Δερμάτινο καναπέ-κρεβάτι

 Δερμάτινο καναπέ-κρεβάτι

Οι δερμάτινοι καναπέδες έχουν ιδιαίτερη γοητεία. Τα έπιπλα αυτά διακρίνονται όχι μόνο από την κομψή, αλλά και από την ακριβή εμφάνισή τους, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε δωμάτιο, από ένα κανονικό σαλόνι στο γραφείο μιας αξιόπιστης εταιρείας. Τα σχέδια των δερμάτινων καναπέδων που είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς αναδίπλωσης είναι ιδιαίτερα απαιτητικές σήμερα. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Πολλοί αγοραστές επιλέγουν δερμάτινα μοντέλα με πτυσσόμενα σχέδια, καθώς είναι πολύ ευκολότερο να τα φροντίζουν από τα αντίστοιχα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Από την επιφάνεια αυτών των επίπλων, μπορείτε να διαγράψετε εύκολα ένα βρώμικο λεκέ ή σκόνη, χωρίς να κάνετε ιδιαίτερες προσπάθειες και χωρίς να καταφύγετε σε ειδικά ακριβά εργαλεία.

Αυτό το χαρακτηριστικό της ταπετσαρίας σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα μοντέλο ελαφριάς σκιάς. Για παράδειγμα, ένας λευκός δερμάτινος καναπές δεν θα χάσει την ελκυστικότητά του ακόμα και μετά από πολλά χρόνια, ενώ η έκδοση του υφάσματος είναι πιθανό να χάσει γρήγορα την παρουσίασή της.

Αξίζει να σημειωθεί ο εντυπωσιακός σχεδιασμός των επίπλων σε αυτό το σχέδιο. Φαίνεται αρμονικά σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανονικό διαμέρισμα πόλης, ένα μεγάλο εξοχικό σπίτι, γραφείο, υποδοχή, και ούτω καθεξής.

Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ένα τέτοιο μοντέλο θα φανεί όμορφο και ακριβό.

Τα πτυσσόμενα μοντέλα είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν το σπίτι σας δεν είναι το πιο ευρύχωρο.. Τα δείγματα αυτά είναι δημοφιλή εδώ και πολλά χρόνια, επειδή είναι πολυλειτουργικά, αλλά δεν καταλαμβάνουν αρκετό ελεύθερο χώρο.

Επιλέξτε την τέλεια επιλογή είναι δυνατή για οποιοδήποτε σκοπό. Φθηνότερες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει ένας απλός σχεδιασμός, που δεν έχει σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση.

Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα αυτά αγοράζονται για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που μένουν εν μία νυκτί.

Αλλά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε συχνά ένα κρεβάτι σε έναν καναπέ, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε πιο σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση.

Η επιλογή των διαφόρων μηχανισμών είναι πολύ μεγάλη.Μπορείτε να επιλέξετε την τέλεια επιλογή για οποιοδήποτε πορτοφόλι και χώρο διαβίωσης.

Είδη

Τα πτυσσόμενα δερμάτινα έπιπλα μπορούν να εξοπλιστούν με διαφορετικά σχέδια.

Ευθεία καναπέδες

Τα συνηθισμένα ευθείες μοντέλα είναι κατάλληλα τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές περιοχές. Παίρνουν λίγο χώρο και φαίνονται υπέροχοι σε πολλούς εσωτερικούς χώρους.

Τέτοιες επιλογές είναι απίθανο να βγουν ποτέ από τη μόδα, επειδή παράγονται σε μεγάλη ποικιλία και ανήκουν στα αιώνια κλασικά.

Συχνά σε τέτοια σχέδια οι μηχανισμοί αναδίπλωσης βρίσκονται κάτω από τα καθίσματα ή κάτω από την πλάτη. Μεταμορφώνονται πολύ γρήγορα και εύκολα, έτσι ώστε ακόμα και ένα παιδί να μπορεί εύκολα να τα αντιμετωπίσει.

Γωνιακοί καναπέδες

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς σήμερα κομψοί γωνιακοί καναπέδες με μηχανισμούς αναδίπλωσης. Αυτές οι επιλογές είναι πιο κατάλληλες για ευρύχωρα δωμάτια, καθώς καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Οι γωνιακές δομές είναι σε σχήμα L και έχουν σχήμα U.

Σε τέτοια πολυλειτουργικά μοντέλα υπάρχουν πιο ευρύχωρα και άνετα κρεβάτια.

Οι θεαματικοί καναπέδες με σχέδια γωνιών είναι συχνά εξοπλισμένοι με πρόσθετες επιλογές. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι:

 • μικρό μπαρ;
 • ράφι για βιβλία και περιοδικά.
 • κουτί λινό?
 • μουσικό κέντρο?
 • χρηματοκιβώτιο, κ.λπ.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν την υπηρεσία επιλογής από τον πελάτη των απαραίτητων λειτουργιών που αργότερα θα είναι εξοπλισμένες με έπιπλα.

9 φωτογραφία

Γωνιακοί καναπέδες, επικαλυμμένοι με δέρμα, φαίνονται πολύ κομψοί. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται εξαιρετικά σε μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου.

Είδη υλικού

Γνήσιο δέρμα

Το γνήσιο δέρμα είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά. Αυτό το υλικό για πολλά χρόνια διατηρεί την παρουσίασή του και φαίνεται ακριβό.

Το μαλακό και λείο δέρμα δεν υποστεί μηχανική βλάβη. Δεν αφήνει ίχνη από ένθετα σιδήρου για ρούχα ή αξεσουάρ.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καναπές δεν χρειάζεται να προστατεύεται.

Το κύριο μειονέκτημα του γνήσιου δέρματος είναι το κόστος του. Δεν είναι κάθε καταναλωτής που μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα όμορφο και ανθεκτικό καναπέ επικαλυμμένο με δέρμα, με μηχανισμό αναδίπλωσης.

Αιγοειδή

Υπάρχουν πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις σε αυτό το υλικό. Για παράδειγμα, τα μοντέλα των καναπέδων είναι πολύ δημοφιλή, για ταπετσαρίες των οποίων χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας δερματίνη, ανθεκτικά στη χρωματική εξασθένιση.

Αυτό το υλικό έχει μια λιγότερο λεία υφή και μεγαλύτερη πυκνότητα. Δεν είναι τόσο μαλακό όσο το γνήσιο δέρμα.

Το leatherette φαίνεται ακριβό και ελκυστικό, έτσι ώστε τα έπιπλα με τέτοιες ταπετσαρίες είναι πολύ δημοφιλή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στην επιφάνεια αυτών των καναπέδων θα εμφανιστούν με την πάροδο του χρόνου μικρές ρωγμές και εκδορές, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να εξαλειφθούν.

Το δερματόδερμα δεν ανέχεται τις ακραίες θερμοκρασίες. Λόγω της αρνητικής κατάστασης, μπορεί να εμφανιστούν ορατά ελαττώματα στην επιφάνεια.

Οικολογικό δέρμα

Σήμερα, το συνθετικό οικολογικό δέρμα χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους κλάδους. Στο σχεδιασμό και την υφή του, ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις φυσικές πρώτες ύλες, αλλά η διαδικασία της παραγωγής του είναι λιγότερο καταναλώνει ενέργεια και πιο ανθρώπινη.

Συμπληρώματα

Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται για την πλήρωση δερμάτινων καναπέδων:

 • Ελαστικός αφρός πολυουρεθάνης. Μπορεί να μπλοκάρει ή να χτυπάει:
 1. Το μπλοκ είναι μια μεγάλη ραφή, που επιτυγχάνεται με τη συγκόλληση φύλλου υλικού.
 2. Ο χυτευμένος αφρός πολυουρεθάνης κατασκευάζεται με τη συμπλήρωση ειδικών μορφών με ειδική σύνθεση, που μοιάζει με την ξινή κρέμα με τη συνοχή του. Χυτεύεται μόνο σε ορισμένες μορφές του προϊόντος. Λίγο αργότερα, το γεμιστικό γεμίσματος στερεοποιείται και παίρνει το επιθυμητό σχήμα.
 • Στα πολυτελή έπιπλα υψηλής ποιότητας, το φυσικό λατέξ λειτουργεί ως πληρωτικό. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και είναι κατασκευασμένο από hevea ή sap από το καουτσούκ δέντρο. Το λατέξ είναι αναπνεύσιμο και πολύ ανθεκτικό υλικό. Ο μέσος χρόνος ζωής αυτής της φόρτωσης είναι 10 έτη.

Το κύριο μειονέκτημα των επίπλων με φυσικό λατέξ είναι το υψηλό κόστος.

 • Το μη υφασμένο υλικό είναι ελαφρύ και ευάερο πολυεστέρα. Μια τέτοια γέμιση γίνεται για τα επικαλυμμένα έπιπλα από ίνες πολυεστέρα που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Για την πλήρωση σύγχρονων καναπέδων, συχνά χρησιμοποιείται υλικό όπως το periotek. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο ύφασμα, αποτελούμενο από φυσικές ίνες από μαλλί ή βαμβάκι.

Στα φθηνότερα μοντέλα υπάρχουν πληρωτικά από τεχνητή περιατέκκα.

 • Ένα από τα φθηνότερα είναι το αφρώδες ελαστικό. Αλλά, αγοράζοντας έπιπλα με τέτοιο περιεχόμενο, να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι σύντομα θα χάσει την παρουσίασή της και θα εξαφανιστεί.

Μηχανισμοί μετασχηματισμού

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες συμπληρώνονται με ειδικούς μηχανισμούς. Ας εξετάσουμε τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Ένα βιβλίο

Τα μοντέλα με μηχανισμό "βιβλίου" έχουν εύκολη και αξιόπιστη κατασκευή. Για να διπλώσετε ένα κρεβάτι, ένα από τα μισά του καναπέ πρέπει να σηκωθεί και να χαμηλωθεί.

Οι καναπέδες βιβλίων είναι ανθεκτικοί και ανθεκτικοί στη φθορά, αλλά κατά τη διαδικασία ξεδίπλωσης τέτοιων δομών πρέπει να ασκήσουν λίγη προσπάθεια.

Κλικ-klyak

Με πολλούς τρόπους, ο μηχανισμός με το αξέχαστο όνομα "click-klyak" είναι παρόμοιος με το βιβλίο. Διαφέρει από το πρωτότυπο από την ύπαρξη πρόσθετων διατάξεων: μισή συνεδρίαση, ξαπλωμένη.

Αυτά τα μοντέλα είναι ιδανικά για αναψυχή.

Γαλλική κούνια

Ένας δημοφιλής μηχανισμός είναι το "γαλλικό clamshell". Ξεδιπλώνεται αρκετά απλά: αφαιρώντας πρώτα τα πάνω μαξιλάρια, πρέπει να σηκωθεί και να τραβηχτεί ολόκληρη η δομή.. Μετά από αυτό, ο μηχανισμός πρέπει να τοποθετηθεί στα πόδια στήριξης.

Το "γαλλικό clamshell" δεν είναι η πιο ανθεκτική και αξιόπιστη επιλογή.

Ακορντεόν

Σύμφωνα με την αρχή της clamshell, οι καναπέδες με το μηχανισμό του ακορντεόν μεταμορφώνονται. Σε τέτοια προϊόντα, η άκρη της δομής ανυψώνεται σε ένα χαρακτηριστικό κλικ, μετά το οποίο ο μηχανισμός μπορεί να ωθηθεί προς τα εμπρός.

Αυτά τα συστήματα είναι πολύ άνετα και ευρύχωρα, αλλά καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια.

Sedfleks

Ένα από τα πιο αξιόπιστα είναι ο μηχανισμός Sedaflex. Ο σχεδιασμός στους καναπέδες με ένα τέτοιο σύστημα, πρέπει πρώτα να σηκωθείτε, να τραβήξετε και να βάλετε τα πόδια. Οι καναπέδες Sedaflex μπορούν να χρησιμοποιηθούν τακτικά καθώς είναι πολύ ανθεκτικοί και αξιόπιστοι.

Αλλά δεν είναι κατάλληλα για μικρά κτίρια, καθώς στην απλωμένη κατάσταση καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Χρώματα

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι δερμάτινοι καναπέδες σε μαύρο, καφέ, λευκό, κρέμα, μπεζ, κόκκινο, γκρι, μπλε, μπορντό και πράσινο.

8 φωτογραφία

Ένα κατάλληλο μοντέλο πρέπει να επιλεγεί με βάση το βασικό σχέδιο χρώματος του δωματίου και του εσωτερικού χώρου στο οποίο θέλετε να το βάλετε. Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα μαύρου και σκούρου καφέ χρώματος - δεν συνιστώνται να αγοράζουν για μικρά ή κακώς φωτισμένα δωμάτια.

Τέτοιες επιλογές δεν θα λειτουργήσουν για τετράγωνα με σκοτεινό φινίρισμα, επειδή σε ένα τέτοιο υπόβαθρο τα έπιπλα απλά θα χαθούν και το γενικό σύνολο θα γίνει πιο σκούρο.

Διαστάσεις

Αν το επιτρέπει η ελεύθερη επιφάνεια του δωματίου, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε μεγάλα μοντέλα άμεσης κατασκευής ή γωνιακούς καναπέδες. Το μήκος τους ξεκινά από 180 cm. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις έχουν μήκος 350 cm ή περισσότερο.

Τα πιο δημοφιλή είναι διπλοί και τριπλοί καναπέδες. Τέτοιες επιλογές μπορούν να επιλεγούν για χώρους μεσαίας ή μικρής έκτασης.

Πιο συχνά το μήκος αυτών των καναπέδων είναι 170-300 εκατοστά.

Πώς να επιλέξετε;

 1. Επιλέξτε το χρώμα του καναπέ πρέπει να είναι σύμφωνα με την βασική παλέτα χρωμάτων του σπιτιού σας.
 2. Μετρήστε το δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να τοποθετήσετε τα επικαλυμμένα έπιπλα.
 3. Πριν από την αγορά, φροντίστε να επιθεωρήσετε τις ραφές στην ταπετσαρία. Σε δερμάτινα προϊόντα, θα πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή και τακτοποιημένη.
 4. Επιλέξτε επιλογές με ένα ισχυρό και αξιόπιστο πλαίσιο.
 5. Βεβαιωθείτε ότι ο μηχανισμός αναδίπλωσης λειτουργεί. Για να το κάνετε αυτό, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Επικοινωνήστε με τους πιστοποιημένους κατασκευαστές. Υψηλής ποιότητας και όμορφους καναπέδες με δερμάτινη ταπετσαρία που παράγονται από πολλές μάρκες από την Ιταλία.

Για παράδειγμα, το ιταλικό εργοστάσιο "Chester" προσφέρει μια επιλογή αγοραστών πολυτελή μοντέλα με καρφιά επίπλων στο πίσω μέρος.

Αυτοί οι καναπέδες διακρίνονται για ανθεκτικότητα, εντυπωσιακό σχεδιασμό και αξεπέραστα υλικά ποιότητας.

Πού να βάλω;

Οι πιο συχνά αναδιπλούμενους καναπέδες που τοποθετούνται σε σαλόνια. Αλλά ένα πολυτελές δερμάτινο μοντέλο μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε μια μελέτη ή υπνοδωμάτιο.

Το συμπαγές μοντέλο θα βρει τη θέση του στο διάδρομο ή στην κουζίνα. Το δέρμα δεν είναι εμπορικό σήμα, επομένως οι συνθήκες αυτών των χώρων δεν θα επηρεάσουν την εμφάνισή του. Επιπλέον, ορισμένοι κατασκευαστές αναπτύσσουν ειδικά μικροσκοπικά μοντέλα που όχι μόνο θα ταιριάζουν απόλυτα σε περιορισμένες συνθήκες, αλλά και θα γίνονται μια φωτεινή προφορά του εσωτερικού.

Όμορφες ιδέες στο εσωτερικό

Ο λευκός καναπές θα φανεί εξαιρετικός στο φόντο του τείχους, διακοσμημένος με διακοσμητικό ξύλο και πέτρα και ένα ελαφρύ δάπεδο, που θα συμπληρώνεται από ένα fleecy λευκό χαλί.

Οι λαμπτήρες αντίθεσης με μαύρες αποχρώσεις και ένα λευκό τραπεζάκι με μεταλλικά πόδια μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα στα έπιπλα.

Ένας κόκκινος δερμάτινος καναπές με μεταλλικά πόδια πρέπει να τοποθετείται σε ένα δωμάτιο με μπεζ τοίχους και ένα δάπεδο με μια λευκή γυαλιστερή επιφάνεια. Σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βάλετε μια κόκκινη καρέκλα και ένα ελαφρύ ξύλινο τραπέζι.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με μικρούς πίνακες στους τοίχους και ένα σκούρο γκρι μοκέτα.

Το πρωτότυπο και φωτεινό σετ ροζ καναπέ και πολυθρόνα θα δούμε αρμονικά με φόντο σκούρο γκρι και λευκούς τοίχους. Μπορείτε να βάλετε ένα laminate στο πάτωμα και να ολοκληρώσετε αυτόν τον συνδυασμό με ένα μικρό ξύλινο ντουλάπι κοντά στην καρέκλα, αγγεία με φυτά στα ράφια τοίχου και λευκά μαξιλάρια με ροζ λουλούδια.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο