Βαλβίδες: τύποι και οι παράμετροί τους, επιλογές σχεδιασμού και εργαστήριο εγκατάστασης

Φυσικά, οι κλειδαριές υψηλής ποιότητας χρειάζονται συνήθως μόνο για τις πόρτες εισόδου. Αλλά για τις εσωτερικές πόρτες χρειάζονται συχνά μάνδαλα για να τους κρατήσουν στην κλειστή θέση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικιακούς χώρους: μπάνια, τουαλέτες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, διασώζει μια απλή συρόμενη συσκευή - ένα μπουλόνι.

Τι είναι αυτό;

Ο κοχλίας πόρτας είναι μια διάταξη ασφάλισης με τη μορφή βαλβίδας, το λεγόμενο μικρό μπουλόνι.

Σύμφωνα με την GOST, αυτοί οι μηχανισμοί κατασκευάζονται από διάφορα μέταλλα και τα κράματά τους, μεταξύ των οποίων τα πιο κοινά είναι το αλουμίνιο, ο χάλυβας, ο ορείχαλκος και ο χαλκός. Επίσης παράγουν πλαστικά μάνδαλα.

Υπάρχουν αρκετά μοντέλα αυτών των απλών μανδάλων και μπορείτε εύκολα να πάρετε την πιο κατάλληλη επιλογή για τις πόρτες σας.

Είδη

Οι βαλβίδες πόρτας μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους, διαβάστε περισσότερα για αυτές.

 • Βιδωτά μπουλόνια. Ο πιο δημοφιλής τύπος συρόμενων συσκευών. Τοποθετείται στο εσωτερικό του σώματος της πόρτας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Δεν καταστρέφει την εμφάνιση των σχεδίων πόρτας, χρησιμοποιείται συνήθως για τις πόρτες με δύο φύλλα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να ολοκληρώσετε μια μάλλον επίπονη διαδικασία αντικατάστασης.
 • Ενσωματωμένο. Τοποθετημένο στο ύψος του καμβά, είναι δυνατό να ανοίξει τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος της πόρτας. Για να τα εγκαταστήσετε πρέπει να προετοιμάσετε ένα αυλάκι στο φύλλο της πόρτας. Επιπλέον, τα προϊόντα είναι σχεδόν αόρατα από την πλευρά.
 • Επικάλυψη. Τοποθετείται στην επιφάνεια του σώματος της πόρτας και του πορτμπαγκάζ με βίδες. Πολύ αξιοσημείωτο, επομένως συνιστάται να επιλέξετε τέτοιες συσκευές σε αρμονία με το χρώμα του υλικού της πόρτας και το υπόλοιπο των επίπλων. Είναι εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση, χαμηλό κόστος και ποικίλα μοντέλα κατάλληλα για οποιοδήποτε υλικό πόρτας.

Επίσης, τα μπουλόνια κατασκευάζονται ως πρόσθετα στοιχεία για τους αρθρωτούς μηχανισμούς ασφάλισης.

Με την αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας, τα προϊόντα μπορούν να χωριστούν σε μηχανική και αυτόματη? ανά τύπο κατασκευής - ανοιχτή και κλειστή. Τα μηχανικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με περιστρεφόμενη λαβή για το κλείσιμο και το άνοιγμα του μπουλονιού.Οι αυτόματες ασφάλειες είναι συχνά φορτωμένες με ελατήριο, με ένα κουμπί για τη σταθεροποίηση της θέσης του μπουλονιού. Σε ανοικτούς μηχανισμούς, σε οποιαδήποτε θέση, όλες οι λεπτομέρειες της δομής, συμπεριλαμβανομένης της ράβδου ασφάλισης, είναι ορατές, ενώ σε κλειστές, μόνο ένα μέρος είναι ορατό.

Οι ηλεκτρομηχανικές βαλβίδες, ειδικά με ραδιοελεγχόμενο, κερδίζουν δημοτικότητα. Συσκευές αυτού του τύπου συναρμολογούνται κατά τρόπο καμπυλωτό στο σώμα της πόρτας. Για τη διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος αυτού του heck θα έχετε ένα ειδικό κλειδί με τη μορφή ενός κλειδιού fob με ένα κουμπί. Εάν χάσετε το fob key, οι παλιοί κωδικοί διαγράφονται από το σύστημα και εισάγονται νέοι κώδικες. Για να διατηρηθεί η λειτουργία μιας τέτοιας συρόμενης συσκευής, ακόμη και αν δεν υπάρχει ενέργεια, είναι ενσωματωμένη μια μικρή μπαταρία.

Υλικά

Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής, διακρίνονται μόνο δύο τύποι μανδάλων: πλαστικό και μέταλλο. Φυσικά, η αντοχή και η αντοχή των μεταλλικών προϊόντων είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη των πλαστικών μοντέλων.

Για να αυξηθεί η ελκυστικότητα, πολλά μοντέλα μανδάλων καλύπτονται με αλουμίνιο, χαλκό, ορείχαλκο, μιμούνται χρυσό και ασημένια επένδυση. Η βάση της συσκευής είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό στυλ στο δωμάτιο, ακόμη και σε μικρά πράγματα, μην είστε τσιγκούνης, σχεδιάστε ένα σκίτσο και παραγγείλετε τον εαυτό σας πλαστικές βαλβίδες.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις των προϊόντων κυμαίνονται από μικρές - για πόρτες ντουλαπιών, ντουλάπες και άλλα έπιπλα, μέχρι μεγάλα μάνδαλα εγκατεστημένα στην πύλη εισόδου.

Κατά την επιλογή βαλβίδων, προσέξτε το μέγεθος του φύλλου πόρτας, ειδικότερα το πάχος του. Αν η πόρτα είναι λεπτή, τότε ταιριάζει μόνο με τον τύπο τιμολογίου των μανδάλων. Για τις πυκνές πόρτες από μασίφ ξύλο ή μέταλλο, συνιστώνται συσκευές που είναι ενσωματωμένες ή ενσωματωμένες, είναι πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές από τα γενικά.

Σχεδιασμός

Το σχέδιο ασφάλισης ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό - από διακοσμητικά διακοσμητικά στυλ ρετρό σε απλές διατάξεις κλειδώματος μετάλλων. Όταν επιλέγετε μάνταλα για τις πόρτες σας, σκεφτείτε το γενικό σχέδιο του δωματίου - εάν μιμείται ένα παλιό σπίτι, θα συμφωνήσετε ότι τα συνηθισμένα ψεύτικα μάνδαλα δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κρυφούς μηχανισμούς - κατώτερες είτε σε εσοχές, ή, κατόπιν διαβούλευσης με τον σχεδιαστή, να παραγγείλετε αποκλειστικές βαλβίδες.

Πώς να επιλέξετε;

Κατά την επιλογή βαλβίδων για τη δομή της πόρτας, πρώτα απ 'όλα πρέπει να προσέξουμε το υλικό της, το πάχος του φύλλου πόρτας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μέθοδο ελέγχου του μηχανισμού - μηχανικό ή αυτόματο, το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η συσκευή, το μοντέλο και τις διαστάσεις του προϊόντος. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα, επιλέξτε το μοντέλο που χρειάζεστε.

Οι βαλβίδες για τις πλαστικές πόρτες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Τις περισσότερες φορές για αυτούς χρησιμοποιούν τον μηχανισμό τιμολόγησης κλειστού τύπου. Κάθε δομή πόρτας είναι εξοπλισμένη με τη δική της διάταξη ασφάλισης. Για λόγους αξιοπιστίας, συνιστάται η αντιγραφή του, για παράδειγμα, τοποθετήστε το στο επάνω και το κάτω μέρος του φύλλου πόρτας. Το σημαντικό σημείο είναι η πλήρης αρμονία στα χρώματα με το υλικό της πόρτας.

Για σχέδια πόρτας από PVC, μπορείτε να επιλέξετε τους παρακάτω τύπους σφιγκτήρων.

 • Ρολό. Είναι μια μπάλα σε έναν κοίλο κύλινδρο / κιβώτιο, που στηρίζεται από ένα ελατήριο. Τέτοιοι σφιγκτήρες δεν απαιτούν μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξουν ή να κλείσουν την πόρτα.
 • Μαγνητική. Παρόμοιες μανδάλες σύσφιξης δρουν σε βάρος των μαγνητισμένων στοιχείων. Χαρακτηρίζονται από αντοχή και αξιοπιστία.Λειτουργούν κανονικά ακόμη και με ελαφρά παραμόρφωση του σώματος της πόρτας.
 • Falevy. Τέτοιες συσκευές σχεδιάζονται με ένα ελατηριωτό μπουλόνι. Όταν εισέλθει στην προετοιμασμένη εσοχή, η γλώσσα είναι σταθερή και η δομή της πόρτας είναι κλειστή. Για να το ανοίξετε πρέπει να γυρίσετε τη λαβή.

Για τις μεταλλικές κατασκευές πόρτας, δεν συνιστάται να επιλέγετε επικεφαλής μάνδαλα. Μετά από όλα, οι πόρτες αυτές είναι πιο συχνά τοποθετημένες ως είσοδος, και το mortise ή ενσωματωμένο είδος των προϊόντων είναι το πιο κατάλληλο για αυτούς. Επίσης, για τέτοιες πόρτες, όλο και περισσότερο άρχισαν να χρησιμοποιούν τις αποκαλούμενες βαλβίδες νύχτας - για πρόσθετη στερέωση της κλειστής θέσης του φύλλου πόρτας.

Οποιοσδήποτε τύπος μανδάλων είναι κατάλληλος για ξύλινες πόρτες, εδώ η επιλογή εξαρτάται από το σκοπό της κατασκευής της πόρτας: είτε η πόρτα είναι είσοδος, χώρος εργασίας ή βοηθητικοί χώροι.

Για τις γυάλινες πόρτες χρησιμοποιείτε μόνο οριζόντιους μηχανισμούς ολίσθησης. Τις περισσότερες φορές, ο σχεδιασμός τέτοιων συσκευών είναι εξαιρετικά απλός - ένας αγκιστροειδής μάνδαλος ή μαγνητικοί σφιγκτήρες. Το πιο δημοφιλές μέρος για να εγκαταστήσετε αυτά τα snaps είναι το κάτω μέρος της γυάλινης πόρτας.

Πώς να το βάλετε;

Είναι πολύ εύκολο να τοποθετήσετε ένα ψεύτικο μάνδαλο σε μια ξύλινη πόρτα με τα χέρια σας.

Βήμα-βήμα διαδικασία:

 1. σημειώστε με ακρίβεια τον τόπο προσάρτησης του κύριου τμήματος και της πλάκας απεργίας.
 2. προετοιμασία εσοχών για συνδετήρες.
 3. επισυνάψτε το κύριο μέρος του μηχανισμού και ελέγξτε τη λειτουργία του - εάν η μανδάλωση πάει ομαλά, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
 4. συνδέστε την πλάκα απεργίας.
 5. κλείστε την πόρτα και δοκιμάστε ξανά την ασφάλεια.

Για να εγκαταστήσετε το μάνδαλο τύπου overhead σε μια μεταλλική πόρτα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικές ακίδες από το ίδιο υλικό. Είναι δυνατή η αγορά τους στον ίδιο χώρο (κατάστημα, εμπορικό κέντρο) από όπου αγοράσατε την ίδια τη βαλβίδα.

   Στις διπλές πόρτες τοποθετούνται συνήθως δύο βίδες: στην κορυφή και στο κάτω μέρος του φύλλου πόρτας.

   Συνιστάται η τοποθέτηση κατακόρυφων μοντέλων δοκών για δομές διπλής πόρτας (συμπεριλαμβανομένων των συρόμενων) πριν κρεμάσετε την πόρτα στους μεντεσέδες.

   Παράγεται ως εξής:

   1. θα πρέπει να τοποθετήσετε το πλευρικό μάνδαλο από την άκρη του σώματος της πόρτας (από την κορυφή - για το επάνω μάνδαλο, από κάτω - για τον πυθμένα) ακριβώς στη μέση της όψης του άκρου και να κόψετε το περίγραμμα με κιμωλία, μολύβι ή στυλό.
   2. κόψτε ένα frezer ή ένα καλέμι?
   3. Τοποθετήστε ένα μάνδαλο στην εσοχή.
   4. στερεώστε τη θέση του με βίδες.

   Το αντίστοιχο του μανδάλου συνιστάται να τοποθετηθεί μετά την εγκατάσταση της πόρτας στους μεντεσέδες. Καλύψτε την πόρτα, σημειώστε τη θέση της αυλάκωσης για τη ράβδο βίδας. Τρυπήστε το απαιτούμενο βάθος της οπής λίγο πιο φαρδύτερο από τη διάμετρο της ράβδου.

   Κλείστε την πόρτα, ελέγξτε τη λειτουργία του μανδάλου. Αν η μάνδαλο κλείνει ομαλά και αβίαστα, βιδώστε το αρθρωτό τμήμα του μηχανισμού με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

   Πώς να φτιάξετε ένα μάνδαλο με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο