμογή μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα με τα χέρια σας. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητη η προσαρμογή των παραμέτρων αυτού του μηχανισμού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι η διάρκεια της αδιάκοπης λειτουργίας οποιουδήποτε μηχανισμού που βασίζεται άμεσα στην ποιότητα της συντήρησής του καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα, 1-2 φορές το χρόνο, απαιτείται να διενεργηθεί έλεγχος της πόρτας και να εξαλειφθούν οι μικρές δυσλειτουργίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη μεταβατική περίοδο των εποχών.

Το καλοκαίρι και το χειμώνα οι κλιματικές συνθήκες ποικίλλουν πολύ. Οι περισσότεροι από τους μηχανισμούς κλεισίματος είναι γεμάτοι με λάδι και, όπως γνωρίζετε, κάθε υγρό αλλάζει την κατάσταση όταν αλλάζει η θερμοκρασία περιβάλλοντος.Ειδικότερα, το χειμώνα, το πετρέλαιο παίρνει μια παχύτερη κατάσταση και η πορεία του φύλλου πόρτας γίνεται πιο αργή. Το καλοκαίρι, όλα δείχνουν το αντίθετο, οπότε πρέπει να προετοιμαστείτε πιο κοντά στο απαιτούμενο επίπεδο. Η ρύθμιση του εξαρτήματος είναι επίσης απαραίτητη εάν παρατηρήσετε δυσλειτουργίες ή απλά δεν σας αρέσουν οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί. Εάν η συσκευή αρχίσει να επιβραδύνεται ή το φύλλο πόρτας κλείνει πολύ σκληρά και γρήγορα, ακανόνιστα, δεν προσελκύει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε όλα αυτά. Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα όταν η συσκευή αποτύχει, καθώς ο απλός συντονισμός δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικός και θα χρειαστούν επισκευές.

Οδηγίες για την τοποθέτηση ενός καπακιού πόρτας το κάνετε μόνοι σας

Για να ρυθμίσετε τη συσκευή, δεν είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε τον οδηγό. Αρκεί να υπάρχει ένα ελάχιστο σύνολο εργαλείων και συγκεκριμένων δεξιοτήτων. Η όλη διαδικασία θα πάρει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα και θα δώσει την ευκαιρία να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

 • Πριν προχωρήσετε στην ίδια τη διαδικασία, θυμηθείτε αυτόότι το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε με βαλβίδες ρύθμισης (βίδες). Είναι αποδεκτό να κάνετε μόνο 2 στροφές, και τότε μπορεί να εμφανιστούν δυσκολίες. Το λάδι στη δεξαμενή υπό πίεση μπορεί να χυθεί και το υδραυλικό σύστημα του κλείστρου θα χάσει τελικά τη λειτουργία του.
 • Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα κλεισίματος του φύλλου της πόρτας, πρέπει να μάθετε μόνο μία τάση - γυρίζοντας τη βαλβίδα δεξιόστροφα, θα μειώνεται σταδιακά. Εάν, ωστόσο, εκτελέσετε τη δράση προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο ρυθμός κλεισίματος θα αυξηθεί.
 • Υπάρχει μια λύση στο πρόβλημα που συνδέεται με το γεγονός ότι μόνο ένα άτομο μπορεί να περάσει. Δεδομένου ότι υπάρχει μια τρίτη βαλβίδα, η ρύθμιση της οποίας μπορεί να παρέχει στην πόρτα σταθερή θέση για ορισμένο χρόνο. Κατά συνέπεια, ακόμη και μια ομάδα ανθρώπων θα μπορεί να εισέλθει ελεύθερα στις εγκαταστάσεις.
 • Ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η έλλειψη προσπάθειας να κλείσει τελείως το φύλλο της πόρτας εξαλείφεται ρυθμίζοντας τις βαλβίδες που είναι υπεύθυνες για την ταχύτητα κλεισίματος.

Το βασικό πρόβλημα στη ρύθμιση του κλείστρου πόρτας μπορεί να είναι η εξεύρεση της τέλειας λύσης. Το κύριο καθήκον είναι να κλείσει η πόρτα στο τέλος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον ιδανικό χρόνο, ο οποίος μπορεί να παραμείνει στην ανοιχτή κατάσταση. Απαιτείται επίσης να γίνει αθόρυβος κλείσιμο, οι σκληροί κραδασμοί στο πλαίσιο της πόρτας είναι απαράδεκτοι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον ιστό. Και η χειρότερη επιλογή θα μπορούσε να είναι η απώλεια μηχανισμών απόδοσης που είναι υπεύθυνοι για την ορθή λειτουργία.

Πώς να ρυθμίσετε τη δύναμη κλεισίματος έτσι ώστε η πόρτα να μην χτυπήσει;

Για αυτόματη ρύθμιση, θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι ή ένα πλήκτρο imba. Η πόρτα ανοίγει μέχρι το τέλος, σταθερή ειδική βαλβίδα, τοποθετημένη στο τέλος της συσκευής. Η πλήρης στερέωση γίνεται με το φύλλο πόρτας κλειστό. Αλλάζοντας το βαθμό στεγανότητας των βαλβίδων, μπορείτε να ρυθμίσετε την πόρτα σε εξαιρετικά άνετο κλείσιμο. Η βαλβίδα 1 είναι υπεύθυνη για τη δύναμη κλεισίματος της πόρτας.

Αν η πόρτα στο τέλος είναι πολύ γρήγορη για να κλείσει στην αρχή, η βαλβίδα πρέπει να βιδωθεί και εάν είναι αργή και απαραίτητη για να αυξήσει την ταχύτητα, αντίθετα, πρέπει να ξεβιδωθεί.Η βαλβίδα αριθ. 2 είναι υπεύθυνη για την ταχύτητα πλήρους κλεισίματος του φύλλου πόρτας (πτερύγιο). Οι ξεχωριστές τροποποιήσεις διαθέτουν την τρίτη βαλβίδα, η οποία προσαρμόζει όλες τις προσπάθειες λειτουργίας του πλησιέστερου. Με σωστή ρύθμιση, το φύλλο της πόρτας κινείται απαλά, χωρίς τσιμπήματα. Το αποτέλεσμα της σωστής εγκατάστασης και της ικανότητας προσέγγισης θα είναι μακρά διάρκεια ζωής.

Είναι σημαντικό! Είναι αδύνατο να αποδώσετε απολύτως τις ρυθμιστικές βαλβίδες. Διαφορετικά, θα πάψουν να εκτελούν το λειτουργικό τους σκοπό ακόμα και μετά την επιστροφή τους στη θέση τους.

Πώς να χαλαρώσετε το άνοιγμα;

Πολύ συχνά, ο μηχανισμός στερέωσης πόρτας χρειάζεται πρόσθετη διαμόρφωση. Εάν ο μηχανισμός λειτουργεί σφιχτά και κατά τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας, είναι απαραίτητο να κάνετε προσπάθειες - είναι απαραίτητο να απελευθερώσετε τη βαλβίδα, η πόρτα θα αρχίσει να λειτουργεί ομαλά. Η βαλβίδα μπορεί να τοποθετηθεί από το άκρο ή από την μπροστινή πλευρά, εξαρτάται από την τροποποίηση της συσκευής. Η θέση των βαλβίδων μπορεί να καθοριστεί εξετάζοντας το εγχειρίδιο, όπου ο κατασκευαστής δηλώνει τη θέση όλων των εξαρτημάτων και στοιχείων του μηχανισμού κλεισίματος της πόρτας.

Θέση ανοιχτή

Κατά καιρούς, υπάρχει ανάγκη για μια ανοιχτή πόρτα για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε πώς να ρυθμίσετε το εξάρτημα έτσι ώστε οι πόρτες να μην κλείνουν, αλλά παραμένουν ανοικτές. Σε πολλές τροποποιήσεις των μηχανισμών κλεισίματος για αυτό υπάρχει μια βοηθητική επιλογή που κρατά ανοιχτή. Για να το ρυθμίσετε σε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να ανοίξετε την πόρτα περίπου 90 μοίρες και, στη συνέχεια, σφίξτε την ειδική κλειδαριά. Μετά από τέτοιες απλές ενέργειες, θα είναι δυνατό να αφήσετε το φύλλο της πόρτας ανοιχτό όταν ανοίξει στο ρυθμισμένο βαθμό. Η συσκευή θα ενεργοποιήσει μια ειδική κλειδαριά και θα κρατήσει την πόρτα σε αυτή τη θέση όπως απαιτείται. Αν χρειαστεί να κλείσετε την πόρτα, απλά πρέπει να το τραβήξετε προς εσάς και θα βγει από την κλειδαριά. Αν η πόρτα δεν ανοίξει στο όριο, θα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως πάντα, χωρίς να σταματήσει.

Συμβουλές πλοίαρχοι

Αξίζει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις, καθώς θα βοηθήσουν στην προσαρμογή του μηχανισμού, και οργανώστε επίσης δουλειά μόνοι σας:

 • σημαντικές παραβιάσεις της ταχύτητας του φύλλου της πόρτας, αποφεύγοντας τις κανονικές παραμέτρους, εξαλείφεται περιστρέφοντας μία από τις ρυθμιζόμενες βίδες στην απαιτούμενη κατεύθυνση, η οποία θα ποικίλει ανάλογα με την ταχύτητα ανοίγματος (κλείσιμο) της πόρτας.
 • είναι δυνατόν να αυξήσετε (μειώστε) την ταχύτητα του dohlop περιστρέφοντας τη δεύτερη βαλβίδα κατά τη φορά των δεικτών του ωρολογίου ή προς την κατεύθυνση αυτή.
 • αν γυρίσετε το παξιμάδι για ρύθμιση στην επιθυμητή κατεύθυνση, μπορείτε να κάνετε διορθώσεις λόγω της τάσης του ελατηρίου.
 • η περιστροφή του ρυθμιζόμενου περικοχλίου θα διορθώσει τη βαλβίδα που είναι υπεύθυνη για τη γωνία ανοίγματος της πόρτας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανοίγει ομαλά, θα είναι ευκολότερο να ανοίξει.

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι οι μηχανισμοί κλεισίματος είναι πρακτικές και βολικές συσκευές. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία. Όλες οι τροποποιήσεις είναι εξοπλισμένες με εξειδικευμένες βαλβίδες, μέσω των οποίων μπορείτε να ρυθμίσετε τη δύναμη και την ταχύτητα ανοίγματος ή κλεισίματος του φύλλου πόρτας. Οι πιο στενές επιλογές καθιστούν δυνατή τη συγκράτηση της πόρτας σε ανοιχτή ή κλειστή κατάσταση. Αλλά θυμηθείτε - είναι απαραίτητο να αγοράσετε αυτές τις συσκευές από τους διανομείς που έχουν το δικαίωμα να πωλούν σύμφωνα με το ρωσικό ταξινομητή των τύπων της οικονομικής δραστηριότητας.

Πώς να ρυθμίσετε την πόρτα πιο κοντά με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο