Γωνιακοί καναπέδες

Κατά την τοποθέτηση ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς άνετα επικαλυμμένα έπιπλα. Σκέφτεστε να αγοράσετε προϊόντα για ξεκούραση, πρώτα απ 'όλα, να δώσετε προσοχή στον καναπέ, γιατί όχι μόνο δημιουργεί μια γενική άποψη για την αίθουσα, αλλά είναι επίσης ένα σημείο συγκέντρωσης για όλα τα νοικοκυριά. Πρόσφατα, οι γωνιακοί αναδιπλούμενοι καναπέδες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η γωνιακή έκδοση του καναπέ έχει πολλά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το συνηθισμένο μοντέλο:

 • Η πρώτη διαφορά είναι ο σχεδιασμός του ίδιου του προϊόντος, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός γωνιακού στοιχείου. Μπορεί να είναι ευθεία και να ενώσει την κύρια δομή υπό γωνία 90 μοιρών, και μπορεί να είναι ομαλά στρογγυλεμένη.

Η τροποποίηση εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το μοντέλο.

Η παρουσία ενός τέτοιου σχεδίου επιτρέπει την τοποθέτησή του στη λεγόμενη τυφλή ζώνη, στη γωνία.Η άμεση επιλογή εγκατάστασης σε ένα τέτοιο μέρος δεν θα λειτουργήσει επειδή δεν υπάρχει στοιχείο γωνίας.

Επιπλέον, ο γωνιακός καναπές είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο.

Σε ένα μικρό σαλόνι, αυτή η επιλογή δεν απαιτεί σχεδόν κανένα επιπλέον έπιπλο.

Σε ορισμένα μοντέλα, καναπέδες, οθωμανοί ή κόγχες είναι ενσωματωμένοι στα πλευρικά τοιχώματα.

 • Γωνιακός καναπές με μηχανισμό αναδίπλωσης φαίνεται εξαιρετικά στα στούντιο των διαμερισμάτων. Εκτός από τις άμεσες λειτουργίες του, σας επιτρέπει να οριοθετήσετε το χώρο.

Είναι με τη βοήθεια αυτού ότι είναι δυνατό να διαχωριστεί η τραπεζαρία από την περιοχή αναψυχής.

 • Μην ξεχάσετε άλλο χαρακτηριστικό του γωνιακού καναπέ. Μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στη γωνία, αλλά και στη μέση του δωματίου. Επομένως, η άμεση επιλογή εγκατάστασης δεν θα λειτουργήσει - απλώς δεν θα είναι τόσο αρμονική όσο ένας γωνιακός καναπές.
 • Η παρουσία ενός μηχανισμού μετασχηματισμού καθιστά αυτόν τον καναπέ κατάλληλο για χρήση ως άνετο κρεβάτι. Η παρουσία του μηχανισμού μετασχηματισμού στους γωνιακούς καναπέδες επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να μην ξοδεύουν χρήματα για την αγορά ενός κρεβατιού και να αποθηκεύουν τα χρήματα που εξοικονομούνται για άλλες ανάγκες.
 • Γωνιακός καναπές, σε σύγκριση με την άμεση επιλογή, λόγω του σχεδιασμού του έχει μεγάλη χωρητικότητα. Και η τοποθεσία των συνομιλητών έχει μια πιο φιλική επικοινωνία.

Είδη

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μοντέλων γωνιακών καναπέδων. Όλα διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα, την παρουσία ή την απουσία υποβραχιόνων, τον τύπο του ενσωματωμένου μηχανισμού μετασχηματισμού, την παρουσία ή την απουσία διαφόρων πρόσθετων στοιχείων.

Με μέγεθος

Αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος του προϊόντος, τότε συμβατικά γωνιακοί καναπέδες μπορούν να χωριστούν σε μεγάλα και μικρά:

 • Μεγάλη γωνιακή επιλογή Μεγάλη για εγκατάσταση σε μεγάλους χώρους. HΓια παράδειγμα σε διαμέρισμα στούντιο. Με αυτό δεν μπορείτε μόνο να πετύχετε με επιτυχία το χώρο, αλλά και να φιλοξενήσετε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Αυτή η επιλογή είναι πολύ κατάλληλη για μια μεγάλη και φιλική οικογένεια που αγαπά να λάβει πολλούς επισκέπτες στο σπίτι τους.

 • Για ένα σαλόνι με μέτριες παραμέτρους, ένας μικρός καναπές γωνίας είναι κατάλληλος. Ακόμη και αυτές οι συμπαγείς διαστάσεις του καναπέ θα κάνουν το δωμάτιο πολύ πιο άνετο, και ο σχεδιασμός του δωματίου είναι πρωτότυπο και ακριβό.

Με τη μορφή

Οι γωνιακοί καναπέδες διαφέρουν όχι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε μορφή:

 • Πρόσφατα, εκτός από τα συνηθισμένα σχήματα σε σχήμα L, έχουν εμφανιστεί ημικυκλικές παραλλαγές. Η ομαλότητα των γωνιών απομακρύνει το πρόβλημα των τυχαίων μώλωπων και τραυματισμών. Προϊόντα αυτού του εντύπου μπορούν να εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις μη τυποποιημένων εντύπων.
 • Περισσότεροι οικιακοί καναπέδες με την τοποθέτηση ενός γωνιακού στοιχείου στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά μπορούν να εγκατασταθούν σε όλους τους χώρους. Επιπλέον, αυτή η φόρμα προβλέπει τη χρήση του καναπέ όχι μόνο για συγκεντρώσεις, αλλά και για ύπνο.

Μέσω εκπαιδευτικού κρεβατιού

Σύμφωνα με τη μέθοδο σχηματισμού ενός κρεβατιού, οι γωνιακοί καναπέδες διαιρούνται σε κυλιόμενο, συρόμενο και αναδιπλωμένο προς τα εμπρός:

 • Ο καναπές αναδίπλωσης εξοικονομεί σημαντικά χώρο στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται. Με σταθερό ερεισίνωτο, ο μελλοντικός χώρος ύπνου σχηματίζεται μετά το τέντωμα της θέσης καθίσματος.

Ο τόπος κινείται προς τα εμπρός, χάρη στους τροχούς που είναι προσαρτημένοι στο κάτω μέρος.

 • Στους ολισθαίνοντες καναπέδες, ένας χώρος ύπνου σχηματίζεται από το ξεδίπλωμα. Κατά κανόνα, όλα τα μέρη του καναπέ εμπλέκονται στο σχηματισμό της επιφάνειας ύπνου. Οι τροχοί των εξαρτημάτων λείπουν, το ξεδίπλωμα γίνεται χάρη στον ενσωματωμένο μηχανισμό μετασχηματισμού.

Οι πτυσσόμενοι γωνιακοί καναπέδες χαρακτηρίζονται από την παρουσία του σχεδίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα.

Πρόσθετα στοιχεία

Εκτός από τις κύριες ποικιλίες, υπάρχουν γωνιακοί καναπέδες με διάφορα πρόσθετα στοιχεία:

 • Κουτιά για λινό. Παρουσιάζονται σχεδόν σε όλα τα μοντέλα και βρίσκονται στη γωνιακή μονάδα, όπου υπάρχει μια επιπλέον επιφάνεια ύπνου.
 • Εκτός από το κουτί για κρεβάτι, υπάρχουν και άλλες προσθήκες όπως: κινητά υποβραχιόνια και προσκέφαλα, ενσωματωμένα ράφια στα πλευρικά και γωνιακά στοιχεία, ρυθμιζόμενο στήριγμα πλάτης και πολλά άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Αρθρωτά συστήματα

Υπάρχουν διαμορφωμένοι γωνιακοί καναπέδες που διαφέρουν από άλλα μοντέλα στον ασυνήθιστο σχεδιασμό τους. Τα αρθρωτά συστήματα που εγκαθίστανται κυρίως σε σαλόνια αποτελούνται από ξεχωριστά ορθοστάτες, χάρη στα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε σύνθεση και με οποιαδήποτε διάταξη γωνιών.

Για το σχηματισμό μιας προβλήτας χρησιμοποιούνται μηχανισμοί όπως ένα roll-out, ένα γαλλικό πτυσσόμενο κρεβάτι και ένα αμερικάνικο πτυσσόμενο κρεβάτι.

Μηχανισμοί αναδίπλωσης

Στους γωνιακούς καναπέδες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να καθίσουν και να συγκεντρώσουν τους επισκέπτες, αλλά και για νυχτερινή ανάπαυση, υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί μετασχηματισμού.

Γαλλική κούνια

Οι μοντέρνοι μοντέρνοι γωνιακοί καναπέδες είναι εξοπλισμένοι με ένα γαλλικό πτυσσόμενο κρεβάτι, το οποίο βρίσκεται συναρμοσμένο κάτω από το κάθισμα. Ο μηχανισμός, η βάση του οποίου αποτελείται από ένα μεταλλικό σκελετό, είτε είναι εφοδιασμένο με ένα ελατηριωτό πλέγμα από μέταλλο, είτε συνδέεται με θωράκιση, σε συνδυασμό με μια ισχυρή τέντα.

Το ίδιο το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό μεταλλικό σωλήνα με ειδική επίστρωση. Για τη διατήρηση της ακαμψίας και του σχήματος, η βάση της γαλλικής πτυσσόμενης κλίνης είναι ενισχυμένη με δύο εγκάρσια στοιχεία. Το μοντέλο με πλέγμα διατίθεται σε διάφορα μεγέθη κυψελών.

Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος των κυττάρων, τόσο υψηλότερο είναι το ορθοπεδικό αποτέλεσμα.

Το στρώμα που αποτελεί τμήμα του γαλλικού πτυσσόμενου στρώματος είναι από αφρό πολυουρεθάνης ύψους 6 έως 10 cm. Για μοντέλα, όπου η βάση είναι ένα πλέγμα άνοιξης, κάντε πιο πυκνά στρώματα, σε σύγκριση με τα μοντέλα με τη βάση του lat.

Το σχέδιο έχει τρεις προσθήκες. Το τμήμα κεφαλής στηρίζεται σε ειδική γωνία στερέωσης, η μέση και το πόδι τοποθετούνται σε μεταλλικά πόδια. Για να το αναπτύξετε, πρέπει να αφαιρέσετε τα μαξιλάρια και άλλα πρόσθετα στοιχεία από το κάθισμα, τραβώντας απαλά το μηχανισμό προς τα πάνω και προς το μέρος σας, ξεδιπλώστε όλα τα μέρη του πλαισίου, ρυθμίζοντας το σχέδιο στα πόδια.

Αυτός ο μηχανισμός μετασχηματισμού έχει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Η διάταξη του δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν καταστρέφει το δάπεδο.
 • Το ίδιο το σχέδιο είναι κρυμμένο στα βάθη του μοντέλου, δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για τη διάταξη.

Μια πιο λεπτομερής διαδικασία για τη χρήση αυτού του μηχανισμού μπορεί να προβληθεί στο παρακάτω βίντεο.

Μοντέλα αναδίπλωσης

Γωνιακές επιλογές με μηχανισμό vykatny όχι λιγότερο δημοφιλής. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για μηχανισμό που μπορεί να αφαιρεθεί. Η σκάλα κυλάει προς τα εμπρός μαζί με το πληρωτικό υλικό, ή το τροχόσπιτο κυλά έξω πάνω στο οποίο το στρώμα τοποθετείται πάνω.

Αυτός ο κοινός τύπος μετασχηματισμού είναι πολύ αξιόπιστος και έχει σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση.

Προκειμένου να επεκταθεί ο καναπές, απλά πρέπει να τραβήξετε το μπροστινό τμήμα πάνω από τον εαυτό του από το συνημμένο βρόχο και το μπροστινό μισό, στερεωμένο με τα άλλα δύο, θα κυλήσει προς τα εμπρός, σχηματίζοντας μια επίπεδη επιφάνεια, που χρησιμοποιείται αργότερα για ύπνο.

Συμβουλές για την επιλογή

Όταν αγοράζετε ένα πτυσσόμενο γωνιακό καναπέ, πρέπει να δώσετε προσοχή στο πλαίσιο και το ύφασμα ταπετσαρίας:

 1. Το πλαίσιο κατασκευάζεται από δέντρο, μέταλλο και μοριοσανίδα. Όλοι διαφέρουν ως προς την τιμή, τη δύναμη και την ανθεκτικότητα.
 2. Το κόστος ενός ξύλινου πλαισίου εξαρτάται από τον τύπο του ξύλου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή. Τα πλαίσια από οξιά, δρυς και τέφρα έχουν ιδιαίτερη αντοχή. Ωστόσο, τα προϊόντα από αυτές τις φυλές διακρίνονται από τις υψηλές τιμές. Κάτω πλαίσια κόστους κατασκευάζονται από κωνοφόρα. Εκτός από αυτά, η σημύδα χρησιμοποιείται στην παραγωγή, η οποία διακρίνεται από αντοχή και χαμηλή τιμή.
 3. Μια εναλλακτική λύση για ένα ξύλινο πλαίσιο είναι μια μεταλλική κατασκευή. Το μεταλλικό πλαίσιο μπορεί να αντέξει βαριά φορτία και δεν παραμορφώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 4. Το πλαίσιο μοριοσανίδων είναι ασταθές και βραχύβιο. Το μόνο πλεονέκτημα αυτού του σχεδίου - φθηνό. Ως εκ τούτου, κατά την αγορά ενός γωνιακού καναπέ, θα πρέπει να προτιμήσετε ένα μοντέλο που έχει ένα πλαίσιο είτε από ξύλο ή από μέταλλο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πληρωτικό αφρός πολυουρεθάνης, λατέξ ή μπλοκ ελατηρίου:

 • Αν προτιμάτε PPUτότε πρέπει να δώσετε προσοχή στο πάχος αυτού του υλικού και την πυκνότητα. Όσο υψηλότερη είναι η απόδοση, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο καναπές χωρίς να χάσει τη λειτουργικότητά του.
 • Εάν η επιλογή σας έπεσε σε μοντέλο με μπλοκ ελατηρίου, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας καναπές με μια ανεξάρτητη μονάδα ελατηρίου.Τα ελατήρια σε ένα τέτοιο μπλοκ συμπιέζονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, εξαιτίας των οποίων οι παραμορφώσεις είναι λιγότερο ευαίσθητες και τα περιγράμματα του σώματος ακολουθούν καλύτερα.

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας, πρέπει να εξετάσετε πού θα παραμείνει ο καναπές και με ποια ιδιότητα θα χρησιμοποιείται συχνότερα:

 • Εάν η εγκατάσταση προγραμματίζεται σε διαμέρισμα στούντιοόπου η κουζίνα δεν χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο από μια πόρτα, τότε το ύφασμα πρέπει να επιλεγεί ώστε να μην απορροφά τις οσμές.

Επιπλέον, είναι προτιμότερο η επικάλυψη να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικό εμποτισμό, όπως το Teflon, το οποίο δίνει τις ιδιότητες απορρόφησης του νερού από το ύφασμα.

 • Εάν ο γωνιακός καναπές πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μόνιμο κρεβάτιτότε το ύφασμα πρέπει να είναι μαλακό, αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικό στην τριβή.

Ο τύπος του μηχανισμού μετασχηματισμού είναι επίσης σημαντικός όταν αγοράζετε έναν γωνιακό καναπέ:

 • Εάν το προϊόν δεν σχεδιάζεται να τοποθετηθεί καθημερινά, τότε θα γίνει μια επιλογή με ένα γαλλικό πτυσσόμενο κρεβάτι.
 • Για καθημερινή χρήση κατάλληλος μηχανισμός vykatny. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό και η επιφάνεια που σχηματίζεται κατά το ξεδίπλωμα είναι επίπεδη.

Μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για έναν γωνιακό αναδιπλούμενο καναπέ, εάν ορίσετε σωστά όλες τις προτεραιότητες και λάβετε υπόψη όλες τις λεπτομέρειες.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο