Σχεδίαση τροχιάς: όμορφα παραδείγματα σχεδιασμού τοπίου

Η ομορφιά της προαστιακής περιοχής επιτυγχάνεται μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού τοπίου. Ένα από τα κύρια στοιχεία του είναι τα μονοπάτια κήπων, τα οποία δεν είναι μόνο διακοσμητικά αλλά και χρηστικά. Η κατασκευή διαδρομών θεωρείται η κύρια κατεύθυνση για τη βελτίωση της ιδιωτικής επικράτειας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ζητώντας τι είδους κομμάτια να επιλέξουν και τι υλικό για να τα κάνουν, πρέπει πρώτα απ 'όλα να καταλάβετε ποιος είναι ο τελικός σκοπός της επικάλυψης. Για τον ιστότοπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο που είναι κατάλληλος για διακοσμητικούς και οικιακούς σκοπούς και μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους διαδρομών για την είσοδο, τον κήπο, την αναψυχή και τον κήπο.

9 φωτογραφία

Το υλικό πρέπει να επιλέγεται με βάση τις ιδιαιτερότητες του χώρου. Εάν πρόκειται για ένα μεγάλο σπίτι εξοχικής κατοικίας από τούβλα ή πέτρα, τότε τα μονοπάτια μπορούν να τοποθετηθούν ευρύ, που επικαλύπτονται με την πρόσοψη. Στη χώρα μπορείτε να πάρετε από στενά μονοπάτια από τα διαθέσιμα υλικά.

Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου χωροταξίας, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες που πρέπει να τονιστούν με τη βοήθεια καλά σχεδιασμένων μονοπατιών κήπου.

 • Η επιλογή του είδους του υλικού, καθώς και η διαμόρφωση του ίδιου του οδοστρώματος, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της τοπογραφίας του χώρου. Υπό την παρουσία υψηλών λόφων, κοιλάδων ή εδάφους κάτω από την πλαγιά πρέπει να σκεφτείτε τα σκαλοπάτια και τα σκαλιά.
 • Είναι απαραίτητο το δίκτυο μετάβασης να έχει πλήρη σύνθεση. Για να γίνει αυτό, όλα τα στοιχεία τοπίου - λίμνες, αλπικές διαφάνειες, χώρος αναψυχής, χώρος εισόδου, λαχανόκηπος και βοηθητικοί χώροι πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους σε ένα ενιαίο σύστημα.
 • Είναι καλό αν μια ενδιαφέρουσα όψη των στοιχείων του σχεδιασμού τοπίου, μικρές αρχιτεκτονικές μορφές, διακόσμηση στην πρόσοψη θα ανοίξει από το διάδρομο.
 • Ο δρόμος δεν πρέπει να σπάσει, να στηριχτεί σε έναν φράκτη, ιδανικά να έχει ένα κλειστό σύστημα ή να οδηγεί σε ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο - έναν πάγκο, ένα άγαλμα, μια λίμνη ή μια βρύση.
 • Δεν πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για ένα δίκτυο μονοπατιών με περόνες, καθώς και διασταυρώσεις με ένα μεγάλο γκαζόν φυτευμένο με γρασίδι.
 • Το πλάτος του πεζόδρομου πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 εκ. Οι μεταβάσεις στην οικονομική ζώνη είναι ευρύτερες, καθώς θα πρέπει να επαρκούν για τη μεταφορά αυτοκινήτων και μικρών γεωργικών μηχανημάτων.
 • Ο χώρος εισόδου από την πύλη στη βεράντα του σπιτιού καλύπτεται με ένα όμορφο ανθεκτικό στη φθορά υλικό λόγω του μεγάλου επιχειρησιακού φορτίου.
7 φωτογραφία
 • Σε ένα μεγάλο οικόπεδο, μπορείτε να ανοίξετε ευρείες διαδρομές που θα αποκλίνουν στενότερα, σε ένα μικρό οικόπεδο, ένα δίκτυο από κομμάτια μπορεί να διευθετηθεί καλύτερα γύρω από την περίμετρο και διαγώνια.
 • Το οδόστρωμα με τα σύνορα φαίνεται σκληρό και προκαλεί επίσης δυσκολίες κατά το κούρεμα. Είναι καλύτερο εάν το επίπεδό του συμπίπτει με το επίπεδο του εδάφους.
 • Δεν πρέπει να επιλέξετε γλιστερό υλικό, γιατί μετά τη βροχή τα μονοπάτια θα γίνουν τραυματικά.
 • Προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός λακκούβων στην επιφάνεια, είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί η αποστράγγιση με τη χρήση διογκωμένης αργίλου ή κλίσεων κατά την τοποθέτηση.
 • Η οικονομική ζώνη είναι καλύτερο να παρέχει άμεσες μεταβάσεις, καθώς και τα μονοπάτια κήπου-εκκαθάρισης. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε την ευκολία στην πρώτη ζώνη και μια ρομαντική, μυστηριώδη ατμόσφαιρα στο δεύτερο.
 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον τύπο και το υλικό των μεταβάσεων σε αρμονία με τις γενικές ιδέες σχεδιασμού που παρουσιάζονται στην περιοχή. Πεζόδρομοι, πάγκοι, περιφράξεις, πρόσοψη του σπιτιού, εξωτερικά κτίρια και πεζόδρομοι - ένα ενιαίο σύνολο χωροθέτησης.

Τύποι τοιχοποιίας

Τα χαρακτηριστικά και οι τύποι τοιχοποιίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το επιλεγμένο υλικό. Το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα της αρχικής μονάδας υλικού σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ποικιλία σχεδίων στον καμβά. Φυσική πέτρα με ανομοιόμορφα άκρα, μια τραχιά επιφάνεια θα φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική, ενώ τα τούβλα και οι πλακόστρωτες πλάκες είναι αξιόπιστες και χρηστικές.

Αν έρχεστε δημιουργικά στο θέμα της οδοστρωσίας των μονοπατιών κήπου, μπορείτε να δημιουργήσετε συνδυασμένες λύσεις ή παραλλαγές από το σκουπίδια. Για παράδειγμα, μεγάλες πλάκες επίπεδης φυσικής πέτρας ή τεχνητά πλακάκια είναι διατεταγμένες κατά μήκος του σχεδίου των γραμμών του πεζόδρομου σε απόσταση ενός βήματος το ένα από το άλλο. Η περιοχή γύρω καλύπτεται με βότσαλα ή ερείπια. Αυτή η τεχνική εξοικονομεί χρήματα για την αγορά ακριβά πέτρα σε μεγάλη κλίμακα, αλλά προστατεύει τα παπούτσια και τα πόδια από τη βρωμιά και το νερό μετά τη βροχή. Επιπλέον, αυτά τα κομμάτια φαίνονται καλά.

Με μια πιο συμπαγή διάταξη ευρείας πλάκας, τα κενά μπορούν να τοποθετηθούν με πολύχρωμα χαλίκια, σχηματίζοντας ενδιαφέροντα σχέδια.Αυτό το οδόστρωμα φαίνεται κομψό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον κήπο όσο και στο οικονομικό τμήμα της περιοχής.

Χρησιμοποιώντας μόνο βότσαλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο μονολιθικό περσικό χαλί. Μια τέτοια εργασία είναι πολύ επίπονη και επίπονη, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε ολόκληρο τον χώρο με ένα τέτοιο "χαλί", μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια περιοχή ανάπαυσης ή μια περιοχή εισόδου, να κάνετε ειδικά νησιά για να φιλοξενήσετε παγκάκια, να χαράξετε την περιοχή δίπλα στη λίμνη. Οι υπόλοιπες μεταβάσεις συνδυάζονται με μεγάλες πέτρινες πλάκες.

Οι ιδιοκτήτες ενός πανέμορφου γκαζόν μπορούν να κάνουν το σχεδιασμό του τοπίου όσο το δυνατόν πιο φυσικό, αλλά ταυτόχρονα να αποφεύγουν τη λάσπη μετά από βροχή. Τοποθετήστε πέτρες μεγάλου ή μικρού μεγέθους, έτσι ώστε το κάλυμμα γρασιδιού να σπρώχνεται προς τα έξω. Σε χώρους με υψηλή υγρασία μπορεί να αραιωθεί ακόμη και διακοσμητικό βρύο. Ένα τέτοιο εύρημα μοιάζει πολύ εξωτικό.

Αναμείξτε διαφορετικές υφές, τα υλικά είναι πολύ βολικό, όμορφο, και το σημαντικότερο, κερδοφόρο.

Τα υπόλοιπα τούβλα μετά την κατασκευή, πέτρες ποταμών, βότσαλα, επίπεδες μεγάλες πέτρες, λιθόστρωτα - όλα αυτά μπορούν να αποτελούν συστατικά μιας διαδρομής.Προαιρετικό χορτάρι από τα στοιχεία επίστρωσης πρέπει να είναι γκαζόν. Διακοσμητικά φυτά ανθοκομίας χαμηλής ανάπτυξης μπορούν να γίνουν μέρος της σύνθεσης. Είναι απίθανο ότι ένα τέτοιο μονοπάτι μπορεί να ενώσει τα δωμάτια ή να γίνει η αξιοπρέπεια του χώρου εισόδου, αλλά να οδηγήσει τελείως σε μια απομονωμένη γωνιά του κήπου.

Αν μετά την επισκευή υπάρχουν πολλά αχρησιμοποίητα ή σπασμένα πλακάκια, αυτό είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να κάνετε κομμάτια με μωσαϊκό αποτέλεσμα. Λοιπόν, αν το κεραμίδι είναι πολύχρωμα και ποικίλη, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε καταπληκτικά και φωτεινά χαλιά, τα οποία θα ζωντανέψουν και θα αναβιώσει το οικόπεδο της χώρας, θα το κάνουν ζεστό. Εάν η απαραίτητη ποσότητα κεραμικών θραυσμάτων δεν είναι, τότε είναι καλύτερο να φτιάξετε μικρά κεραμίδια από σκυρόδεμα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στον κήπο σε απόσταση ενός βήματος το ένα από το άλλο.

Η δημοτικότητα κατακτά το μονοπάτι. Ομαλή σειρές ξύλινων σανίδων με μια καθαρή κοινή εμφάνιση πολύ πρωτότυπο. Το δέντρο δεν είναι τόσο ζεστό στον ήλιο, όπως πέτρινα, σκυρόδεμα ή άσφαλτος μονοπάτια, είναι ωραίο να περπατάτε ξυπόλυτοι σε κάθε καιρό. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν θεωρείται φθηνή.

Τα τελικά προϊόντα, όπως οι πλακόστρωτες πλάκες ή το πάτωμα, προτείνουν τις τυποποιημένες λύσεις styling. Δημιουργικά σε αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να επεξεργαστείτε μόνο την επιλογή των πλακιδίων χρώματος.Ευρύτερη εφαρμογή όσον αφορά την τοποθέτηση έχει ένα τούβλο. Μπορεί να σχεδιαστεί απευθείας ή με στροφή, διαγώνια σε σχέση με την κύρια γραμμή, με μέθοδο παρκέ, σε κύκλο, με λεπτή μέθοδο ή βενετσιάνικη τοιχοποιία, καθώς και σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Εύκολο, και το σημαντικότερο, τον τύπο προϋπολογισμού της τοποθέτησης - αυτό το μονοπάτι των ερειπίων. Δεν υπάρχουν περιστροφικές στροφές, παράξενες μορφές είναι τρομερές σε τέτοιο υλικό. Η διαδρομή μπορεί να είναι αυθαίρετα ευρεία ή στενή, να μετακινηθεί αρμονικά στα στοιχεία του σχεδιασμού τοπίου, για παράδειγμα, να γίνει μέρος μιας αλπικής διαφάνειας.

Πολύ συχνά οι τεχνίτες ανοίγουν μονοπάτια στις καλοκαιρινές κατοικίες με απόβλητα. Πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, πυθμένα από γυάλινο βάζο, λάστιχα από καουτσούκ, πριόνια, παλέτες - τα πάντα μπορούν να γίνουν υλικό για ένα δίκτυο δρόμων και διαδρομών. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι τέτοια μονοπάτια δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Στυλ σχεδιασμού

Είναι πολύ σημαντικό ο σχεδιασμός του πεζόδρομου να αντιστοιχεί στο σχέδιο τοπίου στο σύνολό του, αλλά και να επικαλύπτει την πρόσοψη του σπιτιού και των χώρων χρησιμότητας. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό ότι στο στάδιο του σχεδιασμού οι γραμμές μελλοντικών μεταβάσεων υποστηρίζουν τη σύνθεση.

Αγγλικά

Οι Άγγλοι μπορούν δικαίως να θεωρηθούν ως οι πιο ορθολογικοί από την άποψη αυτή. Κήποι στο Ηνωμένο Βασίλειο - το πρότυπο του ορθολογισμού και του σεβασμού για όλες τις αναλογίες. Τα αγγλικά κομμάτια, κατά κανόνα, δεν έχουν ευθείες γραμμές. Καμπύλες καμπύλες διαδρομές οδηγούν σωστά τα καροτσάκια στις πιο όμορφες γωνιές του κήπου, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν τον παραλιακό δρόμο και την καλύτερη θέα.

Το υλικό για την τοποθέτηση των μονοπατιών είναι συνήθως ένα τούβλο ή μια φυσική επίπεδη πέτρα. Τα στοιχεία τοποθετούνται μεταξύ τους, ενώ το μίγμα σκυροδέματος γεμίζει τα κενά. Πολύ συχνά σε αγγλικούς δρόμους κήπων και από τις δύο πλευρές περιβάλλεται με χαριτωμένο λουλούδι ή αλπική ολίσθηση.

Επίσης ένα κλασικό παράδειγμα στυλ είναι η παρουσία ενός λαβυρίνθου με ένα φράκτη και ένα πράσινο γκαζόν στο έδαφος πίσω αυλή. Είναι σημαντικό να νικήσουμε τέτοια στοιχεία με τη βοήθεια μεταβάσεων.

Κανονικό

Οι κήποι αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από πλήρη συμμετρία, συνήθως έχουν ένα ειδικό διακοσμητικό στοιχείο στο κέντρο, το οποίο χρησιμεύει ως το κύριο αξιοθέατο - ένα σιντριβάνι, ένα άγαλμα, ένα topiarny δέντρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το στυλ εφαρμόζεται σε περιοχές με μεγάλη έκταση.

Τα μονοπάτια κήπων στο κανονικό στυλ είναι οι κύριοι οδηγοί.που ευθυγραμμίζουν ολόκληρο το οικόπεδο με ευθείες, ξεκάθαρες γραμμές, ρύθμιση γεωμετρία και τέλεια τάξη. Στην παραδοσιακή κατανόηση του κήπου με το κανονικό ύφος δεν έχει γκαζόν, και δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν υπάρχει γη σε μια τέτοια πλοκή. Τα καροτσάκια μπορούν να απολαύσουν τέλεια διακοσμημένους φράχτες, που αντιπροσωπεύουν το λαβύρινθο, καθώς και μικρές αρχιτεκτονικές μορφές - αγάλματα, βρύσες.

Το δίκτυο των κομματιών είναι ένας μονόλιθος που διασταυρώνεται. Κανένα χόρτο δεν πρέπει να σπάσει στο φως. Το υλικό είναι πλακόστρωτο πέτρινο, βότσαλα, ως σύγχρονες επιλογές - πλακόστρωτα πλάκες, τούβλα.

Ιαπωνικά

Τα μονοπάτια κήπων σε ιαπωνικό στιλ έχουν διάφορες τροποποιήσεις · τα φυσικά υλικά, όπως οι μεγάλες επίπεδες πέτρες, τα βότσαλα και το ξύλο, είναι τα καλύτερα κατάλληλα για τη δημιουργία τους. Το τροπικό οδικό δίκτυο, κατά κανόνα, έχει σχήμα περιτυλίγματος, μπορεί να διασκορπιστεί με μικρές πλατφόρμες με παρτέρια, κήπο με βράχο ή αλπικές διαφάνειες στο κατάλληλο σχέδιο.

Πιο συχνά, τα κομμάτια στο Oriental στυλ έχουν μια συνδυασμένη εμφάνιση. Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από τεράστιους ογκόλιθους που μπορούν να τοποθετηθούν και στις δύο πλευρές της απλούστερης διαδρομής με βότσαλα.Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε στοιχεία του δαπέδου του δέντρου.

Εάν υπάρχει μια λίμνη στο οικόπεδο, η διαδρομή μπορεί να τοποθετηθεί μέσω μιας τέτοιας δεξαμενής. Αυτή είναι μια καθαρά ιαπωνική υποδοχή, φαίνεται πολύ εντυπωσιακή και ατμοσφαιρική. Σε αυτή την περίπτωση, κατάλληλες μεγάλες επίπεδες πέτρες ή ξύλινα δάπεδα.

Χώρα μουσικής

Ρουστίκ στυλ περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υλικών για τη δημιουργία μονοπατιών κήπου. Για αυτό, τα ξύλινα κομμάτια, πέτρα, βότσαλα, θρυμματισμένη πέτρα είναι εξαιρετικά. Στο σχεδιασμό του δικτύου οδικών διαδρομών, δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περίπλοκο και επιτηδευμένο, θα πρέπει να βασίζεται στην πρακτικότητα. Για να δημιουργήσετε την ευκολία στην περιοχή θα βοηθήσει τα παρτέρια και διακόσμηση των αντικειμένων της ζωής των αγροτών.

Σύγχρονες κατευθύνσεις

Μικρές αυλές αστικών ιδιωτικών εξοχικών σπιτιών, εξοχικές κατοικίες έχουν προκαλέσει τη μετάβαση του στιλ υψηλής τεχνολογίας και του μινιμαλισμού από τους εσωτερικούς χώρους στο εξωτερικό. Οι μικρές κλειστές περιοχές χρησιμεύουν ως εξαιρετική βάση για τη δημιουργία ενός μοντέρνου και ασυνήθιστου κήπου δίπλα στο σπίτι.

Σε αυτή την περιοχή, τα υλικά με έντονη τεχνητή προέλευση φαίνονται καλύτερα - πρόκειται για μεγάλες πλάκες από σκυρόδεμα, σκυρόδεμα και αρθρωτά στοιχεία από πορσελάνη.

Υπάρχουν επιλογές στις οποίες λείπει πλήρως το γκαζόν, και η ποικιλομορφία του τοπίου επιτυγχάνεται με το συνδυασμό υλικών, ερασιτεχνικών δέντρων, φυτών με μικρό μέγεθος, που αναπτύσσονται, απ 'ευθείας, από πλάκες από σκυρόδεμα, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία και μικρές αρχιτεκτονικές μορφές. Έτσι, το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε τέτοια ναυπηγεία ως ενιαίο μονόλιθο που καλύπτει ολόκληρη την περιοχή.

Αλλά η παρουσία ενός γκαζόν σε τέτοιους κήπους δεν μοιάζει σαν συνήθως. Το οδικό δίκτυο με τη συνήθη έννοια απουσιάζει, ο κύλινδρος χλοοτάπητας παίρνει ένα αυστηρά γεωμετρικό σχήμα και βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πίστα ως ένα είδος λουλουδιού.

Υλικά

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσετε ένα παγκόσμιο υλικό που θα ήταν κατάλληλο για κάθε τοποθεσία. Μετά από όλα, ο σχεδιασμός των μονοπατιών κήπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ύφος του σχεδιασμού τοπίου, το υλικό που αντιμετωπίζει ένα οικιστικό σπίτι, το μέγεθος της περιοχής, το μήκος και το πλάτος της. Επιπλέον, ένα σημαντικό κριτήριο είναι η ανθεκτικότητα στη φθορά, η απόδοση, η ασφάλεια, η ευκολία εγκατάστασης, η δυνατότητα μερικής επιδιόρθωσης.

Το δίκτυο οδού και διαδρομής μπορεί να κατασκευαστεί από τα ακόλουθα υλικά:

Ανοίγοντας πλάκες

Οι πρώτες ύλες για το τελικό προϊόν αναπτύσσονται ειδικά, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή επίδραση διαφόρων επιθετικών περιβαλλοντικών παραγόντων.Έτσι, το μονοπάτι που έχει στρωθεί με πλακόστρωτες πλάκες είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά, δεν φοβάται τις ισχυρές σταγόνες θερμοκρασίας, είναι ανθεκτικό στην υγρασία, παραμένει ισχυρό όταν ο ήλιος καίγεται, δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες, είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία.

Οι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων προσφέρουν διάφορες μορφές στοιχείων για τις διαδρομές τοποθέτησης: τούβλο, τετράγωνο, ρόμβος, εξάγωνο, τροχός. Επιπροσθέτως, στο μείγμα προστίθεται χρωστική χρωστική, η οποία επίσης καθιστά δυνατή τη διαφοροποίηση του σχεδιασμού των μεταβάσεων.

Δέντρο

Οι διαδρομές μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, το οποίο έχει υποστεί διάφορες μεθόδους επεξεργασίας. Αυτά περιλαμβάνουν κούτσουρα ή στρογγυλή ξυλεία, τα οποία είναι σκαμμένα στο έδαφος, συνηθισμένες σανίδες που έχουν τοποθετηθεί στην αρχή της ταράτσας, ξυλεία, σπιτικές εκδόσεις από παλέτες, μπαμπού μίσχους και επίσης ειδικά δάπεδα κήπων.

Το ξύλο είναι ένα πολύ ιδιότροπο υλικό, ένα υγρό κλίμα και οι σταγόνες θερμοκρασίας είναι ικανές να τον καταστρέψουν, μπορεί να σχηματιστεί μούχλα πάνω του και η βάση να σαπίσουν.

Ως εκ τούτου, ήδη στο στάδιο της εγκατάστασης αξίζει να σκεφτείτε ένα καλό σύστημα αποστράγγισης, να επεξεργαστείτε ξύλινα στοιχεία με μαστίχα αντισηπτικής και ασφάλτου, να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά στηρίγματα και να σηκώσετε το ίδιο το δάπεδο λίγο πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Το τελικό στάδιο θα είναι βερνίκι επικάλυψης δαπέδων.

Φυσική πέτρα

Ιδιαίτερα αρμονικά και εξαιρετικά στον κήπο ματιά κομμάτια στρωμένα με φυσική πέτρα. Αυτό το υλικό είναι αρκετά ακριβό, αλλά υπάρχουν επιλογές στις οποίες ο ασβεστόλιθος μπορεί να συνδυαστεί με βότσαλα οργανικά, δημιουργώντας έτσι ασυνήθιστες μεταβάσεις και σύνολα με παρτέρια ή βραχόκηπους. Επίσης, οι πλάκες πετρωμάτων κελύφους φαίνονται τέλεια αν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και σπέρνουν χόρτο γκαζόν γύρω. Έτσι, χωρίς να παραβιάσετε την ακεραιότητα του χλοοτάπητα, μπορείτε να ανοίξετε την πορεία προς το αρχιτεκτονικό αντικείμενο ή στοιχείο του ντεκόρ.

7 φωτογραφία

Τα καλντερίμια σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα μοτίβα ή να μιμηθείτε τους δρόμους της παλιάς πόλης, μονοπάτια για βουνά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι φυσική πέτρα που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού κήπου.

Τούβλο

Από μόνη της, ένα τούβλο δεν θεωρείται φτηνό υλικό για την τοποθέτηση διαδρομών σε ένα οικόπεδο, ωστόσο, εάν το αχρησιμοποίητο υλικό παραμένει μετά την κατασκευή ενός σπιτιού ή άλλων κτισμάτων, αξίζει να το χρησιμοποιήσετε για μονοπάτια στον κήπο.

Με την παρουσία του συνήθους πυριτικού τούβλου είναι να προετοιμαστείς για το γεγονός ότι για πολύ καιρό δεν θα διαρκέσει. Οι συχνές αλλαγές στη θερμοκρασία, η περιοδική κατάψυξη και η απόψυξη θα καταστήσουν το ίχνος άχρηστο.

Υπάρχει μια ειδική ποικιλία - τούβλα κλίνκερ πεζοδρομίων.Αυτός ο τύπος θα διαρκέσει πολύ καιρό, καθώς δημιουργήθηκε ειδικά για το άνοιγμα.

Σκυρόδεμα

Το απλούστερο, και το σημαντικότερο, φθηνό και προσιτό υλικό για τη δημιουργία ενός δικτύου δρόμων και πορείας. Σε μινιμαλιστικά σχέδια ή εξωτερικούς χώρους σε στυλ υψηλών τεχνικών συναρμολόγησης μονολιθικών πεζοδρομίων και πλατφορμών, γεμάτες με ένα ομαλό, λείο διάλυμα σκυροδέματος. Για εκείνους που διακοσμούν το site τους με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, υπάρχουν τρόποι για να διαφοροποιήσουν τις γκρίζες κορδέλες των δρόμων.

 • Μπορείτε να εφαρμόσετε ειδικές φόρμες στις οποίες το μίγμα χύνεται. Έτσι, είναι εύκολο να μιμηθούν πλακόστρωτες πλάκες ή τεχνητή πέτρα διαφορετικών φυλών.
 • Η χρωστική μπορεί να αναμιχθεί στη λύση, η οποία θα δώσει μια ασυνήθιστη σκιά και θα αναζωογονήσει το τοπίο.
 • Αν έχετε βότσαλα ή κοχύλια, μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε στο μείγμα. Προσθέτουν μεταβάσεις υφής και πρωτοτυπίας.
 • Χάρη στην προσθήκη μαρμαρυγία, μπορείτε να επιτύχετε ένα αφρώδες αποτέλεσμα κάτω από τα πόδια σας. Αντανακλώντας τις ακτίνες του ήλιου, τα ίχνη θα σπινθήσουν και θα ευχαριστήσουν το μάτι.
 • Από τα υλικά θραύσματα μπορείτε να κάνετε γραμματόσημα που είναι τυπωμένα σε μια ημι-υγρή λύση, αφήνοντας έτσι ένα όμορφο ανάγλυφο αποτύπωμα. Αυτά τα γραμματόσημα μπορούν να χρησιμεύσουν ως φύλλα δέντρων ή γρασίδι.Το κύριο πράγμα είναι ότι το κενό έχει μια έντονη υφή.
 • Στην επιφάνεια του σκυροδέματος μπορούν να τοποθετηθούν θραύσματα κεραμικών πλακιδίων και πλακιδίων. Το μοτίβο μπορεί να είναι αυθαίρετο.
 • Πλάκες από σκυρόδεμα μπορούν να κατασκευαστούν από τα οποία, μετά τη σκλήρυνση, διπλωμένα πεζοδρόμια κήπο. Οι πλάκες μπορούν να είναι στρογγυλές, τετράγωνες, οβάλ.

Χαλίκι

Τα μονοπάτια για χαλίκια είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα δίκτυο οδών και μονοπατιών στην περιοχή σας. Επιπλέον, το ίδιο το υλικό δεν είναι δαπανηρό. Δημιουργώντας ευθείες αυστηρές γραμμές, είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε την κατεύθυνση της υψηλής τεχνολογίας και του μινιμαλισμού στο σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου. Καμπύλες διαδρομές τυλίγματος θα οδηγήσουν αναμφισβήτητα σε ένα ιαπωνικό παραδοσιακό βράχο ή rockeries. Τα συμμετρικά μονοπάτια με ζωντανά φράχτη από τις δύο πλευρές θα γίνουν μια διακόσμηση του κανονικού στυλ στον κήπο. Επιπλέον, το χαλίκι συνδυάζεται τέλεια με άλλα υλικά για πλακόστρωση - φυσική και τεχνητή πέτρα, λιθόστρωτα, πλάκες από σκυρόδεμα, ξύλο.

Ωστόσο, αυτό το υλικό έχει τα μειονεκτήματά του. Το χονδρό χαλίκι έχει αιχμηρές άκρες που μπορεί να βλάψουν τα γυμνά πόδια, ενώ μικρά σπόρια εύκολα εξαπλώνονται γύρω από την περιοχή στο παπούτσι.Επιπλέον, μετά τη βροχή, η λάσπη από τις μπότες θα παραμείνει σίγουρα ανάμεσα στις πέτρες, τότε δεν είναι εύκολο να το καθαρίσετε.

Λόγω της ποικιλίας των υλικών, μπορεί να εφαρμοστεί η επίδραση ζωνών στο χώρο.

Για να ανοίξετε την περιοχή της παρέλασης εισόδου με πιο ακριβά και ευγενή φυσική επίπεδη πέτρα, χύστε το μείγμα από μπετόν ή ανοίξτε τους διάδρομους από τούβλα, βάλτε το πέτρωμα στον κήπο σε απόσταση ενός βήματος ή γεμίστε τα μονοπάτια με τα ερείπια. Τέτοιοι συνδυασμοί θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια ποικιλία και να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό χωρίς να χάσετε την ομορφιά του site.

Καουτσούκ χαλάκια ή επικαλυμμένα ελαστικά

Οι πίστες προς την παιδική χαρά και την ίδια την παιδική χαρά μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα με ελαστικά χαλάκια. Προλαμβάνουν τραυματισμούς από πτώσεις, όχι ολισθηρές, έχουν ιδιότητες λάσπης, νερό δεν συσσωρεύεται ποτέ πάνω τους, επομένως δεν εμφανίζεται παγετός. Οι ελαστικές θρυμματισμένες πλάκες μπορούν να είναι ασφαλτοστρωμένες διαδρομές ολόκληρης της προαστιακής περιοχής. Έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα και έχουν χαμηλό κόστος.

Κάνε τον εαυτό σου

Πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση του υλικού, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα του χώρου και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο για μελλοντικά κομμάτια.Με βάση τις ιδιαιτερότητες του εδάφους, την τοποθέτηση ενός κτιρίου κατοικιών, των εξωτερικών χώρων και την επιλογή υλικού, συντάσσεται ένα έργο.

Είναι σημαντικό να εκτελέσετε όλες τις εργασίες σχετικά με τη διεξαγωγή των επικοινωνιών στην περιοχή (παροχή νερού, αποχέτευση, ηλεκτρικό καλώδιο) πριν από την εγγραφή των κομματιών, τότε δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε τον έτοιμο δρόμο.

Διάταξη

Για απλότητα, ευκολία και σαφήνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή γραφικών υπολογιστή και να δείτε το μελλοντικό αποτέλεσμα σε λειτουργία 3D. Αλλά το έργο κλίμακας σε ένα κομμάτι χαρτί θα βοηθήσει να καθορίσει τον καλύτερο τρόπο για να θέσει μονοπάτια.

Το πρώτο βήμα είναι να απεικονίσει σχηματικά το σπίτι, άλλα κτίρια, καθώς και μικρές αρχιτεκτονικές μορφές στις οποίες απαιτείται ο σχεδιασμός της προσέγγισης. Είναι σημαντικό να σέβεστε την κλίμακα και να λάβετε υπόψη όλα τα μεγέθη.

Τα πρώτα κομμάτια σημειώνονται με χρηστική αξία - από την πύλη μέχρι την είσοδο του σπιτιού, από το σπίτι μέχρι τα κτίρια. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι πιο βολικές διαδρομές έχουν ήδη βυθιστεί, εντοπίζονται από τις πρωτεύουσες.

Περαιτέρω μονοπάτια από την είσοδο έως τις περιοχές αναψυχής - μια παιδική χαρά, κιόσκι, πάγκους, στον κήπο, καθώς και στον κήπο, αν υπάρχει.Τέλος, πρέπει να προβληματιστεί κανείς πώς να οργανώσει μια βολική προσέγγιση στην πηγή νερού, σε κάποια δέντρα, παρτέρια, μικρά αρχιτεκτονικά αντικείμενα.

Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε μια εκτίμηση και να υπολογίσετε το κατά προσέγγιση κόστος του υλικού και την εργασία στην περίπτωση της πρόσληψης εργαζομένων. Κατά τον υπολογισμό του κόστους θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πλάτος των διαδρομών. Πρέπει να καθοριστεί στο στάδιο του σχεδιασμού.

Το πλάτος του διαδρόμου πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, οπότε θα είναι βολικό να περπατήσετε κατά μήκος του. Ωστόσο, ορισμένα γεωργικά μηχανήματα έχουν ευρύτερες διαστάσεις, τα οποία πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Εάν το υλικό για τον διάδρομο είναι τούβλο, πλακόστρωτα πλάκες ή οποιοδήποτε άλλο υλικό με διαυγείς διαστάσεις, το πλάτος του πεζόδρομου θα υπακούει σε αυτές τις παραμέτρους.

Ο προγραμματισμός επί τόπου μπορεί να ξεκινήσει με μια σχηματική αναπαράσταση των διαδρομών που χρησιμοποιούν ασβέστη. Αυτή η τεχνική θα σας επιτρέψει να καταλάβετε πώς το προβλεπόμενο πλάτος της διαδρομής αντιστοιχεί στις ανάγκες.

Το επόμενο βήμα θα καθορίσει τελικά και σαφώς τα όρια του μελλοντικού δικτύου οδικών διαδρομών. Οι στύλοι οδηγούνται κατά μήκος της περιμέτρου του πεζόδρομου, πάνω στον οποίο τραβιέται το σχοινί. Η φάση προετοιμασίας του ιδρύματος αρχίζει.

Προετοιμασία της βάσης

Συνήθως, προτού προχωρήσετε στις εργασίες εγκατάστασης και κατασκευής, το ανώτερο στρώμα του εδάφους αφαιρείται από εκείνες τις περιοχές στις οποίες θα βρεθεί η διαδρομή. Έτσι, το μελλοντικό μονοπάτι δεν θα αυξηθεί πολύ πάνω από το επίπεδο του εδάφους και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα αρμονικό σχεδιασμό τοπίου και δεν θα επηρεάσετε το κούρεμα.

Η σκισμένη περιοχή πρέπει να γίνει λίγο ευρύτερη, αφού το ίδιο το μονοπάτι είναι καλύτερο να προστατεύει τα όρια από πέτρα ή σκυρόδεμα. Αυτό θα δώσει την αντοχή της δομής, διατηρεί την εμφάνισή της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες είναι πολύ σημαντικές, δεν μπορούν να παραμεληθούν.

Αποθηκεύστε το κομμάτι με τη μορφή με το οποίο σχεδιάστηκε, είναι δυνατή μόνο με την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων τεχνολογίας, οι οποίοι έχουν ως εξής:

 • Το στρώμα του εδάφους που πρέπει να αφαιρεθεί είναι περίπου 15-20 cm. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το χάρακα έτσι ώστε αυτή η τιμή να είναι η ίδια σε όλο το κομμάτι.
 • Οι σανίδες τοποθετούνται κατά μήκος της περιμέτρου, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμεύσει ως ξυλότυπος. Οι πίνακες πρέπει να κρατούν σφιχτά, να μην κρεμούν έξω. Για να γίνει αυτό, μπορούν να πασπαλιστούν με άμμο, καρφωμένα σε σφυρήλατες ξύλινες στοίβες.
 • Στην περίπτωση της τοποθέτησης ενός φράγματος από σκυρόδεμα ξυλότυπου δεν απαιτείται. Για να τα εγκαταστήσετε ομαλά, χρησιμοποιήστε το επίπεδο του κτιρίου. Στερεώστε το περίγραμμα με ενισχυτικές ράβδους, οδηγώντας τους βαθιά μέσα στο έδαφος.
 • Ο πυθμένας του λάκκου γεμίζει με ένα μίγμα από ερείπια, χαλίκι, άμμο ή τσιμέντο και τυλίγεται. Το πάχος του στρώματος είναι 5-10 εκ. Για να εξοικονομήσετε ως αποστράγγιση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα συντρίμμια κατασκευής - θραύσματα από τούβλα, σχιστόλιθο, πλάκες πυριτίου που έχουν υποστεί θραύση αερίου κ.ο.κ. Το κύριο πράγμα είναι ότι τότε υπήρχε η ευκαιρία να σφραγιστεί καλά το στρώμα, διαφορετικά η βάση μπορεί να βυθιστεί με το χρόνο.
 • Το επόμενο στρώμα είναι γεωυφάσματα. Αυτό το υλικό μπορεί να βρεθεί σε πώληση σε κυλίνδρους. Διατηρεί το σχήμα του ανώτερου μαξιλαριού άμμου και επίσης δεν επιτρέπει στις ρίζες των φυτών να βλαστήσουν και να καταστρέψουν τη διαδρομή του κήπου.
 • Η άμμος χύνεται με τέτοιο τρόπο ώστε το στρώμα της να είναι ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του φυσικού χώματος. Αν χρειαστεί άμμος κάπου, τότε αυτό πρέπει να γίνει, αφού είναι σημαντικό η επιφάνεια να γίνει σχεδόν τελείως επίπεδη.
 • Για να κάνετε έναν κανόνα, χρειάζεστε ένα χαρτόνι με τέλεια ομοιόμορφα και ομαλά άκρα. Το μήκος της σανίδας είναι 20 cm μεγαλύτερο από το πλάτος της διαδρομής.Οι κάτω γωνίες κόβονται σε ορθή γωνία 10 cm σε κάθε πλευρά σε βάθος ίσο με το πάχος του τελικού υλικού (τούβλο, πέτρα, κεραμίδι). Ο ξυλότυπος ή το κράσπεδο θα χρησιμεύσει ως στάση για τον κανόνα · ένα μειωμένο άκρο θα βοηθήσει να ισιωθεί η επιφάνεια του αμμοβολής χωρίς κοιλότητες ή λόφους στο επιθυμητό βάθος.

Όταν η βάση για το μελλοντικό μονοπάτι είναι έτοιμη, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση διακοσμητικού επιχρίσματος. Ο τύπος του υλικού εξαρτάται από τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου.

Για την τοποθέτηση τούβλων θα χρειαστείτε ένα σφυρί με έναν ελαστικό τυμπανιστή, ο οποίος δεν θα βλάψει το υλικό. Η εγκατάσταση των στοιχείων αρχίζει από το περίπτερο. Το τούβλο τοποθετείται στην άκρη και οδηγείται στην άμμο στο μισό πλάτος. Αν η επιλογή στίβου δεν προβλέπει αναδίπλωση, αραιώστε το τσιμεντοκονίαμα και στερεώστε τα τούβλα μεταξύ τους. Ενώ το μείγμα σκληραίνει, οι ενισχυτικοί πείροι ή τα κλινοσκεπάσματα και η απόσπαση των ερειπίων θα συμβάλλουν στη διατήρηση της δομής με ασφάλεια.

Όταν τα πλαϊνά τούβλα θα είναι σε θέση να κρατήσουν την κύρια σύνθεση, θα πρέπει να προχωρήσετε στη διάταξη σύμφωνα με το σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία σε ποια πλευρά θα τοποθετηθεί το διακοσμητικό υλικό ή στην ευρεία πλευρά.

Είναι απαραίτητο να συνεχίσετε να σφυρίζετε κάθε τούβλο στο ακραίο επίπεδο με ένα ελαστικό σφυρί. Έτσι, μπορείτε να επιτύχετε τη σταθερότητα της επίστρωσης. Για καλύτερη σύζευξη, τα στοιχεία μπορούν να κολληθούν μαζί με μια ειδική ανθεκτική κόλλα για εξωτερική εργασία. Αυτή η τεχνική δεν επιτρέπει επίσης τη βλάστηση του χόρτου. Είναι σημαντικό η κόλλα να μην είναι ορατή από το εξωτερικό και να μην φράζει το διάκενο στο πλήρες βάθος, έτσι ώστε η ροή θα είναι οικονομική.

Στη συνέχεια, τα κενά μεταξύ των τούβλων είναι γεμάτα με άμμο, και με τη βοήθεια μιας βούρτσας κήπου είναι σφιχτά φραγμένα. Το πλεόνασμα μπορεί να σβηστεί. Στο τελευταίο στάδιο, ο καλουπωτής αποσυναρμολογείται και οι άκρες των άκρων χύνεται με τα ερείπια, τα οποία είναι κατάλληλα συμπιεσμένα. Από πάνω το ύφασμα μπορεί να επεξεργαστεί το αστάρι και ένα βερνίκι.

Ομοίως, τοποθέτηση πλακών οδοστρώματος.

Για τη διαδρομή του στυλ της χώρας των κορμών απαιτεί αποξηραμένο ξύλο κάθε στερεάς φυλής. Είναι σημαντικό όλες οι περικοπές να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές, γι 'αυτό θα πρέπει να κόβονται με μεγάλη προσοχή. Η επιφάνεια είναι αλεσμένη και τρίβεται.

Η διάμετρος των κορμών μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά όσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν, τόσο το καλύτερο. Έτσι πάρτε ένα πυκνό στυλ χωρίς μεγάλα κενά.Το ύψος πρέπει να είναι διπλάσιο από το βάθος του λάκκου χωρίς μαξιλάρι άμμου. Έτσι, η κάνναβη θα πρέπει να ανέλθει σε 10-30 cm πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Ένα υποχρεωτικό βήμα στην προετοιμασία του υλικού είναι η κατεργασία του κατώτερου τμήματος των κορμών με ένα αντισηπτικό, το οποίο θα αποτρέψει την εμφάνιση μύκητα και μούχλα, καθώς επίσης θα επιβραδύνει τις διαδικασίες αποσύνθεσης.

Είναι απαραίτητο να χύσετε ένα αντισηπτικό στο δοχείο έτσι ώστε το κούτσουρο που είναι εγκατεστημένο εκεί να αυξηθεί 5-10 cm πάνω από την επιφάνεια. Αφήστε για 3-4 λεπτά. Η κορυφή είναι βουρτσισμένη. Πρέπει να το κάνετε αυτό με κάθε στοιχείο και μετά αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Η επεξεργασία της "λάκας Kuzbass" είναι παρόμοια, αλλά απαιτεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα εμβάπτισης, ενώ η κορυφή δεν μπορεί να μεταποιηθεί, καθώς αυτός ο τύπος προστατευτικής επίστρωσης είναι ασταθής στις ακτίνες UV. Αλλά μέρος του κλειστού από τον ήλιο, είναι απολύτως προστατευμένο από την σήψη. Το βερνίκι μπορεί να αντικατασταθεί από θερμαινόμενη πίσσα.

Δεδομένου ότι η στρογγυλή ξυλεία είναι δύσκολο να σφυρηλατηθεί με ένα σφυρί στην άμμο λόγω της διαμέτρου της, σχηματίζεται ένα μαξιλάρι άμμου μαζί με τη διάταξη των κορμών.

Όταν η κάνναβη είναι επεξεργασμένη και έτοιμη, πρέπει να προχωρήσετε στην εγκατάσταση:

 • γύρω από την περίμετρο του λάκκου χύνεται μια μικρή ποσότητα άμμου?
 • στρογγυλό ξύλο ταιριάζει με τη διάμετρο στενά τοποθετημένη στην άμμο?
 • μεταξύ των πελμάτων γεμίζεται μέχρι το επίπεδο της επιφάνειας του εδάφους.
 • μετά την εγκατάσταση της πρώτης γραμμής, μπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Για να ανοίξετε με παρόμοιο τρόπο ολόκληρο το οικόπεδο, θα χρειαστείτε πολύ ξύλο. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά το μονοπάτι του χωριού μπορεί να συνδυαστεί από ξύλινα κορμούς και ερείπια. Για το σκοπό αυτό, σχηματίζεται ένα περίγραμμα στρογγυλής ξυλείας και το κέντρο γεμίζει με μικρά βότσαλα.

Στην περίπτωση αυτή, ο αλγόριθμος των ενεργειών θα έχει ως εξής:

 • Κατά μήκος της άκρης της σημαδεμένης διαδρομής με προετοιμασμένη βάση και ένα αμμώδες μαξιλάρι, η κάνναβη οδηγείται μέσα. Μπορούν να ανέβουν πάνω από το επίπεδο του εδάφους, και μπορούν να πάνε με το flush, όλα εξαρτώνται από την επιθυμία και το ύφος. Και σε ορισμένα μέρη, το ύψος μπορεί να είναι καλλιτεχνικά διαφορετικό.
 • Το κεντρικό τμήμα του πεζόδρομου καλύπτεται με γεωυφάσματα έτσι ώστε οι άκρες στο επίπεδο των κορμών να γέρνουν προς τα πάνω κατά 8-10 εκατοστά. Στην περίπτωση αυτή, το υλικό αυτό πρέπει να απλώνεται μετά το στρώμα άμμου και όχι πριν από αυτό. Μια τέτοια τεχνική δεν θα επιτρέψει τη χύδην θρυμματισμένη πέτρα να αναμειχθεί με ένα αμμώδες μαξιλάρι με την πάροδο του χρόνου.
 • Χαλίκι ή χαλίκια χύνεται από πάνω και ισοπέδωσε με γκανιότα στο επίπεδο του εδάφους.

Το μωσαϊκό του ποταμού πέτρα είναι επίσης μια μεγάλη επιλογή για το σχεδιασμό των μονοπατιών στην περιοχή. Τέτοιες λεπτομέρειες είναι πολύ μικρές, οπότε πριν από την τοποθέτηση μιας όμορφης διαδρομής θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Η πέτρα Altai είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο μονοπάτι. Είναι λεία, στρογγυλή και ωοειδές, έχει αποχρώσεις από ανοιχτό γκρι έως σκούρο γκρι.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να ταξινομήσετε τα στοιχεία κατά μέγεθος και χρώμα, αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για το μοτίβο της τοποθέτησης, καθώς και να επιταχύνετε τη διαδικασία διάταξης. Θα χρειαστείτε επίσης ένα καουτσούκ σφυρί, νερό, ένα σφουγγάρι και ένα επίπεδο.

Για ευκολία, τη διάταξη του σχήματος, μπορείτε να ρίξετε ένα "σχέδιο" με ασβέστη απευθείας στην επιφάνεια του ήδη προετοιμασμένου μαξιλαριού άμμου. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε την ποσότητα εργασίας σε τετράγωνα τμήματα, τα οποία θα περιλαμβάνουν μια ίδια έκθεση αναφοράς. Αυτό θα επιτύχει συμμετρία, καθώς και βοήθεια για τον σωστό υπολογισμό της ποσότητας υλικού.

Μετά τις προπαρασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση:

 • Αραιώστε ένα πυκνό μίγμα τσιμέντου.
 • Εφαρμόζεται μια λύση πάνω στις περιγραμμένες τετράγωνες τομές και ένα σχέδιο πέτρας ποταμού τοποθετείται σφικτά στην κορυφή του με μια άκρη, η οποία είναι εσοχή περίπου στο μισό.Εάν το μοτίβο είναι δημοφιλές μπούκλα, οι σειρές στοιβάζονται κατά μήκος αυτών των μπούκλες, κινούνται από την άκρη στο κέντρο. Κατ 'αναλογία, δημιουργούνται άλλα μοτίβα. Είναι σημαντικό να εργάζεστε γρήγορα ώστε το μίγμα τσιμέντου να μην έχει χρόνο να στεγνώσει.
 • Η λίμνη ποταμού μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο με μια άκρη, μερικά θραύσματα, ιδιαίτερα μεγάλες στρογγυλές πέτρες, φαίνεται μεγάλη επίπεδη. Το κυριότερο είναι ότι τα κενά μεταξύ των στοιχείων ήταν ελάχιστα.
 • Αφού η λύση "αρπάξει", μπορείτε να ισιώσετε τα στοιχεία με ένα σφυρί, τα οποία είναι πολύ αυξημένα.
 • Συνεχώς είναι απαραίτητο να ελέγχεται το επίπεδο της διαδρομής έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορές ύψους.
 • Κάθε πλακόστρωτη περιοχή είναι ποτισμένη. Μια τέτοια διαδικασία θα απομακρύνει το μίγμα τσιμέντου που έχει χτυπήσει την επιφάνεια και θα βελτιώσει την πρόσφυση του υλικού.

Υπάρχει μια άλλη επιλογή για την τοποθέτηση πέτρας. Στη δεύτερη περίπτωση, το μίγμα τσιμέντου δεν χρησιμοποιείται, αλλά υπάρχει ανάγκη να εγκατασταθεί ένα κράσπεδο ή ξυλότυπου, να εγκατασταθούν πρόσθετα εγκάρσια χωρίσματα.

Σε αυτή την περίπτωση, το μωσαϊκό είναι επίσης στοιβάζονται μέρη. Και για κάθε τμήμα υπάρχει ένας απαραίτητος ξυλότυπος, ο οποίος αφαιρείται μόνο μετά την συμπύκνωση της επιφάνειας.

Η τεχνολογία ανοίγοντας φαίνεται σαν εξής:

 • Έχει τοποθετηθεί μπετόν στην τελική βάση χωρίς μαξιλάρι άμμου, καθώς και προσωρινά ξύλινα χωρίσματα που σπάζουν την μελλοντική διαδρομή σε τμήματα.
 • Σταδιακά, η περιοχή καλύπτεται με άμμο και ισοπεδώνεται από τον κανόνα. Η κομμένη γωνία του κανόνα πρέπει να είναι 2-3 εκατοστά βαθιά, οι ελεύθερες άκρες της πέτρας του ποταμού θα φαίνονται ακριβώς έτσι.
 • Βρέξτε την επιφάνεια της άμμου με ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 • Ακριβώς στην επιφάνεια του μαξιλαριού άμμου, μπορείτε να εφαρμόσετε το μελλοντικό μοτίβο με μια λεπτή γραμμή.
 • Σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο σχέδιο, να δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό, να εμβαθύνουμε τις πέτρες στην άμμο με τις κινήσεις του σφυριού.
 • Μετά την τοποθέτηση ενός τμήματος, περπατήστε ξανά το σφυρί σε όλη την επιφάνεια της εικόνας.
 • Χύστε την ξηρή άμμο ή το μείγμα άμμο-τσιμέντο στην κορυφή, σκουπίστε την περιοχή με μια βούρτσα, γεμίστε σωστά τα κενά, σκουπίστε κάθε περίσσεια.
 • Χρησιμοποιώντας μια φιάλη ψεκασμού, υγράνετε καλά το προκύπτον μοτίβο.
 • Όταν το μείγμα στεγνώσει (μετά από 2 ώρες), επαναλάβετε τη σκόνη ξηρής άμμου ή μείγματος, πλύνετε και πάλι την περιοχή.
 • Όταν το μείγμα είναι εντελώς στεγνό, η επιφάνεια του ψηφιδωτού ψηφιδωτού του ποταμού ξεπλένεται με σφουγγάρι.
 • Για να καταστεί πιο δύσκολη η διαδρομή, υγραίνεται με νερό για μια εβδομάδα.
 • Μη κακή κάλυψη της διαδρομής σε περίπτωση αφρού βροχής ή οποιουδήποτε άλλου υλικού. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την έκπλυση ακόμα ανώριμου μίγματος.
 • Ο ξυλότυπος αφαιρείται σε μια εβδομάδα, οι άκρες της διαδρομής είναι απαραίτητα ενισχυμένες με πέτρες ή τούβλα.

Κατά τη δημιουργία μίας διαδρομής μπετόν, όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με την τυπική τεχνολογία - η αποστράγγιση συμπιέζεται σε στρώματα στην τάφρο, το γεωφυσικό είναι τεντωμένο, το αμμοχάλικο προετοιμάζεται και ισοπεδώνεται χρησιμοποιώντας τον κανόνα.

Στη συνέχεια, στο μαξιλάρι χύνεται χαλίκι, καλά συμπιεσμένο. Για δομική αντοχή πρέπει να εγκατασταθεί ένα ενισχυτικό πλέγμα.

Για μια κλασικά επίπεδη επιφάνεια σκυροδέματος, η τεχνολογία είναι απλή:

 • αραιωμένο μίγμα τσιμέντου-σκυροδέματος ·
 • η επιφάνεια του πεζόδρομου χύνεται με ένα μείγμα που ξεχειλίζει με τα όρια του ξυλότυπου, που ισοπεδώνονται από τον κανόνα.
 • ο δρόμος μπορεί να ενισχυθεί με το σιδέρωμα. Το ξηρό τσιμέντο χύνεται πάνω σε υγρή επιφάνεια με λεπτό στρώμα και τρίβεται στην επιφάνεια.
 • το διάλυμα στεγνώνει για 5-7 ημέρες.

Υπάρχουν ειδικές μορφές που σας επιτρέπουν να προσομοιώσετε μια διαδρομή από πέτρα. Για να δημιουργήσετε παρόμοιες μεταβάσεις στον ιστότοπό σας, πρέπει να εκτελέσετε τους παρακάτω χειρισμούς:

 • χύστε χοντρό παχύ τσιμέντο μισό βάθος στην άκρη του ξυλότυπου, περιμένετε για το υλικό να "αρπάξει" (λίγες ώρες)?
 • αραιώστε το υγρό τμήμα του μίγματος.
 • ρυθμίστε τη μορφή πάνω στην ξηρή βάση, στην κορυφή με ένα υγρό διάλυμα. Η φόρμα μπορεί να αφαιρεθεί μόνο μετά από πλήρη ξήρανση του τσιμέντου σε 3-5 ημέρες.

Η διαδικασία δημιουργίας μιας τέτοιας διαδρομής δεν είναι γρήγορη, δεδομένου ότι τα τυποποιημένα μεγέθη φόρμας είναι μόνο 40 εκ. Ωστόσο, η τιμή των προϊόντων αυτών είναι χαμηλή, επομένως πολλές μορφές μπορούν να αγοραστούν ταυτόχρονα, γεγονός που θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Επαγγελματικές συμβουλές

Έτσι ώστε το μονοπάτι θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και παρακαλώ το μάτι, Κατά την επιλογή και την εγκατάσταση υλικού πρέπει να ακολουθούνται απλοί κανόνες:

 • Δεδομένου ότι το υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για μονοπάτια ανοίγματα. Έχουν ανθεκτικές στην υγρασία ιδιότητες, δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Με την τοποθέτηση της τροχιάς πάνω από το επίπεδο της επιφάνειας του εδάφους, είναι δυνατό να αποφευχθεί η "οξίνιση" του ανώτερου διακοσμητικού υλικού. Η υπερβολική υγρασία από τη βροχή και το λιωμένο χιόνι θα στραγγίσει στο έδαφος και θα απορροφηθεί από τη γη.
 • Σθεναρά να σηκωθεί πάνω από το έδαφος, ο δρόμος δεν πρέπει επίσης, μπορεί να είναι τραυματικός, εκτός από το κούρεμα του γκαζόν κοντά στο ψηλό περίπτερο θα είναι ενοχλητικό.
 • Είναι σημαντικό να φροντίζετε για καλή αποστράγγιση.Ακριβώς λόγω αυτού του σταδίου στην προετοιμασία του ιδρύματος είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι το δίκτυο οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων δεν θα απαιτήσει επισκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Το κομμάτι πρέπει να έχει μια προκατάληψη αριστερά ή δεξιά. Έτσι το νερό από αυτό θα στραγγίσει στο έδαφος.
 • Δεν πρέπει να παραμελείται η αποδεδειγμένη τεχνολογία εδώ και χρόνια κατά την τοποθέτηση του δρόμου - κάθε στάδιο είναι πολύ σημαντικό, σημαντικό και εκπληρώνει τη λειτουργία του.
 • Ανεξάρτητα από την επιλογή του υλικού, δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το περίπτερο. Ενισχύει τη δομή και επηρεάζει την αντοχή του.
9 φωτογραφία

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Υπάρχουν πολλές ιδέες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου και ασυνήθιστου σχεδιασμού τοπίου ενός καλοκαιριού, το κυριότερο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι όμορφο και αρμονικό. Το σωστά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο δίκτυο οδικής διαδρομής είναι σε θέση να δώσει μια αρμονική εμφάνιση σε ολόκληρη την περιοχή της αυλής.

 • Σε μια μικρή περιοχή, τα κομμάτια που είναι διατεταγμένα κατά μήκος της περιμέτρου κατά μήκος του φράχτη και τα παρτέρια φαίνονται καλύτερα. Αυτό λύνει δύο προβλήματα ταυτόχρονα. Πρώτον, ο χώρος αυξάνεται οπτικά και, δεύτερον, υπάρχει η ευκαιρία ακόμη και να περπατήσετε λίγο σε μια μικρή περιοχή.
 • Απευθείας στον κήπο μπορείτε να ανοίξετε ένα μονοπάτι ζιγκ-ζαγκ.Περπατώντας ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους, μετά από κάθε νέα στροφή εμφανίζεται ένα νέο αντικείμενο τοπίου ή μια ασυνήθιστη μικρή αρχιτεκτονική μορφή πριν από το βλέμμα.
 • Μερικές φορές η αυλή είναι τόσο μικρή που το μονοπάτι του κήπου μπορεί επίσης να γίνει μέρος ενός λουλουδιού. Σε τέτοιες τοποθεσίες στο τέλος της διαδρομής μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο wicket. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι το έδαφος δεν τελειώνει, ότι είναι πολύ περισσότερο. Το οπτικό εφέ είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει για όλους τους επισκέπτες.
 • Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε για το φωτισμό των μονοπατιών κήπου. Εάν η είσοδος, μπροστά περιοχή είναι καλύτερο να παρέχουν τις κλασικές εκδόσεις των διατάξεων φωτισμού - χαμηλή και υψηλή φανάρια, τότε στον κήπο μπορείτε να οργανώσετε μια ασυνήθιστη και μυστηριώδη ατμόσφαιρα με τη βοήθεια των λάμπει πέτρες.

Πώς να δημιουργήσετε κομμάτια στη χώρα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο