Χαρακτηριστικά και κατασκευή απομιμήσεων τούβλων για εσωτερική διακόσμηση

 Χαρακτηριστικά και κατασκευή απομιμήσεων τούβλων για εσωτερική διακόσμηση

Το τούβλο είναι ένα αρκετά δημοφιλές υλικό φινιρίσματος και εναρμονίζεται με πολλούς εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η χρήση αυτής της πέτρας δεν είναι πάντοτε δυνατή για διάφορους τεχνικούς και υλικούς λόγους.

Από αυτή την άποψη, η απομίμηση των τοίχων κάτω από το τούβλο έχει βρει ευρεία εφαρμογή και χρησιμοποιείται ενεργά στη διακόσμηση των διαδρόμων, των κουζινών, των τζακιών και των καθιστικών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η τοιχοποιία απομιμήσεων έχει προφανή πλεονεκτήματα έναντι του φυσικού τούβλου. Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι μια σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.Τα τούβλα κεραμικών και κλίνκερ είναι πολύ ακριβά υλικά και η διακόσμηση τοίχων, που γίνεται με τη βοήθειά τους, θα είναι αρκετά δαπανηρή. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του σχηματισμού τούβλων είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί τσιμεντοκονία, το οποίο αυξάνει σημαντικά το κόστος των επισκευών και οδηγεί στο σχηματισμό μεγάλων ποσοτήτων ρύπων και σκόνης.

Όχι λιγότερο σημαντικό πλεονέκτημα της απομίμησης "κάτω από το τούβλο" είναι η έλλειψη φορτίου στο ίδρυμα. Για τον σχεδιασμό των επιφανειών "τούβλο", κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται ελαφρά και λεπτά υλικά, των οποίων η παρουσία δεν επηρεάζει τον τοίχο στήριξης και δεν ζυγίζει τη δομή.

Η χρήση διακοσμητικών επιστρώσεων, σε αντίθεση με τα φυσικά τούβλα, δεν δημιουργεί φαινόμενο θερμοκηπίου και δεν απαιτεί συντονισμό στη ΔΔΠ. Επιπλέον, το φινίρισμα διαρκεί πολύ λίγο και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Υλικά

Η απομίμηση τεμαχίων πραγματοποιείται με διαφορετικές μεθόδους χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά. Πολλές επιλογές διακοσμητικής επένδυσης δεν απαιτούν οικοδομικές δεξιότητες και μπορούν να γίνουν με το χέρι, ενώ η εργασία με πραγματικά τούβλα πρέπει να γίνεται μόνο από επαγγελματίες.Οι απλούστερες και πιο προσιτές επιλογές φινιρίσματος είναι τελειωμένες επιστρώσεις με μοτίβο τούβλο που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην επιφάνεια τους. Μπορούν μόνο να κοπεί σε μέγεθος και να κολλήσει. Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν ταπετσαρίες και πάνελ τοίχου.

Οι ταπετσαρίες "κάτω από το τούβλο" έχουν κυρτή υφή, επαναλαμβάνοντας πλήρως την ανακούφιση του τοιχοποιίας. Αυτή η επιλογή είναι ο γρηγορότερος και πιο φθηνός τρόπος να μετατραπεί ένα δωμάτιο. Η ταπετσαρία "τούβλο" φαίνεται καλή σε κουζίνες, διάδρομους, διαδρόμους και αίθουσες. Υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες του υλικού λόγω της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας, χάρη στην οποία έγινε δυνατή η πολύ ακριβής προσομοίωση της τραχύτητας και των ελαττωμάτων αυτού του τούβλου. Το χαρτί τοίχου είναι η ιδανική λύση για το φινίρισμα των μικρών δωματίων: παρά την ανακούφιση, παραμένουν το λεπτότερο φινίρισμα και δεν μειώνουν το χώρο κατά εκατοστό.

Για να δώσετε μια ογκομετρική τοιχοποιία πιο φυσική εμφάνιση, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να συνδυάσουν ταπετσαρία με γυψοσανίδες. Συνήθως, ο γύψος κόβεται με γωνίες και πόρτες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα τούβλα στην ταπετσαρία φαίνονται πολύ αρμονικές.Τα πλεονεκτήματα τέτοιων φινιρισμάτων περιλαμβάνουν τον καλό εξαερισμό της ταπετσαρίας, χάρη στην οποία ο τοίχος είναι ικανός να αναπνέει. Υπάρχει ελάχιστη ποσότητα σκόνης και υπολειμμάτων κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, καθώς και φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλή αντίσταση στο νερό και τάση συσσώρευσης σκόνης μεταξύ των "τούβλων". Αυτό επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς στη χρήση ταπετσαρίας και δεν επιτρέπει τη χρήση τους σε μπάνια και κουζίνες.

Τα τοιχώματα κατασκευής τοίχων "κάτω από το τούβλο" είναι υλικό φινιρίσματος φύλλων με εφαρμογή ανάγλυφης υφής. Οι πίνακες διατίθενται σε δύο εκδόσεις. Ο πρώτος τύπος αντιπροσωπεύεται από πλαστικά μοντέλα κατασκευασμένα από PVC και ικανά να αντέχουν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών. Τα τελευταία είναι φύλλα MDF, για την παραγωγή των οποίων πασπαλίζονται ξύλο υπό υψηλή πίεση.

Ωστόσο, παρά τη βάση πριονιδιού, τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή στην υγρασία και αντοχή στη θερμότητα. Αυτό οφείλεται στην παρουσία διακοσμητικών και προστατευτικών στρωμάτων, τα οποία καθιστούν δυνατή τη χρήση μοντέλων MDF για διακόσμηση τοίχων σε κουζίνες και μπαλκόνια.

Οι πίνακες φύλλων παράγονται σε κανονικές διαστάσεις 244x122x0,6 και 320x244x0,6 cm και, εάν είναι απαραίτητο, κόβονται σε μέγεθος. Επιπλέον, έχουν χαμηλό βάρος και δημιουργούν ένα ελάχιστο φορτίο βάρους στις δομές στήριξης. Η τοποθέτηση φύλλων στους τοίχους πραγματοποιείται με τη βοήθεια καρφιών, βιδών και βιδών και η εγκατάσταση πραγματοποιείται με δύο τρόπους. Στην πρώτη περίπτωση, τα μοντέλα τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο, και στη δεύτερη απαιτούν την τοποθέτηση ενός καπακιού.

Τα πλεονεκτήματα των πάνελ περιλαμβάνουν άψογη εμφάνιση και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η απομίμηση των τούβλων στην επιφάνειά τους είναι τόσο φυσική ώστε από μια ορισμένη απόσταση λαμβάνεται για μια πραγματική τοποθέτηση. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της χρήσης του φύλλου υλικού είναι οι εξαιρετικές ηχομονωτικές του ιδιότητες. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε ελαφρώς την ακουστότητα των γειτονικών δωματίων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σπιτιού σε σπίτια των πάνελ.

Επίσης μεταξύ των πλεονεκτημάτων των δομικών πινάκων είναι η αντοχή στις επιδράσεις οξέων και αλκαλίων, ο κίνδυνος μούχλας και ωίδιο και η ευκολία συντήρησης. Τα πάνελ είναι επαρκώς συντηρητικά, γεγονός που καθιστά εύκολη την αντικατάσταση ενός κατεστραμμένου στοιχείου χωρίς να αποσυναρμολογηθεί ολόκληρη η επένδυση.Επιπλέον, το υλικό έχει χαμηλό κόστος και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υφασμάτων.

Ωστόσο, μαζί με τα προφανή πλεονεκτήματα, το υλικό έχει επίσης μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για κιβώτια, τα οποία συνεπάγονται πρόσθετο κόστος, καθώς και τη σχετική μείωση του χρησιμοποιούμενου χώρου δαπέδου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αισθητός σε στενούς διαδρόμους και μικρούς διαδρόμους.

Η επόμενη ομάδα υλικών διακρίνεται από τις υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες και, σε αντίθεση με την ταπετσαρία και τα πάνελ των κτιρίων, έχει μια ισχυρότερη ομοιότητα με την τοιχοποιία. Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν κεραμίδι, διακοσμητικό γύψο και γύψο.

Το κεραμίδι που μιμείται ένα διακοσμητικό τούβλο είναι πρακτικό και φθηνό υλικό. Τα προϊόντα διαφέρουν σε μικρό βάρος και δεν ασκούν σημαντικό φορτίο στο υπόβαθρο. Το υλικό για την κατασκευή πλακιδίων "κάτω από το τούβλο" είναι γύψος, πυρίμαχος πηλός και τεχνητή ή φυσική πέτρα. Τα μοντέλα γύψου και κλίνκερ χρησιμοποιούνται περισσότερο για εσωτερική διακόσμηση, ενώ τα προϊόντα από πέτρα χρησιμοποιούνται ευρέως στην εξωτερική επένδυση.

Το κεραμίδι από τούβλα είναι το πιο δημοφιλές υλικό φινιρίσματος και διαφέρει στην υψηλή ανθεκτικότητα και πλήρη ταυτότητα με ένα κεραμικό τούβλο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στη σύνθεση και την τεχνολογία παραγωγής τα κεραμίδια κλίνκερ είναι τα πραγματικά τούβλα κλίνκερ, με τη μόνη διαφορά ότι το πλάτος ενός τυπικού τούβλου είναι 12 cm και το πλάτος ενός κεραμιδιού είναι 10 mm. Μαζί με τα παραδοσιακά μοντέλα, υπάρχουν προϊόντα της λεγόμενης "χειροποίητης χύτευσης", που έχουν μια τραχιά επιφάνεια με ράγες και επιτρέπουν να σχηματίσουν ένα "παλαιό" τούβλο. Οι άκρες τέτοιων πλακιδίων είναι άνισες και ελαφρώς πελεκημένες, πράγμα που κάνει τα προϊόντα πολύ παρόμοια με το υλικό ενός αιώνα πριν.

Τα μοντέλα Clinker είναι ιδανικά για τα πιο σύγχρονα στυλ, όπως σοφίτες, techno, μεταλλικά και υψηλής τεχνολογίας. Το υλικό είναι ανθεκτικό σε επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υγρά και ζεστά δωμάτια. Επιπλέον, το κλίνκερ ανέχεται την επίδραση οποιουδήποτε απορρυπαντικού, επομένως χρησιμοποιείται συχνά σε κουζίνες.

Το πλακίδιο γύψου είναι η πιο οικονομικά προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον λύση φινιρίσματος. Ο γύψος χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος, ευρεία διαθεσιμότητα των καταναλωτών και εύκολη εγκατάσταση. Χάρη σε μια απλή διαδικασία κατασκευής, τα κεραμίδια μπορούν να κατασκευαστούν ανεξάρτητα με τη βοήθεια γύψου και ειδικών καλουπιών σιλικόνης. Το υλικό είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε σημείο, όταν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε έναν τοίχο ή μια περιοχή κοντά στην πόρτα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η διακόσμηση των τοίχων γίνεται με τη βοήθεια μεμονωμένων τούβλων ή συνδυασμών που αποτελούνται από πολλά κομμάτια. Τα κεραμίδια από φυσική ή τεχνητή πέτρα χρησιμοποιούνται συχνότερα για εξωτερικές προσόψεις, αλλά το υλικό φαίνεται αρκετά καλό στο εσωτερικό των χώρων του τζακιού και στις αίθουσες των δημόσιων χώρων.

Τα πλεονεκτήματα των κεραμιδιών που βρίσκονται κάτω από το τούβλο θεωρούνται εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, γεγονός που εξηγείται από το υψηλό πορώδες και τη χαμηλή θερμική αγωγιμότητα των προϊόντων. Επιπλέον, το υλικό μάλλον μιμείται φυσικά ένα πραγματικό τούβλο, και στην περίπτωση των μοντέλων κλίνκερ γενικά δεν διακρίνεται από το πρωτότυπο. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα, που αντιπροσωπεύεται από μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και αποχρώσεων, καθώς και εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης του πλακιδίου και τη μεγάλη διάρκεια ζωής του.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων υπάρχει αυξημένη απορρόφηση νερού του υλικού, η οποία εξηγείται από το υψηλό πορώδες και επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς στη χρήση του. Για παράδειγμα, τα μη χρωματισμένα μοντέλα δεν συνιστώνται για χρήση σε κουζίνες και μπάνια: τα κεραμίδια απορροφούν πολύ γρήγορα την υγρασία και αρχίζουν να πέφτουν.

Οι καπλαμάδες από τούβλα είναι μια ποικιλία πλακιδίων και αντιπροσωπεύονται από μεμονωμένα στοιχεία κατασκευασμένα από πλαστικό, ξύλο, δέρμα, γυαλί και αφρό πολυστερίνης. Αυτά τα "τούβλα" πωλούνται ξεχωριστά και είναι ιδανικά για διακοσμήσεις μικρών εσωτερικών χώρων ή μεμονωμένων τμημάτων του τοίχου. Τα "τούβλα" έχουν πολύ μικρό βάρος, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον τοίχο με κόλλα. Για να δώσετε στην τοιχοποιία το "παλαιό" στοιχείο δίνει ένα φυσικό τρίψιμο και δημιουργεί εγκοπές.

Ο διακοσμητικός γύψος είναι ένα εντυπωσιακό υλικό που χρησιμοποιείται και χρησιμοποιείται ευρέως για να μιμείται την τοιχοποιία στην εσωτερική διακόσμηση των τοίχων. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου επένδυσης είναι μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και αποχρώσεων, απλή εγκατάσταση, μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλές θερμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες της επικάλυψης.

Η ευρεία προσβασιμότητα των καταναλωτών και η ευκολία χρήσης του υλικού σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τον εαυτό σας με τοιχοποιία. Το γύψο είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία των άλλων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο υλικό, ο σοβάς έχει τις αδυναμίες του. Αυτές περιλαμβάνουν την τάση της διακοσμητικής στρώσης να συσσωρεύει τη σκόνη και τις απαιτήσεις στην επιφάνεια εργασίας κατά την εγκατάσταση. Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών, οι τοίχοι πρέπει να ισοπεδωθούν και να επικαλυφθούν, διαφορετικά ακόμη και μικρά ελαττώματα θα είναι ορατά στο πάτωμα και η τοποθέτηση του τοίχου θα είναι κατεστραμμένη.

Απομιμήσεις τούβλο γύψου είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να διακοσμήσετε. Η εργασία με γύψο δεν απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες και τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Για να δημιουργήσετε μια απομίμηση από τοιχοποιία, χρειάζεται μόνο να εφαρμόσετε ένα κονίαμα στο τοίχο και να τραβήξετε γραμμές με το δάχτυλό σας που καθορίζουν τα όρια των "τούβλων". Στη συνέχεια, πρέπει να σκουπίσετε τις εγκοπές με τσιμεντοκονία και να βάψετε τα ίδια τα τούβλα στο επιθυμητό χρώμα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου θεωρούνται χαμηλό κόστος αναλώσιμων και η δυνατότητα εφαρμογής έντονων χρωμάτων.Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για πολύ μακρόχρονη και επίπονη εργασία, η οποία είναι η προσεκτική επικάλυψη των ραφών και η βαφή κάθε τούβλου.

Οι ακόλουθες τρεις μέθοδοι επένδυσης τοίχων περιλαμβάνουν την ανεξάρτητη κατασκευή τούβλων και σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με φτηνό και κομψό τρόπο. Ο ευκολότερος τρόπος να τελειώσετε είναι να ζωγραφίζετε τον τοίχο "κάτω από το τούβλο". Για να γίνει αυτό, αρκεί να έχετε μια επίπεδη επιφάνεια, έναν κύλινδρο, μια βούρτσα και τα χρώματα. Η καλύτερη επιλογή για βαφή τοίχων είναι ένα ελαστομερές χρώμα, λόγω της ικανότητάς του να γεμίζει όλες τις μικρές ρωγμές και να προστατεύει την επιφάνεια από την υγρασία.

Ωστόσο, στην απουσία της, η χρήση ακρυλικού σμάλτου, και σε ακραίες περιπτώσεις - με βάση το νερό. Το χρώμα του τοιχοποιίας επιλέγεται σύμφωνα με το γενικό στυλ του δωματίου, ωστόσο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα φυσικά χρώματα του τούβλου - κόκκινο, καφέ και κίτρινο. Ωστόσο, τα φωτεινά και εκκεντρικά χρώματα είναι πιο κατάλληλα για το εσωτερικό, διακοσμημένα σε σοφίτα και τα ήρεμα παστέλ χρώματα θα ήταν πιο κατάλληλα για την country music.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η εύκολη εγκατάσταση, το χαμηλό κόστος και η ευρεία διαθεσιμότητα των υλικών από τους καταναλωτές.Επιπλέον, η λεία επιφάνεια των βαμμένων τοίχων δεν είναι επιρρεπής στη συσσώρευση σκόνης και είναι εύκολο να καθαριστεί. Ανάμεσα στα μειονεκτήματα μπορεί να παρατηρηθεί μια ελαφρώς ρουστίκ όψη, ο κίνδυνος καψίματος και η σταδιακή απώλεια της ελκυστικότητας του τοίχου.

Η δεύτερη μέθοδος απομιμήσεως τοιχοποιίας περιλαμβάνει την ανεξάρτητη παραγωγή τούβλων με επένδυση από αφρό. Αυτή η επιλογή θα είναι η ιδανική λύση όταν απεικονίζεται μια ανώμαλη μπανιέρα. Τα τεμάχια αφρού είναι σχεδόν αβλαβή και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε λεπτά χωρίσματα και μη κεφαλικούς τοίχους. Έτσι, για τα εσωτερικά χωρίσματα γυψοσανίδων το αφρώδες πλαστικό θα είναι απλώς μια θεά. Εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, το υλικό θα παίξει το ρόλο της θερμομόνωσης και ηχομόνωσης και θα προστατεύει αξιόπιστα το δωμάτιο από την απώλεια θερμότητας και τον ξένο θόρυβο.

Η κατασκευή τούβλων είναι μια πολύ απλή διαδικασία και δεν παίρνει πολύ χρόνο. Για να γίνει αυτό, απλά τραβήξτε τα ίδια ορθογώνια στο φύλλο αφρού και κόψτε τα με ένα μαχαίρι χαρτικής. Στη συνέχεια, τα κενά πρέπει να κολλήσουν στον τοίχο, στη συνέχεια να βάψετε με ακρυλικό χρώμα και να χνουρήσετε τις "ραφές".Εάν ο αφρός δεν είναι κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλακάκια οροφής αφρού. Αυτά τα "τούβλα" δεν καταρρέουν όταν κόβουν και φαίνονται πολύ ακριβέστερα.

Ομοίως, μπορείτε να κάνετε τούβλα από γυψοσανίδα ή ξύλο. Αυτά τα μοντέλα θα φαίνονται καλά στην εσωτερική διακόσμηση των εξοχικών σπιτιών όταν σχεδιάζουν πόρτες και διαστρωματικούς χώρους. Τα πλεονεκτήματα των τούβλων αφρού περιλαμβάνουν το ελάχιστο κόστος μετρητών και την ευκολία κατασκευής. Το μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι η τοιχοποιία αφρού δεν μιμείται ένα πραγματικό τούβλο πολύ καλά και φαίνεται μάλλον πρωτόγονο.

Ο τρίτος τρόπος για το σχεδιασμό των τοίχων "κάτω από το τούβλο" αντιπροσωπεύεται από το φινίρισμα του κυματοειδούς χαρτονιού και είναι η φθηνότερη επιλογή όλων των αναφερθέντων. Το κυματοειδές χαρτόνι είναι το υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή κουτιών για φαγητό και οικιακές συσκευές. Συνήθως αποθηκεύεται στις πίσω αυλές των αλυσίδων και των καταστημάτων λιανικής πώλησης, πράγμα που σας επιτρέπει να πάρετε ένα τέτοιο κιβώτιο εντελώς δωρεάν και να ελαχιστοποιήσετε το κόστος των επισκευών.

Για να κατασκευάσετε τούβλα, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το κουτί, να το τραβήξετε σε ορθογώνια και να κόψετε το τεμάχιο εργασίας.Στη συνέχεια, τα θραύσματα πρέπει να κολληθούν μεταξύ τους, σχηματίζοντας "τούβλα" ορισμένου πάχους. Φυσικά, δεν θα δώσει απόλυτη ομοιότητα με την τοιχοποιία και είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια ποδιά κουζίνας από αυτήν, αλλά είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν ασυνήθιστες λύσεις και να διαφοροποιηθεί η διακόσμηση του δωματίου.

Εφαρμογή στο εσωτερικό

Παρά το γεγονός ότι η τοιχοποιία είναι ένα αρκετά δημοφιλές είδος φινιρίσματος, δεν είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο. Η χρήση του τούβλου και η απομίμηση του μοιάζει καλή μόνο σε τέσσερα στυλ: σοφίτα, χώρα, hi-tech και αγγλικό ύφος. Έτσι, για τα διαμερίσματα που σχεδιάζονται στο ύφος του πατάρι, πιο κατάλληλη κλίνκερ κεραμικά πλακάκια κόκκινων τόνων.

Προκειμένου να μαλακώσετε κάποια από την επιθετικότητα που είναι εγγενής σε αυτή την κατεύθυνση, συνιστάται να κανονίσετε ξύλινα έπιπλα στο δωμάτιο, να τοποθετήσετε φωτεινούς τάπητες και να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, με την επιλογή του τελευταίου θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιείτε κισσό και αναρριχητικά φυτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορειβάτες προσθέτουν στο δωμάτιο μια αίσθηση εγκατάλειψης και προτείνουν σκοτεινές σκέψεις.

Η επόμενη εσωτερική κατεύθυνση, στην οποία η χρήση τούβλων είναι κατάλληλη, είναι η χώρα. Τα δωμάτια που είναι διακοσμημένα σε αυτό το στυλ δεν φαίνονται τόσο ζοφερά όσο τα πατώματα μιας σοφίτας, γι 'αυτό χρησιμοποιούνται συχνά για να διακοσμήσουν τα υπνοδωμάτια και τα καθιστικά. Επιπλέον, οι χώροι, κατασκευασμένοι σε στυλ χώρας, είναι συχνά εξοπλισμένοι με τζάκια καύσης ξύλου, έναντι των οποίων ένα τούβλο με υφή θα φανεί πολύ αξιοπρεπής. Η χρήση τούβλων είναι επίσης κατάλληλη σε στυλ υψηλής τεχνολογίας, υποδεικνύοντας τα σωστά γεωμετρικά σχήματα και αναλογίες.

Για τον σχεδιασμό τέτοιων χώρων, είναι αρκετά κατάλληλο ο ελαφρύς τοίχος που κατασκευάζεται στις γωνιακές ζώνες, κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα. Το τούβλο σε αυτή την περίπτωση δίνει στο δωμάτιο ένα κάπως επιχειρηματικό στυλ, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γραφεία και αίθουσες εργασίας.

Επίσης, τα τούβλα χρησιμοποιούνται συχνά σε δωμάτια διακοσμημένα με αγγλικό στιλ. Σε αυτές τις αίθουσες τοποθετείται μια εστία "τούβλο" στις γωνίες, στην ποδιά κουζίνας και στη γύρω περιοχή. Το τούβλο φαίνεται καλό όταν τελειώνει τις σοφίτες και τα mansards, όπου, σε συνδυασμό με μια τέτοια επίστρωση όπως το επαγγελματικό δάπεδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για techno και μεταλλικά στυλ.Επιπλέον, η απομίμηση των τοιχοποιία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό των πυλώνων και των δαπέδων στη σοφίτα.

Σε οποιαδήποτε κατεύθυνση το δωμάτιο είναι διακοσμημένο, είναι πολύ σημαντικό το τούβλο να συνδυαστεί με εσωτερικά αντικείμενα και έπιπλα. Το τούβλο πρέπει να είναι σε αρμονία με γύψο, ταπετσαρία και φωτιστικά. Διαφορετικά, το υλικό θα φαίνεται κάτι ξένο και η νέα διακόσμηση δεν θα δώσει οποιαδήποτε ευχαρίστηση.

Απαιτούμενα εργαλεία

Η επιλογή των εργαλείων για το τελείωμα εξαρτάται εντελώς από τη μέθοδο επένδυσης, καθώς και από τη χρήση ενός συγκεκριμένου υλικού. Σε ένα καθολικό σύνολο εργαλείων και εργαλείων κατασκευής, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η παρουσία υγρών νυχιών, κόλλας PVA, χάρακα, μείγματος αστάρι, δείκτη, αλκοόλ και σφουγγάρι. Για να εγκαταστήσετε τα κεραμίδια κλίνκερ, θα χρειαστείτε ένα μυστρί και τσιμεντοκονίαμα, και όταν διακοσμείτε τοίχους με βαφή, θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε ένα ρολό και ένα στένσιλ.

Για αυτοπαραγωγή "τούβλων" θα χρειαστείτε ένα κοφτερό μαχαίρι κατασκευής, ένα μικρό χειροκίνητο πριόνι ή ένα παζλ και ένα σύνολο γυαλόχαρτου που απαιτείται για να δημιουργηθούν εκδορές.Αν σκοπεύετε να κολλήσετε ταπετσαρία "τούβλο", θα χρειαστείτε μια μεγάλη βούρτσα και ένα βαθύ δοχείο για την αραίωση της κόλλας.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Πριν να αυτο-διακοσμήσετε τους τοίχους, πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά την επιφάνεια τους. Για να γίνει αυτό, απελευθερώστε εντελώς τον τοίχο από τα προεξέχοντα στοιχεία και αφαιρέστε την παλιά επίστρωση. Εάν υπάρχουν βάσεις και τσιπς, στηρίζονται προσεκτικά με κονίαμα τσιμέντου και τρίβονται. Αφού ο τοίχος ευθυγραμμιστεί, πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντισηπτικό και έδαφος. Η χρήση αντιβακτηριακών ενώσεων θα βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης μούχλας, μυκήτων και βακτηρίων.

Κατά την επιλογή ενός μείγματος για γέμισμα θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι για κάθε τύπο επιφάνειας, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε τη δική σας έκδοση του αστάρι. Έτσι, όταν επεξεργάζεστε τοίχους από τσιμέντο και τσιμέντο, θα είναι κατάλληλο ένα ακρυλικό μίγμα, για την εφαρμογή σε ξύλινες επιφάνειες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια αλκυδική ένωση και οι παράγοντες glyphate και perchlorovinyl θα είναι ιδανικοί για θεμέλια μετάλλων και τούβλων.

Οι ακρυλικές ενώσεις είναι μια καλή βάση για σπιτικά τούβλα κατασκευασμένα από αφρό, ξύλο και γυψοσανίδα. Ελλείψει συνθέσεων επαγγελματικών εκκινητών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα νερού και κόλλα PVA. Η προετοιμασία των τοίχων είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο της επένδυσης · ​​επομένως, αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να παραμεληθεί. Διαφορετικά, η ποιότητα συγκόλλησης της επιφάνειας θα μειωθεί και δεν θα επιτευχθεί αξιόπιστη προσκόλληση των τοιχωμάτων στο υλικό.

Αφού η επιφάνεια ευθυγραμμιστεί και προετοιμαστεί, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση διακοσμητικής επικάλυψης. Και αν δεν υπάρχει συνήθως πρόβλημα με τη συγκόλληση ταπετσαριών και την εγκατάσταση πάνελ από πάνελ, τότε κατά την εγκατάσταση μεμονωμένων στοιχείων, είτε πρόκειται για πλακίδια κλίνκερ είτε για σπιτικά αφρώδη τούβλα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα και να ληφθεί μέριμνα. Η απομίμηση των τοιχοποιίας πρέπει να πραγματοποιείται σε μια επιφάνεια που έχει επισημανθεί και οι διαστάσεις του χαρτονιού ή των γυψοσανίδων πρέπει να αντιστοιχούν στις τυπικές διαστάσεις.

Έτσι, το παραδοσιακό μήκος των μοντέλων κλίνκερ είναι 25 εκατοστά και το ύψος είναι 6,5 εκ. Η συμμόρφωση με το μέγεθος των τούβλων, καθώς και η αξιοπιστία των ραφών, θα βοηθήσουν στην επίτευξη της μέγιστης ομοιότητας με αυτή την τοιχοποιία. Όταν χρησιμοποιούνται κεραμίδια κλίνκερ, συχνά χρησιμοποιείται ενισχυτικό πλέγμα, το οποίο παρέχει καλύτερη πρόσφυση του κονιάματος στον τοίχο και εμποδίζει την πτώση της τοιχοποιίας.

Ωστόσο, εκτός από το κολλάρισμα και τη διακόσμηση σπιτικά τούβλα, υπάρχει ένας απλός και προσιτός τρόπος για να διακοσμήσετε, που είναι να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του σχεδίου από ακατέργαστο γύψο. Για να το εκτελέσετε, πρέπει να εφαρμόσετε στο τοίχωμα ένα στρώμα οποιουδήποτε μίγματος σοβάτισμα ή στόκου μέχρι πάχους 5 mm. Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε ένα πλαστικό ή ελαστικό μεμβράνη και να το πιέσετε στην επιφάνεια.

Προκειμένου το stencil να αποκολληθεί από το πηγάδι του γύψου, θα πρέπει να υγραίνεται με νερό πριν από κάθε εφαρμογή. Κατά την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, το πιο σημαντικό είναι να παρατηρήσετε αυστηρά την σύμπτωση των οριζόντιων γραμμών και να προσπαθήσετε να μην οδηγήσετε τον συμπλέκτη πάνω ή κάτω. Αφού σχηματιστεί ο "τοίχος από τούβλα", το διάλυμα αφήνεται να στεγνώσει, μετά από το οποίο η επιφάνεια αρχίζει και επικαλύπτεται με κερί. Το τελικό βήμα θα είναι ο χρωματισμός των ραφών και των ίδιων των τούβλων, το οποίο γίνεται καλύτερα με ακρυλικά χρώματα.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Η τοιχοποιία απομιμήσεων φαίνεται πολύ εντυπωσιακή σε πολλές κατευθύνσεις του εσωτερικού σχεδιασμού. Η σωστή επιλογή υλικού και η κατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να αναβιώσει οποιοδήποτε, ακόμα και τον πιο βαρετό χώρο, φέρνοντας μια ποικιλία στο εσωτερικό.

  • Αφρός "τούβλα" στο διάδρομο - κομψή και φθηνή.
  • Απομίμηση τούβλου από διακοσμητικό γύψο στο εσωτερικό του καθιστικού.
  • Περιοχή εγγραφής της γυψοσανίδας τηλεόρασης.
  • Photowall-χαρτί στην κουζίνα - ένα παράδειγμα της πρακτικής και της μόδας απόφαση της εγγραφής των δωματίων.
  • Η επιφάνεια των πλακιδίων κλίνκερ είναι σχεδόν αδιαίρετη από έναν πραγματικό τοίχο από τούβλα.
  • Σχεδιασμένα τούβλα φαίνονται πολύ χαριτωμένα και ενδιαφέροντα.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε μια απομίμηση πέτρας και τοιχοποιίας για εσωτερική διακόσμηση.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο