Τραπέζια μπαρ για το σπίτι: χαρακτηριστικά επιλογής

Οι μέρες κατά τις οποίες τα τραπέζια μπαρ μπορούσαν να βρεθούν μόνο σε ένα καφέ, μπαρ ή κλαμπ, έχουν φύγει πολύ. Σήμερα, τέτοια ενδιαφέροντα και ελκυστικά έπιπλα είναι εύκολα τοποθετημένα σε συνηθισμένα κτίρια και διαμερίσματα. Αυτά τα μοντέλα έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες και ιδιότητες που τους καθιστούν απίστευτα δημοφιλείς και σε ζήτηση.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα τραπέζια μπαρ σήμερα βρίσκονται σε πολλούς εσωτερικούς χώρους κουζίνας. Αυτό το όμορφο και μοντέρνο έπιπλο δεν χρησιμοποιείται μόνο για τον βασικό του σκοπό, αλλά συχνά εκτελεί και τη λειτουργία της χωροδιάθεσης. Τις περισσότερες φορές, παρόμοιες λύσεις σχεδιασμού απευθύνονται στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων. Με τη βοήθεια ενός καλά επιλεγμένου τραπέζι μπαρ, μπορείτε να διαιρέσετε τακτοποιημένα και οργανικά τους χώρους καθιστικού και κουζίνας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το τραπέζι μπαρ θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να εξοικονομήσουν σημαντικά ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο.Τέτοιου είδους έπιπλα με καρέκλες κατάλληλα επιλεγμένες, κατά κανόνα, καταλαμβάνουν λίγο χώρο, γεγονός που δεν το καθιστά λιγότερο ευρύχωρο και ευρύχωρο. Ακόμη και μια μεγάλη εταιρεία θα μπορέσει να παραμείνει σε ένα τέτοιο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα στους πίνακες μπαρ. Πρέπει να σημειωθεί μόνο ότι οι κατασκευές αυτές δεν φαίνονται πολύ βολικές για ορισμένους χρήστες, καθώς συμπληρώνονται από ψηλές καρέκλες.

Κατά κανόνα, τέτοιες λύσεις δεν αρέσκονται στους ηλικιωμένους ή στις έγκυες γυναίκες, καθώς είναι δύσκολο να καθίσουν σε αυτά τα προϊόντα.

Είδη

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς τροποποιήσεις των πινάκων μπαρ. Κάθε μεμονωμένο μοντέλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις τέτοιων πρωτότυπων πινάκων:

 • Κλασικό. Αυτά τα προϊόντα έχουν τον απλούστερο και απλούστερο σχεδιασμό. Είναι σχεδόν τα ίδια με τα κανονικά τραπέζια. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μοντέλα είναι στενά και τοίχοι. Ειδικές ψηλές καρέκλες επιλέγονται γι 'αυτούς. Τα κλασσικά τραπέζια μπαρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φιλικές συγκεντρώσεις και για οικογενειακά πάρτι.
 • "Νησί". Σήμερα, σε πολλά σπίτια υπάρχουν άνετα και λειτουργικά τραπέζια, τα οποία ονομάζονται "νησιά". Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται σε πιο ευρύχωρα δωμάτια, καθώς δεν έχουν τις μικρότερες διαστάσεις. Ο πίνακας "νησί" είναι μια ειδική προκατασκευασμένη δομή που αποτελείται από διάφορα λειτουργικά μέρη. Εκτός από τον παραδοσιακό πάγκο εργασίας, σε τέτοια συστήματα μερικές φορές υπάρχει ένας μικρός νεροχύτης και μάλιστα ένας πίνακας μαγειρέματος.
 • Μετασχηματιστής. Οι λειτουργικοί πίνακες μετασχηματισμού δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς σήμερα. Τέτοια σχέδια είναι η ιδανική λύση για μικρούς χώρους. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταβαλλόμενων τραπεζιών: πτυσσόμενα, πτυσσόμενα ή κινητά συστήματα σε τροχούς. Τόσο το πτυσσόμενο μοντέλο που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο τραπέζι, όσο και το σχεδιαστικό σχεδιασμό που θα σχεδιάσει θα φαίνονται τέλεια σε μικρά δωμάτια, χωρίς να αφαιρούν πολύ ελεύθερο χώρο.

Διαστάσεις

Τα σύγχρονα τραπέζια μπαρ κατασκευάζονται με διάφορους δείκτες ύψους και πλάτους. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατή η επιλογή του βέλτιστου σχεδιασμού για σχεδόν οποιαδήποτε διάταξη και περιοχή.

Κατά κανόνα, τέτοια έπιπλα είναι υψηλά.Το κανονικό ύψος τους είναι περίπου ένα μέτρο. Όσον αφορά το πλάτος των τραπεζιών, δεν υπάρχουν αυστηρά πρότυπα. Συχνά υπάρχουν προϊόντα, το πλάτος των οποίων κυμαίνεται στα 80-100 εκ. Για μικρούς χώρους συνιστάται η επιλογή στενών μοντέλων. Μεγαλύτερα και ευρύχωρα τραπέζια καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο δωμάτιο, γεγονός που δεν τους κάνει να είναι το πιο άνετο στη χρήση.

Το μήκος του πίνακα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εταιρείες στις οποίες συναντάτε συχνότερα το βράδυ. Η μακρά συνολική έκδοση, για παράδειγμα, θα είναι η καλύτερη λύση για τους λάτρεις των μεγάλων φιλικών συγκεντρώσεων. Αλλά τα μικρά τακτοποιημένα τραπέζια είναι κατάλληλα για ανθρώπους που τους αρέσει να περνούν το χρόνο τους στην οικογένεια.

Έντυπα

Τα σύγχρονα τραπέζια μπαρ είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές:

 • Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τετράγωνο σχήμα. Τέτοια σχέδια βρίσκονται συχνά όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και στο σαλόνι. Τα τετράγωνα τραπέζια θεωρούνται τα πιο πρακτικά, αφού πολλοί άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν πίσω τους. Παρόμοιες ιδιότητες μπορούν να υπερηφανεύονται για ορθογώνιες επιλογές.
 • Αν ψάχνετε για πιο πρωτότυπα αντίγραφα, τότε θα πρέπει να δείτε τα τραπέζια. με στρογγυλεμένη επιφάνεια. Είναι πολύ παρόμοια με τα παραδοσιακά τραπέζια από καφετέριες ή μπαρ.

Υλικά

Το κόστος του τραπέζι μπαρ επηρεάζεται κυρίως από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Στην παραγωγή τέτοιων εσωτερικών αντικειμένων χρησιμοποιούνται σήμερα διάφορα υλικά.

Δέντρο

Τα ξύλινα τραπέζια είναι από τα πιο δημοφιλή και ελκυστικά. Τέτοια έπιπλα είναι πολύ μακρά και δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους. Τις περισσότερες φορές αυτές οι δομές είναι κατασκευασμένες από πεύκα, δρυς, σημύδα, ελάτη ή καρυδιά. Τα τραπέζια στο πάτωμα είναι ιδιαίτερα φωτεινά και ελκυστικά.

Ωστόσο, τα τραπέζια από φυσικό ξύλο απαιτούν ειδική φροντίδα με τη μορφή προστατευτικών εμποτισμών. Χωρίς αυτά, το υλικό μπορεί να σπάσει ή να στεγνώσει.

Αν ψάχνετε για ένα ξύλινο τραπέζι, αλλά σας φαίνεται πολύ ακριβό, τότε μπορείτε να ξεφύγετε με ένα πιο οικονομικό μοντέλο από MDF ή πολυστρωματικές μοριοσανίδες. Παρόμοια σχέδια είναι επίσης ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά. Ωστόσο, φαίνονται αρκετά απλά. Επιπλέον, το LDSP περιέχει επικίνδυνες φορμαλδεΰδες που είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Μπορείτε να προστατευθείτε από τα αποτελέσματά τους,εάν αγοράσετε ένα μοντέλο υλικού κατηγορίας E-1 ή καπλαμάδες.

Μέταλλο

Τα μεταλλικά μπαρ είναι τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά και ανθεκτικά. Φαίνονται αυθεντικά και πολύ δύσκολο να καταστραφούν. Ωστόσο, τέτοια σχέδια, κατά κανόνα, έχουν ένα εντυπωσιακό βάρος, γεγονός που τα καθιστά όχι τα πιο κινητά.

Γυαλί

Σήμερα, σε πολλά καταστήματα μπορείτε να συναντήσετε τα τραπέζια μπαρ, έχοντας ένα κομψό γυάλινο πάγκο εργασίας. Αυτά τα έπιπλα φαίνονται πολύ κομψά και φρέσκα. Συνιστάται να υπάρχει σε υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλιστικό εσωτερικό.

Κατά την παραγωγή τέτοιων μοντέλων, χρησιμοποιείται ανθεκτικό γυαλί, το οποίο είναι πολύ δυσκολότερο να καταστραφεί από τα συμβατικά εύθραυστα υλικά.

Πλαστικά

Τα πιο προσιτά αλλά όχι λιγότερο ελκυστικά τραπέζια μπαρ είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι ότι χρησιμεύουν για πολύ καιρό και μπορούν να βαφτούν σε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα.

Υπάρχουν πλαστικά μοντέλα και τα μειονεκτήματά τους:

 • Το πλαστικό δεν είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Όταν αγοράζετε τέτοια έπιπλα, πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας για τα προϊόντα στα οποία δεν πρέπει να εμφανίζονται τοξικές ενώσεις (ως μέρος).
 • πλαστικά έπιπλα είναι πολύ εύκολο να βλάψει ή να σπάσει?
 • αυτό το ανέξοδο υλικό δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά σε συστήματα θέρμανσης ή σε άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση της δομής και απώλεια του πλούσιου χρώματος.

Stone

Ένας πραγματικά μοναδικός σχεδιασμός έχει πέτρινους πίνακες. Εάν τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από φυσικό υλικό, τότε θα εξυπηρετηθούν για πολύ καιρό και θα ευχαριστηθούν με μια εμφανή εμφάνιση. Από μόνη της, η πέτρα μπορεί εύκολα να αντέξει τα βαριά φορτία και δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας. Επιπλέον, είναι πολύ ανθεκτικό, είναι πολύ δύσκολο να το βλάψει.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλής ποιότητας πέτρινα τραπέζια είναι πολύ ακριβά. Επιπλέον, κάτω από τέτοια έπιπλα στο εσωτερικό είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα κατάλληλα (όχι φτηνά) μέρη για να δημιουργήσετε ένα οργανικό σύνολο.

Χρώματα

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν μπαρ με διάφορα χρώματα. Οι σχεδιαστές προτείνουν την αγορά σχεδίων ήρεμων και ουδέτερων τόνων. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι λευκό, γκρι, καφέ ή μαύρο. Τέτοια τραπέζια θα φαίνονται αρμονικά σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς χώρους.

Με πολύ φωτεινά και πολύχρωμα μοντέλα αξίζει να είστε προσεκτικοί. Αυτοί οι πίνακες θα φαίνονται οργανικά μόνο σε ουδέτερο υπόβαθρο.

Στυλ

Ο άνετος πίνακας μπαρ μπορεί να επιλεγεί για το εσωτερικό κάθε στυλ. Για παράδειγμα:

 • Κλασικό Σε ένα κλασικό σύνολο, ένα μοντέλο από φυσικό ξύλο μιας πολύτιμης φυλής θα φαίνεται καλύτερα. Τέτοιες έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πιο περίτεχνο μπαρόκ εσωτερικό. Συνιστάται να αγοράσετε πιο μαζικά και ανθεκτικά σχέδια με καμπύλα πόδια.
 • Σοφίτα Σε αυτό το δημοφιλές στυλ "γκαράζ", ένα τραπέζι μπαρ από φυσική ή τεχνητή πέτρα θα φανεί εξαιρετικό, καθώς και ένα ξύλινο μοντέλο με μια τραχιά, ηλικιωμένη επιφάνεια.
 • Μινιμαλισμός Για ένα μινιμαλιστικό σύνολο, ένα κλασικό τραπέζι είναι κατάλληλο, χωρίς βάρη με διακοσμητικά στοιχεία ή σκαλισμένα στοιχεία.
 • Υψηλή τεχνολογία Σε αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση αξίζει να τοποθετήσετε ένα μοντέρνο μεταλλικό, γυάλινο ή πλαστικό τραπέζι κλασικών χρωμάτων (λευκό, μαύρο, γκρι). Είναι δυνατόν να έχετε τμήματα χρωμίου στα έπιπλα.
 • Χώρα Σε στυλ ρουστίκ, συνιστάται η τοποθέτηση των τραπέζων μπαρ από φυσικό και κακώς επεξεργασμένο ξύλο με τραχιές επιφάνειες.

Πίνακας και στέκεται σε ένα

Ένα από τα πιο λειτουργικά και βολικό για χρήση είναι μεταμορφώνοντας τραπέζια, σε συνδυασμό με ένα περίπτερο. Αυτά τα μοντέλα μπορεί να είναι μεγάλα και ακίνητα ή να είναι ένα ειδικό σχέδιο στο οποίο η αναδιπλούμενη σχάρα μετακινείται χώρια ή διπλώνεται.

Συχνά στο κάτω μέρος τέτοιων επίπλων υπάρχουν βολικά ντουλάπια με συρτάρια για σκεύη κουζίνας. Αυτά τα μοντέλα είναι πιο ακριβά από τα κλασικά και στατικά, αλλά είναι πρακτικά και χρήσιμα στην κουζίνα ή την τραπεζαρία.

Τι να επιλέξετε;

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο τραπέζι για το σπίτι σας, πρέπει να βασίζεστε στις παρακάτω απλές προτάσεις:

 • Δώστε προσοχή στην ποιότητα των επίπλων. Υποστηρίζει, ό, τι κι αν ήταν (πόδια ή τροχοί), θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και σταθερό. Το τραπέζι δεν πρέπει να πέσει ή να σκαρφαλώσει σε μια επίπεδη επιφάνεια. Δώστε προσοχή στη βάση. Εάν υπάρχουν γρατσουνιές ή scuffs σε αυτό, τότε είναι καλύτερα να αρνηθεί να αγοράσει ένα τέτοιο τραπέζι?
 • Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε τον πάγκο. Η επιφάνεια του πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Οποιαδήποτε ελαττώματα και ύποπτα ίχνη μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε την ποιότητα του προϊόντος.
 • Αποφασίστε για το σχεδιασμό του πίνακα. Για παράδειγμα, μια τετράγωνη ή ορθογώνια έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοίχος και να εξοικονομήσει χώρο στο δωμάτιο. Εάν η περιοχή επιτρέπει, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα καλύτερο στρογγυλό σχέδιο, το οποίο απαιτεί περισσότερο ακατοίκητο τετραγωνικών μέτρων?
 • Επιλέγοντας το σωστό τραπέζι, βασίζεστε στο εσωτερικό κουζίνα ή καθιστικό. Το μοντέλο bar θα πρέπει ιδανικά να ταιριάζει στο σύνολο και να το επαναλαμβάνει με χρώμα και στυλ.

Πώς να κανονίσετε;

Το τραπέζι μπαρ βρίσκεται συχνά στο πέρασμα. Τέτοια έπιπλα δεν τοποθετούνται σχεδόν ποτέ στο κεντρικό τμήμα του δωματίου. Τις περισσότερες φορές τοποθετούνται στο περβάζι παραθύρου ή ωθούνται σε έναν ελεύθερο τοίχο.

Εάν το δωμάτιο έχει μεγάλα και ευρύτατα περβάζια παραθύρων, τότε μπορεί να τοποθετηθεί κοντά τους ένας πίνακας, ο οποίος θα αυξήσει σημαντικά την επιφάνεια της δομής της ράβδου. Τέτοια έπιπλα είναι συνήθως τοποθετούνται στον τοίχο, κατά κανόνα, αν το μήκος σε πόδηα του δωματίου δεν είναι πολύ μεγάλο.

Επιλογές στο εσωτερικό

Το λακωνικό τραπέζι με τη μορφή του γράμματος "P" σε μαύρο χρώμα μπορεί να συμπληρωθεί με χρωματισμένες λεπτές καρέκλες με λευκά στρώματα καθισμάτων και να κρεμάσει πάνω από αυτά τα έπιπλα επιχρωμιωμένα επιχρωμιωμένα χρώματα επί των καλωδίων.Αυτό το σετ θα ταιριάζει βιολογικά σε ένα διαμέρισμα με λευκό φινίρισμα τοίχου, με έντονες περιοχές, καλυμμένες με ταπετσαρία κάτω από το τούβλο και ένα ελαφρύ δάπεδο.

Ένα ασυνήθιστο μοντέλο σχήματος u με πρόσθετο γυάλινο πάγκο μπροστινού γυαλιού θα συμπληρώνεται με διαφανείς σκούρες καρέκλες σε επιχρωμιωμένα στηρίγματα. Βάλτε ένα τέτοιο κιτ στην κουζίνα με φως και γκρι τοίχους και μαύρο παρκέ.

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους θα δούμε αρμονικά ένα τραπέζι με φωτισμό. Είναι καλύτερα να το συμπληρώσετε με καρέκλες σε μεταλλικό στήριγμα με δερμάτινα καθίσματα.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά επιλογής ενός τραπέζι μπαρ για το σπίτι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο