Elite καναπέδες

Οι ακριβές και υψηλής ποιότητας επισκευές που πραγματοποιούνται από την υποσύνδεση των σχεδιαστών απαιτούν κατάλληλα έπιπλα. Ο πολυτελής καναπές μπορεί να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία ολόκληρου του εσωτερικού.

Χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ο καναπές θεωρείται ελίτ, αν είναι κατασκευασμένος από ποιοτικά υλικά, έχει μοναδικό σχεδιασμό, παράγεται από ένα διάσημο εμπορικό σήμα. Συχνά, τέτοια έπιπλα είναι πολύ ακριβά και με κόστος δεν μπορεί να είναι κατώτερα από τις νέες επισκευές.

Elite πληρώνει για το μειονέκτημα που συνδέεται με την τιμή, επειδή υποτίθεται ότι ο καναπές από την εξέχουσα κατασκευαστή - ποιότητα. Είναι ανθεκτικό, θα διαρκέσει περισσότερο από δώδεκα χρόνια χάρη σε ένα αξιόπιστο πλαίσιο, η ταπετσαρία δεν θα χάσει χρώμα, δεν θα διαγραφεί. Για τα μεγάλα χρήματα ο αγοραστής παίρνει ανθεκτικά έπιπλα, και μερικές φορές σχεδιάζεται σε ένα μεμονωμένο έργο.

Η επιλογή ακόμη και ενός καναπέ στην καμπίνα premium θα πρέπει να λαμβάνεται υπεύθυνα. Ένα ακριβό κομμάτι των επίπλων έχει ληφθεί προκειμένου να μην αλλάξει σε πέντε χρόνια, οπότε δεν πρέπει να απογοητευθεί. Αυτός ο καναπές μπορεί να είναι μια άξια αναπλήρωση, η οποία δεν είναι κρίμα να ξοδεύεις μεγάλα χρήματα.

Στους καταλόγους ελίτ επίπλων υπάρχουν πολλά μοντέλα που μπορούν να χτυπήσουν με ασυνήθιστο σχέδιο ή ένα ενδιαφέρον σχέδιο στην ταπετσαρία.

Είδη

Μια από τις ταξινομήσεις επηρεάζει τον αριθμό των εδρών. Υπάρχουν τόσο συμπαγείς διπλοί και τριπλοί καναπέδες, καθώς και μάλλον ογκώδεις κατασκευές για πέντε ή περισσότερα άτομα.

Μια άλλη ταξινόμηση αφορά τη δυνατότητα μετατροπής επίπλων. Έτσι, μπορούμε να διακρίνουμε δύο κατηγορίες: κλασικούς καναπέδες, καναπέδες και πτυσσόμενα μοντέλα. Το πρώτο είναι μια ενιαία δομή, τμήματα των οποίων δεν κινούνται χωριστά. Η δεύτερη κατηγορία είναι πιο εκτεταμένη και, με τη σειρά της, χωρίζεται σύμφωνα με τους μηχανισμούς μετασχηματισμού.

Συνολικά υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι:

  • Ξεδιπλώστε. Αυτές περιλαμβάνουν τον τύπο του "click-klyak", "το βιβλίο".Ο μηχανισμός σε αυτούς τους καναπέδες είναι αρκετά απλός - ένα μέρος πρέπει να ανυψωθεί στα χαρακτηριστικά κλικ, μετά τα οποία πρέπει να ισοπεδωθούν τμήματα του σχεδίου. Τα έπιπλα αυτά είναι συμπαγή όταν συναρμολογούνται, αλλά κατά την εγκατάσταση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την απαραίτητη απόσταση για να ξεδιπλώσετε από άλλα αντικείμενα και τον τοίχο.
  • Ανασυρόμενο. Μια τέτοια άποψη συνεπάγεται την περιστροφή του καθίσματος και τη χαμήλωση του ερεισινώτου στο κενό κάθισμα. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια πλατφόρμα ανύψωσης. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι μηχανισμοί "Eurobook", "δελφίνι", "παντογράφος", "puma", "Conrad". Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τους είναι το μεγάλο κρεβάτι που προκύπτει. Ωστόσο, κατά την τοποθέτηση του καναπέ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ένα αρκετά ευρύ τμήμα που μπορεί να αφαιρεθεί, και δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα να σταθεί.
  • Ξεδιπλώστε. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι καναπέδες - πτυσσόμενα κρεβάτια. Οι συνηθισμένοι χώροι καθισμάτων διπλώνουν σαν ένα κύλινδρο και στη θέση τους θα υπάρχει ένα πτυσσόμενο κρεβάτι με ένα στρώμα. Τα γαλλικά και αμερικανικά μοντέλα είναι τα πιο απλά. Πιο περίπλοκο και ακριβό - Ιταλικά.

Επίσης, οι καναπέδες μπορούν να χωριστούν σε διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με την ταπετσαρία - μαλακό ή σκληρό, και πρόσθετη λειτουργικότητα.Έτσι, μερικά μοντέλα περιλαμβάνουν συρτάρια και διαμερίσματα για εσώρουχα. Υπάρχουν μοντέλα με μαξιλάρια ή χωρίς, χωρίς μπράτσα εντελώς ευθεία μαζί τους.

Ταξινόμηση κατά σκοπό

Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες που θα επέβαλλαν αυτούς ή άλλους καναπέδες σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Η επιλογή του μοντέλου οφείλεται στη γεύση των ιδιοκτητών και στους στόχους που επιβάλλουν στον μελλοντικό καναπέ. Πρέπει να αποφασίσετε για την απαραίτητη λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά. Έτσι, ο ίδιος καναπές μπορεί να γίνει μέρος του νηπιαγωγείου, και της κουζίνας.

Για το σπίτι, θα πρέπει να επιλέξετε άνετο, μαλακό και να ταιριάζει στο σχεδιασμό των καναπέδων. Εκτελούν μια σημαντική λειτουργία - ηρεμία κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μερικές φορές νυχτερινό ύπνο, επομένως το κριτήριο της άνεσης είναι πολύ σημαντικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο σχεδιασμός και οι μηχανισμοί μπορεί να είναι διαφορετικοί, και η επιλογή τους εξαρτάται από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών διαμερισμάτων ή τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Καναπέδες για το δρόμο και τη βεράντα, συχνά απλές στο σχεδιασμό. Δεν αναδιπλώνονται και είναι μέρος για να καθίσουν. Ο σχεδιασμός τους είναι ως επί το πλείστον απλοποιημένος, σχεδιασμένος σε φυσικές αποχρώσεις για να ταιριάζει στο περιβάλλον. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα έπιπλα στο δρόμο υποβάλλονται σε πολλές δοκιμές - σταγόνες θερμοκρασίας και υγρασίας, έκθεση σε ηλιακό φως, κοντά σε έντομα, τα οποία δεν θα αντέξουν όλα τα υλικά.

Ο καναπές για το σαλόνι μπορεί να είναι πτυσσόμενο ή όχι. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά οι επισκέπτες μένουν όλη τη νύχτα και αν το μέγεθος του δωματίου τους επιτρέπει να φιλοξενήσουν τα έπιπλα σε αποσυναρμολογημένη μορφή.

Πρώτα απ 'όλα, τα μοντέλα μετασχηματισμού είναι κατάλληλα για καθημερινό ύπνο, επειδή αυξάνουν σημαντικά το μέγεθος του κρεβατιού. Ωστόσο, ορισμένοι διαστατικοί καναπέδες και συναρμολογημένοι θα ταιριάζουν απόλυτα για να κοιμούνται καθημερινά.

Οι καναπέδες κουζίνας πρέπει να είναι ανθεκτικές στην απορρόφηση οσμών και λιπών. Και τα δύο μοντέλα αναδίπλωσης και όχι επιτρέπονται. Συχνά στην κουζίνα επιλέγετε τις γωνιακές επιλογές για να εξοικονομήσετε χώρο.

Τα έπιπλα για το φυτώριο πρέπει να είναι άνετα, ασφαλή και εύκολο να καθαριστούν. Ευνοϊκές λύσεις είναι καναπέδες με ενσωματωμένα συρτάρια στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα ή παιχνίδια.

Υλικά

Οι καναπέδες Elite διαφέρουν από τους άλλους στο γεγονός ότι στην παραγωγή τους χρησιμοποιούνται κυρίως φυσικά υλικά και ταπετσαρίες. Τα πλαίσια κατασκευάζονται από συμπαγές ξύλο, επεξεργασμένα με ειδικό τρόπο για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους. Ως ταπετσαρία υπάρχουν διαφορετικά υφάσματα, η επιλογή τους εξαρτάται από τις προτιμήσεις και το σχεδιασμό του δωματίου.

Δερμάτινοι καναπέδες, χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κατάλληλο τόσο για το γραφείο όσο και για το σπίτι. Για ελίτ καναπέδες, το πιο συχνά χρησιμοποιείται φυσικό υλικό, αλλά είναι επίσης δυνατή και τεχνητή, υψηλής ποιότητας αντίστοιχη. Το υλικό επεξεργάζεται με διαφορετικές τεχνολογίες, παίρνοντας ματ, βερνικωμένο, τσαλακωμένο, ανάγλυφο, ηλικιωμένη υφή. Βασικά, το υλικό αυτό δεν ανέχεται τον ανταγωνισμό με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, επομένως δεν συνδυάζονται με κουβέρτες και καλύμματα. Ως ντεκόρ, είναι δυνατά μόνο μαξιλάρια.

Suede - επίσης δέρμα, αλλά αντιμετωπίζεται με έναν ειδικό τρόπο για να πάρει μια βελούδινη μαλακή επιφάνεια. Είναι πιο επιδέξιος και απαιτεί φροντίδα με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων.

Ειδικά πολυτελή εμφάνιση βελούδο και βελούδο. Αυτά είναι υλικά από ύφασμα στα οποία μπορούν να εφαρμοστούν εκτυπώσεις και σχέδια. Το μετάξι χρησιμοποιείται κυρίως μόνο για ελίτ καναπέδες. Έχει μια αξιοπρεπή τιμή, αλλά και υψηλές αισθητικές και πρακτικές ιδιότητες - είναι ένα ομαλό, άνετο, υποαλλεργικό υλικό σε οποιαδήποτε θερμοκρασία.

Η ταπετσαρία χρησιμοποιείται για μπαρόκ καναπέδες Empire style.. Η ιδιαιτερότητά της βρίσκεται σε ένα υφαντό μοτίβο, το οποίο αποτελείται από μοτίβα και πίνακες ζωγραφικής.

Η Jacquard στην παραγωγή καναπέδων χρησιμοποιείται παντού. Το ελίτ τμήμα έχει αγγίξει επίσης αυτό το υλικό, καθώς είναι ανθεκτικό στη φθορά και ανθεκτικό, υπόκειται σε διαφορετική επεξεργασία, εφαρμογή χρώματος, μοτίβα.

Διαστάσεις

Δεν υπάρχει ενιαίο αποδεκτό πρότυπο για τα μεγέθη · γενικά, εξαρτάται μόνο από το σχεδιασμό του καναπέ και την πρόθεση του κατασκευαστή. Η επιλογή πρέπει να εξαρτάται από τον σκοπό για τον οποίο αγοράζονται τα έπιπλα. Για να κοιμηθεί στον καναπέ, το μήκος των δικών του ή πτυσσόμενων εξαρτημάτων πρέπει να είναι από 150 έως 190 cm, ανάλογα με το ύψος του ατόμου. Για αρκετά άνετο πλάτος 140 εκ.

Τα γωνιακά μοντέλα είναι τα πιο ογκώδη και μεγάλα, αφού έχουν ένα πτυσσόμενο τμήμα - οθωμανικό. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να διασφαλίζεται ότι τα έπιπλα δεν αποκλείουν την πρόσβαση στο ντουλάπι ή την πόρτα. Το συνολικό μήκος του γωνιακού καναπέ μπορεί να είναι από 150 cm, για παράδειγμα, στον παιδικό σταθμό ή στην κουζίνα, έως 210 cm και, σπάνια, ακόμη περισσότερο.

Για τους ευθείους καναπέδες, η μέση τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 150 και 170 cm. Υπάρχουν επίσης προϊόντα μικρού μήκους - 120-130 cm, αλλά ταυτόχρονα διπλώνονται σε πλάτος - μέχρι 200 ​​cm. Σε αυτούς τους καναπέδες πρέπει να κοιμάστε κάθετα στην πλάτη. Υπάρχουν απλά, συμπαγή μοντέλα για ένα άτομο - καναπέδες και οθωμανούς.

Έντυπα

Οι παρακάτω μορφές είναι δυνατές με καναπέδες: ευθείες, γωνιώδεις, στρογγυλές και ημικυκλικές.

Οι ευθείες καναπέδες είναι οι πιο συνηθισμένοι, δεδομένου ότι είναι ευκολότερο να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ένα παρόμοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί τόσο κοντά στον τοίχο όσο και στη μέση του δωματίου, χωρίζοντάς το σε ζώνες.

Γωνιακοί καναπέδες ταιριάζουν απόλυτα στην κατάσταση ενός δωματίου μικρού μεγέθους, επειδή εξοικονομούν σημαντικό χώρο. Δεν είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσετε απευθείας στη γωνία.

Στρογγυλοί καναπέδες - δεν είναι η πιο δημοφιλής, αλλά κομψή επιλογή. Είναι αρκετά δύσκολο να χωρέσει στο ήδη τελειωμένο εσωτερικό, αλλά όταν το δημιουργεί από το μηδέν, τέτοια έπιπλα μπορούν να αποτελέσουν το κέντρο της σύνθεσης.

Οι ημικυκλικοί καναπέδες είναι αρκετά μεγάλοι έτσι ώστε το σχήμα που σχηματίζουν να είναι αισθητό. Τις περισσότερες φορές, αυτά είναι μοντέλα που προορίζονται μόνο για συνεδρίαση, δηλαδή, δεν καταλαβαίνουν.

Συμβουλές για την επιλογή

Κατασκευή επίπλων πολυτελείας που ασχολούνται με εργοστάσια σε πολλές χώρες. Ιδιαίτερα διάσημοι είναι καναπέδες από Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία. Στη Ρωσία και τις χώρες της ΚΑΚ υπάρχουν επίσης εταιρείες που ασχολούνται με ακριβά έπιπλα σχεδιαστών.

Κατά την επιλογή ενός καναπέ premium κατηγορία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του εσωτερικού.Έτσι, το δέρμα θα είναι κατάλληλο σε ένα μινιμαλιστικό μοντέρνο στυλ, αλλά για εκλεπτυσμένα κλασικά ή γαλλική πολυτέλεια είναι πιο κατάλληλο, για παράδειγμα, ταπισερί.

Οι καναπέδες υψηλής ποιότητας, για παράδειγμα η ιταλική, πρέπει να αναζητηθούν σε σαλόνια, μεγάλα κέντρα επίπλων, επίσημα και δοκιμασμένα καταστήματα ή στους καταλόγους των μαρκών ή των σχεδιαστών. Τα ψεύτικα δεν είναι τόσο κοινά όσο στη βιομηχανία της μόδας, αλλά πολλά ανεπίσημα καταστήματα έχουν για την παραγωγή υπόγειας και κάνουν αντίγραφα αντί για το πρωτότυπο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο