Πώς να επιλέξετε ένα γωνιακό γραφείο υπολογιστή με ράφι;

Οι υπολογιστές αποτελούν από καιρό μέρος της ζωής μας. Τώρα κάθε δεύτερο κάτοικος του πλανήτη ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην εταιρεία του. Δουλεύουμε στον υπολογιστή, μελετάμε, επικοινωνούμε, παίζουμε, παρακολουθούμε ταινίες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εξοπλίσετε ένα άνετο χώρο εργασίας, ώστε να βρίσκονται όλες οι απαραίτητες συσκευές και έγγραφα. Η βέλτιστη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αγοράσετε ένα γραφείο υπολογιστή με ράφι.

Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να γίνει και με τα χέρια του και να παραγγελθεί σε οποιοδήποτε εργαστήριο επίπλων.

Και όμως συχνά πηγαίνουμε για ψώνια στο κατάστημα. Φυσικά, τα γωνιακά μοντέλα είναι προτιμότερα. Είναι συχνά επαινεθεί για την ευκολία και την ευρυχωρία. Αφού εγκαταστήσετε ένα rack, θα έχετε επιπλέον χώρο για την αποθήκευση των απαραίτητων εγγράφων, βιβλίων και εξοπλισμού.

Πού να βάλω;

Προτού επιλέξετε το μοντέλο του πίνακα, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο όπου το βάλετε.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημεία που μπορεί να επηρεάσουν τη θέση της δομής:

 • Ο πίνακας πρέπει να είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία έξοδος κοντά.
 • Δεν χρειάζεται να έχετε εξοπλισμό κοντά στις μπαταρίες και τα θερμαντικά σώματα. Απλά καταστρέφετε τον υπολογιστή σας.
 • Είναι απαραίτητο να ορίσετε σωστά τον πίνακα για τα παράθυρα. Η καλύτερη θέση πίσω από τον υπολογιστή είναι πλάγια στο παράθυρο.
 • Η σχεδίαση επίπλων δεν πρέπει να εμποδίζει τα ανοίγματα εισόδου και να εμποδίζει το άτομο να κινείται ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο ή το γραφείο. Συνιστάται να τοποθετήσετε ένα γραφείο υπολογιστή με ράφι υπό γωνία σε έναν ελεύθερο τοίχο.

Κατά την επιλογή ενός χώρου, είναι απαραίτητο να δοθεί η ευκαιρία και στους δύο να καθίσουν ελεύθερα πίσω από το χώρο εργασίας και να το αφήσουν. Μην ξεχάσετε τον τόπο για μια καρέκλα ή μια καρέκλα. Για αυτόν, συνήθως αφήνουν τουλάχιστον ένα μέτρο.

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδιασμού:

 • Σε αντίθεση με το κλασικό μοντέλο, η επιφάνεια εργασίας του τραπεζιού είναι πολλές φορές μεγαλύτερη. Ο υπολογιστής βρίσκεται στον προορισμό του, οπότε το υπόλοιπο της επιφάνειας εργασίας παραμένει στη διάθεσή σας.Τίποτα δεν θα σας εμποδίσει να κάνετε άλλα χρήσιμα πράγματα για τη δουλειά.
 • Όλα τα ράφια βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μπορείτε να φέρετε οποιοδήποτε απαραίτητο σημειωματάριο ή βιβλίο χωρίς να σηκωθείτε από το σημείο.
 • Λόγω του γεγονότος ότι ο σχεδιασμός είναι μια εσοχή, μπορείτε να τοποθετήσετε την οθόνη έτσι ώστε να παρέχει την απαραίτητη απόσταση, ασφαλής για τα μάτια του χρήστη.
 • Τα απαραίτητα έγγραφα και συσκευές βρίσκονται κοντά, δεν χρειάζεται να σηκωθούμε ξανά από το χώρο εργασίας.
 • Ο πίνακας σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου δωματίου, καταλαμβάνοντας μέτριο χώρο στη γωνία.

Το κύριο πλεονέκτημα της απόκτησης του γωνιακού τραπεζιού με ράφι είναι το σύνολο διαμερισμάτων, ράφια και ερμάρια διαφορετικού μεγέθους. Μπορείτε να βάλετε ένα σαρωτή πάνω τους, να τοποθετήσετε φακέλους με χαρτιά, βιβλία, περιοδικά και άλλα αντικείμενα.

Μειονεκτήματα

Οι γωνιακοί πίνακες υπολογιστών έχουν τα μειονεκτήματά τους:

 • Το μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε μια γωνία. Όταν τοποθετηθεί αλλού, θα φαίνεται άσχημο και θα πάρει επιπλέον χώρο στο δωμάτιο?
 • Ο πίνακας δεν μετασχηματίζεται, ο πίνακας δεν είναι ρυθμιζόμενος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η προσαρμογή του στην ανάπτυξη του παιδιού.
 • Σε αυτό το τραπέζι είναι απίθανο να πάρετε μεσημεριανό γεύμα, διότι μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση της διακοσμητικής επικάλυψης.
 • Ο χρήστης σχεδόν πάντα κάθεται με την πλάτη του σε άλλους.
 • Το κόστος αυτού του σχεδιασμού είναι πολύ υψηλότερο από την τιμή του κλασσικού μοντέλου.
 • Τα έπιπλα χρειάζονται ένα αξιοπρεπή χώρο.
 • Το τραπέζι είναι ακατάλληλο για την αναδιάταξη από τόπο σε τόπο σε περίπτωση επισκευής.

Κανόνες επιλογής

Εάν πλησιάζετε την επιλογή του σχεδιασμού δεν είναι σοβαρή, τότε στο μέλλον ο χώρος εργασίας σας μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να τηρήσετε τα τυποποιημένα μεγέθη για τα οποία αξίζει να επιλέξετε ένα γραφείο υπολογιστών:

 • Το πλάτος του πίνακα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε η απόσταση μεταξύ του προσώπου και της οθόνης του υπολογιστή να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο.
 • Για άνετη χρήση του τραπέζι, δεν πρέπει να είναι πολύ βαθιά.
 • Το ύψος του πάγκου εξαρτάται από την ανάπτυξη του ιδιοκτήτη των επίπλων. Για τους ενήλικες πρέπει να είναι μεταξύ 75 cm και άνω. Για τους μαθητές και τους εφήβους αγοράζουν συχνά ένα τραπέζι ύψους 60 εκατοστών, αλλά σπάνια προσαρμόζονται σε υπολογιστές που είναι κατάλληλοι μόνο για γραφή.
 • Το βάθος του tabletop μπορεί να κυμαίνεται από 45 έως 75 εκ. Η πιο κατάλληλη επιφάνεια θεωρείται ότι έχει βάθος 60 εκ. Σας επιτρέπει να μετακινήσετε την οθόνη σε ασφαλή απόσταση.
 • Το πλάτος των πλευρών του γραφείου γωνιακών υπολογιστών με ράφι μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους, εξαρτάται από τις δυνατότητες του δωματίου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ράφι, δηλαδή στο ύψος του. Κάποιος αρέσει όταν είναι μέγιστο, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά ράφια διαφόρων μεγεθών και να τα αποθηκεύσετε πολλά πράγματα πάνω τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ βολικό, δεδομένου ότι για όλους είναι ένα πρόβλημα να πάρετε κάτι από τα ανώτερα ράφια κάθε φορά. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ράφια κάνουν ένα κανονικό ύψος, υπολογιζόμενο με βάση το μέσο ύψος ενός ατόμου.

Αν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις και συμβουλές, ο γωνιακός πίνακας ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε γραφείο ή διαμέρισμα. Και το πιο σημαντικό, θα έχετε ένα άνετο και άνετο χώρο εργασίας.

Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε άλλα μοντέλα γωνιακών τραπεζιών υπολογιστών.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο