Περίπλωση πέτρας για εσωτερική διακόσμηση: παραλλαγές και επιλογές σχεδιασμού

Η διακοσμητική πέτρα είναι ένα κοινό υλικό για εσωτερική διακόσμηση. Μια ποικιλία επιλογών για το σχεδιασμό της σάς επιτρέπει να επιλέξετε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στο εσωτερικό και τονίζει τη μοναδικότητά της.

Χαρακτηριστικά εφαρμογής

Η τεχνητή πέτρα που αντιμετωπίζει, σε αντίθεση με τη φυσική, είναι σε αρκετά μεγάλη ζήτηση. Λόγω των ιδιοτήτων του, η πέτρα φινιρίσματος ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό της κουζίνας, στο διάδρομο. Για την εσωτερική διακόσμηση του σαλόνι, αυτό το υλικό είναι επίσης κατάλληλο. Ανάλογα με τον τύπο του υλικού, μπορείτε να δώσετε στο δωμάτιο το πνεύμα της νεωτερικότητας ή του Μεσαίωνα, μεγάλες πόλεις ή απομονωμένα χωριά.Για παράδειγμα, μια απομίμηση τούβλων θα είναι κατάλληλη σε στυλ σοφίτας, τα βότσαλα του ποταμού είναι κατάλληλα για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου στην Προβηγκία ή το στυλ της χώρας, και μια σκόπιμα τραχιά, ακατέργαστη πέτρα θα φέρει ένα άγγιγμα της μεσαιωνικής γοτθικής.

Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε όλους τους τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή με αυτό το υλικό.

Συνδυασμοί τεχνητής πέτρας και λεία, μονοχρωματική ταπετσαρία - αυτή είναι μια κοινή λύση για εσωτερική διακόσμηση. Απλά βαμμένοι τοίχοι θα γίνουν επίσης ένας καλός "γείτονας" σε αυτό το ασυνήθιστο, πρωτότυπο υλικό. Η ίδια η τοιχοποιία είναι αρκετά ενεργή, προσελκύει το βλέμμα στον εαυτό της, οπότε το περιβάλλον της θα πρέπει να είναι πιο "σιωπηλό" - μόνο για να τονίσει την ομορφιά της πέτρας, αλλά να μην επικεντρώσει την προσοχή πάνω στον εαυτό της. Εάν οι πέτρινους τοίχους φαίνονται υπερβολικά τολμηροί, αλλά θέλω να προσθέσω κάποιες βιαιότητες στο εσωτερικό, μπορείτε να φτιάξετε μικρά στοιχεία με τεχνητή πέτρα. Ένα κουτί εξαερισμού, κολώνες, ανοίγματα θυρών ή θυρών - όλα αυτά, διακοσμημένα με πέτρα, θα είναι μια μεγάλη προσθήκη στο βασικό σχέδιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε άλλο υλικό, η πέτρα για διακόσμηση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι μια προσιτή τιμή.Φυσικά, σε σύγκριση με φυσικά στοιχεία. Αυτό το υλικό είναι ελαφρύ, μπορείτε εύκολα να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τα τείχη του διαμερίσματος. Σε αντίθεση με τη φυσική πέτρα, τα τεχνητά δεν εκθέτουν τους τοίχους σε μεγάλο φορτίο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φοβόμαστε για την ακεραιότητά τους. Επιπλέον, τεχνητή πέτρα είναι πολύ εύκολο να τεθεί, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να το χειριστεί. Εάν τα θραύσματα έχουν ακανόνιστα περιγράμματα, η εργασία γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Εδώ μπορείτε να το κάνετε χωρίς ακόμη και το επίπεδο κατασκευής, απλά βγάζοντας τις πέτρες όπως θέλετε.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το υλικό αυτό δεν υπόκειται σε σήψη - δεν εμφανίζονται ούτε μύκητες ούτε μούχλα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Ναι, και στην κουζίνα - το δωμάτιο όπου προετοιμάζεται το φαγητό και όπου η φιλικότητα προς το περιβάλλον των υλικών που χρησιμοποιούνται είναι πολύ σημαντική - μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς φόβο. Όσο για τη φροντίδα, αυτό το υλικό είναι αρκετά ανεπιτήδευτο. Αρκεί να το σκουπίσετε με ένα στεγνό ή υγρό πανί. Η τεχνητή πέτρα θεωρείται ένα αντιστατικό υλικό, η σκόνη δεν θα συσσωρεύεται σε αυτό, το είδος της ωθεί μακριά.

Η υψηλή αντοχή αυτού του υλικού φινιρίσματος επιτρέπει τη χρήση του σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Δεν είναι ευαίσθητο στη μηχανική καταπόνηση και ζημιές.

Οι χημικές ουσίες δεν έχουν επίσης καμία επίδραση σε αυτό. Διατηρεί την αρχική της εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν χάνει την ελκυστικότητά του, δεν φθείρεται και δεν αμαυρώνει. Στο εσωτερικό κάθε στυλ τεχνητή πέτρα θα είναι κατάλληλη. Μια μεγάλη ποικιλία από αποχρώσεις και υφές σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή που θα δώσει έμφαση στα χαρακτηριστικά κάθε ιδιαίτερου εσωτερικού, είτε πρόκειται για χώρα είτε για σοφίτα. Πρόκειται για ένα καθολικό υλικό που μπορεί να φέρει ένα άγγιγμα της πρωτοτυπίας σε οποιοδήποτε, ακόμη και βαθιά κλασικό εσωτερικό.

Αν και, φυσικά, η τεχνητή πέτρα έχει και τα μειονεκτήματά της. Αλλά είναι πολύ μικρότερα:

 • Κόστος Το κριτήριο αυτό ισχύει τόσο για τα πλεονεκτήματα όσο και για τα πλην. Σε σύγκριση με το φυσικό υλικό, η τεχνητή πέτρα είναι φθηνότερη. Αλλά από μόνο του δεν είναι μια οικονομική επιλογή για τον εσωτερικό σχεδιασμό.
 • Αυτό είναι ένα "κρύο" υλικό, η επιφάνειά του είναι κρύο όπως και με μέταλλο, σκυρόδεμα και άλλα.

Τα πλεονεκτήματα μιας τεχνητής πέτρας είναι πολύ μεγαλύτερα, για μερικά δευτερόλεπτα αλλάζουν τα πλεονεκτήματα. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στην τιμή.Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ολοκληρώσουν το διαμέρισμα με μια πέτρα, ακόμα κι αν είναι τεχνητό.

Είδη υλικού

Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση των χώρων με τεχνητή πέτρα, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, η κεραμική πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί γυαλισμένες μαρμάρινες πλάκες. Δάπεδα, σκάλες, περβάζια - σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κεραμική πέτρα, από κεραμικά υλικά, θα ήταν σκόπιμο. Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε μια επιφάνεια "σκισμένη", άνισες πέτρες ή τούβλα, τότε κατάλληλα κεραμίδια κλίνκερ. Στην κατασκευή πορσελάνης κεραμοποιίας που χρησιμοποιούνται άστριο, και στην παραγωγή κλίνκερ - ειδικές ποιότητες πηλού.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των υλικών είναι ότι δεν υπάρχουν συνθετικά συνδετικά μέσα στη σύνθεσή τους. Υψηλή αντοχή, τα υλικά αυτά λαμβάνονται με πυροδότηση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Εκτός από το κεραμικό, υπάρχουν και άλλοι τύποι τεχνητής πέτρας:

  • Γύψος. Μια τέτοια πέτρα είναι εύκολη στην εγκατάσταση, είναι ανθεκτική στη φωτιά (μη καύσιμη), οι υψηλές και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν έχουν επίδραση σε αυτό.Αλλά αυτό το είδος τεχνητής πέτρας δεν είναι εντελώς ανθεκτικό στην υγρασία. Για να την προστατέψετε από την υγρασία, αρκεί να καλύψετε τις πέτρες με υδατοαπωθητική επικάλυψη, για παράδειγμα, με το ίδιο βερνίκι. Εξωτερικά, η πέτρα γύψου μοιάζει με ψαμμίτη.
  • Ακρυλικό. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία, δεν μπορεί να υποστεί σωματική ή μηχανική καταπόνηση. Διαφορετικά, διαφέρει από την απλότητα στην αποχώρησή του, αφού τελικά μπορεί να καθαριστεί με ένα απλό πανί, χωρίς να χρησιμοποιήσει απορρυπαντικά. Είναι ελαφρύ, μη τοξικό (δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες, δεν επηρεάζει αρνητικά ένα άτομο), είναι ανθεκτικό στη φωτιά και είναι σε θέση να αντέξει σημαντικές διαφορές θερμοκρασίας.
  • Χαλαζία. Χαρακτηρίζεται από αντοχή, αντοχή και αντοχή στον παγετό. Αυτό το υλικό χάνει την ελκυστικότητά του ακόμη και όταν εκτίθεται σε έντονο ηλιακό φως, επειδή δεν είναι επιρρεπής σε εξασθένιση. Μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία χωρίς παραμόρφωση. Εύκολη συναρμολόγηση και χειρισμός (μπορεί να κοπεί με δίσκους διαμαντιού και να δώσει οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα). Κατά την κοπή της πέτρας, είναι απαραίτητο να ψεκάζεται συνεχώς με νερό και επίσης είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η προστασία της αναπνευστικής οδού από την είσοδο της πέτρινης σκόνης.
  • Τσιμέντο. Αποτελείται από άμμο, τσιμέντο, χρωστικές ουσίες, ενισχυτικά πρόσθετα, πλαστικοποιητές και διάφορα υλικά πλήρωσης (κεραμικά τσιπ, ελαφρόπετρα, γρανίτη). Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτός ο τύπος τεχνητής πέτρας είναι ο συνηθέστερος.
  • Ευέλικτη πέτρα. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο υλικό που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά, αλλά έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει δημοτικότητα. Αποτελείται από μια κλωστοϋφαντουργική βάση και ψιλοκομμένες ψίχες ή μια πολύ λεπτή φέτα φυσικής πέτρας, η οποία εφαρμόζεται στη βάση με τη βοήθεια πολυμερών. Έτσι, το λαμβανόμενο ύφασμα έχει χαμηλό βάρος, ελαστικότητα και ευκαμψία. Το υλικό είναι μη εύφλεκτο, φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό στις ακραίες θερμοκρασίες (από -45 έως +150 μοίρες). Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ο αδιάβροχος καμβάς ανθεκτικός στην υγρασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, στο μπάνιο ή στην κουζίνα.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα της τεχνητής πέτρας είναι εγγενή σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες της.

  Τέτοια πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα, ανυπαρξία στη θερμοκρασία, χημική ή μηχανική καταπόνηση, μεγάλη διάρκεια ζωής, ευκολία εγκατάστασης και αθέμιτη συμπεριφορά.Διαφέρουν, ως επί το πλείστον, σε εμφάνιση και μορφή. Και, φυσικά, η τιμή. Για παράδειγμα, η ακρυλική διακοσμητική πέτρα θα κοστίσει λίγο περισσότερο από τον ίδιο γύψο ή τσιμέντο.

  Παραδείγματα σχεδίασης

  Το μοντέρνο εσωτερικό σχέδιο είναι ένας λογικός συνδυασμός τιμής και ποιότητας. Φτηνά υλικά φτιαγμένα από φτωχό πλαστικό και ελκυστικά μόνο όσον αφορά την τιμή δεν είναι πλέον στην μόδα. Τώρα απαιτούν υλικά υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά, αισθητικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτές περιλαμβάνουν τεχνητή πέτρα. Σκεπτόμενος το φινίρισμα του σπιτιού, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό υλικό. Δεν πρέπει να έχει μόνο καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό. Επιπλέον, κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του απαιτήσεις για τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

  Έτσι, όταν τελειώνει η κουζίνα, ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η αντίσταση του υλικού στις υψηλές θερμοκρασίες, οι επιπτώσεις του ατμού (ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη μια ποδιά), η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ευκολία συντήρησης. Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο στο οποίο η οικογένεια περνά πολύ καιρό όταν μαγειρεύει το φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο υλικό πρέπει να είναι ακίνδυνο και, ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες.Για την τραπεζαρία θα ταιριάζει το ίδιο πλινθοδομή των αποχρώσεων, απομίμηση του ποταμού ή "άγρια" πέτρα. Η τραπεζαρία δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το γενικό στυλ της κουζίνας. Εάν η κουζίνα και η τραπεζαρία βρίσκονται μέσα στο ίδιο δωμάτιο, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα στο σχεδιασμό αυτών των δύο περιοχών.

  Κάνοντας ένα υπνοδωμάτιο απαιτεί, πέρα ​​από την φιλικότητα προς το περιβάλλον, ήρεμες αποχρώσεις, μια αίσθηση άνεσης, γιατί σε αυτό το δωμάτιο το άτομο μένει μετά από μια δύσκολη μέρα.

  Εδώ φωτεινά, κραυγαλέα χρώματα, κρύες επιφάνειες θα είναι ακατάλληλα - ό, τι προκαλεί δυσαρμονία. Η διακόσμηση με διακοσμητική πέτρα είναι ένα είδος παραδοσιακού σχεδιασμού. Είναι σε θέση να τονίσει την κατάσταση του ιδιοκτήτη, την αίσθηση του στυλ και να θυμηθεί τις παραδόσεις. Οι φυσικές του αποχρώσεις δημιουργούν μια αρμονική, ζεστή ατμόσφαιρα.

  Η τεχνητή πέτρα θα φανεί καλή σε συνδυασμό με το ξύλο, με σφυρήλατα στοιχεία, γύψο ή ταπετσαρία. Ο πέτρινος τοίχος θα επωφεληθεί από μια τέτοια "γειτονιά". Και επίσης θα τονίσει μια πράσινη επιφάνεια πέτρα. Τα σγουρά, τα αμπελώδη φυτά σε όμορφες γλάστρες θα φανούν πολύ καλά στο φόντο της πέτρινης τοιχοποιίας. Στο καθιστικό, η πέτρα θα φαίνεται επίσης ωφέλιμη.Τα τούβλα σε λευκό ή μαύρο χρώμα θα δώσουν μια βιομηχανική αφή και είναι ιδανικά κατάλληλα για μοντέρνα στυλ (σοφίτα, μινιμαλισμό, hi-tech).

  Η λεγόμενη πέτρινη πέτρα θα ταιριάζει καλά στο στυλ της χώρας ή της σέμππι-κομμ, αν επεξεργαστεί ανάλογα. Και επίσης θα είναι κατάλληλο στο γοτθικό στυλ και παρόμοιοι "μεσαιωνικοί" εσωτερικοί χώροι. Στο κλασικό στυλ, μια τεχνητή πέτρα θα φανεί αρκετά συμφέρουσα. Αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε προσεκτικά, διαφορετικά το εσωτερικό θα είναι υπερφορτωμένο και αντί για ένα άνετο διαμέρισμα θα πάρετε ένα ζοφερό δωμάτιο στο οποίο δεν είναι άνετο να είναι.

  Για να μην γίνει λάθος, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πέτρα για να διακοσμήσετε ορισμένα εσωτερικά στοιχεία, όπως ανοίγματα παραθύρων και πόρτας, καμάρες, κολώνες (χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός κλασικού εσωτερικού χώρου), τζάκι και άλλα. Μπορείτε απλά να χαράξετε τις γωνίες της πέτρας με μια πέτρα, μιμώντας την τοιχοποιία που καταστράφηκε από το χρόνο. Θα φανεί καλός συνδυασμός τεχνητής πέτρας με laminate - θα τονίσει την κλασική πολυτέλεια του εσωτερικού, την κατάστασή του.

  Τεχνολογία τοποθέτησης

  Η διαδικασία εγκατάστασης τεχνητής πέτρας είναι πολύ απλή. Μπορεί να γίνει εύκολα με το χέρι. Μόνο πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

  • Πρώτα απ 'όλα, οι τοίχοι του δωματίου πρέπει να προετοιμαστούν για την πέτρα. Για να γίνει αυτό, αφαιρούν το παλιό σοβά και ταπετσαρία. Για να ισιώσετε τα τοιχώματα που χρησιμοποιούνται γύψο ή φύλλα γυψοσανίδας.
  • Το επόμενο βήμα είναι ο προγραμματισμός του συστήματος φωτισμού και η οργάνωση της καλωδίωσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή η πέτρα χρειάζεται υψηλής ποιότητας φωτισμό, που επηρεάζει την αντίληψη της δομής της, την καθιστά λάμψη, παίζει, δίνει έμφαση σε όλες τις αρετές της. Αν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε οπίσθιο φωτισμό LED, η γυψοσανίδα είναι κατάλληλη για την ισοπέδωση των τοίχων. Το κενό μεταξύ του φύλλου και του τοίχου καθιστά δυνατή την εγκατάσταση συσκευών.
  • Είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας πέτρας σε ειδική κόλλα, διάλυμα στόκου ή με τη βοήθεια υγρών νυχιών. Τις περισσότερες φορές κατά την τοποθέτηση πέτρινες κόλλα.
  • Εάν τα περιγράμματα των λίθων είναι ακόμη, για παράδειγμα, μίμηση ενός τούβλου, τότε κατά την τοποθέτηση είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο κατασκευής. Στη συνέχεια, οι σειρές θα πάνε ομαλά, όμορφα και όμορφα. Η χρήση ενός επιπέδου απαιτεί ορισμένες δεξιότητες, δεξιότητες, έτσι ώστε αυτή η δουλειά να αφήνεται καλύτερα στους επαγγελματίες.
  • Όταν αντιμετωπίζετε γωνίες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια εύκαμπτη πέτρα.Αυτό το ελαστικό υλικό θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις γωνίες των τοίχων ή οποιωνδήποτε δομών. Η εγκατάσταση της εύκαμπτης πέτρας είναι πολύ απλή, δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το έργο.
  • Το τελικό στάδιο είναι η πλήρωση των ραφών ανάμεσα στις πέτρες με μια ειδική λύση (που γίνεται όταν είναι απαραίτητο). Αυτό θα απαιτήσει μια ποιοτική ελαστική σύνθεση που θα διαρκέσει πολύ καιρό και δεν θα χάσει ούτε τις ιδιότητές της ούτε την αρχική της εμφάνιση. Τις περισσότερες φορές, το κονίαμα χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό στο οποίο τοποθετήθηκαν οι πέτρες. Εάν η τοποθέτηση έγινε με κόλλα - τρίβεται με κόλλα, με τσιμέντο - με τσιμέντο.

  Συμβουλές και κόλπα

  Κατά τη διακόσμηση τοίχων με τεχνητή πέτρα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ντεκόρ τοίχου, το οποίο θα τονίζει τη δομή και τον «χαρακτήρα» της πέτρας. Ο κλασικός συνδυασμός πέτρας και ξύλου θα φανεί επωφελής σε οποιοδήποτε εσωτερικό, από το κλασικό μέχρι το κράτος. Σφυρηλατημένα αντικείμενα, τα χόρτα επίσης υπογραμμίζουν με επιτυχία την υφή της πέτρας. Εάν η απομίμηση των πλινθοδομών χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε διακόσμηση σε αντίθεση χρώματα. Για παράδειγμα, αν ο τοίχος είναι επενδεδυμένος με λευκό τούβλο,θα φανεί καλό στην εικόνα χαμηλού κλειδιού σε ένα απλό μαύρο πλαίσιο.

  Γενικά, η τοιχοποιία είναι πλέον ένα στοιχείο μιας σοφίτας βιομηχανικού στυλ.

  Μπορείτε να το δείτε σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό και σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, οι «γείτονές» του πρέπει να είναι στοιχεία που θα υποστήριζαν αυτό το βιομηχανικό, σύγχρονο πνεύμα ή, αντιθέτως, θα έρχονταν σε αντίθεση με αυτό. Από μόνη της, η τοιχοποιία είναι ένα ενεργό στοιχείο του εσωτερικού. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να το περιβάλλετε με πολύ φωτεινό ντεκόρ. Πρέπει να τονίσει ασυνήθιστα υλικά τελειώματα, και να μην αποσπά την προσοχή από τον ίδιο.

  Λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτηση τεχνητής πέτρας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο