Πώς να ράψετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ζώνη σε ένα παχνί με τα χέρια σας;

 Πώς να ράψετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ζώνη σε ένα παχνί με τα χέρια σας;

Ο ύπνος αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της ζωής μας. Για το πόσο άνετα είμαστε στο κρεβάτι, τη διάθεσή μας και την ποιότητα του ύπνου. Τα παιδιά σε ένα όνειρο είναι πολύ δραστήριοι, συχνά γυρίζοντας, κυματίζοντας τα χέρια και τα πόδια τους, τόσο συχνά οι άκρες του κλινοσκεπάσματος χτυπούν έξω και αποτελούν ένα κομμάτι. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να χρησιμεύσει ως φύλλο ελαστικό στο παχνί.

Η επιλογή του υφάσματος

Φύλλα σε μια ελαστική ταινία είναι σταθερά στερεωμένα στη ζωή ενός σύγχρονου ατόμου, λόγω του ότι είναι πολύ βολικό στη χρήση. Είναι επίσης βολικό να χρησιμοποιηθούν τέτοια φύλλα σε περίπτωση που το σχήμα του στρώματος είναι στρογγυλό, αφού οι τυποποιημένες επιλογές δεν ταιριάζουν.

Το ράψιμο φύλλων με τα χέρια σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εξαρτήματα για αυτό:

 • καρφίτσες ·
 • ψαλίδι;
 • ραπτομηχανή?
 • ύφασμα ·
 • νήματα ·
 • ρούχα ελαστικά;
 • κασέτα κοπής?
 • σιδήρου.

Το ύφασμα μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών: έγχρωμο ή μονοχρωματικό, φλοκωτό ή πλεκτό.

Τα βαμβακερά υφάσματα είναι φυσικά, υποαλλεργικά, αναπνεύσιμα και ασφαλή για βρέφη. Η ίνα μπαμπού έχει αντιμικροβιακές και αντι-ακάθαρτες ιδιότητες, καθώς και υψηλή απορροφητικότητα. Το Chintz είναι ένα από τα πιο προσιτά υλικά, αλλά φορά γρήγορα. Τα Percals και calico έχουν υψηλή πυκνότητα - το σχήμα αυτών των προϊόντων δεν αλλάζει κατά τη χρήση ή το πλύσιμο.

Η φανέλα είναι ευχάριστη στο δέρμα λόγω της απαλότητας της, αλλά μπορεί να καθιζάνει όταν χρησιμοποιείται. Ο σατέν δεν σβήνει και έχει υψηλή αντοχή στη φθορά. Τα πλεκτά υφάσματα μπορούν γρήγορα να χάσουν το χρώμα (για να αποφύγετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη σύνθεση του υφάσματος που σας αρέσει και να λάβετε υπόψη τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με τη θερμοκρασία των προϊόντων πλυσίματος που κατασκευάζονται από ένα τέτοιο ύφασμα) και να τεντώσετε, αλλά σημειώστε την απαλότητα και την άνεση τέτοιων προϊόντων.

Τι να ψάξετε;

Οι κύριοι δείκτες που συνιστάται να δώσουν προσοχή όταν επιλέγετε το πιο άνετο ύφασμα, είναι οι θέσεις που περιγράφονται παρακάτω.

 • Σύνθεση. Η μελέτη των συστατικών θα σας επιτρέψει να καταλάβετε πόσες φυσικές, τεχνητές ή συνθετικές ίνες στο υλικό. Ένα μεγάλο ποσοστό του περιεχομένου των φυσικών ινών αυξάνει την αξία του προϊόντος. Συνιστάται η χρήση κυρίως φυσικών υφασμάτων, επειδή αποτιμώνται πολύ πιο συνθετικά λόγω της φιλικότητάς τους προς το περιβάλλον, αλλά μπορεί να διαφέρουν στην αντοχή τους.
 • Ποιότητα Οι δείκτες του περιλαμβάνουν την αντοχή και την αντοχή των υφασμάτων. Πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στο χρώμα και στη μέθοδο επεξεργασίας των υλικών, επειδή οι κατασκευαστές συχνά παραμελούν την τεχνολογική διαδικασία, εξοικονομώντας έτσι χρόνο για την παραγωγή υφασμάτων. Για να μάθετε πόσο βαμμένες είναι οι βαφές, μπορείτε να πάρετε το επιλεγμένο ύφασμα και να το τρίψετε ανάμεσα στις παλάμες σας, και στη συνέχεια να δείτε αν υπάρχουν ίχνη βαφών στα χέρια σας.
 • Η πυκνότητα του υφάσματος. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα υλικά διαφορετικά - μπορεί να δει στη συσκευασία. Ο κατασκευαστής καθορίζει τη σύνθεση και την πυκνότητα του υφάσματος.
 • Τιμή πρέπει να συμμορφώνονται με την ποιότητα των σχεδίων που γίνονται με ύφασμα και χρώμα.
 • Λευκά είδη θα πρέπει να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, ασφαλείς, να μην προκαλούν την εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα. Θα πρέπει να έχει καλές απορροφητικές ιδιότητες και αναπνέωση επιτρέποντας στο δέρμα να δέχεται και να απελευθερώνει οξυγόνο.
 • Εάν πρέπει να κάνετε ρούχα για το παιδίτότε είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο πιθανός χρόνος για το πλύσιμο του. έτσι ώστε τα ρούχα να πλένονται καλά, όπως συχνά τα μικρά παιδιά αποπνικτούν σε αυτό. Επίσης, θα πρέπει να στεγνώσει γρήγορα, σιδερένιο σίδερο χωρίς επιπλέον προσπάθεια.

Πώς να ράβω;

Παρακάτω είναι μια βήμα-προς-βήμα έκδοση των φύλλων από την φανέλα, επειδή είναι ιδιαίτερα άνετο για το λεπτό δέρμα του μωρού.

Το μέγεθος του στρώματος του παιδικού κρεβατιού είναι 60x120 cm, το πλάτος της φανέλας είναι 90 cm. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστείτε μήκος 1,5 m.

Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα συρρίκνωσης, μπορείτε να πλύνετε το ύφασμα πριν το ράψιμο. Η συρρίκνωση υπολογίζεται ως εξής:

 • είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα κομμάτι υφάσματος 1x1 m?
 • πλύνετε με τον ίδιο τρόπο που σκοπεύετε να πλύνετε τα ρούχα.
 • στεγνώστε το υλικό, σίδερο προσεκτικά?
 • μετά τις διαδικασίες που έγιναν, είναι δυνατόν να υπολογίσετε πόσες φορές το τμήμα έχει καθίσει: συρρίκνωση = 100 - (d2x100 / d1).

Δηλαδή, αν πριν από το πλύσιμο ήταν 100 εκατοστά, και μετά το πλύσιμο αποδείχθηκε ότι ήταν 98 cm, τότε συρρίκνωση = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Στη συνέχεια, πρέπει να μετρήσετε το ύφασμα σύμφωνα με την πιθανή συρρίκνωση. Στη συνέχεια, στις γωνίες του προκύπτοντος ορθογωνίου, πρέπει να κόψετε τα τετράγωνα - μπορείτε να φτιάξετε τα κενά χαρτόνι με τη μορφή τετραγώνων για περαιτέρω χρήση 15-17 cm πλάτος

Μετά την κοπή των σχημάτων, οι εσωτερικές άκρες των τετραγώνων πρέπει να συρραφθούν μαζί - με αυτό τον τρόπο θα αποκτηθεί ένα είδος φακέλου. Στη συνέχεια, πρέπει να επικαλύψετε τις άκρες του υφάσματος ή το στρίφωμα της ταινίας (η μέθοδος αυτή είναι πιο ενδιαφέρουσα λόγω της αισθητικής της).

Για να ταιριάξετε τα ούλα, χρειάζεστε τέσσερα τέτοια τμήματα, ένα για κάθε πλευρά. Το μήκος κάθε κομμένης κόμμεως πρέπει να είναι 25 εκ. Στις άκρες του φύλλου πρέπει να σημειώσετε κάθε γωνία 20 εκ. Και προς τις δύο κατευθύνσεις. Το τεντωμένο κόμμι πρέπει να καρφώνεται με καρφίτσες έτσι ώστε το μέσον του ελαστικού να είναι δίπλα στις γωνίες. Είναι δυνατό για την ευκολία με το σίδερο να σιδερώσετε τις στροφές για το τσίχλα γύρω από την περίμετρο του φύλλου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αναβοσβήνει όλα με ένα ζιγκ-ζαγκ: όσο μεγαλύτερο είναι το ζιγκ-ζαγκ, τόσο το καλύτερο.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι τρόποι συρραφής φύλλων τσίχλας. Για παράδειγμα, όταν όχι ολόκληρη η περίμετρος του προϊόντος είναι ραμμένη, αλλά μόνο δύο αντίθετες πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να υπολογίσετε σωστά το μετρητή της ελαστικής ταινίας έτσι ώστε το προϊόν να ταιριάζει άνετα στο στρώμα (στρώμα στρώματος) σε όλες τις πλευρές.

Μετά από την εργασία που έγινε στην προκύπτουσα οβάλ περίπτωση, έδεσαν όλα τα οζίδια. Το παιδικό σενάριο είναι έτοιμο, μπορείτε να το δοκιμάσετε στο στρώμα.

Με την ίδια αρχή, μπορείτε να ράψετε φύλλα άλλων μεγεθών, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κρεβατιού. Αν το μέγεθος του υφάσματος δεν ταιριάζει με το πλάτος του στρώματος, το ύψος των πλευρών, τότε μπορείτε να ξεχωρίσετε τις πλευρές ξεχωριστά.

Το μοτίβο είναι πολύ απλό. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε την απαιτούμενη ποσότητα υφάσματος. Για να γίνει αυτό, μετρήστε το μήκος και το πλάτος του στρώματος, καθώς και το ύψος των πλευρών. Κατά μέσο όρο, είναι περίπου 15-20 cm.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο πάνω στο ύφασμα. Το πλάτος μιας πλευράς είναι ίσο με το μήκος του στρώματος και το ύψος των δύο πλευρών. Δηλαδή, αν το ύψος της πλευράς του στρώματος είναι 20 cm, τότε πρέπει να πάρετε 40 cm. Προσθέστε άλλα 30 cm στην πρώτη πλευρά και κάντε την κατάλληλη σήμανση.

Η άλλη πλευρά του στρώματος είναι ίση με το πλάτος του στρώματος, το ύψος των δύο πλευρών, αλλά πρέπει να προσθέσετε άλλα 20 cm.

Μετά από αυτό, το προκύπτον ορθογώνιο πρέπει να κόψει γωνίες με τη μορφή τετραγώνων με πλευρά 15 + 10 cm.

Για το ράψιμο των αδιάβροχων φύλλων θα χρειαστείτε ένα αδιάβροχο από το οποίο ράβονται αδιάβροχα και αδιάβροχα κοστούμια. Είναι επίσης δυνατή η χρήση υφασμάτινου υφάσματος. Πρέπει να πάρετε το απαιτούμενο μέγεθος του αδιάβροχου υφάσματος και να το γεμίζετε γύρω από την περίμετρο του ορθογωνίου στο στάδιο όπου το σχέδιο γίνεται από το κύριο ύφασμα. Μπορείτε να στερεώσετε το ύφασμα με διαμήκη και εγκάρσια ραφή με ένα φύλλο - ώστε να μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και δεν θα χάσει την εμφάνισή του όταν πλένεται με το μηχάνημα. Χρησιμοποιώντας ένα αδιάβροχο ύφασμα, μπορείτε εύκολα να αποφύγετε τη μόλυνση του στρώματος (στρώμα στρώματος) στην περίπτωση του μωρού σκαμνιού.

Διαστάσεις

Είναι σημαντικό να μετρήσετε προσεκτικά τις διαστάσεις του στρώματος πριν αγοράσετε το ύφασμα, καθώς οι διαστάσεις ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τον κατασκευαστή. Τα στρώματα για παιδιά έχουν τα εξής μεγέθη: 60x120, 60 από 190, 60 από 195, 60 από 200, 65 από 125, 65 από 190, 65 από 195, 65 από 200, 70 από 140, 70x160, 70 από 190, 70 από 195 , 70 με 200, 75 με 190, 75 με 200 και 80 x 160 cm.

Τα μεγέθη των μεμονωμένων παραλλαγών: 80 με 190, 80 με 195, 80 με 200, 85 με 190, 85 με 195, 85 με 200, 90 με 190, 90 με 195, 90 με 200, 95 με 190, 95 με 195 και 90 με 200 cm

Όταν επιλέγετε ένα σετ κλινοσκεπασμάτων πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη τις πιθανές διακυμάνσεις του μεγέθους ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία του παιδιού.

Για παιδιά ηλικίας προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι 120 x 60 ή 125 x 65 cm, για παιδιά σχολικής ηλικίας 6-7 ετών και άνω - 160x80 και 160x70 cm, ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχουν μερικές ακόμα επιλογές: 90x200, 80x190, 200x80 και 80x180 cm

Επίσης, πριν αγοράσετε και κόψετε το ύφασμα, δεν πρέπει να ξεχάσετε την κατανάλωση υφάσματος για το ύψος των πλευρών και για την επικάλυψη του υλικού. Η προσεκτική επιλογή της υφής και του μεγέθους του υφάσματος θα επιτρέψει στο παιδί να απολαύσει έναν ήρεμο ύπνο.

Πώς να υπολογίσετε;

Μπορείτε να εφαρμόσετε τον ακόλουθο τύπο για να υπολογίσετε το ύφασμα για ράψιμο φύλλων, όπου το Α είναι το πλάτος του στρώματος, το Β είναι το μήκος του και το C είναι το πάχος.

Το πλάτος του φύλλου υπολογίζεται ως εξής:

W = A + 2xC + 2 x 2 cm + 2 x 6 cm (για ραφές και προσαύξηση ραφών).

Μήκος φύλλου:

D = B + 2xC + 2 x 2 cm + 2 x 6 cm (για ραφές και προσαύξηση ραφών).

Αφού εκτελεστούν οι απαιτούμενοι υπολογισμοί, πρέπει να αποκοπεί ένα ορθογώνιο επί του υφάσματος με πλευρές ίσες με το Ι και Δ.

Πώς να ράψετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ταινία σε ένα παχνί, δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο