Αρθρωτός γωνιακός καναπές

Αρθρωτός γωνιακός καναπές

Για πρώτη φορά, μοντέρνοι γωνιακοί καναπέδες εμφανίστηκαν στην Ιταλία στα μέσα της δεκαετίας του 80 του περασμένου αιώνα. Τους άρεσε πολλοί αγοραστές για την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους. Πολλοί κατασκευαστές μαλακών προϊόντων άρχισαν να παράγουν τέτοια ασυνήθιστα μοντέλα.

Σήμερα, οι πολυτελείς καναπέδες γωνιών έχουν μεγάλη ζήτηση. Πρακτικά, κάθε κατασκευαστής επικαλυμμένων επίπλων προσφέρει διάφορα μοντέλα άνετων και πρακτικών καναπέδων ενός αρθρωτού συστήματος στη συλλογή τους.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ο διαμορφωμένος γωνιακός καναπές περιλαμβάνει αρκετά τμήματα. Από το σχεδιασμό, είναι πολύ παρόμοιο με το σχεδιαστή. Οι διαμορφωμένοι καναπέδες χαρακτηρίζονται από την έλλειψη αυστηρής διαμόρφωσης, καθώς και από την άκαμπτη στερέωση των τμημάτων.

Τα γωνιακά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σχεδιάσουν μια ποικιλία στυλ. Ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό του σαλόνι-κουζίνα, ευρύχωρες αίθουσες.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των σπονδυλωτών καναπέδων:

 • Το μέγεθος του προϊόντος είναι εντελώς ατομικό. Εσείς μπορείτε να αγοράσετε τη σωστή ποσότητα μονάδων που ταιριάζουν απόλυτα στις διαστάσεις του δωματίου σας. Ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν περίπου 60 τμήματα. Για ένα ευρύχωρο καθιστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό 4 ή 5 μονάδων, οι οποίοι είναι ιδανικοί για τη μελέτη, την κρεβατοκάμαρα και την παρακολούθηση τηλεόρασης.
 • το μέγεθος του προεξέχοντος τμήματος μπορεί να ρυθμιστεί. Συνήθως περιλαμβάνει ένα ευρύχωρο συρτάρι για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων και αντικειμένων, καθώς και ένα βολικό συρτάρι.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη διαμόρφωση του μοντέλου. Για να γίνει αυτό, αρκεί να χωριστούν οι οθωμανοί από ολόκληρη τη δομή.
 • Η γωνιακή ενότητα περιέχει συχνά ένα βολικό ράφι όπου μπορείτε να επισημάνετε διάφορες ιστορίες.
 • αν είναι απαραίτητο, όλες οι μονάδες του καναπέ μπορούν να διασυνδεθούν αξιόπιστα. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, αφού είναι πολύ χαρούμενοι που αφαιρούν τα τμήματα.
 • Ορισμένα μοντέλα έχουν ευρεία υποβραχιόνια που χρησιμοποιούνται ως τραπεζάκι του καφέ.
 • χαρακτηριζόμενη από ευκολία και απλότητα μετασχηματισμού, συμπαγούς και λειτουργικότητας.
 • Αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό για την τοποθέτηση ευρύχωρων δωματίων, καθώς και για την εξοικονόμηση χώρου.
 • Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, σχημάτων, διαστάσεων.

Αν μιλάμε για τα μειονεκτήματα τέτοιων καναπέδων, τότε προκύπτουν δυσκολίες κατά την επιλογή ενοτήτων για μικρά δωμάτια.

Τέτοια μοντέλα δεν είναι φθηνά, επειδή οι κατασκευαστές δίνουν προσοχή στην αξιοπιστία του σχεδιασμού, το οποίο επιτρέπει να γίνουν πολλές αναδιατάξεις.

Είδη

Ο γωνιακός καναπές τύπου αρθρωτού τύπου διαφέρει στην πρωτοτυπία μιας δομής που επιτρέπει την πραγματοποίηση των τροποποιήσεών της. Λόγω της ποικιλίας των δομοστοιχείων, ο σχεδιασμός μπορεί να επεκταθεί, να τοποθετηθεί επιπλέον νέα στοιχεία, καθώς και να αλλάξει η γωνία της ρύθμισης.

Το μοντέρνο ταπετσαρισμένο έπιπλο γωνιακής διαμόρφωσης παρουσιάζεται από δύο εκδόσεις:

 • Η τμηματική επιλογή περιλαμβάνει την παρουσία διαφορετικών μπλοκ που είναι διασυνδεδεμένα. Για να διαχωρίσετε τα τμήματα ή να τα αντικαταστήσετε, θα πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια.
 • Το μετασχηματισμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται από την απουσία άκαμπτης στερέωσης των στοιχείων του καναπέ. Με τη βοήθεια ειδικών συνδετήρων, μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε οποιαδήποτε μονάδα, να αλλάξετε τη γωνία ή να αποσυναρμολογήσετε τα επικαλυμμένα έπιπλα σε κομμάτια.Στην εφαρμογή αυτή, ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανεξάρτητα στοιχεία.

Προκειμένου να επιλέξετε σωστά ένα τμήμα τομής για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό, πρέπει να προσέξετε όχι μόνο την ταπετσαρία του προϊόντος αλλά και το μέγεθος της πλάτης και των υποβραχιόνων, καθώς και το βάθος του καθίσματος.

Τα τοιχοποιία τύπου ταπετσαρισμένων επίπλων χαρακτηρίζονται από ευελιξία, καθώς σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε διαφορετικές διαμορφώσεις ανάλογα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Ένας καναπές μετατρέψιμου τύπου μπορεί να επιλεγεί για δωμάτια μικρού μεγέθους, αλλά αξίζει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό του δωματίου με περιττές λεπτομέρειες. Τέτοιες καναπέδες είναι ιδανικές για διαφορετικά μοντέρνα στυλ όπως μινιμαλισμό, σοφίτα, μοντέρνα ή υψηλής τεχνολογίας.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν κομψούς και όμορφους γωνιακούς καναπέδες που δίνουν στους αγοραστές την ελευθερία επιλογής. Οι πιο δημοφιλείς και δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Το Μόντρεαλ είναι ένα γωνιακό μοντέλο που περιλαμβάνει τρεις ενότητες: μια καρέκλα, μια γωνία και ένα καναπέ με ένα ευρύχωρο διαμέρισμα για την αποθήκευση των υπνοδωματίων. Κάθε μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά.Αυτός ο καναπές είναι κατασκευασμένος σε διάφορες ταπετσαρίες και υφή. Το γωνιακό στοιχείο είναι καθολικό και μπορεί να τοποθετηθεί δεξιά ή αριστερά. Το μοντέλο παρουσιάζεται σε δύο χρώματα και προσελκύει την προσοχή των συνδυασμένων υφασμάτων.
 • Χαλαρώστε - ένας γωνιακός καναπές, ο οποίος, σε σύγκριση με το μοντέλο που περιγράφηκε παραπάνω, έχει δύο πρόσθετα τμήματα καρέκλας. Όλα τα στοιχεία μπορούν να τοποθετηθούν με βολική σειρά. Το προϊόν προσφέρεται σε πολλά χρώματα και υφές. Μια μονάδα μπορεί να αντέξει φορτίο έως 190 κιλά, καθώς είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένο και αξιόπιστο σχεδιασμό. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις μπορούν να έχουν πλάκες διαφορετικού πλάτους.
 • Cormac - ένας μοντέρνος καναπές, κατασκευασμένος σε μινιμαλιστικό ύφος. Για εφαρμοσμένο οικολογικό δέρμα ταπετσαρίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στη φθορά. Το προϊόν είναι εξοπλισμένο με έναν βολικό μηχανισμό μεταμόρφωσης "δελφίνι", που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε γρήγορα ένα ευρύχωρο χώρο ύπνου. Αυτό το μοντέλο χαρακτηρίζεται από αυξημένο μέγεθος μονάδων, επομένως συχνά επιλέγεται για ένα ευρύχωρο σαλόνι. Χάρη στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, το μαξιλάρι καθίσματος του καναπέ δεν πέφτει ακόμη και με παρατεταμένη χρήση.
 • Ο Φαραώ είναι ένας πολυτελής γωνιακός καναπές, ο οποίος διακρίνεται από τη λειτουργικότητά του. Το μοντέλο περιλαμβάνει ένα μικρό τραπέζι καφέ στη γωνία και έναν άλλο κινητό τύπο στο πλευρικό τμήμα. Τα υποβραχιόνια είναι αρκετά ευρύ για τη θέση των ράφια κάτω από τα πράγματα και μια μικρή μπάρα. Ο Φαραώ αναφέρεται σε ακριβά έπιπλα, επειδή είναι κατασκευασμένο από ξύλο (δρυς ή οξιά), συνήθως καλυμμένο με ύφασμα και το φυσικό δέρμα είναι εξαιρετικά σπάνιο.
 • Atlantis - αυτό το μοντέλο προσφέρεται από το ρωσικό εργοστάσιο για την κατασκευή επίπλων με επένδυση "Sirius". Ο καναπές έχει δύο tabletops και στα δύο υποβραχιόνια. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός ευρύχωρου διαμερίσματος για την αποθήκευση των κρεβατιών. Λόγω της ύπαρξης άνετων προσκέφαλων στο πίσω μέρος του καναπέ, που μοιάζουν με ένα αυτοκίνητο, μπορείτε να περάσετε πολύ μετά από μια δύσκολη μέρα. Λόγω του συμπαγούς μεγέθους του, το μοντέλο είναι ιδανικό για μικρά δωμάτια. Έχει δύο τμήματα, τα οποία διακρίνονται από μια ισχυρή σύνδεση.
 • Το Premier είναι ένας άνετος και μεγάλος καναπές γωνίας. Προσφέρει προσοχή με ελκυστική εμφάνιση, είναι εξοπλισμένο με μηχανισμό μετασχηματισμού,γεγονός που καθιστά εύκολη τη δημιουργία ενός άνετου διπλού κρεβατιού. Χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση υπνοδωματίων. Αυτός ο καναπές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άνετη τοποθέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών λόγω της παρουσίας "αναδιπλούμενου καθίσματος". Το μοντέλο περιλαμβάνει δύο διαμερίσματα για την αποθήκευση ρούχων και κρεβατιών. Το μεγάλο μέγεθος των διαμερισμάτων αντικαθιστά μια μικρή ντουλάπα.
 • Η Monica είναι ένα αρθρωτό σχέδιο που χαρακτηρίζεται από μια χαριτωμένη και ελαφριά μορφή. Επιπλέον άνεση δημιουργείται από μαλακές πλευρικές πλάτες που παρουσιάζονται με τη μορφή μαξιλαριών. Η μονάδα καναπέ είναι εξοπλισμένη με ένα ευρύχωρο συρτάρι για την αποθήκευση σεντονιών. Οι κατασκευαστές προσφέρουν επιλογές πολυτελείας σε ελαφριά και σκούρα χρώματα. Για δέρμα ταπετσαρίας ή εφαρμοσμένο δερματίνη. Συνήθως ο καναπές παρουσιάζεται χωρίς κρεβάτι.

Αν μιλάμε για κατασκευαστές γωνιακών καναπέδων, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις μάρκες της Λευκορωσίας. Τα εργοστάσια της Λευκορωσίας προσφέρουν μοντέλα εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία χαρακτηρίζονται από ελκυστική εμφάνιση και είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Για παράδειγμα, ο καναπές μοντέλο "Premier" σχεδιάστηκε από τους σχεδιαστές του εργοστασίου "Borovichi".

Ο διάσημος κατασκευαστής της Λευκορωσίας Laguna προσφέρει μια ευρεία γκάμα καναπέδων. Στην κατασκευή τους εφαρμόζονται διαφορετικοί τύποι μετασχηματισμού (γαλλικά, βελγικά και αμερικανικά). Κάθε επιλογή είναι άνετη στη χρήση και ανθεκτική. Για να επεκτείνετε τον καναπέ, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα μαξιλάρια και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το μηχανισμό αναδίπλωσης.

Αναθεώρηση του Modular καναπέ Montreal, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Συμβουλές για την επιλογή

Ο διαμορφωμένος γωνιακός καναπές είναι ιδανικός για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων σε διαφορετικές κατευθύνσεις στυλ. Αλλά αξίζει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα μοντέλο έτσι ώστε να συνδυάζεται αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου.

Τα κυριότερα κριτήρια για την επιλογή ενός τύπου γωνιακού καναπέ:

 • η περιοχή του δωματίου και το μέγεθος των μονάδων - μεγάλα τμήματα μούφια την παρουσία των διακοσμητικών στοιχείων?
 • θέση - θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη γωνία στην οποία θα βρεθεί ο καναπές και να λάβετε υπόψη ποια πλευρά θα είναι επιμήκης.
 • την ποιότητα και τα υλικά του προϊόντος - δεν πρέπει να πάρετε φτηνά αναλόγια αρθρωτών καναπέδων, επειδή χάνουν πολύ γρήγορα την αρχική τους εμφάνιση, καθώς και μετασχηματιστικά στοιχεία μπορεί να αποτύχουν.
 • με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, αξίζει να αγοράσετε τις κύριες ενότητες και, με την πάροδο του χρόνου, να τις συμπληρώσετε με επιπλέον.
 • Στυλ σκοπό - τα μοντέλα των επικαλυμμένων επίπλων θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου.

Μην ξεχνάτε ότι ένας σκελετός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ύπνο λόγω της παρουσίας ενός μηχανισμού μετασχηματισμού. Το ξεδίπλωμα πρέπει να είναι εύκολο και γρήγορο. Για να σπρώξετε το τμήμα του καναπέ, που αποτελείται από δύο στοιχεία, αρκεί να τραβήξετε τον βρόχο.

Αξίζει να δίνετε προσοχή στην εσωτερική γέμιση των επικαλυμμένων επίπλων. Πολλά προϊόντα περιλαμβάνουν τα ελατήρια ή τα ανοιγόμενα μπλοκ. Στον ρόλο του πληρωτικού χρησιμοποιείται αφρός, συνθετικό οινοποιείο ή συνθετικό χνούδι. Κάθε υλικό έχει πλεονεκτήματα, αλλά το κύριο πράγμα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλήρωσης.

Κατά την επιλογή ενός καναπέ πρέπει να ληφθεί υπόψη σε ποια αίθουσα θα βρίσκεται. Για παράδειγμα, για ένα σαλόνι μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο φωτεινού χρώματος που φαίνεται πιο κομψό. Μια απαλή γωνία για το δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο ενός παιδιού θα πρέπει εύκολα να μετατραπεί σε ύπνο. Για την κουζίνα αξίζει να αγοράσετε πρακτικές και ευρύχωρες μονάδες.

Αν επιλέξετε το σωστό καναπέ γωνιακό,θα σας ευχαριστήσει με την εργονομία και τη λειτουργικότητά του.

Σχόλια
Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο