Πίνακες-μετασχηματιστές κονσόλας: χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα

Ο πίνακας της κονσόλας είναι ένα βολικό και πρακτικό κομμάτι έπιπλα που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο τραπέζι στην κατάλληλη στιγμή. Για πρώτη φορά ένα τέτοιο έπιπλο σαν κονσόλα, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Louis XIV στη Γαλλία. Επομένως, για πολλούς, κονσόλες συνδέονται με κοσμικά σαλόνια και εκλεπτυσμένες διακοσμήσεις των ανακαινιστικών παλατιών. Αλλά τα μοντέρνα τραπέζια κονσόλας έχουν κομψό σχεδιασμό και βελτιωμένο σχεδιασμό. Και σχετίζονται περισσότερο με το βασικό στοιχείο του σχεδιασμού παρά με το μουσείο.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Συχνά, οι ιδιοκτήτες των μικρών διαμερισμάτων πρέπει να αντιμετωπίσουν την οικονομία του ελεύθερου χώρου. Και η μικρή κατοικία απαιτεί μια ισορροπημένη προσέγγιση κατά την επιλογή επίπλων.Και σε τέτοιες περιπτώσεις, το πτυσσόμενο τραπέζι είναι χρήσιμο. Ένα πιο λειτουργικό και συμπαγές έπιπλο από την κονσόλα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς.

Σήμερα, οι σχεδιαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα απλών και πρακτικών μοντέλων κονσόλας. Η κονσόλα μετασχηματισμού είναι ένας στενός πίνακας που μπορεί να αλλάξει το μέγεθός της την κατάλληλη στιγμή. Η επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα. Συνήθως, η κονσόλα βρίσκεται κοντά σε ένα κενό τοίχο ή κοντά σε έπιπλα.

Τα πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων τραπεζιών:

 • όμορφη και κομψή εμφάνιση.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • καθολικότητα ·
 • λειτουργικότητα και πρακτικότητα ·
 • βελτιστοποιεί τη χρήση κάθε τετραγωνικού μέτρου.
 • ευκολία χρήσης.
 • δομική αξιοπιστία ·
 • σωστή χρήση του χώρου σε ένα μικρό διαμέρισμα.
 • μια ποικιλία μορφών και στυλ σας επιτρέπει να εισέλθετε στον πίνακα κονσόλας σε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ.
 • δυνατότητα χρήσης για διάφορους σκοπούς.

Η κονσόλα δεν είναι αρκετά εξοικειωμένη με τα έπιπλα μας. Όταν συναρμολογηθεί, το μοντέλο αυτό είναι ένα μικρό ντουλάπι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για την επιφάνεια εργασίας, ένα μικροσκοπικό τραπέζι στο υπνοδωμάτιο ως προβλήτα στο διάδρομο ή μπορεί να γίνει στάση για μια όμορφη λάμπα. Και η ανασυρόμενη κονσόλα αντικαθιστά τέλεια το βιβλίο που είναι γνωστό σε πολλές οικογένειες.

Η κονσόλα σε συναρμολογημένη μορφή έχει τις ίδιες συμπαγείς διαστάσεις και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, αλλά ταυτόχρονα είναι βολικό να καθίσει πίσω και να βρεθούν τα πόδια, σε αντίθεση με το τραπέζι.

Σε ένα μικρό διαμέρισμα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ελαφρά και ήρεμα χρώματα στο εσωτερικό. Αλλά οι μικροσκοπικές διαστάσεις του πίνακα μετασχηματισμού σας επιτρέπουν να επιλέξετε έντονα και κορεσμένα χρώματα και να χρησιμοποιήσετε την κονσόλα ως έντονη χρωματική αντίθεση. Λευκό ή μαύρο γυαλιστερό τραπέζι δεν φαίνεται λιγότερο επικερδές και πρωτότυπο σε ένα καλά σχεδιασμένο εσωτερικό.

Σε στενό τραπέζι κονσόλας, μπορείτε να αποθηκεύσετε όμορφες οικογενειακές φωτογραφίες, λουλούδια, επιτραπέζιο φωτιστικό, κεριά, ασυνήθιστα διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμα και φορητό υπολογιστή και στερεοφωνικό εξοπλισμό κοντά στην περιοχή της τηλεόρασης καθώς και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Το ύψος των ποδιών επιλέγεται με βάση τον σκοπό της κονσόλας.

Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε ένα τραπέζι μετασχηματισμού για οικογενειακά δείπνα, τότε το πρότυπο μοντέλο είναι 60 εκατοστά υψηλό. Και αν ψάχνετε για μια κονσόλα για διακοσμητικούς σκοπούς, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο μοντέλο - περίπου 100 εκ. Όταν συναρμολογηθεί, οι διαστάσεις της επιφάνειας του τραπεζιού είναι περίπου 60 εκατοστά πλάτος και 90 εκατοστά μήκος, ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο - αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει την κονσόλα απαραίτητη .Και ταυτόχρονα η μετατροπή των επίπλων έχει ένα μεγάλο περιθώριο ασφαλείας.

Ο πίνακας πτυσσόμενης κονσόλας αποτελείται από πολλά στοιχεία και έναν ειδικό μηχανισμό ολίσθησης. Η υποστήριξη είναι δύο ή τέσσερα πόδια, τα οποία χωρίζονται και μπορούν να αυξηθούν σε 10 κομμάτια.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο Goliath (κατασκευασμένο στην Ιταλία) μετατρέπεται σε ένα μεγάλο λευκό τραπεζάκι.

Τα πόδια της τραπεζαρίας απομακρύνονται μεταξύ τους και βρίσκονται στο πλάι του τραπεζιού. Περιλαμβάνονται επιπλέον ένθετα για την επιφάνεια του τραπεζιού, ο αριθμός των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 8 κομμάτια. Στο κεντρικό τμήμα εισάγονται πρόσθετες πλάκες εργασίας, ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος του τραπεζιού αν είναι απαραίτητο. Κάθε ένθετο αυξάνει την επιφάνεια του τραπεζιού κατά 45-50 cm και εκτείνεται σε τρία μέτρα.

Έτσι, μια μικρή κονσόλα με ένα μικρό μέγεθος με ελάχιστη προσπάθεια μετατρέπεται σε ένα μεγάλο τραπέζι για 14 άτομα.

Υλικά

Τα σύγχρονα συρόμενα τραπέζια είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά.

Τα πιο ακριβά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από φυσικό μασίφ ξύλο και πέτρα - τέτοιες κονσόλες πολυτελείας φαίνονται απίστευτα όμορφα και ευγενή.Τα μοντέλα πεύκου, σημύδας, τέφρας, ελάτης, οξιάς, βελανιδιάς και άλλων ειδών δένδρων έχουν την πιο αξιόπιστη και ανθεκτική κατασκευή.

Μια τέτοια κονσόλα θα διαρκέσει περισσότερο από μία δεκαετία. Αλλά ταυτόχρονα, αυτά τα μοντέλα είναι πολύ ακριβά.

Η πιο προσιτή κονσόλα τσιπς ξύλου. Τέτοια μοντέλα έχουν χαμηλό βάρος και ελκυστική εμφάνιση, μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικά χρώματα και να συμπληρώσουν κάθε στυλ. Αλλά, προτιμώντας τα έπιπλα από μοριοσανίδες ή MDF, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, δεν αντέχει τα βαριά φορτία και φοβάται την υγρασία. Και είναι καλύτερο εάν το πάχος του πάγκου είναι τουλάχιστον 2,5 cm.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τραπέζια μετασχηματισμού, συνδυάζοντας διάφορα υλικά, για παράδειγμα, μέταλλο + ξύλο, MDF / μοριοσανίδες + μέταλλο, μασίφ ξύλο + μοριοσανίδες, μέταλλο + γυαλί. Ως διακόσμηση, τα πόδια και το τραπέζι της κονσόλας μπορούν να διακοσμηθούν με λαξευμένα ένθετα, μεταλλικά στοιχεία, λεπτομέρειες δαντέλας ή ψηφιδωτά. Σε αυτή την περίπτωση, η κονσόλα δεν γίνεται απλώς ένα συνηθισμένο έπιπλο, αλλά ένα πραγματικό έργο τέχνης ή ένα τολμηρό αντικείμενο τέχνης.

Λόγω της ποικιλίας των υλικών και των τελευταίων διαδικασιών παραγωγής, οι σχεδιαστές επίπλων ήταν σε θέση να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν κονσόλες μοναδικές στο σχεδιασμό.Για παράδειγμα, το εκλεπτυσμένο και εξελιγμένο μοντέλο Garda Decor (κατασκευαστής Κίνα) έχει λάβει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών.

Ποικιλίες πινάκων-μετασχηματιστών κονσόλας

Η κονσόλα, που μετατρέπεται σε τραπέζι, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων. Και λόγω της ευελιξίας του, η κονσόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού.

 • Στο διάδρομο - η κονσόλα καταλαμβάνει τον ελάχιστο χώρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό ή λειτουργικό στοιχείο. Ορισμένα μοντέλα έχουν επιπλέον θύρες κρυμμένες κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού για μικρά εξαρτήματα, τα οποία επιπλέον επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του μετασχηματισμένου πίνακα. Ο μεγάλος καθρέφτης δίπλα του θα είναι ακριβώς ο δρόμος.
 • Στο σαλόνι - μια ασυνήθιστη και κομψή κονσόλα συμπληρώνει τέλεια το εσωτερικό και μπορεί να αποτελέσει πραγματικό προβάδισμα. Ένα γυάλινο μοντέλο θα δώσει την εσωτερική ελαφρότητα. Η κονσόλα μετασχηματισμού που βρίσκεται στο σαλόνι μπορεί πλεονεκτικά να αντικαταστήσει ένα μικρό τραπέζι ή μια βάση τηλεόρασης. Και όταν φτάσουν οι επισκέπτες, θα μετατραπούν γρήγορα σε ένα μεγάλο τραπέζι για ένα οικογενειακό δείπνο.
 • Στο υπνοδωμάτιο - ως τραπέζι ή κομοδίνα.Μινιατούρα, με όμορφα διακοσμητικά στοιχεία της κονσόλας, θα χωρέσει τέλεια σε ένα φωτεινό και ευαίσθητο υπνοδωμάτιο. Ο συνδυασμός με μια κομψή τοιχοποιία θα δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Συμβουλές για την επιλογή μιας κονσόλας για ένα διαμέρισμα

Βασικά σημεία που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε:

 • Οι διαστάσεις του τραπεζιού σε συναρμολογημένη και αποσυναρμολογημένη μορφή - η κονσόλα πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο δωμάτιο και να ταιριάζει με το επιλεγμένο στυλ του εσωτερικού.
 • Χρώμα και διακόσμηση - εξαρτάται από τις επιθυμίες σας και το ύφος του δωματίου.
 • Τύπος μηχανισμού μετασχηματισμού - να προτιμάτε ένα απλό και βολικό σχεδιασμό.
 • Υλικό και τιμή - και τα δύο κριτήρια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι η κονσόλα είναι ένα απλό, διακριτικό και επιπλέον κομμάτι έπιπλα στο εσωτερικό, αλλά ο συνδυασμός λειτουργικότητας, αισθητικής και ευκολίας καθιστούν το τραπέζι μετατροπής μια μεγάλη προσθήκη ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Ελέγξτε τον πίνακα ολισθαίνουσας κονσόλας στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο