Κάνουμε μια παιδική διαφάνεια με τα χέρια μας

 Κάνουμε μια παιδική διαφάνεια με τα χέρια μας

Η διευθέτηση της παιδικής χαράς είναι αδύνατη χωρίς διαφάνεια. Αλλά πρέπει να επιλέξουμε τον σχεδιασμό πολύ προσεκτικά και να λάβουμε υπόψη όλες τις αποχρώσεις. Αυτό είναι η ασφάλεια, η άνεση και η ευκολία στην παραγωγή των δικών τους χεριών.

Είδη

Μιλώντας για τους τύπους παιδικών διαφανειών, πρέπει πρώτα να διακρίνουμε δύο τύπους: κήπο και βρίσκεται στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές, τα σχέδια σπίτι τοποθετούνται στο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να τα κάνετε από τυχαία επιλεγμένα υλικά, ακόμα και κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Στο δρόμο, αυτό είναι απαράδεκτο - υπάρχουν πάρα πολλά δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Αλλά οι κύριες προσεγγίσεις στη σύνταξη της δομής παραμένουν αμετάβλητες.

Η διαφορά μπορεί να σχετίζεται με τα υλικά από τα οποία γίνεται η διαφάνεια. Για τη χρήση της:

 • PVC;
 • ένα δέντρο?
 • μέταλλο

Τα πλαστικά συστήματα συνιστώνται να χρησιμοποιούνται για παιδιά ηλικίας από 3 έως 5 ετών. Τα κύρια πλεονεκτήματα τους είναι:

 • ευκολία συναρμολόγησης ·
 • ελάχιστη κατεχόμενη περιοχή ·
 • τη δυνατότητα απόκτησης ποικιλίας μορφών ·
 • την ευκολία και την ασφάλεια.
 • εποχιακή ευελιξία.

Το πλαστικό σας επιτρέπει να κάνετε πλαγιές με τη μορφή σπιράλ, σωλήνα ή κύμα. Η εξαιρετική θερμική χωρητικότητα του πλαστικού μαρσπιέ επιτρέπει να μην υπερθερμαίνεται το καλοκαίρι, αλλά και να διατηρείται μια άνετη θερμοκρασία το χειμώνα. Τα έργα εκτελούνται πολύ απλά, είναι απαραίτητο μόνο να συναρμολογηθούν τα εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες. Ωστόσο, το πλαστικό είναι εύθραυστο, ειδικά όταν πρόκειται για φτηνά κινεζικά δείγματα. Δεν εξυπηρετεί αρκετό καιρό.

Συχνά στο χώρο κοντά σε πολυκατοικίες μπορείτε να δείτε μεταλλικές διαφάνειες. Είναι πολύ ανθεκτικά και εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και με την ενεργό εκμετάλλευση της έλξης θα λειτουργήσει αρκετά για να επωφεληθούν από πολλές γενιές. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σχέδιο με διαφορετικά ύψη και με άνισο μήκος κάθοδος.

Ωστόσο, προτού επιλέξετε μια τέτοια δομή για το ναυπηγείο σας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις αδυναμίες της.

Το μέταλλο παράγει θερμότητα πολύ καλά.Στη ζέστη είναι πολύ ζεστό, και όταν έρθει το κρύο, οι σκέιτερ πάγωμα εύκολα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακές συνέπειες για την υγεία, ακόμη και αν δεν παρατηρούνται στη ζέστη του παιχνιδιού. Πρέπει να θυμάστε ότι το μέταλλο απαιτεί προσοχή. Και αν η ράμπα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα, μπορεί να διαβρωθεί.

Το δέντρο είναι ελκυστικό για πολλούς λόγους. Είναι ασφαλές από περιβαλλοντική και υγειονομική άποψη. Οι ξύλινες κατασκευές είναι σχετικά ελαφρές και μπορούν να διατεθούν σε οποιοδήποτε μέρος. Οι καιρικές συνθήκες δεν εμποδίζουν τη χρήση τους. Αλλά πρέπει να το καταλάβουμε ακόμη και το καλύτερο ξύλο μπορεί να παραμορφωθεί από την υγρασία και τις αλλαγές θερμοκρασίας.

Για την προστασία μιας ειδικής θεραπείας. Ωστόσο, περιπλέκει και αυξάνει το κόστος της διαδικασίας κατασκευής. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά τις συνθέσεις για εμποτισμό, αφού δεν είναι αρκετά ασφαλείς. Αλλά η ξύλινη ολίσθηση μπορεί εύκολα να επισκευαστεί με τα χέρια του. Και κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή συγκόλλησης.

Η μεγάλη περιοχή που καταλαμβάνεται από την ολίσθηση (ειδικά μαζί με την κάθοδο) απαιτεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην οργάνωση αυτού του στοιχείου της παιδικής χαράς.Περιορίστε την επιλογή ενός κατάλληλου υλικού δεν μπορεί. Συχνά ο λόφος συμπληρώνει το σπίτι. Δεν γίνεται μόνο ένα άλλο μέρος για να παίξει, αλλά βοηθά επίσης να καταφύγουμε από τη βροχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι τύποι διαφανειών διαφέρουν τόσο στην παρουσία του σπιτιού όσο και στο μέγεθος της δομής.

Σχέδια και μεγέθη

Για να δημιουργήσετε σωστά μια διαφάνεια για τα παιδιά στο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι τους, είναι απαραίτητο να κάνετε σχέδια και διαγράμματα. Εάν το προφίλ κλίσης που βρίσκεται στο Internet δεν ταιριάζει στην κλίση, είναι απαραίτητο να γυρίσετε τη φορά προς τα δεξιά (για να αυξήσετε) ή αριστερόστροφα (για να μειώσετε) τη γωνία. Όσο πιο απότομη είναι η πλαγιά, τόσο πιο ευχάριστα θα είναι τα παιδιά. Επιπλέον, αυτό το σχέδιο θα πάρει λιγότερο χώρο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη χώρα.

Αλλά όταν η κλίση της πλαγιάς του λόφου είναι μεγαλύτερη από 40 μοίρες, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε προσεκτικά τον υπολογισμό έτσι ώστε η περιοχή πέδησης να μην είναι υπερβολικά μεγάλη.

Συνήθως τα προφίλ σχεδιάζονται σε μία μόνο κλίμακα, από κάτω προς τα πάνω. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να ταιριάξουν με τα σημεία εκκίνησης. Στη συνέχεια, προετοιμάζονται κάθετες διατομές, μεταξύ των οποίων πρέπει να υπάρχει και ίδια απόσταση. Η γωνία της ράμπας καθορίζεται από το πόσο μεγάλο είναι ο ελεύθερος χώρος.

Αν υπάρχει τοίχος, πισίνα ή άλλα επικίνδυνα μέρη στην αυλή του σπιτιού που δεν απέχει πολύ από την κάθοδο, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε την κατασκευή του πιο απότομου λόφου.

Κατά την κατάρτιση των σχεδίων πρέπει να ληφθεί υπόψη όχι μόνο το διαθέσιμο έδαφος αλλά και η ηλικία των παιδιών. Έτσι, εάν η κατασκευή έχει σχεδιαστεί για μια κατηγορία 3-7 ετών, μπορείτε να φτιάξετε την επιφάνεια παιχνιδιού σε ύψος πάνω από 2 μ. Αλλά θα πρέπει να φτιάξετε μεταλλικά φράγματα ύψους τουλάχιστον 0,7 μ. Εάν τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ολίσθηση, τα ανοίγματα περίφραξης μπορεί να είναι το πολύ 0,5 m. Το ύψος της ελεύθερης πτώσης πρέπει να περιορίζεται σε 2 m.

Όταν είναι πιθανή μια πτώση από την άνω πλατφόρμα, είναι απαραίτητο στο σχεδιασμό να προβλεφθεί ο υπολογισμός της επίστρωσης απορρόφησης κραδασμών. Οι αριθμοί συχνά δεν δείχνουν δομές υποστήριξης. Και δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα στοιχεία της ταφής. Η φόρμα θα πρέπει να είναι τόσο απλή όσο είναι δύσκολο να οικοδομήσουμε μια δομή με εξελιγμένη διαμόρφωση. Το σχέδιο της ολίσθησης του δρόμου πρέπει να γίνεται με τέτοιο προσανατολισμό ώστε η κάθοδος να μην κατευθύνεται προς το οδόστρωμα.

Σχεδιασμός

Σε μικρή ηλικία, η ίδια η φαντασία των παιδιών κάνει το κύριο έργο.Είναι σε θέση να "ζωγραφίσει" το φαινομενικά ασήμαντο στοιχείο του site, να το παρουσιάσει ως ένα υπέροχο χώρο. Αλλά η πρόθεση ενός μέρους των ενηλίκων να βοηθήσουν τη φαντασία, να την ωθήσει σε μια αυστηρά καθορισμένη κατεύθυνση, είναι αρκετά κατάλληλη. Και αν η κλίση είναι δύσκολο να διαφοροποιηθεί, τότε η άνοδος μπορεί να αναπαρασταθεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα από μια απλή σκάλα. Εξαιρετικές λύσεις αυτού του είδους μπορούν να είναι:

 • ένα λόφο με τη μορφή ενός "ελκυστήρα" ·
 • δέντρο σπίτι?
 • "Τρένο".

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Στο Διαδίκτυο είναι εύκολο να βρείτε πολλά σχέδια για την οργάνωση μιας παιδικής διαφάνειας. Αξίζει όμως να δοθεί σοβαρή προσοχή μόνο σε τέτοια σχέδια και σχέδια, όπου τα εμπόδια παρουσιάζονται λεπτομερώς. Τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας παίζουν ανιδιοτελώς και χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας. Ως εκ τούτου, πρέπει να απαιτείται ο φράκτης και το κιγκλίδωμα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται η ολίσθηση ως σύνολο και ακόμη και στα δευτερεύοντα μέρη του.

  Υπάρχουν δύο βασικές απαιτήσεις: η υγειονομική ασφάλεια και ο ελάχιστος κίνδυνος πυρκαγιάς. Όλες οι δομές ξύλου και μετάλλου θα πρέπει να λειανθούν για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Σκεπτόμενοι τη μελλοντική κατασκευή και την ανέγερσή της, είναι απαραίτητο να αποκλείσουμε τυχόν σχισμές και κενά.Όταν παίζετε, τα παιδιά δεν ακολουθούν εκεί που βάζουν τα δάχτυλά τους και ακόμα και τα κεφάλια τους. Είναι χρήσιμο να φανταστεί κανείς τη διαφάνεια μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και τότε θα καταστεί σαφές πού μπορούν να κρυφτούν οι κίνδυνοι.

  Ο σχεδιασμός του αθλητικού εξοπλισμού βήμα προς βήμα ξεκινά με την προετοιμασία της κατάβασης. Είναι κατασκευασμένο από σανίδες που συμπίπτουν σε μήκος και πλάτος. Το ξύλο είναι προσεκτικά γυαλισμένο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της κατάβασης. Για να συνδέσετε τις σανίδες που χρησιμοποιούνται μπάρες που τοποθετούνται στο κάτω μέρος. Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τις πλευρές της δομής με την κάθοδο.

  Για να μην υπολογίσετε προσεκτικά όλες τις αναλογίες, μπορείτε απλά να επαναλάβετε τις τυπικές διαστάσεις των εργοστασιακών διαφανειών. Έχει ύψος 1,3 μ. Όταν έχει κλίση 55 μοίρες. Οι πλάκες των πλευρικών τμημάτων επιλέγονται και ρυθμίζονται έτσι ώστε τα άκρα να βρίσκονται στην κορυφή της θέσης. Εκτελούν τη λειτουργία των κιγκλιδωμάτων, τα οποία μπορούν να κρατηθούν πριν από την κάθοδο. Οι πλευρές στερεώνονται από τις δύο πλευρές στις βίδες, έτσι ώστε να συγκρατούν τη βάση της κάθοδος.

  Σημαντικό: τα πλευρικά μέρη πρέπει να υποβάλλονται σε πλήρη επεξεργασία. Όλες οι αιχμηρές γωνίες κόβονται και ακόμη γειώνονται με γυαλόχαρτο. Για να περάσετε λιγότερο χρόνο και προσπάθεια, μπορείτε απλά να πάρετε ένα μύλο με τροχό λείανσης. Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε σήμανση.Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι για εργασίες στον κήπο.

  Οι ανασκαφές στο έδαφος, που λαμβάνονται με τη βοήθειά του, είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση της δέσμης. Για πληροφορίες: από κάτω, η ράβδος πρέπει να λιπαίνεται με μαστίχα. Τώρα τα μέρη όπου τοποθετήθηκε, τσιμεντοποιήθηκε. Μόνο μια τέτοια λύση εξασφαλίζει την αξιοπιστία και τη σταθερότητα της δομής. Συνιστάται να ζυμώσετε το κονίαμα στο τσιμέντο M500 σε κανονικές αναλογίες.

  Στο επάνω μέρος των ράβδων είδαμε σχισμές. Χρειάζονται για να βάλουν τους ιμάντες που ταιριάζουν. Η σύνδεση των εξαρτημάτων γίνεται με βίδες. Τα Slats λύουν ταυτόχρονα 2 καθήκοντα: Αυξάνουν την ακαμψία και εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών. Τώρα πρέπει να συνδέσετε στο πλαίσιο μερικές ξύλινες περβάζες.

  Μια σκάλα είναι προσαρτημένη σε αυτά από τη μια πλευρά και μια προετοιμασμένη κάθοδος από την άλλη. Όταν γίνει αυτό το έργο, είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε ένα ξύλινο πάτωμα. Κατά την κατασκευή του στοιβάζετε την σανίδα, συνδέοντας τα με βίδες.

  Σημαντικό: οι πίνακες δεν μπορούν να κλείσουν. Οι αποστάσεις πρέπει να είναι τέτοιες ώστε ο κίνδυνος τραυματισμού να εξαλείφεται, αλλά το νερό μπορεί να ρέει ελεύθερα.

  Εάν χρειάζεστε μέγιστη αντοχή, οι αρμοί των ξύλινων εξαρτημάτων ενισχύουν τις χαλύβδινες γωνίες. Συνιστάται να κάνετε ένα λόφο διπλάσιο από το ύψος.Επιλέγοντας ένα οικόπεδο, πρέπει να κοιτάξετε έτσι ώστε να μην καταλήγουν σε μια πεδιάδα. Όταν έμπαιναν οι μακριές βροχές, θα σχηματιστεί ένα "βάλτο" εκεί. Όλα τα ξύλινα και πλαστικά μέρη υποτίθεται ότι είναι εμποτισμένα με επιβραδυντικά πυρκαγιάς.

   Αλλά η κατασκευή μιας ξύλινης ολίσθησης μπορεί να συμβεί με άλλο τρόπο. Ένα εναλλακτικό σχήμα υποδηλώνει ότι πρώτα αφαιρούν όλο το χώμα και το ύψος της εσοχής. Αυτό είναι απαραίτητο, εάν υπάρχει εύφορη γη - τότε δεν θα είναι άδειο και θα ωφεληθεί κάπου αλλού. Στη συνέχεια, ο χώρος καλύπτεται από άμμο και μετά από λίγο, όταν εγκαθίσταται, φτερά ολόκληρη την επικράτεια. Αυτή τη φορά δεν αξίζει να χάσετε, μπορείτε να:

   • να ετοιμάσει ένα δέντρο?
   • στεγνώστε το.
   • κοπεί σύμφωνα με το σχέδιο.
   • oshkurit;
   • εμποτίζονται με προστατευτικά εξαρτήματα.

   Τα σκαλοπάτια, οι χειρολισθήρες, τα κιγκλιδώματα και οι σανίδες, που θα χρειαστούν για την κατασκευή της σήραγγας, είναι βαμμένα δύο φορές με σμάλτο. Μεταξύ της χρώσης πρέπει να λειανθούν. Σε αυτό το προπαρασκευαστικό στάδιο τελειώνει. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα θεμέλιο: στα πηγάδια, που προετοιμάζονται με τη χρήση ενός τρυπάνι κήπου, βάλτε οπλισμό. Βεβαίως θα επαληθεύσει το επίπεδο κατασκευής.

   Όταν τοποθετείται ο οπλισμός, αμέσως σκυρώνεται και οι γωνίες συγκολλούνται στην κορυφή.Οι θέσεις, οι οποίες θα τοποθετηθούν στη βάση, πρέπει να κοπούν σε συγκεκριμένες θέσεις. Αυτές οι εγκοπές θα επιτρέψουν την τοποθέτηση του ξύλου στις γωνίες με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Στη συνέχεια, οι κολόνες αλληλοσυνδέονται με χορδές. Η σκάλα γίνεται έτσι: τα σουβλάκια στερεώνονται και στη συνέχεια στοιβάζονται πάνω τους.

    Αλλά η σκάλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά εκτός αν είναι συμπληρωμένη με ένα μαξιλάρι εκτόξευσης. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία αυτή, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί η βάση της κάθοδος (γίνεται από μια ράβδο). Προβλέπεται χαλύβδινο καμπύλο προφίλ για την κλίση. Μια ασπίδα κόντρα πλακέ τοποθετείται πάνω από τη βάση κάτω από την κλίση. Ένα φύλλο σιδήρου είναι καρφωμένο σε αυτή την ασπίδα.

    Τα εξωτερικά άκρα του φύλλου διπλώνονται και στερεώνονται στο προφίλ. Διαφορετικά, οι τραυματισμοί είναι αναπόφευκτοι. Τώρα μπορείτε να κόψετε τα κενά στις σανίδες και να τυλίξετε τα άκρα του φύλλου. Κάτω από την πλαγιά προετοιμάζεται ένα Πεζόδρομο. Οι πλευρές είναι επενδυμένες με κόντρα πλακέ. Τώρα μπορείτε:

    • βάλτε το χαρτόνι?
    • για τη συμπλήρωση της σκάλας με κιγκλιδώματα.
    • οικοδομήσουμε μια στέγη με γκάζι, καλύψτε την από πάνω με κόντρα πλακέ.

    Ωστόσο, κανένα από τα ολοκληρωμένα κυκλώματα δεν μπορεί να θεωρηθεί το μόνο σωστό. Μπορείτε πάντα να υποχωρήσετε από αυτό, εάν η κατάσταση απαιτεί. Για να γίνει η ίδια η ράμπα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από:

    • πλαστικό φύλλο?
    • λινέλαιο;
    • Χάλυβας γαλβανισμένου πάχους 0,05 cm.

    Τα πλαστικά φύλλα για τα πατίνια δεν είναι πρακτικά πρακτικά. Υπό σταθερό φορτίο ή απλά όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, παραμορφώνεται εύκολα. Και εδώ υπάρχουν μερικές συστάσεις:

    • Είναι δυνατό να αυξηθεί η προστασία του ξύλου από την υγρασία με στίλβωση με κερί.
    • το χρώμα του λαδιού είναι πολύ χειρότερο από τις ακρυλικές ενώσεις και το βερνίκι για την επίστρωση ξύλινων διαφανειών.
    • δεν μπορείτε να ορίσετε ένα λόφο κοντά σε δηλητηριώδη φυτά και φυτά μέλι?
    • είναι απαραίτητο να δείτε αμέσως ότι δεν υπάρχουν σωλήνες και ηλεκτρικές συσκευές κοντά.
    • Είναι αδύνατο ο προσανατολισμός της ράμπας προς το οδόστρωμα, το φράκτη ή τον κύριο τοίχο.

    Όμορφα παραδείγματα

    Κατάλογος των κανόνων για την κατασκευή των διαφανειών και να μάθουν τις αποχρώσεις μπορεί να είναι πολύς χρόνος. Αλλά είναι πολύ καλύτερο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να επικεντρωθούμε σε έτοιμες σχεδιαστικές ιδέες. Η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει ένα απλό φωτεινό λόφο, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο. Μόνο η επιφάνεια της πλαγιάς είναι επενδεδυμένη με σίδερο. Ταυτόχρονα, οι προστατευτικές σανίδες είναι εντελώς ξύλινες. Αντίθετα με τις ανησυχίες ορισμένων ανθρώπων, αυτή η απόφαση δεν φαίνεται να είναι θαμπή.

    Αλλά μπορείτε να κάνετε ένα πολύχρωμο και πολύχρωμο σχέδιο, ακόμη και συμπληρωμένο από μια μάλλον μακρά μετάβαση μεταξύ ανάβασης και κατάβασης.Ένα ζευγάρι κτιρίων σκηνής σας επιτρέπει να κρυφτείτε από την όχι πολύ δυνατή βροχή. Υπάρχει μια ακόμα απλούστερη εκδοχή στην οποία ολόκληρη η επιφάνεια είναι από ξύλο. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να επιλέγεται όταν χρειάζεστε μόνο λειτουργικότητα, και όχι μια φωτεινή εμφάνιση.

    Για να μάθετε πώς να κάνετε ένα λόφο με τα χέρια σας σε μια μέρα, δείτε παρακάτω.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο