Γραφείο για το γραφείο: πώς να επιλέξετε την τέλεια επιλογή;

 Γραφείο για το γραφείο: πώς να επιλέξετε την τέλεια επιλογή;

Ο πίνακας που προορίζεται για εργασία διαφέρει από το μεσημεριανό, τον καφέ, την κουζίνα. Το βασικό κριτήριο επιλογής είναι η ευκολία και η λειτουργικότητά του. Θεωρείται ότι ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο πίσω του. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα πάντα εδώ: μέγεθος, θέση στο δωμάτιο, φωτισμός, δυνατότητα αναδιάταξης, φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό, διαθεσιμότητα χώρου αποθήκευσης για έγγραφα, πρόσθετη λειτουργικότητα. Σε περιπτώσεις που λαμβάνουν σημαντικούς επισκέπτες, η σταθερότητα και η αντιπροσωπευτικότητα των επίπλων στο γραφείο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Σκοπός

Στη σύγχρονη κοινωνία προέκυψε ένα πρότυπο: ακόμη και χωρίς να δουλεύει κανείς στο σπίτι, είναι απαραίτητο να υπάρχει ξεχωριστή θέση για υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό γραφείου.

Τα γραφεία στην εργασία και στο σπίτι διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Εδώ η λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός και η εργονομία είναι εξίσου σημαντικά. Όλα τα έπιπλα στο γραφείο εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου, τη γεύση και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη.

Το γραφείο μπορεί να είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο και ένα μέρος σε συνδυασμό με το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Η επιλογή των επίπλων εξαρτάται από αυτό.

Το γραφείο ή η εργασία γραφείου συνεπάγεται μακρά διαμονή σε ένα μέρος. Βολική διάταξη επίπλων, αρμονικά επιλεγμένο χρώμα, ράφια με τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς να σηκώνεται, είναι σημαντικά στοιχεία του σχεδιασμού του υπουργικού συμβουλίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το ντουλάπι μπορεί να έχει διαφορετική λειτουργία, αλλάζει το βλέμμα του γραφείου.

Στο χώρο εργασίας με υπολογιστή ο βασικός ρόλος διαδραματίζει ο εξοπλισμός γραφείου και τα ηλεκτρονικά μέσα. Για τέτοιους σκοπούς, κατάλληλο πολυλειτουργικό γραφείο υπολογιστή με κατάλληλα καλώδια και καλώδια εξόδου. Η παρουσία ράφια για τον εκτυπωτή, φωτοαντιγραφικό και ένα μικρό κουτί για μονάδες flash και καλώδια USB θα συμπληρώσει το σχέδιο. Ένα μικρό τραπέζι με ελάχιστη λεπτομέρεια είναι κατάλληλο για χρήστες laptop.

Ο σκοπός του υπουργικού συμβουλίου ως αποθήκη εγγράφων, αρχείων, βιβλιοθηκών, φωτογραφιών, έργων ζωγραφικής απαιτεί πολύ χώρο όχι μόνο από το δωμάτιο, αλλά και από την επιφάνεια εργασίας του πίνακα. Η ευκολία της τοποθέτησης φακέλων με χαρτιά, άλμπουμ, σημειωματάρια είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής.

Από το εργαστήριο του καλλιτέχνη, σχεδιαστής, σχεδιαστής μόδας, φωτογράφος, μουσικός υποχρεούται να συνδυάζει το τραπέζι ως περίπτερο για εξοπλισμό γραφείου με τη δυνατότητα να αναπαριστά πάνω στα τραπέζια σχέδια, μελέτες, σκίτσα διαφορετικών μεγεθών.

Χρησιμοποιώντας το ντουλάπι ως χώρο για την υποδοχή επισκεπτών, συναδέλφων, επιχειρηματικών συνεργατών συνεπάγεται την τοποθέτηση επιπλέον επίπλων. Αυτό δεν είναι μόνο καρέκλες, πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και ένα τραπέζι. Είναι δυνατή μια παραλλαγή της οροφής της συρόμενης τράπεζας, η οποία μπορεί να ξετυλιχθεί από κάτω από το κύριο μέρος του τραπεζιού κατά τη βούληση και στη συνέχεια να κυλίσει πίσω.

Στο γραφείο, το οποίο είναι ένα μέρος για δημιουργική μοναξιά, αναζήτηση, έμπνευση, το κύριο πράγμα είναι να βάλουμε ένα άνετο, όχι πολύ ογκώδες τραπέζι με μια καρέκλα που δεν παρεμβαίνει στην πτήση της φαντασίας.

Υλικά

Το κλασικό στυλ συνεπάγεται μαζική εκτέλεση, χρήση φυσικών ξύλων, υφασμάτων, ένθετων ή τεχνικών μεταξοτυπίας στην επιφάνεια των επιτραπέζιων, σκαλισμένων ποδιών ή εμπρόσθιων στοιχείων.

Το τραπέζι μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου από μια φυσική διάταξη ή με μια επιτραπέζια καπλαμά πολύτιμων ειδών δέντρων.

Η κατηγορία τιμών αυτών των επίπλων είναι υψηλή και εξαρτάται από τον τύπο του ξύλου και τον κατασκευαστή. Η αντιπροσωπευτικότητα, η πρακτικότητα και η αξιοπιστία του ξύλινου τραπέζι συνδέονται στενά με αυτά τα κριτήρια.

Οι κλασικές επιλογές του προϋπολογισμού είναι από MDF με φινίρισμα από φυσικό ξύλο. MDF (λεπτόκοκκο διασκορπισμένο κλάσμα) - υπολείμματα ξύλου, υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών και συμπιέσεως διαμορφωμένων σε ένα υλικό πλάκας. Το MDF είναι μη τοξικό, δεν εκπέμπει φορμαλδεΰδη, είναι ανθεκτικό στην υγρασία, επιδέχεται κάθε είδους άλεση, κοπή, φινίρισμα.

Μια μοντέρνα τάση είναι η εφαρμογή του αποτελέσματος γήρανσης με στοιχεία πατίνας ή τεχνολογία krakolet σε έπιπλα από MDF:

  • Patina - στοιχεία αναπαράστασης χρωμάτων των επίπλων για να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας παλιάς επιδρομής και να σκουραίνουν στις εσοχές ή προβολές των μεμονωμένων τμημάτων του προϊόντος. Αυτό δημιουργεί την επίδραση της γήρανσης της επιφάνειας.
  • Το Krakolit είναι μια μέθοδος γήρανσης με την εφαρμογή τεχνητών ρωγμών σε ένα στρώμα βερνικιού ή βαφής.
  • Στα συρτάρια φαίνονται καλές χάλκινες ή επιχρυσωμένες λαβές.

Τα γραφεία γραφείου και υπολογιστών συχνά κατασκευάζονται με MDF. Για την επεξεργασία των άκρων των επίπλων χρησιμοποιείται ακμή PVC. Ανθεκτικότητα και αντοχή στη λειτουργία τέτοιων προϊόντων που δοκιμάζονται με το χρόνο.

Πίνακες πρότυπο υπολογιστή από LDSP χωρίζονται σε γραφείο και το νοικοκυριό.

Οι τελευταίες προορίζονται συχνότερα για μαθητές και λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χρήσης των επίπλων για παιδιά και εφήβους.

Τα δωμάτια γραφείων είναι πολύ απλά σχεδιασμένα, αλλά είναι σχεδιασμένα για μακροχρόνια χρήση, είναι πιο αξιόπιστα, έχουν τελειώσει με ακμές PVC και οι σύνδεσμοι είναι ισχυροί.

Πρόσφατα, πίνακες με στοιχεία σφυρηλάτησης ή χύτευσης έχουν γίνει επίκαιροι. Αυτό το κομμάτι των επίπλων φαίνεται ασυνήθιστα κομψό, συμπαγές, αλλά όχι βαρύ και μαζικό, όπως ένα τακτικό κλασικό τραπέζι. Επιπλέον, η επιφάνεια του τραπεζιού με κυνηγημένο μοτίβο θα τονίσει το ιδιαίτερο στυλ του κατόχου του γραφείου.

Τα γυάλινα τραπέζια υπολογιστών και οι βάσεις για φορητούς υπολογιστές έγιναν δημοφιλή όχι πολύ καιρό πριν Η χρήση του χρωματισμένου, παγωμένου, διαφανούς γυαλιού με την προσθήκη χρωμίου και πλαστικών στοιχείων σε ένα μικρό δωμάτιο προσθέτει φως και χώρο. Η χρήση εκτύπωσης φωτογραφιών και αμμοβολής για να ολοκληρωθεί η επιφάνεια εργασίας έφερε τα τραπέζια του υπολογιστή σε ένα νέο επίπεδο δημοτικότητας.

Όταν αγοράζετε, δώστε προσοχή στη δύναμη του γυαλιού.Το σκληρυμένο γυαλί είναι 15 φορές ισχυρότερο από το συνηθισμένο. Η παρουσία αντι-σοκ φιλμ δεν θα επιτρέψει στο γυαλί να σπάσει όταν σπάσει.

Τα πλαστικά προϊόντα (πλεξιγκλάς) που μοιάζουν με υαλοπίνακα είναι πιο ανθεκτικά και ισχυρότερα από το γυαλί.

Κατασκευές και σχεδιασμός

Το κύριο κριτήριο του πίνακα γραφείου είναι η ευκολία και η πρακτικότητα.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, το ύψος του τραπεζιού είναι 75 εκατοστά. Μια απόκλιση 2-3 εκατοστών θεωρείται αποδεκτός κανόνας.

Όσο υψηλότερο είναι το ύψος ενός ατόμου, τόσο πιο άνετα θα είναι να καθίσετε σε ένα ψηλό τραπέζι. Ένα τραπέζι λιγότερο από ένα μέτρο θα είναι άβολο, επειδή οι αγκώνες θα βρίσκονται στο υπόστεγο και τα χέρια σας θα κουραστούν. Για μια μικρή επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιείται ένα συρόμενο ράφι κάτω από το πληκτρολόγιο, το οποίο συχνά χρησιμεύει και ως χώρος αποθήκευσης μικρών αναλωσίμων γραφείου: στυλό, μαρκαδόροι, μολύβια.

Το συνιστώμενο μήκος του τραπεζιού είναι τουλάχιστον 1100 mm, πλάτος τουλάχιστον 600 mm. Είναι επιθυμητό το μέγεθος να είναι μεγαλύτερο από αυτό. Αλλά έτσι θα επιτρέψουν οι διαστάσεις του δωματίου. Αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε μόνο έναν υπολογιστή ή ένα φορητό υπολογιστή, θα αρκεί για ένα μικρό μέγεθος. Στο έργο που σχετίζεται με την προβολή εγγράφων, σκίτσα, με την ανάγκη να σημειώνονται με το χέρι, να διαβάζουν βιβλία, το μέγεθος του τραπεζιού είναι κατάλληλο από 1200 mm σε μήκος.

Το σημαντικό σημείο είναι η διαθεσιμότητα χώρου αποθήκευσης για έγγραφα. Το Curbstone κάτω από το τραπέζι με τα συρτάρια ή με μια αρθρωτή πόρτα θα είναι πολύ χρήσιμο. Μια επέκταση πάνω από ένα τραπέζι με ράφια και πόρτες είναι χρήσιμη για έναν εκτυπωτή ή ένα φωτοαντιγραφικό. Ένα επιπλέον ράφι με μεγάλο αριθμό ράφια θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε όλα τα βιβλία και τους φακέλους. Ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε θα ήταν ένα γραφείο γραφείο ή γραμματέας πίνακα. Πολλά ορατά και κρυφά συρτάρια θα δώσουν μοναδικότητα σε ολόκληρο το περίβλημα.

Οι πίνακες στο στυλ του μινιμαλισμού υποδηλώνουν την απουσία περιττών λεπτομερειών, περιεκτικότητας χωρίς βελτιωμένα σχήματα και φανταχτερά χρώματα. Αν δεν υπάρχουν πόδια, μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο ένα πάγκο σε οποιοδήποτε άνετο ύψος. Μια ομαλή επίπεδη επιφάνεια, ορθές γωνίες, θα δώσει στο γραφείο μια μοντέρνα, αρμονική αστική εμφάνιση.

Ένα ξύλινο τραπέζι στο νεόδμητο σοφίτα στυλ των ακατέργαστων σανίδων με πέτρινο πάγκο εργασίας πρέπει να συνδυαστεί με άλλα έπιπλα γραφείου και με το φινίρισμα του δωματίου σε βιομηχανικό στυλ. Η επιφάνεια του τραπεζιού επιλέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις από μάρμαρο, γρανίτη ή τεχνητή πέτρα. Τα χαλύβδινα πόδια κάτω από την πέτρινη επιφάνεια εργασίας θα προσθέσουν στο βιομηχανικό σχέδιο στη διακόσμηση και τη διακόσμηση στυλ.

Πρόσφατα, τα τραπέζια στυλ Provence έχουν γίνει μια επίκαιρη λύση μόδας. Ο ελαφρύς, ευάερος εσωτερικός σχεδιασμός του υπουργικού συμβουλίου με την προσέλκυση λεπτομερειών του ρουστίκ στυλ της χώρας ή του λακωνικού σκανδιναβικού ύφους υποδηλώνει την απλότητα και την αρμονία.

Υπάρχουν τραπέζια με ύψος ρυθμιζόμενα πόδια. Αυτή η λύση φαίνεται πρακτική σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά που μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το τραπέζι. Η αλλαγή του ύψους του τραπεζιού θα επιτρέψει σε άτομα διαφορετικών υψών να κάθονται πίσω από αυτό.

Υπάρχουν μοντέλα με ρυθμιζόμενα ρουλεμάν ώσης. Αν το δάπεδο είναι ανομοιογενές, μπορείτε να σηκώσετε ή να χαμηλώσετε μία από τις πλευρές του τραπεζιού λόγω του ύψους των ωστικών εδράνων.

Τα μετασχηματιστικά τραπέζια είναι απαραίτητα σε μικρά διαμερίσματα και χρησιμεύουν για την εξοικονόμηση χώρου. Ο τραπέζης με τα ανοίγματα κλείστρου μετατρέπεται σε πλήρες τραπέζι υπολογιστή, που συμπληρώνεται από συρτάρια ή ράφι.

Απαιτείται μια πρόσθετη επιφάνεια εργασίας για την εκφόρτωση του κύριου χώρου εργασίας από περιττή τεκμηρίωση. Και παρέχει επίσης την ευκαιρία στον επισκέπτη να τοποθετήσει τα έγγραφά του από την πλευρά που προχωράει.

Οι πίνακες με μια γωνία κλίσης της επιφάνειας του τραπεζιού, που μπορούν να ρυθμιστούν, προσελκύουν με τον ασυνήθιστο σχεδιασμό τους.Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για χρήση σε εργασίες σχεδίων, σκίτσων. Οι άνθρωποι δημιουργικών επαγγελμάτων μπορούν με ασφάλεια να επιλέξουν ένα παρόμοιο σχέδιο.

Χρώμα διαλύματα

Το χρώμα του πίνακα εξαρτάται αποκλειστικά από τη γεύση του ιδιοκτήτη. Συνήθως η σκιά συνδέεται με τα υπόλοιπα έπιπλα στο δωμάτιο και με το σχεδιασμό στυλ.

Το κλασσικό ύφος προτιμά τη ξυλώδη υφή.

Η επιλογή ποικίλλει από το σκούρο wenge και το σκοτεινό καρυδιά έως το λευκό σφενδάμι. Το χρώμα της φυσικής δρυς, ιταλικής καρυδιάς ή κερασιού θεωρείται παραδοσιακό. Τα κλασικά γραφείου γίνονται με τα χρώματα του wenge, της λευκασμένης βελανιδιάς, της ελάτης ή κοντά στο "νυχτερινό μαρίνο" της. Περισσότερες μοντέρνες τάσεις στο χάλυβα και στις λευκές αποχρώσεις.

Κάθε χρώμα έχει ένα ορισμένο ψυχολογικό και σημασιολογικό φορτίο. Οι καφέ και σκοτεινές αποχρώσεις συντονίζονται με επιχειρηματικό τρόπο, δίνουν σταθερότητα στο δωμάτιο, σας δίνουν τη δυνατότητα να δουλεύετε χωρίς να αποσπούνται από τα στοιχεία. Αυτές οι αποχρώσεις της βιαιότητας προτιμούνται από άντρες ή γυναίκες με ανδρική νοοτροπία.

Οι λύσεις χρώματος φωτός απελευθερώνουν, ωθούν τα όρια του δωματίου, προσελκύουν τη φανταστική διάθεση. Προτιμούνται από ρομαντικές γυναίκες και άνδρες δημιουργικών επαγγελμάτων.

Κανόνες τοποθέτησης

Η ιδανική θέση για το γωνιακό τραπέζι θα είναι η τοποθεσία δίπλα στο παράθυρο. Το καθιστικό μπορεί να απολαύσει την θέα και να δουλέψει, να πάρει αισθητική απόλαυση. Λοιπόν, όταν το κύριο φως της ημέρας είναι στα αριστερά του τραπεζιού, υπό τον όρο ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου είναι δεξιός. Εάν το παράθυρο θα είναι πίσω από το καθισμένο, είναι επίσης μια καλή επιλογή. Το φως θα περιβάλλει τον περιβάλλοντα χώρο και δεν θα παρεμβαίνει στην εργασία.

Όταν το επιτρέπει ο χώρος, ο πίνακας τοποθετείται στο κέντρο έτσι ώστε το φως από το παράθυρο να πέφτει προς τα αριστερά. Εάν δεν υπάρχουν παράθυρα, τότε ο πίνακας βρίσκεται κάτω από την πηγή του τεχνητού φωτισμού. Συνιστάται να μην καθίσετε στην πόρτα. Μερικές φορές αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί αν το δωμάτιο είναι μικρό και ο πίνακας μπορεί να τεθεί μόνο με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο κάτω από τις σκάλες στο σπίτι σας για ένα τραπέζι γραφείου. Εδώ είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον κατάλληλο φωτισμό και τον κλιματισμό. Τότε τίποτα δεν θα αποσπά την προσοχή από την εργασία.

Για την οικιακή χρήση δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν ελίτ πίνακα. Τα οικιακά πρότυπα ημικυκλικά μοντέλα που πρέπει να τοποθετηθούν κατά μήκος του τείχους.Στο γραφείο, μπορούν να τοποθετηθούν στη μέση του δωματίου, πρέπει να εξετάσετε τη συνολική διάταξη.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Τα στερεά έπιπλα από φυσικό ξύλο με σκούρες αποχρώσεις δίνουν τη δύναμη του κλασικού ιταλικού ή αγγλικού στυλ. Ο πίνακας πρέπει να συνδυαστεί με άλλα στοιχεία του ακουστικού, διαφορετικά ο ακριβότερος πίνακας θα φαίνεται αφύσικο, δεν θα χωρέσει στο εσωτερικό και δεν θα κάνει τη σωστή εντύπωση.

Οι σύγχρονες κατευθύνσεις του μινιμαλιστικού ύφους υποδηλώνουν αυστηρά ορθογώνια σχήματα, ορισμένα συνοπτικά χρώματα χωρίς ημιτονοειδή, στολίδια και περιττά στοιχεία.

Ένα φωτεινό τραπέζι γραφείου με πρόσθετα στοιχεία και αξεσουάρ θα τονίσει τις ευρείες δημιουργικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του και θα προσθέσει οπτικά χώρο και αέρα στον χώρο.

Αναθεώρηση του γραφείου υπολογιστή στο γραφείο του σπιτιού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο